|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 | |
KWC
|
Cytat:
![]() dla mnie równie dobrze mogłabyś uczyć ciursko-tatarskiego albo staroegipskiego ![]() TŻ mnie wnerwia, nie poszedł dzisiaj do pracy i podczas mojej nieobecności zrobił taki bajzel, że aż mnie zatkało. A na moje pytanie kiedy to posprząta powiedział 'zaraz' i położył się spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi tez życie dało w kośc i się zawaliło, ale i tak to zmiany na lepsze. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() A ja sama sobie zrobiłam bałagan i chyba pora posprzątac? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3755 |
Zakorzenienie
|
Nie nadrobie Was nigdy w zyciu..
Przeczyalam tylko ostatnia strone ![]() Pestka.........Ja tez chcialam uczyc matmy...(i to bardzo) Kochalam matme ![]() No ale nie poszlo na studiach i sie za szybko poddalam i skonczylam na techniku informatyki ![]() CO do celulitu to jak sie karmi dzidziola piersia to mały ssaczek pieknie wysysa cały celulit ![]() tzn. nie dosłownie.... Ale naprawde celulit schodzi ![]() Ide sprzatac i cos zjesc po drodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
![]() Mam nadzieję, że pamiętacie taką mamusię ![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt, zdrowych maluszków ![]() ![]() Z tego co przeczytałam ostatnie parę stron to leciał temat wózków, my zdecydowaliśmy się kupić najpierw samą gondolę, mieszkamy na 4 bez windy a wózek 3 w 1 waży ok 15-20 kg to nie dałabym rady tego wtachać a na dole nie ma możliwości zostawiania. A co do prezentów i cieszenia się dziadków, to u mnie będzie pierwszy dzidziuś, od tz też, mam die siostry, młodsze ale jeszcze nie cieciate ![]() ![]() ![]() Tydz temu miałam wizytę, ale gin mi usg nie robił, zbadał, sprawdził bicie serduszka dzidzi, bo powiedział, że nie ma potrzeby robienia tak często usg ( chodzę co 3 tyg), a następną wizytę mam na 19 kwietnia, to będzie 20 tydz to jak dobrze pójdzie to poznam płeć ![]()
#3757 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzunio ładny, spódniczka też ![]() a sypialnia również ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyna przyszła ze wsi z 1 dzieckiem w ciąży ( sama jestem ze wsi a tak się nie zachowuję) , no i mama jej powiedziała że w ciąży nie powinno się golić włosów i myć krocza ![]() ![]() Pielęgniarki były przerażone jej stanem, infekcje.. ble jeszcze nie chodziła do gina ...
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam bób i arbuza ^^
Bób się właśnie gotuje, a arbuz poczeka do jutra
#3759 | ||||
kosmitka
|
To już lepiej niż gorzej. Trzymam kciuki, by większa połowa przechylała się na tą lepszą stronę
![]() Cytat:
I nie jesteś już chyba sama ? ![]() Cytat:
Jakoś to się musi naprostować i odwrócić. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów, mam arbuza, nektarynki, bób i szczypior i rzodkiewkę na serek i inne hity którymi może nie będę was zarażała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do patrzenia na brzuch i wsi, to byłam ostatnio u nas w sklepie, ciepełko było to tylko w bluzce dopasowanej i jedna baba się nie mogła powstrzymać i aż się pochyliła żeby dobrze zobaczyć mój brzuch ![]() Współczuję pielęgniarkom które musiały pracować przy tej lasce ![]() Co do chodzenia do ginekologa to wczoraj usłyszałam od mojej szwagierki stwierdzenie, że po co chodzić jak się nic nie dzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | ||
Rozeznanie
|
Ale jakie fuuukac, moja mama tez uczy matematyki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Od kilku tygodni uwrazliwiam go, ze pozniej - z wielkim brzuchem i z dzidzia bedzie MUSIAL mi pomagac w domu bo nie dam rady sama, to najpierw stwierdzil, ze on mi przyprowadzi kogos do sprzatania ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3766 |
Zakorzenienie
|
O matko a umnie on bałaganiarz, ja bałaganiara to zginiemy haha
![]() Zjadłam pół arbuza sama bo tż tylko kawałeczek wziął a mama nie chciała. Jaaa ale mi dobrze, ale nie pogardziłabym gdyby było jeszcze trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | |
Zakorzenienie
|
heh, to tak jak ja
![]() ![]() Cytat:
![]() myślałam, że mnie nic już nie zdziwi ![]() ale moja mam pracuje w szpitalu i też często takie historyjki przynosi, masakra jak ludzie nie dbają o siebie.. nie jadłam nigdy bobu- jak smakuje??
![]() |
#3768 |
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że 5% kobiet rodzi w terminie
![]() No i to ponoć prawda, że w pierwszej ciąży to raczej po terminie sięrodzi, niż przed, ale bardzo to różnie bywa jednak, bo i zdarzają się niestety wcześniaczki poniżej 36tc ![]() Chwalę się - zaczynam czuć ruchy dzieciaczka ![]() ![]()
#3769 | ||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
A arbuza jakoś nie mogę upolować. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Miss.hot nie mogę Cię zacytować! gratulacje kochana ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3770 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Ale śmigacie z tym pisaniem, nie było mnie jeden dzień a tu 12 stron do nadrobienia. Wczoraj mieliśmy gości, brat z rodzinką przyjechał i bratowa już mi zapowiedziała, że jakieś ciuszki uszykuje, bo mam 2 letniego bratanka, na razie nie wiem czy będzie chłopak czy dziewczynka ale na pewno się rzeczy przydadzą ![]() Dzisiaj do 18tej w pracy i padam, nic mi się nie chce. Chyba nie dam rady Was nadrobić ![]() Co do ciuchów wiosennych też bym musiała zrobić przegląd szafy i zimowe odłożyć na kolejny rok. Ach jak fajnie, że już lżejsze rzeczy można zacząć ubierać ![]() Jeśli chodzi o wózki, to mój mąż ledwo co się dowiedział, że będziemy mieli dziecko to od razu all i oglądał. Jak zaznaczył wymagania, które ma spełniać to chyba mu tylko jeden wyskoczył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Zadomowienie
|
Ufff właśnie skończyłam robić obiadek na jutro
![]() ![]() Muszę się pochwalić, jadę jutro służbowo do największej hurtowni niemowlęco - dziecięcej na południu Polski, (szkoda, że nie znam płci to bym zaszalała hehe), chociaż pooglądam różne rzeczy, ubranka a jest tam tego sporo. Tylko nie wiem czy kondycyjnie wytrzymam, bo zawsze tam jest biegania ok 4 godz i przed ciążą byłam wykończona, to nie wiem jak teraz to będzie ![]() Dziewczyny zazdroszczę wam już ruchów i kopniaczków maluszków ![]() ![]()
#3773 |
Raczkowanie
|
Witam mumuśki
![]() Kurcze ja nadal meczę się z chorobą ![]() ![]() To się wyżaliłam ![]() Ale jutrzejszej wizyty u ginka nie przepuszczę mam nadzieję że mnie nie opierdzieli jak zobaczy w jakim stanie z domu wyszłam ![]() Anciaahk a propo liczenia tygodni to ja licze dokładnie tak samo jak Ty więc chyba we dwie jestesmy jakieś takie o ![]() Bianeczkaa jak tam po wizycie? A chciałam powiedziec że jesli mieszkasz gdzies koło Orkana to mamy niedaleko do siebie ![]() Idę sobie kanapeczki jakies zrobić i z sałatką wielowarzywna zjem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doskonale rozumiem, ja badań prenatalnych nie robiłam bo wierzę że coś co ze mnie powstaje nie może posiadać wad ![]() ![]() ![]() Parę godzin mnie nie było a tu już kilka stron do czytania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, dodam tylko że się łogoliłam i umyłam nawet, a co tam lubię tego mojego gienka ![]()
![]() |
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale narobiłam twarogu z śmietaną, rzodkiewką i szczypiorem. Zaraz pęknę, ale tego mi brakowało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W hurtowni możesz kupić już ubranka uniwersalne, takie pasujące dla obu płci - jeśli ta hurtownia jest fajna i tania. Cytat:
![]() Pisałam o syropku, ale ja zaczęłam jakoś od razu stosować, do tego herbatę z miodem i rutinoscorbin, więc zmasowany atak pomógł. Dzisiaj znowu mnie zmogło, ale jakoś wychodzę na prostą. Może do jutra przejdzie, zwłaszcza że jutro mam wizytę u dermatologa i będę musiała wyjść z domu. A pogoda do bani. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cotynato też mam czasem takie zmyłki, że nie wiem, czy to, to TO. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |
Zakorzenienie
|
wiecie co ? chciałam sie zdrzemnac i połozyłam sie około 17 i wstałam o 20
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja robiłam test krwi ale to było przy prenatalnych i nie wiem czy to to samo u pestki |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 | ||
Wtajemniczenie
|
o rany to ja jeszcze nie zyję
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Wtajemniczenie
|
martunia_199 witaj imienniczko
![]() zazdroszcze dziewczynki no i może ja też będę mieć córcię ![]() Mi ginekolog powiedziała, że jak najbardziej mogę na basen chodzić i pływać. Ale to zależy od indywidualnej kondycji każdej z nas. No nadrobiłam, 2 godziny czytania, Pestka też kiedyś chciałam być nauczycielem matematyki ![]() no to zmykam trochę odpocząć w wannie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
minio a gdzie dokładnie jedziesz do tej hurtowni? bo moeze bym sobie wycieczkę strzeliła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.