TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 13:17   #4171
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

młoda- zdjęcia rewelacja i widze Wrocław, krasnoludki i w jatkach chyba też my też się wybieramy do Wrocławia do tż kuzynki
zakochałam się w Twoim Dawidku, no i ty też wyglądasz super ale on jest do Ciebie podobny

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Młoda w jakim programie obrabiasz zdjęcia? i jakim aparatem są robione? normalnie rewelacja

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:36   #4172
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A co powiecie na taką zabawkę
http://allegro.pl/czyscimy-magazyny-...516327546.html

Swiatła mu się świecą. I nawet ma możliwość podłaczeni MP3.
Rodzic może całkowicie sterowac jazdą.
Dzisiaj jak grzebałam w placach zabaw nacięłam się na fajną furę dla małejtylko tż powiedział,że lipa,bo on chcę jej kupić coś naprawdę bombowego
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

A tam gdzie my się budujemy są super place zabaw, korty tenisowe, boiska. No ale gmina ma kase i wszystko super, na niczym nie oszczędzają. Tak samo dzieci jeżdza na kolonie czy obozy za 100 zł, na dwa tygdonie, a licealisci i studenci za granice i też płacą 100 zł. I to do takich super ośrodków czy hoteli. My właśnie z tamtąd dostaliśmy becikowa ponad 4 tysiaki.

.
Czy Ty mieszkasz w Polsce???
i Ty na bank jesteś podstawiona-nie dosyć,ze Ci storczyki rosną bez problemu to jeszcze 4 tysiaki becikowego dostałaś

Ja wiem tylko,że mam w kwiectniu to szczepienie,a nie wiem którego i jeszcze problemu by nie było gdybym wiedziała gdzie małej książeczke zapodziałam
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Koleżanka na balkonie miała dla synka basenik mały i nawet piaskownice(ala kuweta) Mieszkają na 9 piętrze i ona boi się windy, więc żeby nie chodzić za często to mają plac zabaw na balkonie

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

O żesz w morde!na takim piętrze to nawet balkonu bym nie chciała,bo w życiu bym tam nie weszłakisiel w gaciach ze strachu
Cytat:
Anakazar jaki plac zabaw chcecie zrobić Nince?

Znajomych córka dostała na roczek ten domek od chrzestnego, jest super. Ola z Zosią uwielbiają się w nim bawić.
Ola ma go w pokoju, ale ma bardzo duży pokój.
http://allegro.pl/smoby-domek-kubus-...525373435.html

tylko cena;/

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

a ja robie karpatke, taka miałam ochote
Sara my mamy w okolicy dwóch facetów,którzy robią drewniane altany,place zabaw-moi rodzice od jednego kupili właśnie i super placyk
coś takiego,tylko moje siostry mają większy,bo i tam huśtawka jest i wspinaczka
http://allegro.pl/soulet-duzy-drewni...492401446.html

No i ta cena na all to kosmos,bo moi rodzice tyle zapłacili za ten zestaw powiększony co tutaj chcą za ten "kawałek"

i my zamówimy od tego samego gościa drewniany albo pokupuje coś takiego w kilku częściach
http://allegro.pl/little-tikes-olbrz...534140985.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:40   #4173
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
My byliśmy na szczepieniu dzisiaj, Zosia strasznie płakała. Jak mierzyli dzieci u was? na stojąco? U nas taka miarka na scianie i tak postwili małą. Ma 74 cm i 9400 waży. A w siperniu miała 70 cm tylko wtedy własnie inaczej mierzyli, a przecież dużo urosła.
Próbowali na stojąco ale nie mógł ustać więc na leżąco i wyszło 80cm

Młoda cudne zdjęcia

PoP super to autko,już widzę Daniela jaką robi dumną minę jak w nim jedzie

też bym chciała zrobić "osobisty"plac zabaw ale ja nie mam szans-działki brak
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:06   #4174
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Wróciłyśmy ze spaceru, prawie 4 godz. w lesie. Ale było fajowo

Oliwka i młoda - dzieciaczki słodkie do schrupania.

sara - ja też uważam że podstawiona jesteś. No jak można takie becikowe dostać. Moja nie skńczyła jeszcze roku to się może zapłapię

Pop - autko fajowe. Mozna od małego trenować

anakazar - pamiętam takie drewniane klocki z dzieciństwa tylko nie miały takich ładnych kolorów
Stary 2011-03-31, 14:10   #4175
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Siostro moja. Ja to ciebie doskonale rozumiem z tym pieczeniem. Mi też jakoś tak nie wychodzi. I też wolę konsumować niż piec.
jak dobrze, że nie jestem tu sama pieczeniowo-wypiekowa sierota

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
wczorajsze zdj ze spacerkow
ale bosko! oboje cud miód i malina

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
ja się też zaczajałam na te kolcki, ale w sklepie obmacałam i one dość małe są.
A i na all widziałam ich podróbkę-2x tyle klocków za tą samą cenę

Fantastyczne te place i domki co wklejacie.

Ja nie mam gdzie placu zrobić (a jak bym miałam to zrobiłabym na pewno), mieszkam w samiuteńkim centrum miasta i place też same biedne i tłumy takie że się szpilki nie wciśnie...

A u mnie w rosmanie jest promo pampersów jumbo pack (4 -70szt.- 42,70zł)
Nie ma ich w gazetce więc możliwe, że nie wszędzie będą.
U mnie mam z 5 rosmanów na kupie i jest taki jeden w któym często w dobrych promocjach są rzeczy, które w pozostałych rosmanach są w normalnych cenach, nie wiem czemu tak jest
Ale jak wam akurat potrzeba to warto sprawdzić

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:14   #4176
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A u mnie w rosmanie jest promo pampersów jumbo pack (4 -70szt.- 42,70zł)
Nie ma ich w gazetce więc możliwe, że nie wszędzie będą.
U mnie mam z 5 rosmanów na kupie i jest taki jeden w któym często w dobrych promocjach są rzeczy, które w pozostałych rosmanach są w normalnych cenach, nie wiem czemu tak jest
Ale jak wam akurat potrzeba to warto sprawdzić
U nas niestety Pampersy 4 są za małe.
Wczoraj zrobiliśmy zapas Huggisów w kauflandzie (madzia pisała). Te 4 są w sam raz. Ciekawe że jedne są dobre a inne za małe
Stary 2011-03-31, 14:21   #4177
anakazar
Zakorzenienie

Ja kupiłam pampki w carrefurze w promocji 132 sztuki za 90zł.Tylko dopiero w domu zauważyłam,że wzięłam jakieś specjalne na noc.

A babcia mi kupiłam hagisy i patrzę,a one w jakimś nowym opałakowaniu,bo całe niebieskie z czerwono-żółtymi napisami.Wyciągnęłam i koszmar jakiś.Okropna cerata.Wstydziliby się sprzedawać coś takiego.
Przez to już się zraziłam do hagisów w standardowym opakowaniu i nie kupię już.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
U nas niestety Pampersy 4 są za małe.
Wczoraj zrobiliśmy zapas Huggisów w kauflandzie (madzia pisała). Te 4 są w sam raz. Ciekawe że jedne są dobre a inne za małe
Ja się boję,że Nina mi wyrośnie z 4 zanim zużyje te co ma.Myslałam,że mam mało już w domu i kupiłam 2 razy po 132 sztuki,a po powrocie patrzę,a mam jeszcze 70 sztuk z wcześniejszych zakupów plus te hagisowe

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 14:39   #4178
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja kupiłam pampki w carrefurze w promocji 132 sztuki za 90zł.Tylko dopiero w domu zauważyłam,że wzięłam jakieś specjalne na noc.

A babcia mi kupiłam hagisy i patrzę,a one w jakimś nowym opałakowaniu,bo całe niebieskie z czerwono-żółtymi napisami.Wyciągnęłam i koszmar jakiś.Okropna cerata.Wstydziliby się sprzedawać coś takiego.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Ja się boję,że Nina mi wyrośnie z 4 zanim zużyje te co ma.Myslałam,że mam mało już w domu i kupiłam 2 razy po 132 sztuki,a po powrocie patrzę,a mam jeszcze 70 sztuk z wcześniejszych zakupów plus te hagisowe
Aż zajrzałam do nowej paczki. Są całe białe i tylko kubuś z tygryskiem są na pasku, na brzuszku.

Nie przejmowała bym się że są specjalne na noc. Pewnie można w nie bardziej nasikać (oczywiście dzieci) żeby nie przeciekały.
Może Nina nie wyrośnie bo teraz będzie się więcej ruszać nie będzie mocno na wadze przybierać. Pamiętam jak jeszcze niedawno koleżanka swojej córce (teraz prawie 3 lata) zakładała 4 i były dobre. Tylko że ta dziewczynka nalezy raczej do drobnych istot. Ale 4 nosiła mając rok i póniej też. Też używali huggisów
Stary 2011-03-31, 14:59   #4179
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Aż zajrzałam do nowej paczki. Są całe białe i tylko kubuś z tygryskiem są na pasku, na brzuszku.

Nie przejmowała bym się że są specjalne na noc. Pewnie można w nie bardziej nasikać (oczywiście dzieci) żeby nie przeciekały.
Może Nina nie wyrośnie bo teraz będzie się więcej ruszać nie będzie mocno na wadze przybierać. Pamiętam jak jeszcze niedawno koleżanka swojej córce (teraz prawie 3 lata) zakładała 4 i były dobre. Tylko że ta dziewczynka nalezy raczej do drobnych istot. Ale 4 nosiła mając rok i póniej też. Też używali huggisów
Nie pieluszki,tylko opakowanie hagisów takie inne niż zawsze jestDobrze,że babcia mi dwóch paczek nie kupiła.

Normalnie najgorsze pieluchy jakie miałam.

U nas deszcz idzie.Ciemno się zrobiło,aż w kuchni światło musiałam zapalić.

Tż pojechał mi kupić lody i czekam na niego jak na zbawienie

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Zobaczcie tutaj fajny placyk i wydaje mi się,że niedrogi.
http://allegro.pl/plac-zabaw-zjezdza...526506953.html

Stary 2011-03-31, 15:02   #4180
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Nie pieluszki,tylko opakowanie hagisów takie inne niż zawsze jestDobrze,że babcia mi dwóch paczek nie kupiła.

Normalnie najgorsze pieluchy jakie miałam.
Nie są jak cerata i nie różnią się w macaniu od innych huggisów.
Stary 2011-03-31, 15:31   #4181
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Nie są jak cerata i nie różnią się w macaniu od innych huggisów.
Już nie wiem o jakich piszemyTo Ty masz"normalne"hagisy granatowo-zielone czy piszesz też o tych "moich"niewypałach?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Tż wrócił z zakupów i przytargał to Ninie
http://www.bobomarket.pl/edukacyjno-...7583760,1.html

Dziecko nie wie w co już ręcę wkładać,a ten znowu klamota jej kupił

U nas alarm nawet nie potrzebny już.Złodziej by wlazł to by się zabił na samych zabawkach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 16:08   #4182
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Już nie wiem o jakich piszemyTo Ty masz"normalne"hagisy granatowo-zielone czy piszesz też o tych "moich"niewypałach?
Od dłuższego czasu używamy biedronkowych w kartonie (jumbo premium) ale się kończą a w biedronce teraz ich nie ma. Teraz kupilismy economy w paczkach czerwono-granatowych. Też już je kiedyś miałam. Mieliśmy też w paczkach żółto-niebieskich. Żadne dotychczasowe huggisy mnie nie zawiodły.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Tż wrócił z zakupów i przytargał to Ninie
http://www.bobomarket.pl/edukacyjno-...7583760,1.html

Dziecko nie wie w co już ręcę wkładać,a ten znowu klamota jej kupił

U nas alarm nawet nie potrzebny już.Złodziej by wlazł to by się zabił na samych zabawkach
No a ten klamot fajny jest
Stary 2011-03-31, 16:40   #4183
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Od dłuższego czasu używamy biedronkowych w kartonie (jumbo premium) ale się kończą a w biedronce teraz ich nie ma. Teraz kupilismy economy w paczkach czerwono-granatowych. Też już je kiedyś miałam. Mieliśmy też w paczkach żółto-niebieskich. Żadne dotychczasowe huggisy mnie nie zawiodły.
Mi normalne hagisy te z biedry też pasują i je lubię.Jednak te hagisy,a tamte to niebo,a ziemia

Stary 2011-03-31, 17:56   #4184
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Mi normalne hagisy te z biedry też pasują i je lubię.Jednak te hagisy,a tamte to niebo,a ziemia
To masz chyba inne albo jakąś fatalną serię. Napisz maila do producenta. Ciekwe co jest ?
Stary 2011-03-31, 18:21   #4185
mloda1989
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny za mile slowa

sara zdjecia cykamy nikonem d3s na tym pracujemy.... a potem troche sie nimi bawie w ps czy nikon capture... roznie
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:25   #4186
evitka21
Zakorzenienie

dziołchy, a co myślicie o "smyczach" dla dzieci?
np. takich http://allegro.pl/ag281-szelki-nauki...538537784.html
http://allegro.pl/szelki-do-nauki-ch...523055297.html

Stary 2011-03-31, 19:57   #4187
Ferrou
Zakorzenienie

czeeeeeść

ja już was nie nadrobię... rano trochę poczytam, przejrzę, jak mały śpi, a później w biegu wszystko robię, byle do wieczora. Mały już jest tak absorbujący, że jak się z nim nie bawię to włazi na łóżko do okna... a jak widzi że siadam przed komputer to leci do mnie i albo włazi albo wisi przy nodze i miauczy... ehhh...
przejrzałam tylko zdjęcia, przyznam się bez bicia... śliczności

Dzisiaj bylismy na spacerku dość długim bo z 3h... i malemu coś przy nosku wyskoczyło, taka czerwona plamka, najpierw po jednej stronie, potem po drugiej.. tak dziwnie symetrycznie. najpierw myślałam że to może od okularów bo mu swoje zakładałam, potem ze moze zabawką się walnął bo szalał troche.. dopiero teściówka mnie uświadomiła że mały się opalił niby nie siedzieliśmy na słoneczku, niby jeszcze dobrze nie grzeje, ale trochę połaziliśmy sobie u moich rodziców po ogrodzie i go złapało a buzi nie smarowałam. na szczęscie mam preparat to jutro już posmaruję hehe

i też chciałam się pochwalić.. zajęłam tam jakieś miejsce w tym konkursie tutaj na wizażu 50zł do rossmanna mam akurat na pieluchy będzie hehe

a .. i jeszcze informuję, że jest w paese promocja na pewne produkty:
wiosenna mgła pudrowa za pół ceny, czyli za 11.45zł i na róze z kolekcji różany ogród (inne niż w tej palecie co pokazywałam) też za pół ceny, czyli za 7.95zł Znowu się obkupię haha

aaa.. i jeszcze chciałam powiedzieć że na diecie jestem ostatnio moje 2 pary ulubionych jeansów umarło śmiercią naturalną... i musiałam spodnie kupić, oczywiście na takie kaszaloty jak ja to nic prawie nie ma.. ale coś znalazłam, wzięłam od razu 3 pary 2 rurki a co! :P i takie normalne. na razie tylko w jednych łaziłam i się rozbiły i trochę za luźne są tłumaczę sobie że chudne haha
Stary 2011-03-31, 20:13   #4188
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no i jeśli kupimy to chcemy ten co ma dusiaka... powiedz mi jak on sie sprawuje? (już kiedyś pisałaś ale teraz po dłuższym czasie używania jak jest) no i ile Ola ma w nim miejsca? i powiedz mi jeszcze czy ty masz ten z isofix-em czy bez? my chcieliśmy z isofix-em ale kurcze one o połowę droższe od tych bez...
jestem mega zadowolona, nasz fotelik nie ma oddzielnej bazy, tylko taka już wbudowaną.:
http://www.autofoteliki.pl/romer-kin...,2,61,308.html#
my mamy kolor felix, luzu jest jeszcze sporo. Fotelik jest i bezpieczny i wygodny - to u nas przesądziło o jego kupnie.

Cytat:
Dziewczyny a wasze chodzące dzieci nadal szorują kolanami?bo moja mimo,że już na dwóch od dawna to kolana dalej ma czarne.
Ola tak, kolana w rajtkach ma powycierane, aż prześwituja niektóre

Dzis wpadłam jak po ogień - dopiero wróciłam z delegacji, miałam szkolenie w Ołtarzewie. To z Łodzi w stronę Stolicy, ale dojazd kiepski...
Nie widziałm córci ały dzien, więc uciekamy cycać. Niestety katar nam sie przypałętał, zreszta dokładnie jak co miesiąc. Jakieś fatum, czy co? Dokładnie w każdą miesięcznicę swoich urodzin nasza panna łapie infekcje...

Darusiaaa- szkoda, że z pracą nie wypaliło, może niedługo trafi się coś innego.

Tylkooliwka - zdjęcie z kiełbaską widziałam, już mówiłam, że Danielek wygląda na nim super, ale to w "ruskiej"czapie też bombowe. Moje dziecko nie umie tak w bezruchu zapozować, mnóstwo zdjęć mamy rozmytych, albo z zamkniętymi oczyma, odwróconą głową itp.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:17   #4189
mrowak
Zakorzenienie

Ferrou, gratuluję konkursu!!!!!
I ja też o diecie poważnie myślę-przeraża mnie sama myśl o lecie.... a piszę to znad lodów miętowych z Grycana

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

też chciałam ten fotelik (romer k.p.) ale okazało się, że niezbyt dobrze pasuje do samochodowego siedzenia-radzę więc przymierzać przed zakupem.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 20:26   #4190
mloda1989
Zakorzenienie

my tez mamy romera safefixa - super fotelik polecam!!! ale mierzyc w aucie czy pasuje bo moze byc jeszcze problem z pasami...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:27   #4191
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
heheh rzeczywiscie to zdjecie fajnie wyszlo ale troche sie nagrzebalam przy nim dziekujemy
Młoda tą fote to ja widzę jak ją wysyłasz do siedziby ecco Bo suoer reklama dla nich Może by gdzieś wzięli spróbuj bo jest rewelacyjna , napisałam Ci już to na FB ecco jest w jankach

Cytat:
Młoda - super te zdjęcia. Widać że mama profesjonalistka .
A pomijając techniką to modele też niczego sobie.
Za każdym razem jak na Ciebie patrzę to nie mogę jakoś uwierzyć że nie potrafisz tupnąć nogą i przyłożyć komu trzeba

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

A co powiecie na taką zabawkę
http://allegro.pl/czyscimy-magazyny-...516327546.html

Swiatła mu się świecą. I nawet ma możliwość podłaczeni MP3.
Rodzic może całkowicie sterowac jazdą.
super a na 18stkę Z4

Dusiaka - Ołtarzew to raczej ze stolicy w stronę łodzi a nie odwrotnie Bo to już praktycznie warszawa

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ferrou, gratuluję konkursu!!!!!
I ja też o diecie poważnie myślę-przeraża mnie sama myśl o lecie.... a piszę to znad lodów miętowych z Grycana[COLOR="Silver"]
Wkurzaj mnie dalej kocham te lody .

A ja dziś z małą u lekarza była bo kaszle troszkę , dostała clemastinum i taki ala rutinoscorbin dla dzieci jest słodki i chce go pić bo ona ma odruch wymiotny po lekach ale tak jest ok zęby jej idą trzy na raz . SZymek był w przedszkolu ale jutro to pewnie cały dzień spędze na placyku bo co tu robić jak jest taka pogoda . mam nadzieję że na nasz wyjazd nad morze będzie ładnie .

Starsznie mi smutno Kiedyś wam pisałam o Zosi chorej na raka neoroblastomie z Szymkowego wątku. Mała jest po operacji a czeka ją autoprzeszczep szpiku we wrocławiu w szpiku ma komórki rakowe sory że smędzę ale dobiło mnie to dziś , myślałam że już koniec jej leczenia i że mała wyjdzie do domu a tu taki news eehhhhh
Trzymajcie kciuki za malutką
Stary 2011-03-31, 20:40   #4192
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Te 4 są w sam raz. Ciekawe że jedne są dobre a inne za małe
Pampersy wychodzą sporo mniejsze od hugisów

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
tylko tych pierwszych nie kupuj, to straszny niewypał, mam je i ubrałam małemu kilka razy no koszmar, jak przywiesić dziecko w majtkach na wieszaku.
Teraz kupiłam te drugie i się sprawdzają w terenie żeby się nie potykał. Przy Eryku miałam takie same i byłam zadowolona. Niebardzo opłaca się kupować z allegro bo w sklepie 13 zł.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:56   #4193
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Wkurzaj mnie dalej kocham te lody .

Starsznie mi smutno Kiedyś wam pisałam o Zosi chorej na raka neoroblastomie z Szymkowego wątku. Mała jest po operacji a czeka ją autoprzeszczep szpiku we wrocławiu w szpiku ma komórki rakowe sory że smędzę ale dobiło mnie to dziś , myślałam że już koniec jej leczenia i że mała wyjdzie do domu a tu taki news eehhhhh

no to jest nas dwie z tymi lodami-właśnie je pożarłam do ostatniej kruszynki

a co do Zosi....mogę tylko kciuki trzymać...niesprawiedliwe to wszystko!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 21:03   #4194
Ferrou
Zakorzenienie

my fotelik mieliśmy kupić też romera, ale czekaliśmy aż mały wyjdzie ze szpitala.. i w między czasie moja siostra dla swojego kupiła maxicosi tobi, w jakiś tam dzień szwagier wiózł nas do lekarza i już kuba jechał w ich foteliku i super wygodny dla niego. więc wzieliśmy maxi cosi. Mały jechał w nim do karpacza, czyli 2,5h drogi i nie narzekał

szkoda Zosi... trzymam kciuki...

A o lodach proszę mi tu nie mówić U mnie w mieście zaczął się sezon na lody kręcone - zawsze pierwszego dnia wiosny otwierają.. są przepyszne, lepszych nigdzie nie jadłam ... a ja na diecie, więc na miasto w ogóle z małym nie wychodzę, aby mnie nie kusiło
Stary 2011-03-31, 21:53   #4195
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Myślałam o smyczy ale raczej tej drugiej bo bardziej mi chodzi o to żeby mi Zośka nie zwiewała jak już będzie chodziła. Msiałabym mieć eszcze taką długą smycz jak dla piesków

Tę pierwszą madzia dobrze określiła. Ja się zastanawiałam co mi to przypomina

Cytat:
Trzymam kciuki ...
Jakie to życie jest niesprawiedliwe
Stary 2011-03-31, 22:05   #4196
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłam ten poduszkowiec i wyszedł syf (czemu mnie to nie dziwi...)
Najpierw nie chciały mi się ubić białka (za wcześnie cukier dałam), a potem toto nie urosło i zostało na poziomie 2 cm....zjeść się zje, ale zeby to dobre było to za dużo powiedziane...no i oczywiście o kratce mowy nie ma-wszystko spłynęło na dół i jest jak przekładany budyniem
Albo coś nie tak z tym moim piekarnikiem (mam elektryczny) może powinnam w wyższej temp.piec albo z termoobiegiem????albo ja się jednak do pieczenia nie nadaję (tylko do jedzenia )
Evitka no nie wiem co Ci napisać , cukru do białek nie sypiemy zanim się całkowicie nie ubiją i później stopniowo cukier.
Serek Danio nie nadaje się do pieczenia, co najwyżej do mas z żelatyną albo jako sernik na zimno. Musisz próbować zwiększyć temperaturę o trochę , każdy piekarnik inaczej piecze.
W zasadzie powinno urosnąć nawet bez proszku, ja biszkopty bez proszku piekę i od zimnego piekarnika wtedy pomału rośnie , może spróbuj od zimnego .
Cytat:
]
U nas chyba gdybym ja została sołtysem to ruszyłabym coś w sprawie dla dzieci..
nie widzę przeszkód

Cytat:
wczorajsze zdj ze spacerkow
rewelka
Cytat:
My byliśmy na szczepieniu dzisiaj, Zosia strasznie płakała. Jak mierzyli dzieci u was? na stojąco? U nas taka miarka na scianie i tak postwili małą. Ma 74 cm i 9400 waży. A w siperniu miała 70 cm tylko wtedy własnie inaczej mierzyli, a przecież dużo urosła.
u nas już nie mierza takich dużych wisi miarka i można sprawdzić u mojego wyszło 80
Cytat:

nie powinna wyrosnąć my dalej na 4 i jeszcze długo będą a Twoja Nina tez chyba z tych drobnych?
Cytat:
ja mam te drugie do tego jeszcze smycz jest fajne nawet jak dziecko juz chodzi to żeby nie uciekało
Cytat:
bardzo współczuję i trzymam kciuki strasznie to niesprawiedliwe żeby takie maleństwo tak ciężko chorowało

A gdzie to się Cigi podziała, Yoonka?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 06:48   #4197
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Madziu Wszystkiego Najlepszego dla Michalinki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 07:06   #4198
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

tylko tych pierwszych nie kupuj, to straszny niewypał, mam je i ubrałam małemu kilka razy no koszmar, jak przywiesić dziecko w majtkach na wieszaku.
Teraz kupiłam te drugie i się sprawdzają w terenie żeby się nie potykał. Przy Eryku miałam takie same i byłam zadowolona. Nie bardzo opłaca się kupować z allegro bo w sklepie 13 zł.
Tak mi się właśnie wydawało, że raczej młoda by się w taką "uprząż" wmanewrować
Ja na all to podałam jako przykład, jak coś top właśnie w sklepie bym kupowała, ale się właśnie w ogóle nad tym zastanawiam

Cytat:
Myślałam o smyczy ale raczej tej drugiej bo bardziej mi chodzi o to żeby mi Zośka nie zwiewała jak już będzie chodziła. Msiałabym mieć eszcze taką długą smycz jak dla piesków
My mamy psa, więc smycz oczywiści też, taką rozciąganą na 5m, taka by sie do szelek nadała

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Evitka no nie wiem co Ci napisać , cukru do białek nie sypiemy zanim się całkowicie nie ubiją i później stopniowo cukier.
Serek Danio nie nadaje się do pieczenia, co najwyżej do mas z żelatyną albo jako sernik na zimno. Musisz próbować zwiększyć temperaturę o trochę , każdy piekarnik inaczej piecze.
W zasadzie powinno urosnąć nawet bez proszku, ja biszkopty bez proszku piekę i od zimnego piekarnika wtedy pomału rośnie , może spróbuj od zimnego .
Libra, dziękuję za porady, jak mi przejdzie złość na moje umiejętności kulinarne, to będę się do nich stosować na pewno. Może najbliższą razą spróbuje twoich mufinek
A biszkopty tez mi nie koniecznie wychodziły, ale ostatnio zrobiłam rzucany z przepisu dorotuś z bloga moje wypieki i wyszedł fajnie. On tez bez proszku

A jeszcze w temacie gotowania: mój stary kupił wczoraj automat do pieczenia chleba- macie jakieś fajne przepisy do tego ustrojstwa? (albo jakieś strony z przepisami)

Aniu, Bedę mocno trzymać kciuki. Za każdym razem jak słyszę o takich historiach to normalnie ryczę. Co te maleństwa zrobiły żeby już na początku życia tak cierpieć....

A w ogóle fajnie, że nie piszecie ostatnio tak dużo-to jestem w stanie byc na bieżąco

A my teraz na spacerki to na dwie tury chodzimy, w sumie ze 4h na dworze, najpierw zakwasy miałam, ale już weszłam w rytm

A asiulka coś ostatnio nie było długo...

Stary 2011-04-01, 08:02   #4199
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Wszystkiego Najlepszego dla naszej gwiazdki Michalinki!:r oza:

Cytat:

ja też się zraziłam do hagisów
a z 4 tak szybko chyba nie wyrośnie Daniel pół roku chodzi w czwórkach i o ile kilka miesięcy temu myślałam,że zaraz będą za małe to dzieci mi wyrosło i są dużo luźniejsze takża jeszcze długo 4 będą u nas.

Cytat:

fajny prezent

Cytat:
evitka ja mam ale narazie raz założyłam w domu i Daniel nie chciał iść tylko ściągać.

Cytat:
biedne maleństwo trzymam kciuki oczywiście i zdrówka tez dla Oli

Dziękuję za komplementy dla synusia

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-04-01 o 08:38
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:52   #4200
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

MICHALINKO DUŻO RADOŚCI, ZDROWIA I SŁOŃCA

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości