| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |      | 1 | 1,92% | 
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |      | 5 | 9,62% | 
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |      | 6 | 11,54% | 
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |      | 5 | 9,62% | 
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |      | 18 | 34,62% | 
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |      | 17 | 32,69% | 
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |      | 0 | 0% | 
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-04-05, 10:24 | #4471 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV

WANILKO jaka śliczna ta twoja pociecha,a kot fantastyczny!Jak sie kot zachowywał jak pojawiła się mała Istotka?Ciekawa jestem jak moja nicpońka się zachowa   
				__________________  Córeczka Lilianka i Synek Filip  8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi  Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski | 
|     | 
|  2011-04-05, 10:25 | #4472 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

witam. u mnie sliczna pogoda dzisiaj wiec nie obejdzie sie od spacerku   kaskago7 gratulacje  czekamy na opis porodu  tajka - sliczna  wanilia83 sliczna twoja coreczka  trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty | 
|     | 
|  2011-04-05, 10:26 | #4473 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

zdjecia fenomenalne   ciekawe jak moje kicie zareaguja na małego... Mika nie powinna miec problemow ale Diuna to straszna zazdrosnica jest... 
				__________________ Remik - 21.04.2011  | 
|     | 
|  2011-04-05, 10:36 | #4474 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Lubuskie 
				 | 

wanilia83 słodka twoja kruszynka i widzę, że nianie masz na pełen etat a jakie oczyska zrobił hehe    
				__________________ 04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami  url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] | 
|     | 
|  2011-04-05, 10:37 | #4475 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Ja wam mogę powiedzieć, jak to u mnie wygląda, a mam kotów trzy. Na początku bardzo się chowały przed Nadunia, a szczególnie bały się jej płaczu. Teraz, gdy śpi, bardzo ostrożnie do niej podchodzą i wąchają z bezpiecznej odległości, ale generalnie wola przebywać w innym pomieszczeniu (namiętnie zaczęły chować się po szafach). Najbardziej interesuje je, gdy odciągam pokarm   
				__________________ przeczytane książki  2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania     | 
|     | 
|  2011-04-05, 10:38 | #4476 | 
				 | 

wiecie co Wam powiem?? ze mi jakos ostatnio nawet lekko jest, wczesniej mi jakos ciezej sie chodzilo i wgl. moze o od tego ze juz sie przyzwyczailam do chodzenia bo tak to caly czas mialam lezec praktycznie    | 
|     | 
|  2011-04-05, 10:43 | #4477 | 
				 | 

Ja to się nie mogę doczekać, kiedy będę mogła się poruszać normalnie, bo niestety, szew jednak daje o sobie znać, poza tym nieraz czuje coś w miednicy, jakby mi się tam coś schodziło kostnie, ból bardzo nieprzyjemny.

__________________ przeczytane książki  2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania     | 
|     | 
|  2011-04-05, 10:49 | #4478 | |||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  Bardzo bym chciala urodzic wczesniej ze wzgledu na to, ze TZ bedzie mogl ze mna byc w domu. Jezeli urodze po terminie tydzien lub 2 to bede w domu zupelnie sama, zdana na siebie, bo TZ 11 maja idzie do nowej pracy i na zadne urlopy nie bedzie mogl liczyc  . Na dodatek bede musiala spac w pokoju malego, bo TZ jesli sie nie wyspi min.5h ciurkiem to jest koszmarny w obyciu a przede wszystkim nie jest w stanie skupic sie na pracy (jest informatykiem-technikiem)  , wiec beznadzieja podwojna  A jego praca a raczej pensja to podstawa naszego utrzymania, splacania kredytu i wszelkich innych rzeczy extra, bo moja teraz jest zredukowana do obowiazujacej stawki, narzuconej przez rzad brytyjski na wszystkie mamy i nie jest tego duzo niestety porownujac to do pensji TZa  No ale to nic, jesli tak sie stanie to trudno, wiele kobiet musi sobie dac rade sama i udaje sie im, wiec dlaczego nie mnie?  Nie chce przyspieszac w jakikolwiek sposob porodu, ewentualnie spacery i pilka ale to bardziej traktuje jako relax oraz ruch potrzebny mnie samej niz przyspieszacz  Nino wyjdzie kiedy bedzie gotowy i mam nadzieje, ze nie bedzie potrzebowal pomocy ze strony szpitala. Z drugiej strony mam po prostu przeczucie, ze urodzi sie wczesniej o te kilka dni ale czy tak bedzie, to on i Bog wie, wiec nie ingeruje w ta pare  Alez ci monolog palnelam  Cytat: 
  A cos sie dzieje niemilego u ciebie?  Cytat: 
  Nadia boska a kot jako ochroniarz wspanialy  Dogaduja sie?  za wizyte! I dla reszty kobitek z wizyta na dzis rowniez  Oby dobre wiesci byly dla kazdej z was  nuna - pewnie spoznione ale  rowniez dla twojej corci!! Noc mialam troche do bani, mimo ze nic mnie nie bolalo i wszystko od strony ciazy bylo cacy.  A to zimno, a to duszno, a to TZ chrapal, a to pic mi sie chcialo strasznie, a to to a to tamto...  Pogoda dzis do bani, zimno, deszczowo i pochmurno i nie wiem jak przetrwam ten dzien  Mam nadzieje, ze chociaz przyjdzie mi przesylka z przescieradelkami, rozkiem i przybornikiem na lozeczko - to mi sie chociaz humor troche poprawi   
				__________________ 07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!!  Moj Nino   02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!   | |||
|     | 
|  2011-04-05, 10:52 | #4479 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Liście malin pije też raz dziennie ale chyba z lenistwa bo mam w formie liściastej i nie chce mi się tego zaparzac. Ale chyba zacznę też więcej razy 2-3. Moje samopoczucie odpukac ostatnio dobrze – bardzo dobrze (żeby nie zapeszyc) ból krocza coraz mniejszy, w nocy w ogóle nie wstaję siusiu – dopiero tak o 6 rano – czuję się jak nie w ciąży  Ja mam do szpitala na wyjście przygotowane: body krótki rękaw, śpiochy, kaftanik długi rękaw, czapeczkę, cieńką +grubszą wełnianą, skarpetki, kombinezon taki z misia. Chyba starczy – zobaczę w szpitalu w razie czego TŻ dowiezie jakiś kocyk. Wanilia!!!! Ale masz córunię!!! Aaaaa zamawiam do mojego Karolcia   My też ze Śląska to będzie miał blisko. 
				__________________ | 
|     | 
|  2011-04-05, 11:07 | #4480 | 
				 | 

a kiedy idziesz na zciagniecie szwu??? ja mam takie pytanie jeszcze czy ktoras miala wyrywany zab w ciazy??? zaczal mnie ostatnio bolec i teraz nie ze boli ale czuje ze go mam ze tak powiem tzn to dziaslo nad nim mnie troszke tak boli, a wiem ze jest do wyrwania tylko rentgen jego mialam 3 lata temu robione a wiem ze w ciazy nie robia chyba raczej, wiec niewiem moze poczekac jeszcze do porodu i wtedy isc go usunac skoro zostalo mi 11 dni a bol nie jest taki straszny  i zastanawiam sie tez czy jesli po porodzie pojde to czy rentgen nie bedzie mial wplywu jesli bede karmic piersia  ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- na internecie tez doczytalam teraz ze nawet jak sie karmi to nie powinno sie robic rtg ;/ | 
|     | 
|  2011-04-05, 11:16 | #4481 | |
				 | 

Cytat: 
  Anessa mam nadzieję, że trafisz z porodem jak Twój tż będzie z Tobą. Faktycznie zawód informatyka zobowiązuje do skupienia a jak człowiek jest nie wyspany jest to mało prawdopodobne. Ale nie martw się dacie sobie rade, nawet jak będziesz sama   
				__________________ 04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami  url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-04-05, 11:39 | #4482 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

w imieniu Nadusi dziękuje bardzo    rozpakowujcie się i wpadajcie na odchowalnie tam jest więcej takich słodkich bobasków  Cytat: 
 wysypiaj się aja bo potem nie będzie kiedy  Cytat: 
 Aron dopiero zaczął podchodzić do Nadii jak miała 2 tyg i to tak ostrożnie że jak tylko się poruszyła to uciekał teraz jest mniej strachliwy i czasami jak stoi koło niej to mruczy  słodkie to Cytat: 
 przez dwa tyg unikał mnie i Nadii, nawet jeszcze łóżeczka nie zwiedził co mnie strasznie cieszy bo boje się momentu jak zacznie do niego włazić Aron jako ochroniarz pracy by nie dostał za tchórzliwy jest  ogólnie u mnie sytuacja wygląda dokładnie jak u traicionery tylko młody nie chowa się po szafach a pod łóżkiem lub wózkiem  Cytat: 
   Wanilia ma ochotę pobawić się w teściową    gosiawolna biedulko  z wyrywaniem zęba to poczekaj do porodu, po co masz się teraz stresować 
				__________________  | ||||
|     | 
|  2011-04-05, 11:41 | #4483 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: wlkp 
				 | 

cześć dziewczyny   mała śpi więc mam chwilkę czasu na małego posta  GRATULUJE wszystkim nowym mamusią  Podzielę się swoimi spostrzeżeniami, w tych pierwszych dniach najważniejsze rzeczy ułatwiające mi życie to: pajace (o czym już wspominałam) wg mnie najwygodniejszy strój dla kogoś komu trzeba kilka razy dziennie zmieniać pieluchę i jest maleńką kruszyną  ja jeszcze nie odważyłam się wciągać na nią bodów przez głowę  rożek minimum 2 sztuki, porządne, z gąbka usztywnioną, wygodnie się nosi maleństwo i mała śpi w nich butelki w liczbie większej niż 2 szt  jeśli ktoś chce karmić butlą, mając 3 sztuki nie trzeba ich myć w środku nocy  Oczywiście to tylko moje zdanie. Dzisiaj idę zapisać małą do pediatry, już nie mogę się doczekać pierwszej wizyty, tak bardzo chce żeby ktoś mi powiedział, że wszystko z nią OK.   
				__________________ Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-05 o 11:50 | 
|     | 
|  2011-04-05, 11:53 | #4484 | 
				 | 

iizabelaa a może więcej takich cennych rad? my się nie pogniewamy a wręcz przeciwnie, nie ma jak to poczytać co się przyda a co od razu można wyrzucić w kosz   A masz podgrzewacz? bo ja się zastanawiam nad kupnem, chociaż chcę karmić piersią więc nie wiem czy się jeszcze nie wstrzymać i jakby co to kupię jak będzie potrzebny. Na pewno wszystko jest ok, nie masz się co martwić. Myśl pozytywnie   
				__________________ 04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami  url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] | 
|     | 
|  2011-04-05, 12:01 | #4485 | ||
				 | 

Cytat: 
 bo w każdej chwili ból może stać się nie do zniesienia, a jeśli wtedy przyjdzie ci rodzić to będzie nieciekawie marsz do dentysty dzisiaj  ja miałam podobną sytuację, w sobotę dopadł mnie przeraźliwy ból zęba, w niedzielę szukałam dentysty, byłam 3 razy u niego, założył mi lekarstwo, bo nie chciał go usuwać, ale nic nie pomagało, tabletek przeciwbólowych nie mogłam brać ze stresu trafiłam do szpitala bo mi ciśnienie skoczyło, bo ząb bolał a ja w każdej chwili mogłam rodzić, przez tego zęba w szpitalu wyszło w morfologi stan zapalny, i zaczęli mi podawać dożyli penicylinę, i całe szczęście bo od razu ząb się uspokoił, a w środę urodziłam malutką ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat: 
 nie mam podgrzewacza ale ja nie karmię piersią, podgrzewam wodę w mikrofalówce, bez tego sprzętu bym teraz umarła  cały czas mam w dzbanku przegotowaną wodę, jak mała chce pić to wlewam wodę do butelki i wkładam na 15 sekund do mikro i potem mleczko i gotowe  podgrzewacz to na pewno będzie przydatny jak ktoś chce odciągać i swoje mleko podawać z butelki, bo wtedy mikro odpada   
				__________________ | ||
|     | 
|  2011-04-05, 12:05 | #4486 | 
				 | 

szew mam samorozpuszczalny  akurat ale nie mogę przesadzać z siedzeniem na nim, a wczoraj jak odciągałam ręcznie, to siedziałam kilka godzin no i sobie podrażniłam. i jeszcze u dentysty nasiedzialam sie. w temacie dentysty jestem właśnie uświadomiona, wiec ci powiem, ze rtg podczas karmienia można, tylko poprosić o ten fartuch-potwierdzone przez dwie położne ze szpitala plus jedna się konsultowała ze znajomym doradca laktacyjnym. 
|     | 
|  2011-04-05, 12:07 | #4487 | ||
				 | 

Cytat: 
  Nie wiem jak to sie leczy,dopiero dzis wieczorem idzie do lekarza. Cytat: 
  A jak Izabela wyglądał poród u Ciebie,bo chyba przegapiłam  Rodz  iłaś sn czy miałas cc.Dgadujecie sie juz Idalką?  Mała jest zdrowiutka  -nic się nie martw!!! 
				__________________  Córeczka Lilianka i Synek Filip  8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi  Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-04-05 o 12:09 | ||
|     | 
|  2011-04-05, 12:29 | #4488 | |
				 | 

Cytat: 
 nie przegapiłaś, napisałam o porodzie tylko 2 zdania  jakoś nie czuję potrzeby dzielenia się tym szczegółowo. Ale specjalnie dla ciebie się zmobilizowałam  Leżałam już w szpitalu z powodu tego ciśnienia i zęba, już w trakcie dnia wiedziałam, że to się wydarzy dzisiaj bo odszedł mi czop z krwią, ale nic nikomu nie mówiłam, ok 20 zaczęłam czuć bóle takie jak na okres, stawały się silniejsze i były w miarę regularne tak co 10 min, ale nic szczególnego, ok 23 poszłam powiedzieć o tych bólach położnej, ona mnie zbadała a tutaj 4 cm rozwarcia już  Zadzwoniłam do mojej położnej i mojego tż, punktualnie o północy położyli mnie na porodówce  i szczerze mówiąc od tej chwili jakoś już nie patrzyłam na zegar, niektóre dziewczyny dokładnie pamiętają po jakim czasie jakie rozwarcie miały a ja nie  Pamiętam, że dokładnie o 5:00 zaczęły się bóle parte a o 5:40 się urodziła malutka, poród bolał nieziemsko, niespodziewałam się tego, chciałam wstać i wyjść i tylko myślałam kiedy sie skończy, ta najgorsza faza to myslę, że tak z 2 godziny trwała ale nie mogę narzekać bo 5 godzin to krótko w porównaniu z innymi, była noc, nikt się nie kręcił, nikt poza moją położną mnie nie badał, a ona okazała się cudowną kobietą, która nie opuściła mnie ani na chwilę. I to nieziemskie uczucie jak już jest po i lekarz mnie szył, szczęście ... że to już koniec  Wszystko jest do przeżycia  Jednak to prawda że się szybko zapomina. Dla mnie dużo trudniejszy jest teraz ten czas, na prawdę ciężko mi się odnaleźć w nowej sytuacji, całe szczęście z każdym dniem jest lepiej  Wszędzie się tylko piszę jakie to szczęście jak maleństwo się rodzi, a nikt nie uprzedza, że to jest emocjonalnie bardzo trudny czas dla kobiety, i nawet dla mnie, mała była planowanym dzieckiem, mam wsparcie kochającego męża. 
				__________________ Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-05 o 12:32 | |
|     | 
|  2011-04-05, 12:39 | #4489 | |
				 | 

Cytat: 
  .Moze musiało troche upłynąć czasu,żebys mogła o porodzie opowiedzieć  Ja pewnie wywalę wszystko jak lecie,bo jestem taką osobą,że jak targaja mną silne uczucia to musze o nich opowiedzieć  Wiem,  że z każdym dniem będziesz lepiej czuła sie w roli mamy  To nowa sytuacja,trzeba sie do niej przyzwyczaić,ale to chyba doskonale wiesz  Jesteś najlepsza mamą dla swojej córeczki   
				__________________  Córeczka Lilianka i Synek Filip  8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi  Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski | |
|     | 
|  2011-04-05, 12:46 | #4490 | 
				 | 

ja dziś pierwszy raz sama siedzę z Nadią i nie jest łatwo, naprawdę trzeba się w to porządnie wdrożyć.

|     | 
|  2011-04-05, 12:50 | #4491 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ 04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami  url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] | |
|     | 
|  2011-04-05, 12:53 | #4492 | 
				 | 

pomysle i zobacze co z tym dentysta.. ale skoro mowisz ze mozna w czasie karmienia to chyba poczekam. bo i tak pierwszy dzien mnie bolal w sobote, a teraz z dnia na dzien coraz mniej wiec moze dotrwam do konca.  to moze u mnie tez sie zacznie porod od zeba   fajnie by bylo, nie musiala bym czekac dlugo na wyrwanie go, i bym juz miala malego przy sobie. a tak zapytam czy wy wierzycie w to ze spacer niby przyspiesza porod???? bo tak czytam na internecie i strasznie odmienne zdania sa  wiem tyle ze jak sie chodzi duzo to zjezdza dzidzia nizej i naciska bardziej na szyjke wiec moze cos w tym jest?? skoro jak mi sie zaczela skracac szyjka to kazal mi lezec caly czas. | 
|     | 
|  2011-04-05, 12:54 | #4493 | |
				 | 

Cytat: 
  Inaczej by się nie zorientowała ze coś nie tak.No nic zobaczymy co powie lekarz   
				__________________  Córeczka Lilianka i Synek Filip  8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi  Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-04-05, 12:56 | #4494 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: lublin 
				 | 

Cytat: 
 fajnie, że to napisałaś... ja też na początku łapałam doła, dziwnie mi było w nowej roli, leciały łzy, bywały chwile kiedy miałam wszystkiego dość i myślałam, że sobie nie poradzę z tym małym krzykaczem  ale jakoś się ucze i przyzwyczajam do nowej roli  niestety musze nauczyć się być mamą     
				__________________ Ola  12.03.2011 | |
|     | 
|  2011-04-05, 12:59 | #4495 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
  Nadia jest śliczna  i kotek uroczy  Cytat: 
  też martwię się jak to będzie po, bo będę sama -tż cały dzień w pracy . Ale damy radę   
				__________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cie noszę, ja o Twe zdrowie najgoręcej  proszę, jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja  Twoja mama   http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png Kacper 18.04.2011   | ||
|     | 
|  2011-04-05, 12:59 | #4496 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2011-04-05, 13:02 | #4497 | |
				 | 

Cytat: 
 czyli czas na naukę   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-04-05, 13:09 | #4498 | ||
				 | 

Cytat: 
  Jest cięzko na początku i jestem na to przygotowana(powiedzmy,ze teoretycznie!),ale z czasem jest juz tylko lepiej!Życzę wszystkim młodym mamom i sobie,żeby macierzyństwo było doświadczeniem radosnym,więcej było szczęścia i uśmiechu,niż łez i rozczarowania.  Cytat: 

__________________  Córeczka Lilianka i Synek Filip  8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi  Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski | ||
|     | 
|  2011-04-05, 13:12 | #4499 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

a mi się skóra na brzucholu zaczęła łuszczyc - a od rana smarowałam już dwa razy raz masłem z palmersa a raz fissanem na rozstępy - i znów mam biały mech na brzuchu   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-04-05, 13:18 | #4500 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Mirabilka - to moze sprobuj oliwka? ja sie smaruje kremem nivea soft i na szczescie nie mam problemow  mamy a powiedzcie mi - wiem ze ten temat juz byl - chodzi mi o bepanten na sutki - stosuje sie krem czy masc??? 
				__________________ Remik - 21.04.2011  | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.