|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
kiedy to nastapi i wybral dooobry moment bo Fifi poczal sie na "pierwszy strzal" . Teraz myslalam ze bedzie tak samo i bez wiekszych staran bo wypatruje tylko dni plodnych a tu lipaaaa 2 miesiace i nic, i teraz pewnie tez @ dostane . wiec jak teraz sie nie uda, to wyluzuje calkowicie...bo w przeciwnym razie to zeswiruje albo do bezplodnych sie zalicze.... ![]() U nas dzis cieplusio, a ja na maxa zasmarkana chodze... i wszystko mnie boli... uaaa...i mam mega lenia a tu trzeba FIfiemu ciuchy do szkoly wyprac i zadanie odrobic... |
|
|
|
|
#3002 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26131438] tylko w weekendy - więc pewnie nieprędko coś zdziałamy
[/QUOTE]kochana ty sposobem mozesz zdzialac szybciej niz niejedna z nas
|
|
|
|
#3004 |
|
Raczkowanie
|
a ja wywiesilam pranko do ogrodu i jak mi lunelo deszczem, to pranie ocieka woda
![]() oooo... a czemu mi suwaczkow nie wyswietla tylko linki
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3005 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Przestawiłam się na tryb co drugi dzień może się zafasolkuje w tym miesiącu
a kiedyś się myślało, że to takie proste![]() buziaki dla was |
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio oglądam chyba wszystkie seriale na polsacie i TVN. Zamiast się ruszyć na spacer to kiszę się przed tv. Sama jestem zła na siebie no ale poduszka jest dla mnie wyjątkowo kusząca teraz ![]() Dziewczyny wrzucilam do 1# posta link http://www.duszpasterstworodzin.rzes...page/n_p_r.htm na prośbę kism ponieważ często przewija się przez wątek i jest przydatny. Można znaleźć o śluzie płodnym etc. Jeżeli chcecie mieć w jednym miejscu jeszcze jakieś przydatne linki to dajcie znać. Post pierwszy ma teraz akapit: Przydatne linki
|
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie wiem czy mam sie testowac ...6 mam miec @ , ale raczej nic z tego nie wyjdzie...... tzn nie cuzje sie jakbym byla w ciazy , nie mam zadnych dolegliwosci a czuje sie jakby @ miala przyjsc od paru dni bo caly czas boli lub pobolewa mnie brzuch w ten specyficzny sposob i sluz mi sie zorbil mleczny ..... a wy w ogole pamietacie swoje pierwsze objawy ? (pyt skierowane do mam)
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#3008 |
|
Raczkowanie
|
Gizmiątko,najlepiej poczekać do dnia okresu..wiem,że to ciężko..bo sama czekam na 6 kwietnia z wyjaśnieniem
ale za dużo o tym nie myślę,bo nie chcę żeby z nerwów przesunęła się miesiączka(tfu tfu!) objawów nie mam,może trochę piersi mi się powiększyły,czasem mam jakieś kłucie w brzuchu-ale jakoś nie jestem tak nerwowa jak zawsze przed okresem śluz mam wodnisty dziwne jest dla mnie tylko to,że zawsze 2-3 dni przed okresem on mi się już rozkręca-czyli jest taki już zabarwiony śluz z krwią,a teraz nic ale się nie nastawiam echh |
|
|
|
#3009 | |
|
Raczkowanie
|
heh ja zapewne tu dluzej zostane
, chyba ze za 10 dni zamykacie forum Cytat:
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i wlasnie cos mnie brzuch zaczal lupac i cos czuje ze znow nici i przyjdzie @
||
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
Gizmiatko a czemu tylko 10 dni ??
moje pierwsze objawy to : do dnia miesiaczki i jeszcze jakies 2 tyg po tym terminie nie mialam zadnych objawow, zupelnie jakby mi sie dopiero co skonczyl okres, w drugim miesiacu zaczal mnie pobolewac brzuch, taki tepy bol jak na okres, cmilo mnie delikatnie, potem wstret do zapachu i samku miesa, mdlosci - czesciej wieczorem niz rano, odrzucenie od papierosow, zmeczenie, i to wszystko z poczatkowych objawow ehhh... a mnie zaczyna cos brzuch luypac na @ i chyba d*** zbita bedzie
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku Edytowane przez Andziula28 Czas edycji: 2011-04-03 o 19:25 |
|
|
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
Witam , moje kochane !
Strasznie Was przepraszam że tak długo mnie tu nie było Poprostu totalny brak czasu ... No ale postanowiłam wrócić . Podczytałam już troszkę wstecz i bardzo gratuluję zafasolkowanym !! Ja 1 cykl starań - nieudany w 2 cyklu nie próbowaliśmy , bo choroba stttraszna mnie dopadła teraz jesteśmy po 3 cyklu starań ![]() Jestem pozytywnie nastawiona , ale nie nakręcam się zabardzo ![]() @ ma przyjść 11-stego także wszystko przede mną ![]() Jeszcze raz gratuluję przyszłym mamusią !! Pozdrawiam |
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawurka - wiesz , no mowia najlepej do 6 tylko ze tak naprawde to ja nie wiem kiedy dostane okres bo mam pierwszy cykl po odstawce antykow a tu juz roznie bywa!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
No dziewczyny widzę, że w tym pięknym dniu Wam humory dopisują. Ja właśnie wróciłam od rodziców. No więc tak bhcg niewykrywalna, ale nie mogłoby być pięknie prawda... @ w dalszym ciągu nie przyszła, ale po wynikach okazało się, że mam jakieś zapalenie w organizmie (bardzo wysokie crp - norma jest do 5 chyba, a ja mam 17). No i oczywiście będą badania.
Co do starań. Wiecie w związku z tym, że w tym miesiącu mam już cykl 37 dniowy. Lekarz powiedział, że mam zaburzoną gospodarkę hormonalną po braniu tabletek antykoncepcyjnych przez 8 lat.
|
#3015 |
|
Raczkowanie
|
bo sie okaze, ale ja na ciaze zupelnie nie licze...kochana u mnie widzisz nie tak szybkooo... jakos czuje ze nie jestem w ciazy... no nic przyszly miesiac sobie odpuszcze i sie zrelaksuje i od maja zaczne
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez jakos sie nie cuzje na ciaze i zastawnaiam sie nad sensownoscia testowania ...... jakos czuje bardziej zblizajaca sie @ niz ciaze ...
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
Gizmiatko to masz tak samo jak ja... :/ ja od 3 miesiecy jak zaczelismy sie starac o dzidzie co miesiac przed @ mam coraz to inne objawy okresowe, nie takie jak zwykle mialam,ostatnio nawet mi sie @ 3 dni spoznila,co sie nigdy nie zdarzalo,zrobilam test i zaraz @ dostalam :/ kurcze tak sie na ta ciaze nastawiam ze az mi organizm fiziuje. Zastanawiam sie czy od maja nie kupic sobie testow owulacyjnych... co by latwiej poszlo...
Aleee sie obzarlam pizza ze sie ledwo ruuszam ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- ja testuje dopiero jak mi sie @ spoznia 2-3 dni. Kurcze wkurzona jestem, bo od 3 miechow, nie pije nawet piwka na imprezce bo MOZE jestem w ciazy a potem d*** blada z tego wychodzi . Teraz chora jestem aspiryny nie biore, zdycham o wiele dluzej i pewnie znow nie uda sie
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec ja nie wiem co jest normlane a co nie ;] ja lece spac jutro trzeba wstac do pracy buzka
|
|
|
|
#3019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla dziewczyn, które niedawno do nas dołączyły, mam radę - jeśli jeszcze tego nie zrobiłyście, to sięgnijcie kilkanaście stron wstecz (tak na oko) do historii kaskaderki Kaskaderko, wiem, że może Ci być przykro na wspomnienie o tym, ale na pewno Twój przykład dał co poniektórym z nas mocno do myślenia na temat nakręcania się i wierzenia we wczesne objawy. Dzięki
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki po weekendzie. Sorki, że się nie odzywałam, ale jak już wspominałam zawsze te dwa krótkie dni spędzam z mężem na wspólnych wyprawach
.Dzięki kathrinaaaaa za zyczenia owocnych staranek. Niestety szczyt śluzu miałam w niedziele, dotego szyjka wysoko i otwarta, ale temperatura cały czas na takim samym poziomie, więć cykl bezowulacyjny. Mój Tż pocieszył mnie, że dopiero na wielkanoc są jajeczka i w nowym cyklu się pojawią i u mnie . Dzięki niemu nawet smutno mi nie jest, że i tym razem nic z tego nie będzie.Andziula28, Messuah witajcie w naszym gronie. Jeżeli chodzi o codzienne stranka to ja popieram dziewczyny, że nie ma sensu. No chyba, że dla przyjemności i relaksu to jak najbardziej. ![]() goldika zazdrościmy młodści . Tusia oby nowy cykl był szczęśliwy ![]() A tak wogóle to miałam takie piękne sny. Śniło mi, że kołyskę i łóżeczko do domku przywiózł mój Tż i razem składaliśmy. Aż z usmiechem się obudziłam. Miłego dnia wszyskim zyczę
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
Witam poniedzialkowo
![]() Ja juz dzis sie calkowicie przestalam ludzic ze sie udalo bo tak mnie brzuchol pobolewa na @ ze az nie milo bylo oczy otworzyc ![]() U Nas dzis sliczna pogoda, sloneczko swieci a moje dziecie ma goraczke 38,3 goraczki w piatek mial 39,3 w weekend zdrow jak ryba i dzis znow i nie mam pojecia z czego Farina witaj witaj kochana
|
|
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
Witam m0je Kochane w ten piękny słoneczny dzień
Jak tam samopoczucie ? U mnie okey poza tym że od 2 dni jakoś bolą mnie jajniki ... niewiem z czego może @ się zbliża ... byle nie ... ![]() Chciałam bardzo serdecznie podziękować Kaskaderce Że trzymiesz tu tak wszystkich na duchu ! i Masz tak wspaniałe rady ! Pozdrawiam ! |
|
|
|
#3023 |
|
BAN stały
|
Cześć dziewczyny. Trochę tu nie pisałam, ale czytam was na bierząco.
Witam nowe staraczki i życzę powodzenia w tym cyklu i żeby @ nie przyszła .U mnie dziś 17dc i śluzu płodnego jak nie było tak nie ma. No nic , mam tylko nadzieję że w tym roku uda się zafasolkować . W tym cyklu jestem bardzo spokojna i co ma być to będzie ![]() A moje plany na dziś to spotkanie w banku, muszę donieść dokumenty do kredytu
|
|
|
|
#3024 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, nie było mnie tydzień a tu tyle postów, ze ledwo nadrobiłam
chciałam napisac już wczoraj rano ale musiałam nadrobić zaległości żeby się wczuć w sytuacje ![]() Witam wszystkie nowe forumowiczki Mam kłopot dziewczyny i chciałam się poradzić, bo pomimo luteiny i dostinexu dalej mam nieregularne cykle i się zastanawiam czy ja przypadkiem nie popełniam błędu przy liczeniu dni cyklu - może to powodować , ze zaczynam brać w złym momencie leki. Keidyś dawno temu Kwiatek napisała, ze cyklu nie liczy się od pierwszego plamienia tylko od "czystej" krwi. ![]() Sorki za bezpośredniość, muszę rzucić trochę mięsa, zebyście miały obraz: Miałam tak: 26.03 - lekko podbarwiony śluz po przytulaniu z tż'etm 27.03 - przedpołudnie kompletnie nic, wieczorem jakby brązowy śluz podbarwiony krwią ale baaaardzo malutko ![]() 28.03 - brązowo/czerwono malutko tak jak dzień wczesniej 29.03 - powódź!!!!! ![]() No iteraz tak - skoro mam brac luteine od 16 do 25 dnia cyklu tzn. od kiedy? Który z tych powyższych dni jest 1 dc. ? ![]() Help? |
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plamienia nie oznaczają jeszcze miesiączki - miesiączka to krwawienie spowodowane złuszczaniem się endometrium. A plamienia? mogą być, ale może ich nie być... więc nie da się od nich liczyć.
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od 2 cykli mam problem z ustaleniem 1dc
Różnie bywa, ale w marcowym cyklu stwierdziłam że krwawienia wcale nie było za to 12 dni plamień - tydzień przerwy - 5 dni plamień. W efekcie nie zaczęłam Clo ![]() Czekam teraz na @ bo ma przyjść na pozątku kwietnia i mam nadzieję że już nie będę miała wątpliwości..
|
#3027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A potem zakupy obiadek i opieka nad chorowitym mężem. Od wczoraj ma lekkie przeziębienie, a cierpi jak obłożnie chory. Ale chyba wszyscy mężczyźni tak mają .Natalala4 ja też twierdzę, że pierwszy dzień jest 29.03.
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam chyba jakieś załamanie wiosenne ;/
ciągle bym spała albo płakała, do tego moja cera pogorszyła się do tego stopnia że nie mogę na siebie patrzeć ;(
|
#3029 |
|
Raczkowanie
|
Natala4 i ja uwazam ze 29.03 to pierwszy dzien cyklu.
Farina, moj S jak ma kaszel i 37,5 to lezy umierajacy i wyglada tak jak ja jak mam 40 st goraczki. kathrinaaaaa - i pewnie takim podejsciem "olewczym" najszybciej z nas zafasolkujesz najlepsze podejscie jakie moze byc ![]() agacia to pewnie przesilenie wiosenne, ja tez ostatnio rozdrazniona chodze i o wszystko wyje. A cera - moze za duzo slodyczy ja bynajmniej tak mam ![]() A ja niestety w planach nic dzis nie mam przez ta goraczke malego, siedze w domu, co ewent. moze szczypior, pietruche i salate zasadze
|
|
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Lady MK, Nadia, Kathrinaaaaaa, Farina, Andziula!!! (ps. Andziula boski ten kurczak
) O matko dziewczyny to wychodzi na to ze ja od 15 lat cykl źle licze buhahahahaha...moze dlatego to wszystko takie pop*szone.... u mnie. Ostatnie pytanie kontrolne w tym samym temacie - bo ja to taki niewierny Tomasz jestem jak nie pomacam to mi ciężko ogarnąć - ale 28.03 to już było takie ewidentnie z krwią tylko bardzo mało i z brązowym ale przez cały dzień - to tego na pewno nie liczyć?????
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

w sensie takim,że może źle na Ciebie i Lubego działa to wyrażenie:starac się?
kiedy to nastapi i wybral dooobry moment bo Fifi poczal sie na "pierwszy strzal"
. Teraz myslalam ze bedzie tak samo i bez wiekszych staran bo wypatruje tylko dni plodnych a tu lipaaaa
2 miesiace i nic, i teraz pewnie tez @ dostane
. wiec jak teraz sie nie uda, to wyluzuje calkowicie...bo w przeciwnym razie to zeswiruje albo do bezplodnych sie zalicze.... 

owłosienia zbędnego nie miałam za to okropne problemy z cerą, ale to po prostu straszne. Po badaniach hormonalnych w szpitalu okazało się też że mój testosteron jest praktycznie dwa razy wyższy niż powinien
. Leczenie hormonalne pomogło