|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Karo ma jasniutka skore i jakos tez mi sie to nie widzi, mimo wszystko zagladam do niej codziennie
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
no ja wczoraj widziałam dziewczynę w prześwitujących szarych legginsach, oczywiście z odsłoniętym tyłkiem, a pod nimi czarne stringi. masakra jakaś o0 do tego wielkie buciory w stylu nike z deichmanna. i najgorsze jest to że to nie była jakaś nastolatka ale kobieta no pod 30...
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;26105907]Najgorsze są paznokcie o krótkiej płytce (albo obryzione) pomalowane na ciemne kolory.[/QUOTE]
ja wolę krótkie i ciemne nie podobają mi się długie, a tipsy to już w ogóle
|
#2434 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja też zedycdowanie wolę krótkie i ciemne, jak ktoś ma długie to najlepiej pasuje subtelny, delikatny kolor, albo french. Cóż, moje zdanie. Z drugiej strony krótkie też trzeba umieć pomalować- jak są szerokie to nie na całej szerokości, by je optycznie wysmuklić.
Ale nikogo przekonywać nie będę Inna sprawa jeśli chodzi o kolory. Kupiłam sobie cudowny granatowy lakier. I cóż... moja ręka wygląda trupio. Mam jasną karnację i kompletnie mi taki nie pasuje.
|
|
#2435 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakby ktos mi dal cos takiego w prezencie, to wyrzuciłabym taka osoba z mojego 8 pietra. ![]() A traume tez mam do dzis. |
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, moja babcia tez takiego miala, z pazurkami i chyba szklanymi oczami. Masakra co kiedys bylo szczytem elegancji i zamoznosci
|
#2437 |
|
Konto usunięte
|
a ja uwazam, ze ciemny lakier ladnie wyglada tlyko na dlugich paznokciach, krotkie trzeba malowac na jasno, bo inaczej ma sie takie guziczki zamiast paznokci :/
|
|
|
|
#2438 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Nie zgadzam się, że długie paznokcie tylko na pastelowo-akurat na moich paznokciach pastele wyglądają tandetnie. U mnie sprawdzają się ciemne kolory. Mam żółtawy odcień skóry, może dlatego. Długie paznokcie noszę od wieków całych i nie obetnę, bo opuszki palców nie chronione paznokciami bolą. Wielkich szponów nie mam. Króciutkie paznokcie to takie dziecinne i w moim odczuciu nieeleganckie. No, chyba że jesteś pianistką, to musisz takie mieć. A french to chyba nie na czasię? |
|
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
Jezu, niech każdy nosi paznokcie jakie chce, co Was w ogóle to obchodzi. Prowadzi to tylko do głupich sporów, bo "moje jest mojsze".
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele krytykowanych tutaj ciuchów mam i noszę i mam w czterech literach to, co o nich myślicie ale wątek lubię czytać i radzę mieć podobne podejście, bo niedługo trzeba będzie mówić, że absolutnie wszystko nam się podoba, żeby przypadkiem nie urazić jakiejś duszyczki.
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
Popieram,wolny kraj każdy nosi to co chce i to co jemu pasuje i niehc tak zostanie
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy dobrze odsunac i wyciac skorki bez kaleczenia by wydluzyc pazurek i kolor na niego widz widzialam tez takie "obgryzione ogryzki" pomalowane. nie bardzo wtedy to wyglada;. nie dosc ze paznokiec jest szerszy niz dluzszy to pazurek konczy sie jeszcze zanim dorosnie do konca opuszka palca.
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
Kilka dni temu widziałam dziewczynę w krotkiej ekoskórce do talii, różowej koszuli nad pupę i w mega prześwitujących szarych rajstopach
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio rozwalają przymierzalnie w sklepach. Panują tam zdecydowanie za wysokie temperatury. Po kilku minutach robi mi się tak gorąco, że gdyby nie desperacja i dzika chęć posiadania danej rzeczy, szybko bym stamtąd uciekła. Pewnie to kwestia oświetlenia, które ogrzewa dodatkowo pomieszczenie, ale w sklepach mogli by się postarać o wentylatory lub klimatyzację właśnie w przymierzlni. Wg mnie powinna tam panować temp. maks 20 stopni, nawet 18.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
Aktualnie panująca na wizażu moda na gumowe baleriny czy też jak to ładnie dziewczyny piszą "meliski" jest dziwna
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2447 |
|
Zasiedzenie
|
|
#2448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem jak można być głupim i bez uczuć aby coś takiego załozyć ! i do paznokci zgadzam się niegdy nie widzialm , aby komuś nie pasował jakiś odcień lakieru
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wątek według mnie jest fajny, w końcu jest po to żeby pisać swoje subiektywne opinie na temat mody (można nabrać trochę dystansu do pewnych rzeczy dzięki innym)... Możemy się ze sobą zgadzać, albo nie ale to nikogo nie uprawnia do krytykowania siebie nawzajem (bo ja nosze krótkie ciemne paznokcie, a ty powiedziałaś, że takie są okropne to musi znaczyć że nie masz dobrego gustu bo ja mam...). Ważne jest żeby odpowiednio dobierać słowa. Chyba można napisać "bardzo mi się nie podoba...", zamiast "Obrzydza mnie jak widzę..." niby to samo, a na pewno mniejsze szanse że kogoś urazisz. To się rozpisałam...
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj w filharmonii na koncercie widziałam panią ubraną elegancko ale dość lekko (bo koncert nie był muzyki poważnej itp., trochę luźniejszy), tak jakby wiosennie, wiek około 30stki i miała neonowo różowe paznokcie i wyglądała z nimi bosko
|
|
|
|
#2452 |
|
lokalna gwiazda
|
Kolor ubrań dobieramy do karnacji skóry, więc czemu nie kolor lakieru?To przychodzi z wiekiem: kiedyś uważałam, ze w każdym kolorze ładnie wyglądam z wyjątkiem pomarańczowego-z czasem wyeliminowałam więcej kolorów.
|
|
|
|
#2453 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
A co do frencha nie wiem, nie interesuje mnie to zbytnio.
|
|
|
#2454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Rozwala mnie traktowanie legginsów jako spodni i noszenie tuniczek ledwo zakrywających tyłek. Do tego jak zwykle noszenie nieświeżych ubrań; i noszenie za małych majtek gwarantujących posiadanie czterech pośladków.
|
|
|
|
#2457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Chodzi tylko o typowo rajstopowe leggi spod których prześwituje bielizna, które niezaprzeczalnie są fe, czy grubsze bryczesy/tregginsy/jegginsy etc, całkowicie kryjące acz równie obcisłe twory też są modową gafą?
Edytowane przez Angry Czas edycji: 2011-04-02 o 21:37 Powód: uzupelnienie bezsensownego zdania ;p |
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że neonowe paznokcie mogą być. Co to za różnica, jakiego koloru ma się paznokcie ? Ja uwielbiam krwisto-czerwone i czarne paznokcie. Oczywiście maluję tak tylko jeśli jestem ubrana na biało lub czarno, lub w wypadku czarnych paznokci to czerwony dodatek lub coś czerwonego. Ale nie tolerują różowych tipsów. Wszelkie inne ujdą, ale nie różowe. Nienawidzę tego koloru, ale co do tipsów, to już kwestia gustów.
|
|
|
|
#2459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż i tak najbardziej rozwalają mnie legginsy za kolana noszone do miniówek... Nogi wyglądają wtedy okropnie! |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodałabym tu jeszcze osoby uprawiające niektóre sporty, też są dziecinne z krótkimi paznokciami. I osoby takie jak ja, które mają strasznie słabe paznokcie i dają rady ich zapusćcić. Dobrze wiedzieć, że można być dziecnnym i nieleganckim tylko, dlatego, że ma się krótki paznokcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

Ciągle mam ten widok przed oczami.
Nawet mi przez myśl nie przeszło by kolor lakieru dobierać do odcienia skóry.

ale wątek lubię czytać