|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
![]() ![]() Nie fochać się ![]() Najedzona , opita Fantą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
kosmitka
|
Fanta mówisz
![]() Cytat:
![]() Lewaloff za tydzień kupię całą skrzynkę, ot co. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
A te znowu o piwie
![]() Aż sama nabieram ochoty ![]() Przyszłam napisać tylko dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zadomowienie
|
anciaahk - eklerki byly pychota, trdycyjnie z bitą śmietaną
![]() cotynato - chodzilo mi racze nie o motylki, a o samopoczucie. Dawno nie miałam dnia jak przed ciążą. Teraz a to mdłości, a to osłabienie. Dziwnie się wczoraj bez tego czułam. Wczoraj zasnęłam po napisaniu posta,a dziś już mi się spać nie chce. Dziwne bo w tygodniu ledwie się zwlekam 8:30. ![]() Odpisali mi na reklamacje bluzeczki. Odeślą mi kasę bez problemu. Przynajmniej tak napisali. ![]()
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-04-03 o 06:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstałam z bólem głowy i gardła ![]() ![]() Uruchomiłam swoje zapasy soku z malin i cytryny Mój mąż zaczął mówić do brzuszka ![]() ![]() ![]() Czas się zbierać znowu na uczelnie , dziś mi się nie chce wybitnie, papatki Ps. Na spacer dziś taka piękna pogoda marsz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
kosmitka
|
Cotynato - jak to baby w ciąży, o zachciankach
![]() 81gosia - fajnie, że masz taką cukiernię, u nas już dawno nie spotkałam się z takimi "starymi" smakami, wszystko takie chemiczne, szczególnie ciężko znaleźć bitą śmietanę taką prawdziwą. Smaka mi narobiłaś ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- MalgosiaM8 - obecnie mieszkam w mieścinie, która liczy 30tys. mieszkańców, a przez ostatnie 5 lat w sporym mieście wojewódzkim - mówię Wam, ciężko się przestawić. Nie ma więc kerfura, żadnych supermarketów ![]() Ze spacerkiem trudno będzie - mama wyjechała, a małż tradycyjnie w pracy. Wróci pewnie wieczorkiem. Może dzisiaj się pouczę... w końcu za tydzień kolokwia. Powodzenia w szkole!
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Małgosiu, mój nie o wędkowaniu ale za to o piłce. Powiem wam, że jak usłyszał, że to chłopiec to taki rozpromieniony siedział a później mi przeżywał, że będzie grał z nim w piłkę, zabierał na mecze, urocze ![]() A tak w ogóle to dzisiaj w nocy miałam dziwny ból. Oczywiście zaczęło mi się nocne wstawanie w celu-wc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
kosmitka
|
Ja też swojego uświadamiam z tą piłką, meczami itd. Do niego chyba to jeszcze nie dociera, abstrakcja taka. Przeżywa bardziej jak np. widzi w reklamie, że jakiś chłopczyk mówi Tato tato - to przeżywa, że do niego też tak będzie mały ktoś mówił
![]()
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś uważano, że jak tylu chłopców się rodzi to na wojnę
![]() A teraz od groma, co do wózka zaglądam to wszystko niebieskie a twarzyczka chłopięca ![]() ![]() Tyle miałam chęci do roboty a teraz wstałam, siadłam tutaj i mi przeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
A mój TŻ jakby się wogóle nie cieszył... Nie wiem co się z nim dzieje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() wpadłam się tylko przywitać z rana i uciekam na uczelnie ![]() piękny dzionek dzisiaj u mnie :lve; jak wróce to wyciągam tż'ta na spacerek, a co ![]() buziaki dla wszystkich mamusiek i dzidziusiów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
Chyba zaczynam zazdrościć trybowi zaocznemu 2 dni nauki. Jak pomyślę o tych 5 które przede mną, to aż zmęczona się robię
![]() Jakoś zawęziła się nasza grupa, ciekawe co z naszymi zaginionymi mamusiami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przez pierwsze miesiące ciąży wogóle nie wymiotowałam miałam za to mdłości i szczerze powiem apetyt do tej pory mi nie wrócił, tak jak powinien ![]() ![]() .. i jak tu się czuć pełnowartościową ciężarną bez zachcianek ![]() Ancia-remontujecie dom?ja na ten rok planuje zrobić ogrodzenie działki, też wyjdzie ok 10tyś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pójde chyba za Twoim przykładem ![]() ![]() Cytat:
![]() Miłej nauki ![]() ![]() acelinka-miłego dnia ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-04-03 o 09:34 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wykańczamy mieszkanie, 2-poziomowe. Przeprowadziliśmy się jakieś 3 miesiące temu i wykończyliśmy tylko dolny poziom. A tu niespodzianka i musimy szybciutko robić również górę, żeby mieć pokoik dla dziecka. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
U mnie 5 dni w tygodniu z czego właśnie dwa od rana do 18 i jeszcze reszta dni od 8-9 do 13-15 więc masakra , tym bardziej, że wymyślają nam obowiązkowe, wystawy, wernisaże, wykłady artystów itp.
![]() ![]() Co lepsze ok czerwca mam obowiązkowy plener malarski i nie wiem jak ja to zrobię. Tachanie sztalugi, tony farb, wielkie wędrówki w poszukiwaniu fajnych widoków... I to wszystko z dużym brzuszkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
kosmitka
|
Rzeczywiście masz niewesoło. Może weźmiesz ze sobą jakiegoś asystenta?? Do pomocy, rzecz jasna.
![]() |
#3348 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny...przyjmiecie mnie do swojego grona
![]() Podczytuję was od samego początku, od pierwszej części ![]() ![]() Ma do was pytanie...czy któraś z was też strasznie drażnią zapachy??!! Ja to normalnie nie mogę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie wcześniej drażniły. Szczególnie gotowane mięso, szynka, zapach cukierków w sklepie- tych czekoladowych na wagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
kosmitka
|
Bruma witaj
![]() Mnie początkowo też jakieś drażniły, ale teraz już nie pamiętam jakie, bo wszystkie przeszły ![]() Dzisiaj zaczęłam 18tc ![]()
![]() |
#3351 |
Rozeznanie
|
Dokładnie...jak czuję smażoną cebulę to normalnie
![]() ![]() anciaahk no właśnie się nad tym zastanawiam...w środę mam USG prenatalne, a do mojego gin idę w piątek...przez te dwa dni zobaczę czy sytuacja w firmie się choć trochę poprawiła...jak nie...to zmykam na L4. |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zwariuję. Normalnie jak tu być spokojnym i nie nerwowym. Mieszam frytki na patelni i wywaliłam połowę na kuchenkę i podłogę.
![]() Jeszcze mój tato właśnie wstał i zaraz będzie do mnie przychodził pytać o rzeczy z kuchni, czy to jeszcze dobre, a z czym to jeść - wkurza mnie taka nieporadność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
kosmitka
|
Bruma żadna praca nie jest tego warta. Takie jest moje zdanie. Dzidzia i Twoje samopoczucie są najważniejsze.
Cotynato jak Wasze plany mieszkaniowe? Coś ruszyło? Nie przejmuj się, mi w ciąży też wszystko z rąk leci ![]()
![]() |
#3354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jak przygotowania do remontu? Bo to chyba niedługo się zaczyna? Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-03 o 10:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Rozeznanie
|
dziewczyny wy czujecie czasami (od czasu do czasu) taki przeszywający ból podbrzusza (taki jakby piorun przeszedł przez brzuch taki ok 2-3sek)? czasami taki jakby przechodził przez pochwę? ja tak czuję od dłuższego czasu i się zastanawiam czy wy też tak macie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
kosmitka
|
Super, że jest plan, to najważniejsze. A teraz do rozwiązania będziecie mieszkać u rodziców?
U nas przygotowania remontowe w powijakach. W przyszłym tygodniu idę do projektantki, mamy taką niedrogą, która mam nadzieję stworzy jakąś wizję, bo sama nie bardzo mam pomysł na wszystko, jestem jakaś rozlazła. Nie mamy nawet ekipy niestety. Mój małż nieszczególnie się tym zajmuje, więc spadło to na mnie, a ja jestem rozmemłana. Też jestem nerwowa i denerwuje mnie, że się denerwuję, bo wiem, że to niedobrze ![]()
![]() |
#3358 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do rozlazłości to u mnie też niestety jest obecna. Najgorzej się zebrać żeby coś zrobić i zaliczyć to wszystko ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja wczoraj wyobrazcie sobie wedkowalam z moim TŻ (on jest zapalonym wedkarzem) i wczoraj tak sobie pojechalismy na swieze powietrze i zlowilam troche tych rybek a to byl moj pierwszy raz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
kosmitka
|
Nie wiem, czy będzie ładnie i czy będzie czym się chwalić. Największe wizje mam na pokoik dziecka, a zero pomysłów na łazienkę czy naszą sypialnię.
Ciąża rozleniwia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.