Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-02, 11:46   #4801
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Dziewczyny, w klubie podam Wam mejla do Mimbi, bo może odbierać pocztę

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 11:47   #4802
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

och ddaaiissyy

Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 11:49   #4803
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
andziot; własnie ogladałam prognoze pogody i widziałam, ze u Ciebie ok 20 stopni ale może padac
Fajnie miec taką ciocię Często Was odwiedza ?
A ja widzisz o prezencie juz dawno mysle Wiem, ze sam małz moze nie wpaść na to więc delikatnie od razu mu coś zasugeruję

Może jakąś ładną bransoletę a co... meczyłam sie 9 miechów, milion wyrzeczeń to coś musi być w zamian [COLOR="Silver"]
no ciepło jest ale dzeszczowo,
grill miał być dziś, ale po prognozach pogody przeniesiony na jutro ...
z ciocią widzimy się częściej jak jedziemy do dziadkó bo ona wtedy też przyjeżdża żeby się Zosią nacieszyć

no bransoletka z jakimś grawerem to dobry pomysł

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 11:51   #4804
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
A dziękuje lepiej, nie było mnie bo lekarz zalecił leżenie, ale już lepiej sie czuje, nie krwawie już po założeniu pessara. Ale oczywiscie podczytuje was, nie na bieżąco...bo sie nie da tyle piszecie
Za tydz. w czwartek mam wizyte u gina, mam nadzieję że wszytsko ok i że nie będę już musiała się aż tak bardzo oszczędzać...choć to nie jest takie złe...mąż odkurza, myje podłogi, ostatnio nawet za okna się wziął
no to dobrze, ze lepiej
3mam kciuki za wizytke! bedzie dobrze

Cytat:

Dziewuszki a przeciez do wózka tez trzeba jakiś kocyk nie ?? Ja jeszcze zadnego nie mam Byłam w smyku (czy gdzies tam, jeszcze nie odróżniam tych sklepów) i nie umiałam sie zdecydowac...
Polarkowy, czy ten ażurkowy ? Co kupiłyscie ??
kochana ja mam z drewexu kolorino zobacz sobie na allegro
jest extra
mieciutki, cieplutki, ok 30 zl ale naprawde godny polecenia bo nie niszczy sie po praniu nic a nic
a jest fajowy i nie za gruby bo to przeciez lato bedzie
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
agus to za tydzień możesz już rodzić!
nooo
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
agus u nas lata w maju jeszcze nie bedzie....

ide jesc!
ojj to wspolczuje
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
a zapomnialam sie Was zapytac:w sklepie polskim trafila mi sie kielbaska mysliwska powiedzcie mi w ciazy jecie kielbaski??ja mam ochote na taka z grila
no ewnie, ze jemy kielbasy
a czemu nie ?

nie mozna surowego miesa z niesprawdzonrego zrodla
Cytat:
a pytanie z innej beczki, nad którym mysle już ze 2 msc i nie daje mi wciąż spokoju.
Macie jakieś życzenie/ prośbę którą mogłby Wam TŻ spełnić za urodzenie dzidzi
w sensie prezencik
bo ja co chwile mam nowe pomysły, a chciałabym aby było to coś, co będzie pamiątką
ja dostane bransoletke złotą... moje marzenie od pewnego czasu
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

najpierw newsy od Mimbi:

w poniedziałek ma dokładne badania, więc będzie wiadomo, co, jak i do kiedy pozostanie w szpitalu. Okazało się też, że ten SUUUPER wózek od Jej bratowej, to spacerówka, więc nie mają wózka i muszą coś ogarnąć.
3mamy kciuki
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
no ja tez juz jestem w trakcie 37tc i mysle kazdego dnia kiedy sie zacznie...mogloby juz....
jeszcze chwila jeszcze chwilka

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mary, myślisz że rożek wystarczy do spania na początek? Ja mam jeden taki usztywniany i nie wiem czy w nim dziecko też może spać Śpiworków na razie nie mam żadnych i sama nie wiem czy będę kupować, chyba zostanę przy kocyku.

ps. ile ja mogę brać apapu w tej chorobie???
mi gin kazal brac tak jak na opakowaniu
nie ma sensu meczyc ciebie i dziecka
Stary 2011-04-02, 11:56   #4805
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, ten zestaw, to wszystko, co biorę na wyjście, ale nie wiem, co z tego założę. Wiadomo, że jak będzie 20 stopni, to wszystkiego nie założę A polarowych pajacyków nie mam, ale nie chcę kupować, welurowy albo bawełniany musi styknąć

Ddaaiissyy, Kasiu, no nie mają wózka, ale to nie problem, z netu wysyłają w 24 h! Poza tym tak się zastanawiam, czy mimo, że będą musieli kupić nowy, to nie lepiej wyjdą na tym. Tak musieliby się płaszczyć, dziękować, prezenty, dozgonna wdzięczność. Bez przesady.. dadzą radę

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

MoniaK, maksymalnie, jak zaleca ulotka, ale im mniej, tym lepiej. Ja to w ogóle tych wszelkich leków unikam

Dobra, zmykam! Szkoda dnia, jest tak pięęęęknie! )) Miłego dnia!

vege!
Stary 2011-04-02, 11:57   #4806
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
SKONCZYLAM 36 TYDZIEN
WIEC ZACZYNAM 37

i od dzisiaj pije liscie i jem wiesiolka

Ja tez ,ja tez
37 tydzien zaczełam !!!!!

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
kochane u was to już przygotowania na całego, ja jeszcze torby nie spajowalam, ba jeszcze nie poprałam nic synkowi, a troche tego jest. Mam zamiast w przyszlym tyg. sie za to wziaść. Szkoda tylko że mebelki jeszcze nie przyszły, 2 tyg. temu zamawiałam - a mają na to 5 tyg. Jakby już były to wszytsko miałoby już swoje miejsce.
Ja też myślałam o ubraniu na wyjście ze szpitala. Mam dla niego taki mały dresik myśle że jakieś śpiochy i ten dresik a na wierzch kocyk albo rożek. Chyba że w maju będzie lato

matal ja w I ciąży tez mialam straszne problemy z zelazem,po porodzie miałam 7,8 i silna anemie,wiec bierz wsio jak trzeba i jedz!!!!!!
Bo potem ciezko Ci bedzie sie malenstwem zajmowac,

a co do jedzenia,to bardzo polecam kasze jaglaną -ma sporo zelaza i jest pycha jedz nawet codziennie,i wogóle zboza sa dobre na zelazo.
teraz nie biore zadnych wit pzrez cała ciaze i wyniki mam dobre,ale to wlasnie dzieki odp diecie,np miesa b.mało jadam ogólnie,ale za to własnie rózne kasze i warzywa szczególnie zielone,tzrymam kciuki

No a ja znów po koszmarnej nocce,moj Tz o 3 rano pojechal,a ja miałam lęki,ze jestem sama i mi wody odejdą i co ja zrobie? a mały znow buszował bolesnie
dobrze,ze juz dzien i jakos noc zleciala,uff
ide babeczke pichcic z majonezem

buziolki

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:08   #4807
MoniaK
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny staram się brać tabletkę w ostateczności. Wczoraj jak głowa mi pękała i miałam gorączkę to wzięłam ten apap 3 razy i zastanawiam się czy nie za dużo.

Daisyy, bransoletka fajna sprawa mnie się marzy jakaś charmsowa albo Pandora
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:10   #4808
moniqac
Zadomowienie

Dzieńńń dobryyy .

Grazin
- co do pracy to sama tego nie rozumiem, na mojego TZta działa to zupełnie odwrotnie niż mobilizacyjnie - z resztą na mnie też - wypięłabym się na nich, ale on jest ambitny, pracuje. cóż. narazie miał 1 na okres próbny i teraz dwie na czas określ. zobaczymy co będzie dalej.

a ja dzisiaj idę na polowanie na lody i łososia wędzonego do biedrony jak dobrze ze jeste tak blisko (mam 1,5minuty spacerkiem ).

matall
- w sumie masz racje, kosztują sporo ciuszki - ja poluje na wyprzedaze . a kg zazdroszczę bardzo!

Siasiek ja mam taką zgagę od rana a Ty tu takie dobre rzeczy .

agus z kapusty włoskiej gołąbki najlepsze .

daisul - 1 umowa? nie Kochana to juz trzecia - na okres próbny i teraz druga na czas określ. a najśmieszniejsze jest to, że pracuje tam od czerwca, ale dobra, nie mówmy o tym, bo mi ciśnienie skoczy .
ja musze jeszcze tyyyyyyle dla małego pokupowac że szok. .

co do ubioru na wyjście:
myślałam o bodziaku z krótkim rękawkiem, welurowym pajacu, czapusi i kocyku.
a co do spania.... jejuuuuuuuuuuuuuuu... nie mam zielonego pojęcia .

wszysto zaczyna mnie przerażać, ale chyba zrobie tak, że na początku śpiworek na noc, na dzień kocyk i zobacze czy małemu to będzie odpowiadało.

ale mam zgage ych.... a robie zupkę cebulową z grzankami... na pewno na zgagę mi pomoże .

TZ dziś na uczelni więc ja siama .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-04-02 o 12:12
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:13   #4809
Zytus
Rozeznanie

Kurcze chyba dzis jakas ssawka mi sie wlaczyla, zjadlam sniadanko niecale 2 godziny temu a juz mu w brzuchu burczy!!

a co do ubrania dzidziola na wyjsce ze szpitala to myslalam ze sam pajac i kocyk wystarczy na szczescie przede mna pare mamusiek urodzi wiec bede mądrzejsza

A w ogole to pisalam ze w tym tyg mialam porobic juz reszte zakupów dla mnie i Igora, a tu kaska ktora miala wpasc nam wczoraj nie wpadla Moze pod koniec przyszlego tygodnia, ale juz sie nie nastawiam!
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:15   #4810
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agus87; no własnie wybieram sie ale to juz z małżem do salonu firmowego Drewexu. Oni łózeczka chyba tez maja, prawda ??
oooo to nie ja jedna mam marzenia prezencikowe

agusia, mazianka : Gratki z okazji imprezy

moniqac, no to kolejna umowa juz na czas nieokreslony powinna byc? Może niech szuka sobie w miedzyczasie innej pracki? Przecież to woła o pomstę do nieba jak traktuja pracowników.. ale masz racje, juz nie szargam Ci zdrowia i nerwów w weekend

poziomka, pewnie że najlepsze przysłowie to "umiesz liczyc, licz na siebie" !

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:20   #4811
anula_81
Zakorzenienie

a my zjedlismy pysne sniadanko i co....) dalej siedzimy w lozku w pizamkach! achh jak ja uwielbiam takie sobotnie poranki

anulinka mnie na zgage nic nie pomaga, mam Rennie z PL, smecte, tysiac roznych tabletek i mleczek wyprobowalam tutejszych i troche pomagaja ale na chwile, a potem znowu to samo

daisyy mam dzien lenia wreszcie moj tZ mnie zmusil ale zaraz wylaze z pieleszy, prysznic i jedziemy ogarnac rzeczy z biura plus chyba kupimy ta matke i sukienusie zrobie wam zdjecia jak przyjade
a ty kochana u rodzicow ciagle co?

co do prezentow to jest taka zasada, tradycja ze maz kupuje zonie cos z okazji urodzin dzidzi! dla mnie to oczywiste! hellooool w koncu tyle miesiecy chodzimy w ciazy tyejemy itp moj TZ juz cos kombinuje, wiem ze tesciowie maja przywiezc chyba juz zdecydowal, bo popytuje czy bransoletka by mi sie np podobala
Kasiulka no zgaga okropna nikomu nie zycze, ale przeciez Kasiula tak pomyslalam, ty juz jestes jedna z pierwszych w kolejce do porodu co..?
fajnie ze TZ dostal pensje! udanych lozeczkowych zakupow!

mary poziomkowa zaraz napiszmey do MIMBI przekaz jej i tak slowa otuchy!
co do ubrania dzidzi to chyba troche cieplo jak na polski maj? ja chcialam ubrac w body z dlugim i bluze albo body z krotkim kaftanik i bluze, ale u nas z pewnoscia bedzie duzo chlodniej. poza tym apmietajmy, ze to tylko ze szpitala do autka i autka do domu ale ja tez ZIELONA
agus ale pamietam ze w jedynm roku 18 maja sie we fiordzie kapalam, ale w zeszlym roku to jeszcze raczej grubo ubrana chodzilam, no ale byla zima stulecia
dobra jeszcze chwilke siedze w lozku, ale moglibysmy sie juz zebrac bo wstyd

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:29   #4812
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulka, no własnie ja tez taka zasade znam, ze TZ cos zonce kupuje tylko nie wiem czy moj małz zna, wiec wole mu pomóc aby potem sie nie czuć rozczarowaną Może jakies kwaity by mi przyniosł... ale kwiatki to moge dostac na kazda inna okazjie a co Trzeba sie cenic
Tak, ja nadal lenię sie u rodziców

Lez sobie w łózeczku z małzem ile sie da ! Należy Ci sie Jescze 2 tygodnie wstawania z budzikiem

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:31   #4813
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Nałożyłam jeszcze maseczkę, więc te 10 min poszperam na forum i poszukam inspiracji na sałatkę jakąś. W klubie chyba milion zarąbistych

vege!
Stary 2011-04-02, 12:31   #4814
anula_81
Zakorzenienie

daisyy moze w Czestochowie takie tradycje hihih, ja tez mojego naprowadzam, moze i wredna jestem, ale kwiatki tez mnie nei satysfakcjonuja
jeszcze tylko tydzien, pisalam ze ugadalam sie z ludzmi z pracy, bo mam troche nadgodzin itp, ze jeszcze tylko 4 dni do pracy wiec 8 kwietnia juz woooolneeeeeee! i zaczyna sie wielkie odliczanie w oczekiwaniu na Zosienke

ale u nas pogoda pod psem...szaroburo, mgla bleeeeeeeeeeeeeee.....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-04-02, 12:34   #4815
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
się ciesz, bo ja mam wyrzuty że za mało robię
do tego dziś warczę na mężula jak jakaś wredna baba
nie wiem dlaczego

ja wiem dlaczego na niego warczysz...
bo Ci loda w biedronce nie kupił hihi
Cytat:
Grazin, to co napisałam, to wersja na zimno, 10-15 stopni, ale jeśli będzie cieplej, to się pozbędę skarpetek i bluzy Po prostu taki zestaw naszykowałam na wyjście NA WSZELKI WYPADEK, lepiej za dużo i czegoś nie założyć, niż naszykować pajac i potem się martwić, że za mało Wcale nie mówię, że wszystko założę Może skończy się na pajacyku i kocyku Jeszcze w grę wchodzi pajac bawełniany, bo mam oba spakowane ale i tak NIC NIE WIEM

MoniaK, jeśli mam być szczera, to ja sama nie wiem, co będę stosować, chcę zacząć od rożka [mam zwykły, nieusztywniany, mięciutki], a potem zobaczę

Kobitki, jestem tak samo zielona, jak większość z Was. Okaże się, co będzie najlepsze

No i ten maj z pogodą nie wiadomo jak, bo mówią, że ciepło, ale jak będzie naprawdę?
aha nop fakt lepiej miec przygotowane wiecej ale i tak wolałabym zeby mi połozna dziecko ubrała
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
u nas też się raczej nie praktykuje żadnych prezentów poza tym nie mamy kasy na takie ekstra wydatki

Pliss, poradźcie mi ile mogę dziennie brać tych tabletek apapu Mam wrażenie że nic mi nie przechodzi ta choroba
kurcze nie wiem ale 2 nie powinno byc za duzo

mary ja polecam sałatkę z paluszków krabowych z sałatą pekinską jest rewelacyjna
Stary 2011-04-02, 12:37   #4816
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, doczytaj moje pozostałe posty odnośnie stroju

jestem z tych, co to wolą wziąć za dużo [suszarka do dobrego hotelu], niż za mało. Taki zestaw naszykowany na wyjście, ale NIE WIEM CO UZYJĘ

Maj wg mnie jest zdradliwy, bo raz się opalam w weekend majowy, innym razem ze znajomymi na wyjeździe siedzimy w kurtkach i grillujemy smutne kiełbaski

Podsumowując: ubiorę dziecko w dwa welurowe pajace, 2 pary skarpetek, polar, PILOTKĘ z pluszową podszewką, okryję grubym polarowym kocem i nastawię ogrzewanie na 26 stopni

vege!
Stary 2011-04-02, 12:38   #4817
Anuu91
Raczkowanie

Cytat:
daisyy moze w Czestochowie takie tradycje hihih, ja tez mojego naprowadzam, moze i wredna jestem, ale kwiatki tez mnie nei satysfakcjonuja
jeszcze tylko tydzien, pisalam ze ugadalam sie z ludzmi z pracy, bo mam troche nadgodzin itp, ze jeszcze tylko 4 dni do pracy wiec 8 kwietnia juz woooolneeeeeee! i zaczyna sie wielkie odliczanie w oczekiwaniu na Zosienke

ale u nas pogoda pod psem...szaroburo, mgla bleeeeeeeeeeeeeee.....
Oooo widzę, że u Ciebie też będzie Zosia Powrót do starodawnych imion My o imieniu Zosia zdecydowaliśmy jak jeszcze nie było wiadomo, czy to dziewczynka W końcu wolne powiadasz, fajnie Ja na zwolnieniu od stycznia
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 12:39   #4818
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Podsumowując: ubiorę dziecko w dwa welurowe pajace, 2 pary skarpetek, polar, PILOTKĘ z pluszową podszewką, okryję grubym polarowym kocem i nastawię ogrzewanie na 26 stopni
ja bym jeszcze dodatkowo lampe nagrzewającą nad łóżeczkiem powiesiła taka przy ktorej sie pisklaczki wykluwają
Stary 2011-04-02, 12:44   #4819
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

i znowu mam nadrabiania z rana
czuje malego w bronchildzie...
dziewczyny co kupic dla melego z rzeczy aptecznych?
i czy kupic octenisept do pepka czy razej spirytus?

no i dziendobry
Stary 2011-04-02, 12:52   #4820
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość

no i dziendobry
Ja małemu kupiłam octenisept, bo powiedzieli mi w aptece, ze spirtu nie mają. Tylko jakieś gaziki nasączone do pępka.

Lecę do TŻta
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:01   #4821
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

nadrobilam, widze u was wszystko dobrze
Naprawde te pampki z biedry dada premium sa dobre?
nie przeciekaja?
Stary 2011-04-02, 13:04   #4822
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moj Tż tez juz pojechal grzebac z kumplem przy aucie, a ja juz wstawilam pranko, czekam mnie sterta ciuszkow malej do prasowania (w tym pieluchy tetrowe), takze dzien plodny sie zapowiada
Grzebali razem z mechanikiem i trzeba teraz 130 zł zawieźć, bo jakaś uszczelka od oleju puściła i się lało
Ale, jak wrócił, to okno umył i teraz rozkłada łóżeczko, aby zobaczyć, ile nam miejsca w sypialni zostanie, jak już Pepe przyjdzie na świat.

Ja już skończyłam prasowanie i jak mi starczy energii i chęci to może jeszcze Pepowe rzeczy posegreguję: te na pierwsze 2-3 miesiące pójdą do szafy i komody, te większe do pudełek, bo miejsca brak

Ziemniaczki już dochodzą w piecu, za chwilę dołoże kurczaka i będzie wyżerka
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:06   #4823
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
mogę poprosić o kopa??
zaczełam sprzatac i siadłam i znowu siedze...
Mówisz i masz

Cytat:
a pytanie z innej beczki, nad którym mysle już ze 2 msc i nie daje mi wciąż spokoju.
w sensie prezencik
bo ja co chwile mam nowe pomysły, a chciałabym aby było to coś, co będzie pamiątką
Daisy, u nas też nie praktykuje się takich prezentów. No, może kwiatki dostanę

Aguś, gratuluję 37 tyg.!

Matall, super, że u Edzika wszystko dobrze i przyjął chłopak prawidłowe położenie!

Anulinka, Pepe jeszcze ma troszkę czasu, żeby się obrócić.

Dziewczyny, ale żeście mi smaka tymi lodami narobiły. Pierwszym kierunkiem, który obiorę po porodzie, będzie Biedrona. Mimo iż mi nie po drodze

No to uciekam, miłego weekendu
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:08   #4824
anula_81
Zakorzenienie

mary zgadzam sie w stu procentach, jak pisalam, u nas tez raz kapanie we fiordzie , raz zimowa kurtka, i badz tu madry ja przygotowalam w sumie malo, ale tak sobie mysle, ze przeciez naprawde dzidzia bedzie na zewnatrz max 2 minuty w sumie, wiec chyba nei ma sie co stresowac prawda
anuu u nas od zawsze miala byc Zosia albo Antos(ewentualnie Ignas)) a co do pracy u nas jest macierzynski 3 tyg przed porodem a tak to zwolnienie nie daja tak po rpostu, ja i tak ze wzgledu na plamienia mialam teraz 50% zwolnienia, wiec moglam chodzic do pracy rzadziej

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ja bym jeszcze dodatkowo lampe nagrzewającą nad łóżeczkiem powiesiła taka przy ktorej sie pisklaczki wykluwają

ale Mary, grazin, powiem wam ze nie ma sie co smiac, ostatnio jak bylismy u znajomych to normalnie bylo tam tak goraco! dzidzia w dwoch bawelnianych kaftanikach plus bodu, rajstopki spoedenki i grube rajstopy a w mieszkaniu 25 stopni! i pytalam matki dzidzi czy jej nie za goraco, a ona ze mala ma zimne dlonie zawsze, ale to chyba nei znaczy ze jej az tak zimno co?!!?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-04-02, 13:11   #4825
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Kasia, jestem prawie gotowa na rodzenie, to co mi brakowalo do szpitala dokupilam po wizycie pozostal tych strach i obawy...
Martulka a co jeszcze kupilas z aptecznych rzeczy?
Stary 2011-04-02, 13:27   #4826
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
nadrobilam, widze u was wszystko dobrze
Naprawde te pampki z biedry dada premium sa dobre?
nie przeciekaja?
no podobno
ja je na pewno kupię.
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Mówisz i masz
ała!
Cytat:

ale Mary, grazin, powiem wam ze nie ma sie co smiac, ostatnio jak bylismy u znajomych to normalnie bylo tam tak goraco! dzidzia w dwoch bawelnianych kaftanikach plus bodu, rajstopki spoedenki i grube rajstopy a w mieszkaniu 25 stopni! i pytalam matki dzidzi czy jej nie za goraco, a ona ze mala ma zimne dlonie zawsze, ale to chyba nei znaczy ze jej az tak zimno co?!!?

o matko
przeciez chyba andziotek mówiła ze zimne ręce u dziecka nie świadczą o tym ze dziecku zimno.
lepiej nie przegrzac...
kurde porażka współczuje dzidzi ze ja tak opatulaja
Stary 2011-04-02, 13:30   #4827
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
w sensie prezencik
Hmm... Znaczy w nagrodę, że urodzimy?
Jeeeej, nie myślałam nad tym, znaczy chyba największym prezentem będzie sam dzidziol

mary od początku ciąży biorę rutinoscorbin (razem z wapnem) na alergię, więc witaminy C dużo przyjmuję

MoniaK mi lekarz kazał 3 tabl. dziennie, jak byłam chora.

Kwiatecek ja kupiłam octenisept (najmniejszy dostępny), jak coś, to mam też LEKO w domu. Ale mam nadzieję, że pępuszek się będzie ładnie goił i nie będę w ogóle tego używać
Poza tym: maść (alantan/bepanthen/linomag itp.), sól fizjologiczna+gaziki małe.
Ja wzięłam jeszcze infacol na kolki i herbatkę laktacyjną.

Na wyjście dla małego mam pajaca, czapeczkę i bluzę z kapturkiem (jak będzie ciepło to bez bluzy, jak zimno to z kocykiem)

Wróciłam, obkupiłam się nieźle - 2 bluzki, bluza, stanik (sportowy na grubych ramiączkach), wkładki laktacyjne (rossmanna - zobaczymy czy się sprawdzą), kilka rzeczy kosmetycznych
I oczywiście zapomniałam koncentratu pomidorowego więc idę do sklepu, bo wywar na pomidorówkę już się robi

I okazało się, że muszę na początku przyszłego tygodnia zrobić przegląd autka...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:40   #4828
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

matal tez robie pomidorówk
i wielki gar wywaru z kurczaka potem go bede mrozić i na kilka zup bedzie bo musze 6 udek ugotowac na ten farsz do pierogów. w przyszłym tyg chyba bede robic. jakos si enie moge za to zabrac.
Stary 2011-04-02, 13:45   #4829
moniqac
Zadomowienie

ych.
Zgaga.
ych.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 13:46   #4830
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

agus z kapusty włoskiej gołąbki najlepsze .
.
tez mi sie tak wydaje

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Kurcze chyba dzis jakas ssawka mi sie wlaczyla, zjadlam sniadanko niecale 2 godziny temu a juz mu w brzuchu burczy!!

a co do ubrania dzidziola na wyjsce ze szpitala to myslalam ze sam pajac i kocyk wystarczy na szczescie przede mna pare mamusiek urodzi wiec bede mądrzejsza

A w ogole to pisalam ze w tym tyg mialam porobic juz reszte zakupów dla mnie i Igora, a tu kaska ktora miala wpasc nam wczoraj nie wpadla Moze pod koniec przyszlego tygodnia, ale juz sie nie nastawiam!
wszystsko kochana bedzie zalezalo od pogody
Cytat:
agus87; no własnie wybieram sie ale to juz z małżem do salonu firmowego Drewexu. Oni łózeczka chyba tez maja, prawda ??
oooo to nie ja jedna mam marzenia prezencikowe

agusia, mazianka : Gratki z okazji imprezy
tak tak maja tez lozeczka
jedno stoi na dole u mnie u chrzesniaka meza, co go tescowa pilnuje i ma juz 11 lat :P

Cytat:
agus ale pamietam ze w jedynm roku 18 maja sie we fiordzie kapalam, ale w zeszlym roku to jeszcze raczej grubo ubrana chodzilam, no ale byla zima stulecia
dobra jeszcze chwilke siedze w lozku, ale moglibysmy sie juz zebrac bo wstyd
ojoj faktycznie pogoda mega
Cytat:

no i dziendobry
ja mam octenisept
mniej babrania bo spirytus trza rozcienczac itp itd
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Mówisz i masz

Daisy, u nas też nie praktykuje się takich prezentów. No, może kwiatki dostanę

Aguś, gratuluję 37 tyg.!

Matall, super, że u Edzika wszystko dobrze i przyjął chłopak prawidłowe położenie!

Anulinka, Pepe jeszcze ma troszkę czasu, żeby się obrócić.

Dziewczyny, ale żeście mi smaka tymi lodami narobiły. Pierwszym kierunkiem, który obiorę po porodzie, będzie Biedrona. Mimo iż mi nie po drodze

No to uciekam, miłego weekendu

caly dom wysprzatany
karkowka na jutro zamarynowana
gyros sie chlodzi
placki zaraz tesciowka odbiera
golabki dochodza, ide robic dsosik pomidorowy i kurczaczki a'la chrupiacy kasek z pomyslu na

no i pozniej jade jeszcze na mini zakupy z tz po brykiet na jutro itp

i zrobie na jutro galaretke SIAŚKA!!!!!!!!!!:SLINA: ale najpierw musze forme w markecie kupic

goscie na 17-18 jeszcze sie zstanawiam jak sie wyrobie
niunia szaleje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości