|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Cytat:
XXXL![]() co do wegery to ja nie używam... jakoś odeszłam od gotowych mieszanek w kuchni.. jestne co to tylko kostkę rosołową ale to baaardzo mało kiedy - zazwyczaj do galaretki z kurczaka jak coś ![]() a z tym jedzieniem w nocy to dziwna sprawa.. Olcia mimo, że się budzi w nocy to usypia po piciu albo ze smokiem ![]() Kareninka a ile Andre zjada w ciągu dnia? bo może mu mało i dlatego w nocy nadrabia? Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-04-01 o 09:56 |
||
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Piotruś był mega grzeczny przy obcinaniu
![]() Też pije mi dużo ostatnio mleka, je i wogóle...może skok jakiś, bo to aż nienormalne ile je i pije ![]() Ditu cudna!!!! I taka duża już ![]() A sandałki mam po sąsiadce takie szare skórzane ale coś w tym stylu- mają chronione palce i pięte i mi się wydają najsensowniejsze Kurde starsznie Piotrek lubi ten wózek BD co kupiłam dzięki Waszym opinią Nie widze go już wparasolce jakiejś, bo tesiedziska takie płytkie i dzieci w nich wiszą...do tego on sam lata na pzredpokuj żeby posiedzieć sobie w nim
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie uzywam, kostki nawet nie... ale wiem, ze mozna to napisalam... ![]() Cytat:
Jemu poprzestawialo sie tak jak byl chory - bo wtedy bolalo go to w buzi, mial goraczke i malo jadl w ciagu dnia wiec w nocy nadrabial mlekiem i wtedy bylo wazne, zeby cokolwiek jadl wiec mu nie ograniczalam... No ale juz jest zdrowy w koncu i je normalnie - sniadanie, obiad, deserek, kolacje, teraz pije mleko po kolacji nawet jeszcze...dlatego mysle, ze to raczej nie glod, ale taki nawyk sie wyksztalcil...tylko to picie "do dna" mnie zastanawia... ![]() Ale przeciez dziecko w tym wieku nie powinno pic mleka dwa razy w nocy... Kurcze no.....
|
|
#1324 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Następna szczęściara ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sandałki lepsze będą zakrywające i pięte i paluszki Śliczna, zresztą Madzie wszystkie są śliczne ![]() A ile waży Madzia? Taka drobniutka na tym zdjęciu się wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawa dla Piotrusia ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Mamy odsmoczkowujące jak Wam idzie??? Komu się już udało odstawić smoczek??? |
|||||||
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak w ogole to dzien dobry ja dzis wygladam tak , czuje sie podobnie, wlosy mi stercza we wszystkie strony (jazda rowerem pod wiatr ), oczy podkrazone, mimo iz spalam dlugo i wyjatkowo wstawalam dzis o 6, to juz od 5 nie moglam zasnac W pracy sa jaja jak berety, a wczoraj to myslalam, ze jedna kobiete rozniose. Ni z tego niz owego przychodzi do mnie i mowi, ze mam kliena, na co ja taaaaaaaakie oczy, o niczym nie wiem. No i okazalo sie, ze skoro jestem w tej chwili odpowiedzialna za chemikalia, to mam z nim porozmawiac, dowiedziec sie czego chce, ze wygladam przeciez dobrze (tu zmierzyla mnie od stop do glow) i ze bede mogla sobie pocwiczyc rozmowy z klientami. Myslalam, ze ja tam No ale dobra, odbylo sie wszystko bezbolesnie, ale jak ja nie lubie takich niezapowiedzianych numerow No, ale dosc narzekania ![]() Marta, DiTu, Oliwia i Magda sliczne Co sie tyczy sandalkow, to my jeszcze nie wiemy. Mamy co prawda japonki (z gumka na piete) od tesciowej, ale wydaja mi sie takie niepraktyczne i niewygodne ![]() A wloskow na razie tez nie obcinamy, Sandra dzielnie znosi spineczki ![]() Dooobra, zmykam dalej do roboty
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-04-01 o 13:06 |
|
|
|
|
#1326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja na wstępie podziękuję, że się ta dyskusja o kubkach na wątku wywiązała
![]() Próbowaliśmy z tym kubeczkiem już wcześniej i niee, nieee, nie za bardzo, ale wczoraj mu z powrotem wyciagnęłam i nie do wiary, mój syn wypił dwa takie kubki, a dzisiaj od rana wciągnąl już poł, co normalnie by przez cały dzien z taką ilością chodził. No i nie leje sie z tego po podłodze, jak z niekapka, a Staś też wszedzie chce teraz z tą butelką chodzić i śmieje się po każdym wypiciu na dzień dzisiejszy re-we-lacja!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja bym się chyba doo innej grupy przeniosła...I jeszcze biustonosza nie nosi? A bim, bam, bom, już słychać?![]() Cytat:
Pokaż Piotrusia w wersji dorosłej. Ditu, Madzia słodka Karenina, no jak wypija do dna, to przecież za kołnierz tego nie wylewa może teraz tak potrzebuje i tyle. A może zwiększ mu porcje na kolację - tzn jedzonka, nie mleczka, a potem mleczko w normalnej ilości i lulu?---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Dlaczego surowe? Przeciez to się smaży! Wstawiłam w kk przepis na zapiekankę z kaszy jaglanej.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-04-01 o 13:16 |
|||||
|
|
|
#1327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To przedszkole, ktore jest prowadzone zgodnie z filozofia M. Montessori. ![]() Cytat:
Ola, czy juz wspomnialam, ze twoja praca jest...eee....wyjatkowa.. .? Kawusia czarna oczywiscie Cytat:
Hehehe...prosze bardzo U nas tez maly niepitek znacznie sie poprawil od kiedy ma kubeczek ze slomka...widac, ze picie z niego sprawia mu po prostu frajde... Cytat:
Mamy tylka ta jedna grupe... ![]() No nie nosi raczej...ona ogolnie jest taka malo estetyczna, ze bim-bam-bom juz wiele nie zmienia... ![]() Cytat:
Wiem wiem, dlatego daje mu to mleczko, bo widze, ze pije wiec glod jest... Probuje probuje...juz nawet robimy tak, ze o 17.30 - 17.45 jest kaszka (pozniej nie tknie...), potem ok. 18.15 podgryza jeszcze chlebka albo owoca, o 18.50 mleczko i spanie...I co? Budzi sie ok. 23 (czasami nawet o 22 juz...) na mleko a potem kolo 2... ![]() Padam...wyszorowalam fugi w lazience i kuchni...nawdychalam sie chloru a z mi teraz sie chce ![]() Wieczorem wezme sie za przedpokoj, bo tylko jak malego nie ma moge, zeby nie wdychal tego swinstwa... ![]() Cos jeszcze mialam napisac i zapomnialam... ![]() A juz wiem - czy wspomnialam, ze bede we wro przed Wielkanoca do 30.kwietnia..? Marta, Aga..? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o sandałkach jeszcze nie myślałam. narazie mam takie zakryte buty, na nieco cieplejszą pogodę takie z paskiem koło kostki a latem zobaczymy... czyli przy 15C żadnych rajtek? ciekawe co tam u malinki z Tomciem... Madzia kochana a to mój szkrabik: 08032011015.jpg 15032011017.jpg 15032011023.jpg |
|
|
|
|
#1329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja tu staram sie wprowadzic zasady bhp w firmie, maja mnie wyslac tez na szkolenie, a ty mi o takich rzeczach piszesz, ze robisz w domu ![]() Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-04-01 o 15:10 |
||||
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasia jakaż ona śliczna
![]() Konspi ja za to mam luzy z tyłu na kołach, ale to używka więc ma parwo coś być wyrobione. Ale mój taat mechanik twierdzi, że nic z tym nie trzeba robić nawet ![]() Zdjątko za sekunde w odpowiednim miejscu:P ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Suonko u nas było super już- w dzień rzadko kiedy smoczkował się, ale ostatnio tak ząbkował, że znowu się zaczeło i wszystko od nowa... |
|
|
|
#1331 | ||||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ![]() Alez dziś udany dzień, póki co! Tz ma wolne, moja mama też, a to za sprawą, że miałam brać dziś udział w nagraniu programu T&S (nic Wam nie mówiłam, bo chciałam po fakcie ) a tu mi wczoraj dzwonią, że muszą zrezygnować z mojego udziału, bo w ciąży jestem, i nie mogą wziąć takiego ryzyka na siebie Tak więc mieliśmy dziś dzień wolny, zrobiliśmy pizze na obiad i ciasto marchewkowe DiTu- ale Madzia śliczna ale to sie przecież podsmaża i wychodzi taka jajecznica z makaronem ![]() Cytat:
http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_b...=T&PD=&WSZDZ=T tam na dole masz filmik jak można wykorzystać. no serio, Olka już nie toleruje karmienia, tylko i wyłącznie sama, nawet zupkę sama je łyżeczką, co prawda pół wylewa, pół zje, ale co tam zawsze to pół miseczki zje oo super, na pewno wypróbuję Cytat:
![]() My jutro z TZem zaplanowaliśmy porządki wiosenne, i Olka od rana u babci ma dyżur Cytat:
Szkarbik śliczny i mam takie same drzwi w mieszkaniu i poduszkę kupiłam sobie ostatnio pod plecy Cytat:
|
||||
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Pamięta mnie tu jeszcze ktoś ![]() Ja jak zwykle ostatnimi czasy tylko przelotem ![]() Wszystkie dzieciaczki cudne Normalnie brak mi czas na neta ostatnio a wieczorem to juz taka padnieta jestem ze nawet kompa nie wlanczam. Teraz mam zaste-pstwo w pracy bo jedna kolezanka chora wiec wiekszosc czasu mnie w domu nie ma, potem trzeba obiad w domu, cos sprzatnac przygotowac sie na kolejny dzien do pracy i tak leci. Pogoda piekna wiec korzystamy ile sie da. Tz mial wczoraj i dzis wolne wiec robi porządki na zawnatrz a my chodzimy kolo niego ![]() A to moj łobuziak
|
#1333 | |||||
|
Zadomowienie
|
Madzia jak zawsze urocza
Cytat:
hm a co do mleczka moze po prostu teraz sie bardziej rozwija, nabiera duzo nowych umiejetnosci i potrzeba mu duzo witaminek zawartcyh w mleczku wiec mamusia musi synusia nauczyc samemu przygotowywac sobie nocne posilki ![]() Cytat:
fili juz zapomnial o smoczku i nie wie do czego takie cacko sluzy, nie raz mu dam jak go dziasla swedza to po prostu gryzie ale doic juz nie potrafi a taak sie balam odsmoczkowywania jak tesciowa opowiadala ze moj tz jak my dydka zabrali to na pol spiaco siedzial na lozku i wolal "nie bede śpić, ja chce moćkaaaa!!"![]() Cytat:
trzeba sie jakos prezentowac oczywiscie jestem za za za!Cytat:
![]() Cytat:
asz ta Kamilka slicznotka ![]() a my dzisiaj mielismy dzien luzu, Ja szerokie dresy bluza z kapturem adidasy wlosy zwiazane jak nigdy i okulary przeciwloneczne Tz tak samo i filip takze i mlody nauczyl sie chodzic w okularach przeciwslonecznych kupilsmy w H&M za 10 zl i tak wszyscy spacerowalismy po miescie wszyscy sie na nas tak smiesznie patrzyli, dresiarze..
|
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkrabik ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() szczegóły proszę ![]()
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
Jestem padnięta po dzisiejszym dniu. Nadrobię i odpiszę później. Jedyne co mi sie rzuciło w oczy "przelatując" trochę Was to to, że jesteście bardzo miłe jeśli chodzi o to, że ja ładna i nadwagi nie widać
karenina - mojej uwadze nie mogło umknąć Montessori Będę jeździć teraz regularnie co tydzień w poniedziałki dopołudnia z Mi i w czwartki popołudniu z Leonem do czeskiego cieszyna na zajęcia monte właśnie. Warto sprawdzić to przedszkole - M.Montessori miała generalnie fajne założenia, tylko ludzie też czasem w tych przedszkolach robią z nimi co chcą i nie zawsze jest to fajne, ale jest duża szansa, że akurat trafisz na coś fajnego.No to lecę nadrabiać osnuta zapachem chleba pieczonego w nowej maszynie z lidla...Achchch... |
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze jakbym mieszkała w Poznaniu to też bym chciała oj chcciałabym
|
|
#1337 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
TZ na meczu, Olka śpi, a ja skończyłam kurczaka z filcu I cholender- ZGAGA mnie dopadła! bleh chyba za dużo ciasta marchewkowego zjadłam!!!Ale wyszło pyyyyyyyyyyyszne!! mlask Cytat:
![]() no właśnie nie wiem babka powiedziała, że to farbownie włosów w ciąży nie bardzo, przygotowania 12 h i dla mnie to za duże obciążenie i niestety, ale wypadłam z gry! Powiedziała, że jak będzie 2 edycja to jestem od razu przyjęta. Tylko coś mi się wierzyć nie chce że będzie 2 edycja..dresiarze ale mieliście bejsbole przy sobie? znasz program Trinny i Susannah? Miałam wziąć w nim udział, Dziś było nagranie w Poznaniu. http://kobieta.wp.pl/wid,12079211,wiadomosc.html Cytat:
Oczy mi się zamykają, |
||
|
|
|
#1338 |
|
Rozeznanie
|
gochaa - no właśnie, jak było się szczupłym, to potem każdy kilogram przeszkadza, a co dopiero tyle...
![]() marta - było naprawdę bardzo ciepło. Gdyby miała czapkę, to zgrzałaby się i wtedy problem. Sugeruję się temperaturą, a nie porą roku. Zresztą popytaj laryngologa skąd biorą się zapalenia ucha itd. To wcale nie z przewiania Oliwka urocza brombusia - dzięki konspiracja - u nas tę kostkę robi się tylko z ogórkową, ale próbuj z innymi - może akurat smaki się zgrają Się ze mnie śmiejesz - no ktoś mógłby mnie pomylić z tą postacią z ostatniego zdjęcia Fajnie, że dzieciak zaczął wreszcie więcej pić. Moja Millka już od baaaardzo dawna je sama. Od jakiegoś czasu śmiga łyżeczką - idzie jej bardzo fajnie. Miała moment, kiedy chciała, żeby ją trochę pokarmić, ale teraz odsuwa moją rękę, kiedy chcę jej pomóc.elalank - naprawdę nie kokietuję!!! Zresztą wiem, że te Wasze komplementy z uprzejmości lucky - strach na wróble? Nie... Pokażę może Wam kiedyś dawne zdjęcia Spodenkami się już chwaliłaś? Bo nie wiem czy przeoczyłam... Vegety też już długo nie używam. Wolę doprawić ziołami, pieprzem, nawet już sosem sojowym.Agusia - dzięki za komplementy karenina - wzięłam chustę kółkową, żeby tak na szybko... Millkę miałam na lewym biodrze, a na prawym torbę... Jasne, że nie byłam mega szczęśliwa, ale dużo lepsze to rozwiązanie niż wózek do autobusu. Poza tym Millkę mam cały czas na takiej wysokości, że mogę tulić i całować w każdej chwili... Chustę uwielbiam, ale torba mogłaby iść za mną Dzięki za komplementy. Dziewczęca uroda... Hmmm... To chyba dobrze... Co do kontinuum, to umiejętności może inne, ale pewność siebie, poczucie bezpieczeństwa tak samo potrzebne. Umiejętności nabędzie inne, takie jakie zaobserwuje w życiu. Chodzi o to trochę, że jeśli będziesz spędzać czas z dzieckiem tylko na zabawie (takiej zwykłej całkiem), to ono nie będzie znało prawdziwego życia. Nie będzie się z nim obywało od najmłodszych lat. Wiem, że Ty z Andre wszędzie, ale są mamy, które z dziećmi tylko się bawią, a np. sprzątają kiedy dzieci nie ma, zajmują się swoim hobby kiedy dzieci nie ma, nie wychodzą z dziećmi po zakupy - to takie proste przykłady, ale wiesz o co kaman. No i wiadomo, ze wszystko trzeba dostosować do siebie i dziecka. Myślę, że głównie też autorce chodzi o te bliskość, żeby nie bać się spać z dziećmi, żyć prawdziwie z dziećmi. No i jasne, że proste. Autorka nawet pisze, żeby się nie dać tym wszystkim poradnikom (a sama jakby poradnik pisze). No ale to chyba jednak poradnik innego rodzaju. Muszę spróbować tego makaronu z jajkiem i serem. A Ty oszalałaś z tymi fugami???zebra -nie możesz się dopatrzeć, bo niewiele mnie widać Choć i na tym kawałku mogłabym strzałkami wskazać...simpatica - ale że nie ja na pierwszym czy ostatnim ??? Dwie kreski przyjdą szybciej niż się spodziewasz, albo po prostu w odpowiednim czasie olalicious - a Ty mi tu o torciku wedlowskim... Plener y na spacery mamy fajne, choć jak już kiedyś pisałam, chętnie od czasu do czasu zmieniłabym je na inne. Ale fakt - jest cudnie! suonko- dzięki Maria - dziękuję DiTu - masz rację - zdrowy rozsądek, albo po prostu ta intuicja o której ona pisze - zaufać sobie i dziecku. Madzia fajniutka - taki wesoły ludek z niej. Sandałki, które pokazałaś bardzo fajne, ale jak będzie tak bardzo, bardzo gorąco, to chyba jednak dałabym bardziej odkryte. Może np.na plac zabaw te bardziej zakryte... tarasia - żadnych rajtek! No, chyba że do kiecki elalank - kicha z tą TiS... Skiepścili to Ale widocznie tak miało być pietrusia - łobuziak piękny ![]() Agusia - nie dresiarze tylko ziomki, joł ![]() No to nadrobiłam. Ufff... Byłyśmy dziś u znajomej i Millka zasnęła tam w foteliku do karmienia jedząc serek wiejski. Spała półtorej godziny i jak tylko otworzyła oczy, zaczęła jeść dalej serek, jakby wogóle nie spała... P.S. Jadłyście czekoladę z chilli? Pycha... |
|
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
Zebra a widzisz, balas sie, ze bedzie tragedia przy obcinaniu
a tu zaskoczyl Cie Twoj dorosly syn ![]() Guciu poradzilas sobie (zreszta nie moglo byc inaczej), wiec nie narzekaj a sandalkow tez jeszcze nie mamy. dopiero kupilam adidaski, bo ma tylko trzewiczki z bartka, a na takim cieple cos lzejszego sie przyda. Konspi chyba tez sprobuje ze słomka. bo moja tez jest niepitkiem. a synuś widocznie musial "dojrzec" do uzywania tego kubka ![]() a jaki macie? Karenina jak noc? jadl tez? moja tez miala tak, ze budzila sie na jedzenie. wrocilam do karmienia przez sen o 22.30 i uspokoilo sie. teraz stopniowo schodze z iloscia i na dniach przestane dokarmiac na śpiocha. Tarasiu, ale sie Nilcia zmienila!!! przepiekna dama! my sie odsmokowalismy jak byla chora w zimie. ale to juz pisalam ![]() Ela szkoda, ze sie nie udalo! pewnie sie wkurzylas na maksa. a ten BUFF super dobrze, ze do wyplaty jeszcze troche, bo pewnie juz bym zamawiala;]no i dla Olci za samodzielne jedzonko czyli "dama sama, sama", super! zawsze to duze ulatwnienie,zwlaszcza jak juz sie fasolka urodzi ![]() moja przez tydzien nie jadla w ogole obiadow, wiec teraz mnie troche stresuje ilosc zjadanego przez nia jedzenia. ale staram sie jej dawac jesc samodzielnie. niezle sobie radzi z kaszka i z danio. przynajmniej widze, kiedy jest glodna, bo wtedy raczej trafia do buzi. a jak nie, to sie bawi ![]() a w ogoleto pochwal sie swoimi dziełami! ![]() Pietrusiu, Kamilka jak zwykle przeslodka Jo@ska wygladasz super i nie sciemniaj nam tu ![]() chlebek mmmm... smacznego ![]() ja mam chuste, ale nie uzywam odkad mala stala sie bardziej mobilna. a motasz moze w wiazana tkana? jak tak, to jakie wiazanie? bo moj diabelek nie chce siedziec. ona w ogole nie bardzo lubi na rekach byc noszona. wszedzie na nozkach chce. a jak ją probowalam kiedys zamotac na plecy, to myslalam, ze mi wytarga tą resztke wlosow, ktora mi zostala ![]() a czekolady z chili nie jadlam ![]() Aga dawaj foty! joł! ![]() a moje male zamiast sama jesc, to mnie karmi winogronami i nauczyla sie mowic "nie ma". tylko u niej to brzmi "n'mmaa". tak slodko to powtarza wlasnie znowu wola "kaka, kaka", zeby jej puscic kaczuchy
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzieki za komplementy pod adresem Kamilki Wszyscy mi mowia ze ma taki łobuziarski wyraz twarzy mam nadzieje ze nie bedzie z niej taka łobuziara na jaka wyglada ![]() A ja wczoraj bylam z Kamilka w miescie zeby jej buciki kupic ale nic fajnego nie bylo i wrocily my bez bucików. Kamilka biegala po calym miescie za raczke oczywiscie jak tylko jakies dziecko zobaczyla to raczke wyciagala biegla i "cie" wołała super to wygladało.A dzis obudzila sie z katarkiem znow sie pewnie ode mnie zarazila ![]() I msze moje dziecko pochwalic bo juz w nocy nie wstaje na jedzonko tylko łądnie spi cała noc i siku robi do nocnika za kazdym razem jak ja tylko posadze
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to szkoda że nie wystąpisz
|
|
#1342 |
|
Rozeznanie
|
asioczka - dzięki
pietrusia - mam wrażenie, że dziewczyny to większe łobuziary niż chłopcy ![]() Moja Millka ostatnio często mówi "nie"... Z nowszych słów to kolono=kolano, Ńna=Nina, Mila lub Mla lub Ila = Milla. Jak robię jej zdjęcie, to przychodzi zaraz do aparatu i mówi: "paci?" co znaczy patrzy Oprócz tego mówi i pokazuje na twarzy oko, buzia, noś, wosi... Ok, trzeba się wziąć za jakieś sprzątanie. Właściwie to tyko ogarnę trochę dom, włączę pralkę...
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Ela szkoda, że nie wzieli Cię do programu- fajna sprawa taka zmiana...
Pietrusiu Joaśka akurat Piotrek był anty chustowy i nei chciał się dać zapakować ale ja byłam najleniwsza i najcwańsze kupiłam taką co tylko się zakładało i wpychało dzieckoAsiu chociaż przy tmy był grzeczny, bo ogólnie to wiecie jaki jest
|
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Karenina-spotkanie?chętnie jak bedzie mnie mógł mąż zawieść
on ma taki beznadziejny system zmian hehheh najchetniej to bym was do siebie zaprosiła Dacie się namówić?
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
tak off topic- Marta w jakim systemie Twoj Tz pracuje? bo moj ma po 4 dniach dzien wolnego i oczywiscie na 3 zmiany chodzi. a maja podobno im zrobic, ze 2 jedynki, 2 dwojki, 2 nocki i dopiero 4 dni wolnego. jakos tak dziwnie. sama nie wiem co lepsze.
|
#1346 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Olka dziś padła o 18 30!!! Ciekawe do której pośpi!? Spała w dzień tylko 30 minut, jak była na dyżurze u babci i podobno była taka niespokojna, bo zostawiłam ja tam pierwszy raz. Moja bidulka. Jak ja nie lubię jej zostawiać no ale czasem trzeba...Najadłam sie tzatziki z chrupkami i TZ zwiał do warsztatu dłubać przy rowerze ![]() Cytat:
jadłam! pycha jest! ja czekoladowa jestem, więc prawie każda mi smakuje ![]() Cytat:
I też jak zaczyna maziać, rozrzucać, to znak, że ma dość A moja jest uczulona na winogrono właśnie odkryliśmy wczoraj przyczynę. Takie straszne krosty i liszaje wyszły jej pod paszką, (obstawiałam: winogrono, czekoladę, kaszkę truskawkową) poszłam do lekarza, zapisała leki, maście, troche Olci to złagodniało, po czym moja mama znów kupiła winogrono i od nowa ogień buuuA tak jej smakowało noooo! A moja Olcia bardzo mało mówi tylko po swojemu, co nie jest dla nas zrozumiałe ![]() pochwalę się, pochwalę, tylko fotki musze zrobić. Cytat:
![]() ![]() klask i: pięknie!
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-04-02 o 20:05 |
|||
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza
![]() Ela moja tez uwielbia winogrono Moja bidulka wlasnie zasnela, katerek ma coraz wiekszy inhaluje ja jak tylko czesto sie da mam nadzieje ze pomoze. Tylko caly czas dzis ma taki stan podgorączkowy ma 67.5 a za 15 min juz 36.8 za pól godziny znów ponad 37 i tak cały dzien, moze to na zabki bo 3 na dole ma dosyc podpuchniete sama nie wiem
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Agusia_a9;26103629]
alez oczywiscie ze bezz my juz w ogole nie zakladamy rajtek ![]() /QUOTE] ok to już nie ubieramy rajtek jak było 15 to nie ubierałam ale jak było 10 to tak... a na tym stole to odchodzą nie tylko tańce ale i akrobacje. W tej dziedzinie Nila chyba dorównuje Andre ![]() ela T&S o kurcze, jaka szkoda! Kamilka laleczkapierwsza klasa. Zazdroszczę chodzenia za rączkę. Moja to indywidualistka. Za rękę chodzić nie będzie! |
|
|
|
#1349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
u mojego tez niewazne czy niedziela czy swieto, jak wypada zmiana, to musi isc ;/ chyba przepis jakis jest, ze nie mozna 4 niedziele pod rzad pracowac i wtedy ma wolne.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

A co ja mam zrobic jak w naszej grupie jest mamuska, ktora karmi swojego 2-latka wszedzie gdzie sie da...? Nawet nie nosi biustonosza wiec miegiem wyciaga (albo maly jej wyciaga) co trzeba i heja... 

byl po prostu na mnie wsciekly, rzucal sie, miskami rzucal... 
Skoro je normalna kolacje i jeszcze dopil mlekiem?? Jakos w to nie wierze...ale mleko wypil do ostatniej kropli... 

No ale dobra, odbylo sie wszystko bezbolesnie, ale jak ja nie lubie takich niezapowiedzianych numerow
ja bym się chyba doo innej grupy przeniosła...

klask i: pięknie!