|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Dziewczyny, w klubie podam Wam mejla do Mimbi, bo może odbierać pocztę
|
|
|
|
#4802 |
|
Wtajemniczenie
|
och ddaaiissyy
![]() ![]()
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grill miał być dziś, ale po prognozach pogody przeniesiony na jutro ... z ciocią widzimy się częściej jak jedziemy do dziadkó bo ona wtedy też przyjeżdża żeby się Zosią nacieszyć ![]() no bransoletka z jakimś grawerem to dobry pomysł |
|
|
|
|
#4804 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki za wizytke! bedzie dobrze ![]() Cytat:
jest extra mieciutki, cieplutki, ok 30 zl ale naprawde godny polecenia bo nie niszczy sie po praniu nic a nic a jest fajowy i nie za gruby bo to przeciez lato bedzie ![]() nooo ![]() ojj to wspolczuje Cytat:
a czemu nie ? nie mozna surowego miesa z niesprawdzonrego zrodla ![]() Cytat:
moje marzenie od pewnego czasuCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma sensu meczyc ciebie i dziecka |
|||||||
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, ten zestaw, to wszystko, co biorę na wyjście, ale nie wiem, co z tego założę. Wiadomo, że jak będzie 20 stopni, to wszystkiego nie założę
A polarowych pajacyków nie mam, ale nie chcę kupować, welurowy albo bawełniany musi styknąć![]() Ddaaiissyy, Kasiu, no nie mają wózka, ale to nie problem, z netu wysyłają w 24 h! Poza tym tak się zastanawiam, czy mimo, że będą musieli kupić nowy, to nie lepiej wyjdą na tym. Tak musieliby się płaszczyć, dziękować, prezenty, dozgonna wdzięczność. Bez przesady.. dadzą radę![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- MoniaK, maksymalnie, jak zaleca ulotka, ale im mniej, tym lepiej. Ja to w ogóle tych wszelkich leków unikam ![]() Dobra, zmykam! Szkoda dnia, jest tak pięęęęknie! )) Miłego dnia!
|
|
|
|
#4806 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez ,ja tez 37 tydzien zaczełam !!!!! Cytat:
matal ja w I ciąży tez mialam straszne problemy z zelazem,po porodzie miałam 7,8 i silna anemie,wiec bierz wsio jak trzeba i jedz!!!!!! Bo potem ciezko Ci bedzie sie malenstwem zajmowac, a co do jedzenia,to bardzo polecam kasze jaglaną -ma sporo zelaza i jest pycha jedz nawet codziennie,i wogóle zboza sa dobre na zelazo. teraz nie biore zadnych wit pzrez cała ciaze i wyniki mam dobre,ale to wlasnie dzieki odp diecie,np miesa b.mało jadam ogólnie,ale za to własnie rózne kasze i warzywa szczególnie zielone,tzrymam kciuki No a ja znów po koszmarnej nocce,moj Tz o 3 rano pojechal,a ja miałam lęki,ze jestem sama i mi wody odejdą i co ja zrobie? a mały znow buszował bolesnie dobrze,ze juz dzien i jakos noc zleciala,uff ide babeczke pichcic z majonezem ![]() buziolki
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Daisyy, bransoletka fajna sprawa
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńńń dobryyy
.Grazin - co do pracy to sama tego nie rozumiem, na mojego TZta działa to zupełnie odwrotnie niż mobilizacyjnie - z resztą na mnie też - wypięłabym się na nich, ale on jest ambitny, pracuje. cóż. narazie miał 1 na okres próbny i teraz dwie na czas określ. zobaczymy co będzie dalej. a ja dzisiaj idę na polowanie na lody i łososia wędzonego do biedrony (mam 1,5minuty spacerkiem ).matall - w sumie masz racje, kosztują sporo ciuszki - ja poluje na wyprzedaze . a kg zazdroszczę bardzo!Siasiek ja mam taką zgagę od rana a Ty tu takie dobre rzeczy .agus z kapusty włoskiej gołąbki najlepsze daisul - 1 umowa? nie Kochana to juz trzecia .ja musze jeszcze tyyyyyyle dla małego pokupowac że szok. .co do ubioru na wyjście: myślałam o bodziaku z krótkim rękawkiem, welurowym pajacu, czapusi i kocyku. a co do spania.... jejuuuuuuuuuuuuuuu... nie mam zielonego pojęcia wszysto zaczyna mnie przerażać, ale chyba zrobie tak, że na początku śpiworek na noc, na dzień kocyk i zobacze czy małemu to będzie odpowiadało. ale mam zgage ych.... a robie zupkę cebulową z grzankami... na pewno na zgagę mi pomoże .TZ dziś na uczelni więc ja siama .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-02 o 12:12 |
|
|
|
#4809 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze chyba dzis jakas ssawka mi sie wlaczyla, zjadlam sniadanko niecale 2 godziny temu a juz mu w brzuchu burczy!!
a co do ubrania dzidziola na wyjsce ze szpitala to myslalam ze sam pajac i kocyk wystarczy na szczescie przede mna pare mamusiek urodzi wiec bede mądrzejsza ![]() A w ogole to pisalam ze w tym tyg mialam porobic juz reszte zakupów dla mnie i Igora, a tu kaska ktora miala wpasc nam wczoraj nie wpadla |
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
agus87; no własnie wybieram sie ale to juz z małżem do salonu firmowego Drewexu. Oni łózeczka chyba tez maja, prawda ??
oooo to nie ja jedna mam marzenia prezencikowe ![]() agusia, mazianka : Gratki z okazji imprezy moniqac, no to kolejna umowa juz na czas nieokreslony powinna byc? Może niech szuka sobie w miedzyczasie innej pracki? Przecież to woła o pomstę do nieba jak traktuja pracowników.. ale masz racje, juz nie szargam Ci zdrowia i nerwów w weekend ![]() poziomka, pewnie że najlepsze przysłowie to "umiesz liczyc, licz na siebie" !
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
a my zjedlismy pysne sniadanko i co....
) dalej siedzimy w lozku w pizamkach! achh jak ja uwielbiam takie sobotnie poranki![]() anulinka mnie na zgage nic nie pomaga, mam Rennie z PL, smecte, tysiac roznych tabletek i mleczek wyprobowalam tutejszych i troche pomagaja ale na chwile, a potem znowu to samo ![]() daisyy mam dzien lenia wreszcie moj tZ mnie zmusil ale zaraz wylaze z pieleszy, prysznic i jedziemy ogarnac rzeczy z biura plus chyba kupimy ta matke i sukienusie zrobie wam zdjecia jak przyjade![]() a ty kochana u rodzicow ciagle co? co do prezentow to jest taka zasada, tradycja ze maz kupuje zonie cos z okazji urodzin dzidzi! dla mnie to oczywiste! hellooool w koncu tyle miesiecy chodzimy w ciazy tyejemy itp moj TZ juz cos kombinuje, wiem ze tesciowie maja przywiezc chyba juz zdecydowal, bo popytuje czy bransoletka by mi sie np podobala![]() Kasiulka no zgaga okropna nikomu nie zycze, ale przeciez Kasiula tak pomyslalam, ty juz jestes jedna z pierwszych w kolejce do porodu co..? fajnie ze TZ dostal pensje! udanych lozeczkowych zakupow! mary poziomkowa zaraz napiszmey do MIMBI przekaz jej i tak slowa otuchy!co do ubrania dzidzi to chyba troche cieplo jak na polski maj? ja chcialam ubrac w body z dlugim i bluze albo body z krotkim kaftanik i bluze, ale u nas z pewnoscia bedzie duzo chlodniej. poza tym apmietajmy, ze to tylko ze szpitala do autka i autka do domu ale ja tez ZIELONA agus ale pamietam ze w jedynm roku 18 maja sie we fiordzie kapalam, ale w zeszlym roku to jeszcze raczej grubo ubrana chodzilam, no ale byla zima stulecia ![]() dobra jeszcze chwilke siedze w lozku, ale moglibysmy sie juz zebrac bo wstyd
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
anulka, no własnie ja tez taka zasade znam, ze TZ cos zonce kupuje
tylko nie wiem czy moj małz zna, wiec wole mu pomóc aby potem sie nie czuć rozczarowaną Może jakies kwaity by mi przyniosł... ale kwiatki to moge dostac na kazda inna okazjie Trzeba sie cenic ![]() Tak, ja nadal lenię sie u rodziców ![]() Lez sobie w łózeczku z małzem ile sie da ! Należy Ci sie Jescze 2 tygodnie wstawania z budzikiem
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Nałożyłam jeszcze maseczkę, więc te 10 min poszperam na forum i poszukam inspiracji na sałatkę jakąś. W klubie chyba milion zarąbistych
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy moze w Czestochowie takie tradycje
hihih, ja tez mojego naprowadzam, moze i wredna jestem, ale kwiatki tez mnie nei satysfakcjonuja![]() jeszcze tylko tydzien, pisalam ze ugadalam sie z ludzmi z pracy, bo mam troche nadgodzin itp, ze jeszcze tylko 4 dni do pracy wiec 8 kwietnia juz woooolneeeeeee! i zaczyna sie wielkie odliczanie w oczekiwaniu na Zosienke ![]() ale u nas pogoda pod psem...szaroburo, mgla bleeeeeeeeeeeeeee..... |
|
|
|
#4815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Ci loda w biedronce nie kupił hihiCytat:
nop fakt lepiej miec przygotowane wiecej ale i tak wolałabym zeby mi połozna dziecko ubrała![]() Cytat:
ale 2 nie powinno byc za duzo![]() mary ja polecam sałatkę z paluszków krabowych z sałatą pekinską jest rewelacyjna
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, doczytaj moje pozostałe posty odnośnie stroju
![]() jestem z tych, co to wolą wziąć za dużo [suszarka do dobrego hotelu ], niż za mało. Taki zestaw naszykowany na wyjście, ale NIE WIEM CO UZYJĘ ![]() Maj wg mnie jest zdradliwy, bo raz się opalam w weekend majowy, innym razem ze znajomymi na wyjeździe siedzimy w kurtkach i grillujemy smutne kiełbaski ![]() Podsumowując: ubiorę dziecko w dwa welurowe pajace, 2 pary skarpetek, polar, PILOTKĘ z pluszową podszewką, okryję grubym polarowym kocem i nastawię ogrzewanie na 26 stopni |
|
|
|
#4817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powrót do starodawnych imion My o imieniu Zosia zdecydowaliśmy jak jeszcze nie było wiadomo, czy to dziewczynka W końcu wolne powiadasz, fajnie Ja na zwolnieniu od stycznia
|
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka przy ktorej sie pisklaczki wykluwają![]()
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
i znowu mam nadrabiania z rana
![]() czuje malego w bronchildzie... dziewczyny co kupic dla melego z rzeczy aptecznych? i czy kupic octenisept do pepka czy razej spirytus? no i dziendobry
|
#4820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lecę do TŻta
|
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
nadrobilam, widze u was wszystko dobrze
![]() Naprawde te pampki z biedry dada premium sa dobre? nie przeciekaja?
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale, jak wrócił, to okno umył i teraz rozkłada łóżeczko, aby zobaczyć, ile nam miejsca w sypialni zostanie, jak już Pepe przyjdzie na świat. Ja już skończyłam prasowanie to może jeszcze Pepowe rzeczy posegreguję: te na pierwsze 2-3 miesiące pójdą do szafy i komody, te większe do pudełek, bo miejsca brak![]() Ziemniaczki już dochodzą w piecu, za chwilę dołoże kurczaka i będzie wyżerka
|
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz i masz
Cytat:
. No, może kwiatki dostanę![]() Aguś, gratuluję 37 tyg.! ![]() Matall, super, że u Edzika wszystko dobrze i przyjął chłopak prawidłowe położenie! Anulinka, Pepe jeszcze ma troszkę czasu, żeby się obrócić Dziewczyny, ale żeście mi smaka tymi lodami narobiły . Pierwszym kierunkiem, który obiorę po porodzie, będzie Biedrona . Mimo iż mi nie po drodze![]() No to uciekam, miłego weekendu |
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
mary zgadzam sie w stu procentach, jak pisalam, u nas tez raz kapanie we fiordzie , raz zimowa kurtka, i badz tu madry
ja przygotowalam w sumie malo, ale tak sobie mysle, ze przeciez naprawde dzidzia bedzie na zewnatrz max 2 minuty w sumie, wiec chyba nei ma sie co stresowac prawda![]() anuu u nas od zawsze miala byc Zosia albo Antos(ewentualnie Ignas )) a co do pracy u nas jest macierzynski 3 tyg przed porodem a tak to zwolnienie nie daja tak po rpostu, ja i tak ze wzgledu na plamienia mialam teraz 50% zwolnienia, wiec moglam chodzic do pracy rzadziej![]() Cytat:
ale Mary, grazin, powiem wam ze nie ma sie co smiac, ostatnio jak bylismy u znajomych to normalnie bylo tam tak goraco! dzidzia w dwoch bawelnianych kaftanikach plus bodu, rajstopki spoedenki i grube rajstopy a w mieszkaniu 25 stopni! i pytalam matki dzidzi czy jej nie za goraco, a ona ze mala ma zimne dlonie zawsze, ale to chyba nei znaczy ze jej az tak zimno co?!!? |
|
|
|
|
#4825 |
|
Zadomowienie
|
Kasia, jestem prawie gotowa na rodzenie, to co mi brakowalo do szpitala dokupilam po wizycie
pozostal tych strach i obawy...Martulka a co jeszcze kupilas z aptecznych rzeczy?
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja je na pewno kupię. ała! ![]() Cytat:
o matko przeciez chyba andziotek mówiła ze zimne ręce u dziecka nie świadczą o tym ze dziecku zimno. lepiej nie przegrzac... kurde porażka współczuje dzidzi ze ja tak opatulaja
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeeeej, nie myślałam nad tym, znaczy chyba największym prezentem będzie sam dzidziol mary od początku ciąży biorę rutinoscorbin (razem z wapnem) na alergię, więc witaminy C dużo przyjmuję MoniaK mi lekarz kazał 3 tabl. dziennie, jak byłam chora. Kwiatecek ja kupiłam octenisept (najmniejszy dostępny), jak coś, to mam też LEKO w domu. Ale mam nadzieję, że pępuszek się będzie ładnie goił i nie będę w ogóle tego używać Poza tym: maść (alantan/bepanthen/linomag itp.), sól fizjologiczna+gaziki małe. Ja wzięłam jeszcze infacol na kolki i herbatkę laktacyjną. Na wyjście dla małego mam pajaca, czapeczkę i bluzę z kapturkiem (jak będzie ciepło to bez bluzy, jak zimno to z kocykiem) ![]() Wróciłam, obkupiłam się nieźle - 2 bluzki, bluza, stanik (sportowy na grubych ramiączkach), wkładki laktacyjne (rossmanna - zobaczymy czy się sprawdzą), kilka rzeczy kosmetycznych ![]() I oczywiście zapomniałam koncentratu pomidorowego więc idę do sklepu, bo wywar na pomidorówkę już się robi ![]() I okazało się, że muszę na początku przyszłego tygodnia zrobić przegląd autka...
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
matal tez robie pomidorówk
![]() i wielki gar wywaru z kurczaka potem go bede mrozić i na kilka zup bedzie bo musze 6 udek ugotowac na ten farsz do pierogów. w przyszłym tyg chyba bede robic. jakos si enie moge za to zabrac.
|
#4830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
tez mi sie tak wydaje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jedno stoi na dole u mnie u chrzesniaka meza, co go tescowa pilnuje i ma juz 11 lat :P Cytat:
![]() Cytat:
mniej babrania bo spirytus trza rozcienczac itp itd Cytat:
caly dom wysprzatany karkowka na jutro zamarynowana gyros sie chlodzi placki zaraz tesciowka odbiera golabki dochodza, ide robic dsosik pomidorowy i kurczaczki a'la chrupiacy kasek z pomyslu na no i pozniej jade jeszcze na mini zakupy z tz po brykiet na jutro itp i zrobie na jutro galaretke SIAŚKA!!!!!!!!!!:SLINA: ale najpierw musze forme w markecie kupic ![]() goscie na 17-18 jeszcze sie zstanawiam jak sie wyrobie ![]() niunia szaleje |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Często Was odwiedza ?
Wiem, ze sam małz moze nie wpaść na to
więc delikatnie od razu mu coś zasugeruję
a co... meczyłam sie 9 miechów, milion wyrzeczeń to coś musi być w zamian

Byłam w smyku (czy gdzies tam, jeszcze nie odróżniam tych sklepów) i nie umiałam sie zdecydowac...
to za tydzień możesz już rodzić! 

ja mam taką zgagę od rana a Ty tu takie dobre rzeczy
.

poza tym nie mamy kasy na takie ekstra wydatki
02.08.2014