kompleksowa regeneracja włosów - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-03, 12:12   #121
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: kompleksowa regeneracja włosów

Rozumiem, mam to samo, z niektórych produktów po prostu nie da się zrezygnować

teraz moje pytanie z innej beczki.. muszę napisac wypracowanie a właściwie referat do szkoły "skład i działanie preparatów do regeneracji i relaksacji włosów". Masz moze coś podobnego na ten temat albo jakies linki czy cos zebym sobie mogła to przerobic, bo przyznam szczerze, ze troche nie wiem od czego zacząc. I jeszcze jedno pytanie, jakie są preperaty do relaksacji włosów ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 12:35   #122
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Rozumiem, mam to samo, z niektórych produktów po prostu nie da się zrezygnować

teraz moje pytanie z innej beczki.. muszę napisac wypracowanie a właściwie referat do szkoły "skład i działanie preparatów do regeneracji i relaksacji włosów". Masz moze coś podobnego na ten temat albo jakies linki czy cos zebym sobie mogła to przerobic, bo przyznam szczerze, ze troche nie wiem od czego zacząc. I jeszcze jedno pytanie, jakie są preperaty do relaksacji włosów ?
Jeśli chodzi o regenerację i składy preparatów to na pewno musiałabys wyjaśnić pojęcie regeneracji - że jest to zabieg o działaniu tzw długofalowym (długotrwałym), poprawiającym i odbudowującym uszkodzoną strukturę włosa.
Potem napisać o substancjach regenerujących, podzielić substancje pochodzenia naturalnego czyli te, które najbardziej regenerują włos.
substancje biologicznie czynne - omówić, jakie mają działanie,
witaminy - rozpuszczalne w wodzie (B,C,H,B7,P,PP) i w tłuszczach (A,E,D,K), opisać jakie mają działanie,
potem omówić działanie substancji pochodzenia zwierzęcego - hormony, lanolina, placenta, hydrolizaty białkowe, keratynę, kolagen - elastynę, kazeinę,
substancje pochodzenia roślinnego - alantoina, ceramidy, flawonoidy, hydroksykwasy, śluzy.

Potem podzielić preparaty ze względu na postać - maski, odzywki, balsamy, serum, ampułki itd.
Omówić zasady regenracji.
Hmm co do tej relaksacji włosów.. Moim zdaniem zrelaksować można bardziej skórę głowy niż włosy, na zasadzie masażu. A preparaty? Cieżko uchwycić jaki sens jest tego pytania o relaksację.

Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja
Czas edycji: 2011-04-03 o 12:37
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 12:44   #123
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja Pokaż wiadomość
http://biovax.pl/

http://biovax.pl/strona,produkty,pok...mlecznymi.html

Ja z tego Latte mam całą serię, maskę, spray i szampon kupiłam to w takim zestawie świątecznym za 53 zł i jeszcze Jedwab był z BioVaxa ;-)

A na drugim miejscu lubię ten:
http://biovax.pl/strona,produkty,pok...adajacych.html

Z aloesem

Oba są cudne, polecam gorąco! Tylko najlepiej nałożyć i na godzinkę pod czepek i ręcznik lub podgrzać czepek suszarką i zawinąć w ręcznik aby trzymał ciepło. Ja bym o tej masce mogła napisać książke.
Dzięki chyba sobie kupię którąś z tych ale raczej tę niebieska:P
f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 12:49   #124
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o regenerację i składy preparatów to na pewno musiałabys wyjaśnić pojęcie regeneracji - że jest to zabieg o działaniu tzw długofalowym (długotrwałym), poprawiającym i odbudowującym uszkodzoną strukturę włosa.
Potem napisać o substancjach regenerujących, podzielić substancje pochodzenia naturalnego czyli te, które najbardziej regenerują włos.
substancje biologicznie czynne - omówić, jakie mają działanie,
witaminy - rozpuszczalne w wodzie (B,C,H,B7,P,PP) i w tłuszczach (A,E,D,K), opisać jakie mają działanie,
potem omówić działanie substancji pochodzenia zwierzęcego - hormony, lanolina, placenta, hydrolizaty białkowe, keratynę, kolagen - elastynę, kazeinę,
substancje pochodzenia roślinnego - alantoina, ceramidy, flawonoidy, hydroksykwasy, śluzy.

Potem podzielić preparaty ze względu na postać - maski, odzywki, balsamy, serum, ampułki itd.
Omówić zasady regenracji.
Hmm co do tej relaksacji włosów.. Moim zdaniem zrelaksować można bardziej skórę głowy niż włosy, na zasadzie masażu. A preparaty? Cieżko uchwycić jaki sens jest tego pytania o relaksację.
Dziękuje bardzo ! Kochana jesteś mam nadzieje, ze jakoś to ogarne skopiuje sobie dokładnie to co napisałaś zeby nie musieć ciągle się wracać do tego postu
P.S. zapomniałabym... dziekuję za zaproszenie do znajomych, miło mi
Stary 2011-04-03, 13:02   #125
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Dziękuje bardzo ! Kochana jesteś mam nadzieje, ze jakoś to ogarne skopiuje sobie dokładnie to co napisałaś zeby nie musieć ciągle się wracać do tego postu
P.S. zapomniałabym... dziekuję za zaproszenie do znajomych, miło mi
Nie ma za co, w sumie poszukałam tego w starym zeszycie z materiałów fryzjerskich ze szkoły zawodowej Ciesze sie, ze mogłam pomóc, ja niestety miałam takie koleżanki, że albo nie miały nigdy notatek albo wcale się nie uczyły i wiem jak to jest kiedy chce sie coś ogarnąć a nie wie jak i od czego zacząć trzeba sobie pomagać!

Proszę, i przepraszam za tamtą kłótnię. Już się 'ogarnęłam'

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26129046]Dzięki chyba sobie kupię którąś z tych ale raczej tę niebieska:P[/QUOTE]

Bardzo fajna jest, będziesz zadowolona
Stary 2011-04-03, 13:25   #126
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co, w sumie poszukałam tego w starym zeszycie z materiałów fryzjerskich ze szkoły zawodowej Ciesze sie, ze mogłam pomóc, ja niestety miałam takie koleżanki, że albo nie miały nigdy notatek albo wcale się nie uczyły i wiem jak to jest kiedy chce sie coś ogarnąć a nie wie jak i od czego zacząć trzeba sobie pomagać!

Proszę, i przepraszam za tamtą kłótnię. Już się 'ogarnęłam'
równiez przepraszam, ja czesto jestem lekko nieogarnięta czego dałam dowód. Musze przyznać, ze od kąd chodzę na praktyki to o wiele więcej mi się w głowie rozjaśniło i ta wiedza teoretyczna łączy sie z praktyczną. I jest mi z tym duzo lepiej
Stary 2011-04-03, 13:32   #127
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
równiez przepraszam, ja czesto jestem lekko nieogarnięta czego dałam dowód. Musze przyznać, ze od kąd chodzę na praktyki to o wiele więcej mi się w głowie rozjaśniło i ta wiedza teoretyczna łączy sie z praktyczną. I jest mi z tym duzo lepiej
A to jaki masz system praktyk? Miesięczne?
Stary 2011-04-03, 13:38   #128
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
A to jaki masz system praktyk? Miesięczne?
niestety tylko ale wiesz, miesiąc musisz mieć w dzienniczku praktyk i to jest takie minimum potrzebne jakby do zaliczenia do szkoły a czy potem pójdziesz czy nie to już jest indywidualna sprawa czy chchesz sie dalej czegos uczyc czy nie. Ale i tak duzo to wniosło, mam taką szefową co zawsze odpowie na moje pytanie, wyjaśni czemu tak a nie inaczej itp, mojej koleżance się nie poszczęsciło i spędziła miesiąc na lataniu fryzjerkom do sklepu dlatego ona ma to już jakby zaliczone w szkole ale poszła do innego zakładu na praktyki już z własnej chęci
Stary 2011-04-03, 20:22   #129
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
niestety tylko ale wiesz, miesiąc musisz mieć w dzienniczku praktyk i to jest takie minimum potrzebne jakby do zaliczenia do szkoły a czy potem pójdziesz czy nie to już jest indywidualna sprawa czy chchesz sie dalej czegos uczyc czy nie. Ale i tak duzo to wniosło, mam taką szefową co zawsze odpowie na moje pytanie, wyjaśni czemu tak a nie inaczej itp, mojej koleżance się nie poszczęsciło i spędziła miesiąc na lataniu fryzjerkom do sklepu dlatego ona ma to już jakby zaliczone w szkole ale poszła do innego zakładu na praktyki już z własnej chęci
Moim zdaniem (nie chcę oceniać) miesiąc praktyk na rok szkoły to bardzo mało.. Ja miałam praktyki 2 i 3 razy w tygodniu (przez trzy lata) ale i tak w soboty chodziłam jeszcze gdzies indziej na dodatkowe (ferie, wakacje) bo w tym salonie gdzie miałam wakacje, ferie i soboty mielismy wolne gdzie potem miałam pracować, ale pracuję całkiem gdzies indziej - szkolę fryzjerów (uczniow) bardziej niz zajmuje sie klientami.
Teraz tez mam podobną sytuację bo robie tech. uzupełniające fryzjerskie, wiem, że gdybym miała tylko technikum to nie wiem jakby było, w zawodówce dużo się nauczyłam, a tak to mam tą zawodówkę ale jak ejsteś bystra i masz chęci to szybko złapiesz o co chodzi, gorzej jak ktoś chodzi bo musi

A w ogole zrobilam dzisiaj fajne zakupy, zaopatrzyłam się w BioVaxy w SuperPharmie były po 14,99 kupiłam jeszcze maski Bingo i maskę Elseve.. No i Stapiz przyjdzie w przyszłym tyg

Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja
Czas edycji: 2011-04-03 o 20:40
Stary 2011-04-03, 20:45   #130
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem (nie chcę oceniać) miesiąc praktyk na rok szkoły to bardzo mało.. Ja miałam praktyki 2 i 3 razy w tygodniu (przez trzy lata) ale i tak w soboty chodziłam jeszcze gdzies indziej na dodatkowe (ferie, wakacje) bo w tym salonie gdzie miałam wakacje, ferie i soboty mielismy wolne gdzie potem miałam pracować, ale pracuję całkiem gdzies indziej - szkolę fryzjerów (uczniow) bardziej niz zajmuje sie klientami.
Teraz tez mam podobną sytuację bo robie tech. uzupełniające fryzjerskie, wiem, że gdybym miała tylko technikum to nie wiem jakby było, w zawodówce dużo się nauczyłam, a tak to mam tą zawodówkę ale jak ejsteś bystra i masz chęci to szybko złapiesz o co chodzi, gorzej jak ktoś chodzi bo musi

A w ogole zrobilam dzisiaj fajne zakupy, zaopatrzyłam się w BioVaxy w SuperPharmie były po 14,99 kupiłam jeszcze maski Bingo i maskę Elseve.. No i Stapiz przyjdzie w przyszłym tyg
No wiem własnie ale tak jak mówiłam zawsze przecież można isc nie ze szkoły na praktyki a z wlasnej chęci. W końcu zawsze w salonach przyda się kolejna para rąk a jak jeszcze ja mam teraz taka fajną szefową to już w ogóle. Chęci to ja mam duże

Ja tak siedze na stronce Biovaxa akurat i zacikawiło mnie coś...
P.S. zamawiasz maski na allegro czy z jakiej stronki ?
Stary 2011-04-03, 20:53   #131
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
No wiem własnie ale tak jak mówiłam zawsze przecież można isc nie ze szkoły na praktyki a z wlasnej chęci. W końcu zawsze w salonach przyda się kolejna para rąk a jak jeszcze ja mam teraz taka fajną szefową to już w ogóle. Chęci to ja mam duże

Ja tak siedze na stronce Biovaxa akurat i zacikawiło mnie coś...
P.S. zamawiasz maski na allegro czy z jakiej stronki ?
Kupuje w aptece? To są maski apteczne
Stary 2011-04-03, 20:56   #132
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Kupuje w aptece? To są maski apteczne
A nie nie, nie pytam o Biovax bo to wiem, ze w aptece pytałam o Kallosa, Sleek Line i tego typu produkty
Stary 2011-04-03, 21:44   #133
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

ja kupuję sleeka w hurtowni fryzjerskiej w moim mieście, albo na all

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 21:47   #134
moniczka_90
Zakorzenienie

Pytam bo jestem ciekawa jak to się ma cenowo. Raczej podobne ceny czy w hurtwoni jest taniej w porównaniu z allegro ? Bo ja zazwyczaj przez allegro zamawiam
Stary 2011-04-03, 21:49   #135
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Pytam bo jestem ciekawa jak to się ma cenowo. Raczej podobne ceny czy w hurtwoni jest taniej w porównaniu z allegro ? Bo ja zazwyczaj przez allegro zamawiam
ja płaciłam na all z przesyłką drożej za litrową niż w hurtowni mojej także chyba się bardziej opłaca poprostu kupić jeśli masz gdzie, a nie zamawiać, no chyba, że masz więcej dziewczyn chętnych na ta odżywkę i możecie wspólnie zamówić większą ilość a tylko raz zapłacić za przesyłkę

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-04-03, 21:55   #136
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
ja płaciłam na all z przesyłką drożej za litrową niż w hurtowni mojej także chyba się bardziej opłaca poprostu kupić jeśli masz gdzie, a nie zamawiać, no chyba, że masz więcej dziewczyn chętnych na ta odżywkę i możecie wspólnie zamówić większą ilość a tylko raz zapłacić za przesyłkę
Hmm hutrownie mam w mieście obok niby także muszę się zastanowić czy by się tam nie przejechac jakoś w tym tygodniu
zbankrutuje przez was dziewczyny ! FryzjerstwoMojaPasja namowilas mnie na te biovaxy i chyba fortune wydam w aptece
Stary 2011-04-03, 21:57   #137
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Hmm hutrownie mam w mieście obok niby także muszę się zastanowić czy by się tam nie przejechac jakoś w tym tygodniu
zbankrutuje przez was dziewczyny ! FryzjerstwoMojaPasja namowilas mnie na te biovaxy i chyba fortune wydam w aptece

sprawdz sobie ceny w tej hurtowni, moze się okaże ze wcale nie bedzie drożej, za to bez czekania na przesyłke

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-04-03, 22:02   #138
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdz sobie ceny w tej hurtowni, moze się okaże ze wcale nie bedzie drożej, za to bez czekania na przesyłke
po wtorku będe miała więcej czasu więc się tym zaiteresuje
a mam jeszcze jedno pytanie a propos aptek... czy w jakichś aptekach np. superpharmie albo dbam o zdrowie jest taniej niz w innych aptekach ?
Stary 2011-04-03, 22:06   #139
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
po wtorku będe miała więcej czasu więc się tym zaiteresuje
a mam jeszcze jedno pytanie a propos aptek... czy w jakichś aptekach np. superpharmie albo dbam o zdrowie jest taniej niz w innych aptekach ?

nie mam pojęcia, wiem, że dawniej kupowałam w Domu Leków, taka sieć aptek, bo lekarstwa serio bywaja tam tańsze, ale nie orientuję się co do cen kosmetyków, bo kupowałam profesjonalne linie, bo miałam dostęp w związku z moim zawodem ale może dziewczyny wiedzą więcej i coś Ci poradzą ja mam ochotę na waxy, ale nie mam skąd ich wziąść, co za pech!!

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-04-03, 22:10   #140
moniczka_90
Zakorzenienie

w takim razie czekam na informacje od innych dziewczyn jak to jest z tymi aptekami bo co watek to dziewczyny pisza ze byly w dbam o zdrowie albo superpharmie i sie zastanawiem po prostu czemu akurat do tych aptek chodzą
Stary 2011-04-03, 22:12   #141
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
w takim razie czekam na informacje od innych dziewczyn jak to jest z tymi aptekami bo co watek to dziewczyny pisza ze byly w dbam o zdrowie albo superpharmie i sie zastanawiem po prostu czemu akurat do tych aptek chodzą

do superpharmy napewno dlatego, że tam są częste promocje na popularne kosmetyki wiem to z youtubowych filmików urodowych

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-04-04, 12:25   #142
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
FryzjerstwoMojaPasja namowilas mnie na te biovaxy i chyba fortune wydam w aptece
W superpharmie nie jest taniej, ale czesto maja fajna promocje, BioVaxy juz chyba 3 miesiace sa w promocji, wczesniej były po 12.99 teraz po 15, a u mnie w aptece po 19-20... wiec roznica jest szczegolnie jak kupisz kilka, bo ost za dwa zaplacilam 30 zl a tak to bym wydala 40

co do hurtowni.. zalezy jaka hurtownia ;-) ja np jak zamawiam farby Artego u dostawcy to place 25-27 zł, a w Polwellu juz 35-37... to chyba zalezy, ale ogolnie polwell to złodziejstwo!
Tak samo maski Kallosa, na Allegro są po ok 11-15 zł a w Polwellu po 20pare.
Stary 2011-04-04, 19:20   #143
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
W superpharmie nie jest taniej, ale czesto maja fajna promocje, BioVaxy juz chyba 3 miesiace sa w promocji, wczesniej były po 12.99 teraz po 15, a u mnie w aptece po 19-20... wiec roznica jest szczegolnie jak kupisz kilka, bo ost za dwa zaplacilam 30 zl a tak to bym wydala 40

co do hurtowni.. zalezy jaka hurtownia ;-) ja np jak zamawiam farby Artego u dostawcy to place 25-27 zł, a w Polwellu juz 35-37... to chyba zalezy, ale ogolnie polwell to złodziejstwo!
Tak samo maski Kallosa, na Allegro są po ok 11-15 zł a w Polwellu po 20pare.
Wszystko ładnie pieknie ale sprawdziłam własnie na stronce Superpharmu i najbliższy mam w Katowicach w Silesji a liczyłam, ze jednak będzie bliżej a mój Rainforest został mi tylko na 1 użycie (może nawet dzisiejsze) także trzeba się szybko zaopatrzyć w nowy Wax
FryzjerstwoMojaPasja a jeśli można wiedzieć to w jakim mieście pracujesz ? Bo może bym obcieła włoski jakos w wakacje
Stary 2011-04-04, 20:13   #144
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Wszystko ładnie pieknie ale sprawdziłam własnie na stronce Superpharmu i najbliższy mam w Katowicach w Silesji a liczyłam, ze jednak będzie bliżej a mój Rainforest został mi tylko na 1 użycie (może nawet dzisiejsze) także trzeba się szybko zaopatrzyć w nowy Wax
FryzjerstwoMojaPasja a jeśli można wiedzieć to w jakim mieście pracujesz ? Bo może bym obcieła włoski jakos w wakacje

miałaś zapuszczać

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-04-04, 20:48   #145
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
miałaś zapuszczać
miałam miałam ale tak na zdrowy rozum myśląc to jaki jest sens zapuszczania jak się końcówki łamią itp. wymyśliłam sobie ze będę tak może co pół roku podcinac po 1 cm albo po 2 i moze jakoś poprawi sie ich kondycja
Stary 2011-04-04, 20:58   #146
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
miałam miałam ale tak na zdrowy rozum myśląc to jaki jest sens zapuszczania jak się końcówki łamią itp. wymyśliłam sobie ze będę tak może co pół roku podcinac po 1 cm albo po 2 i moze jakoś poprawi sie ich kondycja

jasne, że tak, bo w ten sposób będziesz systematycznie pozbywać się tego, co zniszczone. też fakt, że szkoda wsparowywać te wszystkie drogie produkty w zniszczone włosy, które powinny być poprosty ścięte ale nie szalej z nożycami

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-04-04, 21:33   #147
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Czy ja wiem... nie chciałam za bardzo się tutaj ujawniać w sensie prywatnym...
Zabrze.
Stary 2011-04-04, 21:39   #148
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
jasne, że tak, bo w ten sposób będziesz systematycznie pozbywać się tego, co zniszczone. też fakt, że szkoda wsparowywać te wszystkie drogie produkty w zniszczone włosy, które powinny być poprosty ścięte ale nie szalej z nożycami
Oj szaleć nie będę ale pod tymi ciemnymi farbowańcami mam jeszcze blond który zasiał spustoszenie na moich włosach więc jeśli będę systematycznie ścinać te farbowańce to wróce do zdrowych naturalek i wtedy sobie będę spokojnie zapuszczać tak to chyba będzie

Cytat:
Czy ja wiem... nie chciałam za bardzo się tutaj ujawniać w sensie prywatnym...
Zabrze.
Miasto w zupełności mi wystarczy dzękuję za odp
Stary 2011-04-04, 23:01   #149
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Oj szaleć nie będę ale pod tymi ciemnymi farbowańcami mam jeszcze blond który zasiał spustoszenie na moich włosach więc jeśli będę systematycznie ścinać te farbowańce to wróce do zdrowych naturalek i wtedy sobie będę spokojnie zapuszczać tak to chyba będzie

Miasto w zupełności mi wystarczy dzękuję za odp

oh, ja ostatnio pozazdrościłam jednej dziewczynie,która na wątku o powrocie do naturalków opowiadała, że ścięła właśnie ostatnie farbowańce i już ma całe swoje włoski, ja też tak już chcę ale dłuuuuga droga jeszcze przede mn no i przed wieloma innymi ale dobrze, że nie jestem sama :p

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-04-05, 07:27   #150
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
oh, ja ostatnio pozazdrościłam jednej dziewczynie,która na wątku o powrocie do naturalków opowiadała, że ścięła właśnie ostatnie farbowańce i już ma całe swoje włoski, ja też tak już chcę ale dłuuuuga droga jeszcze przede mn no i przed wieloma innymi ale dobrze, że nie jestem sama :p
tak tak, tez to czytałam no i na prawdę zazdroszczę ale własnie chyba tak bede musiała robić... zostać na razie przy tej długości co mam a nie upierac sie na zapuszczanie i systematycznie ścinać co śmieszniejsze pod spodem mam znacznie wyraźniejszy odrost i jest on większy niż na koronie hehe więc tam pojdzie mi szybciej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości