Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 09:26   #481
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

moria - ja własnie obawiam się czy po cc będziemy miały mleko - oby tak , ale jesli nie to wtedy podgrzewacz b. sie przyda - najwyżej wyślę TZ po podgrzewacz a jaki masz model?

mary poziomeczko - no własnie do tych wózkow to nie niebieski , chyba chciałabym ecru i mniejszy do wózeczka na lato , chociaz wózek ma śpiworek.... to po co mi koc... o rany..... musze jeszcze pomyślec . a może załatwię temat i poprosze Ci o dwa? pisałaś że jedziesz pod koniec tygodnia, to ja pomyśle i dam Ci znać dzisiaj .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:29   #482
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Dzien dobry, widze ze to nie tylko ja spac nie moge Dzis normalnie mam zakwasy wszedzie nawet w kosciach od tego sprzatania, mam duzo roboty, ale dzis nie mam sily ide zaraz po zakupy i doktorki po skierowania na badania i chyba troche odpoczne...

atiz dziekuje za stronke z przepisami popatrze cos pozniej, niestety maku u mnie nie ma

matall
gratuluje rozpoczecia kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizytce i zakupkach

U ginka wszystko super Wszystkie wyniki: krew, mocz mam b.dobre, szyjka nie skraca się, nadal 3 cm, więc super!

Synuś póki co ułożony główkowo.. USG też w porządku, wymiary główki i kości udowej prawidłowe jak na mój tydzień ciąży

Synuś waży 1800 i mierzy 42 cm.. czyli z tego co patrzę sobie na normy, jest średniaczkiem

Wklejam fotkę buźki.. to debiut zdjęciowy mojego syneczka na forum chociaż wiem, że zdjęcie małe, niewyraźne i być może nawet buźki sie nie dopatrzycie heh Kopia marna, bo to zdjęcie zdjęcia.. więc nie gniewajcie się.

Po wizytce byliśmy zamowić wózek i fotelik! Wszystko zgodnie z planem - czarna Mura 4 i fotelik Pebble

Do odbioru po świętach.. pan nawet zaczął coś mówić, że być może będzie wcześniej, ale my i tak wyjeżdzamy z miasta w rodzinne strony na święta, więc tak czy tak, odbierzemy dopiero pod koniec kwietnia.. W zupełności mi to wystarczy
I sprawa z mebelkami załatwiona.. będzie mój wymarzony komplecik

Dzień jak najbardziej udany
Lolka ale piekne zdjecia z usg a Twoj synus to malutki chyba bedzie, kurcze moj 2 tygodnie temu wazyl z 2500!!!

spaccccccccccccc
Stary 2011-04-05, 09:32   #483
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniqac, spokojnie, masz dużo czasu! Przemyśl kwestię i do piątecku daj mi znać

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:41   #484
izunia233
Zadomowienie

ddaaiissyy KTG polega na tym, że kładziesz się na łóżku, zapinają Ci taki pas dookoła brzucha i urządzenie rejestruje bicie serduszka maleństwa i czy występują Ciebie skurcze. Badanie nie boli tylko musisz leżeć w jednej pozycji dość długo.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:41   #485
Anuu91
Raczkowanie

Heej
U mnie też już wczoraj zaczął się 34 tydzień, tylko nie mogłam wejść się podzielić tą informacją
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:43   #486
izunia233
Zadomowienie

Łoooooo matko, patrzę a tu mi zostało 25 dni do tp a niedawno robiłam test ciążowy, ehh....

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-04-05, 09:43   #487
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

To chyba jako ja jedyna mogę spać i spać bez problemu :P
Przeważnie idę spać około 23 i śpię do 6.45, synal wychodzi do szkoły kładę się na drzemkę ponownie i śpię do 10 :P
Dziś spałam do 9 razem z synalem bo dziś był próbny egzamin sześcioklasistów i poszedł do szkoły na 10.40
W nocy się budzę za każdym razem jak zmieniam pozycję, boli mnie wtedy bardzo brzuch jak się obracam, albo wstaję z łóżka do wc, na razie dalej latam raz, dwa razy.
Coraz trudniej mi sie podnieść, zmienić pozycję bo muszę chwilkę odczekać aż dzieciaczki też się przesuną wtedy ból ustępuje.

Do mnie nadal nie dociera że tak mało czasu zostało, torba nadal nie spakowana i jakoś mi nie spieszno ją pakować, może w tym tygodniu się za to zabiorę :P

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Co do ktg to mam nadzieję,że można na w pół siedząco, bo ja na plecach nie wyleżę nawet 5 minut, mam straszny ucisk i momentalnie robi mi sie słabo.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:44   #488
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
ddaaiissyy KTG polega na tym, że kładziesz się na łóżku, zapinają Ci taki pas dookoła brzucha i urządzenie rejestruje bicie serduszka maleństwa i czy występują Ciebie skurcze. Badanie nie boli tylko musisz leżeć w jednej pozycji dość długo.
dziekuje za uswiadomienie

Mary, kocyk kupujesz w stacjonarnym MC ? Ile w PL kosztuje? cos mi swita, ze ok 35 zł ??

principessina, dzis dzień leniuszka prosze sobie zrobić

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:44   #489
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

czesc mamuśki :jup
a ja chora
gardło mnie boli i głowa mi pęka...

Lecicie z tymi postami jak szalone

Kochane dziekuje wam wszystkim za komplementy dla Piotrusia
Synek całuje wszystkie wizażowe ciocie

Gratuluje wam wczorajszych udanych wizyt

Jestem w miarę na bierząco, ale przez ta głową ciężko mi się czyta ;/
jeszcze jutro muszę iść do szpitala zrobić badanie na HIV(wam tez gin zalecał?), a w takim stanie nawet w domu mi się chodzić nie chce...tylko bym leżała...

Idę zjeśc jakieś sniadanko i wróce do was

Daissy to Ty już KTG?? ja myślałam, że my musimy jeszcze poczekać parę tyg.
Stary 2011-04-05, 09:49   #490
izunia233
Zadomowienie

antropia mi gin kazał zrobić test na HIV jak tylko poszłam na pierwszą wizytę. Wiem, że to badanie jest ustawowo obowiązkowe.

Ja też jestem już w 36,3TC a KTG do tej pory nie miałam.

Stary 2011-04-05, 09:49   #491
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Łoooooo matko, patrzę a tu mi zostało 25 dni do tp a niedawno robiłam test ciążowy, ehh....

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przeważnie idę spać około 23 i śpię do 6.45, synal wychodzi do szkoły kładę się na drzemkę ponownie i śpię do 10 :P
Dziś spałam do 9 razem z synalem bo dziś był próbny egzamin sześcioklasistów i poszedł do szkoły na 10.40
W nocy się budzę za każdym razem jak zmieniam pozycję, boli mnie wtedy bardzo brzuch jak się obracam, albo wstaję z łóżka do wc, na razie dalej latam raz, dwa razy.
Coraz trudniej mi sie podnieść, zmienić pozycję bo muszę chwilkę odczekać aż dzieciaczki też się przesuną wtedy ból ustępuje.

Do mnie nadal nie dociera że tak mało czasu zostało, torba nadal nie spakowana i jakoś mi nie spieszno ją pakować, może w tym tygodniu się za to zabiorę :P

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Co do ktg to mam nadzieję,że można na w pół siedząco, bo ja na plecach nie wyleżę nawet 5 minut, mam straszny ucisk i momentalnie robi mi sie słabo.
No mi cięzko było wczoraj wyleżeć na USG na plecach i po chwili zaczęłam sapać jak lokomotywa, a co dopiero Ty z takim ciężąrem
Ja dzisiaj tez dobrze spałam, ale chyba przez chorobę..
I jak zmieniam pozycje to tez się budzę

Cytat:
Napisane przez Anuu91 Pokaż wiadomość
Heej
U mnie też już wczoraj zaczął się 34 tydzień, tylko nie mogłam wejść się podzielić tą informacją

Juz za chwilę maluszki będą z nami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 09:51   #492
Klaterina
Zadomowienie

witajcie mamusie
moje niewyspanie sięgnęło dzisiaj zenitu, włóczę sie po mieszkaniu od 8, spać dłużej nie mogłam a poszłam późno, do tego dwa razy na kibelek w nocy, bo mnie brzuch bolał i jestem przy tej dzisiejszej pogodzie podwójnie do d***

dzisiaj rosół na obiad, chce mi się coś lekkiego zjeść, bo wczoraj wieczorem zaszalałam i miałam wrażenie że wciągnęłam pół zapasów z lodówki

co do puchnięcia, to mi się coraz bardziej to pojawia, do tego stopnia że czasem ciężko mi założyć specjalnie trochę luźniejsze półbuty i czekam na piękne słońce, żebym mogła śmigać w sandałach i klapkach

idę sobie leżeć

Edytowane przez Klaterina
Czas edycji: 2011-04-05 o 09:54
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:52   #493
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
antropia mi gin kazał zrobić test na HIV jak tylko poszłam na pierwszą wizytę. Wiem, że to badanie jest ustawowo obowiązkowe.

Jak byłam na pierwszej wiycie to mi moja gin wspomniała, że mogę zrobić...Ale o obowiązku żadnym nie mówiła...Dlatego ja tez zapomniałam o tym...Przekładałam sobie, oczywiście do końca ciąży mając zamiar zrobic...A ostatnio mówi, że musze to robic.Zdziwiłam się, ale i tak miałą zamiar więc jest ok
Stary 2011-04-05, 09:58   #494
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

No mi cięzko było wczoraj wyleżeć na USG na plecach i po chwili zaczęłam sapać jak lokomotywa, a co dopiero Ty z takim ciężąrem
Ja dzisiaj tez dobrze spałam, ale chyba przez chorobę..
I jak zmieniam pozycje to tez się budzę
Ja nie daję rady tez na usg wyleżeć w sumie już na połówkowym dwa razy słabo mi się robiło, a było to w 20tygodniu ciąży już, teraz chwila leżenia na plecach kończy się mroczkami przed oczami i odlotem :P
Jeszcze na w pół siedząco nie jest źle tak dam radę wyleżeć.
Moje pierwsze ktg pewnie będzie w piatek.

Co do HIV to ja wcale nie robiłam podczas ciąży, lekarz nie zlecił tego badania, no i nie wiem jak z tym wymazem bo do tej pory nie mam go zrobionego i lekarz nic nie wspomina na ten temat, tzn. mówił ale to było chyba ze dwa,trzy miesiące temu że takie badanie trzeba będzie zrobić, chyba że zmienił zdanie bo pewnie będzie cc i nie trzeba tego badania
Stary 2011-04-05, 10:00   #495
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

antropia; i ja całuję Syneczka moooocno
Smacznego sniadanka Wam życze
Mnie tez od kilku dni boli gardło, najbardziej w nocy.. i chrypka i kaszel...

Podobno KTG od 30 tc sie robi

eweska, zazdroszczę tej nuty do spania masz racje, korzystaj poki mozesz

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:02   #496
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Dzien dobry sloneczka!
przepraszam, ze wczoraj nie powiedziałam wam dobranoc ale net mi nawalił i ciagle mnie rozłączało

Lolka1212
za wizytke, na zdjeciach buzke widac bardzo wzruszam sie jak patrze na takie foteczki...
a ja ost mialam usg 7lutego

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Ja po wizycie.
Wymaz na posiew pobrany. Wynik będzie w piątek.
Szybkie usg tylko było - w celu kontroli ilości wód. AFI znowu 23, ale ważne, że się nie zwiększa.
Badanie na samolocie - szyjka zamknięta i długa (ok. 3cm). Prawdopodobnie jakieś delikatne strzępki czopa odpadły, ale reszta dobrze trzyma, więc chyba tak szybko nie urodzę jednak
Tętno Małej 135 ud/min
Moje ciśnienie (kurde, a wyluzowana byłam) - 157/80. + silny obrzęk łydek i stóp. Mam 4 x dziennie mierzyć ciśnienie w domku i przyjmować Dopegyt. Gdy ciśnienie rozkurczowe będzie powyżej 90 to udać się do szpitala (dostałam skierowanie).
Następna wizyta 18 kwietnia.
No to tyle u mnie.
za wody plodowe i za szyjke jesli chodzi o obrzeki to ja tez mam, ale mi nie kaze mierzyc cisienienia, nie dala skierowania do szpitala i nie biore zadnego leku na to
moze to jest kwestia mojego niskiego cisnienia?

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

24kasia86 co do majonezu to ja jem mało bardzo bo nie przepadam ogólnie...a jak już to Tż lubi helmannsa mój tata za to winiary więc zazwyczaj są dwa w lodówce
ja uzywam pasty Lacalut ale lepsza jest Meridol i tak beda krwawic ale bedzie zdecydowanie lepiej. Polecam szczegolnie ta drugą, kosztuje ok.15zl.

ehh wczoraj najadlam sie tych jajek z majonezem, nie pomyslalabym o tym gdyby nie dziewczynki

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

kasiu - strzeliłam focha a co dziękuje Kochana.
ja farbowałam włosy w ciąży już kilka razy - lekarz pozwolił przyciemniac włosy, więc moje cudowne blond czekają na po porodzie, ale wiele dziewczyn rozjaśnia i farbuje włosy w ciąży i jest OK.
pochwal się fotkami potem.

tak jak pisałam, wczoraj jak się Wam wyżaliłam poszłam się wyciąpciać i wyplakać. leżałam w łóżeczku i płakałam, chyba miałam gorszy dzien - dziś rano jak TZ wychodził do pracy powiedział żebym zadzwoniła do gościa z allegro i pojedziemy po wózeczek chyba chciał mi poprawić humor.

dzisiaj pogoda też taka sobie ale jedziemy po wózek po południuuuu . idę się wysmarować bo się wykąpałam i nie posmarowałam.... i wstawić wodę na kawusię - komuś zrobić? .
ja zamierzam farbowac na jasny blond, jeszcze nigdy nie probowalam rozjasniaczem, ale i tak mnie to nie usprawiedliwia bo wloski sie lamią...
ale tak mam ochote ehhh
tylko teraz po tym mandacie to nie wiem czy powinnam sobie na fryz pozwolic
no widzisz facet tez czlowiek- udanych zakupow wozkowych
ja dzisiaj chyba po lozeczko jade

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
moniqac to tak jak u mnie, ogólnie jestem niskociśnieniowcem a obrzęki mam okropne, no po prostu bym Wam zdjęcie wstawiła ale sama nie mogę patrzeć na moje stopy a co dopiero pokazywać je światu Ogólnie to wygląda to tak jakby mnie osa ugryzła po obu stronach kostek i jeszcze nad palcami
no wlasnie ja tez mam okropne obrzeki, po prostu masakra, jak patrze wieczorem na nogi to mi sie na placz zbiera
ja mam cisnienie:
96/57, 106/65, 100/68, 115/55, 114/73, 100/60, 115/70 z karty ciazy spisałam. Wiec chyba nie powinnam sie martwic tymi obrzekami?

Cytat:
Dzień dobry
.
i tu sie kochana mylisz bo ze mnie tez spioch, budze sie jak zmieniam pozycje i chodze siusiu (okolo 3-4razy), a tak mała przerwa jak tz wstaje o 5 do pracy i dalej w komino do 9-10
kiedy maz wraca???

za dzisiejsze wizyty
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:03   #497
Anuu91
Raczkowanie

antropia no ja też badanie na HIV przeszłam i badania na wiele innych chorób, ginekolog nie dawał mi skierowania na badania nigdy, tylko zlecał je, dlatego za badania miesięczne płacę nie mniej niż 70zł... masakra, ale cóż gabinet prowadzi jego żona, także daje jej zarobić.

U mnie termin za 31 dni Taka jestem ciekawa, która z nas zostanie pierwszą majową mamusią

Edytowane przez Anuu91
Czas edycji: 2011-04-05 o 10:06
Stary 2011-04-05, 10:09   #498
bzyczka1
Zakorzenienie

Anuu91 a chodzisz prywatnie czy na NFZ?? Bo jak prywatnie to nie dziw się że nie dostajesz skierowania, a poza tym nie wszystkie badania są refundowane.
Ja płacę za wszystko od początku ciąży włącznie z morfologią i badaniem moczu. Nie wiem czy coś poza tymi badaniami i glukozą jest refundowane.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:12   #499
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Ja nie daję rady tez na usg wyleżeć w sumie już na połówkowym dwa razy słabo mi się robiło, a było to w 20tygodniu ciąży już, teraz chwila leżenia na plecach kończy się mroczkami przed oczami i odlotem :P
Jeszcze na w pół siedząco nie jest źle tak dam radę wyleżeć.
Moje pierwsze ktg pewnie będzie w piatek.

Co do HIV to ja wcale nie robiłam podczas ciąży, lekarz nie zlecił tego badania, no i nie wiem jak z tym wymazem bo do tej pory nie mam go zrobionego i lekarz nic nie wspomina na ten temat, tzn. mówił ale to było chyba ze dwa,trzy miesiące temu że takie badanie trzeba będzie zrobić, chyba że zmienił zdanie bo pewnie będzie cc i nie trzeba tego badania
a widzisz, a ja nic znowu nie słyszałam o tym wymazie..nie wspominała ani słowem na ten temat
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
antropia; i ja całuję Syneczka moooocno
Smacznego sniadanka Wam życze
Mnie tez od kilku dni boli gardło, najbardziej w nocy.. i chrypka i kaszel...

Podobno KTG od 30 tc sie robi

eweska, zazdroszczę tej nuty do spania masz racje, korzystaj poki mozesz
I to chyba zalezy od lekarza bo jak widze jdne maja zaraz po 30 inne pod koniec dopiero Z tym gardłem to masakra jakaś...Mi doskwiera lewy migdał...boje sie, żeby to angina nie była Jak na razie psikam sobie tantum werde od dwóch dni i choroba nie postepuje....zobaczymy za parę dni...dobrze, że kataru nie mam, tego nie lubie najbardziej :/
Cytat:
antropia no ja też badanie na HIV przeszłam i badania na wiele innych chorób, ginekolog nie dawał mi skierowania na badania nigdy, tylko zlecał je, dlatego za badania miesięczne płacę nie mniej niż 70zł... masakra, ale cóż gabinet prowadzi jego żona, także daje jej zarobić.

U mnie termin za 31 dni Taka jestem ciekawa, która z nas zostanie pierwszą majową mamusią
ja tez nie dostaje skierowań... chodzę prywatnie, no ale jak badanie musi być zrobione to musi
Jedynie HIV robią u nas w szpitalu w każdą środę dla ciężarnych za darmo, ale dopiero po 15 zobaczymy co jutro z tego wyjdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 10:12   #500
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochane dziekuje wam wszystkim za komplementy dla Piotrusia
Synek całuje wszystkie wizażowe ciocie

Jestem w miarę na bierząco, ale przez ta głową ciężko mi się czyta ;/
jeszcze jutro muszę iść do szpitala zrobić badanie na HIV(wam tez gin zalecał?), a w takim stanie nawet w domu mi się chodzić nie chce...tylko bym leżała...
podziekuj Piotrusiowi za calusy dla cioci Kasi
kochana ja badania na HIV nie mialam, gin mi o tym wspominala na poczatku ciazy, ze moge zrobic jak chce...potem sie okazalo ze w mojej przychodni tego badania nie robia i wylecialo mi z glowy

Cytat:

niby obowiazkowe, ale ja nie mam zrobionego i gina mi nic nie mowi
tez nie mialam ktg i pewnie bede miala juz w szpitalu...

dzisiaj tata z mama dzwonili i sie pytali o zdrowko itp bo oni juz sie doczekac nie moga dzidziusia
siostra tez drukuje smsy co z nami...ehh przeciez jak bede rodzic to zadzwonie
dzisiaj juz 5 kwietnia
pytalam sie mamy czy urodzila mnie w terminie a ona ze miala termin na 31 stycznia a ja sie urodzilam 19ego

TO CZEKAM
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-04-05 o 10:15
Stary 2011-04-05, 10:15   #501
Anuu91
Raczkowanie

Prywatnie chodzę, ale to i tak jest największy zdziertus w ok. Kielc, ale cóż po pierwsze jest b.dobrym lekarzem, a po drugie nie zamieniłabym go na innego, no i to jest paradoks cały
Stary 2011-04-05, 10:18   #502
eweska
Moderatoreska

Kasia no to mamy dobrze z tym spaniem Tylko czasami to też denerwujące jest bo dzień za szybko ucieka :P
Co do męża to czeka na telefon :P

Na razie jako pierwsza na liście do rodzenia jest Moniqac jako pierwsza ma zaplanowaną cc, a kto się posypie jeszcze wcześniej nie mam pojęcia, pewnie któraś z dziewczyn która ma termin na koniec kwietnia.

Właśnie dzwoniła mamuśka że kupiła mi kołderki, dwie podusie do łóżeczka jak i pościel
Więc mam z głowy, ma kupic jeszcze kosmetyki i pieluchy bo mówiłam że ubranek nie chcę bo mam tego bardzo dużo, więc dostała instrukcje co i jak jeszcze do kupienia i mają kupić :P No to ja już nic nie muszę kupować, jedynie po urodzeniu pewnie wyjdzie co nie co jeszcze do kupienia, ale to okaże się w praniu :P
Stary 2011-04-05, 10:18   #503
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
podziekuj Piotrusiowi za calusy dla cioci Kasi
kochana ja badania na HIV nie mialam, gin mi o tym wspominala na poczatku ciazy, ze moge zrobic jak chce...potem sie okazalo ze w mojej przychodni tego badania nie robia i wylecialo mi z glowy

niby obowiazkowe, ale ja nie mam zrobionego i gina mi nic nie mowi
tez nie mialam ktg i pewnie bede miala juz w szpitalu...

dzisiaj tata z mama dzwonili i sie pytali o zdrowko itp bo oni juz sie doczekac nie moga dzidziusia
siostra tez drukuje smsy co z nami...ehh przeciez jak bede rodzic to zadzwonie
dzisiaj juz 5 kwietnia
pytalam sie mamy czy urodzila mnie w terminie a ona ze miala termin na 31 stycznia a ja sie urodzilam 19ego

TO CZEKAM
Piotruś "mówi", ze nie ma za co
To ja już nie wiem, czy to obowiązkowe jest tym HIVem cy nie...w każdym razie pójdę i zrobię
Teraz to się dopiero zacznie wydzwanianie i pytanie czy już urodziłaś
wszyscy doczekać się nie mogą
Stary 2011-04-05, 10:18   #504
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem cholernie zła...W moczu mam cukier.Jutro czeka mnie glukoza.Czy mając cukier w moczu,glukoza może wyjść prawidłowa??????????????. .Alunia waży dwa kilo,wszystkie pomiary w normie,ktg też prawidłowe,szyjka długa i zamknięta,ułożenie główką w dół...
trzymam kciuki zeby bylo ok
daisy super ze dietka dziala
lolus super ze wizytka ok dobrze slyszec zdjecie malego super, widac buzke

matal gratuluje 35 t my zaczelismy wczoraj

kurcze nie zacytowalo mi wszystkiego. nie pamietam komu jeszcze chcialam odpisac

dziewczyny jestem nienormalna. wlasnie wrocilam uryczana do domu

jade sobie od orto i widze przed przejsciem dla pieszych grupe malych przedszkolaczkow, wiec sie zatrzymalam. patrze a tam pani mojego synka i jego grupa!!!

patrze, idzie mlody, zaczelam mu kiwac, bo poznal samochod, on taki zdziwiony, ale tez mi odmachal i sie poryczalam............

jestem nienormalna ale tak mi sie dziwnie patrzy z takiej perspektywy
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:19   #505
24kasia86
Wtajemniczenie

ja tam wszystko mam za darmo
szkoda tylko ze na poczatku ciazy nie zdecydowalam sie na zmiane gina, mamy takiego fajnego pana u nas w przychodni- moze by sie sadelka tak nie czepial

co do wymazu mam miec 13ego- ciekawe, a jak urodze do tego czasu????
Nikosia

Stary 2011-04-05, 10:21   #506
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Kasia no to mamy dobrze z tym spaniem Tylko czasami to też denerwujące jest bo dzień za szybko ucieka :P

Na razie jako pierwsza na liście do rodzenia jest Moniqac jako pierwsza ma zaplanowaną cc, a kto się posypie jeszcze wcześniej nie mam pojęcia, pewnie któraś z dziewczyn która ma termin na koniec kwietnia.

Właśnie dzwoniła mamuśka że kupiła mi kołderki, dwie podusie do łóżeczka jak i pościel
Więc mam z głowy, ma kupic jeszcze kosmetyki i pieluchy bo mówiłam że ubranek nie chcę bo mam tego bardzo dużo, więc dostała instrukcje co i jak jeszcze do kupienia i mają kupić :P No to ja już nic nie muszę kupować, jedynie po urodzeniu pewnie wyjdzie co nie co jeszcze do kupienia, ale to okaże się w praniu :P
szybko to by Ci dzień uciekł jakbyś spałą do 14 Wiem co mówię, dla mnie 10 to jest wczesny poranek

To juz masz z głowy, dla mamy
Stary 2011-04-05, 10:21   #507
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Anuu91 a chodzisz prywatnie czy na NFZ?? Bo jak prywatnie to nie dziw się że nie dostajesz skierowania, a poza tym nie wszystkie badania są refundowane.
Ja płacę za wszystko od początku ciąży włącznie z morfologią i badaniem moczu. Nie wiem czy coś poza tymi badaniami i glukozą jest refundowane.
No ja też chodzę prywatnie i wszystkie badania od początku ciąży robię za własną kaskę. Dla mnie to jest jakaś paranoja. Człowiek niby ubezpieczony a bez głupiej pieczątki nie zrobi ani jednego badania za darmo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 10:24   #508
Anuu91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ja tam wszystko mam za darmo
szkoda tylko ze na poczatku ciazy nie zdecydowalam sie na zmiane gina, mamy takiego fajnego pana u nas w przychodni- moze by sie sadelka tak nie czepial

co do wymazu mam miec 13ego- ciekawe, a jak urodze do tego czasu????
No ja mam 11, ale trzeba czekać u nas 2 tygodnie na wynik. Ciekawe jak u Ciebie, bo jak trzeba czekać tyle, to już może być niepotrzebny...

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

No właśnie... wiadomo, że na dziecku nie można oszczędzać, bo jakby co to później by sobie tego człowiek nie wybaczył do końca życia, dlatego oni żerują na tym wszystkim.
Stary 2011-04-05, 10:24   #509
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

kurcze nie zacytowalo mi wszystkiego. nie pamietam komu jeszcze chcialam odpisac

jade sobie od orto i widze przed przejsciem dla pieszych grupe malych przedszkolaczkow, wiec sie zatrzymalam. patrze a tam pani mojego synka i jego grupa!!!

patrze, idzie mlody, zaczelam mu kiwac, bo poznal samochod, on taki zdziwiony, ale tez mi odmachal i sie poryczalam............

teraz to nas wzrusza nawet byle merdniecie psa ogonem, więc się nie przejmuj Miałaś powód, do wzruszenia i to nie mały
Stary 2011-04-05, 10:29   #510
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

byleby zdazyl na porod cos czuje ze chlopaki dlatego tak cicho siedza- bo tez czekaja na tatusia
fajna masz mamuske.

Cytat:
Piotruś "mówi", ze nie ma za co
To ja już nie wiem, czy to obowiązkowe jest tym HIVem cy nie...w każdym razie pójdę i zrobię
Teraz to się dopiero zacznie wydzwanianie i pytanie czy już urodziłaś
wszyscy doczekać się nie mogą
moja babcia to codziennie dzwoni ehh fajnie mi z tym

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

kochana jeszcze troche to drugi synek bedzie z toba 24h, a ten starszy- no coz taka kolei rzeczy, przedszkole, szkola...czas leci

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
No ja mam 11, ale trzeba czekać u nas 2 tygodnie na wynik. Ciekawe jak u Ciebie, bo jak trzeba czekać tyle, to już może być niepotrzebny...

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

No właśnie... wiadomo, że na dziecku nie można oszczędzać, bo jakby co to później by sobie tego człowiek nie wybaczył do końca życia, dlatego oni żerują na tym wszystkim.
mozna znalezc fajnego lekarza na nfz i za nic nie placic, mnie troche moja gin wkurza, ale zapewnia mi wszystkie badania, odpowie na kazde pytanie, jest troche zakrecona ale dzieki niej od poczatku ciazy place jedynie za witaminy i leki

no wiec moze byc tak ze wymaz mi sie nie przyda, a moze nawet nie zdaze zrobic tego badania
Nikosia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości