|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 948
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
Aha, i twarog tu raczej nie do dostania No ale postaram sie zamienic ten jogurt na drugie sniadanie na cos innego, musze nad tym pomyslec. Oki, wstawiam, to co bedzie dzis, Znow takie R/U: 1. sniadanie w domku: platki owsiane (3 lyzki) z miseczka mleka (2,5 %), miodem (ok. 1 lyzeczki), polowka startego jablka, lyzka roznych bakalii. 2. II sniadanie: jogurt (juz nic innego dzis nie mialam) 3. lunch w pracy: salatka z ok. 4 lyzek ugotowanego ryzu basmatti, malej puszki tunczyka w sosie wlasnym, ogorka calego zielonego, polowki papryki, natki pietruszki, oliwy z oliwek i soku z cytryni. 4. podwieczorek: serek wiejski light z wkrojona rzodkiewka i cebulka. 5. kolacja: grillowane filety z piersi z kurczaka z mieszanka mrozonych warzyw. Do picia: woda, zielona herbata, sok pomidorowy. Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2011-04-05 o 09:44 |
|
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 804
|
Jadlospis z wczoraj. Nie do koñca perfekcyjny
![]() R ¶niadanie: mleko 250 ml z p³atkami just fit jogurtowymi II ¶niadanie: kawa z dwoma ³y¿eczkami cukru (¶wietnie ..) obiad: filet z kurczaka 100g sma¿ony na teflonie, pó³ woreczka kaszy jêczmiennej, 1/4 papryki, 4 pieczarki podwieczorek po treningu: omlet z 1 jajka i ³y¿eczka d¿emu niskos³odzonego kolacja: dwa jajka na miêkko, sa³ata lodowa z plasterkami ogórka |
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
A oto moje dzisiejsze U/R ( po ostatnim tygodniu na samych s³odyczach przyby³o prawie 3,5kg i w udach oraz na brzuchu tez czujê wiêcej.. :/ )
I¶n: kanapka z dwóch kromek grahama z serkiem kanapkowym i serem ¿ó³tym II¶n: kawa³ek ciasta dro¿d¿owego z serem, trochê dro¿d¿ówki; kawa z mlekiem (po ¶niadaniu nie by³am zbyt g³odna, bo zjad³am je do¶æ pó¼no, ze wzglêdu na badania, a mia³am ochotê na s³odkie) czerwona herbata 15 min na rowerku stacjonarnym; seria brzuszków obiad: omlet z dwóch jaj z warzywami na patelniê (marchew, broku³y, kalafior, groszek, kukurydza); miêta do picia czerwona herbata trening taneczny kolacja: serek wiejski ze s³onecznikiem seria brzuszków Wiem, ¿e ciasta/s³odko¶ci na R to nie bardzo, ale my¶lê, ¿e w takiej ilo¶ci jak dzisiaj po ostatnim tygodniu to naprawdê niewiele. Mimo wszystko dalej walczê o @. My¶la³am, ¿e wróci, bo naprawdê ostatnio jad³am ogromnie du¿o i s³odyczy i t³uszczy i na noc.. ale niestety. Proszê o ocenkê i jakie¶ rady, aby ograniczyæ mój apetyt na czekoladê, bo jak tak dalej pójdzie to ca³a dieta pójdzie na marne..
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie ma³o kalorii, jako¶ciowo te¿ bardzo kiepsko, no i mam dziwne wra¿enie, ¿e wywali³a¶ prawie ca³kowicie t³uszcz ze swojej diety...nnkt praktycznie brak, mo¿e troszkê w jajku. Có¿, sporo do poprawy.
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
|
|
#816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czy 100g fileta to ma³o? to jest po³owa pojedyncza pier¶. wydajê mi siê, ¿e jest jak najbardziej. a chyba wiêcej bym nie zjad³a. ![]() a t³uszcz? wydawa³o mi siê, ¿e bêdzie go za du¿o, ale skoro tak to pomy¶lê nad nim ![]() |
|
|
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Obecnie 55-55,5 przy 168, a by³o ju¿ 52.. i do tej wagi chcia³abym wróciæ. Zreszt± tu ju¿ nie o ni± chodzi. Potrzebujê trochê mniej w udach i na brzuchu i bêdzie dobrze.. Wpadnie pewnie jeszcze ma³e jajeczko czekoladowe, czy te¿ dwa, mo¿e wraca mi @, ¿e tak mnie ci±gnie o s³odko¶ci..
|
|
#818 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 721
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#821 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 416
|
wczorajsze R:
![]() ¶niadanie: ma³y kubek jogurtu naturalnego, jeden banan, 3³y¿ki p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otrêbów, kilkana¶cie rodzynek i ³y¿eczka miodu do tego herbata zielona z cytryn± II¶niadanie: serek wiejski ze szczypiorkiem, jab³ko obiad: filet z mintaja grilowany w foli, pó³ talerza pêczaku wymieszanego z broku³ami, kalafiorem i marchewk± podwieczorek: 2 ³y¿ki p³atków owsianych, 2 ³y¿ki s³onecznika, trochê rodzynek i ³y¿eczka miodu, zielona herbata z cytryn± kolacja: trzy kromki razowca z szynk± i pieczon± papryk±, kefir proszê o ocenê
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 955
|
Moje U po R
¦: owsianka (3 ³y¿ki p³atków, 2 ³y¿ki otr±b) na mleku z ³y¿k± d¿emu porzeczkowego 2 ¦: pomarañcza czerwona, dwa grube plastry sera camembert z d¿emem porzeczkowym, kawa inka z mlekiem, kiwi O: tarta pe³noziarnista ze szpinakiem K: serek wiejski z rzodkiewk±
|
#824 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 450
|
dzisiejsza redukcja
¶niadanie: serek wiejski 200g, 5 ³y¿ek p³atków owsianych, jedno jajko. niestety tak mi ten zestaw nie podpasowa³, ¿e wmusi³am w siebie tylko po³owê, nigdy wiêcej. II ¶niadanie: bu³ka ¿ytnia z serkiem topionym (koniec bia³ego i wêdliny, nigdy nie jem topionych serków, wiêc to taki wybryk) III posi³ek: 4 frankfurterki z musztard±. (ma t³uszcz i bia³ko, czyli mo¿e byæ, tak?) Obiad: makaron pe³noziarnisty, 100-150g piersi z kurczaka na teflonie z papryk± Kolacja: jajecznica z pomidorem, mo¿e dorzucê kromkê chleba, gdy¿ bêdê po godzinnym aerobicu. I jak? Perfekcji nie ma, ale to przez ten topiony serek, który jest wybrykiem z powodu braku innych, lepszych sk³adników no i ¶niadanie. Ale to tylko dzi¶
|
|
|
|
#825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#826 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 234
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#827 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
a kto ma wiedzieæ czy jesz za ma³o
to jest kwestia metabolozimu, aktywnosci fizycznej, wieku, trybu zycia g³ównie jesli uwaasz, ¿e za ma³o dodaj kaloryczniejszych dodatków czego oczekujesz ? - ¿e powiemy Ci ile kalorii masz je¶æ i jak, nie nie...z jednego jad³ospisu nie da siê tego powiedzieæ po prostu sie nie da, nikt nie zagwarantuje ¿e na takiej i akiejilo¶ci kcal przytyjesz/schudniesz ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
jest obiad 9inny niz zupa) super w koñcu coraz lepiej jest fajnie, ¿e prze³ama³as sie do róznych prosuktów juz teraz mozesz je¶c wszystsko musisz jedynie skupiæ sie na ilociach, podbijac kcal, je¶æ koniecznie porzadne i pe³nowartosciowe 3 posi³ki tzn sniadanie obiad i kolacje i do tego...te wszelkie jogurty, budynie owoce i inne cuda staraj siê zawsze o drugie danie, zupa tez mo¿ebyc dodatkowo, aby nie zapcha³a, polecam po prostu l¿ejsz± bez nie wiem jakiej ilosci warzywa ale za to zaprawiana, zupy, ciep³e p³yny wp³ywaja dobrze na jelita itp, ale w przypadku p, nie powinny byc obiadem... sniadania bardzo ³adne ;0 jeszcze bardziej kaloryczne oboady i kolacje i bedzie naprawde super a tyjesz cokolwiek ? (musisz...w koncu) ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
nie tlumacz siê z serka topionego.. ok - nie jest to najlepszy wybór, ale chryste ..jestesmy tylko lud¿mi, nie chcesz miec ortoreksji ani anoreksji -to spokojnie... jad³ospis ogó³em wydajemi sie sredni/w miare ok, jesli chodzi o R, np zamiast frankfuretek da³abym np rybke z warzywami, zamiast serka topionego zmieszalabym bia³y ser z jogo naturalnym doda³a szczypiorek/koperek pieprz - taka pasta...rzodkiewke.. pasta jajeczna jest pyszna - jaka jogo nat, koperek,albo pieczarki,albo szczypiorek, mo¿ebyc serek homo, przyprawy...do pieczywa, wersja light urozmaicenie.. to delikatne wskazówki - na lepszy wybór, alenie mozna dac sie zwariowac, tak nparawde to tylko dieta |
||
|
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
haha, philadelphia to oczywi¶cie nabia³, ale na pewno nie mo¿na o nim powiedzieæ, ¿e to ¼ród³o pe³nowarto¶ciowego bia³ka. je¶li trudno o twaróg, to mo¿e chocia¿ jaka¶ pier¶ z kurczaka na te kanapki + sos jogurtowy albo pasta z tuñczyka - je¶li lubisz. Okey, sama mieszkam na co dzieñ za granic± i wiem, jak ciê¿ko o jakie¶ prawdziwe pieczywo, wiêc je¶li nie znajdziesz ¿adnego innego to ju¿ jedz te sucharki, chocia¿ w nich jest czêsto du¿o dodatków i tak wiesz - ¶rednio. szukaj, a mo¿e znajdziesz co¶ ciekawego do jedzenia! ![]() U. / errr... 1¶n - owsianka eksperymentalna, ale pyszna! - 4 ³y¿ki górskich owsianych, ³y¿ka p³atków amarantusowych, ³y¿eczka kaszki lnianej, ³y¿ka s³onecznika, ³y¿ka sezamu, gar¶æ ¿urawiny, szklanka mleka sojowego. ( wysz³o bardzo du¿o - nie mam pojêcia czemu. ) 2¶n - serek wiejski lekki, pó³torej orzechowej babeczki. obiad - ( na dwa razy ) miseczka zupy pomidorowej z gar¶ci± orkiszowego makaronu. ) rower, 2 h. porcja fl±dry morskiej z pary z przyprawami, ³y¿ka buraczków, sporo sa³aty lodowej z pomidorem i sosem jogurtowym, dwa ogórki kiszone. kolacja - planujê jajecznicê z dwóch jaj lub dwa filety ¶ledziowe w sosie jogurtowym.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-04-05 o 17:10 |
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 986
|
Hej dziewczyny
d³ugo mnie nie by³o - wracam z kolejnym jad³ospisem do oceny kto¶ kiedy¶ pyta³ o kisiel - to by³ zwyk³y torebkowy, ale nie doda³am cukru dzisiejsze R I kasza manna (1 czubata ³y¿ka na szklankê mleka 1.5%) z domowymi powid³ami jab³kowymi - babcia zrobi³a, nie mog³am odmówiæ :P II du¿a grahamka z mas³em, dwoma plastrami polêdwicy, sa³at± lodow± i jajkiem na twardo, pomarañcza III du¿a miska zupy pieczarkowej (zabielana jogurtem) z makaronem durum (na razie bez miêsa - nie mogê go je¶æ przez kilka dni) IV serek naturalny 'Hej' z du¿± ³ych± mas³a orzechowego V szprotki z puszki w sosie pomidorowym, ogórek zielony proszê o ocenê
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
nie widzê orzechów ani owoców, reszta uwag wy¿ej albo pó¼niej na PW ;> Utrzymanie z serii 'pysznie i rozpustnie' ![]() ¦niadanie: gruby omlet biszkoptowy z m±ki pszennej pe³noziarnistej posmarowany grubo mas³em orzechowym i nutell±, ob³o¿ony plasterkami z ca³ego banana i sypniêty cynamonem; Inka karmelowa z mlekiem i miodem II ¶niadanie: sa³atka chilli z indyka, br±zowego ry¿u i warzyw; gruszka Obiad: grillowana pier¶ z kurczaka oblana sosem barbecue; domowe pieczone frytki z ketchupem; sa³atka z miksu sa³at, papryki, pomidora, czerwonej cebuli, kukurydzy, z przyprawami i oliw± z oliwek; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy Podwieczorek: serek wiejski (200 g) z miodem i nerkowcami; princessa orzechowa; zbo¿ówka z mlekiem i miodem Kolacja: sa³atka ze szpinaku, ogórka, truskawek i dressingu; razowy tost z mas³em czosnkowym; herbata z syropem klonowym Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-04-05 o 18:58 |
|
|
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Cze¶æ!
Wklejam moj jadlospis z dzisiejszego dnia. Prosze o ocenê. Od wczoraj jestem na RRRRRR. wzrost 154 waga 51 SnI : 15o g serka wiejskiego, 1 lyzka otrab pszennych, pomidor,ogorek, salata zielona, rzodkiewka SnII: marchew duza SnIII salatka: salata maslowa,ogorek,ogorek konserwowy,rzodkiew,pomid or+ 2 plastry poledwicy drobiowej Ob: talerz zupy pomidorowej na kostce rosolowej, 2 lyzki ryzu br±zowego, 3 lyzki jogurtu naturalnego, pol kromki chleba pszennego posmarowanej maslem z ziolami+ plaster poledwicy drobiowej Pod: 50 g serka wiejskiego z mieszanka warzyw, kawa z mlekiem 0,5% bez cukru Kol: pol makreli wedzonej + 30 min biegow Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-05 o 19:05 |
|
|
|
#832 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
a kolacyjna sa³atkê musze w³asnie zrobiæ, bo w zesz³ym roku te¿ robi³am;
|
|
|
#833 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 464
|
Czy na takim jedzeniu mam szanse na okres?
Sniadanie: Owsianka(szklanka mleka, 5 lyzek platkow owsianych gorskich,2 lyzki otrebow pszennych, jablko, cynamon) 2 sniadanie: kanapka zlozona z 2 kromek chleba graham z szynka drobiowa. Obiad: makrela z puszki w pomidorach, marchewka gotowana, 3 kromki chleba graham Po; napoj kawowy orzechowy Podwieczorek: galaretka owocowa , jogurt 175g, 3 lyzki slonecznika Kolacja: serek wiejski 200 gram plus 3 lyzki dzemu truskawkowego |
|
|
|
#834 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
w ogóle masz fajne redukcje, ale to ju¿ kiedys pisa³am ^^. z tym ¿e ¶niadanie jest naprawdê ma³e, co to jest ³y¿ka kaszy?
|
|
|
|
|
#835 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Moje RRRRRRR.... moze ktos rzuci okiem??
i moze powie mi jak kto jest z ta kaszanka na RR? ![]() 1- jajecznica z 3 bialek i 2 zoltek z 8 plastrami poledwicy drobiowej +cebula+pomidor i kromka chelba razowca 2- 2 ciasta chyba owsiane (132kcal) + jablko 3- micha duza makaronu pelnoziarnistego z duza iloscia pieczarek i kurczakiem z odrobina jogurtu nat 4- nie bylo- spieszylam sie na cw 5- 2 ala'placki cukiniowe+ 120g pomidorow koktajlowych + serek wiejski lekki + 1/4 paluszka twix ![]() ?? moze byc? moze odrazu rzuce na jutro i ktos da mi cenne rady ? ![]() 1- platki owsiane 3-4 lyzki + 1 razowiec 2- jogurt z utartym jablkiem 3- panga w panierce smazona na oliwie z oliwek + pure z ziemniakow ( ziemniak + koperek duzo+ troche mleka 0,5%) + cukinia 4- zobaczy sie 5- 120g pomidorow koktajlowych + surowka jakas i pewnie wymieszana z jogurtem BARDZOOOO prosze o jakiej info na temat jadlospisów moich ??:P ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
maslo orzechowe mozna jesc na RR? |
|
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Moje P, proszê o ocenê
walczê o @ .. 1.placuszki bananowo-owsiane polane sosem toffi i serkiem homo naturalnym herbata owocowa2.grahamka z mas³em,szynk± szwarncwalska(haha nie iwem jak to siê pisze ), polêdwic± sopock±, keczupem i pomidorem, ma³e opakowanie truskawek z jogurtem naturalnym, cukrem i rodzynkami (w kubeczku zrobione rano rodzynki trochê siê niedobre zrobi³y...) 3.grzesiek toffi, gruszka, kakao naturalne z mlekiem 3,2% (pó³ litra) i miodem 4.puree ziemniaczane, mizeria z rzodkiewek i ogórka ze ¶mietan± 18%, sa³atka z kapusty,marchewki,przypra w, oleju,pomidorków koktajlowych,i buraczków-pyszna,ca³a pier¶ z kurczaka panierowana i sma¿ona sporo domowych ciastek ma¶lanych + paczka nerkowców 100 gr 5.kie³basa drobiowo-wieprzowa z musztard±, æwik³± z chrzanem,talerzyk gyrosa, dwie kromki chleba orkiszowego z mas³em, sa³at±, rzodkiewk±, ogórkiem, kapust± pekiñsk±, kie³kami i polêdwic± sopock± ale to d³ugie :P hehe wiem ¿e trochê niezdrowo, ale tyjê raczej wolno ,wiêc dlaczego by sobie nie pozwoliæ na co¶ s³odkiego w ramach nabicia kalorii... ale prosze o ocenê jak to siê prezentuje
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 948
|
Dziêki za wskazówki pozytywna wariatko! Probuje wiêc skomponowaæ lepszy jad³ospis na jutro:
Moje jutrzejsze R: sniadanie: serek wiejski zwyk³y (nie light) z wkrojonymi rzodkiewkami, do tego kromka prasowanego chleba, cos a la pumpernikiel (ale bez karmelu w skladzie) z maslem, salat±, wedlina drobiowa, pomidorem i cebulka. 2 sniadanie w pracy: bu³eczka z ziarnami zbó¿ (taka wynalaz³am, ale ona jest chyba pszenna z dodatkiem tych ziaren zmielonych, nie wiem....), z maslem, salat±, jajkiem na twardo i papryka czerwona do pochrupania, potem jab³ko 3. lunch w pracy: salatka z ciecierzycy, pomidora, cebulki, papryki, oliwy z oliwek i octu winnego. 4. obiad w domu: ok. 120 gram kawalkow piersi kurczaka smazonych na oliwie z oliwek z dwoma pieczrakami, cebulk±, garsci± gotowanych warzyw z mrozonki (g³ównie zielona fasolka plus groszek, karczochy, bob chyba), zmieszane z lyzka rozpuszczonej philadelphii (zamiast smietanki) 5. kolacja: salatka z mieszanych salat, bialego miekkiego serka naturalnego (kilka kosteczek), cebulki, pomidorow, garsci siekanych orzechow, oliwy z oliwek, octu balsamicznego i lyzeczki miodu. I jak? Moze byæ? Czy cos zmieniæ? Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2011-04-05 o 19:33 |
|
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
|
|
#839 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 507
|
Cze¶æ Dziewczyny
![]() Moje R (14 dzieñ) 1. 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otrêbów pszennych + ¿ytnich, trochê ¿urawiny, cynamon, szklanka mleka 2%. 2. ciabatta wieloziarnista - z jajkiem i twarogiem pó³t³ustym, ogórkiem, rzodkiewk±, pietruszk±, szczypiorkiem i sa³at±, grejpfrut 3. pó³ woreczka ry¿u br±zowego, makrela wêdzona, sa³atka - sa³ata lodowa, kapusta pekiñska, oliwki, ogórek,oliwa z oliwek. 4. homo nat. z ³y¿k± otrêbów, gar¶æ fistaszek 5. bêdzie - wiejski z warzywkami skropionymi oliw±.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580803 Edytowane przez Sialalalala Czas edycji: 2011-04-05 o 19:41 |
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Dzieki za odp
![]() mam jeszcze pytanie: czy moge zjesc serek wiejski zwykly? lekki mi nie smakuje - te granulki sa jak "wymiociny" - sorki za wyrazenie :P |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

.
Aha, i twarog tu raczej nie do dostania
No ale postaram sie zamienic ten jogurt na drugie sniadanie na cos innego, musze nad tym pomyslec. 

62-61-60-59-58-57-56-55