DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 21:15   #1411
justyna8924
Raczkowanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
o Ty dobre? ale zbieg okoliczności,że podjadasz właśnie może zjem sobie na kolację do pomidorka

idę sprzątać meiszkanie
oj dobre,nie mogę bez nich zyc,ale nie za czesto jadam,żebym nie przesadziła

NO NARESZCIE DOSTAŁAM @ MOC JEST Z NAMI NACZYTAŁAM SIE ZE JUZ MACIE I ZAPUKAŁ I DO MOICH DRZWI,A CO DO SYNCHRONIZACJI @, TO MOJA SUNIA TEŻ SIE ZSYNCHRONIZOWAŁA Z KTÓRYMS TO WASZYM PIESKIEM CHYBA PATII I SIE POCHOROWAŁA,NIE WIEM CZY GDZIES W BRAME PRZYLOŻYŁA CZY JĄ OSA UGRYZŁA MA TAKĄ ŚLIWE,ŻE AŻ ŻAL PATRZEĆ
16.05.2011 84,0KG
CEL 67 KG

DUKAM 185 DZIEN - 15 KG

JESZCZE TYLE KG PRZEDEMNĄ

Edytowane przez justyna8924
Czas edycji: 2011-03-31 o 21:18
justyna8924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 21:19   #1412
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o budyn to ja jem kiedy mam ochote ale budyn to skrobia , kakao , wegle - dlatego pewnie lepiej nie jesc go na noc - tak mi sie wydaje
Szkoda tylko, że na noc najlepiej smakuje Ja praktycznie zawsze jadam wieczorkiem... tak jak kakao czy ciepłe mleczko do snu tak samo budyniek

Uciekam spać dziewczynki - jutro trudny dzień w pracy bo kupę roboty mam. Trzymam kciuki za spadeczki!

Pamiętajcie, że jutro już weekend!!!

CMOKI

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 21:22   #1413
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny powiedzcie mi od drugiej fazy mogę już jeść budyń? Kupiłam ten który polecałyście "Belbake" z Lidla . Z jakim mlekiem go robicie ? jecie go na śniadanie czy raczej na kolacje , a może nie ma to znaczenia?

a i jeszcze jedno jestem jutro cały dzionek poza domem macie może pomysł na przenośny obiadek? myślałam o indyku w kawałkach z curry ale już sama nie wiem
jem z mlekiem 0-0,5% na podwieczorek do kawki, ale rzadko, 3 razy od początku diety...

a na obiad poza domem to właśnie dobre są paski kurczaka/indyka podsmażone w fajnych przyprawach, można też je zrobić w formie szaszłyków żeby łatwiej było jeść, do tego zabrać sobie serek wiejski
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 21:35   #1414
lux_
Raczkowanie

Cytat:
zatkało mnie. połowa jej mniej !!! ja też chcę (może nie połowę, bo moja połowa wagi startowej to byłoby 39 kg:P)
Mnie też zatkało

Cytat:
Napisane przez justyna8924 Pokaż wiadomość
Ja sobie je własnie podjadam na własna odpowiedzialność nie zauwazyłam efektów ubocznych w postaci przybierania na wadze
Muszę iść jutro na zakupy do biedronki ...

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

Muszę się kiedyś z Tobą zabrać, ja zupełnie nie umiem kupować w sh... Nie umiem szukać, nie umiem wybierać, nigdy nie znalazłam nic co bym kupiła Tzn raz znalazłam sukienkę, ale była za duża, więc...
Nie martw się, ja też kiedyś nie umiałam chodzić i szukać w sh. Ale jak mnie ciocia w wakacje zabrała do jednego sh, to co tydzień w dzień dostawy jeździłyśmy. Można tam takie cuda wypatrzec(np: orignalne buty EMU na zime za około 30zł (gdzie na allegro najtansze kosztuja okolo 400zl) nowiutke i różne inne). Tylko tam jeżdze, jak już pojade do rodzinnego domu akórat w dzień dostawy, po innych nie chodze.

Dziewczyny, czy któras może robiła to ciacho z bloga? Jak wyszło? I co to za budyń karmelowy bez cukru? gdzie taki moge dostac? To normalny budyń? czy jak? Może nada się lidlowski kakaowy? hm...

http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...-dukan_20.html

15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

Najgorszy jest ból, gdy kobieta nie podoba się samej sobie.
lux_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 22:17   #1415
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
hmm, czyli jak w 100% kabanosikach jest aż 18%?:P w takim razie chyba odpuszczę..
Ja na początku diety nie wiedziałam,że nie wolno kabanosów i jadłam normalne i chudłam również normalnie,hehe Ale teraz podjadam czasami te drobiowe

Cytat:
Jesli chodzi o budyn to ja jem kiedy mam ochote ale budyn to skrobia , kakao , wegle - dlatego pewnie lepiej nie jesc go na noc - tak mi sie wydaje
A ja odkryłam kleik kukurydziany dla dzieci Na mleku ze słodzikiem jest pycha ! Ma baaaaaaardzo dużo węgli,ale jak dla mnie na śniadanie w sam raz. Ogólnie według mnie rano powinno jeść się więcej węglowodanów coby mieć energię na cały dzień a na wieczór jakieś mięsko (białko)

Właśnie zrobiłam sałatkę na jutro,bo w domu będę tylko 30 min (jak zwykle w piątki),więc w przerwach między zajęciami pochrupię sałacisko Kapusta,papryka,ogóras i pierś z kurczaka Zrobiłam też sos musztardowy i dodałam

Postanowiłam,że kiedy zrzucę równe 10 kg przymierzę sukienkę ze studniówki ... Na mojej studniówce (nie na tej,co byłam w lutym i grzeszyłam) uważam,że wyglądałam okropnie ! Sukienkę dobrałam na szybko,więc nie maskowała moich wzgórz i pagórków :P Dodam wtedy zdjęcia dla porównania,chociaż nie wiem czy znajdę jakieś dobre,bo unikałam aparatu wtedy

Aaaaa! I chciałam zapytać,czy te warzywa na parze do zrobienia w mikrofalówce się można ?
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...ria_37785.html

Te z serową nutą nie,bo mają cukier i sos serowy,ale same zwykłe to 100% warzyw,tylko jest tam groch,to najwyżej bym wybrała Bo znalazłam w domu,a jutro bym zjadła...

Edytowane przez mroziq
Czas edycji: 2011-03-31 o 22:21
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 23:11   #1416
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

leseczki laseczki

jutro, tzn dziś rano wielkie ważenie

chyba się do lekarza jutro wybiorę porobić sobie tu i ówdzie wyniczki
igła

metal fish mam takie pytanko bo ja ogólnie zmęczona ciągle jestem, np. przychodzę z uczelni i idę spać 1-2 godz. i tak codziennie od jakiś 5 lat już, byłam z tym u lekarza, tarczyce ma okej, ale ogólnie powiedzieli, że to może okresowe przemęczenie czy coś... trochę lenistwa to fakt ale męczy mnie już to spanie, poza tym kilka razy w miesiącu (tak do 5 czasami więcej) okropnie boli mnie głowa po lewej stronie, później to cholerstwo promieniuje na kark i żadne proszki nie działają mogę np. poprosić o skierowanie na tomograf czy przesadzam troszkę ?
izuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 00:03   #1417
anita9005
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
My byłysmy pare minut po 8 z mamą, to ludzie już nosili sztuczną trawe i takie coś do rozwieszania ubrań, foremki nie cieszyły sie popularnością

Ja robię z 0,5 % Na kolacje to raczej jem coś białkowego, budyńu używam do przełożenia sernika albo jak mnie chcica napadnie przed @ to jem jakoś w południe, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie czy zjemy w nocy czy rano
W teście mi wyszło ,że faza powinna trwać 4 dni , ale mama ( dietetyczka) powiedziała mi ,że 5 nie zaszkodzi ale ona to zawsze dietę po swojemu zmodyfikuje , a ja się boję aż tak kombinować.
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 03:40   #1418
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Dzięń dobry w ten pochmurny dzionek! Wczoraj pisałam że mi spadło 0.3 kg a po wczorajszym dniu P dzisiaj jest znowu mniej o 0.5 kg
Musiałam się pochwalić Fajna ta III faza

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 06:02   #1419
Guniella
Raczkowanie

Piszę, żeby się pochwalić. 3 tygodnie z Dukanem i jestem 4 kg lżejsza, do celu zostały mi 2. Jako, że nie czuję się dobrze na tej diecie (osłabienie, rozkojarzenie) to od dzisiaj kwietnia będę próbować swoich sił na III fazie. Włączę do tego dużo ruchu (na który teraz nie mam siły) i liczę, że te 2 kg zgubię. Mimo, że ta dieta mi nie służy, to nie mogę jej zaprzestać całkowicie, bo już miałam dwa razy bardzo duże problemy z jojo i tym razem do tego nie dopuszczę No i lubię to jedzonko, przepisy, wolność, duuuże ilości jedzenia! Pozdrawiam
Stary 2011-04-01, 06:08   #1420
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

dzień dobry chudziunki!!

pogoda do
brzuch boli, @ jeszcze nie ma.. wzrost się nadal utrzymuje...: pala:

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 06:46   #1421
Agus140188
Rozeznanie

Dzień dobry moje miłe Panie!!!
Pamiętajcie że dziś wszyscy będą próbowali nas oszukiwać, więc nie dajmy się!
Moja waga jest szalona, na warzywkach leci w dół nieznacznie(i to nie zawsze) a na proteinkach mało kiedy spada... ehhhh dukam ładnie, ale te efekty są tak mizerne, że aż mnie przerażają. Myślicie, że to jeszcze ta zbyt długa uderzeniówka daje sobie tak okropnie znać przez cały czas?

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
Dzięń dobry w ten pochmurny dzionek! Wczoraj pisałam że mi spadło 0.3 kg a po wczorajszym dniu P dzisiaj jest znowu mniej o 0.5 kg
żeby każdej z nas tak na III było fajnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 06:47   #1422
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Dzień dobry
Kurcze rozchorowałam się na dobre
Dziś idę do pracy na 15 nie ma mowy o wolnym, bo dopiero pracę zaczęłam, pozatym to był kiepski tydzień bo dopiero wczoraj miałam panie na zabiegi więc dobrze by było dziś coś zarobić żeby chociaż na lekarstwa było.
Wczoraj padłam po 20 spać... tak mną telepało.
Teraz grzeje się z herbatką... myślałam o mleku z miodem no ale miodu nie wolno
Musi sie mi troche polepszyć bo póki co słabo mi cholera jasna co za początek weekendu

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 06:54   #1423
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś idę do pracy na 15 nie ma mowy o wolnym, bo dopiero pracę zaczęłam, pozatym to był kiepski tydzień bo dopiero wczoraj miałam panie na zabiegi więc dobrze by było dziś coś zarobić żeby chociaż na lekarstwa było.
Musi sie mi troche polepszyć bo póki co słabo mi cholera jasna co za początek weekendu

mam to samo.. w nocy tak mnie znów bolało gardło jak cholera..;/ do tego głupi kaszel.
a cały weekend szkoła.

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 07:02   #1424
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

współczuję dziewczyny... głupie choróbsko

chciałabym się pochwalić - 26 dzień dukania... i minus 6,7 kg
Stary 2011-04-01, 07:09   #1425
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość

Hej laseczki

izuulka GRATULACJE
Stary 2011-04-01, 07:10   #1426
karolinusienka
Zakorzenienie

Dzien dobry
Wygrałam w konkursie w etapie miesiecznym
i do tego po wczorajszych warzywach odnotowałam spadek, minimalny bo minimalny ale zawsze spadek (-0,3kg)
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 07:11   #1427
Guniella
Raczkowanie

A jak z żelatyną? Są na nią jakieś limity? Bo ostatnio zapycham się galaretkami różnego rodzaju i zaczęło mnie to zastanawiać
Stary 2011-04-01, 07:12   #1428
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guniella Pokaż wiadomość
A jak z żelatyną? Są na nią jakieś limity? Bo ostatnio zapycham się galaretkami różnego rodzaju i zaczęło mnie to zastanawiać
zelatyna to samo bialko

SKŁAD I STRUKTURA ŻELATYNY

84-90 % protein białkowych
1-2% soli mineralnych
8-15 % wody

Zelatyna powstaje wskutek hydrolizy kolagenu. Kolagen to białko proste, znajdujące się w tkance łącznej i podporowej, w skórze, kościach, ścięgnach, chrząstkach, rogach i kopytach.

Oto jak taką żelatynę sie robi (w duzym skrocie):

Osuszone kości (w temperaturze ponad 100st C) są następnie moczone przez wiele dni w kwasie chlorowodorowym. Po demineralizacji poddawane są dalszej obróbce kwasowej lub zasadowej (w zależności od rodzaju surowca) przez wiele tygodni. W gorącej wodzie następuje ekstrakcja, tworzy się roztwór żelatyny, który następnie jest filtrowany i sterylizowany w temperaturze ok. 140st C. Otrzymany roztwór jest mieszaniną różnej długości fragmentów łańcuchów kolagenu. Zostaje on znowu poddany procesowi suszenia, powstaje miękka żelatyna, która kolejno: wysuszona, zmielona i przesiana daje ziarna o równej granulacji, gotowe do ostatecznego paczkowania. Żelatyna w arkuszach zawiera nieco wody oraz dwutlenek siarki.

Żelatyny typu spożywczego mamy w dwóch rodzajach:
- Typ A - wytwarzana w procesie kwasowym ze skór wieprzowych i kości młodych sztuk bydła
- Typ B - wytwarzana w procesie zasadowym ze skór i kości wołowych.

Spozywanie żelatyny Typu B ze wzgledu na potencjalna zawartosc BSE jest bardzo ryzykowne.

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2011-04-01 o 07:18
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 07:33   #1429
Agus140188
Rozeznanie

[QUOTE=Paati89;26088801]Dzień dobry

Oj...

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

UUUUUUUU no to sporo, ogromne gratki

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
i do tego po wczorajszych warzywach odnotowałam spadek, minimalny bo minimalny ale zawsze spadek (-0,3kg)
Hip hip huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa wiedziałam, że będzie pięknie
Stary 2011-04-01, 07:34   #1430
anita9005
Rozeznanie

Dzień dobry ,

nie wiem co myśleć ważyłam się na miękkiej powierzchni i moja waga zachowywała się następująco : Faza ataku :
1 dzień: 61,7
2 dzień: 60,7
3 dzień 60,5
4 dzień 60,1 ( tego samego dnia waga wahała się o dobre 6kg w tej samej chwili i spostrzegłam ,że coś jest nie tak)
5 dzień ( dziś ) 61,1

I teraz powiedzcie mi możliwe ,żeby takie dziwne były te "spadki" czy może faktycznie coś z tą wagą ?

Maksymalnie demotywuje mnie ta sytuacja
Stary 2011-04-01, 07:35   #1431
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
zelatyna to samo bialko

SKŁAD I STRUKTURA ŻELATYNY

84-90 % protein białkowych
1-2% soli mineralnych
8-15 % wody

Zelatyna powstaje wskutek hydrolizy kolagenu. Kolagen to białko proste, znajdujące się w tkance łącznej i podporowej, w skórze, kościach, ścięgnach, chrząstkach, rogach i kopytach.

Oto jak taką żelatynę sie robi (w duzym skrocie):

Osuszone kości (w temperaturze ponad 100st C) są następnie moczone przez wiele dni w kwasie chlorowodorowym. Po demineralizacji poddawane są dalszej obróbce kwasowej lub zasadowej (w zależności od rodzaju surowca) przez wiele tygodni. W gorącej wodzie następuje ekstrakcja, tworzy się roztwór żelatyny, który następnie jest filtrowany i sterylizowany w temperaturze ok. 140st C. Otrzymany roztwór jest mieszaniną różnej długości fragmentów łańcuchów kolagenu. Zostaje on znowu poddany procesowi suszenia, powstaje miękka żelatyna, która kolejno: wysuszona, zmielona i przesiana daje ziarna o równej granulacji, gotowe do ostatecznego paczkowania. Żelatyna w arkuszach zawiera nieco wody oraz dwutlenek siarki.

Żelatyny typu spożywczego mamy w dwóch rodzajach:
- Typ A - wytwarzana w procesie kwasowym ze skór wieprzowych i kości młodych sztuk bydła
- Typ B - wytwarzana w procesie zasadowym ze skór i kości wołowych.

Spozywanie żelatyny Typu B ze wzgledu na potencjalna zawartosc BSE jest bardzo ryzykowne.
Ojej nigdy nie brałam sobie do głowy tego, z czego robi się żelatynę. Opis jest bardzo profesjonalny ale chyba wolałabym nie mieć takich wiadomości :P
Stary 2011-04-01, 07:37   #1432
anita9005
Rozeznanie

a i chciałam zaznaczyć ,że dzisiejszy pomiar jest prawidłowy bo ważyłam się na równej i twardej powierzchni
Stary 2011-04-01, 07:37   #1433
karolinusienka
Zakorzenienie

[QUOTE=Agus140188;26089100]
Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Oj...

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

UUUUUUUU no to sporo, ogromne gratki

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Hip hip huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa wiedziałam, że będzie pięknie
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 07:37   #1434
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry ,

nie wiem co myśleć ważyłam się na miękkiej powierzchni i moja waga zachowywała się następująco : Faza ataku :
3 dzień 60,5
4 dzień 60,1 ( tego samego dnia waga wahała się o dobre 6kg w tej samej chwili i spostrzegłam ,że coś jest nie tak)
5 dzień ( dziś ) 61,1

I teraz powiedzcie mi możliwe ,żeby takie dziwne były te "spadki" czy może faktycznie coś z tą wagą ?

Ogólnie wzrosty i zastoje a także naprzemienne z nimi spadki są zupełnie normalne ja nie ważyłam się codziennie więc nie mam pojęcia jak to było u mnie. Myślę jednak, że nie powinnaś się przejmować za bardzo lekkimi wahaniami bo na II to będzie narmalka. Główka do góry
Stary 2011-04-01, 07:50   #1435
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Dzień dobry ,

3 dzień 60,5
5 dzień ( dziś ) 61,1

Myślę, że te poprzednie pomiary wyszły Ci nieprawidłowo bo stawiałaś wagę na miękkiej powierzchni.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:20   #1436
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
metal fish mam takie pytanko bo ja ogólnie zmęczona ciągle jestem, np. przychodzę z uczelni i idę spać 1-2 godz. i tak codziennie od jakiś 5 lat już, byłam z tym u lekarza, tarczyce ma okej, ale ogólnie powiedzieli, że to może okresowe przemęczenie czy coś... trochę lenistwa to fakt ale męczy mnie już to spanie, poza tym kilka razy w miesiącu (tak do 5 czasami więcej) okropnie boli mnie głowa po lewej stronie, później to cholerstwo promieniuje na kark i żadne proszki nie działają mogę np. poprosić o skierowanie na tomograf czy przesadzam troszkę ?
A co Ci badali w związku z tarczycą? A cukier miałaś badany?
Jeśli chodzi o bóle głowy, to jeśli nie pomagają zwykłe przeciwbólowe to mogą to być migreny. Idź z tym do ogólnego i poproś o skierowanie do neurologa. Poza tym ogólny albo neurolog niech da Ci skierowanie na rezonans w celu wykluczenia guzków itp.
Moja ciocia miała dość częste bóle głowy, wspominała o tym ogólnemu ale nic z tym w sumie nie robiła W końcu nagle straciła przytomność za kierownicą. Dobrze że jechała z nią koleżanka to zaciągnęła hamulec i wezwała karetkę. Okazało się że pękł jej bodajże tętniak. Ledwo przeżyła, lekarze dawali jej nikłe szanse. Teraz ma przed sobą wielomiesięczną/ wieloletnią rehabilitację i naukę wszystkiego od nowa
Nie chcę tu nikogo straszyć, ale naprawdę nie wolno lekceważyć bólów głowy

Mi na bóle głowy najlepiej pomaga aspiryna. Jest też taki nowy lek, inna forma kwasu acetylosalicylowego z dodatkiem, nazywa się chyba Migpriv ale jest na receptę, podobno bardzo skuteczny. 6 saszetek do sporządzenia roztworu za ok 26zł.
Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Gratulacje
Cytat:
Dzień dobry ,

3 dzień 60,5
5 dzień ( dziś ) 61,1

Pewnie jednak w dużym stopniu to błąd pomiarów
Chociaż u mnie pewnie początek wyglądał podobnie Szkoda że nie miałam wtedy wagi
Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Ojej nigdy nie brałam sobie do głowy tego, z czego robi się żelatynę. Opis jest bardzo profesjonalny ale chyba wolałabym nie mieć takich wiadomości :P
Dlatego ja tego nie czytałam Wolę żyć w błogiej lekkiej nieświadomości

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:27   #1437
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Agusia

cukier mam okej mama pielęgniarka więc łazi czasami z tym sprzętem po domu i panikę sieje

pamiętam tyle, że krew mi pobierali na TSH

a dzwoniłam do rodzinnego to jakąś plagę dziś mają
moja pani tylko do 12 i już dużo ludzi ponad programowych...
pójdę do niej w przyszłym tyg.

nie mam żadnego światłowstrętu itp. pani moja też mówiła, że mogą to być migreny, ale jak mi nie będzie przechodzić po lekach to mam przyjść i da mi skierowania... ja biorę różnie, zależy co działa.... mój organizm jest jakiś dziwny, tak jakby mówił, że dziś na to nie zareaguję

ostatnio nurofen forte, pomaga w jakiś 50%, apap nic, pyralgina też nie, musiałabym wziąść całe opakowanie na raz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 08:28   #1438
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna8924 Pokaż wiadomość
oj dobre,nie mogę bez nich zyc,ale nie za czesto jadam,żebym nie przesadziła
ja w końcu wczoraj zjadłam... TŻ otworzył bo mu powiedziałam, że jednak nie będę jeść, to otworzył...i dał gryza, bo TAK PACHNIAŁO! pyszne są!!!!!! no a dziś na wadze, waga z podpisu, CAŁY WZROST spadł, czyli od wczoraj -0,8kg więc może te kabanosiki aż tak złe nie są?:P
Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
ojaaaa,chudniesz szybciej na III fazie, niż ja na II niefair
Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
ja nie czytałam mniej więcej wiem, ale wolę o tym nie myśleć... :P bo jak sobie coś wmówię, to potem mi tym śmierdzi wszystko, a nie chciałabym, żeby galaretka owocowa (podświadomie) śmierdziała mi kośćmi:P
Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Myślę, że te poprzednie pomiary wyszły Ci nieprawidłowo bo stawiałaś wagę na miękkiej powierzchni.
też tak myślę.

no! także doszłam do punktu zero mimo PW nadal trwającego chyba, że waga robi sobie żarty ale chyba nie, co?:P

po śniadanku już, a mam parę rzeczy do zrobienia -jedyny wolny dzień w tygodniu, więc będę zaglądać co jakiś czas
Stary 2011-04-01, 08:29   #1439
Agus140188
Rozeznanie

Muszę zmykać, wieczorkiem do Was wpadnę
Stary 2011-04-01, 08:39   #1440
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Agusia

cukier mam okej mama pielęgniarka więc łazi czasami z tym sprzętem po domu i panikę sieje

pamiętam tyle, że krew mi pobierali na TSH

a dzwoniłam do rodzinnego to jakąś plagę dziś mają
moja pani tylko do 12 i już dużo ludzi ponad programowych...
pójdę do niej w przyszłym tyg.

nie mam żadnego światłowstrętu itp. pani moja też mówiła, że mogą to być migreny, ale jak mi nie będzie przechodzić po lekach to mam przyjść i da mi skierowania... ja biorę różnie, zależy co działa.... mój organizm jest jakiś dziwny, tak jakby mówił, że dziś na to nie zareaguję

ostatnio nurofen forte, pomaga w jakiś 50%, apap nic, pyralgina też nie, musiałabym wziąść całe opakowanie na raz
TŻ wczoraj też próbował się zapisać, nie dało rady

Jak daje skierowanie to bierz, nie zaszkodzi sprawdzić Ja też przy bólach głowy pierwsze co to miałam robiony rezonans
Z bólami jak pisałam nie ma żartów. Nawet jak to nie są migreny (na które obecnie nie ma skutecznego lekarstwa) to warto sprawdzić czy żadne paskudztwo się tam nie rozwija. Moja ciocia też ratowała się przeciwbólowymi zamiast szukać przyczyny... Dodam że ma dopiero 42 lata więc szmat życia przed sobą
Przepraszam jeśli zbytnio naciskam, ale jestem na tym punkcie przewrażliwiona

A jeśli chodzi o TSH to często zdarza się że jest w normie, natomiast hormony T3 i T4 niekoniecznie. Dlatego często bada się od razu wszystkie 3.

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości