Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 14:14   #4681
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI

http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S9eoV7I

Polecam!.Po prostu genialny występ Zamachowskiego Tak dla poprawy humoru

Ana, u mnie słonko wyszło

Wracam do papierologi. Zaczynam ogarniać nowe obowiązki, mam nadzieje, że sobie poradzę...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-04-05 o 14:15
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 14:18   #4682
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
buhahaha

Robię jedno jajo ozdobne na drugie się nie zgadza

Wczoraj się prawie posikałam ze śmiechu, jak bratowa opowiadała, że u jej koleżanki w rodzinie jest zwyczaj stukania się jajkami na Wielkanoc. Mina mojego taty bezcenna

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Pytanieeee ... no pewnie że tak !!!

Stary 2011-04-05, 14:26   #4683
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S9eoV7I

Polecam!.Po prostu genialny występ Zamachowskiego Tak dla poprawy humoru

Ana, u mnie słonko wyszło

Wracam do papierologi. Zaczynam ogarniać nowe obowiązki, mam nadzieje, że sobie poradzę...
Guciu chyba przywołałaś, bo u mnie też

To ja też uciekam dalej do mojej papierologii

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

Wczoraj się prawie posikałam ze śmiechu, jak bratowa opowiadała, że u jej koleżanki w rodzinie jest zwyczaj stukania się jajkami na Wielkanoc. Mina mojego taty bezcenna

hahaha

a tak serio serio to próbuję takie zrobić http://www.bazardekoracji.pl/Wielkan...fo-pol-43.html
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 14:33   #4684
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Wczoraj stwierdziłam, że czas zainteresować moje dzieciaki tak na poważnie z książkami. Zrobiłam im wycieczkę do szkolnej biblioteki a one jak zaczarowane . pani bibliotekarka śliczne je oprowadziła, wytłumaczyła wszystko. Poprosiłam ją aby dzieci (chetne) założyły sobie karty i coś wypożyczyły. Ale miały z tego frajdę. częśc na sam koniec zamiast się bawić część z nich usiadła i zaczęła czytać Głownie wzięły Kopciuszka, Calineczkę, Franklina, tylko jeden chłopiec co tak ładnie czyta wziął Harrego Pottera Od razu aby je zachęcić powiedziałam, ze na koniec roku , kto przeczyta najwięcej książek to dostanie nagrodę Na razie z 25 osób zapisało się 13 osób bo reszta nie umie czytać
Moje przedszkole współpracuje z biblioteką miejską- dostarcza nam co jakis czas książki, które my potem wypożyczamy dzieciom do domu. Każde z nich ma swoja kartę i w wygodny dla rodziców sposób korzysta z biblioteki(wiadomo rodzic nie musi już jechać do miasta po książkę), a dziecko wypożycza co chce i kiedy chce.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Bajuś mam sprawę - już 3 raz do ciebie chce napisać i zapominam, bo ty znawca storczyków jesteś, powiedz mi kochana co z tym moim kwiatkiem - kiedy on rozkwitnie? bo z tego co zrozumiałam najpierw nowy liść potem kwiatek - no to liść puściło rośnie sobie i teraz tak jakiś nowy pęd pójdzie czy jak to wygląda? no i końcówki liści robią się bure bordowe? nie są suche, ani w plamki tak jakby w bordowo czerwony kolor przechodziły? coś się stało czy to tak ma być?
kiedy rozkwitnie trudno dokładnie powiedzieć. Zauważyłaś nowy pęd? Załączam zdjęcie takiego pędu. Jak takie coś się pojawi to za jakiś czas będą i kwiaty. Najważniejsze, ze rośnie roślina tzn. ten liść. Nie wiem dlaczego te liście robią ci się bordowe? nigdy tak nie miałam, może przestawiałaś doniczkę w inne miejsce?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowy.jpg (45,1 KB, 22 załadowań)
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 15:46   #4685
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Guciu chyba przywołałaś, bo u mnie też

To ja też uciekam dalej do mojej papierologii

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

hahaha

a tak serio serio to próbuję takie zrobić http://www.bazardekoracji.pl/Wielkan...fo-pol-43.html
Śliczne to jajo
Stary 2011-04-05, 15:53   #4686
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczyny Lustereczko urodziła hip hip huraaaa

O to sms od zadowolonej mamusi
"Dzisiaj o 13.25 przyszedł na świat nasz synek Ksawery było ciężko ale warto było."
Stary 2011-04-05, 15:54   #4687
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

"Dzisiaj o 13.25 przyszedł na świat nasz synek Ksawery było ciężko ale warto było."
Lustereczko gratulacje

A tak dzisiaj o niej myślałam, bo tp miała na jutro i byłam ciekawa jak tam, a tu proszę
Stary 2011-04-05, 16:04   #4688
bzyczka1
Zakorzenienie

LUTERECZKO MOJE GRATULACJE Witamy Ksawerego na naszym wątku

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 16:17   #4689
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta
Koniecznie wstaw przepisy jak zrobisz na te muszle i babeczki mniaaam
wrzuce na pewno babeczki z budyniem i truskawkami jadłam są pycha a teraz robie ich wariacje z musem cytrynowym (mus z przepisu nasze anulki) i mandarynkami

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Mnie też
to się ciesze

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

kiedy rozkwitnie trudno dokładnie powiedzieć. Zauważyłaś nowy pęd? Załączam zdjęcie takiego pędu. Jak takie coś się pojawi to za jakiś czas będą i kwiaty. Najważniejsze, ze rośnie roślina tzn. ten liść. Nie wiem dlaczego te liście robią ci się bordowe? nigdy tak nie miałam, może przestawiałaś doniczkę w inne miejsce?
nie właśnie nie przestawiałam doniczki, pędy od "nowości" jest ich trochę(1 fotka)i też na niej widać liścia nowego, ale teraz zauważyłam dwa nowe pędy (na 3 fotce widać je) może coś z nich będzie a te bordowe liście to i na 1 i na 2 fotce są moze coś wymyślisz..

Guciu muszlę robie z kurczakiem są boskie, czasem mam go drobno pokrojonego za czasem zmielone ale kurczak miażdży - a sałatka - znam dużo z makaronem:
- a to tortellini moja ukochana z szynką mandarynkami groszkiem i cebulą ale teraz jej nie robie
- z makaronem ryżowym ogórkiem papryką szynką pomidorkiem i koperkiem pychaaaa myślę o niej
- taką nowośc która mnie kusi - makaron kiwi papryka szynka ser sliwki sok z cytryny
- od kliwi też brzmi pysznie makaron, fasola czerwona, papryka, ogorek konserwowy, kukurydza
itd... więc nie wiem dokładnie waham się

Lustereczko GRATULUJEEEEEEEEEEE!!!!! brawa dla dzielnej mamusi, dużo zdrówka dla was!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP2060.jpg (56,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2060 (2).jpg (30,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2064.jpg (65,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-04-05, 16:55   #4690
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Widzę, że się rozmowa nawiązała. To ja jeszcze tylko kilka słów napiszę. Literki (bez dwuznaków) poznaliśmy już wszystkie. Połowa klasy czyta, reszta próbuje, tzn. czyta krótkie zdania. Do biblioteki zapisały się wczoraj dzieci, które potrafią czytać a dziś chętne do wypożyczenia, bo stwierdziły, ze chcą z rodzicami w domku poćwiczyć i czy też mogą, więc z nimi poszłam i były z tego powodu bardzo szczęśliwe. Biblioteka jest oczywiście szkolna. Dzieci mają swoje karty, same szukają sobie książek (wiedzą już gdzie) itp. Tu nie chodzi o to, aby dziecko same czytało wszystkie książki, ale sam fakt zainteresowania książkami. Ja sama im mówiłam, ze mogą wspólnie z rodzicami czytać, nie ma problemu. Więc tu raczej nikt nie może się czuć pokrzywdzony, bo nawet jak nie umie czytać długich wyrazów to jednak chce wypożyczać i czyta z rodzicem. Jest tez kilka dzieci, które nie chcą książek do domku. Więc nagroda będzie dla osób, które najwięcej książek wypożyczyły, nawet jakby czytały je wspólnie z rodzicami. nagrodę chce dać masę: za ładne czytanie, za największe zainteresowanie książką, za grzeczność (tu nagrody są co miesiąc), za frekwencje, za max punktów na końcowej diagnozie itp. A poza nagrodami , jeszcze małe nagrody dla każdego, aby nikt nie był pokrzywdzony. Nawet nie wiecie, jak wiele dzieci (5 osób) przyszło do mnie , ze chce książkę bo chce w domku ćwiczyć. I poszłam je zapisać. Więc widać , ze to działa.

J. mi mówiła, ze jej mała chodzi do przedszkola do 4 latków (za rok idzie do zerówki) i wiecie , ze oni już zaczynają pisać szlaczki i będą poznawać cyferki i literki

Ktoś się pytał jakie mam dzieci. Mam same 6 latki i jednego 5 latka. Ale mój 5 latek to mały geniuszek szczególnie z matmy Dziś powiedziała, aby jej dała coś dodatkowego z matmy ale nie takie proste jak do tej pory, więc jej dałam przykąłdy typu: 4+2+2+1 = i ona mi to prawie, że w pamięci liczyła. Akurat wpadła do nas Pani dyrektor to jej pokazałam i była pod wrażeniem.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 17:40   #4691
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
wrzuce na pewno babeczki z budyniem i truskawkami jadłam są pycha a teraz robie ich wariacje z musem cytrynowym (mus z przepisu nasze anulki) i mandarynkami
Będę czekała

Cytat:
Ktoś się pytał jakie mam dzieci. Mam same 6 latki i jednego 5 latka. Ale mój 5 latek to mały geniuszek szczególnie z matmy Dziś powiedziała, aby jej dała coś dodatkowego z matmy ale nie takie proste jak do tej pory, więc jej dałam przykąłdy typu: 4+2+2+1 = i ona mi to prawie, że w pamięci liczyła. Akurat wpadła do nas Pani dyrektor to jej pokazałam i była pod wrażeniem.
Ja pytałam

W końcu od tego roku 5 latki (dzieci urodzone od 2006r.) idą obowiązkowo do zerówki, a 6-latki do kl. 1
Także za dwa lata dzieci 6 letnie będą już w klasie 1 tylko ciekawe jaki będzie wtedy program (?) czy będą uczyły się liter?
Stary 2011-04-05, 17:49   #4692
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aniu 6 latki obowiązkowe do klas pierwszych nie od września a od 2012 roku od września teraz 5 latki idą obowiązkowo do zerówki.
A program pewnie będzie taki jak teraz, bo już teraz mało, to mało ale troszkę dzieci 6 letnich w klasach pierwszych jest.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Mąz mi wypożyczył 4 książki:
1. Grochola "Osobowość ćmy"
2. Terakowska "Poczwarka"
3. Steel, Danielle "w sieci"
4. Ondaatje, Michael "Angielski pacjent"

I jest tak jak Rosi na to wpadła. Książki, które są w bibliotece, nie można ich zamawiać, trzeba przyjść (ale można wysłać maila, albo zadzwonić i oni odłożą) a jak nie ma, to można zarezerwować. Spoko.... ale będę miała czytania mam nadzieję, że książki ciekawe

Na 6 książek czekam w kolejce (ale patrze, że dopiero pod koniec maja mają byc oddawane) więc spoko

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-04-05 o 17:51
Stary 2011-04-05, 17:49   #4693
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu 6 latki obowiązkowe do klas pierwszych nie od września a od 2012 roku od września teraz 5 latki idą obowiązkowo do zerówki.
A program pewnie będzie taki jak teraz, bo już teraz mało, to mało ale troszkę dzieci 6 letnich w klasach pierwszych jest.
Wiem, wiem napisałam, że za dwa lata
Ciekawe z tym programem...

Swoją drogą mam pytanie do polonistek
Jaka jest poprawna forma?
Będę sprzątała czy będę sprzątać
Ala będzie czytała czy Ala będzie czytać
Stary 2011-04-05, 17:52   #4694
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aniu na temat mojego podejścia do programu nie będę sie lepiej wypowiadała

Stary 2011-04-05, 17:59   #4695
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo dla dzielnej mamusi Witamy Ksawerego po drugiej stronie brzucha

Cytat:
nie właśnie nie przestawiałam doniczki, pędy od "nowości" jest ich trochę(1 fotka)i też na niej widać liścia nowego, ale teraz zauważyłam dwa nowe pędy (na 3 fotce widać je) może coś z nich będzie a te bordowe liście to i na 1 i na 2 fotce są moze coś wymyślisz..
te nowe "pędy" to chyba nie pędy, przynajmniej nie wszystkie, wygląda mi to raczej na korzenie, no ale obserwuj, bo jak się bardzo wydłużą to jednak będzie to pęd i będziesz go musiała do tyczki podpiąć, żeby ładnie rósł. Nowy listek ładny. A stare pociemniały, ale wyglądają na zdrowe, wiec może tak tylko zmieniły barwę, nie mam pojęcia.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:00   #4696
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
[ Mąz mi wypożyczył 4 książki:
Grocholy nie lubię, Poczwarka jest super - była by bomba gdyby nie zakończenie, Steel to dla mnie istny harlequin, a Angielski pajcent jest boski

Cytat:
Będę czekała

Także za dwa lata dzieci 6 letnie będą już w klasie 1 tylko ciekawe jaki będzie wtedy program (?) czy będą uczyły się liter?
spoko spoko
a program będzie taki sam jak teraz tylko wiek dzieci będzie niższy czyli zerówkowe 5 latki nie uczą się liter ani pisania, dopiero pierwszoklasiści czyli 6 latki uczą się literek
Stary 2011-04-05, 18:26   #4697
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

I jest tak jak Rosi na to wpadła. Książki, które są w bibliotece, nie można ich zamawiać, trzeba przyjść (ale można wysłać maila, albo zadzwonić i oni odłożą) a jak nie ma, to można zarezerwować. Spoko.... ale będę miała czytania mam nadzieję, że książki ciekawe

Na 6 książek czekam w kolejce (ale patrze, że dopiero pod koniec maja mają byc oddawane) więc spoko
Do poczwarki przygotuj sobie chusteczki, bo ja się poryczałam bardzo dobra książka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 18:30   #4698
atomufka
Zakorzenienie

hej dziękuję wszystkim za kciuki

Byłam dziś na najgłupszej rozmowie w życiu,ale przeszłam pierwszy etap,jutro mam drugi

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
.....

naciesz się teściową

Buziaki i czekam

Widzisz, to jest myśl, będę mieszać majonez z jogurtem jak go już będę chciała bardzo zjeść...Dzięki wielkie! No i postanowiłam, że po 18:00 już nic nie jem. Muszę coś zrobić ze sobą, bo wiosna, lato - a ja wyglądam jak paszczur.

Oooo, mam nadzieje, że ta recepcja to będzie to. Brzmi fajnie, a poza tym zawsze to pierwsze doświadczenie w pracy biurowej - przydatne bardzo. Trzymam kciuki!

Takie Nasze prawo Szkoda, że nie masz zdjęć. hmm turkus też ładny - musisz jeszcze raz przymierzyć i na spokojnie podjąć decyzje. Najwyżej jedź tam, porób zdjęcia i podejmiemy decyzje

A ja miałam iść dzisiaj na zumbe, ale odwołali, dopiero od przyszłego tygodnia będzie. Także muszę się zapisać i spróbuję chodzić we wtorki na zumbę, w środę na stepa i w piątek na stepa i brzuch... zobaczymy jak mi to wyjdzie.

A całkiem, całkiem przyjemnie było

A co z dziećmi, które nie potrafią czytać?
Ty i paszczur chyba pomyliłaś osoby
Doświadczenie w biurze to już mam i to całkiem spore

scio rozwalił mnie Twój zestaw penisowy

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:19   #4699
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

Byłam dziś na najgłupszej rozmowie w życiu,ale przeszłam pierwszy etap,jutro mam drugi
opowiadaj

no i gratuluje przejscia 1 etapu...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:38   #4700
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
opowiadaj

no i gratuluje przejscia 1 etapu...
ech dzięki ,ciekawe czy i drugi przejdę...
A rozmowa to był w sumie assessment.Składał się z 3 części ,brało w nim udział 8 osób ,takie sprawdzenie predyspozycji osobnika połączyli nas w pary i musieliśmy wykonywać ich polecenia boshe czego to nie wymyślą.

szafa

Stary 2011-04-05, 19:49   #4701
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ech dzięki ,ciekawe czy i drugi przejdę...
A rozmowa to był w sumie assessment.Składał się z 3 części ,brało w nim udział 8 osób ,takie sprawdzenie predyspozycji osobnika połączyli nas w pary i musieliśmy wykonywać ich polecenia boshe czego to nie wymyślą.
no dzisiejsze rozmowy to jakas porazka... moja kolezanka starala sie o prace w empiku i najpierw miala test z wiedzy z wybranej dziedziny... film, ksiazka, gry itd... ponoc pytania przerabane, potem odgrywali w grupie jakies scenki, a komisja patrzyla zeby sprawdzic kto jak sie zachowuje w danej sytuacji, potem dopiero z wybrancami byla rozmowa dlaczego chca pracowac itd... slowem masakra, a na koniec zaproponowali jej 3/4 etatu za 900 zl.... gdyby jeszcze te "castingi" mialy odzwierciedlenie w jakims super stanowisku albo super kasie to ok, ale wedlug mnie bez przesady no ale coz zrobic... zycie...

Powiedz mi czy za granica tez sa rozmowy w tym stylu? czy to tylko wymysl naszych rodakow?
Stary 2011-04-05, 20:03   #4702
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
no dzisiejsze rozmowy to jakas porazka... moja kolezanka starala sie o prace w empiku i najpierw miala test z wiedzy z wybranej dziedziny... film, ksiazka, gry itd... ponoc pytania przerabane, potem odgrywali w grupie jakies scenki, a komisja patrzyla zeby sprawdzic kto jak sie zachowuje w danej sytuacji, potem dopiero z wybrancami byla rozmowa dlaczego chca pracowac itd... slowem masakra, a na koniec zaproponowali jej 3/4 etatu za 900 zl.... gdyby jeszcze te "castingi" mialy odzwierciedlenie w jakims super stanowisku albo super kasie to ok, ale wedlug mnie bez przesady no ale coz zrobic... zycie...

Powiedz mi czy za granica tez sa rozmowy w tym stylu? czy to tylko wymysl naszych rodakow?
Ta szkoła językowa to jakby podfirma empiku,więc coś czuję ,że warunki ,które zaproponują to będzie śmiech
A za granicą to różnie ,do jednej z firm też miałam 3 etapy w tym jakieś dziwaczne testy psychologiczne,mega podchwytliwe,ale zdałam
Prawda jest taka,że sposród tych 300 CV ,które otrzymują muszą wyłonić wpierw kilkanaście osób ,a potem tą jedyną...Wczoraj na rozmowie kobieta mnie pocieszała,mówiąc ,że to już jest mega pozytyw ,że moje CV zostało wyłonione z tych kilku setek ,tzn że czymś się wyróżnia.

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-04-05 o 20:05
Stary 2011-04-05, 20:15   #4703
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!
Ostatnio nic nie piszę bo nie umiem sie wkręcić w rozmowe
U nas ciąg dalszy rozbiórki, coraz więcej miejsca sie robi na naszej działce i chociaż na razie budować nie będziemy to ja już przeglądam projekty, a co pomarzyć można. W jednym to się nawet zakochałam

Atomufka trzymam kciuki za drugi etap!

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:20   #4704
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ta szkoła językowa to jakby podfirma empiku,więc coś czuję ,że warunki ,które zaproponują to będzie śmiech
A za granicą to różnie ,do jednej z firm też miałam 3 etapy w tym jakieś dziwaczne testy psychologiczne,mega podchwytliwe,ale zdałam
Prawda jest taka,że sposród tych 300 CV ,które otrzymują muszą wyłonić wpierw kilkanaście osób ,a potem tą jedyną...Wczoraj na rozmowie kobieta mnie pocieszała,mówiąc ,że to już jest mega pozytyw ,że moje CV zostało wyłonione z tych kilku setek ,tzn że czymś się wyróżnia.
dokladnie... my jak szukalismy kogos do naszej firmy to w pierwszy dzien po umieszczeniu ogloszenia na pracuj.pl zeszlo ponad 200 aplikacji, szef chodzil i sie za glowe trzymal i lamentowal jak on to wszystko przejrzy, a na dodatek kazal umiescic to ogloszenie tak, zeby mu te cvki przekierowywalo na jego skrzynke mailowa... no i skrzynke mu zablokowalo i musialysmy zalatwiac zeby jednak zmienic w tym ogloszeniu zeby nie schodzily na jego skrzynke tylko zostawaly na ich serwerze... normalnie masakra zaloze sie ze szef nawet polowy tych cv nie przejrzal... w koncu wylonil z tego 4 dziewczyny i z nich wybralismy jedna (ja mialam z nia rozmowe po angielsku ) takze jak juz Cie zapraszaja to to jest sukces

A co do szkoly jezykowej to mam nadzieje ze zaproponuja lepsze warunki ta moja kolezanka miala jeszcze duza znizke na kursy jezykowe wlasnie... no ale za kursy jezykowe rodziny nie utrzymasz... ona wolny ptak to popracowala pare miesiecy w tym empiku i ewakuowala sie stamtad...

A w jakim charakterze pracowalas w irl? w biurze gdzies?
Stary 2011-04-05, 20:31   #4705
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie... my jak szukalismy kogos do naszej firmy to w pierwszy dzien po umieszczeniu ogloszenia na pracuj.pl zeszlo ponad 200 aplikacji, szef chodzil i sie za glowe trzymal i lamentowal jak on to wszystko przejrzy, a na dodatek kazal umiescic to ogloszenie tak, zeby mu te cvki przekierowywalo na jego skrzynke mailowa... no i skrzynke mu zablokowalo i musialysmy zalatwiac zeby jednak zmienic w tym ogloszeniu zeby nie schodzily na jego skrzynke tylko zostawaly na ich serwerze... normalnie masakra zaloze sie ze szef nawet polowy tych cv nie przejrzal... w koncu wylonil z tego 4 dziewczyny i z nich wybralismy jedna (ja mialam z nia rozmowe po angielsku ) takze jak juz Cie zapraszaja to to jest sukces

A co do szkoly jezykowej to mam nadzieje ze zaproponuja lepsze warunki ta moja kolezanka miala jeszcze duza znizke na kursy jezykowe wlasnie... no ale za kursy jezykowe rodziny nie utrzymasz... ona wolny ptak to popracowala pare miesiecy w tym empiku i ewakuowala sie stamtad...

A w jakim charakterze pracowalas w irl? w biurze gdzies?
oby z tego chodzenia na rozmowy wreszcie jakieś zatrudnienie się znalazło
A w Irlandii o pracy biurowej to mogłam tylko pomarzyć,bardzo ciężko było się przebić jeśli jest się obcokrajowcem.

szafa

Stary 2011-04-05, 21:43   #4706
agus87
Zakorzenienie

to ja dodam
od Lustereczka

Maluszek waży 3670, 57cm i 10 punkcików
Stary 2011-04-05, 22:11   #4707
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja się na przedszkolakach nie znam, więc nie wiem kto ma racje

Marta jak nie masz co zrobić z masłem orzechowym to Ci wysle mój adres

a ja się złamałam i zjadłam penisowy zestaw (moja koleżanka taki sobie zawsze serwowała do kawki ) dwa ogrągłe ciastka i wafelek

Cytat:

super!! gratulacje

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć!
U nas ciąg dalszy rozbiórki, coraz więcej miejsca sie robi na naszej działce i chociaż na razie budować nie będziemy to ja już przeglądam projekty, a co pomarzyć można. W jednym to się nawet zakochałam

a jaki wpadl ci w oko?

Atomufka niezle te rozmowy, zycze powodzenia i nadal trzymam kciuki
Stary 2011-04-05, 22:28   #4708
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Do poczwarki przygotuj sobie chusteczki, bo ja się poryczałam bardzo dobra książka
ojj tak tu sie zgodze duzooo chusteczek

Cytat:
buhahahha rewelacja...

Cytat:
sorki ale marne pocieszenie bo to nie praca a dalszy casting.... no nic.. rekrutacja pełną gębą nie ma co... buziakuje i trzymam kciuki nadal!!

Cytat:
Cześć!
poka w jakim..
Stary 2011-04-06, 00:01   #4709
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładne! Mam nadzieje, że Ci się uda

Cytat:

Lustereczko, gratulacje dla Ciebie i szczęśliwego taty! Niech Ksawery rośnie zdrowo!

Cytat:
Guciu muszlę robie z kurczakiem są boskie, czasem mam go drobno pokrojonego za czasem zmielone ale kurczak miażdży - a sałatka - znam dużo z makaronem:
- a to tortellini moja ukochana z szynką mandarynkami groszkiem i cebulą ale teraz jej nie robie
- z makaronem ryżowym ogórkiem papryką szynką pomidorkiem i koperkiem pychaaaa myślę o niej
- taką nowośc która mnie kusi - makaron kiwi papryka szynka ser sliwki sok z cytryny
- od kliwi też brzmi pysznie makaron, fasola czerwona, papryka, ogorek konserwowy, kukurydza
itd... więc nie wiem dokładnie waham się
ale będziecie mieli wyżerkę!

Proszę rzuć przepis na muszle, bo brzmią pysznie!

No i robiłam ta sałatkę z tortelini i powiem Ci szczerze, że nigdy nie podejrzewałam, że aż tak będzie mi smakować. Bardzo ciekawa

I gdzie mogę znaleźć sałatę Kliwi? Bo też brzmi pysznie

A co do listków u storczyków. moi rodzice mają i nawet jakieś 2 nasze i też czasami ciemnieją im listki i powiem Ci szczerze, że w niczym im to nie przeszkadza. tzn, rosną, puszczają nowe kwiotki, listki i wszystko jest dobrze. mam nadzieje, że u Was będzie podobnie

Cytat:

\

Grocholi nie czytam, jakieś nie wiadomo skąd, odrzucenie. Za to poczwarka! wow! Jak już kiedyś pisałam wyrzuciłam z pamięci zakończenie i do dzisiaj jestem oczarowana tą książką. No i Angielki Pacjent uwielbiam!

Cytat:

Ty i paszczur chyba pomyliłaś osoby
Doświadczenie w biurze to już mam i to całkiem spore

scio rozwalił mnie Twój zestaw penisowy
uuuu, rozmowy nie zazdroszczę! No przecież śmiech na sali!

A powiedz mi, czy szukasz też jako asystentka?

No i ostatnio faktycznie czuje się jak pazczur. Walczę z tym, ale na razie tylko taki obraz mam przed oczami.

Cytat:
Cześć!

W jakim?

No i tęskniłam!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:01   #4710
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Marta, Scio, Gucia dziękuję za recenzje książek Czytałam opis poczwarki z tyłu książki i tak czułam, ze chusteczki będą potrzebne A Grochola jakoś tak mi lekko wchodzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości