|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Jestem
Padlam! dojechalam sie na maksa, glupia ze mnie kobieta ![]() ale czysto jakos TZ dzisiaj wreszcie od dwoch tygodni wraca normalnie kolo 16-stej do domu, wiec jutro mamy wolna sobote, nie musimy juz sprzatac, zrobie udka pyszne ekologiczne z kurczaczka a na dzisiaj obiadek jest Na niedziele zaplanowalam gofry jak nie padne.teraz leze i czekam na TZta bo juz ledwie ruszam reka, noga.... no ale nikt mnie nei zmuszal ![]() Aliczka rozek co prawda nei w moim guscie, ale za to brzusio jak najbardziej!!! jaki okraglaczek! Andziotku jakos tak mnie wzielo caly tydzien w pracy a jak dzisiaj wolne to jakos nie umialam sie odnalezc wiec jak sie zabralam za jedno to i za drugie i poszlo taka fala nie miej wyrzutow sumienia, my nie jestesmy tacy porzadniccy z TZtem, czasami 2 tygodnie nie sprzatamy nie ma co sie stresowac... okna chcesz myc?? w ciazy?!?! TZta zagon moj zawsze myje(myl w zeszlym tygodniu![]() ja drzemie razem z toba , wlasnie sie ukladam ![]() Kasiulka witamina D3?? a gdzie ja moge znalezc? tylko w tabletkach w aptece? musze wygooglowac i zaraz znalezc warzywka ktore ja zawieraja ![]() Ps. A ja mam sloneczko dzisiaj i 9 stopni po wczorajszym sniegu...cud normalnie!![]() Zytus jak slicznie wygladasz w ciazy, naprawde ![]() Dziewczonka trzymam kciuki coby cie zadne chorobsko nei rozlozylo ![]() moniqac jak juz zlozysz to zdjecia koniecznie prosze! ps. juz skonczylam ale sily mnie opuscily....moze jutro u ciebie?? ![]() PS. przeraziło mnie to pytanie pod tekstem w linku o pojawiających się matrulka jeju ty juz 37 tydzien!!! ladne zdjecie i sliczny brzuchol!mary poziomkowa ja tez nie pralam materaca, tylko takie pokrycie co dokupilam ![]() co do zmywarki to ja nei umiem zyc bez niej juz jak dwa lata temu sie zepsula jak akurat znajomi byli to normalnie nie umialam sobie zycia zorganizowac![]() moria gratuluje wozka!! dobrze ze wreszice przyszedl, tym razem bez zadnych defektow ![]() doczytuje dalej
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecek co za wieści
, a ile dzidzia waży ???agus87 antybol i po kłopocie, dobrze że wiesz mężul mnie wkurza idę obiad kończyć |
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
Grazin, dzis zaczynam 37, nie wczesniej nic z szyjka nie mialam dopiero teraz, lekarz mowil, ze juz moge rodzic ale ,ze jeszcze do nastepnego tyg powinnam dotrwac wiec mysle,ze za tydzien moglby mi juz wystawic skierowanie.
Moria, do mnie tez to zaczyna docierac ![]() Agus, idz do lekarza jak najszybciej dostaniesz antybiotyk i bedzie dobrze mowie Ci Kochana
|
#4564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
umiecie podnieść na duchu!! idę w środę dostanę antybiotyk pewnie, by zdążyć wyleczyć to dziadostwo przed porodem co za pech! mam nadzieje, ze szybko sie tego pozbędę
|
||||
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, no pewnie, że dobrze, że wiesz wcześniej! Poza tym jakichś wymyślnych antybiotyków nie potrzeba do tego szajsu, więc luz
![]() Dobra, idę oko zrobić i perukę przyklepać
|
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
Weredka, no mysle,ze juz w nastepnym watku urodze
Mary, to sie wlasnie przed porodem bada czy sie nie ma tych paciorkowcow ![]() Andziot, nie wazylismy dzis malego, a meza trzeba
|
#4567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/praktyczna-torba-n...533594336.html Na taką czarną mogłabym się skusić. Nie wiem na ile to się przydaje ale w sumie może być dobry patent Ta torba jaka "sweeetaśna": http://allegro.pl/gerber-torba-do-wo...527718025.html
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa
7 maja to mam termin z USg w PL, ale w tutejszej karcie ciazy mam 8 maja tak jak ty!!!![]() suwaczek mi pokazuje, ze nowy tydzien zaczynam w niedziele, ale lekarz moj tutaj liczy 2 dni inaczej i wg niego zaczynam w piatek, wiec dzis wg lekarza jest rowno 35 t 0 d czyli ze zaczynamy 36 czy jak?? bo ja tego tez nie kumam![]() Agus ja mialam streptococusa 2 lata temu,to paciorkowiec wredny, wszedzie mozna to zlapac, a wlasciwie ciagle mam bo jego sie nie da z organizmu usunac, tylko mozna go jakos uspic, to mega zarazliwe jest i bolesne strasznie, gardlo bolalo mnie tak jak przy zadnej innej anginie, nic nie pomagalo dopiero 12 dni bite antybiotyku, koniecznie bierz antybiotyk bo to naprawde nic takiego groznego ale upier.dliwa przypadlosc i lubi wracac, mnie najpierw przy jakis slabszych antybiotykach wracal 3 razy dopiero jak bralam ten mocny 12 dni to przeszlo i odpukac nie wrocilo. Lolus juz sie niestety energia nie podziele, bo mnie opuscila(rychlo w czas ) ale moge sie podzielic checiami bo te zawsze mam choc pamietac nalezy ze dobrymi checiami pieklo wybrukowane...![]() gratuluje zakupokow Kwiatecku u mnie lekarze w Norwegii powtarzaja ze od 32-33 tygodnia kazde dziecko daje rade i nawet do inkubatora nie wkladaja tylko od razu do piersi matki przystawiaja, teraz to juz skoro gotowa do porodu to tylko czekac i wierzyc ze przeciez bedzie dobrze! ja jestem mega wczesniak i mam sie dobrze ![]() a powiedzcie co myslicie o tej macie edukacyjnej? mialam nie kupowac, ale ta mi sie spodobala, uzywana jest, ale wyglada na malouzywana, pani sprzedaje w oryginalnym opakowaniu i za ta cene ugadalam ze dorzuci tez sukieneczke z Monsoon z tego 4 zdjecia ![]() za 225 zl wszystko co myslicie?? http://www.finn.no/finn/torget/tilsa...nkode=27679988 |
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, ze ja go mam w pochwie a nie w gardle
|
|
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
przepis na bułeczki na ciepło
![]() potrzebujemy (na jedna porcję) 1 duża bułka (najlepiej wczorajsza) 2 jajka 4 plasterki szynki 4 plasterki sera zółtego zioła prowansalskie margaryna do smażenia rozkrajamy bułkę na pół smazymy na złoto na sporej ilości margaryny na patelni po podsmażeniu ściągamy z palnika robimy jajecznice z dwóch jajek jajecznica na bułeczkę podsmazamy szyneczkę aż się zrumieni na jajecnice posypujemy zioła prowansalskie kładziemy podsmażoną szyneczkę i ser zółty dajemy spowrotem na patrelke az ser sie rozpusci posypujemy słodką papryką i keczup na górę niepozorne ale prze pyszne!!! ![]() polecam
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.kidsandcare.no/index.cfm?...2&b_kid=237964 chcialam prosta czarna, ma w srodku w takiej przegrodce, mate nieprzemakalna do przewijania dziecka, specjalne miejsce fajne na pieluchy, takie termiczne opakowanie na butelke z mlekiem i duzo fajnych przegrodek ![]() plus podoba mi sie oczywiscie jej prostota
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecku, myślałam, że przed porodem, to ostatni dzwonek, przecież czasami poród to godzina, a wtedy za późno na podawanie czegokolwiek, bo nawet nie zdąży zadziałać
ja jednak upomnę się u mojej gin o skiero na badanie moczu wcześniej ![]() Moria, nawet nie wiedziałam, że takie torby do przewijania są Niezłe Nie no wstrzymam się, sprawdzę, jak to wygląda z torbami, które mam. Przecież zawsze można dokupić, ale te X-landerowe drogie ![]() Przykleiłam się do kompa ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Anula! Jak to nie wiesz?! W Tobie moja ostatnia nadzieja, że ktoś mi będzie pilnował tygodni i dni no to, że niby dziś 36 tydzień, czyli 9 miesiąc?! ![]() Torba super! Mata też śliczna, tylko, że trochę dużo kasiory chce, jak za używkę ![]() Zytus, proponuję przyszły tydzień spotkanie w SZÓSTKĘ - Ty, Matall, ja i nasze dzieci ![]() No i teraz Grażyna wjechała z bułeczkami i mi język wyleciał na klawiaturę! |
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie...wymaz na paciorkowce
![]() Przy przyjęciu do szpitala miałam pobierany wymaz, pytałam potem o wynik i lekarz powiedział, że wszystko w porządku...czyli mam nadzieję, że nie mam tego cholerstwa, bo wyniku nie widziałam . Chyba, że to jest inny wymaz? ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Zobaczcie jaka rewelacyjna ocena pieluszek Dada z Biedronki http://www.dzieciowo.pl/2011/04/nowe...-pampersa.html
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale musicie spróbowac tego
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mata ładna ale za tą cenę to taka zwyczajna się wydaje ![]() Cytat:
a specjalnie do innej nie chce mi się jechać ... chociaż robią się coraz bardziej kuszące .... |
||
|
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale one się zaczynają chyba od 4kg??
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Kopnijcie mnie w
Ale nie chce mi się strasznie. Nie lubię sprzątać jak mi ktoś po domu łazi.
|
|
|
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
kuchnia juz stoi
|
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
helloł
dziekuje za komentarze brzusia, faktycznie an tym jednym zdjeciu mala dupencje wypiela ze mi az "szpiciaka" zrobiła, ale ona tak ma ogolnie jest okragly hehe, chyab ze wypie jakas czesc ciala, byl juz tez kwadratowy, trojkatny.. a dzis krzywy na jedna strone ehehehe, chyab na cyca mi chiala wskoczyc:P hehe wasze brzusie tez cudne gratuluje rozpoczecia kolejnych tygodni ![]() zycze milego weekendu
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona już 12kg ma ... ale nawet nie wiem od ilu się zaczynają te pieluchy ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- bardzo oryginalna
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna, podoba mi sie ![]() ide robic golabki i miedzyczasie sprzatac bede tu, bo mam lapka niedaleko |
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
hej Maminki, zdazyłam tylko rano posty z wczoraj nadrobić i odpisuje a potem biore sie za nowe
Latałam caluuusi dzień po sklepach, w miedzyczasie zostawiłam autko na przegląd, bo tak wypadało z ilości przejechanych km.. w końcu Gabrysia musi jezdzic bezpiecznie Dokupiłam brakujące pierdoły typu majtki poporodowe i gaziki o ktorych wczoraj zapomniałam, koszule nocne do szpitala, wymieniłam szlafrok z szarego na łososiowy, rogala do karmienia, dla małża koszulke z hasłem "nowa fura", staniki i już sama nie pamietam co jeszcze. Wazne ze w razie czego do szpitala chyba wszystko mam Ja też sobie zamówiłam no i małz równiezantropia; mam nadzieje, ze dziś humorek juz masz lepszy ![]() ![]() i po przespanej nocce widzisz już swiat w barwach kolorowych ? anula_81 a Ty dziś urlopik masz ?? atiz; ale żarcik ze strony TŻ Kwiatecek; jak po wizytce? agus87; łooo w tym miesiacu juz !!!!! jak samopoczucie w zwiazku z tym? To sie Ciebie humorek od rana trzymał Ja nikogo nei nabrałamagnieszka_pe gratulacje za kuchnie ! Oj ulga bedzie wielka, jak juz bedziesz miała piekna, nowiutką od razu nabierzesz jeszcze wiekszej chęci do gotowania Jak nastrój??
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
chyba są takie malutkie rozmiary tych pieluszek. wydaje mi się ze widziałam 3-6kg. ale głowy nie dam sobei za to uciąć
![]() jezu jaki mam dzis dzień do dupy... brzuch mi sie troche twardy robi ![]() ogolnie nic mi sie nie chce ![]() aga supoer kuchnia ![]() zazdrosze
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny brzusio ![]() Cytat:
Faktycznie brzmi poważnie. Niedługo synuś będzie przy Tobie Bardzo ładna ![]() A mnie dzisiaj głowa pęka |
||
|
|
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
witam ..
późno dzisiaj jakoś piszę.. ;p już po wizycie u lekarza i ktg w porządku i wgl wyniki krwi też lepsze krew z 11,1 na 13,9 ciśnienie 110/60 waga 58,8, czyli 2 kg więcej.. ( w 2 tyg 2kg przytyłam.. ) - z czego się cieszę, bo to chyba znaczy, że dzidzia też przybiera na wadze.. ale dopiero się dowiem 13.04, bo wtedy bd miała chyba normalną wizytę u lekarza, albo 8.. już sama nie wiem.. następna wizyta 8.04 takie maleńkie skurcze mam.. tzn. co jakiś czas są, ale są.. ale podobno to normalne, tak ???????????????? Kiara76, ja też miałam gorączkę i pojechałam do szpitala.. więc jak Ci nie spada i masz już już więcej niż 2 dni to do lekarza.. ja dostałam opier..ol tutaj nizły, że tak późno przyszłam.. i leżałam 2 tyg w szpitalu i wgl mała miała tętno powyżej 170.. a to źle..
|
|
|
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Uffff, po 25 minutach nadrobiłam. Ale byłyście płodne od rana.My po pracy byliśmy w Bielsku u tego sprzedawcy r_p77. Dostałam od mojego taty 300 zł ( na paliwo, zajączka i lekarza ) i postanowiliśmy przeznaczyć kasę na Pepowe rzeczy, żebym mogła spokojnie w nocy spać, że nie ma czego zabrać do szpitala.Teraz już mam ![]() Za chwilę wrzucę fotki. A co do paciorkowców, ja od wczoraj zażywam provag, aby w 36 tc gin pobrał mi wymaz z pochwy i odbytu, gdyż w moim szpitalu jest zalecane to badanie przed porodem. Mój TŻ okleja półki, które dorobił do komody oraz garderoby i będziemy Pepowe rzeczy sortowac i układać. Czeka na mnie jeszcze porcja prasowania, ale to już chyba na jutro. |
|
|
|
#4588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna
Cytat:
|
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
witam ..
późno dzisiaj jakoś piszę.. ;p już po wizycie u lekarza i ktg w porządku i wgl wyniki krwi też lepsze krew z 11,1 na 13,9 ciśnienie 110/60 waga 58,8, czyli 2 kg więcej.. ( w 2 tyg 2kg przytyłam.. ) - z czego się cieszę, bo to chyba znaczy, że dzidzia też przybiera na wadze.. ale dopiero się dowiem 13.04, bo wtedy bd miała chyba normalną wizytę u lekarza, albo 8.. już sama nie wiem.. następna wizyta 8.04 takie maleńkie skurcze mam.. tzn. co jakiś czas są, ale są.. ale podobno to normalne, tak ???????????????? Kiara76, ja też miałam gorączkę i pojechałam do szpitala.. więc jak Ci nie spada i masz już już więcej niż 2 dni to do lekarza.. ja dostałam opier..ol tutaj nizły, że tak późno przyszłam.. i leżałam 2 tyg w szpitalu i wgl mała miała tętno powyżej 170.. a to źle..
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (jeszcze Xanthippe i jej dzidzi )Ja tymczasem nadaję z frontu, tj. ze szpitala. Tż się gorzej poczuł i poszedł się położyć (na oddział nie wpuszczają kobiet w ciąży ).Do czwartku ma dostawać antybiotyk, a jeśli wszystko będzie ok (trzymajcie mocno ), to może koło 11-12 kwietnia go wypiszą ![]() A na ewentualną operację mają go umawiać na późniejszy termin, pewnie już po porodzie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.

, a ile dzidzia waży ???

Rożek też bardzo mi się podoba 

. Chyba, że to jest inny wymaz? 
Czekamy na Ciebie fasolko
no i małz równiez
).
), to może koło 11-12 kwietnia go wypiszą