|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII
Cytat:
zazdraszczam Wiecie dziewczyny z tą szkołą i pracą to różnie jest.. Wszystko zależy od tego co chce się robić w przyszłości. Jeżeli ktoś chce pracować w sklepie czy być sekretarką czy recepcjonistką, to znajdzie pracę i bez wyższego wykształcenia.. Wiem to z autopsji, widzę po swoich niektórych znajomych, ba przecież sama jestem w trakcie nauki a pracę mam? Mam i to naprawdę nieźle płatną i nie na wykładaniu towaru czy roznoszeniu ulotek (nie żebym miała coś do tych prac bo sama kiedyś byłam na inwentaryzacjach czy wykładaniu towaru właśnie) tylko w stabilnej rodzinnej firmie wydawnictwie (nie w mojej ).I praca jest, naprawdę, ja teraz często wchodzę na serwisy z pracą bo szukałam jakiejś zmiany, byłam w przeciągu miesiąca na 2 rozmowach, jednak nie odpowiadał mi wymiar pracy i wolałam zostać tu gdzie jestem. I muszę przyznać co zaobserwowałam również ze swoich obserwacji, że osobie bez wykształcenia jest łatwiej znaleźć pracę, może dlatego, że nie wybrzydza, łapie się często obojętnie czego a wiadomo osoba po studiach, która straciła mnóstwo nerwów, czasu i zapału na naukę (często też pieniędzy) chciałaby znaleźć pracę jak najlepszą, dlatego szuka i szuka, długo nie znajduje.. A potem się mówi, że nie ma pracy.. Uważam, ze jak ktoś chce to wszystko może A już w ogóle najlepiej to mieć pomysł i otworzyć własny interes ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w lo mi sie odmieniło.. teraz chociaz studiuje całkiem co innego to wiem jakie przedmioty są na infie i jak wygląda zwykły dzień studenta informatyki (poza sesją..) i jak te studia wygladają.. Trzeba siedziec i tłuc całe tomy książek z zadaniami z matematyki własnie .. a sama informatyka zaczyna sie dopiero potem - zresztą ta informatyka to nadal jest matematyką tyle, że zapisaną za pomocą liczb algorytmów funkcji itd. Aby podjąć się informatyki trzeba mieć bardzo solidne podstawy z matematyki a także z fizyki ( co mnie już kompletnie dziwi).
Edytowane przez dianulaa Czas edycji: 2011-04-04 o 22:46 |
|
|
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój szwagier chciał otworzyć jakiś rodzinny biznes, ale nie wiedział co Zaproponowałam salon sukni ślubnych, bo u nas w miasteczku jest tylko jeden i to bardzo drogi, więc może by coś z tego wyszło A propo szwagra, to jest on po zawodówce i wujek ściągnął go za granicę do pracy. Pracuje tam ok. 3 lata i właśnie budują sobie dom za gotówkę, a nie żadne kredyty i stać ich na wszystko. Nie była mu potrzebna do tego uczelnia, tylko wystarczyła odrobina szczęścia i chęci.... Od czegoś trzeba zacząć...---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3994 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Dianuli chodzilo raczej o lzejsza prace niz praca fizyczna
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
idę na jakieś małe SPA
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest oczywiście ale wszystko zależy od osoby nic na siłę, my tu możemy pisać, że pójdź pójdź będzie Ci łatwiej a Ty i tak zrobisz po swojemu bo inaczej to widzisz![]() Ja zaraz po maturze byłam na nie Dużo też zawdzięczam Tż'owi. Mogę stwierdzić, że do mojej pracy którą bardzo lubię nie potrzebuję wyższego wykształcenia ale kurczę chcę Jakoś tak jak patrzę na poziomy w tych szkołach i, że naprawdę każdy może to skończyć, wystarczą tylko chęci
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Już was nadrobiłam, czytałam was też trochę dzisiaj wcześniej, ale się nie wypowiadałam caate śliczne włosy smerfetka ja też ciebie pamiętam (; czekoladowa zapisz się na prawko angelinmyheart - ![]() Będzie dobrze A co mówią lekarze ? Kalpana może na początek zgłoś się do jakiejś firmy jako wolontariusz, nie będziesz miała z tego pieniędzy, ale później jak ta firma będzie kogoś szukała, to ty będziesz 1 w kolejce, znasz już wszystko, wiesz co jak działa itp. (; Shadii - o boże, nienawidzę niemieckiego ![]() sztuka_dla_sztuki daj linka
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otworzenie własnego biznesu to nie takie hop siup, bo też pieniądze są potrzebne na rozkręcenie, a ile nerwów przy tym, wiem bo mój tŻ ma własną firmę. Co do pogrubionego to nie ma co porównywać wynagrodzenia w Polsce do tego za granicą, bo tam zarobi się czasem w miesiąc tyle co w Polsce przez pół roku albo i wiecej.
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam jajka po benedyktyńsku i teraz mi niedobrze jest...
|
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to za dużo nie wiem. Tylko co mi przekazała jego mama. Myślę, że jutro będzie już coś więcej wiadomo.
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje zdanie jest takie, ze wszedzie trzeba miec znajomosci, a studia pomoga tylko w wwyzszym stanowisku. jezeli mamy skonczone studia, to robi nam sie wiekszy manewr w poszukiwaniu pracy, ale tak jak Snow pisala, komu chce sie patrzec na stonowiska, na ktore moze aplikowac kazdy i to bez wyksztalcenia. Po to czlowiek sie uczy, zeby pozniej godnie zarabiac, a czy znajdzie prace w tym kierunku i w swoim miescie, to nie da sie przewidziec. nie uwazam, ze czlowiek po technikum czy tylko maturze, bedzie zawsze klepac bide, jezeli pojdzie na jakies kursy, studium - uwazam za dobre rozwiaznie, pozniej z niego mamy dyplom, a to zawsze cos. czasami takie kursy daja wiecej niz same studia. Jak ktos jest madry i sprytny to zawsze poradzi sobie w zyciu. Trzeba wiedziec tylko czego sie chce.
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załóżmy takie kosmetyczki, co idą na jakieś studium i kursy, robią to co lubią (bo nie wierzę, że ktoś idzie na to z przymusu ), naprawdę nieźle zarabiają, no radzą sobie jednym słowem ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
ja do niedawna też mówiłam studiom nie
ale zawsze większość mówi, że studia to najlepszy okres w życiu pomimo ogromnej ilości nauki, to czemu mnie miałoby to ominąć też kiedyś chciałabym te lata fajnie wspominać, a nie od razu pojsć do pracy i zajmować się dzieciakami nie wiem czy dam sobie radę na tej filologii germańskiej, najwyżej mi się nie uda i nie będę miała w przyszlości mieć do siebie pretensji że nawet nie spróbowałam ogólnie po tych studiach chciałabym wyjechać do Niemiec do pracy (takiej konkretnej, nie tylko sprzątanie itp. ale oczywiście nie mam nic do tego zawodu) lub może nawet jeszcze tam dalej czegoś się uczyć
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
angel to koniecznie powiedz, jak coś będzie wiadomo
caate dobranoc
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno powiem.
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
samara dobranoc
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- w ogóle zauważyłyście, że już niedługo będzie nowy wątek ? A niedawno zakładałyśmy ten
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę dobranoc.
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
łoo już lecicie wszystkie ?
A no bo jutro szkoła/praca A ja mam wolne - rekolekcje |
|
|
|
#4016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja bardzo lubię ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
haha ja tak samo
![]() lecę spać, dobranoc
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
no i miałam identyczny plan na życie jak Ty i to, że poszłam na inne studia, nie oznacza, że o nim zapomniałam myślę, że kiedyś na pewno pójdę jeszcze na ten drugi kierunek, na germanistykę |
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już lecę, bo mi się oczy kleją
Jutro jadę zrobić zdjęcia do paszportu... -.- Dobranoc Może jutro uda mi się namówić moją mamę na zakupy Skrycie na to liczę, hehe
|
|
|
|
#4020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie tylko jedno przeraża w tym kierunku studiów- wszyscy na forach piszą jak to tam źle, ciężko i w ogóle negatywnie opisują to i boję się że nie poradzę sobie i odpadnę już w pierwszym tygodniu a ty chyba teraz jesteś na prawie? lubię prawo i też chciałam iść w tym kierunku, ale stwierdziłam że wkuwanie paragrafów to nie dla mnie
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Idę zaraz spać bo jestem padnięta po prawie 12h na uczelni. 

ale w lo mi sie odmieniło.. teraz chociaz studiuje całkiem co innego to wiem jakie przedmioty są na infie i jak wygląda zwykły dzień studenta informatyki (poza sesją..) i jak te studia wygladają.. Trzeba siedziec i tłuc całe tomy książek z zadaniami z matematyki własnie .. a sama informatyka zaczyna sie dopiero potem - zresztą ta informatyka to nadal jest matematyką tyle, że zapisaną za pomocą liczb algorytmów funkcji itd. Aby podjąć się informatyki trzeba mieć bardzo solidne podstawy z matematyki a także z fizyki ( co mnie już kompletnie dziwi).
Dianuli chodzilo raczej o lzejsza prace niz praca fizyczna 

Już was nadrobiłam, czytałam was też trochę dzisiaj wcześniej, ale się nie wypowiadałam 

lubię prawo i też chciałam iść w tym kierunku, ale stwierdziłam że wkuwanie paragrafów to nie dla mnie