Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 21:13   #4681
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Grazin; ahhh jak Ty małpiszonie korcisz tymi lodami, smakołykami mniaaaaaammmmm !!!!!
Lidlowe kiedys jadłam, własnie chyba a`la magnum, w pomaranczowym papierku i wiem, ze były pyyyyyyycha
z biednej brony nie próbowałam, mam nadzieje, ze nie wyżrecie mi wszystkich do czerwca
A dzis ogladałam film dokumentalny jak w Algidzie lody sie produkuje slina: slina:
Raaany ile Ty masz tych ciuszków masakra Sebus bedzie przebierany co godzinke

moniqac; no własnie, ja wlazłam teraz na forum spytac co z Twoim TŻ, bo pamietałam, ze umowa mu sie kończy i czekacie na info co dalej! Rany trzymam kciuki aby dobrze było !!
Co do umowy na czas nieokreslony to u mnie tez nie jest kolorowo.. nie dają i koniec Teraz do końca 2013 dostanę
Bzdura, ale taka polityka w agencji
Moni, schudniesz przy dzidzi... nie bedziesz miała czasu na zachcianki, chipsiki itd... a jak bedziesz karmiła, to już ten fakt wymusi na Tobie dietkę - czy tego chcesz czy nie
Opowiedz prosze jak te wafelki smakuja Musza byc booosskie

andziot; a Zosienka juz mniej smarka, ze była z tatusiem na rowerku ??
Kurcze, a ja niestety nie jestem idealnie na tip top, za zero wygolona jak chodze w ciazy do ginka Wstyd mi ale sama nie daję rady wiem, ze gdzie niegdzie jakies kudełki malutkie sa

TheXanthippe; buziaki w brzusio

24kasia86; wiesz, ja co dzień pije po 2 kawki.... myslisz, ze nie mozna? Sypę 2 łyzeczki i pół kubaska mleczka
Do volvo sa takie drogie części? Pojecia nie miałam.. a autko w końcu jakiś mega strup nie jest Chyba felerny jakiś model
Jeszcze sobie zmienicie autko, Słonko, dorabiacie sie! Całe zycie przed Wami Wszystko po kolei! I tak juz duzo macie

principessina; ksiezniczko nasza, nie szalej z tymi pracami domowymi!! Jeszcze zdażysz do przybycia Flawcia
Sasiadka niecałe 5kg ?? Ona cos je ??

antropia; utłukłabym takiego kierowce.. Współczuje, domyslam sie ile strachu musiałas sie najeść Wazne, ze Pepe szybciutko zareagował i dał mami znac, ze wszystko z Nim w porządku Rozsadny chłopiec

migotka za samodzielną jazde autkiem! Tylko oczka dookoła głowy miej proszę

agusia, ale sie narobisz Podziwiam Cie !! Masz siłe i zdrowie Kochana! Wszyscy beda jutro pełni podziwu dla Ciebie- jestem pewna a co do kuchni, to z całą pewnoscia inaczej wyglada w całosci, aniżeli taki fragment

a gdzie Eweska ??

ale zdechła jestem teraz sobie nie wyobrazam, jak jeszcze 10 dni temu mogłam chodzić do pracy chyba jak byłam na biegu to sie nie zastanawiałam czy mi sie chce czy nie, jednakże jak od tygodnia siedze w domu to wydaje mi sie, ze przytyłam kolejne 10kg i w ogole nie mam siły juz na nic
Nie wyobrazam sobie siebie na fittnesie przed zajeciami ze SR a na basenie to tym bardziej! Chyba ducha wyzione
Kuzynke dziś w galerii spotkałam, uczulała mnie, aby podczas rodzenia zamykać oczka, bo mogą z wysiłku popękać naczynka.. Tak jej lekarz mówił

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:23   #4682
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

i weź tu poproś o coś ciężarne....

dzwonie do tżta żeby loda mi kupił

no nie ma litości z naszej strony niestety
ja musze dziś tęsknotę za tż zagryzać wiec to jest moje usprawiedliwienie
a teraz sie biore za pomidorki ze smietana i bułe z serem niech moje dziecko zje cos konkretnego oprocz słodyczy
Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
ja się ślinie nad truskawkami mniam a w lodowce tiramisu :P
grazin a jakiego masz rozka jak orzechowy to podziel sie
tiramisu !!!! oddawaj
mam truskawkowo śmietankowego a orzechowego z polewą czekoladową zjadłam po powrocie z biedronki

daisy ja na Twoim miejscu bym kupiła juz lody na czerwiec i trzymała w zamrazarce bo jak sie ciezarówy rzucą to mogą z produkcja nie wyrobic
no nie wiem czy sebus bedzi etak czesto przebierany
ja nigdy małego dziecka nie rozbierałam i nie ubierałam ja takie dwulatki tylko i to zawsze mam traume bo sie boje ze cos im złamie i zawsze mi sie te bluzeczki na tych ich głowach klinmują a ręce są takie jakieś mało mobilne i nie wykręcają sie o tyle stopni o ile bym chciała
wiec o ile sie nie bede bała ze go uszkodze to bede go przebierac
też sie zastanawiam gdzie eweska!
ale widziałam ja na fb dzisiaj

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

nie wiem czemu ale pomidory ze smietana mi sie zawsze z andziotkiem kojarza tak jak pomidorówka
Stary 2011-04-01, 21:25   #4683
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
graulacje nie ma to jak w wyremontowanym mieszkanku prawda? .
.

o tak. bardzo przyjemnie. co wchodze do kuchni to jestem w szoku ze nie ma kartonow i syfu (jeszcze troche i syf wroci ale mowilam tz ze nie bede mu odbierac przyjemnosci i bedzie szorowac jak przyjedzie-ON KOCHA MYC KUCHNIE jakis nowy fetysz hahahahah)

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Ladnie rosnie swietny wozeczek co to za marka?

Byłam dzis u gin i myslalam ze ja wykopie w kosmos. Mowie ze mnie kluje w pi.. no to zaprosiła mnie na samolot 1 raz w ciazy i pierwsze co to dostalam opie.prz że jestem ogolona bo przeciez wlosy to bariera dla bakterii a najlepiej chyba jakbym sobie tam dywan zapusciła stwierdzila ze z szyjka wszystko ok a kluc mnie moze wlasnie od depilacji ze taka glaca to tylko do porodu....po namysle doszla do wniosku ze widzi poczatki grzybicy mimo , ze nie mam zadnych objawow....ehhh dostalam znow nystatyne
cisnienie mialam 144/100 pierwszy raz takie zreszta w przychodzni mam zawsze wyzsze niz w domu (chyba zespol bialego fartucha sie klania) i mowie jej ze mierze regularnie w domu i jest w normie a tylko w przychodni mam wyzsze to zamiast kazac mi mierzyc np codziennie w domu to kazala mi raz w tyg wpasc do zabiegowego na pomiar uhhhh
wizyta za 2 tygodnie mam nadzieje ze ostatnia
ale sie nasmialam z tego dywanu, dobre!

wiecie co, jak tak czytam ze wam dogaduja, uciskaja na brzuchy czy wyzywaja aza brak futra to zaczynam lubiec cichego mojego
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
24kasia86
Mieszkam w De od 2008 r i mogę już co nieco powiedzieć. Żyje się tutaj łatwiej niż w Polsce, chociażby z tego względu, że państwo pomaga finansowo. Pisałam na początku, gdy do Was dołączyłam, że gdy w mojej firmie dowiedzieli się o ciąży nie przedłużyli mi umowy. Nie stresowaliśmy się z Tż, ponieważ wiedzieliśmy, że nie dadzą nam tu zginąć. Otrzymaliśmy pomoc od państwa i co miesiąc dopłacają do Tż wypłaty aby nam starczyło. Ja dostaję dodatkowe pieniążki od 13 tygodnia ciąży, ponieważ kobieta będąc w ciąży ma większe potrzeby (witaminy, owoce) Wiem, że gdyby w Pl spotkała nas podobna sytuacja, nie wiedzielibyśmy jak powiązać koniec z końcem.
Na pewno na dziecko dostalibyście pieniążki a Ty mogłabyś się starać o szkołę językową na początek. Po złożeniu odpowiednich papierków jest ona za darmo a w wielu z nich jest niania do dziecka.
Są też minusy. Przez pierwszy rok nie potrafiłam się tutaj odnaleźć. Bardzo obco się czułam.

ok nie przynudzam już.
¨¨
nie przynudzasz
jednak temat zycia za granica jest dzisiaj bardzo popularny, dotyka tyle osob, ze fajnie jest sie podzielic takimi info. do tego doceniam takie szczere wypowiedzi, a nie same oh i ah jak jest fantastycznie -wiadomo ze poczatki na ogol sa trudne

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Mam kwadrans na nadrobienie, bo znowu zaraz wyłażę. A mam taką ochotę na piwo, że chyba Lech 0,5% będzie grany

Oczywiście nie wytrzymałam napięcia i musiałam zajrzeć na wątek

Pizzę zeżarłam, kawałek dla mnie, kawałek dla Hanutki Pyzolkowej

Agnieszko, ładna kuchnia! Aż się przyjemnie będzie w takiej gotować, cooo?

Była rozmowa o lodach, więc ja tylko chciałam uprzejmie poinformować [bo nie pamiętam, czy już to robiłam, ale kwestia lodów jest kluczowa w naszym stanie], że w Lidlu są lody na patyku, identycznie smakują i wyglądają, jak Magnum w czekoladzie posypane migdałami Cena oczywiście milion dolarów niższa
dziekuje mary
tak bardzo fajnie mi sie w niej gotuje.... wode na herbatke
jezuuuuuuu a tak dobrze mi sie jadlo u mamy

przyjedzie tz to mi naprodukuje znowu pierozkow

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak z innej beczki
Zajrzałam do mamuś marcowo-kwietniowych i tam większość rozpakowana w terminie lub po terminie.
Nawet jedna od 3 marca czeka, ale w to to już mi się wierzyć nie chce, że ona 4 tygodnie po terminie jest i nadal nic
Nasza położna też nam mówiła, że teraz taka tendencja, że dzieci rodzą się póżniej niż wcześniej i dużo większe, niż kiedyś ( przez witaminy i dobre odżywanie ).

z tymi wiekszymi dziecmi sie zgodze.

kochane, dzisiaj zadzwonila do mnie moja stara kolezanka ktora zostala w uk i pochwalila sie ze beda miec dzidziusia

oni sie tak dluuuugo starali i tak bardzo chcieli, a jednego stracili juz 2 lata temu nie mogla zajsc, nigdy sie nie zabezpieczali i zdarzyl sie cud!!!! jest w 18t i bedzie miala chlopca! termin ma jakos na wrzesnia. jezuuu az mi lezki sie pokulaly, za pare tyg sie spotkamy, to namilsza info jakiej moglam sie spodziewac
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:29   #4684
matallewar
Zakorzenienie

Xanthippe Cóż... Mój gin na szczęście nie komentuje czy jestem ogolona czy nie Trochę to bezczelne... Przecież to TWOJA sprawa...

4,5kg od początku ciąży To faktycznie malutko...

za fotę brzuszka Chyba dawno nie wstawiałaś? Bo ja pierwszy raz widzę, a długo już jestem na forum

mary Tak, tak - poza tym Xanthippe musi nam opowiedzieć swój ślub! Może nawet fotki zobaczymy?

Własnie miałam nieśmiało pytać Morii, czy nie można by zamiast "już matkami" dać np. "mamuśkami" "mamusiami", bo mnie razi 2 razy "już"
A "matkami" brzmi mało sympatycznie... Wolę "mamusiami" - jest słodkie

No, a teraz wieści z wizyty:

Mały ułożony GŁÓWKOWO (mama z tej okazji wniebowzięta ) - musiał się szkrab dziś jakoś obrócić, bo męczył mnie pół dnia, a potem zgaga przeszła

Glukoza w normie , reszta badań też ok, ale...
Hemoglobina poleciała na łeb na szyję. Dostałam żelazo, jakby mi się kręciło w głowie/miałabym mroczki to od razu mam jechać do szpitala (ciekawe jak... chyba taxi będę wzywać i zapłacę "jak za cukier" )

To, co mnie bardziej martwi to to, że wizytę mam za... 5 tygodni - czyli moje przypuszczenia mogą okazać się prawdziwe... Mój gin ma szansę przegapić mój poród. Muszę się dowiedzieć, jak zrobić z badaniami, żeby je odebrać wcześniej, bo jak urodzę w 37 tc, to nie będę mieć wyniku na te paciorkowce?
Martwi mnie to trochę...

Ach i znalazłam, dorwałam, zdobyłam GO - mam Białego Jelenia do higieny intymnej w płynie - dzięki Ci o carrefourze

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:35   #4685
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Daissunia no to juz nie początek tylko końcóweczka, ma prawo byc nam ciężej Ale i tak podziwiam, że tak dlugo w pracy wytrzymałaś ja odpadłam juz na początku ciązy przez mega mdłości...
Uwierz mi, że miałam ochote tego kierowcę udusić...a jak mój brat sie przestraszył jak łzy w oczach moich zobaczył...musiałam go uspokoić bo myśał, że tam urodzę chyba...a ja się tak zestresowałam...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Xanthippe Cóż... Mój gin na szczęście nie komentuje czy jestem ogolona czy nie Trochę to bezczelne... Przecież to TWOJA sprawa...

za fotę brzuszka Chyba dawno nie wstawiałaś? Bo ja pierwszy raz widzę, a długo już jestem na forum

mary Tak, tak - poza tym Xanthippe musi nam opowiedzieć swój ślub! Może nawet fotki zobaczymy?

Własnie miałam nieśmiało pytać Morii, czy nie można by zamiast "już matkami" dać np. "mamuśkami" "mamusiami", bo mnie razi 2 razy "już"

Mały ułożony GŁÓWKOWO (mama z tej okazji wniebowzięta ) - musiał się szkrab dziś jakoś obrócić, bo męczył mnie pół dnia, a potem zgaga przeszła

Hemoglobina poleciała na łeb na szyję. Dostałam żelazo, jakby mi się kręciło w głowie/miałabym mroczki to od razu mam jechać do szpitala (ciekawe jak... chyba taxi będę wzywać i zapłacę "jak za cukier" )

To, co mnie bardziej martwi to to, że wizytę mam za... 5 tygodni - czyli moje przypuszczenia mogą okazać się prawdziwe... Mój gin ma szansę przegapić mój poród. Muszę się dowiedzieć, jak zrobić z badaniami, żeby je odebrać wcześniej, bo jak urodzę w 37 tc, to nie będę mieć wyniku na te paciorkowce?
Martwi mnie to trochę...

Ach i znalazłam, dorwałam, zdobyłam GO - mam Białego Jelenia do higieny intymnej w płynie - dzięki Ci o carrefourze
o prosze, jednak cuda sie zdażaja i mój ma szanse sie jednak obrócić
szkoda tylko, że tak hemoglobina spadła
ale juz bliżej jak dalej, więc będzie ok na pewno

ja to bym chyba udusiła takiego gina co komentuje to czy sie golę czy nie...
moja kuzynka kiedys mi opowiadała, że jak poszła do gina kiedys to grzebał jej w ciuchach żeby zobaczyc jakie majtki nosi...
no i jak stringi zobaczyła to je bure taką zrobiła, że już do niej nie poszła...
masakra jakaś
Stary 2011-04-01, 21:38   #4686
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie wiem czemu ale pomidory ze smietana mi sie zawsze z andziotkiem kojarza tak jak pomidorówka

ciekawe czemu ???
dawno nie jadłam
znów smaku mi narobiłaś

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

andziot; a Zosienka juz mniej smarka, ze była z tatusiem na rowerku ??
Kurcze, a ja niestety nie jestem idealnie na tip top, za zero wygolona jak chodze w ciazy do ginka Wstyd mi ale sama nie daję rady wiem, ze gdzie niegdzie jakies kudełki malutkie sa
mniej smarka,
ale przecież nie będę jej w domu trzymać bo jej z nosa leci
gorączki nie ma więc normalnie funkcjonujemy

a co do fryzury oddolnej to ja też nie umiem do łysego

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:39   #4687
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dobrej nocki brzuchatki
papa
Stary 2011-04-01, 21:43   #4688
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:

Martwi mnie to trochę...

Gratki Eda grzecznie posłuchal mamy i się przekręcił
A zdjecie wstwialam kiedys jedno ale nie bylo specjalnie na co patrzec bo chyba każdy wie jak wyglada tluszczowa oponka , a teraz nabral ladnego ksztaltu to postanowilam sie pochwalic
Wow nastepna wizyta za 5 tyg?? ja juz nastepna mam za 2 tyg. A spotkanko hmmm szczerze mowiac to zaniedbalam nawet swoje przyjaciolki jakis len mnie dopadl i nie wychodzilabym z domu najchetniej a zdjecia ze slubu poszukam czegos ladnego i wstawie do albumu o ile bede wiedziala jak

ddaaiissyy ja tez juz nie daje rady. Dzis dałam się wykazac TŻ jego skupienie nad tym boskie

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-04-01 o 21:46
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:44   #4689
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

dla Edzika
fika fika i wyfikał

a ile masz tej hemoglobinki ?

no i trochę nie rozumiem dlaczego wizyta dopiero za 5tyg

Stary 2011-04-01, 21:44   #4690
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Martwi mnie to trochę...

a dlaczego dopiero za 5 tyg????????
za glowkowe

zobaczcie jak sie zmeczyl moj pies porzadkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5449.jpg (66,7 KB, 38 załadowań)
Stary 2011-04-01, 21:46   #4691
moniqac
Zadomowienie

daisuś - dziękuje Kochanie za pamięć - TZ wrócił po 19.00 z konferencji - ma umowę na 7 miesięcy , ale żeby nie było mu zbyt dobrze powiedział mu szef, że zawsze mogą się za miesiąc pożegnać i nie dostał podwyżki (ok. 250brutto - niech se wsadzą) on i kolega - "dla przykładu" zapewne.

mam ich w nosie, ma prace - to najważniejsze.

myślę że ginowie przyzwyczajeni do "nie do końca idealnej łysiny" u kobiet w ciąży - strasznie to ciężkie zadanie jak się nic nie widzi i ledwo sięga .

a wafelki miodzio własnie wcinam - jak będziesz mogła jeść to mogę Ci zrobić .

matallewar za wizyte i obrót małego.

Grazin - 30 szt samych śpiochów??! ja mam mniej niż 30szt ciuszków - wpuszczę się w szał zakupów po wypłacie .

ja już nie wiem czy wolę cc czy sn naprawdę, jakby mi nagle na wizycie za 2 tyg gin powiedział, że się obrócił to bym się chyba uryczała .

dziewczyny - czy macie sprawdzonego sprzedawcę pościeli dziecięcej na allegro?

TZ złożył łóżeczko i jesteśmy rozczarowani; jakością, brakiem śrub i kilku innych niedociągnięć, dlatego chciałabym kupić gdzieś gdzie już Wy kupowałyście.

lecę pod prysznic. jutro TZ na uczelni cały dzień.
buziaki.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-04-01 o 21:49
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:47   #4692
mazianka81
Rozeznanie

Matal klask i: super wiesci.

a ja Wam na koniec tylko napisze ze mam biale michałki i sorbet gruszkowy z ziel.budki i nic nie jem bo mi nie dobrze o!
ide spac i płakac po moim 30letnim żyrandolku,ktory dostałam w spadku od mojej mamusi

do juterka pa

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 21:48   #4693
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

ciekawe czemu ???
dawno nie jadłam
znów smaku mi narobiłaś

mniej smarka,
ale przecież nie będę jej w domu trzymać bo jej z nosa leci
gorączki nie ma więc normalnie funkcjonujemy

a co do fryzury oddolnej to ja też nie umiem do łysego
hihi
cieżarnym dość łątwo narobić smaka wystarczy rzucic jakieś słowo i juz ślinka cieknie
ostatnio romawiałam z tż o ciastkach z cukierni i nie moglam sobie przypomnieć jak sie eklerki nazywają (no cóż szare komórki mi zanikają) i wystarczyło że powiedział magiczne słowo BEZA !!! a ja juz czułam jak kruchutka słodka beza rozpływa mi sie w ustach i przykleja do zębów myslałam ze go zamorduje a ogolnie bezy nie lubie

ja ostatnio przed wizytą u gin elegancko się ogoliłąm i byłam z siebie bardzo dumna bo myslałam ze na zero a wieczorem jak mnie tż zobaczył to sie chichrał ze mnie bo jakies trzy kępki zostawiłąm i wyglądałam dość dziwnie

matal super ze w dół lezy!!! gratki!
czy ten gin powariował że za 5 tyg!!!?? masakra jakas
ja sie obawiam ze co tydzien mi kaze przychodzic a wtedy nie bedzie wesoło 70zł raz w tyg płacic...
a jaka masz hemoglobine?
Stary 2011-04-01, 21:53   #4694
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
a dlaczego dopiero za 5 tyg????????
za glowkowe

zobaczcie jak sie zmeczyl moj pies porzadkami
boże boże ależ jestem słodziaczkiem!!! cudo
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
daisuś - dziękuje Kochanie za pamięć - TZ wrócił po 19.00 z konferencji - ma umowę na 7 miesięcy , ale żeby nie było mu zbyt dobrze powiedział mu szef, że zawsze mogą się za miesiąc pożegnać i nie dostał podwyżki (ok. 250brutto - niech se wsadzą) on i kolega - "dla przykładu" zapewne.

mam ich w nosie, ma prace - to najważniejsze.

myślę że ginowie przyzwyczajeni do "nie do końca idealnej łysiny" u kobiet w ciąży - strasznie to ciężkie zadanie jak się nic nie widzi i ledwo sięga .

a wafelki miodzio własnie wcinam - jak będziesz mogła jeść to mogę Ci zrobić .

matallewar za wizyte i obrót małego.

Grazin - 30 szt samych śpiochów??! ja mam mniej niż 30szt ciuszków - wpuszczę się w szał zakupów po wypłacie .

ja już nie wiem czy wolę cc czy sn naprawdę, jakby mi nagle na wizycie za 2 tyg gin powiedział, że się obrócił to bym się chyba uryczała .

dziewczyny - czy macie sprawdzonego sprzedawcę pościeli dziecięcej na allegro?

TZ złożył łóżeczko i jesteśmy rozczarowani; jakością, brakiem śrub i kilku innych niedociągnięć, dlatego chciałabym kupić gdzieś gdzie już Wy kupowałyście.

lecę pod prysznic. jutro TZ na uczelni cały dzień.
buziaki.
coż za mobing u Twojego tż...
tak sie własnie zastanawialam co z tą umową. ale po cholere tak straszyc pracownika czy dzieki temu ma lepsze wyniki!? bo nastawienie do roboty raczej nie lepsze....
tragedia. przerabane z tymi umowami na czas okreslony. ale przeciez trzecia umowa MUSI byc na czas nieokreslony wiec jak to pracodawca obchodzi??
a sama nie wiem po cholere mi tyle ciuszków ale jak dawali to nie odmawiałam
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Matal klask i: super wiesci.

a ja Wam na koniec tylko napisze ze mam biale michałki i sorbet gruszkowy z ziel.budki i nic nie jem bo mi nie dobrze o!
ide spac i płakac po moim 30letnim żyrandolku,ktory dostałam w spadku od mojej mamusi

do juterka pa
o kurde to faktycznie pech z tym żyrandolem
Stary 2011-04-01, 21:57   #4695
matallewar
Zakorzenienie

andziot, Grazin 8,2 g/dL (norma 11-18) - powiedział, że poniżej 8 to w ogóle nie powinnam chodzić sama po ulicy, bo mogę stracić przytomność
Ja się nie znam, lekarza słucham

andziot, aga_pe, Grazin Tak mu wyszło z programu "Zdrowie, mama i ja", w ramach którego chodzę do gina.
No, a to będzie koniec 39 tc... Dlatego kombinuję, żeby zrobić badania max za 2 tygodnie i odebrać i mieć przy sobie "w razie czego"

moniqac Ja mam ze 4 pary śpiochów Ale oprócz tego kilka pajacy, trochę body... Myślę, że mi starczy. Grazin sporo upolowała w lumpkach, jakbym miała kupować po 1-6 zł za ciuszek też bym więcej miała, ale ja żadnego lumpka z fajnymi dzidziowymi rzeczami nie znam
a MC, H&M, C&A niestety liczą sobie za ubranka całkiem nieźle...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

A jeszcze Wam miałam o wadze napisać - nie jest tak źle Na wadze u gina 78kg, czyli jakieś 75kg wg mojej wagi, czyli 7kg na + od początku ciąży.

To z pewnością efekt tego, że zgaga nie pozwala mi jeść

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-01, 22:00   #4696
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
andziot, Grazin 8,2 g/dL (norma 11-18) - powiedział, że poniżej 8 to w ogóle nie powinnam chodzić sama po ulicy, bo mogę stracić przytomność
Ja się nie znam, lekarza słucham

andziot, aga_pe, Grazin Tak mu wyszło z programu "Zdrowie, mama i ja", w ramach którego chodzę do gina.
No, a to będzie koniec 39 tc... Dlatego kombinuję, żeby zrobić badania max za 2 tygodnie i odebrać i mieć przy sobie "w razie czego"

moniqac Ja mam ze 4 pary śpiochów Ale oprócz tego kilka pajacy, trochę body... Myślę, że mi starczy. Grazin sporo upolowała w lumpkach, jakbym miała kupować po 1-6 zł za ciuszek też bym więcej miała, ale ja żadnego lumpka z fajnymi dzidziowymi rzeczami nie znam
a MC, H&M, C&A niestety liczą sobie za ubranka całkiem nieźle...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

A jeszcze Wam miałam o wadze napisać - nie jest tak źle Na wadze u gina 78kg, czyli jakieś 75kg wg mojej wagi, czyli 7kg na + od początku ciąży.

To z pewnością efekt tego, że zgaga nie pozwala mi jeść
jezuuuuuuuuuuuuuu
8,2?????????????????????? ???????????????????????

ja bylam w szpitalu majac 9,1!!!!!!!!!!!!!!
masakra, wiesz jak dolizcyc ta krew co sie straci przy porodzie to

no nic, bede trzymac kciuki zeby bylo ok.

a wagi zazzzzzzzzzzzdroszcze
Stary 2011-04-01, 22:03   #4697
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

matal strasznie masz niskja ta hemoglobine. a nie robi Ci się słabo???
ile Ci żelaza przepisał???
jak ja mialam 11,8 chyba to mi powiedział ze jestem an pograniczu anemii i mialam 6 tabletek dziennie jeść.
wiec jedz to zelazo grzecznie, a moze nawet wiecej niz powiedział...
mysle ze inny gin by do szpitala z takimi wynikami wysłal...
i jedz duzo szpinaku
Stary 2011-04-01, 22:05   #4698
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

agusia, ale sie narobisz Podziwiam Cie !! Masz siłe i zdrowie Kochana! Wszyscy beda jutro pełni podziwu dla Ciebie- jestem pewna a co do kuchni, to z całą pewnoscia inaczej wyglada w całosci, aniżeli taki fragment

a gdzie Eweska ??

ale zdechła jestem teraz sobie nie wyobrazam, jak jeszcze 10 dni temu mogłam chodzić do pracy chyba jak byłam na biegu to sie nie zastanawiałam czy mi sie chce czy nie, jednakże jak od tygodnia siedze w domu to wydaje mi sie, ze przytyłam kolejne 10kg i w ogole nie mam siły juz na nic
Nie wyobrazam sobie siebie na fittnesie przed zajeciami ze SR a na basenie to tym bardziej! Chyba ducha wyzione
Kuzynke dziś w galerii spotkałam, uczulała mnie, aby podczas rodzenia zamykać oczka, bo mogą z wysiłku popękać naczynka.. Tak jej lekarz mówił

Cytat:

no nie ma litości z naszej strony niestety
ja musze dziś tęsknotę za tż zagryzać wiec to jest moje usprawiedliwienie
a teraz sie biore za pomidorki ze smietana i bułe z serem niech moje dziecko zje cos konkretnego oprocz słodyczy

tiramisu !!!! oddawaj
mam truskawkowo śmietankowego a orzechowego z polewą czekoladową zjadłam po powrocie z biedronki

daisy ja na Twoim miejscu bym kupiła juz lody na czerwiec i trzymała w zamrazarce bo jak sie ciezarówy rzucą to mogą z produkcja nie wyrobic
no nie wiem czy sebus bedzi etak czesto przebierany
ja nigdy małego dziecka nie rozbierałam i nie ubierałam ja takie dwulatki tylko i to zawsze mam traume bo sie boje ze cos im złamie i zawsze mi sie te bluzeczki na tych ich głowach klinmują a ręce są takie jakieś mało mobilne i nie wykręcają sie o tyle stopni o ile bym chciała
wiec o ile sie nie bede bała ze go uszkodze to bede go przebierac
też sie zastanawiam gdzie eweska!
ale widziałam ja na fb dzisiaj

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

mi tez sie andziotek kojarzy z pomidorami hehe

matall brawo dla Edzika
a jesli chodzi o kg to sie nie odzywaj

obrazamy sie na ciebie, o
Stary 2011-04-01, 22:07   #4699
mała migotka
Zakorzenienie

metaewall też czasami meczy mnie zgaga, a wiesz co mi pomogło? maślanka smakowa
mała migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:09   #4700
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
jezuuuuuuuuuuuuuu
8,2?????????????????????? ???????????????????????

ja bylam w szpitalu majac 9,1!!!!!!!!!!!!!!
masakra, wiesz jak dolizcyc ta krew co sie straci przy porodzie to

no nic, bede trzymac kciuki zeby bylo ok.

a wagi zazzzzzzzzzzzdroszcze
O rany... To już się nie dziwię, czemu miał taką zmartwioną minę i jakby cokolwiek się działo, to kazał od razu do szpitala...

Grazin Mam brać 2 tabl. Tardyferonu dziennie. Słabo mi często, ale ja zawsze miałam problemy z żelazem (kilka lat walki z anemią), więc dla mnie to prawie jak norma
Poza tym myślałam, że to ta glukoza...

A teraz zajrzałam w kartę ciąży, że na poprzedniej wizycie miałam 10,5, a jeszcze wcześniej 11,8 - więc dziwię się, że wcześniej mi nic nie przepisał z żelazem

A szpinaku nie mogę, bo bez czosnku jest FUJ. Morele sobie może kupię

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-01, 22:11   #4701
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
O rany... To już się nie dziwię, czemu miał taką zmartwioną minę i jakby cokolwiek się działo, to kazał od razu do szpitala...

Grazin Mam brać 2 tabl. Tardyferonu dziennie. Słabo mi często, ale ja zawsze miałam problemy z żelazem (kilka lat walki z anemią), więc dla mnie to prawie jak norma

A teraz zajrzałam w kartę ciąży, że na poprzedniej wizycie miałam 10,5, a jeszcze wcześniej 11,8 - więc dziwię się, że wcześniej mi nic nie przepisał z żelazem

ja tez biore to samo 2x dziennie.
wiesz, ja mialam przed ciaza 10 i spadlo do 9,1 ale u ciebie to leci strasznie
Stary 2011-04-01, 22:11   #4702
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

matall brawo dla Edzika
a jesli chodzi o kg to sie nie odzywaj

obrazamy sie na ciebie, o

plasiam... Ale Xanthippe dziś napisała, że przytyła 4,5 kg , Gugasiatko też malutko. To nie tyko na mnie się obraźcie

mała migotka Maślanki nie lubię, a normalnie mi migdały pomagają, ale było kilka dni, kiedy mały wciskał mi głowę w żołądek i wtedy ta zgaga była nie do zwalczenia...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-01, 22:15   #4703
andziot
Zakorzenienie

8,1 ????
nie kręciło Ci się w głowie ??????

łykaj to żelazo i to szybko

Stary 2011-04-01, 22:19   #4704
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

no dziwne ze nic nie przepisał. wiadomo ze u ciężarnych to niższe poziomy ale przy 10,5 moim zdaniem powiniem przepisac. chocby zapobiegawczo. bo to juz jest p[oniozej normy. nie wiem czy moj spanikował czy cos ze mi przy 11,8 kazał 6 tabletek dziennie jest. tylko nie tego co wy a ascofer. a tam jest nizszy poziom chyba.

wiecie co... myslicie ze dzieciaczki cuzja obecnos swoich tyatusiów??
bo moj tż dzisiaj poza domem nocuje i mały sie jakos mało ruszłą, a przed chwila z nim przez telefon rozmawiłąm i w czasie tej rozmowy to aż mnie zatykało bo mnie tak kopał!! masakra
zawsze tak ma jak sie tż zbliża albo po pracy do brzusia gada to mały szajby dostaje
myslicie ze dzieci to wyczuwają? czy to zbieg okolicznosci?
ale z tym ze sie rzucął jak porzez tel gadąłam to sie zaskoczyłąm

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

matal na prawde w szoku jestem ze Cie ginz takim poziomem żelaza nie wysłal do szpitala pod kroplówke czy cos.
jak widac kazdy gin ma inne podejscie...
hmm no ale po cos te normy są
martwie sie o Ciebei. kupiłąs juz to żelazo?? jesz juz go?
a Ty jestes sama w domu czy z siostra??
bo jakbys sie słabiej poczuła lepiej zebys sama nie była.
Stary 2011-04-01, 22:20   #4705
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no dziwne ze nic nie przepisał. wiadomo ze u ciężarnych to niższe poziomy ale przy 10,5 moim zdaniem powiniem przepisac. chocby zapobiegawczo. bo to juz jest p[oniozej normy. nie wiem czy moj spanikował czy cos ze mi przy 11,8 kazał 6 tabletek dziennie jest. tylko nie tego co wy a ascofer. a tam jest nizszy poziom chyba.

bo moj tż dzisiaj poza domem nocuje i mały sie jakos mało ruszłą, a przed chwila z nim przez telefon rozmawiłąm i w czasie tej rozmowy to aż mnie zatykało bo mnie tak kopał!! masakra
zawsze tak ma jak sie tż zbliża albo po pracy do brzusia gada to mały szajby dostaje
Myślę, że czują
Jak przyłożyłam telefon do brzuszka wczoraj, a tż mówił do małego, to on kopał
I dziś też "ucieszył się", jak usłyszał tatę

A np. jak moja przyjaciółka położyła rękę, to zero ruchów... Jakby dziecka w brzuchu nie było, tak się skulił...

Będę brać żelazo grzecznie
A najlepsze jest to, że pół roku przed ciążą miałam zagrożenie anemią, a na początku ciąży nadmiar żelaza...

Grazin tak, od razu kupiłam dziś i siostra jest w domu przez cały weekend, nigdzie się nie wybiera.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-04-01 o 22:21
Stary 2011-04-01, 22:21   #4706
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

mysle ze jest. coreczka mojej kumpeli jak byla jeszcze w brzuchu i slyszala glos ojca(on duuuzo pracowal i malo czasu byl w domu) to ja tak kopala ze szok.

moj mlody bardzo kopie jak tz przyklada reke, bardzo szybko czul kopniaki przez to.

a dzisiaj myslalam ze padne, bo pies mi spal na brzuchu, a mlody tak wowczas bombarduje ze pies zdziwiony sie podniosl i patrzyl tak smiesznie co go kopalo, potem jak odkrylam koszulke to szczekal

nie reaguje tylko na swojego braciszka- pokora od samego poczatku
Stary 2011-04-01, 22:22   #4707
Siasiek
Zadomowienie

Jeee przeżyłam

Jestem jakieś 2 kg cięższa przez te słodycze
Przyszłam Was poczęstować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4010665.jpg (62,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4010668.jpg (48,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4010662.jpg (45,6 KB, 61 załadowań)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:26   #4708
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno głos rozpoznają

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Jeee przeżyłam

jakie cudo galaretkowe

nie odzywam się do Ciebie

Stary 2011-04-01, 22:26   #4709
principessina
Zakorzenienie

matall gratuluje udanej wizyty i glowkowego ulozenia

daisy
no w sumie duzo czasu juz nie zostalo, a po malowaniu musi sie wywietrzyc i mam tyle prasownia a ta sasiadka mowi, ze normalnie je, dzisiaj moj maz ja spotkal i pogratulowalciazy i mowi, ze tez nie wiedzial, ze oczekuje dzidziusia, a jednego synka juz ma, to moze dlatego tak malo przytyla?

Dziewczynki ja popralam te ciuszki, ale powiem Wam, ze jakies takie sztywne sa, Wasze tez???

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-04-01 o 22:28
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:26   #4710
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Jeee przeżyłam

to ostatnieeeeeeeeeeeeeeee, co toooooooooooooooooo

jakby to powiedziala ciocia Stasia z Klanu "BOŻESZTYMÓJ"

a ja tak skromnie wam powiem, ze wyszly mi ZAJE.BISTE golabki
jutro dorobie sosik pomidorowy i wrzuce przdepis z fotkami
coraz lepsze mi wychodza, a pierwsy raz robilam z kapusty włoskiej

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-01 o 22:30
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości