|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
A ja planuję właśnie upiec jakieś ciasto, bo jutro przyjeżdżają moi rodzice.
Trzymajcie kciuki żeby zakalec nie wyszedł
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
RATUNKU !!! Macie jakieś sposoby na zatkany nos
Już mam dosyć tego kataru, a ten spray do nosa Marimer jest do |
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama chciała za każdym razem syna i ma 3 córyale trzymam mocno kciuki, aby dziewczyny miały braciszka ![]() A co do Malty, z jakiej linii udało Wam się bilety zarezerwować? Myśmy kiedyś tak zamówili do Rzymu,ale niestety wtedy mój maż musiał wyjechać i nici były z wylotu ![]() No wiesz nie jestem z tym sama :x ~~** Co do kg to jestem do przodu 10 kg póki co i chyba dobrze, jakoś specjalnie się tym nie przejmuje. Może dlatego, że zawsze chciałam trochę przybrać bo wiecznie mówili na mnie chuda;/ Jak wyszłam o 8;40 tak wróciłam o 16 ![]() W lumpie byłam 2 razy, kupiłam sobie spodnie aladynki i jeansową kurtkę wygląda jak nowa a wyszła mnie 9, 40 ![]() Byłam też po recepte na te Pimafucin i to są takie duże globulki ![]() MASARKA jakaś! Odwiedziłam moją kuzynkę w szpitalu, wszystko ok, ale napisała mi sms o 13 że zabierają ją do Bytomia, bo ciśnienie jej nie spada Pojeździłam za butami i nic ,totalnie nic mi się nie podoba! Padnięta jestem
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaneta ja też brałam jakieś 2 miechy temu primafucin. Takie duże białe tabletki. dwa opakowania. Cięzko było je umiejscowić :P Ja brałam na noc, żeby dobrze działały i nie wypływały :P Ale pomogły.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-04-01 o 18:16 |
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi gin zakazał jakichkolwiek sprayów i kropli do nosa poza solą morską i tą fizjologiczną .... ja brałam 5ml do strzykawki i ogrzewałam pod ciepłą wodą żeby zimnej nie wstrzykiwać, następnie nabrałam powietrza do płuc i wstrzymałam oddech głowa przekręcona na bok i wstrzykiwałam do jednej dziurki a wylatywało drugą ( polecam to robić nad jakąś miską), wydmuchałam nos i zmiana na drugą dziurkę tak samo..... polecam kilka razy dziennie ( można kupić sól fizjologiczną w dużym opakowaniu 250 ml, bo w małych ampułkach się nie opłaca) .... a i nawilżacz powietrza na noc |
|
|
|
|
#2826 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
Tak samo podejrzanie mi wyglądają aukcje allegro, jeśli ktoś używał tylko gondoli, a spacerówka jest prawie nowa - chyba jednak wózek nie jest taki rewelacyjny, jak właściciel opisuje.
|
|
|
#2827 |
|
BAN stały
|
Byłam rano w Diagnostyce,zrobiłam WR i Hbs,mocz.
Dobrze,że przygotowałam w nocy pojemniczek. We środe chyba pójdę na wizytę. Załatwiłam mojemu T. rehabilitacje na dwa tygodnie.Zaczyna od poniedziałku i nie musi czekać do lipca. Szymon dziś biegł do mnie na podwórku mamusiu,mamusiu znalazłem myszkę,ona śpi,mam śpiącą myszkę!!!". Oczywiście myszka była zdechła a on ją tak słodko przytulił do szyjki ![]() Co do spania d kilku nocy ani na wznak a ni na boku bo piecze mnie brzuch,albo ciagnie albo Iza wchodzi nogą pod żebro i na żołądek.Podczas karmienia piersia jadłam wszystko i już w szpitalu zaczęłam ciasta,torty(akurat święta były ostatnio),owoce,soki,mięs a.... Z tym,że próbowałam.I nic.Ani jeden nie miał kolek.Ząbkowanie przespalismy tylko moje chłopaki co 2 godz. jadły w nocy i srały. Dlatego nie spałąm bo musiałam czekać aż sie odbije(a Krystuś miał z tym problemy i trwało to nawet 45 min. a inaczej sie krztusił i sianiał). Wózeczki i zakupy boskie A...T. dizś dostał wezwanie z ZUS-u.Po co? Dziś se wazyłąm u babci i mam 66 kg. czyli na plus 8 kg. tylko ![]() Chciałabym więcej.Ale zobaczymy una wadze u gina. W laboratorium kobieta ustąpiła mi miejsca A obok siedziała młodziutka uczennica i nic.No jeszcze sama zobaczy co to stanie w kolejce w ciaży. Tamta,to kazała mi wejść bez kolejki nawet ale nie weszłam. |
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
SweetAngel, ale super lumpkowe zakupy i to w jakiej cenie.
Blondynko, trzymam kciuki za wizytę i obstawiam dziewczynkę. ![]() Od 19 tygodnia zaczęłam czuć ruchy młodego, ale to bardzo rzadko i to takie delikatne, a dzisiaj mi zaserwował dwa porządne kopniaki. Po pierwszym przyłożyłam rękę do brzucha i poczułam nią tego drugiego. ![]() Niesamowite uczucie. |
|
|
|
#2829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
brunetka - ja Ci kochanie nie pomoge bo kurcze ja mam katar całoroczny
![]() zaneta - w kupie rażniej ... u mnei pada i coś się na grilla nie zanosi...... ela - ja też byłam na czechowie bo tu mieszkam dziś z męzem mamy dobry dzień dostaliśmy kołyskę fisher price i kupiliśmy wózek jednak będzie Quinny
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-01 o 19:10 |
|
|
|
#2831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałam to dzisiaj w rękach, bluzka ze spodenkami kosztowała 14 zł. No chyba, że Ci w tym sklepie po znajomości sprzedają wszystko po złotówce...
|
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobitki. 2 dni mnie nie było, nadrobiłam po "łebkach". Jakiś kryzys mam, nic mi się nie chce, sama nie wiem czemu. Dzidziak kopie na całego, czasem aż podskakuję na krześle, gdy mi zasadzi z boku kopniaka. Źle spałam ostatnie dwie noce, budziłam się co 1,5h, może w końcu się wyśpię na weekendzie?
My lecimy na Wielkanoc na Maltę, bilety kupione z Ryanaira, ale wylot z Dublina. |
|
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i nie mam znajomosci bo mieszkam tu kilka mc ![]() CrazyMachine - dziękuję
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy z mężem na kawce i lodach
Koleżanka pracuje w klubo-kawiarni i zrobiła mi taki pucharek lodowy że ledwie zjadła a teraz sie ruszać nie mogę ![]() Dostaliśmy też zaporoszenia na Międzynarodowe targi zabawek i artykułów dla matki i dziecka I w niedzielę idziemy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
lody
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem Nam koleżanka zalatwiła zaproszenie które jest ważne dal dwóch osób.
Znalazłam bilety są po 10 zł http://www.targikielce.pl/index.html...&s=info_zwiedz
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-04-01 o 20:03 |
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
super te targi szkoda ze mam tak daleko
|
|
|
|
#2840 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie mogę zasnąć a jak się uda to się budzę po 2h i nie ma bata żeby się znowu udało ![]() Cytat:
pogodzę Was!!!!!!!! ja jestem mega olbrzymem bo już mam 90 kg Cytat:
a tak wogóle to końcu wróciłam , oczywiście nie z pustymi rękami bo z całym kartonem ciuszków i dwoma leżaczkami |
||||||||
|
|
|
#2841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rany, ale miałam dzień. Jak wyszłam z domu prze 8.00 to dopiero teraz wróciłam. A w pracy, na miejscu, siedziałam tylko 2,5 godzinki. Reszta to latanie po mieście. Padam na mordkę, nóg nie czuję. Ufff... Strasznie mam aktywną tę ciąże i to ja przy wszystkich latam a nie na odwrót
![]() Cytat:
Choć pewnie tak będzie bo właśnie pierwsze "pyk" poczułam 3 dni temu, wczoraj już cała seria, delikatna, ale dobrze wyczuwalna gołą ręką, dla męża, więc teraz czas na tańce brzucha ![]() Cytat:
Ja mam cały czas 1 kg na minusie a zaczynam 21 tydzień. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
#2842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale bym teraz zjadła taki pucharek lodowy z bitą śmietaną i bakaliami O matko!!!Ale ja się dziś twardo trzymam i nie zjadłam nic słodkiego. Śniadanie, obiad, kolacja a między posiłkami jabłko i kiwi
|
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu dzisiaj cisza... Chyba wszystkie oglądają ' Czerwonego kapturka '
![]() Ja już ciasto wyciągnęłam z piekarnika. Czekam aż przestygnie i będę badała, czy jadalne
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Skąd wiedziałaś? ja oglądam Pan Sznycelek i Wiercik wymiatają ![]() ![]() "o żesz go w sznycel" a ciasto jadalne na pewno
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-01 o 20:47 |
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Obfociłam swój brzuchol. Jutro zaczynamy 21 tydzień
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-04-01 o 20:48 |
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Dawaj foty chudzielinko nasza
i tej swojej "pozamacicznej" ciąży co na plecach chowasz ![]() o fajnie widze że już są ![]() no nie mówie? - Ty to jakoś naprawdę musisz niestandardowo mieć tego dzieciaczka gdzies na plecach albo w kieszeni
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-01 o 20:51 |
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciężko aż uwierzyć w 21 tydzień
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Już mam dosyć tego kataru, a ten spray do nosa Marimer jest do 

ok.50 sztuk kazda albo do 1 zl albo po 50 gr sa nawet z metkami niektore....zdjec chyba nie chcecie bo 50 sztukasow to troche duzo.......
Tak samo podejrzanie mi wyglądają aukcje allegro, jeśli ktoś używał tylko gondoli, a spacerówka jest prawie nowa - chyba jednak wózek nie jest taki rewelacyjny, jak właściciel opisuje.
d kilku nocy ani na wznak a ni na boku bo piecze mnie brzuch,albo ciagnie albo Iza wchodzi nogą pod żebro i na żołądek.

miałam to dzisiaj w rękach, bluzka ze spodenkami kosztowała 14 zł. No chyba, że Ci w tym sklepie po znajomości sprzedają wszystko po złotówce...

Ciężko aż uwierzyć w 21 tydzień