Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 19:49   #4321
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
1. tż
2. jestem brzydka, gruba, cała w rozstępach i mam dość tego hipopotama w lustrze...
3. chcę mieć swoje mieszkanie, nie chcę już na wynajętym , nie mam nawet gdzie na ławkę wyjść, nie wspominając o tym, że mam ochotę na grilla a rozpalić nie ma gdzie...
4. nie mam pojęcia jakiej pracy mam szukać po macierzyńskim, do niczego się nie nadaje, wykształcenia brak...
5. nie mam się do kogo odezwać, tż ciągle pracuje a rodzina daleko...
6. koleżanki mają mnie gdzieś odkąd w ciąży jestem, nie ich bajka za młode są..i ciągle w domu siedzę....
7. połowy wyprawki nie ma a kasy brak...

pozostaje mi jedynie Cie przytulić
każda z nas ma czasem takie dni wiem co czujesz
Stary 2011-03-31, 19:52   #4322
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dlaczego Gwiazdeczko??
Nie smutaj sie !! Jutro nasze
Czemu Ci smutno :przytul :
moje w niedzielę
ale możemy zacząć świętować od jutra do niedzieli

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

pozostaje mi jedynie Cie przytulić
każda z nas ma czasem takie dni wiem co czujesz

wiem, wszyscy mamy problemy...dlatego ja bardzo rzadko się żalę na coś...jak już to muszę być naprawdę zdołowana...
Stary 2011-03-31, 19:52   #4323
Ollliwka
Zakorzenienie

w miarę na bieżąco czytałam Was dzisiaj, ale nie cytowałam i nic już nie pamiętam prawie głowa mnie dzisiaj pobolewa-bardziej zatoki i tak trochę do du....

24kasia86 jako, że Twoje pytanie zapamiętałam bo sama chce w M. rodzić to odpowiadam, że zapytałam tej dziewczyny, ale mi nie odp. jeszcze. Dam znać co z tym karmieniem.
My też z kasą krucho, a w czerwcu OC trzeba będzie opłacić i ponad 7 stów pójdzie a w poprzednie auto mój Tż tyle kasy włożył, że byłam nie raz zła o to. Praktycznie non stop się psuło coś.

Mazianka pół blachy już nie ma ciasta więc nie będę się połówką chwalić , jak zrobię wg przepisu Twojego to wtedy się pochwalęthx za przepis. A mniej więcej na ile jest u Ciebie cm ciasto już po upieczeniu?bo ładnie Ci urosło.to poprzednie co wklejałaś...ja to mam problem w drugą stronę przeważnie

grazin o kurde to jutro gorący dzień będzie a raczej wieczórja to mam straszne opory przed tego typu "zabawami" w sumie to nie wiem czy bym się dała przekonać a tematu jeszcze nie było choć pewnie większość facetów o tym marzy...ciekawe czemu

MoniaK syncia
Stary 2011-03-31, 19:52   #4324
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
1. tż
2. jestem brzydka, gruba, cała w rozstępach i mam dość tego hipopotama w lustrze...
3. chcę mieć swoje mieszkanie, nie chcę już na wynajętym , nie mam nawet gdzie na ławkę wyjść, nie wspominając o tym, że mam ochotę na grilla a rozpalić nie ma gdzie...
4. nie mam pojęcia jakiej pracy mam szukać po macierzyńskim, do niczego się nie nadaje, wykształcenia brak...
6. koleżanki mają mnie gdzieś odkąd w ciąży jestem, nie ich bajka za młode są..i ciągle w domu siedzę....

Kochana, nie smuć się Chociaż wiem, że nie jest łatwo, bo sama często mam dołki z podobnych powodów ..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:53   #4325
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Zmusiłaś mnie do aktywności:
Cytat:
1. tż
Jesteś zdrowa, piękna, będziecie mieli dziecko, które już tak bardzo kochacie, a cała reszta się ułoży. Nie ma innego wyjścia
Pkt 7 dotyczy również nas, bo kasa na razie nie napłynęła i pieron wie, czy jutro zdąży coś dojść, ale kochamy się i to nas cementuje oraz dodaje chęci do życia

Ja dzisiaj pół dnia prasowałam ciuszki Pepe. Jutro następna "porcja" czeka na mnie. Wiem jedno, że mamy tych ciuchów za dużo i nawet zadzwonilam do mamy, aby broń Boże nic z malutkich rzeczy już nie kupowała.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:53   #4326
sandrunia1511
Raczkowanie

JanuszAgnieszka, świetne ..
też bardzo mi się podobają..
i na który tu się teraz zdecydować..
hmmm ??

mary poziomkowa, Grazin , ja tam już sama nie wiem jak to liczyć i wgl ..
i też mam z tym problemy.. ; /
ja mam 32t 3d więc jak to w końcu jest ?
jak się ma 32 to jest 33, tak ?
a jak 33 to 34 ? eh .

Martulka000
, no proszę ..
ciekawe czy się sprawdzi .. :P

i też zazdroszczę, że tak szybko, bo też bym chciała już mieć Maje przy sobie, ale za szybko jeszcze troszke !

matallewar, będzie dobrze kochana !

MoniaK, gratuluję synusia

24kasia86, ehhhh : cmok:

gadałam ostatnio z kuzynką i żaliłam się jej, że Maja tak mało waży i ona mi pow, że jej przed samym porodem robili usg u pow jej, że dzidza waży 2700g a urodziła małą i ważyła 3350g..
usg podaje wagę wg wymiarów, więc tak naprawdę nie wiadomo ile dzidzia waży ..
Stary 2011-03-31, 19:59   #4327
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
1. tż
Ad. 1 Na tż
Ad. 2Powtarzaj sobie jestem w ciąży, jestem piękna, bo kwitnie we mnie nowe życie.
Ad. 3 Zapraszam do mnie - ja co prawda nie na swoim bo mieszkam u mamy, ale podzielę się ogródkiem.
Ad.4 Co do pracy - ja jestem zdania, że żadna nie hańbi i od września idę choćby jako pracownik usług czystościowych, bo pieniążki potrzebne
Ad. 5 Odzywaj się do nas! Tu zawsze cię ktoś wysłucha.
Ad. 6 Olej koleżanki. Pomyśl, że kiedy one będą w ciąży, to ty już będziesz miała dorodnego dzieciaczka.
Ad. 7 Łączę się z Tobą w bólu. Ja na szczęście mam rzeczy po córeczce, ale jest tyle fajniutkich, że allegro mijam szerokim łukiem.

Nie smuć się już! Masz nas!
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:59   #4328
sandrunia1511
Raczkowanie

antropia, wcale nie jesteś gruba i brzydka !!!!!
i nie mów tak !
nie możesz tak myśleć, bo wtedy jest jeszcze gorzej !

wszystkie jesteśmy piękne, pomimo tych rozstępów i podwyższonej wagi !
Stary 2011-03-31, 19:59   #4329
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

grazin o kurde to jutro gorący dzień będzie a raczej wieczórja to mam straszne opory przed tego typu "zabawami" w sumie to nie wiem czy bym się dała przekonać a tematu jeszcze nie było choć pewnie większość facetów o tym marzy...ciekawe czemu

MoniaK syncia
no bedzie gorąco
hihi:P

kurde mam takiego lenia że aż się czuję winna
Stary 2011-03-31, 20:00   #4330
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Zmusiłaś mnie do aktywności:

Jesteś zdrowa, piękna, będziecie mieli dziecko, które już tak bardzo kochacie, a cała reszta się ułoży. Nie ma innego wyjścia
Pkt 7 dotyczy również nas, bo kasa na razie nie napłynęła i pieron wie, czy jutro zdąży coś dojść, ale kochamy się i to nas cementuje oraz dodaje chęci do życia

Ja dzisiaj pół dnia prasowałam ciuszki Pepe. Jutro następna "porcja" czeka na mnie. Wiem jedno, że mamy tych ciuchów za dużo i nawet zadzwonilam do mamy, aby broń Boże nic z malutkich rzeczy już nie kupowała.
oczywiście masz rację...i staram się tak myśleć na co dzień...ale dzisiaj coś mnie dopadło i pękłam... myślałam, nawet przez moment, że ja taką silna optymistkę tylko udaję bo w rzeczywistości jest inaczej...podejrzewam, że to przez to spięcie z moim tżtem rano tak się posypałam...mam nadzieje, że jutro będzie lepiej. Dziękuję
Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Kochana, nie smuć się Chociaż wiem, że nie jest łatwo, bo sama często mam dołki z podobnych powodów ..
dziekuję Ci za słowa otuchy, pewnie przejdzie niedługo...problemy tez by mogły zniknąc
Stary 2011-03-31, 20:02   #4331
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Sandrunia doczekasz się na pewno . Ja miałam usg w 34 czy 35 tygodniu to się okazało, że synek waży 1900 gram. Mało mi się wydawało. Więc moja gin mnie pocieszyła, że to się nie sprawdza. A brzuszek mam bardzo napięty, bo mały stale wypięty siedzi. I stwierdziła, że na jej oko to usg dziwnie wyszło, że dziecko jakby małe takie. Ale macając po brzuchu sądzi zupełnie inaczej. W każdym razie nie kazała się przejmować, bo wszystko jest w porządku
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:04   #4332
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam ponownie
My dziś cały dzien w domku siedzimy,podaje chłopcom syropek z cebuli i inhalacje robiliśmy.Nie mają temp.więc do lekarza nie ma po co iść.
A kaszelek w ciągu dnia słabszy,ciekawe jak bedzie w nocy?

Aguś kochana wiem,że wszędzie tak piszą,kupowałam wszystkie te gazety i książki.Pawda jest taka że dzidziuś potrzebuje kontaktu(dużo),przytulani a,kangurowania itd.
Ale wiem z doświadczenia,że szybko się przyzwyczaja i uczy noszenia a potem ani rusz,bo co odłożyłam do łóżeczka to płacz był.Serce pękało i nie mogłam słuchać jak płacze i znów na rączki.Z drugim już postępowałam inaczej i nie miałam żadnych kłopotów.

Przepraszam ze nie odpisuje na wszystkie posty,nie mam siły nadrobić tak dużo napisałyście.
Zmykam do chłopaków
dobranoc ,karaluchy pod poduchy

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:05   #4333
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
1. tż
jutro bedzie lepiej
Stary 2011-03-31, 20:06   #4334
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ad. 1 Na tż
Ad. 2Powtarzaj sobie jestem w ciąży, jestem piękna, bo kwitnie we mnie nowe życie.
Ad. 3 Zapraszam do mnie - ja co prawda nie na swoim bo mieszkam u mamy, ale podzielę się ogródkiem.
Ad.4 Co do pracy - ja jestem zdania, że żadna nie hańbi i od września idę choćby jako pracownik usług czystościowych, bo pieniążki potrzebne
Ad. 6 Olej koleżanki. Pomyśl, że kiedy one będą w ciąży, to ty już będziesz miała dorodnego dzieciaczka.
Ad. 7 Łączę się z Tobą w bólu. Ja na szczęście mam rzeczy po córeczce, ale jest tyle fajniutkich, że allegro mijam szerokim łukiem.

kochana jesteś ja tez bym poszła do jakiejkolwiek pracy... bo wiem, że pracy marzeń bez wyższego to nie znajdę, bardziej martwię się o to kto z dzidziolkiem będzie siedział... jesteśmy z tztem zdani na siebie... i myślałam o pracy albo w weekendy na początek albo na pól etatu..
dziekuję
Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
antropia, wcale nie jesteś gruba i brzydka !!!!!
i nie mów tak !
nie możesz tak myśleć, bo wtedy jest jeszcze gorzej !

wszystkie jesteśmy piękne, pomimo tych rozstępów i podwyższonej wagi !
a pomyslec, że pare dni temu to ja Tu pisałam, że piekne jesteśmy
dziękuję
Stary 2011-03-31, 20:06   #4335
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam ponownie
My dziś cały dzien w domku siedzimy,podaje chłopcom syropek z cebuli i inhalacje robiliśmy.Nie mają temp.więc do lekarza nie ma po co iść.
A kaszelek w ciągu dnia słabszy,ciekawe jak bedzie w nocy?

Aguś kochana wiem,że wszędzie tak piszą,kupowałam wszystkie te gazety i książki.Pawda jest taka że dzidziuś potrzebuje kontaktu(dużo),przytulani a,kangurowania itd.
Ale wiem z doświadczenia,że szybko się przyzwyczaja i uczy noszenia a potem ani rusz,bo co odłożyłam do łóżeczka to płacz był.Serce pękało i nie mogłam słuchać jak płacze i znów na rączki.Z drugim już postępowałam inaczej i nie miałam żadnych kłopotów.

Przepraszam ze nie odpisuje na wszystkie posty,nie mam siły nadrobić tak dużo napisałyście.
Zmykam do chłopaków
dobranoc ,karaluchy pod poduchy
Zdrowka dla chlopakow!!!!

U mnie kangurowanie to zadanie meza
Stary 2011-03-31, 20:07   #4336
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
jutro bedzie lepiej
dziękuje, liczę na to
Stary 2011-03-31, 20:09   #4337
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
ehh, na samą myśl, że miałabym rodzić sn dziecko tak ułożone robi mi się słabo I jeszcze ta myśl, że mogłoby się coś stać przy porodzie małej... - nie, to nie na moje nerwy
sciskam cie mocno, musimy byc dobrej mysli, wszystkie. ja jednak mam nadzieje ze twoja malutka sie odwroci i tak zostanie. moze sa jakies techniki przekrecania jak jest tyle wod? a moze ustaw sie z lekarzem! ze w razie czego jak mala bedzie inaczej polozona to zeby zrobil cc????

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Aga_pe NOREK?????????????? No nie gadaj faktycznie straszne.... chyba gorsze niz Tosiek Nie pozwol! Ja juz zapowiedzialam rodzince, ze niech nawet nie probuja wymawiac slowa ''Tosiek'', bo zabije
obrzyudliwie prawda?
ja tam sie kobietami nie przejmuje ale tz zbulwersowany ostro.

ja tez powiedzialam ze to imie jest tak ladne ze skrotow nie wymaga

Cytat:
ja znam jednego Norberta, na kórego wołają wszyscy własnie Norek...i facet ma chyba 25 lub 26 lat nawet jego dziewczyna tak na niego mówi...zawsze mnie to dziwiło, no ale jak norek to norek...i ja tak wołam i myślałam, że to jakieś przezwisko jest na początku a później się okazało, że on własnie Norbert ma na imię i to podobno zdrobnienie ...
wiesz agucha tez moze byc zdrobnieniem a wiadomo jak brzmi.

jedna moja znajoma wola na mojego dominika domik ja dostaje szewskiej passji jak to slysze. mowimy do niego domi, domisiu, dominis, ale nie domik!!
wiec mozna miec skrot i skrot

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dziewczyny Dzięki za kciuki dla tż
Jutro jadę do niego, to się czegoś dowiem więcej może. Na razie wiadomo, że dostaje antybiotyk i zastanawiają się co z tym woreczkiem żółciowym.
Mam nadzieję, że max. 2-3 tygodnie to potrwa... Jak ja bez niego wytrzymam??
A tż mówił, że niektórzy tam już 2-3 miesiąc leżą...
no miejmy nadzieje ze nie, bo przeciez edzik tuz tuz i bedzie na swiecie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
JEEEEEEEEEEEEEEZU zjadło mi wszystko a tyyyyyyle sie napisałam. To pokrótce to co pamietam.
Doruś fajnie, ze z nami jestes Trzymaj sie dzielnie! Z dnia na dzień coraz blizej czerwca !! Owsianek zazdroszczę!! UWIELBAM je ale ze wzgl na cukrzyce mi nie wolno

Matallewar, bardzo mi smutno z powodu Twojego meza. Blisko masz do niego? Długo ma jeszcze leżec??

MoniaK no to witam Cię w naszym gronie już jako oficjalna mama Tymonka! Sliczne imię

Paulus, kołyska jak ta lala

Listopadowa, wierze, ze córeczka jednak sie przekreci własciwie, trzymam mocno kciuki Ale miałam "kopa" aby spakować torbe.. teraz możesz spać spokojnie. Dobrze, ze skurcze mineły !!

Martulka, Kasia... grube wydatki z autkami, niezazdroszczę Zawsze to ból, jak trzeba do autka dokładac

Ja dziś miałam wiecej szczescia jak rozumu z moim... Za dwie części zapłaciłam 1PLN (po 0,50 groszy sztuka )
Pasowały jakieś gumki od malucha

Byłam w Smyku i kupiłam taki jakby dół od spiochow dla Gabi oraz czapeczkę
Teraz siadam do Allegro.
Proszę powiedzcie mi ile pieluch tetrowych trzeba ?????? (Zaznaczam, ze od poczatku chce jechac na pampersach)
ja mam z 7-8 i mysle ze to wystarczy. najgorsze jest to, ze w sumie zbyt wiele nie uzywalam ich przy synku za to wybral sobie jedna jedyna ukochana i spiz nia do dzisiaj mowi na nia "szmatulka" i tak tez wyglada
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:11   #4338
enchantresss
Rozeznanie

mój TŻ właśnie zamówił bilety na euro 2012

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-31, 20:11   #4339
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Ad. 1 Na tż

a i jeszcze Ci powiem, że zazdroszczę Ci nawet tego, że u mamy możesz mieszkać...ja nie mam takiego komfortu psychicznego i wiem, że w moim rodzinnym domu nie ma dla mnie miejsca...ale to długa historia...
u mojego tz w domu też...a co jak nie będzie nas stać na wynajem?? wrr...masakra...nawet myśleć nie chcę...
czuje się troche jak bezdomna...
dobrze, że mój tz jest ze mną
Stary 2011-03-31, 20:14   #4340
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
kochana jesteś ja tez bym poszła do jakiejkolwiek pracy... bo wiem, że pracy marzeń bez wyższego to nie znajdę, bardziej martwię się o to kto z dzidziolkiem będzie siedział... jesteśmy z tztem zdani na siebie... i myślałam o pracy albo w weekendy na początek albo na pól etatu..
dziekuję
Ech, ja mam wyższe i co z tego?? W zawodzie bardzo ciężko o pracę, więc też będę szukać czegokolwiek. Ja mam akurat pomoc ze strony mamy, więc o tyle dobrze, ale ona też pracuje i pewnie trzeba się będzie nagimnastykować. Swoją drogą czasem żałuję, że nie poszłam do zawodówki...

Ja tam chciałam na swoje, ale dostałam zadanie opiekowania się mamą kiedyś. Więc to nie do końca autonomia, ale zawsze jakaś namiastka. Na szczęście dość dobrze się dogadujemy, choć w rodzinach różnie bywa.

Edytowane przez Weredka
Czas edycji: 2011-03-31 o 20:17
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:15   #4341
andziot
Zakorzenienie

jestem !

ale jakby mnie nie było ...
dzień chusteczkowy dziś (higieniczno chusteczkowy)
dużo dziś biegałam za Zosią bo taka biedna przez ten katar jest (oczka jej łzawią, smarki lecą, kicha)
no i teraz mnie brzuszek pobolewa trochę i twardnieje,
więc się uwaliłam na kanapie
i nie mogę Wam odpisać bo na boku strasznie ciężko się pisze i ręka mi drętwieje

ale przeczytałam wszystko pięknie !!!

ciekawe kiedy mnie ten katar dopadnie ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:15   #4342
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

antropia nie no padam. czytasz mi w myslach czy co????????
pod 99% twoich pkt sie podpisuje i od razu zglaszam ze to powod mojego dola. dzisiaj gadalam z tz o przyszlosci i juz alarmowalam ze (chociaz nie musze pracowac i nie musialabym jeszcze dluuuugo bo on by chcial zebym byla z chlopakami w domu az nie pojda do szkoly) chce nianke jak najmlodszy bedzie mial 6 mcy, max 1 rok i chce do pracy.
co do rozpalania grilla ehhhhhhhhh, mam nadzieje ze jeszcze keidys bede mogla go rozpalic na wlasnym ogrodku i ze nie pozostaniemy na mieszkaniu w bloku ale to daleka przyszlosc....
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:16   #4343
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
mój TŻ właśnie zamówił bilety na euro 2012
mój dziś też

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:18   #4344
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Mamuśki, mam wieści od Mimbi, ale napisałam w klubie. Jeśli któraś nie ma dostępu do klubu, a chciałaby się dowiedzieć, co tam u Niej, to zapraszam na PW

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:24   #4345
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mój dziś też
stwierdził,że nawet jak się nie pojedzie to potem można drożej sprzedać, ale on takiej okazji nie przepuści żeby tam nie być

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dzień chusteczkowy dziś (higieniczno chusteczkowy)
dużo dziś biegałam za Zosią bo taka biedna przez ten katar jest (oczka jej łzawią, smarki lecą, kicha)
no i teraz mnie brzuszek pobolewa trochę i twardnieje,
biedna Zozia .. niech się kuruje i nie zaraża mamusi !
a Ty odpoczywaj jak brzuszek boli

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-31, 20:24   #4346
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Ech, ja mam wyższe i co z tego?? W zawodzie bardzo ciężko o pracę, więc też będę szukać czegokolwiek. Ja mam akurat pomoc ze strony mamy, więc o tyle dobrze, ale ona też pracuje i pewnie trzeba się będzie nagimnastykować. Swoją drogą czasem żałuję, że nie poszłam do zawodówki...

Ja tam chciałam na swoje, ale dostałam zadanie opiekowania się mamą kiedyś. Więc to nie do końca autonomia, ale zawsze jakaś namiastka. Na szczęście dość dobrze się dogadujemy, choć w rodzinach różnie bywa.
ja się z mama rewelacyjnie się dogaduję...ale młoda jeszcze jest..miała 20 lat jak mnie urodziła...czyli lewdo po 40 jest nie w głowie jej "babciowanie"
jak dzisiaj przeglądałam ogłoszenia o pracę to w moi regionie tylko krawcowe, fryzjerki, szwaczki i sprzedawcy.... ja nawet zawodówki nie mam:P jestem po ogólniaku wiec żadnego fachu w ręku
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
antropia nie no padam. czytasz mi w myslach czy co????????
pod 99% twoich pkt sie podpisuje i od razu zglaszam ze to powod mojego dola. dzisiaj gadalam z tz o przyszlosci i juz alarmowalam ze (chociaz nie musze pracowac i nie musialabym jeszcze dluuuugo bo on by chcial zebym byla z chlopakami w domu az nie pojda do szkoly) chce nianke jak najmlodszy bedzie mial 6 mcy, max 1 rok i chce do pracy.
co do rozpalania grilla ehhhhhhhhh, mam nadzieje ze jeszcze keidys bede mogla go rozpalic na wlasnym ogrodku i ze nie pozostaniemy na mieszkaniu w bloku ale to daleka przyszlosc....
powiem Ci, że moim marzeniem byłoby posiedzieć z maleństwem w domu chociaż do 2 roku życia...ale finanse, finanse, finanse....nie możemy sobie na to pozwolic
Stary 2011-03-31, 20:26   #4347
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Mam pytanie do "starszych" mamusiek.
Jakie jest zużycie wkładek laktacyjnych?? Para na dzień, czy więcej?? ( bo nie wiem ile kupić na początek ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:31   #4348
migotka03
Zadomowienie

Piszecie o zdrobnieniach imion, ja dla mojej córci chcę dać na imie Paulina (ale zastanawiam się nad innym, ale chyba nic lepszego nie wymysle) i nie wiem jak można ladnie zdrobnic to imie przyznam ze Paula mi się nie podoba. Macie jakieś pomysły?

nie moge pisac bo mi sie litery na klawiaturze poprzestawiały. O chyba już dobrze, czemu tak sie robi?

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:32   #4349
anula_81
Zakorzenienie

noooo jestem!
szafki nie kupilismy neistety bo nie znalezlismy nic co by nam odpowiadalo, dlatego tez w ogole nie bedziemy kupowac, ta komoda ktora mamy w sypialni na drobne dzieciowe rzeczy wystarczy.
zjedlismy wiec w Ikei obiad i kupilismy wielkie pudla na posciel plus te pudelka do szafek i komod do segregowania ciuszkow malej. i padlam, leb mi peka i brzuch mnei tak bolesnie ciagnal ze nie moglam isc.
dalej pada snieg, temp spadla do plus 0,5 wiec jestem zalamana i obrazona na pogode. ot co!
dorkabl!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kl aski:za optymizm!
bedzie dobrze*
listopadowa moj lekarz jest zdania, ze dziecko moze sie w ostatniej chwili nawet przekrecic, poza tym tutaj oni wykonuja jakies cwiczenia pomagajace niby dzieciu sie przewrocic w dobra strone, moze u was tez cos takiego jest?
daisyy co do pieluch, ja mam 6 tetrowych(rozowych bo tu u nas byly do wyboru rozowe albo niebieskie a flanelowych duzych 3 mysle ze wystarczy

antropia przytulam

paulizia fajny ten bujaczek, tez sie nad nim zastanawialam, bo mozna go dlugo uzywac.
agus u ciebie plus 18?=!!?!=! nie odzywam sie do ciebie, to niesprawiedliweeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeee
sniegu mnie dalej pada
moniaK gratuluje chlopca
kasiula zupka nie z Vifona niestety ale z tutejszych zasobow, ale nie to samo co vifon...
pozdrowilam meza od wizazowej KASI odpozdrowil
co do wod ja tez nie znam ilosci swoich, nikt mi nic nie mowil i nic nei sprawdzal, wiec wierze ze ok

przykro mi z powodu autka, tak to jest ze auto lubi sie psuc zawsze wtedy kiedy potrzebne. mam nadzieje, ze jakos uda wam sie to rozwiazac

czytam was dalej, ale nie obiecuje, ze wszystko nadrobie bo padam po prostu, praca i snieg mnie wykonczyly...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:33   #4350
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Piszecie o zdrobnieniach imion, ja dla mojej córci chcę dać na imie Paulina (ale zastanawiam się nad innym, ale chyba nic lepszego nie wymysle) i nie wiem jak można ladnie zdrobnic to imie przyznam ze Paula mi się nie podoba. Macie jakieś pomysły?
Pina

Gabrysia

04.06.2011
<3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości