|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Tak czytam o sukcesach nocnikowych u Waszych dzieci i musze się bardziej postarać, bo cos kiepsko nam idzie i za rzadko go sadzam...
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
#1353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja ser rzuca na podloge, zlizuje maslo i zjada chleb
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Asioczka nam szło super po drzemce ale jakiś czas temu wstawał w złym nastroju więc nie było mowy o sadzaniu na nocnik. I od tej pory zaś musze od nowa zaczynać, bo odpuściłam, bo się denerwowałam.
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
U nas dzis juz troszke lepiej, przez cała noc miala goraczke tako do 38 ale ładnie spała rano obudzila sie z 38,5 dałam jej na zbicie goraczki i chyba dalej lekarstwo dziala bo narazie goraczki brak mam nadzieje ze juz tak zostanie Taka łądna pogoda u nas a my w domku musimy siedziec ![]() Dobra zmykam robić obiadek
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
witajci eprzy niedzieli
![]() My juz po porannym spacerku - u nas gorąco ![]() Teraz młody padł, a jak wstanie - to znowu na dwór ![]() Co do nocnika, to ja rzadko sadzam, rano sadzam ale nic do niego nie łąpie bo już zdąży wcześniej zsikać, jak sie budzi rano to zawsze jeszcze "dogorywa" pocichu. Po drezmkach mamy tak jak Zeberka, budzi sie rozbity i zły i mowy o sadzaniu nie ma, a wieczorami to z reguły usypia tuż po butli :/ Nie wiem więc jak to z tym nocnikiem będzię :/ Wogóle wściekła jestem od rana. Popierwsze - o 6 rano dzwoni mój tato że chyba rękę złamał i jedzie na pomoc doraźną, i chyba będę musiała sie do niego na troche przeprowadzic bo nie wie czy da sobie sam rade :/ A ja i mój tato to żyjemy w zgodzie jak jesteśmy w pewnej odległości od siebie, jak tylko jesteśmy dłużej niż dzień razem to już są wojny :/ Na szczęście to tylko zwichnięcie i alarm na razie odwołany. Ufff Po drugie: jakaś świnia wywaliłą śmieci do rowu przy naszej ulicy kilka dni temu, dziś ide z młodym a one całę porozwalane - pieluchy! walają się po całej ulicy! jakieś psy pewnie rozerwały. Ja to nie wiem czy ludzi na prawde nie stać zapłącić 12 zł miesięcznie za wywóz śmieci!!! To co? lepiej środowisko zatruwać! Oj lece sie napić kawy bo jak sobie przypomne to aż mną rzuca
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
hej wygladam dzis tak
mloda obudziła sie z krzykiem o 23.30 i do 2 cyrk wychodzi jej 3 więc to chyba dlatego.Wszystko byłoby ok ale ona nie pozwala sobie dać syropu,muszęjej to na siłe wcisnać i nie płacze normalnie tylko rzuca się złości normalnie porażka.A jak już zdołam jej daćsyrop to później nie ruszy ani mleka ani herbaty,bo boi się ,że znowu syrop-nie wiem co mam robić![]() Uspałam jąw łóżeczku(tak to ja na foteliku pobujałam i spała)klęcząc przy niej i ją głaskając.A tż w dodatku dziś na 6 do pracy-ale pewnie się tak czuje strasznie. A zapomniałam Wam napisać Oli u góry ma już ząbki po prawej do 4 a po lewej tylko jedynkęi 4 nie wiem czemu to tak?Bo na dole normalnie do 2 i później 4.Co z tą górną 2 kiedy ona ma zamiar wyleź?
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
a to z dziś - nauka samodzielnego jedzenia
http://www.facebook.com/v/1325471673922
|
#1359 | ||||||
|
Zadomowienie
|
heloł!
ależ dziś piękny dzień, byliśmy od rana na spacerze, a potem u teściów na ogrodzie i pysznym obiedzie od razu chce się żyć! musieliśmy wracam, bo Olka usnąć u nich za nic nie chciała-tyle atrakcji. Cytat:
) a czasem też rozłoży na składniki pierwsze, i najlepiej jest jeszcze ten chleb poklepać,wtedy lepiej smakuje ![]() Cytat:
Moja koleżanka mi własnie opowiadała, że zniechęciła swoją córkę do nocnika, bo ją siłą przytrzymywała na nim jak ja to sobie wyobraziłam![]() Ja czekam na ładną pogodę i przestanę zakłądać pieluchę. Jak jeden, drugi i trzeci raz zesika się to łatwiej zrozumie o co w tym chodzi. Dzisiaj też np latała rano bez pieluchy, zsikała się na panele i przyszła po mnie pokazać co się stało. Biedna taka zagubiona była ![]() Cytat:
Cytat:
też mnie takie coś denerwuje!!! A w ogóle był to mój temat pracy magisterskiej ![]() nie pij za mocnej, bo wiesz, bo jak po kawie byś dorwała winnego, to strach się bać ![]() Cytat:
śmiesznie musi wyglądać, wampirek wyjdzie wyjdzie, w swoim czasie. My mamy wszytskie 1, 2 i 4 (górne 4-ki jeszcze całe nie wyszły)Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Ela ja go nei zmuszam
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj jak bym dorwała ![]() działo by się
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak ostatnio jest lepiej, bo zaczela tez mowic "pipi". Tyle ze jak powie, to w sekunde pozniej robi zajeta mine i nawet szans nie mamy jej posadzic na nocnik. Ale chociaz wiemy, ze pielucha do zmiany ![]()
|
|
#1363 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a jak mam te fugi inaczej wyczyscic...? ![]() Cytat:
Sliczna mala panienka Cytat:
Szkoda, ze nie wzielas udzialu skoro miala ochote...ja bym sie na cos takiego nie pisala...nie lubie jak mnie inni maja "odmieniac"...mam swoje wyobrazenie o sobie i swoj styl wiec szansa, ze spodobaloby mi sie cos wymyslonego przez kogos jest mala... ![]() Chcialo nie chcialo trzeba bylo i juz... ![]() Buziaki dla slicznej lobuziarki Cytat:
Cytat:
Sprawdze sprawdze... ![]() Cytat:
Ja nosilam malego do pewnego czasu, potem bylo mi zybt ciezko...uwielbialam nasza chuste - mamy tkana Cytat:
Jadl jadl... ![]() Ale zmniejszam mu porcje powoli...wczesniej wcinal cale 7 miarek mleka, teraz mamy 5 bedzie mniej i mniej...I mimo tego, ze dostaje mniej to nie chce wiecej... ![]() Cytat:
Oby sie udalo...musisz napisac gdzie mieszkacie... Cytat:
Dzien doberek intensywny weekend za nami...w sobote mielismy premiere rowerowa - maly siedzial jak ksiaze i baaaardzo mu sie podobalo Takze zrobilismy razem 4 godzinna wycieczke... ![]() A wczoraj byla u nas moja mama André zachwycony, babcia tak samo Mama przywiozla tez wszystkie te zabawki, ktore zamowilam na all wiec maly szaleje teraz z farma i zjezdzalnia FP...torow nawet nie otwieram poki co... ![]() A i znikopis bardzo sie podoba No i w koncu przyjechaly butki Pozniej wstawie fotki...Dobra, lece pod prysznic i moze mykniemy na spacerek...troche pada, ale kalosze maly ma wiec deszcz nam nie straszny...
|
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Karenina super, że taki fajny weekend mieliście.. a Twoje mama zostaje u Ciebie na trochę?
co do fug to ja ostatnio kupiłam taki preparat na chlorze też i mimo, że na bieżąco przemywałam każdy wyczyszczony kawałek podłogi to i tak dwa dni unosił nam się zapach jak na basenie... koleżanka mi powiedziała, że są do kupienia preparay do fub bez chloru,np z castoramie, podobno ładnie wybielają i wcale ich nie czuć! więc muszę się tam wybrać... bo jeszcze sporo mi tego czyszczenia zostało![]() Pietrusia zdróweczka dla Was Cytat:
Olcia ani razu nie załatwiła się na nacnik i jak tylko ją sadzam to mi ucieka... widać to jeszcze nie ten czas...co do śmieci to ja mieszkam blisko lasu i czasami to mam ochotę się zaczaić w nocy i czekać na tych co tak śmieci wyworzą normalnie zatłuc i rozszarpać i całe ich podwórko i mieszkanie śmieciami wysypać![]() ![]() wczoaj przybyły nam nieopodal worki ze styropianem.. na środku drogi no masakra jakaś!i jeszcze było o smokach... ja smoczka nie odstawiam puki co.. Ola jest od niego uzależniona i na razie odzwyczajam ją w ciągu dnia i na spacerach.. ale do spania jest nam niezbędny... my też wczoraj na rowerkach - Olcia uwielbia widziałyście jakie fajne puzzle drewniane - alfabet - będą od dziś w biedronce? http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/
|
|
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
ja w klubie już piszę
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie zostala, bo nie miala jak - ma gosci w hotelu... ![]() Ja robie to zawsze przy otwartych oknach i przez jakis czas robie przeciag i zapach dosc szybko znika... ![]() Te puzzle z alfabetem mamy....fajne sa ![]() A teraz dla malego robie sama w wersji niemieckiej i nie drewniane tylko piankowe, na razie jestem przy literce S... ![]() Oj biedny brzuszek Olci... Ok, to zaraz zerkne ![]() A to butki Te niebieskie baaaardzo mi sie podobaja I picie mleczka z nowego kubka IMG_3964.jpg
|
|
#1367 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Week taaki piekny, a teraz leje byliśmy rano na spacerku i oczywiście deszcz nas złapał, ale sie chociaz przewietrzyliśmy bo teraz chyba ze spaceru nici...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Puzzli na razie nie kupuję, bo jeszcze nie otworzyliśmy wszystkich z tamtej promocji ![]() Cytat:
![]() czyli już wszystko tylko z tej butelki pijecie? Gocha, super Wojtuś zajada, mój na podobnym chyba jest poziomie ![]() I śliczna Nilka i Kamilka
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina super butki! Faktycznie te niebieskie najfajniejsze
![]() Lucky nie ma co się obwiniać...ja Piotrusiowi dałam spróbować pieczonych w zeszłe lato i nic mu nie było napewno teraz dostanie wiecej jak będziemy jakieś robić.Co do syfiarzy- nam też nie są obcy- smiecie w lesie, przy drodze, nawet w krzakach u nas przy ogrodzie znajduje wciśnięte reklamówki np, z butelkami plastikowymi albo papierki. Masakra
|
|
|
|
#1369 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilę, bo mały się powoli budzi i pewnie nie da mi dłużej posiedzieć. Dzisiaj mam urlop i naprawdę fajnie tak w pn do pracy nie iść
![]() Karenina butki są super! Też muszę się za sandałkami rozejrzeć Gucia, Ela ja się chętnie spotkam, ale to pewnie będzie zależało od tego czy mecz będzie, bo wtedy tż by nas przywiózł Byliśmy w piątek zobaczyć moją siostrzenicę i jest cudowna Sam poród wspomina dobrze i mówi, że może jeszcze rodzić ![]() A ja na środę jestem umówiona na depilację laserową, a tu jeszcze @ nie dostałam a jak przełożę na inny termin to mi rabat 30% przepadnie...
|
|
|
|
#1370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez pada...na pierwszym spacerku jeszcze dalo rade, ale raczej po drzemce juz nie pojdziemy...ale zaprosilam do nas Jule wiec André bedzie szczesliwy... Kalosze zostaly dzisiaj w pelni ochrzczone - z bojowym okrzykiem André smigal w kalurze i cieszyl sie jak wariat... ![]() ![]() Cytat:
Fakt, nie zauwazylam takiego czegos... Cytat:
Tak, niekapek poszedl do kosza... Odkad sie okazalo, ze mleko tez pije André z tego to kupilam drugi kubek taki sam tylko na mleczko i jeden ma na napoje. Ale malz daje mu w nocy jeszcze butelke, bo mowi, ze maly tak slodko z nia wyglada i mu zal... ![]() Cytat:
Nie znam sie, ale wnioskuje, ze to jakos sie wiaze....kurcze, szkoda rabatu... ![]() Ale jakie teraz booooskie powietrze po deszczu...otworzylam okna i sobie wdycham...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-04-04 o 14:26 |
||||
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky zapomniałam - zdrówka dla małej...
i może Zebra ma rację? W temacie rowerow - oglądaliśmy wczoraj na żywo fotelik hamaxa i bardzo nam sie podobał Ela, co Twój Tż radzi w tym temacie?
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wpadam się tylko przywitać w przelocie między jednym a drugim spacerem!
wreszcie piekna pogoda!! |
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Przyznaję bez bicia że ostatnio tylko wątek przelatuję bo strasznie dużo mam roboty i nie wyrabiam A do tego pogoda piękna i próbuję maksymalnie dużo czasu spędzać z Dominiką na świeżym powietrzu... Teraz też Mała koło domu szaleje z babcią i dziadziem... lata po trawniku a oni za nią Aż tutaj w pokoju słyszę jej okrzyki radości... Sama chętnie bym się z nią pobawiła ale niestety wpadłam do domu tylko na chwilkę i zaraz muszę wracać jeszcze na dwie godziny do pracy... Ale mi się nie chce Wszystkie dzieciaczki takie Papa
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() U nas też pogoda dziś do niczego, ale byłyśmy z Olką odwiedzić moją koleżankę-ciężarówkę która jst na ostatnich nogach Troszkę zmokłyśmy, ale co byłyśmy na powietrzu trochę, to inaczej człowiek się czuje.Kamila- no to może być ciężko się wstrzelić akurat żeby mecz był. I mecze przeważnie sa wieczorami, a na spacerek to raczej koło południa. A daleko masz do Poznania?? Lucky- ja tez myślę że nie ma co się obwiniać, ja tez bym dała pieczonego ziemniaka Olci My też nie kupujemy tych puzzli na razie. Myślę żeby kupić takiego dmuchanego zwierzaka, co myślicie? http://allegro.pl/show_item.php?item...82any.#gallery my mamy kask. Ale chodzi Ci: jaki kupić kask czy, czy w ogóle kupować kask? Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-04-04 o 16:37 |
|
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
Konspi w decathlonie są fajne kaski dla maluszków
jest fajny bo ma regulację![]() ależ u nas dziś piękne słonko było ![]() Olcia dostała płaszczyk przeciwdeszczowy po kuzynce.. i wiecie co? on nie ma kaptura! po co robić dla dziecka płaszczyk na deszcz bez kaptura ![]()
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() a co tu takie pustki gdzie żeście się wszystkie podziały??????
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam, bo to nie weekend
|
|
|
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
I co, o tej porze pierwsza???
![]() Wpadam sie przywitać bo dopijam poranną kawkę i śmigamy na spacer, słonko wróciło Cytat:
![]() Krówka fajna, ale ja już mam dosyc wieelkich zabawek... Cytat:
![]() A płaszczyk bardzo pomysłowy jakiś mózg go chyba wymyślił...Domi, jeśli nas podczytujesz czasem to odezwij się jak żyjesz. No to lecimy, ale jak wrócę to chciałabym mieć co nadrabiać
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-04-05 o 09:32 |
||
|
|
|
#1379 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek
![]() Cytat:
i alfabet kupilismy Cytat:
my musimy za sandalami sie rozejzec ![]() wiecie co moje dziecko zrobilo w weekend?! probowalo zjesc slimaka! w skorupce! j z tztem i jego rodzenstwem gralismy w siatke bo pogoda ladna wiec pogrillowalismy torche tescie sie zajmowali filipem nagle patrze a on cos mieli. mowie "wypluj" i wyplul pogryzionego slimaka w skorupce ![]() a co do chodzenia za rączke to u nas jest zawsz etak : tesciowie maja owczarka niemieckiego sajgona ktorego filip uwielbia i jak filip nie chce isc za reke to mowie "daj mamusi raczke to sajgon bedzie sie cieszyl i bedzie szczekal ze filip tak ladnie za raczke z mamusia chodzi" to od razu iudzie za raczke przez caly spacer sajgon nam pomaga we wszytskim. jak fifi nie chce jesc to mowie ze jak zje to pojdzie z sajgonem do piasku i beda ie razdm bawic.. i filip ciagle wrzuca sajgonowi wszytskie swoje jedzenie i slodycze i daje mu swoje picie, czy wasze dzieci tez sie tak dziela z inymi swoimi zeczami?juz sie nie moge doczekac spotkania kochane wroclawianki i chyba farbuje sie na blond
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
Myślałam, że coś popiszę... Nie dam rady - mam synka w szpitalu z zapaleniem płuc. Trzymajcie kciuki, żeby szybko wyzdrowiał i żeby Madzia się nie zaraziła... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

moja ser rzuca na podloge, zlizuje maslo i zjada chleb 

wychodzi jej 3 więc to chyba dlatego.Wszystko byłoby ok ale ona nie pozwala sobie dać syropu,muszęjej to na siłe wcisnać i nie płacze normalnie tylko rzuca się złości normalnie porażka.A jak już zdołam jej daćsyrop to później nie ruszy ani mleka ani herbaty,bo boi się ,że znowu syrop-nie wiem co mam robić

od razu chce się żyć!
jak ja to sobie wyobraziłam
też mnie takie coś denerwuje!!! A w ogóle był to mój temat pracy magisterskiej

gdzie żeście się wszystkie podziały??????