|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
http://www.youtube.com/watch?v=3rX_S9eoV7I
Polecam!.Po prostu genialny występ Zamachowskiego Tak dla poprawy humoru![]() Ana, u mnie słonko wyszło ![]() Wracam do papierologi. Zaczynam ogarniać nowe obowiązki, mam nadzieje, że sobie poradzę...
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-04-05 o 14:15 |
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
![]() Wczoraj się prawie posikałam ze śmiechu, jak bratowa opowiadała, że u jej koleżanki w rodzinie jest zwyczaj stukania się jajkami na Wielkanoc. Mina mojego taty bezcenna
|
|
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja też uciekam dalej do mojej papierologii ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() a tak serio serio to próbuję takie zrobić http://www.bazardekoracji.pl/Wielkan...fo-pol-43.html
|
||
|
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nigdy tak nie miałam, może przestawiałaś doniczkę w inne miejsce?
|
||
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Lustereczko urodziła
![]() O to sms od zadowolonej mamusi ![]() "Dzisiaj o 13.25 przyszedł na świat nasz synek Ksawery było ciężko ale warto było."
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak dzisiaj o niej myślałam, bo tp miała na jutro i byłam ciekawa jak tam, a tu proszę
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
LUTERECZKO MOJE GRATULACJE
|
|
#4689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babeczki z budyniem i truskawkami jadłam są pycha a teraz robie ich wariacje z musem cytrynowym (mus z przepisu nasze anulki) i mandarynkami ![]() to się ciesze ![]() Cytat:
Guciu muszlę robie z kurczakiem są boskie, czasem mam go drobno pokrojonego za czasem zmielone ale kurczak miażdży - a sałatka - znam dużo z makaronem:- a to tortellini moja ukochana z szynką mandarynkami groszkiem i cebulą ale teraz jej nie robie - z makaronem ryżowym ogórkiem papryką szynką pomidorkiem i koperkiem pychaaaa myślę o niej ![]() - taką nowośc która mnie kusi - makaron kiwi papryka szynka ser sliwki sok z cytryny - od kliwi też brzmi pysznie makaron, fasola czerwona, papryka, ogorek konserwowy, kukurydza itd... więc nie wiem dokładnie waham się ![]() Lustereczko GRATULUJEEEEEEEEEEE!!!!! brawa dla dzielnej mamusi, dużo zdrówka dla was!!
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Widzę, że się rozmowa nawiązała. To ja jeszcze tylko kilka słów napiszę. Literki (bez dwuznaków) poznaliśmy już wszystkie. Połowa klasy czyta, reszta próbuje, tzn. czyta krótkie zdania. Do biblioteki zapisały się wczoraj dzieci, które potrafią czytać a dziś chętne do wypożyczenia, bo stwierdziły, ze chcą z rodzicami w domku poćwiczyć i czy też mogą, więc z nimi poszłam i były z tego powodu bardzo szczęśliwe. Biblioteka jest oczywiście szkolna. Dzieci mają swoje karty, same szukają sobie książek (wiedzą już gdzie) itp. Tu nie chodzi o to, aby dziecko same czytało wszystkie książki, ale sam fakt zainteresowania książkami. Ja sama im mówiłam, ze mogą wspólnie z rodzicami czytać, nie ma problemu. Więc tu raczej nikt nie może się czuć pokrzywdzony, bo nawet jak nie umie czytać długich wyrazów to jednak chce wypożyczać i czyta z rodzicem. Jest tez kilka dzieci, które nie chcą książek do domku. Więc nagroda będzie dla osób, które najwięcej książek wypożyczyły, nawet jakby czytały je wspólnie z rodzicami. nagrodę chce dać masę: za ładne czytanie, za największe zainteresowanie książką, za grzeczność (tu nagrody są co miesiąc), za frekwencje, za max punktów na końcowej diagnozie itp. A poza nagrodami , jeszcze małe nagrody dla każdego, aby nikt nie był pokrzywdzony. Nawet nie wiecie, jak wiele dzieci (5 osób) przyszło do mnie , ze chce książkę bo chce w domku ćwiczyć. I poszłam je zapisać. Więc widać , ze to działa. J. mi mówiła, ze jej mała chodzi do przedszkola do 4 latków (za rok idzie do zerówki) i wiecie , ze oni już zaczynają pisać szlaczki i będą poznawać cyferki i literki Ktoś się pytał jakie mam dzieci. Mam same 6 latki i jednego 5 latka. Ale mój 5 latek to mały geniuszek szczególnie z matmy Dziś powiedziała, aby jej dała coś dodatkowego z matmy ale nie takie proste jak do tej pory, więc jej dałam przykąłdy typu: 4+2+2+1 = i ona mi to prawie, że w pamięci liczyła. Akurat wpadła do nas Pani dyrektor to jej pokazałam i była pod wrażeniem.
|
|
|
|
#4691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W końcu od tego roku 5 latki (dzieci urodzone od 2006r.) idą obowiązkowo do zerówki, a 6-latki do kl. 1 ![]() Także za dwa lata dzieci 6 letnie będą już w klasie 1 tylko ciekawe jaki będzie wtedy program (?) czy będą uczyły się liter?
|
||
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu 6 latki obowiązkowe do klas pierwszych nie od września a od 2012 roku
od września teraz 5 latki idą obowiązkowo do zerówki. A program pewnie będzie taki jak teraz, bo już teraz mało, to mało ale troszkę dzieci 6 letnich w klasach pierwszych jest. ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Mąz mi wypożyczył 4 książki: 1. Grochola "Osobowość ćmy" 2. Terakowska "Poczwarka" 3. Steel, Danielle "w sieci" 4. Ondaatje, Michael "Angielski pacjent" I jest tak jak Rosi na to wpadła. Książki, które są w bibliotece, nie można ich zamawiać, trzeba przyjść (ale można wysłać maila, albo zadzwonić i oni odłożą) a jak nie ma, to można zarezerwować. Spoko.... ale będę miała czytania mam nadzieję, że książki ciekawe ![]() Na 6 książek czekam w kolejce (ale patrze, że dopiero pod koniec maja mają byc oddawane) więc spoko
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-04-05 o 17:51 |
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe z tym programem... Swoją drogą mam pytanie do polonistek ![]() Jaka jest poprawna forma? Będę sprzątała czy będę sprzątać Ala będzie czytała czy Ala będzie czytać |
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu na temat mojego podejścia do programu nie będę sie lepiej wypowiadała
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy Ksawerego po drugiej stronie brzucha![]() te nowe "pędy" to chyba nie pędy, przynajmniej nie wszystkie, wygląda mi to raczej na korzenie, no ale obserwuj, bo jak się bardzo wydłużą to jednak będzie to pęd i będziesz go musiała do tyczki podpiąć, żeby ładnie rósł. Nowy listek ładny. A stare pociemniały, ale wyglądają na zdrowe, wiec może tak tylko zmieniły barwę, nie mam pojęcia. |
|
|
|
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a program będzie taki sam jak teraz tylko wiek dzieci będzie niższy czyli zerówkowe 5 latki nie uczą się liter ani pisania, dopiero pierwszoklasiści czyli 6 latki uczą się literek
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobra książka
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziękuję wszystkim za kciuki![]() Byłam dziś na najgłupszej rozmowie w życiu,ale przeszłam pierwszy etap,jutro mam drugi ![]() Cytat:
chyba pomyliłaś osoby![]() Doświadczenie w biurze to już mam i to całkiem spore ![]() scio rozwalił mnie Twój zestaw penisowy |
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i gratuluje przejscia 1 etapu... |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
ech dzięki ,ciekawe czy i drugi przejdę...
A rozmowa to był w sumie assessment.Składał się z 3 części ,brało w nim udział 8 osób ,takie sprawdzenie predyspozycji osobnika połączyli nas w pary i musieliśmy wykonywać ich polecenia boshe czego to nie wymyślą.
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale coz zrobic... zycie...Powiedz mi czy za granica tez sa rozmowy w tym stylu? czy to tylko wymysl naszych rodakow? |
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za granicą to różnie ,do jednej z firm też miałam 3 etapy w tym jakieś dziwaczne testy psychologiczne,mega podchwytliwe,ale zdałam ![]() Prawda jest taka,że sposród tych 300 CV ,które otrzymują muszą wyłonić wpierw kilkanaście osób ,a potem tą jedyną...Wczoraj na rozmowie kobieta mnie pocieszała,mówiąc ,że to już jest mega pozytyw ,że moje CV zostało wyłonione z tych kilku setek ,tzn że czymś się wyróżnia. Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-04-05 o 20:05 |
|
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Ostatnio nic nie piszę bo nie umiem sie wkręcić w rozmowe ![]() U nas ciąg dalszy rozbiórki, coraz więcej miejsca sie robi na naszej działce i chociaż na razie budować nie będziemy to ja już przeglądam projekty, a co pomarzyć można. W jednym to się nawet zakochałam Atomufka trzymam kciuki za drugi etap!
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i musialysmy zalatwiac zeby jednak zmienic w tym ogloszeniu zeby nie schodzily na jego skrzynke tylko zostawaly na ich serwerze... normalnie masakra zaloze sie ze szef nawet polowy tych cv nie przejrzal... w koncu wylonil z tego 4 dziewczyny i z nich wybralismy jedna (ja mialam z nia rozmowe po angielsku ) takze jak juz Cie zapraszaja to to jest sukces ![]() A co do szkoly jezykowej to mam nadzieje ze zaproponuja lepsze warunki ta moja kolezanka miala jeszcze duza znizke na kursy jezykowe wlasnie... no ale za kursy jezykowe rodziny nie utrzymasz... ona wolny ptak to popracowala pare miesiecy w tym empiku i ewakuowala sie stamtad...A w jakim charakterze pracowalas w irl? w biurze gdzies? |
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w Irlandii o pracy biurowej to mogłam tylko pomarzyć,bardzo ciężko było się przebić jeśli jest się obcokrajowcem. |
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
to ja dodam
od Lustereczka Maluszek waży 3670, 57cm i 10 punkcików
|
|
|
|
#4707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Atomufka niezle te rozmowy, zycze powodzenia i nadal trzymam kciuki
|
|
#4708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i trzymam kciuki nadal!!Cytat:
|
|
|
#4709 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Proszę rzuć przepis na muszle, bo brzmią pysznie! No i robiłam ta sałatkę z tortelini i powiem Ci szczerze, że nigdy nie podejrzewałam, że aż tak będzie mi smakować. Bardzo ciekawa ![]() I gdzie mogę znaleźć sałatę Kliwi? Bo też brzmi pysznie ![]() A co do listków u storczyków. moi rodzice mają i nawet jakieś 2 nasze i też czasami ciemnieją im listki i powiem Ci szczerze, że w niczym im to nie przeszkadza. tzn, rosną, puszczają nowe kwiotki, listki i wszystko jest dobrze. mam nadzieje, że u Was będzie podobnie![]() Cytat:
Grocholi nie czytam, jakieś nie wiadomo skąd, odrzucenie. Za to poczwarka! wow! Jak już kiedyś pisałam wyrzuciłam z pamięci zakończenie i do dzisiaj jestem oczarowana tą książką. No i Angielki Pacjent uwielbiam! Cytat:
A powiedz mi, czy szukasz też jako asystentka? No i ostatnio faktycznie czuje się jak pazczur. Walczę z tym, ale na razie tylko taki obraz mam przed oczami. Cytat:
No i tęskniłam!
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Marta, Scio, Gucia dziękuję za recenzje książek Czytałam opis poczwarki z tyłu książki i tak czułam, ze chusteczki będą potrzebne A Grochola jakoś tak mi lekko wchodzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Tak dla poprawy humoru

na drugie się nie zgadza 
nigdy tak nie miałam, może przestawiałaś doniczkę w inne miejsce?