Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 22:44   #3991
snowhitee
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Szalona !

Niestety tak

Angelwithmyheart

Ja już wykąpana. Kupiłam dzisiaj w rossmannie maseczki z Ziaji i naprawdę fajne są Idę zaraz spać bo jestem padnięta po prawie 12h na uczelni.
Ale muszę pochwalić tŻ jaką mi dzisiaj kolację pyszną przygotował, kiełbaski z pieczarkami , serem i pomidorem w przyprawach miodzio
o jaaaa zazdraszczam

Wiecie dziewczyny z tą szkołą i pracą to różnie jest.. Wszystko zależy od tego co chce się robić w przyszłości. Jeżeli ktoś chce pracować w sklepie czy być sekretarką czy recepcjonistką, to znajdzie pracę i bez wyższego wykształcenia.. Wiem to z autopsji, widzę po swoich niektórych znajomych, ba przecież sama jestem w trakcie nauki a pracę mam? Mam i to naprawdę nieźle płatną i nie na wykładaniu towaru czy roznoszeniu ulotek (nie żebym miała coś do tych prac bo sama kiedyś byłam na inwentaryzacjach czy wykładaniu towaru właśnie) tylko w stabilnej rodzinnej firmie wydawnictwie (nie w mojej).

I praca jest, naprawdę, ja teraz często wchodzę na serwisy z pracą bo szukałam jakiejś zmiany, byłam w przeciągu miesiąca na 2 rozmowach, jednak nie odpowiadał mi wymiar pracy i wolałam zostać tu gdzie jestem.

I muszę przyznać co zaobserwowałam również ze swoich obserwacji, że osobie bez wykształcenia jest łatwiej znaleźć pracę, może dlatego, że nie wybrzydza, łapie się często obojętnie czego a wiadomo osoba po studiach, która straciła mnóstwo nerwów, czasu i zapału na naukę (często też pieniędzy) chciałaby znaleźć pracę jak najlepszą, dlatego szuka i szuka, długo nie znajduje.. A potem się mówi, że nie ma pracy..

Uważam, ze jak ktoś chce to wszystko może A już w ogóle najlepiej to mieć pomysł i otworzyć własny interes

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Gdybym chciała zrobić coś w tym kierunku, żeby mój mąż sam na nas nie pracował, to pewnie rzuciłabym szkołę i szukała jakiejś pracy, żeby było lżej... Bo co innego mogłabym zrobić? A myślisz, że jeśli pójdę na studia, to będzie nam się żyło lepiej, kiedy TŻ będzie pracował, a ja będę studiować, uczyć się, zajmować domem i pewnie dziećmi? Wtedy na pewno też pracy nie znajdę, bo nawet nie miałabym na to czasu. Studia też kosztują... Chcąc dojeżdżać do Krakowa sam bilet to koszt kilku stów. Już nie mówiąc o tym, jakbym miała studiować w innym mieście. Studia to też są koszty, więc TŻ by mi musiał dokładać, bo choćbym pracowała, to dużo bym pewnie nie zarobiła przez kilka dni w tygodniu... Wtedy też nie byłoby nam lepiej, wręcz przeciwnie.... Co do matury, to pisałam Soph, że będę się uczyć i powtarzać materiał jak tylko skończy mi się nawał w szkole, czyli pewnie w okolicach przyszłego tygodnia. Znam mnóstwo osób tylko z maturą, które świetnie sobie radzą.... Wiadomo, ze studiami lepiej, ale nie każdy może sobie na to pozwolić. Pewnie zaraz się posypią negatywne komentarze w moją stronę, ale ja tylko piszę to co myślę o tym...
a wcale, że nie zawsze znam masę osób z wykształceniem niemogących znaleźć pracy

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:45   #3992
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem Cię. Ale weź pod uwagę to, że mając rodzinę jest ciężej. Nie można myśleć tylko o sobie, wtedy liczy się ktoś jeszcze.... Z resztą ja i tak nie wiem co bym chciała studiować. Marzyłam o informatyce, ale na tym kierunku jest rozszerzona matematyka i choćbym nie wiem jak się starała, to bym sobie nie dała rady, bo ja po prostu matematyki za nic nie rozumiem....
co do informatyki to było marzeniem w gimnazjum ale w lo mi sie odmieniło.. teraz chociaz studiuje całkiem co innego to wiem jakie przedmioty są na infie i jak wygląda zwykły dzień studenta informatyki (poza sesją..) i jak te studia wygladają.. Trzeba siedziec i tłuc całe tomy książek z zadaniami z matematyki własnie .. a sama informatyka zaczyna sie dopiero potem - zresztą ta informatyka to nadal jest matematyką tyle, że zapisaną za pomocą liczb algorytmów funkcji itd. Aby podjąć się informatyki trzeba mieć bardzo solidne podstawy z matematyki a także z fizyki ( co mnie już kompletnie dziwi).

Edytowane przez dianulaa
Czas edycji: 2011-04-04 o 22:46
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:53   #3993
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
o jaaaa zazdraszczam

Wiecie dziewczyny z tą szkołą i pracą to różnie jest.. Wszystko zależy od tego co chce się robić w przyszłości. Jeżeli ktoś chce pracować w sklepie czy być sekretarką czy recepcjonistką, to znajdzie pracę i bez wyższego wykształcenia.. Wiem to z autopsji, widzę po swoich niektórych znajomych, ba przecież sama jestem w trakcie nauki a pracę mam? Mam i to naprawdę nieźle płatną i nie na wykładaniu towaru czy roznoszeniu ulotek (nie żebym miała coś do tych prac bo sama kiedyś byłam na inwentaryzacjach czy wykładaniu towaru właśnie) tylko w stabilnej rodzinnej firmie wydawnictwie (nie w mojej).

I praca jest, naprawdę, ja teraz często wchodzę na serwisy z pracą bo szukałam jakiejś zmiany, byłam w przeciągu miesiąca na 2 rozmowach, jednak nie odpowiadał mi wymiar pracy i wolałam zostać tu gdzie jestem.

I muszę przyznać co zaobserwowałam również ze swoich obserwacji, że osobie bez wykształcenia jest łatwiej znaleźć pracę, może dlatego, że nie wybrzydza, łapie się często obojętnie czego a wiadomo osoba po studiach, która straciła mnóstwo nerwów, czasu i zapału na naukę (często też pieniędzy) chciałaby znaleźć pracę jak najlepszą, dlatego szuka i szuka, długo nie znajduje.. A potem się mówi, że nie ma pracy..

Uważam, ze jak ktoś chce to wszystko może A już w ogóle najlepiej to mieć pomysł i otworzyć własny interes
Popieram Mój szwagier chciał otworzyć jakiś rodzinny biznes, ale nie wiedział co Zaproponowałam salon sukni ślubnych, bo u nas w miasteczku jest tylko jeden i to bardzo drogi, więc może by coś z tego wyszło A propo szwagra, to jest on po zawodówce i wujek ściągnął go za granicę do pracy. Pracuje tam ok. 3 lata i właśnie budują sobie dom za gotówkę, a nie żadne kredyty i stać ich na wszystko. Nie była mu potrzebna do tego uczelnia, tylko wystarczyła odrobina szczęścia i chęci.... Od czegoś trzeba zacząć...

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
co do informatyki to było marzeniem w gimnazjum ale w lo mi sie odmieniło.. teraz chociaz studiuje całkiem co innego to wiem jakie przedmioty są na infie i jak wygląda zwykły dzień studenta informatyki (poza sesją..) i jak te studia wygladają.. Trzeba siedziec i tłuc całe tomy książek z zadaniami z matematyki własnie .. a sama informatyka zaczyna sie dopiero potem - zresztą ta informatyka to nadal jest matematyką tyle, że zapisaną za pomocą liczb algorytmów funkcji itd. Aby podjąć się informatyki trzeba mieć bardzo solidne podstawy z matematyki a także z fizyki ( co mnie już kompletnie dziwi).
Mi mój nauczyciel informatyki z gimnazjum mówił, że jego córka- też humanistka, tak jak ja, poszła na informatykę, bo bardzo chciała ten kierunek, ale kuła całymi dniami i nocami, płakała, bo nie mogła nadążyć i przede wszystkim zrozumieć matematyki, której było o wiele więcej niż samej informatyki, aż w końcu zrezygnowała i się przeniosła na inny kierunek... Poszperałam trochę i jak okazało się, że to prawda, to sobie darowałam. Samozaparcie i dobre chęci nie wystarczą w tym przypadku.... Jeśli dałoby się, to pewnie byłabym już na pierwszym roku, bo wtedy poszłabym do LO i po pierwsze spełniłabym moje marzenie, a po drugie zarabiałabym dobrą kasę (o ile znalazłabym pracę, bo informatyka to modny kierunek ostatnich lat).

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:54   #3994
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Popieram Mój szwagier chciał otworzyć jakiś rodzinny biznes, ale nie wiedział co Zaproponowałam salon sukni ślubnych, bo u nas w miasteczku jest tylko jeden i to bardzo drogi, więc może by coś z tego wyszło A propo szwagra, to jest on po zawodówce i wujek ściągnął go za granicę do pracy. Pracuje tam ok. 3 lata i właśnie budują sobie dom za gotówkę, a nie żadne kredyty i stać ich na wszystko. Nie była mu potrzebna do tego uczelnia, tylko wystarczyła odrobina szczęścia i chęci.... Od czegoś trzeba zacząć...
no to wiadomo ze kazdy moze pojechac za granice i pracowac fizycznie, wszyscy wiedza o tym nie od dzis Dianuli chodzilo raczej o lzejsza prace niz praca fizyczna

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:54   #3995
samaraNW
Zakorzenienie

idę na jakieś małe SPA
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:59   #3996
buahhot
Marcelover ♥♥♥

bo generalnie nie sztuką jest pojsc do pracy i sie zarobic, tylko miec z niej przyjemnosc

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 22:59   #3997
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

.
tzn ja nie mówię, że nie ma sensu się uczyć jest oczywiście ale wszystko zależy od osoby nic na siłę, my tu możemy pisać, że pójdź pójdź będzie Ci łatwiej a Ty i tak zrobisz po swojemu bo inaczej to widzisz
Ja zaraz po maturze byłam na nie ale ogarnęłam się i nie żałuję Dużo też zawdzięczam Tż'owi. Mogę stwierdzić, że do mojej pracy którą bardzo lubię nie potrzebuję wyższego wykształcenia ale kurczę chcę Jakoś tak jak patrzę na poziomy w tych szkołach i, że naprawdę każdy może to skończyć, wystarczą tylko chęci

Dbam o siebie

Stary 2011-04-04, 22:59   #3998
ekomonika
Zakorzenienie

Hej Już was nadrobiłam, czytałam was też trochę dzisiaj wcześniej, ale się nie wypowiadałam
caate śliczne włosy
smerfetka ja też ciebie pamiętam (;
czekoladowa zapisz się na prawko
angelinmyheart - Będzie dobrze A co mówią lekarze ?
Kalpana może na początek zgłoś się do jakiejś firmy jako wolontariusz, nie będziesz miała z tego pieniędzy, ale później jak ta firma będzie kogoś szukała, to ty będziesz 1 w kolejce, znasz już wszystko, wiesz co jak działa itp. (;
Shadii - o boże, nienawidzę niemieckiego
sztuka_dla_sztuki daj linka
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:00   #3999
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
bo generalnie nie sztuką jest pojsc do pracy i sie zarobic, tylko miec z niej przyjemnosc
o właśnie

Dbam o siebie

Stary 2011-04-04, 23:00   #4000
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle wydaje mi się, że facetom łatwiej bez wyższego wykształcenia, zawsze jakąś pracę na budowie czy gdzieś znajdą.
Otworzenie własnego biznesu to nie takie hop siup, bo też pieniądze są potrzebne na rozkręcenie, a ile nerwów przy tym, wiem bo mój tŻ ma własną firmę.

Co do pogrubionego to nie ma co porównywać wynagrodzenia w Polsce do tego za granicą, bo tam zarobi się czasem w miesiąc tyle co w Polsce przez pół roku albo i wiecej.
Stary 2011-04-04, 23:01   #4001
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
no to wiadomo ze kazdy moze pojechac za granice i pracowac fizycznie, wszyscy wiedza o tym nie od dzis Dianuli chodzilo raczej o lzejsza prace niz praca fizyczna
dokładnie oto mi chodziło
Stary 2011-04-04, 23:01   #4002
ekomonika
Zakorzenienie

Zjadłam jajka po benedyktyńsku i teraz mi niedobrze jest...
Stary 2011-04-04, 23:04   #4003
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez ekomonika Pokaż wiadomość
angelinmyheart - Będzie dobrze A co mówią lekarze ?
W sumie to za dużo nie wiem. Tylko co mi przekazała jego mama. Myślę, że jutro będzie już coś więcej wiadomo.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:05   #4004
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
tez o tym pomyslalam

moje zdanie jest takie, ze wszedzie trzeba miec znajomosci, a studia pomoga tylko w wwyzszym stanowisku. jezeli mamy skonczone studia, to robi nam sie wiekszy manewr w poszukiwaniu pracy, ale tak jak Snow pisala, komu chce sie patrzec na stonowiska, na ktore moze aplikowac kazdy i to bez wyksztalcenia. Po to czlowiek sie uczy, zeby pozniej godnie zarabiac, a czy znajdzie prace w tym kierunku i w swoim miescie, to nie da sie przewidziec. nie uwazam, ze czlowiek po technikum czy tylko maturze, bedzie zawsze klepac bide, jezeli pojdzie na jakies kursy, studium - uwazam za dobre rozwiaznie, pozniej z niego mamy dyplom, a to zawsze cos. czasami takie kursy daja wiecej niz same studia. Jak ktos jest madry i sprytny to zawsze poradzi sobie w zyciu. Trzeba wiedziec tylko czego sie chce.
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:07   #4005
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
tzn ja nie mówię, że nie ma sensu się uczyć jest oczywiście ale wszystko zależy od osoby nic na siłę, my tu możemy pisać, że pójdź pójdź będzie Ci łatwiej a Ty i tak zrobisz po swojemu bo inaczej to widzisz
Ja zaraz po maturze byłam na nie ale ogarnęłam się i nie żałuję Dużo też zawdzięczam Tż'owi. Mogę stwierdzić, że do mojej pracy którą bardzo lubię nie potrzebuję wyższego wykształcenia ale kurczę chcę Jakoś tak jak patrzę na poziomy w tych szkołach i, że naprawdę każdy może to skończyć, wystarczą tylko chęci
ale z drugiej strony masz w razie co zabezpieczenie, że jeśli cos by sie posypało w Twojej obecnej pracy(Broń Boże!) to masz wykształcenie wyższe i możesz śmiało szukać innej pracy
Stary 2011-04-04, 23:10   #4006
caate
Zakorzenienie

GG do caate

dobranoc
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:14   #4007
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
tez o tym pomyslalam

moje zdanie jest takie, ze wszedzie trzeba miec znajomosci, a studia pomoga tylko w wwyzszym stanowisku. jezeli mamy skonczone studia, to robi nam sie wiekszy manewr w poszukiwaniu pracy, ale tak jak Snow pisala, komu chce sie patrzec na stonowiska, na ktore moze aplikowac kazdy i to bez wyksztalcenia. Po to czlowiek sie uczy, zeby pozniej godnie zarabiac, a czy znajdzie prace w tym kierunku i w swoim miescie, to nie da sie przewidziec. nie uwazam, ze czlowiek po technikum czy tylko maturze, bedzie zawsze klepac bide, jezeli pojdzie na jakies kursy, studium - uwazam za dobre rozwiaznie, pozniej z niego mamy dyplom, a to zawsze cos. czasami takie kursy daja wiecej niz same studia. Jak ktos jest madry i sprytny to zawsze poradzi sobie w zyciu. Trzeba wiedziec tylko czego sie chce.
zgadzam się
Załóżmy takie kosmetyczki, co idą na jakieś studium i kursy, robią to co lubią (bo nie wierzę, że ktoś idzie na to z przymusu ), naprawdę nieźle zarabiają, no radzą sobie jednym słowem

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
ale z drugiej strony masz w razie co zabezpieczenie, że jeśli cos by sie posypało w Twojej obecnej pracy(Broń Boże!) to masz wykształcenie wyższe i możesz śmiało szukać innej pracy
jasne zgadzam się

Dbam o siebie

Stary 2011-04-04, 23:20   #4008
samaraNW
Zakorzenienie

dobranoc
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:21   #4009
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

ja do niedawna też mówiłam studiom nie ale zawsze większość mówi, że studia to najlepszy okres w życiu pomimo ogromnej ilości nauki, to czemu mnie miałoby to ominąć też kiedyś chciałabym te lata fajnie wspominać, a nie od razu pojsć do pracy i zajmować się dzieciakami nie wiem czy dam sobie radę na tej filologii germańskiej, najwyżej mi się nie uda i nie będę miała w przyszlości mieć do siebie pretensji że nawet nie spróbowałam ogólnie po tych studiach chciałabym wyjechać do Niemiec do pracy (takiej konkretnej, nie tylko sprzątanie itp. ale oczywiście nie mam nic do tego zawodu) lub może nawet jeszcze tam dalej czegoś się uczyć

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:21   #4010
ekomonika
Zakorzenienie

angel to koniecznie powiedz, jak coś będzie wiadomo
caate dobranoc
Stary 2011-04-04, 23:22   #4011
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
angel to koniecznie powiedz, jak coś będzie wiadomo
caate dobranoc
Na pewno powiem.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-04-04, 23:23   #4012
ekomonika
Zakorzenienie

samara dobranoc

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

w ogóle zauważyłyście, że już niedługo będzie nowy wątek ? A niedawno zakładałyśmy ten
Stary 2011-04-04, 23:24   #4013
snowhitee
Zakorzenienie

Dobranoc

Dbam o siebie

Stary 2011-04-04, 23:24   #4014
angelinmyheart
Zakorzenienie

Ja też idę dobranoc.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-04-04, 23:25   #4015
ekomonika
Zakorzenienie

łoo już lecicie wszystkie ? A no bo jutro szkoła/praca A ja mam wolne - rekolekcje Masakra jest, ale przeżyję
Stary 2011-04-04, 23:27   #4016
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdybym chciała zrobić coś w tym kierunku, żeby mój mąż sam na nas nie pracował, to pewnie rzuciłabym szkołę i szukała jakiejś pracy, żeby było lżej... Bo co innego mogłabym zrobić? A myślisz, że jeśli pójdę na studia, to będzie nam się żyło lepiej, kiedy TŻ będzie pracował, a ja będę studiować, uczyć się, zajmować domem i pewnie dziećmi? Wtedy na pewno też pracy nie znajdę, bo nawet nie miałabym na to czasu. Studia też kosztują... Chcąc dojeżdżać do Krakowa sam bilet to koszt kilku stów. Już nie mówiąc o tym, jakbym miała studiować w innym mieście. Studia to też są koszty, więc TŻ by mi musiał dokładać, bo choćbym pracowała, to dużo bym pewnie nie zarobiła przez kilka dni w tygodniu... Wtedy też nie byłoby nam lepiej, wręcz przeciwnie.... Co do matury, to pisałam Soph, że będę się uczyć i powtarzać materiał jak tylko skończy mi się nawał w szkole, czyli pewnie w okolicach przyszłego tygodnia. Znam mnóstwo osób tylko z maturą, które świetnie sobie radzą.... Wiadomo, ze studiami lepiej, ale nie każdy może sobie na to pozwolić. Pewnie zaraz się posypią negatywne komentarze w moją stronę, ale ja tylko piszę to co myślę o tym...
Wg mnie i tak warto. Zawsze masz otwarte jedne drzwi więcej, że tak powiem, jeśli te studia masz. A Ty mogłabyś iść, nie masz jeszcze dzieci przecież, ani nie musisz mieć od razu, możesz pomyśleć o sobie, jesteś młoda jeszcze

Cytat:
(...)
Shadii - o boże, nienawidzę niemieckiego
(...)
A ja bardzo lubię chłonę słówka jak gąbka

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
W ogóle wydaje mi się, że facetom łatwiej bez wyższego wykształcenia, zawsze jakąś pracę na budowie czy gdzieś znajdą.
Otworzenie własnego biznesu to nie takie hop siup, bo też pieniądze są potrzebne na rozkręcenie, a ile nerwów przy tym, wiem bo mój tŻ ma własną firmę.

Co do pogrubionego to nie ma co porównywać wynagrodzenia w Polsce do tego za granicą, bo tam zarobi się czasem w miesiąc tyle co w Polsce przez pół roku albo i wiecej.
Zgadzam się.

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:32   #4017
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
A ja bardzo lubię chłonę słówka jak gąbka
haha ja tak samo

lecę spać, dobranoc

Stary 2011-04-04, 23:35   #4018
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
haha ja tak samo

lecę spać, dobranoc
no i miałam identyczny plan na życie jak Ty i to, że poszłam na inne studia, nie oznacza, że o nim zapomniałam myślę, że kiedyś na pewno pójdę jeszcze na ten drugi kierunek, na germanistykę zaocznie chociażby, żeby już móc pracować. Dobrej nocy

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:39   #4019
ekomonika
Zakorzenienie

Ja już lecę, bo mi się oczy kleją Jutro jadę zrobić zdjęcia do paszportu... -.- Będę wyglądała sama nie wiem jak, ale pewnie strasznie
Dobranoc
Może jutro uda mi się namówić moją mamę na zakupy Skrycie na to liczę, hehe
Stary 2011-04-04, 23:41   #4020
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
no i miałam identyczny plan na życie jak Ty i to, że poszłam na inne studia, nie oznacza, że o nim zapomniałam myślę, że kiedyś na pewno pójdę jeszcze na ten drugi kierunek, na germanistykę zaocznie chociażby, żeby już móc pracować. Dobrej nocy
dobra, jeszcze jednak nie poszłam spać
mnie tylko jedno przeraża w tym kierunku studiów- wszyscy na forach piszą jak to tam źle, ciężko i w ogóle negatywnie opisują to i boję się że nie poradzę sobie i odpadnę już w pierwszym tygodniu
a ty chyba teraz jesteś na prawie? lubię prawo i też chciałam iść w tym kierunku, ale stwierdziłam że wkuwanie paragrafów to nie dla mnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości