Wrześniówki - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 10:02   #4321
izabla
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki

Cytat:
Napisane przez oliweczka123 Pokaż wiadomość
My też mamy na 16.00 ale to mała parafia. W mieście wcale nie łatwo o takie godziny 15-18. Trzeba być pierwszym. Poza tym wcześniej to inni na ciebie czekają a nie ty pół godz pod kościołem bo się przeciągnęło

odnoście potwierdzania to my mamy do 21 sierpnia, czyli 2 tyg przed. Chcialam wcześniej ale sierpień to dla mnie specjalny miesiąc i ciężko było wybrać dobry weekend bo nie chciałam żeby mi się 15.08 w Częstochowie telefony rozdzwoniły dziewczynki mam nadzieję, że zdążę. My podajemy orientacyjną liczbę gości a jakiś tydzień przed dokładnie. Jeszcze trzeba gości usadzić, zrobić tablice i takie tam, eh... Uda się!

Tak z ciekawości: Na ile gości planujecie wesele? My mamy kupionych 120 zaproszeń ale myślimy, że wesele zamknie się w 180 gościach, było by super.
Wybierasz się na pielgrzymkę?
Odnośnie liczby gości- to u nas maksymalnie 80 osób, razem z kamerzystą, fotografem i dj
Stary 2011-04-05, 13:22   #4322
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
a ja dzis jad zamowic suknie ale jestem happy chyba nic mi humoru nie popsuje

ALE mamy juz zaplacona zaliczke na podroz poslubna i to mnie ogromnie cieszy

a Wy gdzies jedziecie?
pochwal się suknia my nigdzie nie jedziemy, o remontujemy mieszkanko i jak narazie to jest naszym priorytetem
Cytat:
Napisane przez basiula88 Pokaż wiadomość
alez wczesnie - my dopiero na 16.00 i wydaje mi sie ze to jest tak w sam raz ale mielismy to szczescie ze oprocz nas nikt nie mial terminy w kosciele zaklepanego
ja mam ślub o 17 i u nas 17-19 to standardowe godziny

Cytat:
My też mamy na 16.00 ale to mała parafia. W mieście wcale nie łatwo o takie godziny 15-18. Trzeba być pierwszym. Poza tym wcześniej to inni na ciebie czekają a nie ty pół godz pod kościołem bo się przeciągnęło

odnoście potwierdzania to my mamy do 21 sierpnia, czyli 2 tyg przed. Chcialam wcześniej ale sierpień to dla mnie specjalny miesiąc i ciężko było wybrać dobry weekend bo nie chciałam żeby mi się 15.08 w Częstochowie telefony rozdzwoniły dziewczynki mam nadzieję, że zdążę. My podajemy orientacyjną liczbę gości a jakiś tydzień przed dokładnie. Jeszcze trzeba gości usadzić, zrobić tablice i takie tam, eh... Uda się!

Tak z ciekawości: Na ile gości planujecie wesele? My mamy kupionych 120 zaproszeń ale myślimy, że wesele zamknie się w 180 gościach, było by super.
my planujemy na ok 150 osóbale mam nadzieję, że trochę odpadnie

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 13:24   #4323
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
arnama dzięki wielkie za linka jak na razie doszłam do wniosku takiego, że z dekoracją w kościele nie ma co przesadzać. Podoba mi się ta inspiracja gdzie co drugą ławkę jest kwiat(chyba irys bo długi taki) a na pozostałych kokardy tiulowe no i na środku jakiś duży bukiet i tyle Podobno goście i tak nie zwracają na to uwagi, ale musi coś być żeby zdjęcia ładne wyszły Zastanawiam się kiedy trzeba iść do kwiaciarni to wszystko zamówić ale chyba nie wcześniej niż w sierpniu...
basiula 88 suknia cudna! a fryzurę taką jak Ty tez biorę pod uwagę, bo nie chce żadnych koków z reszta ja chyba nie wyglądałabym dobrze w koku bo mam wysokie czoło a do tego mojemu tż-towi podobają się tylko rozpuszczone włosy Jeszcze podoba mi się fryz taki jak w załączniku nr 3 tylko zastanawiam się czy dobrze mi się będzie trzymała przez całą noc

Ja zamierzałam rozdawać zaproszenia dopiero w czerwcu no bo 3 mc wcześniej, ale teraz zaczynam się zastanawiać żeby później nie wyszło tak, że goście z listy rezerwowej dostaną zaproszenia 2 tyg przed ślubem bo mogliby się źle poczuć

My chcieliśmy prosić w czerwcu, ale wyszło tak że albo na początku lipca, albo pod sam koniec czerwca prosiliśmy większość zaproszeń poszła w jedną niedzielę potem zostało kilka "niedobitków" głównie z tego powodu, ze dalej mieszkali u każdych posiedzieliśmy z pół godzinki i spokój aaaa i jakieś 10 zaproszeń poszło nam też w inny dzień, bo zrobiliśmy grilla na którym zaprosiliśmy cała naszą pakę, ale to było jakoś początkiem czerwca potwierdzenie mieliśmy do 30 lipca a jeszcze na miesiąc przed weselem doprosiliśmy 4 pary z listy rezerwowej i wszyscy bardzo się cieszyli, nikt się nie obraził, tak że nie wiem jaki jest w tym problem, by doprosić kogoś miesiąc przed to jeszcze sporo czasu. Z reszta konsultowałam to z rodziną i wszyscy mówili że taki czas jest wystarczający. Natomiast znam parę która miała wesele i październiku a prosili pod koniec maja/ początkiem czerwca i to dla wielu moich znajomych to było przegięcie, większość się dziwiła i kiwała głowami z niedowierzaniem
Ale to tez jest tak, że "Co kraj to obyczaj" więc jeśli znamy swoich gości i swoje środowisko to na pewno nikogo nie urazimy

Cytat:
Napisane przez gwiazdka82 Pokaż wiadomość
Dobrze,że się godzą na toJuż chyba większość odchodzi od tego,że trzeba podać liczbę gości miesiąc przed weselem.
Tez słyszałam o takich przypadkach i to jeszcze OSTATECZNĄ liczbę, czyli tych, za których na pewno zapłacisz....
My mieliśmy tydz przed weselem podać taką prawdopodobną, a dokładną, ostateczną dopiero w pt przed weselem tak ze nam się fajna sala trafiła natomiast rozliczaliśmy się po wszystkim to jeszcze spokojnie mogliśmy nie zapłacić za tych, co nie przyszli, czy np byli w pierwszy dzień, a nie byli na poprawinach, bo mieliśmy dwa dni
Tak że pod tym względem było super.
Z resztą w ogóle luz był na tym weselu u nas, np fotograf zakręcił się koło mojej świadkowej i po pierwszej w nocy, po swojej robocie, został na chwilę jako "osoba towarzysząca" i nikt źle tego nie odbierał tylko wszyscy się cieszyli że może w końcu moja M. znajdzie miłość
Natomiastnp na poprawiny przyjechały na chwilę córki przyjaciół moich rodziców i też nikt na to krzywo nie patrzył, ani nie było z tego powodu zamieszania, tak że miło wszystko wspominam

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 14:37   #4324
smileofangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
pochwal się suknia my nigdzie nie jedziemy, o remontujemy mieszkanko i jak narazie to jest naszym priorytetem
ja mam ślub o 17 i u nas 17-19 to standardowe godziny

my planujemy na ok 150 osóbale mam nadzieję, że trochę odpadnie
chcialabym ale TZ taki ciekawski :/ moze dodam ale usune po jakims czasie nie chce zeby sie natknal...
Stary 2011-04-05, 15:13   #4325
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
chcialabym ale TZ taki ciekawski :/ moze dodam ale usune po jakims czasie nie chce zeby sie natknal...

Wyślij nam wszystkim na maile, bośmy baaardzo ciekawe

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 15:41   #4326
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
My chcieliśmy prosić w czerwcu, ale wyszło tak że albo na początku lipca, albo pod sam koniec czerwca prosiliśmy większość zaproszeń poszła w jedną niedzielę potem zostało kilka "niedobitków" głównie z tego powodu, ze dalej mieszkali u każdych posiedzieliśmy z pół godzinki i spokój aaaa i jakieś 10 zaproszeń poszło nam też w inny dzień, bo zrobiliśmy grilla na którym zaprosiliśmy cała naszą pakę, ale to było jakoś początkiem czerwca potwierdzenie mieliśmy do 30 lipca a jeszcze na miesiąc przed weselem doprosiliśmy 4 pary z listy rezerwowej i wszyscy bardzo się cieszyli, nikt się nie obraził, tak że nie wiem jaki jest w tym problem, by doprosić kogoś miesiąc przed to jeszcze sporo czasu. Z reszta konsultowałam to z rodziną i wszyscy mówili że taki czas jest wystarczający. Natomiast znam parę która miała wesele i październiku a prosili pod koniec maja/ początkiem czerwca i to dla wielu moich znajomych to było przegięcie, większość się dziwiła i kiwała głowami z niedowierzaniem
Ale to tez jest tak, że "Co kraj to obyczaj" więc jeśli znamy swoich gości i swoje środowisko to na pewno nikogo nie urazimy

Tez słyszałam o takich przypadkach i to jeszcze OSTATECZNĄ liczbę, czyli tych, za których na pewno zapłacisz....
My mieliśmy tydz przed weselem podać taką prawdopodobną, a dokładną, ostateczną dopiero w pt przed weselem tak ze nam się fajna sala trafiła natomiast rozliczaliśmy się po wszystkim to jeszcze spokojnie mogliśmy nie zapłacić za tych, co nie przyszli, czy np byli w pierwszy dzień, a nie byli na poprawinach, bo mieliśmy dwa dni
Tak że pod tym względem było super.
Z resztą w ogóle luz był na tym weselu u nas, np fotograf zakręcił się koło mojej świadkowej i po pierwszej w nocy, po swojej robocie, został na chwilę jako "osoba towarzysząca" i nikt źle tego nie odbierał tylko wszyscy się cieszyli że może w końcu moja M. znajdzie miłość
Natomiastnp na poprawiny przyjechały na chwilę córki przyjaciół moich rodziców i też nikt na to krzywo nie patrzył, ani nie było z tego powodu zamieszania, tak że miło wszystko wspominam
super mieliście salę, a przede wszystkim ich właścicieli my sami organizujemy wesele, więc na 3 dni prosimy wszystkich gości, bo jedzenia i tak będziemy robić dla wszystkich. Dla mnie też pół roku wczesniej, to przegięcie, tymbardziej, że (odpukać) ale jest dużo przypadków, ze pary się rozlatują, a część rodzinki zaproszona głupia styuacja, ale z drugiej strony niczego nie można przewidzieć.

Cytat:
czekamy
Stary 2011-04-05, 16:01   #4327
izotropia
Rozeznanie

basiula88 fajne zaproszenia, my zrobiliśmy coś podobnego...
i zastanawiam czy wiązać jakieś kokardki takie niewielkie i czy to będzie pasowało włożyć w koperty, papier jest kremowy więc i kopert takich muszę poszukać, zastanawiam się nad końcowym efektem czy jakoś ich nie dopieścić
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 18:13   #4328
smileofangel
Zakorzenienie

zamowilam do konca lipca bedzie u mnie tzn w moim salonie potem dopasowanie i zabieram do domku ;D
Stary 2011-04-05, 18:30   #4329
oliweczka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
kurcze dużo macie kupionych tych zaproszen dlaczego tak duzo? my planujemy ok. 170 kupić dla 300 osób
Wbrew pozorom mamy stosunkowo podobną liczbę. My zaproszeń wyliczyliśmy 107 szt. + osoby które zapraszamy tylko na ślub i jakby coś się popsuło to też kilka jest. W sumie to już nie ma bo wyszło nam więcej gości niż planowaliśmy. zapraszamy ok 230 osób.

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Wybierasz się na pielgrzymkę?
Odnośnie liczby gości- to u nas maksymalnie 80 osób, razem z kamerzystą, fotografem i dj
Niestety już nie wybieram się. Ale na 13-15 sierpnia w Częstochowie trzeba być co rok.

Nie rozumiem zupełnie poglądu, że pół roku przed ślubem to przegięcie. To kiedy zapraszać, wcale?! Pocztą najlepiej bo wtedy każdy dostanie w czas! Zapraszanie gości trwa 2, u niektórych 3 miesiace, i sorry, ale ja zawsze czuję się źle jeśli mnie ktoś zaprasza 1,5 miesiąca przed ślubem chyba, że młodym się spieszy i robią w 2 miesiące wesele to inna sprawa.
Podam przykład. W połowie maja mamy ślub znajomych. Cały czas myślimy, że powinni nas prosić a tu... nic. Zostało 1,5 miesiąca. Już miesiąc temu w rodzinie zaczeły się domysły, że może tego ślubu po prostu nie będzie. Dzwonili, pytali się 2 tyg temu jak pisze się nasze nazwisko więc... No właśnie. Do dziś nie jesteśmy zaproszeni a chciałabym jednak sobie ten maj jakoś móc zaplanować, a nie wiem czy tak czy nie. Nie stawiajcie gości w takiej sytuacji. Każdy ma swoje plany i nie można wymagać żeby goście sie dostosowywali do młodych chyba, że celowo w ten sposób zmniejszamy liczbę gości na weselu, bo tak to działa.
(Jak za ostro to przepraszam - miesiączka ;/)

3 wrześ nia 2011
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego,
że osiągnięcie go wymaga czasu.
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.

Edytowane przez oliweczka123
Czas edycji: 2011-04-05 o 18:57 Powód: dodanie tekstu
oliweczka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:18   #4330
gwiazdka82
Raczkowanie

No dziewczyny mam nadzieję,że uda mi się wkleić zdjęcia,bo też chcę się pochwalić
Oto moja suknia

http://www.visualchris.pl/applicatio...odel%20265.jpg
Moje taneczne buciki,zaproszenia i obrączki nie chcieliśmy rzadnych zdobień,są płaskie i ścięte po bokach,a w środki grawer.Na mojej jest napisane ...Z miłości imię Tż i data ślubu,a Tż ma tak samo tylko moje imię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1318 (3).jpg (58,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1318 (5).jpg (33,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1318 (4).jpg (33,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1318.jpg (29,2 KB, 54 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110910310223.html
gwiazdka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:44   #4331
agniesia007
Raczkowanie

Cytat:
No dziewczyny mam nadzieję,że uda mi się wkleić zdjęcia,bo też chcę się pochwalić
Oto moja suknia

Moje taneczne buciki,zaproszenia i obrączki nie chcieliśmy rzadnych zdobień,są płaskie i ścięte po bokach,a w środki grawer.Na mojej jest napisane ...Z miłości imię Tż i data ślubu,a Tż ma tak samo tylko moje imię
Sukienka bardzo ladna,bardzo lubie ksiezniczkowe. Niestety nie moge moja sie pochwalic bo nie mam zdjecia z salonu a na necie jej nie widzialam ale tez ksiezniczka tylko inna.bede miec w czerwcu to pokaze
agniesia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:10   #4332
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Wbrew pozorom mamy stosunkowo podobną liczbę. My zaproszeń wyliczyliśmy 107 szt. + osoby które zapraszamy tylko na ślub i jakby coś się popsuło to też kilka jest. W sumie to już nie ma bo wyszło nam więcej gości niż planowaliśmy. zapraszamy ok 230 osób.

Niestety już nie wybieram się. Ale na 13-15 sierpnia w Częstochowie trzeba być co rok.

Nie rozumiem zupełnie poglądu, że pół roku przed ślubem to przegięcie. To kiedy zapraszać, wcale?! Pocztą najlepiej bo wtedy każdy dostanie w czas! Zapraszanie gości trwa 2, u niektórych 3 miesiace, i sorry, ale ja zawsze czuję się źle jeśli mnie ktoś zaprasza 1,5 miesiąca przed ślubem chyba, że młodym się spieszy i robią w 2 miesiące wesele to inna sprawa.
Podam przykład. W połowie maja mamy ślub znajomych. Cały czas myślimy, że powinni nas prosić a tu... nic. Zostało 1,5 miesiąca. Już miesiąc temu w rodzinie zaczeły się domysły, że może tego ślubu po prostu nie będzie. Dzwonili, pytali się 2 tyg temu jak pisze się nasze nazwisko więc... No właśnie. Do dziś nie jesteśmy zaproszeni a chciałabym jednak sobie ten maj jakoś móc zaplanować, a nie wiem czy tak czy nie. Nie stawiajcie gości w takiej sytuacji. Każdy ma swoje plany i nie można wymagać żeby goście sie dostosowywali do młodych chyba, że celowo w ten sposób zmniejszamy liczbę gości na weselu, bo tak to działa.
no ale skoro wiecie o ślubie, więc o co tyle szumu? my choć robimy duże wesele, to chcemy wyrobić się z zapraszaniem miesiąc - cały lipiec i myślę, że to dość normalny termin.

Cytat:
Oto moja suknia

super macie zaproszenia, takie delikatne i subtelne ciekawy grawer, ale zastanawiam się, czy macie tak bez odmiany np. z milosci adam? czy z milosci do adama?
Stary 2011-04-05, 20:43   #4333
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
no ale skoro wiecie o ślubie, więc o co tyle szumu? my choć robimy duże wesele, to chcemy wyrobić się z zapraszaniem miesiąc - cały lipiec i myślę, że to dość normalny termin.

super macie zaproszenia, takie delikatne i subtelne ciekawy grawer, ale zastanawiam się, czy macie tak bez odmiany np. z milosci adam? czy z milosci do adama?
Nie wiem jak mam to dokładnie tobie wytłumaczyć.Nie ma Z miłości do...,jest napisane Z miłości.Chodzi o to,że wszysto to co ja robię i to co On robi dla mnie, jest Z miłości

Stary 2011-04-05, 20:44   #4334
oliweczka123
Raczkowanie

Bardzo mi się podobają obrączki!

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.
Stary 2011-04-05, 20:47   #4335
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja zgodzę się z tą opinią... miesiąc to zdecydowanie za krótko na przygotowanie się do czyjegoś wesela (choćby finansowo), ja bym nie chciała być postawiona w takiej sytuacji.
Cytat:
Oto moja suknia

suknia piękna buty też pięknie wyglądają, a mogę wiedzieć ile cm ma obcas i ile za nie ostatecznie dałaś (czy brałaś jakieś dodatki) a obrączki też w moim stylu

Cytat:
może i po to, że to różnie może być, a skąd mają wiedzieć czy się nie rozmyślili i ich jednak nie zaproszą są i takie przypadki, albo może ślubu wogóle nie będzie? i co nie wiedzą co mają robić czy planować coś czy nie... dla mnie powina być conajmniej 2 miesiące wcześniej informacja. Takie moje zdanie

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-04-05, 21:07   #4336
szprotka_mada
Wtajemniczenie

My planujemy zapraszać na początku czerwca, z prośbą o potwierdzenie max do 1.08.
Mamy ograniczoną ilość miejsc, a zbyt dużo 'chętnych', tak więc w przypadku, gdy ktoś z listy podstawowej odmówi, wskakuje osoba z listy rezerwowej, i niby zaproszenie takowej będzie tylko miesiąc z małym hakiem przed, ale nie widzę jakoś innego rozwiązania...

Tak, wiem... Bardzo brutalnie brzmi 'lista podstawowa' i 'lista rezerwowa', ale niestety max do sali wejdzie 150 osób (130 to optimum, żeby nie było ciasno), a nasze rodziny są spore... Naliczyliśmy łącznie ok 150 osób z rodziny i baaaardzo bliskimi znajomymi, ale mamy też takie osoby, które byśmy chcieli żeby były, ale...
Ale wśród rodziny są też takie osoby, które na pewno nie przybędą, więc mam nadzieję, że jakoś uda nam się bezboleśnie przebrnąć przez zaproszenia, zapraszanie etc...
Chociaż na chwilę obecną, to jakoś tego wszystkiego nie widzę...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2011-04-05, 21:23   #4337
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
a ja zgodzę się z tą opinią... miesiąc to zdecydowanie za krótko na przygotowanie się do czyjegoś wesela (choćby finansowo), ja bym nie chciała być postawiona w takiej sytuacji.
suknia piękna buty też pięknie wyglądają, a mogę wiedzieć ile cm ma obcas i ile za nie ostatecznie dałaś (czy brałaś jakieś dodatki) a obrączki też w moim stylu

może i po to, że to różnie może być, a skąd mają wiedzieć czy się nie rozmyślili i ich jednak nie zaproszą są i takie przypadki, albo może ślubu wogóle nie będzie? i co nie wiedzą co mają robić czy planować coś czy nie... dla mnie powina być conajmniej 2 miesiące wcześniej informacja. Takie moje zdanie
Dziękuję Buty mają 6cm i powiem ci ,że w sam raz.Na początku myślałam,że może są za niskie(mam tylko 160cm wzrostu),ale jak stanęłam w tych butach koło Tż,to rozwiały się moje wątpliwości
Są mięciutkie i wygodne.Nie brałam dodatków,bo mogłyby się czepiać do tiulu.Koszt 190zł

Stary 2011-04-05, 22:11   #4338
szprotka_mada
Wtajemniczenie

gwiazdka82- ładne butki

Zapomniałam dodać, że byliśmy z TŻ w Kruku i spodobały nam się inne obrączki- tzn te pierwsze też się podobają i tu rodzi się problem... Które wybrać... W zasadzie, to wybraliśmy tam 2 modele, ale jednego nie mogę ni groma znaleźć na ich stronie...

Te pierwsze są ŁAZURA (6mm), wypatrzone w tamtym tygodniu, te drugie to KRUK (5,5mm; z tym, że na zdjęciu ten kolor złota jest baaardzo zafałszowany; w rzeczywistości jest to normalne żółte złoto, zmatowione, a brzegi są z białego)... Te którego zdjęcia nie mam, były podobne do tych na 3 zdjęciu, 5mm z żółtego złota, nie matowe, damska z małym kamyczkiem (brylancik bądź cyrkonia- nie dopytywałam się), bardzo delikatne i subtelne...
I bądź tu człowieku mądry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bBNc1mLONY.jpg (33,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2308567_1.jpg (29,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2308571_1.jpg (15,3 KB, 7 załadowań)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2011-04-05, 22:25   #4339
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Buty mają 6cm i powiem ci ,że w sam raz.Na początku myślałam,że może są za niskie(mam tylko 160cm wzrostu),ale jak stanęłam w tych butach koło Tż,to rozwiały się moje wątpliwości
Są mięciutkie i wygodne.Nie brałam dodatków,bo mogłyby się czepiać do tiulu.Koszt 190zł
hmmm no bo ja się jeszcze zastanawiam czy obcas 7-8 cm byłby dobry i czy dałabym radę w nich wytrzymać (ogólnie chodzę w takich obcasach,ale nie coddziennie) no i czy są warte tej ceny, bo jak mam wydać dwie stówy na buty które zmienie po północy to ja, że tak powiem dziękuję

Jako jedność :
Stary 2011-04-05, 23:19   #4340
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
hmmm no bo ja się jeszcze zastanawiam czy obcas 7-8 cm byłby dobry i czy dałabym radę w nich wytrzymać (ogólnie chodzę w takich obcasach,ale nie coddziennie) no i czy są warte tej ceny, bo jak mam wydać dwie stówy na buty które zmienie po północy to ja, że tak powiem dziękuję
Jeśli chodzi o wygodę,to ja myślę,że warto.Ja jak chodziłam w nich w domu,to nie czułam,że je mam na nogachObcas 7cm jak najbardziej jeśli chodzi o te buty.Ostatnio kupiłam sobie buty na obcasie 10cm i wiem,że nie dałabym rady w takich wysokich na weselu

Stary 2011-04-06, 10:47   #4341
oliweczka123
Raczkowanie

My się nie możemy zabrać za wybieranie obrączek. jakoś obojgu się wydaje, że jeszcze dużo czasu i nam się znudzą

W ostatnim czasie:
- zamówiliśmy samochód (już mi wszystko jedno było i nie wiem czy dobrze zrobiliśmy bo pierwszy lepszy z allegro )
- Suknia zamówiona (też pojawiają się wątpliwości ) teraz codziennie myślę nad dodatkami, może stąd te wątpliwości...
- zaproszenia (widziałyście)
- rozmawiałam o nauce I tańca w szkole, mamy mieć zajęcia w wakacje
Co Wy wybrałyście na I taniec? Jakiś układ czy tak "spontan" ->
O czym teraz myślicie bo my nie wiemy za co się wziąć jako następny cel. Czy już obrączki czy coś innego o czym zapomnieliśmy.

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.

Czas edycji: 2011-04-06 o 13:57
Stary 2011-04-06, 14:00   #4342
anula2313
Raczkowanie

taak Poprosimy o sukieneczke
Ja jade zamowowic sukienke jutro EM- Marabu, czyli ksiezniczkowata
butow obraczek i bizuterii nadal niee mam .... buu Jestm z okolic krakowa , jest tu jakas panna mloda rowniez z ok. KRK??
Buziaki
anula2313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:39   #4343
oliweczka123
Raczkowanie

Wrzucam co mam. Sukienka od tyłu bo przód w lusterku się odbija i jest całość. Cały czas zastanawiam się nad welonem Bardzo podoba mi się długi ale najlepiej wyglądają oba, komplet długi i krótki z ozdobnymi kamieniami. Ja się panicznie boję efektu choinki. Na weselu nie chcialabym mieć welonu więc w kościele mogę sobie pozwolić na długi. Załączam buciki jakie mi się podobają(zwykle lub taneczne), boje się trochę odkrytych palców aczkolwiek w takich się wygodniej czuję, i bolerko. Bardzo proszę o każde słowa opinii, rady itp. ale nie piszcie żebym suknie zmieniła Tam będzie zmiana, ona jest za długa i nie będę jej skracać tylko podniesiemy stan od falbanek wyżej o ok 5 cm, tak bardziej na biodra. I nie będzie tego kwiatka z boku. Myślałam o samych kolczykach długich i bransoletce, bez niczego na szyi, co myślicie? Nie jestem przekonana. Fryzurkę w ten typ (to ja znów od tyłu ) choć zaczynam się skłaniać ku spięciu wysoko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5407.jpg (55,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5408.jpg (57,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1491665446.jpg (35,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33444364_2.jpg (25,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg large_NDL-27CIELSAT.jpg (9,4 KB, 14 załadowań)

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.

Czas edycji: 2011-04-06 o 18:42 Powód: dodanie tekstu
Stary 2011-04-06, 18:49   #4344
oliweczka123
Raczkowanie

Jeszcze raz te fryzurki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0728.jpg (62,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0729.jpg (95,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0727.jpg (55,0 KB, 31 załadowań)

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.
Stary 2011-04-06, 19:12   #4345
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem jak mam to dokładnie tobie wytłumaczyć.Nie ma Z miłości do...,jest napisane Z miłości.Chodzi o to,że wszysto to co ja robię i to co On robi dla mnie, jest Z miłości
rozumiem po prostu to imie tyczy się tak jakby daty, a z milosci jest oddzielnie pytam, bo strasznie podoba mi się to wyrazenie : z milosci
Cytat:
Wrzucam co mam. Sukienka od tyłu bo przód w lusterku się odbija i jest całość. Cały czas zastanawiam się nad welonem Bardzo podoba mi się długi ale najlepiej wyglądają oba, komplet długi i krótki z ozdobnymi kamieniami. Ja się panicznie boję efektu choinki. Na weselu nie chcialabym mieć welonu więc w kościele mogę sobie pozwolić na długi. Załączam buciki jakie mi się podobają(zwykle lub taneczne), boje się trochę odkrytych palców aczkolwiek w takich się wygodniej czuję, i bolerko. Bardzo proszę o każde słowa opinii, rady itp. ale nie piszcie żebym suknie zmieniła Tam będzie zmiana, ona jest za długa i nie będę jej skracać tylko podniesiemy stan od falbanek wyżej o ok 5 cm, tak bardziej na biodra. I nie będzie tego kwiatka z boku. Myślałam o samych kolczykach długich i bransoletce, bez niczego na szyi, co myślicie? Nie jestem przekonana. Fryzurkę w ten typ (to ja znów od tyłu ) choć zaczynam się skłaniać ku spięciu wysoko.
super suknia, moim zdaniem lepiej bedzie wyglądal dlugi welon, jesli ma być tylko w kosciele, ale w sumie to juz zalezy od Ciebie
Cytat:

jasne, że miesiąc za pózno, ale z drugiej strony pół roku za wczesnie. Oczywiście, że jak ktoś jest za granicą, to jest niezalezne od nich.
Stary 2011-04-06, 20:37   #4346
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
- rozmawiałam o nauce I tańca w szkole, mamy mieć zajęcia w wakacje
Co Wy wybrałyście na I taniec? Jakiś układ czy tak "spontan" ->
O czym teraz myślicie bo my nie wiemy za co się wziąć jako następny cel. Czy już obrączki czy coś innego o czym zapomnieliśmy.
obecnie myśle nad butami i dodatkami (z tym drugim to ciężko, a z butami musze przyjąć do siebie, żeby za nie tyle dać)
co do tańca nie mamy wybranego, chcielibyśmy walca, ale nie wiemy co wyjdzie
Cytat:
jasne, że miesiąc za pózno, ale z drugiej strony pół roku za wczesnie. Oczywiście, że jak ktoś jest za granicą, to jest niezalezne od nich.
ależ z tym też się zgadzam jak najbardziej

Jako jedność :
Stary 2011-04-06, 21:39   #4347
Tanitka
Rozeznanie

Któraś z Was próbuje z Tż ułożyć sama jakies kroki do pierwszego tanca? Bo mój Tż stwierdził: że damy rade sami no ale ja mam wątpliwości...
narazie po glowie chodzi piosenka Braci - Za szkłem, mam w głowie fajny układ z podnoszeniami chociaż Tż wymyślił Dirty Dancig, ale ja wiem, że będzie
Stary 2011-04-07, 00:24   #4348
oliweczka123
Raczkowanie

My chcemy pod Wodeckiego Oczarowanie taki układ: http://www.youtube.com/watch?v=PH7IESTCCVo - to nasza szkoła. Na razie opanowujemy kroku walca angielskiego bo wcześniej nie znaliśmy. Ja chce pouczyć się zama ale mój Miły usilnie się broni, że chce u kogoś od podstaw.

3 wrześ nia 2011
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.

Czas edycji: 2011-04-07 o 00:26 Powód: plus
Stary 2011-04-07, 08:37   #4349
arnama
Zakorzenienie

Moje zdanie jest takie, że wyuczony, krok po kroku układ, wygląda sztucznie i tylko dodatkowo pogłębi Wasz stres związany z tym momentem. No chyba że lubicie być w centrum uwagi, błyszczeć jak gwiazdy albo wyuczycie się go tak perfekcyjnie że "popłyniecie" nie mysląc o krokach itp, ale dla nie tańczących towarzysko bardzo ciężko jest wytworzyć takie wrażenie i dla mnie taki taniec zazwyczaj wygląda strasznie, bo nie widać że młodzi się dobrze bawią, nie widać czułości między nimi, tylko zacięcie i spięcie na twarzy bo myślą, jak teraz się wygiąć czy postawić nogę

Oczywiście wszystko indywidualna kwestia, jednym zależy by się pokazać, innym na emocjonalności tej chwili i pewnie ilu ludzi, tyle pomysłów na ten pierwszy taniec

Żeby znów tu bulwers nie powstał tylko wypowiadam swoje zdanie i chcę zwrócić uwagę na pewne rzeczy, abyście jak najlepiej przeżyły ten dzień

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 08:51   #4350
izabla
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie się prezentuje ta suknia na Tobie, nie zmieniałabym nic, poza tym kwiatkiem, którego chcesz usunąć. Dłuższy welon chyba lepiej wygląda,a myślałaś o całkiem gładkim welonem? Z biżuterią ja bym nie przesadzała, bo chyba sukienka z przodu ma coś błyszczącego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości