|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Karenina widziałam te granatowe nike na żywo superowe są
![]() Joaśka ale zdjęcia bombowe ładna z ciebie kobitka podziwiam! mała bez czapki u mnie by to nie przeszło![]() To i ja wkleję mojego wielkoluda jutro zabiorę aparat na spacer to kliknę kilka fotek a to z domku
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Haj
![]() Joasiu bardzo ładna z Ciebie Mamuśka, ta nadwaga to chyba jakaś wyimaginowana, bo ja widzę że całkiem zgrabna jesteś I Millka słodziutka Karenina ja oglądałam w necie Elefanten i czytałam opinie i chce się wybrać w weekend do Deichmana Jak mam wybierać między urodą a wygodą butka, to wiadomo że wybiorę te lepsze dla stopki, choćby brzydaśne były ![]() A mnie się podobają takie 1037281_pp.jpg i jeszcze te 1037308_pg.jpg tylko, że te drugie sa tylko do 21 rozmiaru, a mój chyba będzie potrzebował już 22. I na stronie nie jest napisane, czy są ze skóry, ale jak kosztują 99 zł, to chyba są? ![]() Jeszcze do Baty wskoczę, bo też ponoć fajne są dla dzieciaczków, ale te ze skóry już troszkę droższe są ![]() W Bartku też fajne są, ale już droższe, poza tym musiałabym do Bytomia jechać, więc chyba najpierw wybiorę się do Deichmana. DiTu co do linka, to ja się z tym zgadzam i tak też staram się postępować
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Marta jakie Oliwka ma cudne oczęta
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
|
#1295 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nogi mi dzisiaj wchodzą nie powiem gdzie...
![]() Była u mnie kumpela z pracy, trzasnęłyśmy razem spacerek że hej... Cytat:
![]() Cytat:
Tylko do ogórkowej pasuje czy do jakiejś jeszcze?Cytat:
Cytat:
fajnie, ze się lepiej czujeCytat:
Cytat:
Piekne zdjęcia, wycieczka, dzieciaki i mamusia niezła ![]() Cytat:
![]() Karenina, kiecki fajne- wszystkie, a butki te z deicha mi sie podobają
|
|
|
#1296 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oglądałam Elefanty i właśnie podobały mi się te butki a Nike bym nie kupiła. Nie przemawiają do mnie te butki. A te które wkleiłaś sa ładne Cytat:
jeździmy do Rokietnic nad jezioru - czy jakoś tak i bardzo ładnie wyglądasz!! pewnie tak piszesz, bo domagasz się komplementów ![]() Cytat:
![]() Artykuł jutro przeczytam, bo dziś ledwo już patrzę- pobudke dziś miałam o 6 15 ![]() dobranoc |
|||
|
|
|
#1297 |
|
Rozeznanie
|
Brombusia jak masz możliwość to poszukaj outletu baty - ja tam kupiałm małej 2 pary butków bo po 59zł wszytkie były
!!Jo@śka śliczna mamusia jesteś z tymi 20kg to chyba przesadzasz... to Ty jak strach na wróble wyglądałaś?!![]() foteczki piękne my dziś byliśmy u teściów i spotkałam się z kumpelą i byłyśmy na placu zabaw i odkryłam u teściów super lumpka dla dzieci i zdobyłam 2 śliczne pary spodenek dla Olci ![]() zmykam, dobranoc
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky outlet Baty jest tylko w Warszawie
![]() W mojej okolicy to tylko outlet w Sosnowcu ![]() Ale nie ma tam Baty, jest ecco, ale nie wiem ile kosztują te buty w outlecie, skoro normalnie ponad 200 zł
|
#1299 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=elalank;26051370 Fifi to ale mały rozbójnik jest! za dobrze z nim masz nie dziwię się, bo co niby można kupić za 1100 zł waciki?![]() [/QUOTE] oj jest rozbojnik jest juz nie mam sily z nim dreptac codziennie na place zabaw sa trzy w miescie i musimy obejsc kazdy jeden a kazdy jest w innej czesci miasta tak chodzimy od 14 do 17.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dzis znow przeryczlaam pol dnia. tz poszedl do fryzjera i zapytal fryzjerki(do ktoprej zawsze chodzimy) czy bedzie miala dla mnie dzisiaj czas. powiedziala ze tak ze bez problemu a wiec poszlam siedze czekam.. po 2h pwoeidziala mi ze jednak nie ma dla mnie czasu, myslaam ze jej włosy wyrwe i Marta pisala ze nie wyobraza sobie swojej corci nei ubrac czapki, my chodzimy bez czapki i bez rajtuz i fifi zdrowy, ni widze potrzeby zakladac czapki jak jest cieplo i nie wieje wiatr.. a na placu zabaw bylo kilkoro dzieci w grubych czapkach zimowych i kurtkach puchowych
|
|
#1300 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() pierwsza? ![]() Olcia ogląda Franklina, więc na chwilę wpadłam. Zastanawiam się co by tu dziś zrobić? Widziałam, że domagacie się zdjęć ciężarówek muszę poprosić TZa żeby mi zrobił jakieś zdjęcie, gdzie widać brzuch, bo ostatnio ze spaceru na każdym jakoś byłam zasłonięta Cytat:
A ecco w outlecie to tak 100-130 zł. Ja ostatnio kupowałam, więc info na czasie Cytat:
a fryzjerka to małpa! nieładnie postąpiła. brak szacynku dla czyjegoś czasu Ja Olce też już rajstop nie zakładam, a czapkę mamy BUFFa, który jest fajny, przewiewny i można robić z nim różne kombinacje |
||
|
|
|
#1301 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nike ladne, ale dla malej stopki nie bardzo... Cytat:
Cytat:
Podziwiam z ta chusta - mi by chaby plecy wygiely sie w druga strone a biodra...sama nie wiem juz, ale dobrze by nie bylo... ![]() Kubek wlasnie podobny do waszego, tylko takiego fajnego ksztaltu nie ma... ![]() Fotki cudne, a ty bardzo ladna jestes - taka dziewczeca urode masz ![]() Cytat:
Cytat:
Niby proste a trzeba ksiazki o tym pisac, prawda? Tez podoba mi sie taka filozofia...tylko z tymi plemionami...hmmm...probl em polega - dla mnie - na tym, ze dzieci zyjace w naszej kulturze w wiekszosci potrzebuja innych umiejetnosci spolecznych niz dzieci indianskie...czekaja nie inne wyzwania i trudnosci...niestety... ![]() Cytat:
Slicznotka Cytat:
Zobaczylam na stronie niemieckiej i tam pisza, ze sa ze skorki Widzialam je na zywo i jakos tak...neutralne sa dosc... ![]() Podobaja mi sie jeszcze te 00_1400076_P_pp.jpg i te, ale te sa od rozmiaru 22 00_1400087_P_pp.jpg Cytat:
![]() Nike juz odpadly w przedbiegach...mimo ze wizualnie sa naprawde ladne... ![]() Cytat:
Racja racja... Dzien doberek co do rajstop i czapek...nie pamietam juz kiedy zakladalam malemu ostatnio rajtki a czapki nie zakladam jak tylko jest cieplo...No to smigamy na zabawe do maluchow... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-31 o 08:36 |
|||||||||
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Z czapki nie umiem jeszcze zrezygnować zwłaszcza, że u nas jeszcze powiewa wiaterek i to nie taki malutki
Marta ale córa długaśna Joaśka piękne zdjęcia! Ciężko mi tam jakiejś nadwagi się dopatrzeć
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia super - najbardziej podoba mi sie 2 i 6 ~~ Tż zabrał Olę na cały dzień do teściów ![]() ~~ Wczoraj wieczorem miałam trochę gorączkę i tak mi było strasznie zimno. I właśnie dzisiaj Tż wziął Olkę żebym mogła się wygrzewać pod kołdrą alę przecież mi tam nudno będzie ![]() ~~ Marta podoba mi sie górne uzębienie Twojego kochanego wielkoludka A włoski jej obcinałaś czy ma takie krótkie sama z siebie?
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-03-31 o 09:14 |
|
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
hello
Blania z niania w domku a ja u mamy i mam się zaraz zacząć uczyć... śniadanko zjedzone, kawka z torcikiem wedlowskim ![]() Ze zdrówkiem lepiej ale teraz ta wydzielina z noska jej zgęstniała bardzi spływa jej po gardle i ją wkurza biedna. Ale na spacerek na chwile dziś już wyjdzie, ile ją można w domu kisić..Karenina, sukienki piękne ale zupełnie nie w moim stylu Tobie w tych romantycznych koronkach itd na pewno będzie ślicznie Buciki... no my mamy z ecco, dwie pary jej kupiłam - tzn takie pólbuciki i balerinki. Z Nike też mamy jedne i są bardzo fajne jeszcze wczoraj w tk maxx takie piękne biał0-srebrne widziała i niedrogie bo 52zł ale powstrzymałam się za to kupiłam jej kurtkę na wiosnę. o taką - http://www.zara.com/webapp/wcs/store...RED%2BRAINCOAT polecam, cena wg mnie też jest ok![]() Agusia ale fryzjerka noooo nienawidze jak ktoś nie szanuje mojego czasu i się spóźnia itd. Czasem chce się na kims takim odegrac i tez sie spoznic ale już tak jestem nauczona punktualnosci, ze nie potrafie![]() Marta Oliweczka piękna Joaśka, wasze zdjęcia pokazałam aż mojemu tż mówiąc jak macie fajnie ze spacerkami w tak urokliwym miejscu... I bardzo fajna z Was rodzinka
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale bujnej fryzury to ona nie ma wiem wiem
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj chrzestna przyjeżdża obcinać Piotrka... nie wiem co to będzie akurat 3 zęby mu się przebijają
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra - będzie się działo
|
|
|
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
Zebra nie chce straszyć, ale ja Lence grzywkę tylko podcinam, a sceny nie z tej ziemi
Tż trzyma na siłę głowę, a ja tnę. Prosto jeszcze nigdy nie wyszło Nie wyobrażam sobie na całości ścinaćJo@śka śliczna z Was rodzinka. Marta Oliwka ma cudne oczka. U nas dziś tak cieplutko, że w samym sweterku wychodzimy, ale tęskniłam za taką pogodą...
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Musimy spróbować, bo ma z tyłu włosy włosy jak struś
|
|
|
|
#1310 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz nie moge sie doczekac kiedy rowerki kupimy i bedizmey smigac i gubic kg a fryzjerka na prawde najlepsza u mnie w miesce zawsze do niej chodzilam mila sympatyczna a tu takie cos.. i musze kupic jakas czapke cieniutkajak by troche wialo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my juz 3 razy scinalismy cale wloski i filip ani razu nie zaplakal zawsze robimy malego irokeza i nozyczkami tniemy i maszynka a filip zajada paluszki![]() posprzatalam caly dom jeszcze okna musze umyc ale to juz jutro. obiad ugotowany, mlody zaraz wstanie idziemy spacerowac bo pogoda ladna sie robi
|
|
#1311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie bedzie Cytat:
Gdzie tam koronki? Tylko ta zielona ma troche... Cytat:
A nie mowilam, ale malz obcial malemu grzywke w weekend... Teraz André ma grzywke a po bokach te swoje loczki... ![]() Ale sie zdziwilam dzisiaj jak po powrocie z przedszkola otworzylam lodowke i zobaczylam, ze indyczek dla malego na obiad..zniknal... ![]() Zadzwonilam do malza, objechalam go, ze dziecku wyzera i zrobilam najszybsza i jedna z moich ukochanych potraw z dziecinstwa - makaron z jajkiem i serem zoltym. Dorzucilam jeszcze szyneczki i maly wcinal, ze hej... ![]() Kubek sie sprawdza ![]() Odkrylam, ze w moim miescie jest przedszkole Montessori...hmmm...zastanawiam sie teraz...jest dalej od nas i musialabym wozic malego... ![]()
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- a u nas z obiadami ostatnio cienko, mały zjada max trzy łyżeczki zupki a o drugim daniu mowy nie ma - pluje. Nie wiem co mu sie tak odwidziało.Dziś w Auchanie między regałąmi z butami weszłam (dosłownie) na matką karmiąca ponad dwuletnią dziewczynke - piersią!!! Oj nie podoba mi sie ten widok! Nie mówi że ma ją nie karmić- niech karmi jak długo chce, ale tak na środku sklepu! oj niefajne to było
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
simpatica może teraz się uda
trzymam kciuki![]() zebra666 no moją obciąć to też ciężko, zawsze się wyrywa ale teraz już grzywkę zapuszczam ![]() karenina19 sukieneczki śliczne i trudny wybór więc może wejź wszystkie ![]() Makaron z jajkiem i serem moja chyba by nie zjadła ![]() olalicious07 kurteczka fajna szkoda że zare mam daleko ![]() Joaśka piękne zdjęcia i te okolice śliczna z Ciebie mamusia![]() Aniulka pewnie to trudne odpoczywać przy takim małym dziecku ale trzymam kciuki żeby było dobrze. Agusia fryzjerka tyle czasu czekać a potem Ci mówi że jednak nie da rady...też bym się wściekła.Marta śliczna córcia i te oczka Ja rajtuzków też nie ubieram, ale czapke tak bo jak narazie wieje i wieje. Bucików też bym chciała mieć więcej bo dziewczynka wiadomo ubierać można różnie sukieneczki itp. więc też kupie mojej jeszcze jedną pare. A sandałki jakie kupujecie na lato z otwieranym przodem i piętą
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A fuj! mi też się nie podobają takie widoki jeszcze się nie orientowałam, ale myślałam o takich jak najmniej zabudowanych, żeby stópka się nie pociła. Koleżanka też mi podpowiedziała wczoraj, że ona kupiła takie piankowe, bo tego lata będzie oduczać siusiania do pieluchy, więc żeby tylko przemyć szybko w razie wypadku ![]() A ja jeszcze Oli ani jednego włosa nie ścięłam Domagam się zdjęć Miriam!!! |
|
|
|
|
#1315 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie też chyba po nią sięgnę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś długo spałaś ja jak do tej mogę pospać to jestem szczęśliwa![]() Cytat:
A fryzjerkę to bym chyba zastrzeliła Cytat:
Też tak sądzęCytat:
![]() zdrówka Cytat:
. U nas na razie się chyba obejdzie![]() Ja kupuję chroniące palce i piętę, albo przynajmniej palce, coś w tym stylu http://allegro.pl/ecco-hide-seek-san...526876763.html |
||||||||
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno Madzi tu nie było
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-04-05 o 12:28 Powód: lit |
|
|
|
#1317 | ||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry...
![]() zeżarło mi posta.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() kaaawyyy.... |
||
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
Zdjecia sie posypaly! super
witam piatkowo i spadam, bo moje dziecie, jak tylko zobaczy kompa, to wola "kaka kaka"! chce, zeby jej non stop puszczac "kaczuchy" a wczoraj zobaczyla w tv zabe w "fimbusiach" i probuje skakac! smiesznie jej to wychodzi a raczej smiesznie NIE wychodzi Dziewczyny jak sie robi ten makaron??
|
#1319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() makaron - u mnie to zwyczajnie - makaron dowolny jaki Ci zostanie wrzucasz na patelnię, dodajesz ciut oliwy i wbijasz jajko, do tego troszkę soli i już! możesz też dodać ser lub szyneczkę jak Kareninka ![]() danie w 2 min
|
|
|
|
|
#1320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ja mam zrobic jak w naszej grupie jest mamuska, ktora karmi swojego 2-latka wszedzie gdzie sie da...? Nawet nie nosi biustonosza wiec miegiem wyciaga (albo maly jej wyciaga) co trzeba i heja... ![]() Mysle, ze najbardziej przewiewne...ale chyba bedziemy mieli jedne z palcami a drugie bez... ![]() Wlasnie....sliczna Cytat:
Siostro... ![]() Ktora sobie zyczysz..? macchiattoo.jpgkaffee2.jpgCytat:
Jeszcze wegete mozna sypnac... ![]() Dzien doberek maly wypil wczoraj mleczko przed spaniem z nowego kubeczka, a jak sie cieszyl ![]() W zwiazku z tym jak obudzil sie na mleko probowalam go przekonac, zeby spal dalej bez picia mleka...co sie dzialo... byl po prostu na mnie wsciekly, rzucal sie, miskami rzucal... ![]() Ja nie wiem....czy to fizycznie mozliwe, zeby byl naprawde glodny i pil dwa razy w nocy?? Skoro je normalna kolacje i jeszcze dopil mlekiem?? Jakos w to nie wierze...ale mleko wypil do ostatniej kropli... ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

fajnie, ze się lepiej czuje

przesilenie wiosenne..? 

biedna. Ale na spacerek na chwile dziś już wyjdzie, ile ją można w domu kisić..
nienawidze jak ktoś nie szanuje mojego czasu i się spóźnia itd. Czasem chce się na kims takim odegrac i tez sie spoznic ale już tak jestem nauczona punktualnosci, ze nie potrafie
byl po prostu na mnie wsciekly, rzucal sie, miskami rzucal...