Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-02, 08:28   #4741
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ooo no widzisz takie też mam I też się głowię co zakładać małej do tego śpiworka z dziurą na dole. No bo gołych nóżek to chyba nie może mieć a ten śpiworek jest właśnie na wiek 0-3 więc tak na maj-czerwiec. Znowu jak śpioch pod to, to nie wiem czy nie będzie za ciasno w rączkach i pod pachami bo te śpiworki takie dość wąskie rękawki mają. Może tylko skarpetki i kocyk?
Do tego śpiworka na ramiączkach to myślałam o samym body na długi rękaw, bo mój jest taki dosyć puchaty i ten Twój podobnie wygląda
ta zielona bluzeczka jest sliczna, tylko tak jak piszesz dziura na dole, moze masz racje, ze pod to nic tylko skarpeki i kocyk na to
a ten spiworek drugi jest cieplejszy tak jak mowisz i na dole zamyka sie na ekspres wiec ok, tyle ze ma ramiaczka wiec musze dzidzie ubrac w cos na dlugi rekaw bedziemy eksperymentować

wydaje mi sie ze dobrze by bylo zabrac to do szpitala.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 08:49   #4742
zosiaaa
Zadomowienie

dzień dobry

siasiek szczęka mi opadła, ja galaretki nie lubię ale to ciasto całe w czekoladzie po prostu zaśliniło mnie do kostek , co to takiego?

lecę na śniadanie i zajrzę później

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 09:23   #4743
atiz
Rozeznanie

Cześć dziołchy,
Noc całkiem niezła ale od rana straszne bóle u dołu brzucha.
Takie jakby kłucie podobne do tego jak jest przeziębiony pęcherz, i to co chwila, wiecie co to może cholera być?
Ściska tak że nie daje rady chodzić.

Zaczęło się pare dni temu ale tak na lajciku co jakiś czas a teraz co chwila.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 09:38   #4744
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!
ja wczoraj padlam na filmie..zaczelismy ogladac o 21-szej a o 21:30 juz spalam....co prawda o 23-ciej juz zgaga mnie budzila plus przeszlam sama siebie z siusianiem, chyba z 10 razy wstawalam
ale za 15 siodma rano obudzila mnie mega kolka, tak sie wystraszylam, na szczeescie przeszla i mala sie rusza, ale mialam stracha
pogoda u nas pod psem, siapi takie niewiadomo co, mgla i plus 5 stopni brrrrrrrrrrrr............ ......................... .
xanthippe normalnie takiego lekarza z dziwnymi komentarzami to poslac do sadu przeciez tak nie mozna!to nie sprawa lekarza!
4.5 kilo......

obrazona jestem oficjalnie

matall niska masz hemoglobinke, ja mialam 11.scie i juz mialam brac zelazo. mnie sie tez czesto slabo robi , juz przy tkiej hemoglobinie plus mam niski cukier pisalam pamietasz, wiec prosze uwazaj na siebie co?
i nastepna z niskim przyrostem wagi.

obrazam sie oficjalnie

aaa no i gratuluje ze Edzik sie przekrecil!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

antropia czytalam wczoraj twoja historie z autobusem, tez bym sie zdenerwowala!
andziot a ja mam w domkku pyszne pomidorki i smietane...wpadasz?!?:coo l:
co do oddlonej fryzury, ja juz nie umiem na lysego tez i generalnie nie wiem jak to wyglada, ale chyba zabawnie bo TZ smieje sie ze mnie ale chyba podczas porodu bedziemy miec wazniejsze rzeczy na glowie
moniqac zbulwersowana jestem polityka u twojego TZ w pracy! fakt, ze najwazniejsze ze ma prace, ale to neisamowite jak ludzie potrafia traktowac pracownikow!
a co nie tak z lozeczkiem? az tak zle? moze jakies zdjatko bo chyba nie wstawialas?

grazin ja mam baaardzo malo spiochow, chyba ze 3 pary, choc niektorzy mowia, ze sie przydaja, ale niestety u nas w Norwegii w ogole nie sa populaarne i ciezko kupic, mam za to troche pajacykow, ale to raczej do spania sama nie wiem

agus zgadzam sie, obrazamy sie oficjalnie na dziewczyny ktore przytyly ponizej 10 kilo! ot co

siasiek jakie slodkosci!!!!!!!!!!!!! ta galaretka masakra po prostu!!!!!!! mnie sie chce...uslinilam caly komputer i stolik, a wczoraj sprzatalam....

lolus ja nie kupuje tyle pieluch na zapas, bo nie mam miejsca w domu tyle plus nie wiadomo jaka sie mala duza urodzi wiec mam troche pieluch 1, dostalam gratis i jedna wielka pake 100 sztk 3-6 kilo(to sa 2) oraz paczke libero gdzie jest 10 jedynek i 10 dwojek. i nei kupuje wiecej bo trzeba zobaczyc chyba co dzidzia woli, na co uczulona itp ? nie wiem na razie nie kupuje, bede kupowac na beizaco.

daisuuunia a ty jak dzisiaj? piszesz ze juz sobie nie wyobrazasz jak do pracy chodzilas jeszcze niedawno...
ja jeszcze 4 dni!!! chyba zostalam ostatnia majowka na linii frontu pracujaca, ale powiem ci ze czas leci szybko jak sie pracuje i sie nei skupiam na roznych dziwnych kluciach itp bo jestem tak zmeczona ze padam jak wracam do domu
w weekend przyjezdza moja psiapsiola i juz tylko wtedy 4 tyg do terminu porodu, a w sumie pierwszy termin mialam duzo wczesniej wiec chyba juz bede spala jak na tykajacej bombie.....

moria jejuu ale ci zazdroszcze ze u was pogoda pozwala juz na grzebanie w ogrodku, moj TZ posprzatal troche na tarasie, ale jeszcze za zimno, nocami przymrozki, zeby kwiatki kupic a mam ochote zrobic to wszystko zanim Zosienka sie urodzi, mam nadzieje, ze w tygodniu wielkanocnym(tu sie zaczyna od 15 stego juz bedzie na tyle cieplo, ze uda mi sie jeszcze prze dporodem ogarnac taras

co do ubierania dzidzi do spania itp to ja tysiac razy przegladam ciuszki i sie zastanawiam jak bede ubireac mala, zainspirowalas mnie i znowu musze przejrzec torbe dla dzidzi do szpitala bo sama nei wiem jak ja ubrac! z drugiej strony to tylko od drzwi szpitala do samochodu i od samochodu do domku,wiec doslownie kilka sekund dzidzia nasza bedzie na zewnatrz.kurcze zaczynam sie stresowac

i zgaga mnei piecze grrrr...

az nie mam ochoty na sniadanie mimo ze mi w brzuchu burczy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 09:45   #4745
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Z nudów przeglądam jeszcze sklepy online i natknęłam się na to Zgadnijcie o kim pomyślałam ?dobranoc!

aga_pe za wytrwałość na uczelni

moria skrzywdziłaś mnie... mam już śpiworek i jak mam się teraz powstrzymać, żeby drugiego nie kupić??
Zwłaszcza, że przyszła wypłata...

atiz Ja nie wiem, czasem mnie tak kuje, ale wydaje mi się, że to mały mi tam coś gmera
Ale, że to raz na kilka dni, a wyniki dobre, to się nie przejmuję bardzo.

Żelazo wzięte, ja znów wyspana, pogoda śliczna, może potem zrobię sobie spacer do sklepu po loda?

Dziękujemy też z Edzikiem za oklaski i gratulacje z obrócenia
Grzeczny synek, nie chce robić mamie problemu

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

anula miałam podobnie przez ostatnie 4 dni jadłam tylko z rozsądku
Ale już mi lepiej po przekręceniu się Edzika... Może zaapeluj do Zosi, żeby trochę zmieniła pozycję?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 09:45   #4746
sandrunia1511
Raczkowanie

dzień dobrykochane

24kasia86,
ja też się nasłuchałam o możliwościach jakie tutaj w Niemczech mamy i wgl i po długich przemyśleniach postanowiliśmy z mężem wyjechać..

pracę ma, więc nie jest źle..

ja jak na razie siedzę w domku, bo nie mogę za dużo chodzić.. ;/
zwykłe chodzenie po sklepie jest dla mnie ciężkie..

teraz czekamy tylko na mieszkanie, aż zostanie wyremontowane i bd już razem i wgl ..
bd mogli już sobie wszystko zrobić itd. ale jeszcze troszkę musimy poczekać..

zgadzam się, że tutaj jest na pewno lepiej niż w pl..
w sumie dlaczego nie skorzystać jak można i wgl .
tym bardziej jeśli ktoś ma pochodzenie itd .

idę sobie zrobić śniadanko, bo wczoraj na ' kolację ' zjadłam tylko bułkę z bananem .

Stary 2011-04-02, 09:55   #4747
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
P.S. andziot wiesz może, czy jak będę się przestawiać z Femibion Natal 2 na Femibion Natal Classic i ten drugi ma żelazo (28mg) to powinnam nadal brać 2xtardyferon?
Bo w Natal 2 nie ma i się zastanawiam, czy to nie będzie za dużo, a mam Natal 2 tylko do 18 kwietnia i nie chcę kupować kolejnego opakowania...
masz bardzo malutko hemoglobiny, więc nie zaszkodzi moim zdaniem ...
żelazo w witaminach jest w małej ilości a Tardyferon ma dodatkowo powolne uwalnianie więc na pewno lepiej się wchłonie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a co do śpiochów i pajaców zdecydowanie wole pajace i są praktyczne na codzien jak dziecko głownie lezy. bo w tyuch pięknych ciuszkach ktorych mam 1/3 szafy typu koszule ogrodnoczki sweterki dresiki i spodnie lniane to moze byc zwyczajnie niewygodnie.
takiemu maluszkowi naprawdę nie wygodnie w takich ciuszkach, poza tym mamie też nie wygodnie bo wszystko się podwija pod paszki i roluje
ja to pamiętam że nawet miałam schizę jak Zośce spodnie zakładałam, bo mi się wydawało że w pasie ją cisną

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

ja sie tak zastanawiam ciagle czy nie mam za malo ciuszkow 56. no ale... cos tam mam, majk bedzie trzeba to sie wyskoczy na shoping
też mam bardzo mało ... nie wiem właśnie czy mi nie braknie ....
większych mam full ... no a na te małe to tak jakby szkoda mi siana bo zaraz wyrośnie ,,,
ale przecież muszę w coś ją ubrać

Cytat:
Acha i dziewczyny ja mam największy stres w związku z ubieraniem maluszka, głowię się i myślę jak ja mam Igę na noc ubierać, czy przykrywać kocykiem czy nie, jak w śpiworku, na początek myślałam aby używać takiego : http://allegro.pl/carter-s-carters-s...525114240.html bo ma długi rękaw i jest najcieplejszy. No i w czym pakować dzidzię do śpiworka, w śpiochu? a może tylko w bodziaku na krótki, długi rękaw?
Nie mam też pojęcia jak małą do wózka ubierać, zestaw na wyjście ze szpitala z 6 razy zmieniałam i co rusz wypakowuję z torby i coś zamieniam
Na dzień dzisiejszy stanęło na zestawie pajacyk+bluza z kapturem+czapeczka+kocyk do przykrycia w foteliku ale czy nie będzie jej w nóżki za zimno? Czizasss, dziś się rano przebudziłam i tyle o tym myślałam, że już zasnąć nie mogłam
jakaś taka panika przez post przemawia
naprawdę już masz instynkt niesamowity
milion myśli i zadań na minutę ...
fajnie tak czytać

nie przejmuj się ciuszkami, myślę że zestaw startowy jest ok
i sama wyczujesz jak Iguśkę ubierać, raz ją przegrzejesz, raz przechłodzisz i dojdziesz do wprawy
zresztą to dzieci nas uczą dużo o sobie ...
jedne lubią ciepło inne zimno, zobaczysz sama

w ogóle to np moja Zośka śpiworków nie trawiła, bo jak coś jej nogi krępowało i nie mogła ich wyjąć to szału dostawała !!!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moze foty wrzuce
rok 2008-wtedy wyjechaliśmy
fajne fotki,
ach te widoczki

to czytam dalej ,,,

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-04-02 o 09:57
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 09:57   #4748
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Matallewar, uważaj i dbaj o siebie, a jak jeszcze nie ma TŻ przy Tobie to podwójnie. A jemu życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.

Ja od rana jestem na wysokich obrotach, TŻ pojechał porobić z autem, a ja kończę pranie zimowych rzeczy ( aby je w końcu schować ), pochowałam już kozaki, powyciągałam balerinki i wiosenne obuwie.
Czeka mnie jeszcze prasowanie Pepowych rzeczy.
Na obiad dzisiaj pieczone ziemniaki oraz kąski kurczaka w piekarniku oraz surówki.
A potem jeszcze tradycyjne sobotnie sprzątanie.

Mój Pepe strasznie buszuje w brzuchu. Chyba ma coraz mniej miejsca, a ja dlatego coraz częściej odczuwam ból.
We wtorek idziemy do lekarza. Zobaczymy ile waży i czy się przez przypadek nie odwrócił, ale ja obstawiam, że raczej .

Odnośnie przykrywania dziecka, to my mamy na razie jeden kocyk ( z mikrofibry ) oraz 3 śpiworki ( takie jak ma Kasia - czyli na ramiączkach ). Myślę, że na noc na pewno będzie śpiworek ( dla bezpieczeństwa ), na dzień,. gdy można co chwilę zerknąć do łóżeczka, to kocyk.

Podbijam jeszcze raz temat termometru. Jaki kupujecie??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 09:58   #4749
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzisiaj i u mnie słoneczko od rana Nareszcie!

Cytat:
Dzień Doby Ciężarówczki!

Ja też wiem o kim ale sama upraszam się o adres sklepu bo zestawik jest boski

Moria To H&M jest W ofercie mają jeszcze komplecik ala małpka i żabka.

Pracowity dzień Was czeka!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

Gusia nie przynuszasz! twoje slowa to miod na moje serce! zobacz ile propozycji ma dla nas obcy kraj... kasa na witaminy w ciazy?? Boże a w Polsce becikowe chca zabierac
ja mieszkałam juz w niemczech poltora roku, ale

1.Tż pracował na zasadzie wydelegowania, wiec nie na ich warunkach.
2.nie bylismy malzenstwem, ja nie bylam ubezpieczona
3.Pol roku pozniej stracilam prace i siedzac tam bezczynnie cholera mnie brala
4.bariera jezykowa, Tż pracował z niemcami cos umial, a ja w domu siedzialam, wiec tym bardziej nic

a teraz jestesmy w malzenstwie, bedziemy miec dziecko...no i od 1maja polacy maja pracowac na ich warunkach... kusi oj kusi mnie ten wyjazd

nawet jesli tam nie pracowałam bylo mi dobrze, ludzie sa inni, tacy oddani, serdeczni... no i piekny kraj my mieszkaliśmy 50km od Stuttgartu, wiec wyżyny jak u nas Polskie góry

moze foty wrzuce
rok 2008-wtedy wyjechaliśmy

Piękne okolice, rzeczywiście Ja mam dwie ulice od bloku niewielki las Ale spacery po nim uwielbiam.
Wiadomo, że jak się nie pracuje i samej w domku siedzi to szlag trafia. Ale to się tyczy wszystkich krajów. W Pl też by mnie trafiał z tym, że moja kochana rodzina tam została i byłoby mi łatwiej psychicznie. Strasznie za nimi tęsknie. To największy minus mojego wyjazdu.

Miłego dzionka Wszystkim

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-04-02 o 09:59
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:10   #4750
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

ja polecam jeden z miękką końcówką do mierzenia w pupie,
one są tanie dość i zawsze pomiar pewniejszy ...

a taki zwykły to nie wiem, bo tego jest tyle na rynku że nie wiadomo które są dobre a które nie ....
ja się zastanawiam czy jakiegoś bezdotykowego nie kupić ...
ale to jak już kasa zostanie (a pewnie nie zostanie)

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-04-02 o 10:14
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:10   #4751
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Niczym nie wykładałam, galaretkę wylewałam prosto do blaszki.
Później jak już była gotowa, włożyłam blaszkę na parę sekund do ciepłej wody i przerzuciłam na talerz. Starałam się wylewać bez bąbelków powietrza

Dobra ja uciekam bo u mnie już śpią :/
Dobranoc dziewczyny
dzieki kochana
na pewno wyprobuje

Cytat:
Dzień Doby Ciężarówczki!

Piszę z rana bo jak TŻ się przebudzi, zaczynamy działać. Bierzemy się za ogródek, później czyszczenie i malowanie tarasu, musimy moskitiery założyć na okna no a w tzw. międzyczasie muszę popłenić galaretkę w stylu Siaśka

Siasiu Ty mi powiedz tylko jaki masz system na wylewanie ich do formy, w jakich odstępach czasowych rozrabiasz poszczególne galaretki. Ja ostatnio robiłam taką tylko trójwarstwową (foto) no i tak nie wcelowałam i ostatnią musiałam w gorącej wodzie podgrzewać bo mi w misce zaczęła tężeć a poprzednia warstwa w lodówce jeszcze się nie ścięła.

Ja też wiem o kim ale sama upraszam się o adres sklepu bo zestawik jest boski

Acha i dziewczyny ja mam największy stres w związku z ubieraniem maluszka, głowię się i myślę jak ja mam Igę na noc ubierać, czy przykrywać kocykiem czy nie, jak w śpiworku, na początek myślałam aby używać takiego : http://allegro.pl/carter-s-carters-s...525114240.html bo ma długi rękaw i jest najcieplejszy. No i w czym pakować dzidzię do śpiworka, w śpiochu? a może tylko w bodziaku na krótki, długi rękaw?
Nie mam też pojęcia jak małą do wózka ubierać, zestaw na wyjście ze szpitala z 6 razy zmieniałam i co rusz wypakowuję z torby i coś zamieniam
Na dzień dzisiejszy stanęło na zestawie pajacyk+bluza z kapturem+czapeczka+kocyk do przykrycia w foteliku ale czy nie będzie jej w nóżki za zimno? Czizasss, dziś się rano przebudziłam i tyle o tym myślałam, że już zasnąć nie mogłam
morius mi sie wydaje, ze styknie taki zestawik
ja tez mam pajacyka, do tego albo sweterek albo spiworek i pod grubszy kocyk
zobaczymy jakie pogody beda
bo ponoc wiosna na calego idzie

sliczne galaretki

my z tesciowa zamowilismy 2 blachy placka...
sernik na zimno i ze slonecznikiem prazonym - rewelacja

dzisiaj goscie, jutro goscie
boze jak ja to zniese :P

ja juz od po 8 na nogach
wysprzatalam calutka lazienke, na kolanach tez kibelek wyszorowala

teraz bedziemy z mezem myc okna - tzn on myje ja patrze hehe

pozniej reszta

bede zagladac

ach bym zapomniala

SKONCZYLAM 36 TYDZIEN
WIEC ZACZYNAM 37

i od dzisiaj pije liscie i jem wiesiolka

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-02 o 10:15
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:11   #4752
cucciola79
Wtajemniczenie

Hej kochane
jeju jaki ten 3 trymestr jest ciezki ,wczoraj zlapal mnie jakis bol jakby kucie w zoladku,poza tym dziwny bol z tylu jakby w krzyzu czy nerkach w nocy nie spie dzidzia daje sie we znaki buszuje,kopie,do lazienki laze 3-4 razy w ciagu nocy zrobic siusiujestem nie wyspana ledwo na oczy patrzeWy tez tak macie???
a dzisiaj tyle do zalatwiania!!!musze w koncu ta walizke zaczac przygotowywac do szpitala!!a powiedzcie mi wszystkie te rzeczy do walizki dla dzidzi i mamy zapakowalyscie w cos jakies woreczki czy ni etak normalnie poukladalyscie???
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:12   #4753
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

czesc dziewczynki
wstałam zjadłam płatki, koncze pić kawkę. i musze wstawać i brac sie za sprzatanie
Stary 2011-04-02, 10:13   #4754
kruczaa
Rozeznanie

kochane u was to już przygotowania na całego, ja jeszcze torby nie spajowalam, ba jeszcze nie poprałam nic synkowi, a troche tego jest. Mam zamiast w przyszlym tyg. sie za to wziaść. Szkoda tylko że mebelki jeszcze nie przyszły, 2 tyg. temu zamawiałam - a mają na to 5 tyg. Jakby już były to wszytsko miałoby już swoje miejsce.
Ja też myślałam o ubraniu na wyjście ze szpitala. Mam dla niego taki mały dresik myśle że jakieś śpiochy i ten dresik a na wierzch kocyk albo rożek. Chyba że w maju będzie lato
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:18   #4755
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
kochane u was to już przygotowania na całego, ja jeszcze torby nie spajowalam, ba jeszcze nie poprałam nic synkowi, a troche tego jest. Mam zamiast w przyszlym tyg. sie za to wziaść. Szkoda tylko że mebelki jeszcze nie przyszły, 2 tyg. temu zamawiałam - a mają na to 5 tyg. Jakby już były to wszytsko miałoby już swoje miejsce.
Ja też myślałam o ubraniu na wyjście ze szpitala. Mam dla niego taki mały dresik myśle że jakieś śpiochy i ten dresik a na wierzch kocyk albo rożek. Chyba że w maju będzie lato
o kochana dawno cie ne bylo
jak samopoczucie ??

ponoc w maju ma byc lato
Stary 2011-04-02, 10:19   #4756
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Dzień dobry

O kurczę ile nadrabiania miałam
Kasiu Piękne widoki
Siasiek Ale masz talent też tak chcemmmm
Anulinka ja kupiłam w smoczku. Nie wiem jak się sprawdzi, ale zaryzykowałam
Więcej nie pamiętam
Dziękuję Wam za komplementy brzuszkowe.
Dziś o 13 jadę do TŻta. Miałam jechać o 8 ale kumpel jak zwykle przyciął w ... szkoda gadać. Tak się wkurzyłam, że się poryczałam i tak się zakończyło. Jeszcze chwilę przed 8 mi zadzwonił, że nie może tak rano . A ja jak wariatka czekałam uszykowana. E tam.

Miłego dnia

PS a propo śpiochów. Ja mam 6 i wszystkie się odpinają w kroczku. I wstyd się przyznać, ale mam 1 pajaca. Muszę jeszcze dokupić.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:22   #4757
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
mi do porodu brakuja ponad 2 miesiace a juz sie stresuje
martwie sie ze czegos zapomne i jak to bedzie po ...
Stary 2011-04-02, 10:23   #4758
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jak samopoczucie ??

ponoc w maju ma byc lato
A dziękuje lepiej, nie było mnie bo lekarz zalecił leżenie, ale już lepiej sie czuje, nie krwawie już po założeniu pessara. Ale oczywiscie podczytuje was, nie na bieżąco...bo sie nie da tyle piszecie
Za tydz. w czwartek mam wizyte u gina, mam nadzieję że wszytsko ok i że nie będę już musiała się aż tak bardzo oszczędzać...choć to nie jest takie złe...mąż odkurza, myje podłogi, ostatnio nawet za okna się wziął
Stary 2011-04-02, 10:25   #4759
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jak samopoczucie ??

ponoc w maju ma byc lato
Oby było to lato jak najwcześniej
Tylko, żeby zima nas nie zaskoczyła we wrześniu

Ale coś capi z dworu... Ktoś chyba brokuły gotuje :rzyga:
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:25   #4760
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
mi do porodu brakuja ponad 2 miesiace a juz sie stresuje
martwie sie ze czegos zapomne i jak to bedzie po ...
a mi 6 - 7 tyg. ale ja nie martwie się o to co będzie po, tylko o sam poród...zaczynam czytać o tym...i się boję Przerasta mnie to, ale chce rodzić naturalnie.
Stary 2011-04-02, 10:26   #4761
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Buzi Mamunie Pochmurno u mnie i słonka w ogóle niet
Małż nie przyjedzie bo coś tam ma u dzidziusia pomagać a jutro mecz. No ale nic, ja sobie w domku radę dam i zajęcie znajde jak nic

Matall faktycznie norrmy mooocno zaniżone ale wiesz co, zamieniłabym sie z Toba w ciemno brałabym takie żelazo niż moją cukrzyce i zakaz jedzenia słodkiego i wielu innych pysznych rzeczy (np kopa ziemniaków z masełkiem, koperkiem, przesmażoną cebulką plus kefir, maslanka albo zsiadłe mleko)
A TŻ jak dzis? Cholera, strasznie długo chcą go trzymac
No i ta Twoja wizyta... za 5 tygodni ?? OMG ! Tyle powiem! Nie dało się wyegzekwować wczesniejszego terminu?
dla Edzika, choc maluszek poprawił Ci humor

agnieszka_pe, słodziaczek ! Rozpływam sie jak widze pieseczki, koteczki i w ogóle inne zwierzątka. Dlaczego ja nie poszłam jak Listopadowa na weterynarię ? Wieem, za tępa z biologii byłam

moniqac; nie martw sie ciuszkami, ja też nie wiem czy wszystkiego mam łącznie 30 sztuk Jakoś nie palę sie juz do ciuszkowych zakupów.. mam co mam a reszte bede kupowała na bieżąco, jak juz zobaczę Gabi i bedzie mi łatwiej dobrac w czym jej ładnie w czym nie
Na pewno tylko jakiś kaftanik muszę kupić bo chyba zadnego nie mam.
Ale żenua z podejsciem szefów Twojego TZ.. umowa na 7msc? Kpina! I jeszcze pogróżki, że moją po miesiacu rozwiązac.... Nie osmieszaliby sie... rozumiem, ze to pierwsza umowa Twojego tZ i chcą go dopiero poznac, wówczas ok - niech bedzie to 7 msc ale w takim przypadku.. smiech na sali ! Ręce opadają

Siasiek; co za słodkosci, pysznosci ! BŁAGAM CIE, wrzuc przepisy do K, naszego wątku kulinarnego! Do czerwca to ja zapomnę o składnikach i w ogóle wykonaniu. Proooooooooooooosze !!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
mozecie mnie nie lubic, ale...
ja se jem loda
lodziara

moria, duzo to ja nie pomoge, bo nie mam zielonego pojęcia jak dzidzi ubrac i w ogole w co ubrac. To bbedzie wielka inscenizacja Chyba, ze nauczą mnie w SR i powiedzą położne z mojego szpitala co sie praktykuje.
W zyciu dziecka nie ubierałam, baa a takiego nawet miesiecznego nie widziałam... nie wspomnę o noworodku, którego bede miała od pierwszych chwil zycia
Dasz radę !!!

24kasia86
; mojej przyjaciołce, która rodziła 24h, popękały zylki w oczach z wysiłku (nie widzialam jej po porodzie, wiem to z jej opowiesci) i podobno wyglądała niczym wampir
Nie zabłądził małż do pracy tramwajem ?

anula_81 10 x sik !!!!!!!!!! ja dziś tez rekord pobilam bo 3x i to mnie umordowało jak diabli.. w Twojej skórze bym byc nie chciała
Nie dziwie sie, ze padłas po 30 min filmu Zmeczona jestes strasznie tą praca Ale odliczaj juz dni Słonko
A jak zdrówko rodziców ??

gusiagatko, zazdroszcze słoneczka!

andziotka, jest już chrzestna? To odpoczniesz sobie dziś troszkę, co ?
No własnie, też myslalam, ze maleństwu nie bedzie wygodnie w jakichś kieckach? Sa przecudne sukienusie, koszulki z zabocikami w Zarze, ale nie miałabym sumienia tak malutkiej stroic.. to dobrze, ze nie kupiłam

Dziewuszki a przeciez do wózka tez trzeba jakiś kocyk nie ?? Ja jeszcze zadnego nie mam Byłam w smyku (czy gdzies tam, jeszcze nie odróżniam tych sklepów) i nie umiałam sie zdecydowac...
Polarkowy, czy ten ażurkowy ? Co kupiłyscie ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:27   #4762
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja polecam jeden z miękką końcówką do mierzenia w pupie,
one są tanie dość i zawsze pomiar pewniejszy ...

a taki zwykły to nie wiem, bo tego jest tyle na rynku że nie wiadomo które są dobre a które nie ....
ja się zastanawiam czy jakiegoś bezdotykowego nie kupić ...
ale to jak już kasa zostanie (a pewnie nie zostanie)
Mój TŻ czytał pół dnia w necie opinie i chce, abyśmy ten kupili: http://allegro.pl/termometr-douszny-...526373163.html
Na razie i tak jeszcze nie mamy kasy na ten cel, więc i tak zakup musi zaczekać. Ale niewykluczone, że może coś takiego będzie.
Stary 2011-04-02, 10:29   #4763
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja mam taki:
http://allegro.pl/termometr-elektron...536963834.html
i zwykły elektroniczny w domu.

Będę o siebie dbać i uważać

agus to za tydzień możesz już rodzić!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-02, 10:30   #4764
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Dziewuszki a przeciez do wózka tez trzeba jakiś kocyk nie ?? Ja jeszcze zadnego nie mam Byłam w smyku (czy gdzies tam, jeszcze nie odróżniam tych sklepów) i nie umiałam sie zdecydowac...
Polarkowy, czy ten ażurkowy ? Co kupiłyscie ??
Czytałam opinie o kocykach w necie i kupiłam taki z mikrofibry - ponoć najlepszy ( notabene u naszego wspólnego sprzedawcy ). Jest wyjątkowo miękki i delikatny
Stary 2011-04-02, 10:32   #4765
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane
Wczoraj wieczorem miałam gorączkę i myślałam, że głowa mi pęknie Całe szczęście noc przespałam i wstawałam tylko raz na siku Jednak dziś choroba dalej nie odpuszcza

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
MoniuK - prosze bardzo - kupujesz te wafle tortowe albo te duże okragłe, ja dziś wyczaiłam male takie, do tego masę krówkową i smarujesz i przekładasz i siup do lodówki .
cała filozofia.
aha czyli prościzna w robieniu na pewno wypróbuję

Cytat:
Napisane przez mariolamj Pokaż wiadomość
nie mam ale dostepny jest napewno w każdej aptece
muszę dopytać w mojej aptece

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Przyszłam Was poczęstować
o mamusiu

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
i sama wyczujesz jak Iguśkę ubierać, raz ją przegrzejesz, raz przechłodzisz i dojdziesz do wprawy
zresztą to dzieci nas uczą dużo o sobie ...
jedne lubią ciepło inne zimno, zobaczysz sama
i to jest bardzo cenna rada, nie ma co panikować

Moria, ja na wyjście szykuję bodziaka i dresik albo pajaca i jakąś bluzę, zobaczymy jaka będzie pogoda. Też mam stracha jak ubierać dziecko ale myślę, że im więcej będziemy się nad tym rozwodzić i stresować tym gorzej.

Mattal, uważaj na siebie skoro masz tak niskie to żelazo to nie chodź nigdzie sama.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:33   #4766
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi 6 - 7 tyg. ale ja nie martwie się o to co będzie po, tylko o sam poród...zaczynam czytać o tym...i się boję Przerasta mnie to, ale chce rodzić naturalnie.
No tak Ty ty to juz blizej niz dalej Ja co do porodu to jeszcze spokojna ale sie stresuje tymi przygotowaniami,a co do znieczulenia w kregoslup jak to funkcjonuje w Polsce??ja tez porod naturalny ale ze znieczuleniem
Stary 2011-04-02, 10:39   #4767
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Matall faktycznie norrmy mooocno zaniżone ale wiesz co, zamieniłabym sie z Toba w ciemno brałabym takie żelazo niż moją cukrzyce i zakaz jedzenia słodkiego i wielu innych pysznych rzeczy (np kopa ziemniaków z masełkiem, koperkiem, przesmażoną cebulką plus kefir, maslanka albo zsiadłe mleko)
A TŻ jak dzis? Cholera, strasznie długo chcą go trzymac
No i ta Twoja wizyta... za 5 tygodni ?? OMG ! Tyle powiem! Nie dało się wyegzekwować wczesniejszego terminu?
dla Edzika, choc maluszek poprawił Ci humor
A ja bym wolała chyba cukrzycę ciążową - to dawaj, zamieniamy się

Tż czuje się dziś dobrze, wczoraj mu chyba ryba z obiadu tak zaszkodziła, bo po obiedzie czuł się źle, a potem już w porządku... Ja nie wiem, jak oni gotują, że chorzy na takie choroby źle się po tym czują przecież oni muszą mieć specjalną dietę

No właśnie nie dało się inaczej, bo oni muszą wg kalendarza z tego programu
Więc tak myślę, że pójdę może jeszcze po Wielkanocy na usg 2d, żeby sprawdzić ułożenie, wielkość Edzika, wody płodowe itp. - bo od mojego gina usg już nie będę mieć (jest tylko takie "na szybko" podczas wizyty, ale jeśli nie dotrwam do niej, to nawet nie będę wiedziała nic)

Jadę chyba do Rossmanna i na loda

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-02, 10:43   #4768
anula_81
Zakorzenienie

a u nas poniewaz wzcroaj posprzatalam ...wielkie lenistwoooo!!! nawet sniadania jeszcze nie zjedlismy ale mnei juz ssie wiec powoli sie zbieramy
anulinka oj mialam w planach uprac zimowe kurtki buty pomyc i wyniesc do piwnicy, ale u nas jeszcze raczej pogoda zimowa....wiec czekam do przyszlego tygodnia, mam nadzieje, ze juz zrobi sie cieplej
ja mam duzo kocykow, 5 dokladnie 1 z mikrofibry, 3 polarowe, 1 bawelniany, ale podobno kocykow nigdy za wiele, 1 spiworek gruby na zime i 2 takie jak moria cienkie bawelniane z rekawkami z dziura na nogi
termometr mam elektroniczny, zwykly z miekka koncowka, w dup.ce mozna mierzyc 10 sekund to zajmuje, mysle ze wystarczy?!
matall kupuj spiworek ja tam zamierzam kupic jeszcze jeden. te z HM mi si epodobaly ale wiekszosc zyrafkowych jest z weluru albo sa bardzo grube, a ja chcialam na lato tez juz polowalam na te zyrafki

ide zjesc sniadanie moze mi przejdze ta zgaga bo az mnie boli tak pali ta zgaga. mam nadzieje, jednak ze zosia sie nie przekreci bo glowke ma juz niziutko w kanale rodnym, ale zgaga mnei pani i koli bola bo ona zauwazylam wypycha sie noga z jednej strony i dupka oraz pleckami sie wypina mocno akurat na zoladku plus jedna noge z kolankiem tez ma z tej strony i jezdzi mi bolesnie
agus u nas lata w maju jeszcze nie bedzie....

grazin a ja juz posprzatalam wczoraj!

ide jesc!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:45   #4769
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
Wczoraj wieczorem miałam gorączkę i myślałam, że głowa mi pęknie Całe szczęście noc przespałam i wstawałam tylko raz na siku Jednak dziś choroba dalej nie odpuszcza

aha czyli prościzna w robieniu na pewno wypróbuję

muszę dopytać w mojej aptece

o mamusiu

i to jest bardzo cenna rada, nie ma co panikować

Moria, ja na wyjście szykuję bodziaka i dresik albo pajaca i jakąś bluzę, zobaczymy jaka będzie pogoda. Też mam stracha jak ubierać dziecko ale myślę, że im więcej będziemy się nad tym rozwodzić i stresować tym gorzej.

Mattal, uważaj na siebie skoro masz tak niskie to żelazo to nie chodź nigdzie sama.
mam nadzieję, że Ci przejdzie to choróbsko To musi być męczące tak pod koniec ciąży...

No, a nie chodzić nigdzie sama nie bardzo mam możliwość... Nie mogę siedzieć w domu, bo uczelnia i praca mgr wzywają. Zresztą siostry i tak w tygodniu całe dnie nie ma w domu, więc i tak byłabym sama.
Ale do wtorku zostaje w domu, nie przemęczam się i łykam żelazo, a po wtorku może się gdzieś ruszę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-02, 10:47   #4770
MoniaK
Zakorzenienie

Anula, a nie możesz brać jakiegoś Rennie na zgagę? Nie ma tam u Ciebie takich tabletek? Wykończysz się przez to pieczenie

Słuchajcie, czy w czasie choroby dzieci mniej się ruszają? Trochę się martwię

Mattal, to uważaj bardzo na siebie Trochę się przestraszyłam jak dziewczyny pisały, że masz takie niskie te normy.

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-04-02 o 10:49
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości