|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
hej, ale naprodukowałyście...
ja wróciłam w niedzielę i @ brak... powinna przyjść w piątek. no i testy - w środę cień cienia cienia (sama nie wiem już teraz czy tam naprawdę był), dzisiaj rano znowu cień cienia... więc poszłam zrobić betę, jutro popołudniu wyniki... gdzieś tam czuję że jestem w ciąży, ale różnie to bywa. Dlatego jutro się wszystko wyjaśni Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post26149199 |
|
|
|
|
#3032 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Kathrinaaaaaa ja rowniez cie witam
Natalala4 no to teraz kochana jak zaczniesz dobrze liczyc to fasolka szybciusio sie pojawi No to ja bym chyba od 28 liczyla jezeli byla faktycznie zywa krew a kurak tez mi sie podoba, i nie moglam sie zdecydowac bo jeszcze byla biegnaca zaba-przeslodka rowniez ![]() Inutil trzymam mocno kciuki zeby sie udalo i zeby dzidzia w brzusiu byla ![]() A moje dziecie ma 39,6 st goraczki i nie wiem czy mam isc z nim do lekarza czy nie bo nie ma innych objawow tylko to bolace dziaselko z tylu...
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
kathrinaaaaa dzięki z pocieszenie
![]() mrowinka kompletnie nie mogę znaleźć przyczyny tego stanu, bo i odżywianie takie same i ruchu dużo, nie wiem nie wiem... mam nadzieję że niedługo coś się poprawi ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- [QUOTE=inutil;26149849]hej, ale naprodukowałyście... ja wróciłam w niedzielę i @ brak... powinna przyjść w piątek. no i testy - w środę cień cienia cienia (sama nie wiem już teraz czy tam naprawdę był), dzisiaj rano znowu cień cienia... więc poszłam zrobić betę, jutro popołudniu wyniki... gdzieś tam czuję że jestem w ciąży, ale różnie to bywa. Dlatego jutro się wszystko wyjaśni inutil trzymam kciuki
|
#3035 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
chyba wybiorę się do kosmetyczki jakiś mocny peeling zrobię i zedrze mi to obrzydlistwo z twarzy (mam nadzieję...)
|
#3037 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Do mnie niestety dzis przyszla ta malpa @ .Ten cykl sobie odpuszcze bo jade na badania i nawet nie bede sie z mezem miesiac widziala wiec nic z tego nie bedzie,ale za to w drugi dzien cyklu wezmiemy sie do roboty tylko bardziej na luzie i nie myslac o bejbiszki jak do tych czas,bo mysle ze to lepsze jak sie zamartwiac czy sie udalo czy nie |
|
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczornie z kubkiem cieplej herbatki
![]() Ja wam minal najgorszy dzien tygodnia ? Ja przesiedzialam w domku z moim chorowitkiem i sie na ogladalam bajek i wszystkich mozliwych seriali
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
Dobry Wieczór !
No jak tam dzień minął ? Ja w sumie dzień w domku tylko na mały spacerek wyszłam , bo potem niestety pogoda się popsuła A teraz piję herbatkę i chyba zaraz spać pujdę , bo coś dziwne osłabienie mam ostatnio ... Pozdrawiam Kochanee ! |
|
|
|
#3040 |
|
Raczkowanie
|
Andziula28 ja bym pokazała się dr, trochę za wysoka ta gorączka
a może trzydniówka?przykro mi że @ y poprzyłaziły ![]() inutil trzymam kciuki za jutrzejszy wynik bety!!! ja na razie przyczajona, od sierpnia staranka dopiero to teraz obserwacje cyklu na podstawie śluzu robie na luzie, żeby potem się oreintować kiedy gwałt wykonać na tżcie ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Edytowane przez martinka30 Czas edycji: 2011-04-04 o 20:20 |
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta
. Nie pisałam bo ostro pracowałam i czas miałam praktycznie tylko na sen i małe zakupy wczoraj. I właśnie wczoraj przydarzyło mi się coś dziwnego... Aczkolwiek nie wiążę tego z ewentualną ciążą... Wróciłam wczoraj z zakupów, zaczęłam rozpakowywać wszystko i nagle taki ból brzucha mnie złapał że myslałam że umrę...Zaczęłam krzyczeć do męża że strasznie mnie brzuch boli a on prawie zero reakcji, a potem się obrócił i jak zobaczył że ryczę z bólu to nie wiedział jak ma mi pomóc. Zaczął mi masować brzuch, mimo że się aż sręciłam w kulkę, zrobił mięte i zanim skończyłam pić ta herbatę ból minął - jak ręką odjął. Teraz tylko mnie krzyż boli, ale to z przepracowania. Naprawdę nie wiem co to się stało wczoraj. Dolegliwości żołądkowe odpadają bo rano zjadłam tylko jajecznicę a brzuch mnie rozbolał jakieś 5-6 h później i do kibelka mnie nie pognało. Dziwne to wszystko
|
#3042 |
|
Raczkowanie
|
Ikus153, tak wczesnie do spanka, zazdroszcze bo ja przed 24:00 za cholere nie zasne
martinka30, no ja wiem ze ma za duza, ale on zawsze takie mega goraczki ma, tak samo jak ja, a ja siedze w UK a tu lekarz albo zapisze paracetamol na zbicie goraczki albo walnie amoxyciline- a za to to ja podziekuje bo mi sie wydaje ze dolna 6 mu sie wyrzyna bo jak mu dotchne dziaslo to jeczy ze boli a tak to nie ma zadnych innych objawow.Zobacze jak nie przejdzie to pojde jutro badz w srode. Czy ktoras z was stosowala testy owulacyjne? bo ja sie tak zastanawiam nad nimi , ale kurcze kiedy - ktorego dnia powinno sie zaczac testowac owulacje Bo w tym cyklu wyliczylam sobie owulacje mniej wiecej na 28(odjelam 14 dni od dnia spodziewanej miesiaczki) a kochalismy sie 27 i jak dostane @ to ja juz nie wiem co ja zle policzylam
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
Andziula28 no wiesz ja zwykle nie chodzę wcześnie spać , dzisiaj jakoś tak dziwnie mnie że tak powiem 'napadło' ale jeszcze się nie wybieram ;p Popiszę tu jeszcze z Wami troszkę , popatrzę na tv i potem Zzz..
Kurcze niewiecie co to może być z tymi moimi jajnikami ? Nigdy nie miałam z nimi problemów , w sumie ogólnie mało choruję ale ostatnio tak mnie bolą jeden po drugim i tak co chwile wieczorem troche przechodzi dopiero Pozdrawiam |
|
|
|
#3044 |
|
Raczkowanie
|
kurcze cos mi forum muli
![]() Ikus a moze ty w ciazy jestes, jajniki cie łupia, zmeczona jestes.... ![]() ... mnie teraz ze 2 dni jakos tak dziwnie rwaly, kluly i te nie mam pojecia skad, bo ja nigdy jajnikow nie odczuwalam nawet przy @.
|
|
|
#3045 |
|
Raczkowanie
|
No powiem Ci Andziula że ja też nigdy tych jajników nie czułam ... dziwne to ...
A o krzyżach już nie wspomnę ... no normalnie masakra Ale ból krzyży i pleców to chyba nie objaw ciąży ? Czy może się myle ?
|
|
|
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm... no ja ci powiem ze nie slyszalam zeby kogos bolaly plecy i krzyze w tak wczesnej ciazy pod koniec ciazy to tak....ale wiesz kazdy ma inaczej
... no chyba ze ci z brzucha promieniuje bol do plecow bo innego wytlumaczenia nie mam... ale jajniki to objaw calkiem prawdopodobny, zmeczenie.... a kiedy masz miec @ ??
|
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
11 -tego mam dostać ... może ten ból to znak że @ się zbliża ...
|
|
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
kochana to ty tak samo masz @ dostac jak ja
....fajnie by bylo jakbysmy sie razem cieszyly z fasolek Ale trzymam mocno kciuki zeby Tobie sie udalo ![]() PS. Bole krzyza moga wyst np w 5-6 tyg ciazy jak masz jakies problemy z kegoslupem albo jesli jest on slaby.... tak gdzies kiedys czytalam....
|
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
No widzisz to fajnie że obie mamy ten sam termin @ Mam nadzieje że nie przyjdzie , chociaż też jakoś wydaję mi się że tym razem się nie udało . No ale poczekamy zobaczymy
Idę spać bo oczy to mi się już same zamykają ;p Dobranoc ;* |
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh...no ja tez takie lipne przeczucia mam, ale za tydzien, bedziemy pifkiem opijac rozpacz albo herbata szczescie
![]() Dobranoc, spij dobrze, kolorpwych
|
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
Dziś przez cały dzień zajmowałam się siostrzenicą mojego męża(mała ma 11 miesięcy) i powiem Wam, że jestem totalnie zmęczona
Przynajmniej mam kursy jak zająć się dzieckiem mimo, że wcześniej okazjonalnie zajmowałam się jej starszymi siostrami(3 i 5 lat). Dzisiaj wstałam przed 6 żeby wszystkie 3 ubrać, starsze odprowadzić do przedszkola, do 15 z najmłodszą, potem znowu wszystkie 3 całe szczęście, że małe mnie lubią i jestem ich "najlepszą przyjaciółką" Przez 3h robiłyśmy kolczyki, bransoletki i naszyjniki (koralików Ci u mnie pod dostatkiem, czasem sobie dorabiam robiąc np. 60par kolczyków). Po takim dniu stwierdzam, że 2 dzieci ok, ale 3 to już chyba dla mnie za dużo. Podziwiam kobiety, które mają 3 i więcej. Uff...ale się rozpisałam... Musiałam się komuś pochwalić, bo jak wróciłam do domu, to mój Tż już spał :/---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- I wogóle przepraszam, zę się nie przywitałam z Nowymi :p Witam serdecznie a kurczak rzeczywiście zaje**sty
|
|
|
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Tusia EEEeee nooo podziwiam ze z 3 wytrzymalas... ja mam swojego i pilnuje codziennie przez 4 godz corke przyjaciolki, rok mlodsza od mojego i tak jestem znerwicowana, bo oni w dwojke tak pajacuja ze sie ich ujarzmic nie da
bo ja ogolnie mega nerwus jestem Aleee jaka zaprawe bedziesz miala ![]() doobra teraz to ja juz uciekam poogladac tv. buziaki
|
|
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
Jakiś ciekawy film? ja mam 4 programy w tv, także szaleństwo
Często mam do wyboru: Kiche, klape bzdety i jakieś totalne gó*no
|
|
|
|
#3054 |
|
Raczkowanie
|
Nooo to mega wypasiony wybor masz
.... a ja cos od kompa nie moge sie odkleic ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- allleee mnie w cip*** kluje matkooo
|
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
Mnie brzuch napiernicza na @ ale to normalne. choć w tym cyklu 2 tyg byłam na antybiotach a w 17dc (owu mam w 12-13 dc) szaleliśmy bez to myślałam że może się owu poprzesuwało i jakaś niespodzianka będzie
choć po antybiotykach to może lepiej nie mój TŻ uparcie trzyma się terminu staran sierpien-wrzesien, więc jedynie czekać mi pozostaje![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Andziula28 co Cie kłuje? a może kto? |
|
|
|
#3056 |
|
Raczkowanie
|
Martinka, jesli antybiotyki bralas przed sexiorem to czemu nie
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- nie wiem co mnie kluje
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
Andziula28 my na gumach w czasie owu to nie musi uciekać
a terminu sie trzyma bo on w ogóle wolałby póki co przy jednej dzidzi zostać ale zgodził sią na te staranka po moich długich namowach. chodzi o moją pracę szczególnie, gdybym teraz zaszła w ciążę to od lipca byłabym bezrobotna bo jestem na um. zlecenie to nie jestem chroniona. pózniej znów dostane umowe na rok, postaramy o bejbisia i za rok jak będę bez pracy to już damy radę finansowo- teraz byłoby kiepsko bo trochę spłat mamy
|
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
Martinka o matkooo, jak ja nie cierpie gum
... NO niby chlodne kalkulacje ale rozsadne
|
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
Andziula28 to ja do 30chy sie nie wyrobie bo w tym roku koncze
![]() strasznie się boję że jak już czas na staranka przyjdzie to za bardzo się zafiksuje i też d... blada będzie. ale póki co czekam,czekam i ...czekam ![]() a gum też nie lubię ale po tabsach miałam takie wyniki watrobowe że , jak odstawiłam to do normy wróciły. może jakieś niedobrane miałam bo ogólnie kicha była- mega bóle głowy, zero ochoty na seks, bóle brzucha![]() teraz bez gumy brykamy po 16 dc bo wtedy już jestem po owu 3-4 dni idę spać bo mnie TŻ do wyrka nie wpuści dobranoc |
|
|
|
#3060 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Czas pokaże![]() Cytat:
Jedyne dobre co mi po tamtej historii zostało,to,ze jak mnie odrzuciło od fajek tak nadal nie palę Wszystkie objawy były nie naciągane,naprawdę i czułam je bardzo wyraźnie-masakra Potem było niedowierzanie,żal i strach,że będe się tak czuła wieki Na szczęście się uspokoiło i wręcz"zapominam"że mogę być w ciąży,nie chcę się nakręcaćCytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to od nastolatki mam przechlapane na wiosnę,właściwie to co roku"rzucam się pod pociąg" mam taką depreche ale z cerą nie pomogę,bo ja mam całe życie idealną![]() Cytat:
Działanie testów: Działanie testu opiera się na analizie poziomu stężenia w moczu hormonu luteizującego LH, który nieustannie jest produkowany przez organizm kobiety. Przed owulacją obecność tego hormonu gwałtownie wzrasta, co powoduje owulację. Test owulacyjny opiera się na stwierdzeniu w okresie okołoowulacyjnym - przewidywanym na podstawie przebiegu cyklu miesiączkowego - wzrostu wydalania z moczem hormonu luteinizującego (LH). Graniczny jest poziom 25 mIU/ml. Oznacza on, że owulacja, czyli uwolnienie komórki jajowej się zbliża. Właśnie ten poziom jest wykrywany przez oferowane przeze mnie testy. Naukowcy ustalili, że stężenie w surowicy krwi i w moczu hormonu luteinizującego (LH) - wydzielanego przez przysadkę mózgową - zwiększa się szybko w okresie przedowulacyjnym, [COLOR="rgb(153, 50, 204)"]osiągając maksymalne wartości na 24-36 godzin przed owulacją. Owulacja pojawia się zatem 24 do 48 godzin po wyniku pozytywnym testu.[/COLOR] Testy owulacyjne pozwalają na zaplanowanie ciąży lub jej unikniecie. Długość cyklu menstruacyjnego jest to okres pomiędzy pierwszym dniem miesiączki, a pierwszym dniem kolejnego okresu. Należy ją obliczyć przed przystąpieniem do testów. Następnie sprawdzić w tabelce poniżej, kiedy rozpocząć testowanie. Jeśli nie znasz długości swojego cyklu zacznij testowanie po 11 dniu od wystąpienia miesiączki, ponieważ standardową długością cyklu jest 28 dni. Test wykonuj tylko raz dziennie, o dowolnej porze. długość cyklu kiedy rozpocząć testy? długość cyklu kiedy rozpocząć testy? 21 dni 5 dnia po rozpoczęciu miesiączki 31 dni 15 dnia po rozpoczęciu miesiączki 22 dni 6 dnia po rozpoczęciu miesiączki 32 dni 16 dnia po rozpoczęciu miesiączki 23 dni 7 dnia po rozpoczęciu miesiączki 33 dni 17 dnia po rozpoczęciu miesiączki 24 dni 8 dnia po rozpoczęciu miesiączki 34 dni 18 dnia po rozpoczęciu miesiączki 25 dni 9 dnia po rozpoczęciu miesiączki 35 dni 19 dnia po rozpoczęciu miesiączki 26 dni 10 dnia po rozpoczęciu miesiączki 36 dni 20 dnia po rozpoczęciu miesiączki 27 dni 11 dnia po rozpoczęciu miesiączki 37 dni 21 dnia po rozpoczęciu miesiączki 28 dni 12 dnia po rozpoczęciu miesiączki 38 dni 22 dnia po rozpoczęciu miesiączki 29 dni 13 dnia po rozpoczęciu miesiączki 39 dni 23 dnia po rozpoczęciu miesiączki 30 dni 14 dnia po rozpoczęciu miesiączki 40 dni 24 dnia po rozpoczęciu miesiączki [COLOR="rgb(153, 50, 204)"]Wynik jest pozytywny, jeśli oba paski są widoczne i pasek testowy jest ciemniejszy lub w tym samym kolorze co pasek kontrolny.[/COLOR] Owulacja powinna nastąpić w ciągu 24 – 48 godzin. [COLOR="rgb(153, 50, 204)"]Zatem jeśli starasz się zajść w ciążę to zalecane jest odbycie stosunku po upływie 24 godzin a przed upływem 48 godzin od chwili przeprowadzenia testu. "[/COLOR] mam nadzieje,że pomogłam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

No to ja bym chyba od 28 liczyla jezeli byla faktycznie zywa krew
a kurak tez mi sie podoba, i nie moglam sie zdecydowac bo jeszcze byla biegnaca zaba-przeslodka rowniez 

Potem było niedowierzanie,żal i strach,że będe się tak czuła wieki