|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
![]() w chlebek wygląda smakowicie... eh, jeszcze sobie poczekam na takie rarytasy dłuuugo
|
|
|
|
|
#1772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() iii juuuz
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie robiłam ostatnio takie małe kuleczki bez nadzienia - fajne były. Tylko wykorzystałam do tego twaróg z biedronki bo jest suchy oraz 1 łyżkę skrobi i wyszło mi jakieś 14 kulek ale powiem ze bardzo sycących i jak odrobinę mi przestygły to były jeszcze lepsze I przy formowaniu kulek wazne jest żeby mieć suche rece to sie wtedy nie kleja do dłoni.
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po prostu nie popadajmy w paranoję... bo można w ogóle zrobić 6 dni P i 1 PW i jeszcze lepiej się będzie chudło:P ale jednak mało zdrowo i nie mówię, że nie ufam czatom - po tym jak dowiedziałam się, że to informacja od Dukana to przestałam bronić książki bo na początku ktoś napisał, że ktośtam na innym forum tak napisał, a napisać można wszystko. a co do żółtka to masakra, ja jem dużo więcej ale dziwi mnie nabiał do 2% i te nowe ograniczenia... chudnie się szybciej-napewno, ale jednak coraz bliżej do tej granicy, kiedy można uznać, że dieta jest niebezpieczna dla zdrowia...
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
piszecie od rana w zastraszającym tempie
![]() cycek z kuraka na obiadek i pomidorki ![]() idę chyba spać.... padnięta jestem niesamowicie jutro koło, a w takim stanie niczego się nie nauczę
|
#1776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo to już na lekką kłótnie wyglądało A jakbym usłyszała, że ktoś chce robić 6/1 (który nie istnieje!) to chyba sama bym go zlinczowała ![]() A co do tych ograniczeń to faktycznie nie są fajne ale z drugiej strony chodzi też o skrócenie czasu mocniejszego obciążenia organizmu choć i tak śmiać mi się chce jak słyszę, że dukan jest zły bo my będąc na diecie odżywiamy się o wiele lepiej (wiecej warzyw, wody) niż Ci wszyscy jedzący w mac'ach i innych takich miejscach. |
|
|
|
|
#1777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiedząc, że Dukan tak napisał, nie chciałam po prostu, żeby nowe dziewczyny zwłaszcza, pomyślały, a zrobię 4/3, faktycznie jedząc np 1 porcję warzyw na PW... dieta jest bardzo obciążająca i miałam wrażenie, że chcecie chudnąć szybciej kosztem zdrowia.i masz rację, większość osób je gorzej niż my teraz, bo i tak jedzą mało owoców, mniej warzyw niż my na PW, a mięcho jedza tłuste i tłusto przyrządzone, ale to my jesteśmy te złe, bo nie jemy witamin ![]() pozmywałam górę naczyń, niedługo wychodzę na zebranie organizacji, trzymajcie kciuki bo może okażę się, że dostanę ważne zadanie
|
|
|
#1778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak piszą gdzieś że niezdrowy to się pytam: a nadwaga/otyłość są zdrowe? a fastfoody czy słodycze 'produkcyjne' w których pełno tłuszczy trans (i do których często dają i cukier i chemiczny słodzik...) są zdrowe? i masa takich przykładów zwłaszcza gdy ludzie stosują 'tradycyjną polską kuchnię' czyt. schabowe w panierce, kapuche zasmażaną, kluchy, zasmażki, kremy maślane.... a tak ogólnie to każde chudnięcie jest niezdrowe - uruchamiane są rezerwy tłuszczu z tkanki podskórnej w związku z tym więcej kwasów tłuszczowych krąży z krwią co też nie jest do końca bezpieczne, dlatego lepiej nie chudnąć gwałtownie no i ostatecznie - życie jest niezdrowe! kończy się śmiercią... |
|
|
|
|
#1779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aaaaa,idę sobie stąd bo złe jesteście jadę na spotkanie:P
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz dzień dobry
![]() niedawno wróciłam do domu, byłam jeszcze w sklepie i odwiedziłam Tż-ta w pracy( pierwszy raz sama pojechałam tak daleko bo do mojej pracy to chwilka jest. Muszę zaraz zrobić sobie coś do jedzenia. MAM nowy nr Vity jest artykuł "co po diecie białkowej?" no i piszą jeszcze, że rzeczywiście oszroniona lodówka pobiera więcej prąd- bo ten temat widziałam, że dziewczyny wczoraj poruszały.
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne, że się wyjaśniło A na PW warzywka jemy i jemy i jemy i tak do oporu No i co tam ciekawego napisali? |
|
|
|
|
#1782 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przepraszam Cytat:
|
||
|
|
|
#1783 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
i to nie koniec! W ogóle z tymi jajkami to różnie mówią... robiłam sobie badania i cholesterol mam idealny więc nie planuję zmieniać moich jajecznych nawyków. Co do różnych trybów... ja się trzymam książki. lecę systemem 5/5. Waga leci wolno (ale walczę z pokładem kg sprzed ładnych paru lat więc nie ma się co dziwić) ale nie zamierzam zwiększać liczby dni P. Nie wiem, czy takie zmiany trybów są dobre... jakoś nie przemawia to do mnie, szczególnie, że niekiedy na PW tych witamin jakoś szczególnie dużo nie dostarczam Cytat:
Dziewczyny! To jest dieta! Nikt nie powiedział, że będziemy chudnąć 5 kg/tydzień albo że będzie super hiper przyjemnie! Ze wzrostów trzeba się śmiać (nie ma szans, żeby w 1 czy 3 dni tłuszcz nam się odbudował podczas przestrzegania reguł) a nie zaostrzać zasady diety! Tłuszcz zbierałyśmy kilka lat i nagle ma zniknąć? Cytat:
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Matko wieki mnie tu nie było..
3 miesiąc dukania minął, łacznie przez 3 miesiące straciłam 12,3 kg. Średnio oszałamiający wynik, przez wzrosty i przestoje, ale cóż poradzić.. Dukam nadal, tylko chyba już z mniejszym zapałem..nie chce mi się gotować, piec..biorę tylko coś z lodówki i jem, bez apetytu zupełnie...też tak tracicie apetyt, zdarza się, czy coś mi się przestawia ? Alee dziewczyny, czuje się fantastycznie bez tych kg.. zakupiłam sobie leginsy (!) i wbiłam się w nie ! Moje nogi w kocu mają jakiś kształt ![]() Brzuch co raz bardziej płaski Iii o dziwo - co mnie bardzo peszy - paru panów się za mną obejrzało i co gorsza 2 zagwizdało !
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w sumie to nic konkretnego. i piszą też żeby jeść mało rzeczy ze słodzikiem bo on przeczyszcza i żeby zamiast tego zjeść gorzką czekoladę.. jest też przykładowy jadłospis. jak dla mnie to takie sobie jest to co oni tu piszą i to jak będziemy się zachowywać w 3fazie a nawet już po zależy od nas i od tego jak będzie się zachowywać nasza waga. Przecież wszystkie wiemy, że już zawszę bedzie trzeba się pilnować. Generalnie odniosłam wrażenie, że piszą, żeby jeść małe porcje i że otręby nie są potrzebne bo warzywa mają wystarczająco dużo błonnika. Piszą, że jeżeli sobie dobrze ułożymy jadłospis to nie będzie trzeba wcale stosować proteinowych czwartków.. Ja tam sobie tego do serca nie biorę i będę się kierowała książką. a innych rozwiązań zacznę szukać jeśli będę widziała, że waga wraca. uff chyba tyle. Ewentualnie jutro w pracy zeskanuję ten artykuł i wrzucę Wam
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć zaraz ponadrabiam zaległości.
Wpadłam powiadomić zainteresowanych o ile dobrze pamiętam tchnienie-wiatru chciała wiedzieć że dziś na GROUPONIE jest oferta salonu. Proponujemy kurs makijażu 39zł zamiast 250 zł
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
ale super, szkoda, że nie jestem z Wroclawia
|
#1788 |
|
Rozeznanie
|
spałam na 1 stronie głowy obudziłam się z wielkim bólem ucha ! jej.. umieram.... ale boli mnie wewnątrz
|
#1789 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale planuje po diecie zamienić słodzik na zdrowsze choć nie dukanowe typu ksylitol, fruktoza i co tak jeszcze w zdrowej żywności mająwidziałam na stronie vity ze jest tez nr specjalny z przepisami na dukana - widziała któraś? czy jeszcze mozna go kupic? i czy warto? |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schudłaś wręcz książkowo, bo poprawnie jest tempo 1kg/ tydz nie szybciej bo to szkodliwe dla organizmu
|
|
#1791 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Byłam dziś na małych zakupach, nabyłam bluzkę w rozmiarze M i sukienkę w rozmiarze 40 - rozważam czy nie wymienić na mniejszą, bo ta jest taka akurat...
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wprowadziłam w błąd, przepraszam Faktycznie jak teraz to czytam, to można takie wrażenie odniesć...
|
|
#1794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1795 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1796 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() aaaa,wyjaśnił się mój tajemniczy wzrost na P... dostałam @! także teraz poleci z górki spodziewałam się go za tydzień, ale może w końcu się unormuje, bo przez ostatnie miesiące, przez leki, miałam cykl prawie 40 dniowy, więc teraz po równym miesiącu @ mnie zaskoczył
|
|
|
#1797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja tez sie spodziewam @ w przyszlym tyg...ale nie wiem jak to bedzie bo tab odstawilam i pewnie bede sie meczyc czy przyjdzie czy nie... a poza tym tak mnie ciagnie dzis na jedzenie,ze nie moge do kuchni wchodzic mam pytanko czy to,ze mi sie woda zatrzymuje w organizmie moze byc spowodowane tym,ze za duzo pije;> wypilam juz dzis ponad 2 l wody, herbaty i kawe... i latam co chwile do wc.... sama juz nie wiem
|
|
#1798 |
|
Raczkowanie
|
dukałam od stycznia 2 miesiące i straciłam 8 kg.. jednak pojawil się moj kryzys finansowy (zwolniono mnie z pracy i zostałam bez grosza)
do tegto stopnia, ze nie bylo mnie stac na takie rarytasy jak mieso codziennie itd. początkowo wpadlam w mini depresje, bo nie dopuszczalam do siebie mozliwosci jedzenia czeo innego niz to co dozwolone na dukanie.. po jakims czasie wrocilam do dawnych, złych nawyków, tzn rano mało jadałam a gdy przychodziłam z zajęć rzucałam się na jedzenie jak głupia.. to było złe, bardzo złe boję się zważyć, dlatego nie robie tego, podejżewam że kg wróciły... |
|
|
|
#1799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przeciez przez miesiac z hakiem nie przybylo ci 10 kg ile wazysz i przy jakim wzroscie;> jak ci szlo poprzednio na dukanie?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

Może wzrost by zszedł. Od soboty na FIII i 66kg
) Jak na razie jem wszystko co na PW plus jedno jabłko dziennie. Co będzie jak dodam skrobię 

Ja sobie robiłam ostatnio takie małe kuleczki bez nadzienia - fajne były. 

takie idealne mi nie wyszly, ale lepsze to niz nic