|
|
#4351 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Też robiłam kiedyś wyciski ( do aparatu zdejmowanego), jeszcze w podstawówce. Nie miałam odruchu wymiotnego, ale straszliwy ślinotok. miała któraś z was tak?
PS. Teraz czekają mnie chyba kolejne wyciski przed aparatem stałym
I'm proud of being a soldier in Michael Jackson's army of L.O.V.E. "Zaczynam od człowieka w lustrze Proszę go, by się zmienił I żadne przesłanie nie mogłoby być jaśniejsze Jeśli chcesz uczynić świat lepszym miejscem Spójrz na siebie i dokonaj zmiany" ~MJ♥"Man in the mirror" album "BAD"-1987 |
|
|
|
#4352 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na dodatek skończyła mi się pasta, kupiłam taką samą, wczoraj otworzyłam, umyłam zęby i dostałam potwornego uczulenia. Usta mi tak spuchły, że ledwo mówiłam, nie wiem co się dzieje. Po 4 godzinach na szczęście wróciły do normy. Cytat:
Cytat:
Muszę pochwalić ortodontę
|
|||
|
|
|
#4353 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam aparat od lutego i mam 3 paczkę ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
dałam około 8 zł za 6. no i nić dentystyczna |
||
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
zęby przestały mnie boleć w końcu
tylko bolą jak gryze ,wiec mało co gryze ale jedynki i dwójki na dole i górze bolą jak by się ruszały - i na prawe robią sie przestrzenie miedzy nimi, na górze już to widać , dwójka robi miejsce żeby jedynka mogła się "wstawić" , a przypomnę że we wtorek minął tydzień od momentu założenia aparatu , to możliwe? żeby tak szybko coś zaczęło się dziać ?
|
|
#4355 |
|
Konto usunięte
|
Za dwie godziny na wizytę, ciekawe co orto powie
|
|
|
|
#4356 |
|
Raczkowanie
|
Dziś, 17.45 - aparat.
![]() Nie no, nie mogę się doczekać. Hyhy.
Edytowane przez tinsel Czas edycji: 2011-03-31 o 15:17 |
|
|
|
#4357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam wyciorki jordana i po jakimś czasie ten drucik po prostu odłamuje się tuż przy rączce
|
|
#4358 |
|
Konto usunięte
|
Moje zmiany po dzisiejszej wizycie - żółte ligaturki i drut na trójce
|
|
|
|
#4359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja na następnej wizycie miałam już widoczną poprawę, a to musiało się zrobić w ciągu tego miesiąca
|
|
|
#4360 |
|
Konto usunięte
|
Paulina, nie, myślę, że wręcz przeciwnie
|
|
|
|
#4361 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh... Właśnie odpadł mi drugi zamek w ciągu dwóch tygodni od założenia dolnego aparatu. Sama nie wiem, co mam o tym myśleć. Pierwszy (lewa dwójka) odpadł zaraz następnego dnia naprawdę przy jedzeniu miękkiej kanapki (wiecie, co się je dzień po założeniu aparatu), a drugi (lewa jedynka) dziś chyba przy myciu zębów. Po tym pierwszym wypadku nawet nie staram się gryźć przodem, a o tak zamek poszedł. Na dodatek jeszcze drut mi z dołu wyszedł. Jakaś apokalipsa! Nie wiem, co o tym myśleć, bo góra trzyma się już trzeci miesiąc jak skała, a ten dół... Miałyście takie historie jedna po drugiej?
|
#4362 |
|
Przyczajenie
|
Mam zamiar założyć aparat i mam pytanie czy jak będę miała już ten aparat to czy oprócz wizyty u ortodonty będę musiała odwiedzać zwykłego stomatologa??
|
|
|
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
a co do wycisków. to ja ich nie miałam, nie mam pojęcia czemu...
|
|
#4364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, ze mialysmy. Zeby sie przesuwaja, zmieniaja pozycje i drut sprezynuje, napreza sie i kurczy. Stad to wszystko. |
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
oto moje zebiska. dol idzie sciagam w poniedzialek a gora niestety jeszcze troszke
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no no masz piękne ząbki, pozazdrościć )
|
|
#4368 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
Od wczoraj mam aparat i pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne. Wosku nie muszę używać, zęby bolą, ale tylko wtedy, gdy chcę gryźć, a tak to trochę ciągną i "swędzą". A pierwsze efekty już dzisiaj rano.
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ogol pierwszy i drugi dzien jest ok. Na trzeci zaczyna sie obcieranie ![]() Mam nadzieje, ze Ciebie to ominie
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja jak wysuwam dolną szczękę do przodu, tak jak powinna być ustawiona prawidłowo (tyłozgryz) to wyglądam jak koń
Dostałam wczoraj wyciągi i się boję, że w moim przypadku nie będzie pięknych zębów tylko tak będę wyglądać cały czas już Myślicie, że one się tam jakoś tak poustawiają, że będzie normalne czy nie ma raczej na co liczyć? Teraz nie wiem czy nosić te wyciągi czy lepiej zostawić tak jak jest
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Groverka- noś! No przeciez orto i tak zauważy jak nie będziesz ich nosić, a poza tym to i tak wszystko inaczej bedzie wyglądać
![]() sylvi-super! ![]() literka-miałam takie same i też mi zęby rozjaśniały
|
#4373 | ||
|
Zakorzenienie
|
oo... to muszę się nad żółtymi zastanowić
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4374 |
|
Rozeznanie
|
sylvi_86 śliczne ząbki! Tylko pozazdrościć!
![]() Co do dentysty - radzę chodzić regularnie... ja po pół rocznym noszeniu złomu miałam 2 zęby do leczenia - górne siódemki , wczoraj mój dentysta uporał się z nimi. Mam nadzieję, że więcej już mi się nie będą psuły te moje zębiszcza, bo inaczej z aparatu będę musiała przerzucić się na protezkę ![]() Dziewczyny napiszcie proszę, bo tak ostatnio naszły mnie przemyślenia - czy jeśli mam haczyki na zamkach w aparacie tylko na piątkach bądź szóstkach, czy to oznacza, że na pewno nie będę miała wyciągów, czy może jest prawdopodobne, że orto jakoś mi doczepi te haczyki w razie potrzeby na inne zamki?? Nurtuje mnie to, bo zauważyłam, że moje górne zęby coraz bardziej "wyginają się" w jedną stronę... tzn. prawa strona jest wg mnie bardziej skierowana do środka niż lewa... nie wiem czy mniej więcej rozumiecie o co chodzi. I tak sie zastanawiam czy to samoistnie zniknie, czy będę potrzebowała do tego wyciągów. Co do odpadających zamków - spotkało mnie to - jak na razie - jeden raz, przy myciu zębów... byłam w szoku
|
#4375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja noszę aparat 4 miesiące i całe szczęście jeszcze ani razu nie musiałam używać wosku i mam nadzieję że tak zostanie
|
|
#4376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wesola calkiem mozliwe ze orto w trakcie podokleja ci haczyi alboo zrobi tak jak mi.. po prostu z drucika zrobila haczyk ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4377 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie ponownie!
Założenie przeze mnie aparatu coraz bliżej.. Dzisiaj poszła górna lewa czwórka, jakiś czas temu górna prawa piątka. Jeszcze 2 ząbki do wyleczenia i ząbki będą gotowe Często tu wchodzę i oglądam wasze ząbki w trakcie i po leczeniu i zazdroszczę.. też bym już chciala móc widzieć jakieś efekty, no ale do tego jeszcze długa droga. Póki co boli mnie rana po zębie a dentysta tak mnie zszył, że czuje szwy na podniebieniu i ani mowić ani przełykać śliny za bardzo nie mogę Pozdrawiam was serdecznie i życzę szybkich efektów i wytrwałości
|
#4378 |
|
Przyczajenie
|
ja już świruję przed tą jutrzejszą wizytą u orto ;P
niby pisałyście że te przeberwienia nie przeszkadzają ale boje się że ona powie co innego, mama dorzuci swoje trzy grosze i wrócę do domu bez aparatu i bez nadziei na proste zęby... tak bardzo chcę aparat... już od kilku lat. I gdy wreszcie wszystko jest i kasa i wizyta jutro to boje sie że nie będe miała tego aparatu ;(( ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- trzymajcie kciuki ;* jak wrócę jutro to dam znać co i jak...
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim - witam nowe jak i już zadomowione aparatki. Zniknęłam na rok bo właściwie nie widziałam sensu dzielenia się codziennie swoimi wrażeniami.
Zdjęłam na jesieni 2010 górę - noszę teraz na noc zdejmowany retainer. Dodam, że żaden ząb podczas leczenia stałym aparatem nie był z próchnicą z czego jestem dumna ![]() Został mi dół - wolniej zęby się rozsuwają na dolnej szczęce, ale już pod koniec roku zdejmę i dół. Pozdrawiam wytrwałych
|
|
#4380 |
|
Raczkowanie
|
Pokaż swoje ząbki
Lubię oglądać efekty noszenia aparatu
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Muszę pochwalić ortodontę

góra 30.06.2010
, wczoraj mój dentysta uporał się z nimi. Mam nadzieję, że więcej już mi się nie będą psuły te moje zębiszcza, bo inaczej z aparatu będę musiała przerzucić się na protezkę