|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() pozostaje mi jedynie Cie przytulić ![]() każda z nas ma czasem takie dni wiem co czujesz![]()
|
|
#4322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale możemy zacząć świętować od jutra do niedzieli ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
wiem, wszyscy mamy problemy...dlatego ja bardzo rzadko się żalę na coś...jak już to muszę być naprawdę zdołowana...
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
w miarę na bieżąco czytałam Was dzisiaj, ale nie cytowałam i nic już nie pamiętam prawie
24kasia86 jako, że Twoje pytanie zapamiętałam bo sama chce w M. rodzić to odpowiadam, że zapytałam tej dziewczyny, ale mi nie odp. jeszcze. Dam znać co z tym karmieniem. My też z kasą krucho, a w czerwcu OC trzeba będzie opłacić i ponad 7 stów pójdzie Mazianka pół blachy już nie ma ciasta więc nie będę się połówką chwalić , jak zrobię wg przepisu Twojego to wtedy się pochwalę thx za przepis. A mniej więcej na ile jest u Ciebie cm ciasto już po upieczeniu?bo ładnie Ci urosło.to poprzednie co wklejałaś![]() grazin o kurde to jutro gorący dzień będzie a raczej wieczór ja to mam straszne opory przed tego typu "zabawami" w sumie to nie wiem czy bym się dała przekonać a tematu jeszcze nie było choć pewnie większość facetów o tym marzy...ciekawe czemuMoniaK syncia
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana, nie smuć się Chociaż wiem, że nie jest łatwo, bo sama często mam dołki z podobnych powodów ..
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Zmusiłaś mnie do aktywności ![]() : Cytat:
Pkt 7 dotyczy również nas, bo kasa na razie nie napłynęła i pieron wie, czy jutro zdąży coś dojść, ale kochamy się i to nas cementuje oraz dodaje chęci do życia ![]() Ja dzisiaj pół dnia prasowałam ciuszki Pepe. Jutro następna "porcja" czeka na mnie. Wiem jedno, że mamy tych ciuchów za dużo i nawet zadzwonilam do mamy, aby broń Boże nic z malutkich rzeczy już nie kupowała. |
|
|
|
|
#4326 |
|
Raczkowanie
|
JanuszAgnieszka, świetne ..
![]() też bardzo mi się podobają.. i na który tu się teraz zdecydować.. hmmm ?? ![]() mary poziomkowa, Grazin , ja tam już sama nie wiem jak to liczyć i wgl .. i też mam z tym problemy.. ; / ja mam 32t 3d więc jak to w końcu jest ? jak się ma 32 to jest 33, tak ? a jak 33 to 34 ? eh . Martulka000, no proszę .. ![]() ciekawe czy się sprawdzi .. :P i też zazdroszczę, że tak szybko, bo też bym chciała już mieć Maje przy sobie, ale za szybko jeszcze troszke ! matallewar, będzie dobrze kochana ! MoniaK, gratuluję synusia ![]() 24kasia86, ehhhh gadałam ostatnio z kuzynką i żaliłam się jej, że Maja tak mało waży i ona mi pow, że jej przed samym porodem robili usg u pow jej, że dzidza waży 2700g a urodziła małą i ważyła 3350g.. usg podaje wagę wg wymiarów, więc tak naprawdę nie wiadomo ile dzidzia waży .. |
|
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ad. 2Powtarzaj sobie jestem w ciąży, jestem piękna, bo kwitnie we mnie nowe życie. Ad. 3 Zapraszam do mnie - ja co prawda nie na swoim bo mieszkam u mamy, ale podzielę się ogródkiem. Ad.4 Co do pracy - ja jestem zdania, że żadna nie hańbi i od września idę choćby jako pracownik usług czystościowych Ad. 5 Odzywaj się do nas! Tu zawsze cię ktoś wysłucha.Ad. 6 Olej koleżanki. Pomyśl, że kiedy one będą w ciąży, to ty już będziesz miała dorodnego dzieciaczka. Ad. 7 Łączę się z Tobą w bólu. Ja na szczęście mam rzeczy po córeczce, ale jest tyle fajniutkich, że allegro mijam szerokim łukiem. |
|
|
|
|
#4328 |
|
Raczkowanie
|
antropia, wcale nie jesteś gruba i brzydka !!!!!
i nie mów tak ! nie możesz tak myśleć, bo wtedy jest jeszcze gorzej ! wszystkie jesteśmy piękne, pomimo tych rozstępów i podwyższonej wagi ! |
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihi:P kurde mam takiego lenia że aż się czuję winna
|
|
#4330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4331 |
|
Raczkowanie
|
Sandrunia doczekasz się na pewno
. Ja miałam usg w 34 czy 35 tygodniu to się okazało, że synek waży 1900 gram. Mało mi się wydawało. Więc moja gin mnie pocieszyła, że to się nie sprawdza. A brzuszek mam bardzo napięty, bo mały stale wypięty siedzi. I stwierdziła, że na jej oko to usg dziwnie wyszło, że dziecko jakby małe takie. Ale macając po brzuchu sądzi zupełnie inaczej. W każdym razie nie kazała się przejmować, bo wszystko jest w porządku
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
My dziś cały dzien w domku siedzimy,podaje chłopcom syropek z cebuli i inhalacje robiliśmy.Nie mają temp.więc do lekarza nie ma po co iść. A kaszelek w ciągu dnia słabszy,ciekawe jak bedzie w nocy? Aguś kochana wiem,że wszędzie tak piszą,kupowałam wszystkie te gazety i książki.Pawda jest taka że dzidziuś potrzebuje kontaktu(dużo),przytulani a,kangurowania itd. Ale wiem z doświadczenia,że szybko się przyzwyczaja i uczy noszenia a potem ani rusz,bo co odłożyłam do łóżeczka to płacz był.Serce pękało i nie mogłam słuchać jak płacze i znów na rączki.Z drugim już postępowałam inaczej i nie miałam żadnych kłopotów. Przepraszam ze nie odpisuje na wszystkie posty,nie mam siły nadrobić tak dużo napisałyście. Zmykam do chłopaków dobranoc ,karaluchy pod poduchy
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro bedzie lepiej
|
|
#4334 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez bym poszła do jakiejkolwiek pracy... bo wiem, że pracy marzeń bez wyższego to nie znajdę, bardziej martwię się o to kto z dzidziolkiem będzie siedział... jesteśmy z tztem zdani na siebie... i myślałam o pracy albo w weekendy na początek albo na pól etatu..dziekuję ![]() Cytat:
![]() dziękuję
|
|
#4335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie kangurowanie to zadanie meza
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4337 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tam sie kobietami nie przejmuje ale tz zbulwersowany ostro. ja tez powiedzialam ze to imie jest tak ladne ze skrotow nie wymaga Cytat:
jedna moja znajoma wola na mojego dominika domik ![]() ja dostaje szewskiej passji jak to slysze. mowimy do niego domi, domisiu, dominis, ale nie domik!! wiec mozna miec skrot i skrot ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
mój TŻ właśnie zamówił bilety na euro 2012
|
#4339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mojego tz w domu też...a co jak nie będzie nas stać na wynajem?? wrr...masakra...nawet myśleć nie chcę... czuje się troche jak bezdomna... dobrze, że mój tz jest ze mną
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam chciałam na swoje, ale dostałam zadanie opiekowania się mamą kiedyś. Więc to nie do końca autonomia, ale zawsze jakaś namiastka. Na szczęście dość dobrze się dogadujemy, choć w rodzinach różnie bywa. Edytowane przez Weredka Czas edycji: 2011-03-31 o 20:17 |
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
jestem !
ale jakby mnie nie było ... dzień chusteczkowy dziś (higieniczno chusteczkowy) dużo dziś biegałam za Zosią bo taka biedna przez ten katar jest (oczka jej łzawią, smarki lecą, kicha) no i teraz mnie brzuszek pobolewa trochę i twardnieje, więc się uwaliłam na kanapie i nie mogę Wam odpisać bo na boku strasznie ciężko się pisze i ręka mi drętwieje ![]() ale przeczytałam wszystko pięknie !!! ![]() ciekawe kiedy mnie ten katar dopadnie ???
|
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia nie no padam. czytasz mi w myslach czy co????????
pod 99% twoich pkt sie podpisuje i od razu zglaszam ze to powod mojego dola. dzisiaj gadalam z tz o przyszlosci i juz alarmowalam ze (chociaz nie musze pracowac i nie musialabym jeszcze dluuuugo bo on by chcial zebym byla z chlopakami w domu az nie pojda do szkoly) chce nianke jak najmlodszy bedzie mial 6 mcy, max 1 rok i chce do pracy. co do rozpalania grilla ehhhhhhhhh, mam nadzieje ze jeszcze keidys bede mogla go rozpalic na wlasnym ogrodku i ze nie pozostaniemy na mieszkaniu w bloku ale to daleka przyszlosc....
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, mam wieści od Mimbi, ale napisałam w klubie. Jeśli któraś nie ma dostępu do klubu, a chciałaby się dowiedzieć, co tam u Niej, to zapraszam na PW
|
|
|
|
#4345 | |
|
Rozeznanie
|
stwierdził,że nawet jak się nie pojedzie to potem można drożej sprzedać, ale on takiej okazji nie przepuści żeby tam nie być
![]() Cytat:
a Ty odpoczywaj jak brzuszek boli
|
|
#4346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie w głowie jej "babciowanie" jak dzisiaj przeglądałam ogłoszenia o pracę to w moi regionie tylko krawcowe, fryzjerki, szwaczki i sprzedawcy.... ja nawet zawodówki nie mam:P jestem po ogólniaku wiec żadnego fachu w ręku ![]() Cytat:
|
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do "starszych"
mamusiek.Jakie jest zużycie wkładek laktacyjnych?? Para na dzień, czy więcej?? ( bo nie wiem ile kupić na początek ). |
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o zdrobnieniach imion, ja dla mojej córci chcę dać na imie Paulina (ale zastanawiam się nad innym, ale chyba nic lepszego nie wymysle) i nie wiem jak można ladnie zdrobnic to imie
przyznam ze Paula mi się nie podoba. Macie jakieś pomysły?nie moge pisac bo mi sie litery na klawiaturze poprzestawiały. O chyba już dobrze, czemu tak sie robi?
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
noooo jestem!
szafki nie kupilismy neistety bo nie znalezlismy nic co by nam odpowiadalo, dlatego tez w ogole nie bedziemy kupowac, ta komoda ktora mamy w sypialni na drobne dzieciowe rzeczy wystarczy. zjedlismy wiec w Ikei obiad i kupilismy wielkie pudla na posciel plus te pudelka do szafek i komod do segregowania ciuszkow malej. i padlam, leb mi peka i brzuch mnei tak bolesnie ciagnal ze nie moglam isc. dalej pada snieg, temp spadla do plus 0,5 wiec jestem zalamana i obrazona na pogode. ot co! dorkabl!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kl aski:za optymizm!bedzie dobrze *listopadowa moj lekarz jest zdania, ze dziecko moze sie w ostatniej chwili nawet przekrecic, poza tym tutaj oni wykonuja jakies cwiczenia pomagajace niby dzieciu sie przewrocic w dobra strone, moze u was tez cos takiego jest? daisyy co do pieluch, ja mam 6 tetrowych(rozowych a flanelowych duzych 3 mysle ze wystarczy![]() antropia przytulam ![]() paulizia fajny ten bujaczek, tez sie nad nim zastanawialam, bo mozna go dlugo uzywac. agus u ciebie plus 18?=!!?!=! nie odzywam sie do ciebie, to niesprawiedliweeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeee sniegu mnie dalej pada moniaK gratuluje chlopca ![]() kasiula zupka nie z Vifona niestety ale z tutejszych zasobow, ale nie to samo co vifon... pozdrowilam meza od wizazowej KASI odpozdrowil![]() co do wod ja tez nie znam ilosci swoich, nikt mi nic nie mowil i nic nei sprawdzal, wiec wierze ze ok ![]() przykro mi z powodu autka, tak to jest ze auto lubi sie psuc zawsze wtedy kiedy potrzebne. mam nadzieje, ze jakos uda wam sie to rozwiazac ![]() czytam was dalej, ale nie obiecuje, ze wszystko nadrobie bo padam po prostu, praca i snieg mnie wykonczyly... |
|
|
|
#4350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

:przytul :

syncia

02.08.2014

faktycznie straszne.... chyba gorsze niz Tosiek
i myślałam, że to jakieś przezwisko jest na początku a później się okazało, że on własnie Norbert ma na imię i to podobno zdrobnienie ...
ale to daleka przyszlosc....
kl aski:za optymizm!