Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 16:50   #3871
jagoda221
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Hej, hej nie było mnie parę dni i teraz miałam sporo nadrabiania
widzę, że temat podróży na topie u nas z podróżą będzie marnie, ja za 2 tygodnie będę bez pracy... no ale może uda się mi coś znaleźć, a wtedy będzie krucho z urlopem, poza tym wolimy pieniądze zaoszczedzić na kupno miekszania lub budowę domu (działkę ma mój TŻ więc spory dodatkowy wydatek odpada), ale może udałoby się nam chociaż na jakiś fajny dłuższy weekend gdzieś wyskoczyć i nie mówie tu już o zagranicznych wojażach

Co do ślubnych postępów, to poradnia już cała zaliczona, więc śluzowców już odwiedzać więcej nie musimy
W sobotę spotkałam się z koleżanką, której brat pracuje w cateringu który zamówiliśmy na wesele, gadałyśmy z nim na skype i sporo mi doradził, podał fajne rozwiązania i powiedział czego unikać a co szefowa będzie wciskała
A wczoraj przesłuchiwaliśmy z TŻ piosenki na pierwszy taniec i póki co będą to chyba "Magiczne słowa" ale wszystko się jeszcze może zmienić, jeszcze trochę czasu mamy
jusztyska nie martw się ja też straciłam pracę i teraz szukam. Na razie staram się nie zamartwiać. My wstępnie na pierwszy utwór wybraliśmy Franka Sinatre "Dancing with to chic to chic".
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 17:18   #3872
delilah1985
Raczkowanie

a jak ogólne przygotowania??
sukienki już wybrane?? moja jeszcze nie a ślub 27.08.2011 i martwię się ze nie zdążę
delilah1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 17:54   #3873
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czemu dopiero teraz tu przyszlas

No i widze, ze wiekszosc z nas przedklada mieszkanka, remonty itp nad podroz poslubna.
Co zrobic, takie czasy
oj już dawno się tu troche wypowiadałam potem przestałam, ale powróciłam przyjmiecie córkę marnotrwaną :P?

ano dokładnie takie czasy, ze najwazniejsza ta kasa i za nia trzeba sie uaganiac zeby to życie jakoś godnie się toczyło...

ja od dzis też jestem bez pracy :/

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:10   #3874
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Znowu mnie bardzo dawno nie było. ale jakoś tak nie mam czasu na wizaż zbyt wiele Teraz też właściwie wpadłam tylko na chwilkę, bo zaraz pędzę do dentysty ... Chciałam się pochwalić sukienką, bo w końcu zamówiłam Dołączam zdjęcie i liczę na pomoc w doborze fryzury, ewentualnie dodatków, bukietu, bo mam mętlik w głowie
Piekna suknia
Mi sie wydaje, ze fryzura czy dodatki to musza najbardziej pasowac do Ciebie, ciezko cos doradzac.
Do tego ramiaczka chyba lepiej by wygladaly krotkie kolczyki, naszyjnik odpada.
A bukiet Ja po prostu wybiore taki, ktory mi sie podoba.

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
oj już dawno się tu troche wypowiadałam potem przestałam, ale powróciłam przyjmiecie córkę marnotrwaną :P?

ano dokładnie takie czasy, ze najwazniejsza ta kasa i za nia trzeba sie uaganiac zeby to życie jakoś godnie się toczyło...

Pewnie, ze przyjmiemy

Wspolczuje wam braku pracy. Kurcze, dlatego wlasnie nie chce wracac do Polski. Nie jest nam tu najlepiej, bo wiadomo ze tesknimy za rodzina, znajomymi, swoboda porozumiewania sie i jeszcze wieloma innymi rzeczami, ale tutaj chociaz mamy prace.
I nawet gdybysmy ja stracili, to na 90% w ciagu tygodnia znajdziemy sobie inna. Moze nie jest to wymarzona praca, ale dzieki niej stac mnie na wszystko czego mi trzeba.Po prostu zyje nam sie tu latwiej.
Stary 2011-04-04, 18:59   #3875
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki! Znowu mnie bardzo dawno nie było. ale jakoś tak nie mam czasu na wizaż zbyt wiele Teraz też właściwie wpadłam tylko na chwilkę, bo zaraz pędzę do dentysty ... Chciałam się pochwalić sukienką, bo w końcu zamówiłam Dołączam zdjęcie i liczę na pomoc w doborze fryzury, ewentualnie dodatków, bukietu, bo mam mętlik w głowie
bardzo ładna suknia
co do bukietu masz pomysł na jakiś kolor?

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
jusztyska nie martw się ja też straciłam pracę i teraz szukam. Na razie staram się nie zamartwiać. My wstępnie na pierwszy utwór wybraliśmy Franka Sinatre "Dancing with to chic to chic".
bardzo fajna piosenka
już się pogodziłam z faktem nieprzedłużenia umowy, jestem nawet po rozmowie kwalifikacyjnej do innej pracy, ale bez odzewu

Cytat:

sporo nas bezrobotnych...

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Wspolczuje wam braku pracy. Kurcze, dlatego wlasnie nie chce wracac do Polski. Nie jest nam tu najlepiej, bo wiadomo ze tesknimy za rodzina, znajomymi, swoboda porozumiewania sie i jeszcze wieloma innymi rzeczami, ale tutaj chociaz mamy prace.
I nawet gdybysmy ja stracili, to na 90% w ciagu tygodnia znajdziemy sobie inna. Moze nie jest to wymarzona praca, ale dzieki niej stac mnie na wszystko czego mi trzeba.Po prostu zyje nam sie tu latwiej.
i tu masz rację, może praca nie jest Twoją wymarzoną, ale daje Ci poczucie bezpieczeństwa finansowego, nie musisz się martwić co włożyc do garnka, poza tym jeśli coś Ci potrzeba kupujesz to, i włąsnie tym się różni UK od Polski... czasem nachodzi mnie żeby wyjechać gdzieś zagranicę, ale TŻ nie bardzo chce..., wiem, że różowo tam nie jest, przez wakacje na studiach wyjeżdzałam do UK i do Włoch i jakieś blade pojęcie o pracy tam mam...

a papier na nasze zaproszenia nadal nie przyszedł
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 19:00   #3876
martitaw
Raczkowanie

kasikkkkka
ja bym do tej sukni spróbowała dać kolczyki przy uchu.. mogą być nawet większe (choć to oczywiście zależy od kształtu Twojej twarzy - przy mojej odpadają) i bransoletę - nawet dość pokaźną...
Kwiaty - w jakimś intensywnym, zdecydowanym kolorze. Może w kształcie berła ale nie typowego, tylko szersze na górze(?)

A co do pracy dziewczynki, to chyba wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma..
Ja pracuję ale też krucho z robotą. W pewnym momencie przestałam liczyć ile osób zwolniono w tym roku. Mój Luby w Warszawie, ja tu.. On nie może znaleźć pracy tutaj, a ja tam.. a decyzję trzeba będzie podjąć, po ciągnąć to wszystko na odległość po ślubie trochę bez sensu.

jusztyska: A panom od papieru należy się łomot i to SOLIDNY

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-04 o 19:05
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 19:04   #3877
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Hej, hej nie było mnie parę dni i teraz miałam sporo nadrabiania
widzę, że temat podróży na topie u nas z podróżą będzie marnie, ja za 2 tygodnie będę bez pracy... no ale może uda się mi coś znaleźć, a wtedy będzie krucho z urlopem, poza tym wolimy pieniądze zaoszczedzić na kupno miekszania lub budowę domu (działkę ma mój TŻ więc spory dodatkowy wydatek odpada), ale może udałoby się nam chociaż na jakiś fajny dłuższy weekend gdzieś wyskoczyć i nie mówie tu już o zagranicznych wojażach

Co do ślubnych postępów, to poradnia już cała zaliczona, więc śluzowców już odwiedzać więcej nie musimy
W sobotę spotkałam się z koleżanką, której brat pracuje w cateringu który zamówiliśmy na wesele, gadałyśmy z nim na skype i sporo mi doradził, podał fajne rozwiązania i powiedział czego unikać a co szefowa będzie wciskała
A wczoraj przesłuchiwaliśmy z TŻ piosenki na pierwszy taniec i póki co będą to chyba "Magiczne słowa" ale wszystko się jeszcze może zmienić, jeszcze trochę czasu mamy
super że poradnia załatwiona

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 19:10   #3878
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez delilah1985 Pokaż wiadomość
sukienki już wybrane?? moja jeszcze nie a ślub 27.08.2011 i martwię się ze nie zdążę
Nie przejmuj się, ja dopiero dziś zamówiłam suknię Na pewno zdążysz, nie stresuj się.
Co do fryzury, to ja mam włosy kręcone do ramion. Pewnie jeszcze trochę urosną. Tak sobie myślę, żeby zostawić je rozpuszczone i tylko lekko podpiąć, z którejś strony. Zastanawiam się tylko, czy welon będzie mi do tego pasował? Jak sądzicie?

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Jeśli chodzi o biżuterię, to myślałam o kolczykach, takich raczej krótszych, no i bransoletka na łapkę Na szyję już nic nie będę kombinować, bo będzie za dużo tego wszystkiego.
Co do bukietu, właśnie chciałabym coś w intensywnym kolorze. Może coś w różu, albo fiolet. Myślę, że raczej mały. Co do kwiatów, to na pewno nie chcę róż. Może jakieś takie "puchate", np. goździki...
Stary 2011-04-04, 19:11   #3879
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Suknia piękna. Cudowny wybór
hmmm Może taki bukiet wiszący??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20090613050.jpg (35,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cascading-19.jpg (26,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sa2a.jpg (22,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg purple%20orchids%20and%20lisianthus%20bouquet.jpg (21,0 KB, 12 załadowań)

Stary 2011-04-04, 19:14   #3880
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się, ja dopiero dziś zamówiłam suknię Na pewno zdążysz, nie stresuj się.
Co do fryzury, to ja mam włosy kręcone do ramion. Pewnie jeszcze trochę urosną. Tak sobie myślę, żeby zostawić je rozpuszczone i tylko lekko podpiąć, z którejś strony. Zastanawiam się tylko, czy welon będzie mi do tego pasował? Jak sądzicie?

Mojego TŻ kuzynka też ma takie kręcone włosy do ramion, i właśnie na ślubie miała je rozpuszczone i z jednej strony wpięty kwiat. Wyglądała pięknie. I ja osobiście do takiej fryzury już welonu nie widzę, ale to tylko moje subiektywne odczucie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 19:14   #3881
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
ten ostatni mi się podoba, co to za kwiatki??
Stary 2011-04-04, 19:18   #3882
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez delilah1985 Pokaż wiadomość
Zdążysz... Spokojnie Tylko szukaj dzielnie tej jedynej

Moja już wybrana, zapłacona, czeka na mnie w salonie
Poza tym na razie ja robię papierowe rzeczy na wesele:
-karteczki z opisem na swojski stół,
- naklejki na alkohol - projekt dałam do druku i dziś dostałam potwierdzenie realizacji ( powinni już dostać kasę, więc pewnie się drukują )
- zawieszki na wino robię
- zawieszki na inne alkohole
- karteczki z podziękowaniem dla gości ( to będę robić jutro )

Poza tym mamy w domu zaproszenia już i zastanawiamy się co teraz

Stary 2011-04-04, 19:19   #3883
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Mojego TŻ kuzynka też ma takie kręcone włosy do ramion, i właśnie na ślubie miała je rozpuszczone i z jednej strony wpięty kwiat. Wyglądała pięknie. I ja osobiście do takiej fryzury już welonu nie widzę, ale to tylko moje subiektywne odczucie.
Też mi się to razem raczej nie widzi No i mam dylemat, bo z jednej strony mam ochotę wpiąć kwiatek we włosy i zrezygnować z welonu, ale z drugiej, fajnie by było mieć welon... Już tak sobie wydumałam, że może by tak do kościoła wpiąć welon tiulowy, gładki, taki długi, a po wejściu na salę welon zdjąć i wpiąć kwiatek i bawić się już bez welonu. Ewentualnie założyć później na chwilkę, do oczepin i tyle. Jak sądzicie, ma to ręce i nogi?Czy za dużo zachodu?
Stary 2011-04-04, 19:26   #3884
ardillka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Jeśli chodzi o biżuterię, to myślałam o kolczykach, takich raczej krótszych, no i bransoletka na łapkę Na szyję już nic nie będę kombinować, bo będzie za dużo tego wszystkiego.
Co do bukietu, właśnie chciałabym coś w intensywnym kolorze. Może coś w różu, albo fiolet. Myślę, że raczej mały. Co do kwiatów, to na pewno nie chcę róż. Może jakieś takie "puchate", np. goździki...
Też chce puchaty bukiet z goździków Wklejam moje ulubione i jedno zdjęcie fryzury - może się spodoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3b0f5f98000d7f8a4d2f2d65.jpg (34,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a100078_carnationbouquet_xl.jpg (25,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a088d4be2bda41de.jpg (33,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (12,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IGP2813.jpg (17,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00351.jpg (104,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg a864e290aa.jpeg (7,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gozdzik_bukiet.jpg (74,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images (8).jpg (10,7 KB, 14 załadowań)

Stary 2011-04-04, 19:28   #3885
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
storczyki... taka fioletowa odmiana

Stary 2011-04-04, 19:46   #3886
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Tyle czasu spędzam w Krakowie, a nawet nie słyszałam o takim sklepie Ostatnio się baaardzo zdziwiłam, gdy zobaczyłam szyld wypożyczalni gier planszowych Ale o bańkach nie słyszałam
w Krakowie jest taka wypożyczalnia? sklep z bańkami - vis'a'vis teatru słowackiego

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
Co do upychania mnie pod pachą, to jestem od Niego niższa i chodzę w cichobiegach, więc gdy idziemy objęci to mój bark mieści mu się pod pachą Stąd nawyk wpychania mnie tam nawet jak mam nieco wyższe buty
Luby jednak odgrażał się, że będzie szukał butów na "koturnach" żeby zachować proporcje między nami

A spacerów po Krakowie i ogólnie wspólnego korzystania z pogody zazdroszczę Ja swojego Szczęścia nie widziałam już od miesiąca
To ja zazdroszczę różnicy wzrostu między nami jest całe 5 cm, więc jak zakładam wyższe szpilki to już jestem taka sama jak Łoś. Dlatego przy nim odpadają wysokie buty, fryzury i kapelusze Jak znajdziecie jakieś podwyższane męskie buty daj znać, bo też takich szukamy.
Co do wspólnych spacerów - nadrabiamy. Przez pierwsze 5 lat związku widywaliśmy się najpierw raz na tydzień, potem na dwa tygodnie, a ostatecznie raz na miesiąc albo i rzadziej. Ale za to teraz już mieszkamy razem. Na razie w akademiku, ale też nam się marzy wspólny kąt, własny, nawet ciasny

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Czasami zabraniają sypać ryż ze względu na gołębie
Ja byłam na ślubie, gdzie ksiądz zabronił sypać ryżem, "bo to też chleb Boży, a chleba na ziemię nie wolno rzucać, bo Chińczyki go jedzą tak jak my pszenicę".

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
My za wesele w całości będziemy właśnie płacić "z kopert" i mam nadzieję, że nie braknie . Do opłacenia też mamy zespół, fotografa i kamerzystę. A na jesieni lub zimą chcemy wyremontować łazienkę. Czas też pomyśleć o dzieciach... Więc wydatki na razie przekraczają wpływy . Ale gdyby jakimś cudem udało się nam przyoszczędzić, to kto wie...
My bierzemy kredyt, rodzice odkładają, żeby pomóc. Sami nie dalibyśmy rady żadnym sposobem. A latka lecą i też już czas rodzinę zakładać, dzieci planować. A z kopert pewnie opłacimy co zostanie, reszta na jakąś lokatę albo coś, na nasze mieszkanko, na wkład. Żeby chociaż na "rozmnożenie się" coś było.

Cytat:
ja za 2 tygodnie będę bez pracy...
gratuluję poradni, porad cateringowych i piosenki
A co do pracy - zaczynam się martwić, jak tak słucham wszystkich wkoło, którzy mówią, jak to nie mają pracy i nie mogą znaleźć. Łoś już od wakacji szuka czegoś w zawodzie i lipa. Nie chcę spędzić najbliższego roku na kieszeni u rodziców jeszcze. Trochę się tego boję...

Cytat:
Witaj
szukajcie pracy twardo, później będziecie nas motywować

Cytat:
czasem nachodzi mnie żeby wyjechać gdzieś zagranicę, ale TŻ nie bardzo chce..., wiem, że różowo tam nie jest, przez wakacje na studiach wyjeżdzałam do UK i do Włoch i jakieś blade pojęcie o pracy tam mam...

Też myśleliśmy o wyjeździe zagramonicę. Niestety w przeciwieństwie do Ciebie, żadne z nas wcześniej nigdzie nie jeździło, a w ciemno strach jechać. A inaczej to chyba ciężko.
Za papier panu należą się baty!

Cytat:
Nie wiem czy to czasem nie jest mieszanka. Te u góry takie jakby w białe plamki to storczyk Wanda. Ten nad którym tak usilnie cały czas się zastanawiam. Piękny ale drogi.

Cytat:
Już tak sobie wydumałam, że może by tak do kościoła wpiąć welon tiulowy, gładki, taki długi, a po wejściu na salę welon zdjąć i wpiąć kwiatek i bawić się już bez welonu. Ewentualnie założyć później na chwilkę, do oczepin i tyle. Jak sądzicie, ma to ręce i nogi?Czy za dużo zachodu?
Ręce i nogi to ma jak najbardziej. Też bardzo podobnie chcę zrobić, z tym, że długi welon zamienić na krótki, lub odpiąć jeśli do ślubu będę miała oba. Kwiatka cały czas myślę mieć, a na oczepiny rzucać krótkim welonem.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 20:50   #3887
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
mi bardzo spodobał się pierwszy i ostatni, choć te storczyki wydają się być jakieś takie ciężkie.. Pierwszy lekki, luźny.. niby łąkowy ale ma to coś. ZAPISAŁAM sobie

OOOO i widzę, że ostro ruszyłaś z "papierologią" Gratuluję. My nadal nie zamknęliśmy listy gości więc o zaproszeniach czy winietkach nie ma co marzyć.

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-04 o 20:53
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 20:50   #3888
blueberry88
Zakorzenienie

U nas jest tak, że właśnie TŻ chciałby wyjechać. W swoim zawodzie np. w Berlinie zarabiałby trzy razy więcej. Jeśli będzie trzeba, to zawsze jest jakaś alternatywa, ale nie wyobrażam sobie zostawić rodzinny kraj i żeby dzieci miały spędzić najmłodsze lata za granicą... Oj, ta Polska mogłaby się polepszyć - nie miałybyśmy takich dylematów.

kasikkkkka, sukienka pierwsza klasa
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 21:13   #3889
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
U nas jest tak, że właśnie TŻ chciałby wyjechać. W swoim zawodzie np. w Berlinie zarabiałby trzy razy więcej. Jeśli będzie trzeba, to zawsze jest jakaś alternatywa, ale nie wyobrażam sobie zostawić rodzinny kraj i żeby dzieci miały spędzić najmłodsze lata za granicą... Oj, ta Polska mogłaby się polepszyć - nie miałybyśmy takich dylematów.

cieszę się, że się podoba
Stary 2011-04-04, 21:25   #3890
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Też mi się to razem raczej nie widzi No i mam dylemat, bo z jednej strony mam ochotę wpiąć kwiatek we włosy i zrezygnować z welonu, ale z drugiej, fajnie by było mieć welon... Już tak sobie wydumałam, że może by tak do kościoła wpiąć welon tiulowy, gładki, taki długi, a po wejściu na salę welon zdjąć i wpiąć kwiatek i bawić się już bez welonu. Ewentualnie założyć później na chwilkę, do oczepin i tyle. Jak sądzicie, ma to ręce i nogi?Czy za dużo zachodu?
A dlaczego nie chcesz i kwiatka i welonu jednocześnie ja tak będę mieć... Moja przyjaciółka tak miał i pięknie wyglądała...

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
mi bardzo spodobał się pierwszy i ostatni, choć te storczyki wydają się być jakieś takie ciężkie.. Pierwszy lekki, luźny.. niby łąkowy ale ma to coś. ZAPISAŁAM sobie

OOOO i widzę, że ostro ruszyłaś z "papierologią" Gratuluję. My nadal nie zamknęliśmy listy gości więc o zaproszeniach czy winietkach nie ma co marzyć.
Winietek jeszcze nie robię - poczekam na wszystkie potwierdzenia, czyli do połowy lipca... Ale całą resztę staram się zrobić, bo mam teraz czas, a za kilka lub kilkanaście dni idę na staż i czasu będzie mniej a rzeczy do zrobienia więcej...

Stary 2011-04-04, 21:45   #3891
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
A dlaczego nie chcesz i kwiatka i welonu jednocześnie ja tak będę mieć... Moja przyjaciółka tak miał i pięknie wyglądała...

--
Po prostu suknia ma dość mocno zdobiony gorset i ramiączko, plus do tego rozpuszczone kręcone włosy, plus kwiatek i do tego welon... i nie chcę wyglądać jak choinka Nie chciałabym przesadzić ale jestem jak najbardziej otwarta na wszelkie sugestie
Stary 2011-04-04, 22:08   #3892
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Po prostu suknia ma dość mocno zdobiony gorset i ramiączko, plus do tego rozpuszczone kręcone włosy, plus kwiatek i do tego welon... i nie chcę wyglądać jak choinka Nie chciałabym przesadzić ale jestem jak najbardziej otwarta na wszelkie sugestie
Rozumiem... Co za dużo to niezdrowo... To może coś takiego??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (16,1 KB, 29 załadowań)

Stary 2011-04-04, 22:13   #3893
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

czesc
Podczytuję Was w wolnej chwili, ale jakoś odpisać nie mam kiedy
ciągle coś.
A piatek montowali nam szafe w sypialni a później jescze składaliśmy łózko i zeszło. Weekend w szkole. A tak to cały czas prace pisze
Dziś troszkę odpoczęliśmy, ale z kolei byliśmy z wujkiem Tż po lampkę bo obiecaliśmy za pomoc w remoncie

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2011-04-04 o 22:14
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:14   #3894
kasikkkkka
Zadomowienie

Wygląda ciekawie, ale siebie w takiej fryzurze nie widzę. Nie wiem, czy moje niesforne loczki dałyby się zaczesać gładko do tyłu i moje są chyba krótsze, przynajmniej na razie
Stary 2011-04-04, 22:15   #3895
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Ja też nie wyobrażam sobie mieszkania za granicą.

Cytat:
Masz rację, przesadzić jest bardzo łatwo. Welon nie jest przecież konieczny, i bez niego można zjawiskowo wyglądać. No chyba, że Ci na nim bardzo zależy, to co innego.
Stary 2011-04-04, 22:20   #3896
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Masz rację, przesadzić jest bardzo łatwo. Welon nie jest przecież konieczny, i bez niego można zjawiskowo wyglądać. No chyba, że Ci na nim bardzo zależy, to co innego.
No właśnie mam mieszane uczucia i się miotam póki co Pewnie skończy się tak, że poczekam aż przyjedzie i pod koniec maja jak pójdę do pierwszej przymiarki, to poprzymierzam różne welony i zobaczę jak to będzie wyglądać. Wtedy podejmę decyzję
Stary 2011-04-04, 23:14   #3897
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
sporo nas bezrobotnych...

i tu masz rację, może praca nie jest Twoją wymarzoną, ale daje Ci poczucie bezpieczeństwa finansowego, nie musisz się martwić co włożyc do garnka, poza tym jeśli coś Ci potrzeba kupujesz to, i włąsnie tym się różni UK od Polski... czasem nachodzi mnie żeby wyjechać gdzieś zagranicę, ale TŻ nie bardzo chce..., wiem, że różowo tam nie jest, przez wakacje na studiach wyjeżdzałam do UK i do Włoch i jakieś blade pojęcie o pracy tam mam...

ano sporo i nie jest to optymistyczne :/
ja jakos nie chce wyjeźdzac zagranice poza ty tutaj rodzice kupili Nam mieszkanie wiec start i tak mamy super - zobaczymy moze jakos się wszytsko poukłada.

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

To ja zazdroszczę różnicy wzrostu między nami jest całe 5 cm, więc jak zakładam wyższe szpilki to już jestem taka sama jak Łoś. Dlatego przy nim odpadają wysokie buty, fryzury i kapelusze Jak znajdziecie jakieś podwyższane męskie buty daj znać, bo też takich szukamy.
Co do wspólnych spacerów - nadrabiamy. Przez pierwsze 5 lat związku widywaliśmy się najpierw raz na tydzień, potem na dwa tygodnie, a ostatecznie raz na miesiąc albo i rzadziej. Ale za to teraz już mieszkamy razem. Na razie w akademiku, ale też nam się marzy wspólny kąt, własny, nawet ciasny

Ja byłam na ślubie, gdzie ksiądz zabronił sypać ryżem, "bo to też chleb Boży, a chleba na ziemię nie wolno rzucać, bo Chińczyki go jedzą tak jak my pszenicę".

Witaj
szukajcie pracy twardo, później będziecie nas motywować
witam
ja muszę sie własnie dopytać czym u Nas wolno sypać przed kościołem

ja tez zazdroszcze między Nami jest 2 cm a właściwie to widac jakbysmy byli równi... więc u mnie obcasy koki itp totalnie odpadają..

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:17   #3898
Kinga_20
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Odnośnie pracy - nie załamujcie się, w końcu coś znajdziecie, ja szukałam dłuższy czas, jak nic to nic, a teraz od czerwca zaczynam drugą pracę - taką w której chcę zostać i na pół etatu będę pracować w drugim miejscu, a przedwczoraj dzwonili do mnie z trzeciego miejsca i też oferowali pracę, ale aż tak obrotna nie jestem i zrezygnowałam. Także na prawdę cierpliwości i wytrwałości Kochane.

Byłam wczoraj na próbnym ślubnym i jestem zachwycona Świetnie trafiłam, przemiła Pani, a do tego zna się na rzeczy jak mało kto, pomogła mi także w doborze biżuterii do sukni. Poszłam spać w tym makijażu tak na próbę, podkład trzymał się bosko, nawet jak wstałam to widać było, że skóra jest wygładzona, oczka tak samo. Będę mieć doklejane kępki rzęs w zewnętrznych kącikach oczu. Nie no ogólnie jestem b. zadowolona.

Druga sprawa - obrączki są już do odebrania. Aczkolwiek trochę się zezłościłam, bo najpierw było mówione, że będą max. 2 tys. kosztowały a teraz wyszło, że 200 zł więcej, bo są bardzo ciężkie, niby tylko 200 zł i to na całe życie, ale jestem zła, że nie potrafią dobrze wyliczyć ceny.

Buty przyszły!!! I tu coś dla margolki Obcasiki mam małe 2 cm, jak stanęłam obok TŻ i on zapuszcza włosy jeszcze to jesteśmy na równi, jak on jest w wizytowych Także jest ok Fotki wklejam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg but.jpg (102,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but2.jpg (98,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but3.jpg (98,4 KB, 16 załadowań)

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:22   #3899
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Odnośnie pracy - nie załamujcie się, w końcu coś znajdziecie, ja szukałam dłuższy czas, jak nic to nic, a teraz od czerwca zaczynam drugą pracę - taką w której chcę zostać i na pół etatu będę pracować w drugim miejscu, a przedwczoraj dzwonili do mnie z trzeciego miejsca i też oferowali pracę, ale aż tak obrotna nie jestem i zrezygnowałam. Także na prawdę cierpliwości i wytrwałości Kochane.

Byłam wczoraj na próbnym ślubnym i jestem zachwycona Świetnie trafiłam, przemiła Pani, a do tego zna się na rzeczy jak mało kto, pomogła mi także w doborze biżuterii do sukni. Poszłam spać w tym makijażu tak na próbę, podkład trzymał się bosko, nawet jak wstałam to widać było, że skóra jest wygładzona, oczka tak samo. Będę mieć doklejane kępki rzęs w zewnętrznych kącikach oczu. Nie no ogólnie jestem b. zadowolona.

Druga sprawa - obrączki są już do odebrania. Aczkolwiek trochę się zezłościłam, bo najpierw było mówione, że będą max. 2 tys. kosztowały a teraz wyszło, że 200 zł więcej, bo są bardzo ciężkie, niby tylko 200 zł i to na całe życie, ale jestem zła, że nie potrafią dobrze wyliczyć ceny.

Buty przyszły!!! I tu coś dla margolki Obcasiki mam małe 2 cm, jak stanęłam obok TŻ i on zapuszcza włosy jeszcze to jesteśmy na równi, jak on jest w wizytowych Także jest ok Fotki wklejam:
za załatwione sprawy - nie denerwuj się kwotom obrączek - czasem tak jest...

Stary 2011-04-05, 10:30   #3900
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Bardzo ładne buciki. Gratuluję załatwienia obrączek I super, że zadowolona jesteś z makijażystki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości