Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 19:39   #691
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
W Faktach mówili o śmierci łóżeczkowej.. boję się jak o tym myślę, słucham i czytam!!
Lolka zagrożeń jest masa, pamiętam jak kiedyś przejrzałam tylko książkę ze studiów koleżanki, była na farmacji i akurat był dział o chorobach u dzieci, że 1 na ileś tam tysięcy taka choroba, 1 na kolejne kilka tysięcy taka choroba i to w ogóle takie rzeczy, że się w głowie nie mieszczą
Przed wszystkim naszych maluchów nie jesteśmy w stanie uchronić więc lepiej nie analizować tej naszej bezsilności i wierzyć, że wszystko będzie dobrze.

Ja monitor kupiłam bo daje mi to b. duże poczucie bezpieczeństwa ale i tak mam chwile gdy się zastanawiam czy aby na pewno odpowiednio będzie działał

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:40   #692
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Dziewczyny co myslicie o takim zestawie do nauki czytania, mysle ze tak kolo roku moglabym Flawcia uczyc tak polskiego, co o tym myslicie?
http://allegro.pl/zestaw-do-nauki-cz...480788710.html
Stary 2011-04-05, 19:52   #693
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Lolka zagrożeń jest masa, pamiętam jak kiedyś przejrzałam tylko książkę ze studiów koleżanki, była na farmacji i akurat był dział o chorobach u dzieci, że 1 na ileś tam tysięcy taka choroba, 1 na kolejne kilka tysięcy taka choroba i to w ogóle takie rzeczy, że się w głowie nie mieszczą
Przed wszystkim naszych maluchów nie jesteśmy w stanie uchronić więc lepiej nie analizować tej naszej bezsilności i wierzyć, że wszystko będzie dobrze.

Ja monitor kupiłam bo daje mi to b. duże poczucie bezpieczeństwa ale i tak mam chwile gdy się zastanawiam czy aby na pewno odpowiednio będzie działał
A będziesz wiedziała co robić gdyby nie daj Boże monitor zaczął alarmować?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:55   #694
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myslicie o takim zestawie do nauki czytania, mysle ze tak kolo roku moglabym Flawcia uczyc tak polskiego, co o tym myslicie?
http://allegro.pl/zestaw-do-nauki-cz...480788710.html
nie słyszałam o czymś takim, ale ciekawie to wygląda...
Stary 2011-04-05, 19:59   #695
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
agus przeglądałam Twój drugi wątek-mamuś marcowo-kwietniowych i się zdumiałam że dziewczyny córeczka, okazała się teraz w 38 tc na USG chłopcem? Laseczki bodajże. Aż napisałam wiadomość na tamtym wątku Kurde, myślisz że nasze córcie też się w synusiów mogą zmienić?;> Mam niby co wizytę usg i gin niczego dodatkowego nie widzi.
hehe no tez to czytalam
to jest dziwne bardzo

u mnie dwoch lekarzy potwierdzilo dziewczynke
a moj gin mowi teraz co wizye dla potwierdzenia zaglada miedzy nozkii mowi, ze zenska..

anula kochana leci 37 tydzien
mowia, ze od 36 donoszona, od 37 donoszona, roznie to jest, mala ma juz 3 kg wiec moze sie urodzic w kazdej chwili

ale to normalne, zeby w 37 rodzic? nie wiem

a ja bylam siku i patrze a tu sse znow taka meduza plywa kremowa... nie uplaw, taka galaretka...

chyba faktycznie ten czop mi odchodzi na raty rat
Stary 2011-04-05, 20:01   #696
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hehe no tez to czytalam
to jest dziwne bardzo

u mnie dwoch lekarzy potwierdzilo dziewczynke
a moj gin mowi teraz co wizye dla potwierdzenia zaglada miedzy nozkii mowi, ze zenska..

anula kochana leci 37 tydzien
mowia, ze od 36 donoszona, od 37 donoszona, roznie to jest, mala ma juz 3 kg wiec moze sie urodzic w kazdej chwili

a ja bylam siku i patrze a tu sse znow taka meduza plywa kremowa... nie uplaw, taka galaretka...

Ojjj, czy Ty nie urodzisz jeszcze w tym tyg... ? Kurde, albo będzie Cię tak męczyć jeszcze z tydzień, dwa, albo się wypakujesz na dniach...Jak wolisz?

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-05, 20:02   #697
katarzynka00
Zakorzenienie

wcinam się na sekundę, ciut poczytałam
ale macie fajnie, już na końcówce, zazdroszczę...U mnie 12tydzień, jeszcze tyyyle tygodni.
W poniedziałek jadę na badania genetyczne, może poznam płeć.Mam cichą nadzieję.Jak coś będę wiedzieć to wpadnę i się pochwalę.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:07   #698
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
A będziesz wiedziała co robić gdyby nie daj Boże monitor zaczął alarmować?
Jak zacznie wyć to trzeba sprawdzić co u malucha ale z tego co czytałam, to już ten głośny alarm sprawia, że dzidzia zaczyna oddychać W innym przypadku trzeba malucha obudzić/podnieść i to wystarcza.

Ja w ogóle zakładam, że nie będzie się włączać syrena

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ale macie fajnie, już na końcówce, zazdroszczę...U mnie 12tydzień, jeszcze tyyyle tygodni.
katarzynko u nas też nie tak dawno było 12 tygodni pamiętam to I usg genetyczne jakby to było w ubiegłym miesiącu Zleci szybciej niż się spodziewasz, dopiero testowałaś a teraz już 12 tydzień i może płeć dzidzi poznasz

Stary 2011-04-05, 20:08   #699
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Jak zacznie wyć to trzeba sprawdzić co u malucha ale z tego co czytałam, to już ten głośny alarm sprawia, że dzidzia zaczyna oddychać W innym przypadku trzeba malucha obudzić/podnieść i to wystarcza.

Ja w ogóle zakładam, że nie będzie się włączać syrena

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

katarzynko u nas też nie tak dawno było 12 tygodni pamiętam to I usg genetyczne jakby to było w ubiegłym miesiącu Zleci szybciej niż się spodziewasz, dopiero testowałaś a teraz już 12 tydzień i może płeć dzidzi poznasz
No właśnie ja też nie zakładam że będzie Ci wyć! Będzie ok i już, a monitor niech będzie że dla Ciebie kupiony;]

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:

W poniedziałek jadę na badania genetyczne, może poznam płeć.Mam cichą nadzieję.Jak coś będę wiedzieć to wpadnę i się pochwalę.
Nawet się nie obejrzysz jak będziesz na końcówce. Ja nie wiem kiedy to zleciało...W pt zaczynam 36 tc!!!

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-05, 20:08   #700
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj, czy Ty nie urodzisz jeszcze w tym tyg... ? Kurde, albo będzie Cię tak męczyć jeszcze z tydzień, dwa, albo się wypakujesz na dniach...Jak wolisz?
nie wiem kurcze jak mam te sygnaly traktowac

wolalabym od kogos uslyszec, ze to naprawde moze byc w kazdym momencie
bo nie wiem czy potrzebnie sie tym przejmuje

naprawde nie wiem, czy jakakolwiek kobieta miala tyle ruchu w ciazy co ja....

moze dlatego wszystko szybciej sie dzieje...
jakbym uslyszala jutro, ze mam rozwarcie to od razu potraktowalabym to jako porod i juz
Stary 2011-04-05, 20:10   #701
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeśli to galaretka, to czop, czop zdecydowanie
agus, Ty chyba do przodu jesteś jeśli chodzi o wiek dzidzi z usg więc w sumie nie wiadomo, może już jesteś w 38 tyg. i na dniach się rozpakujesz

Stary 2011-04-05, 20:11   #702
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem kurcze jak mam te sygnaly traktowac

wolalabym od kogos uslyszec, ze to naprawde moze byc w kazdym momencie
bo nie wiem czy potrzebnie sie tym przejmuje

naprawde nie wiem, czy jakakolwiek kobieta miala tyle ruchu w ciazy co ja....

moze dlatego wszystko szybciej sie dzieje...
jakbym uslyszala jutro, ze mam rozwarcie to od razu potraktowalabym to jako porod i juz
Tak mi się właśnie wydaje że to przez to (albo dzięki temu-zależy jak kto patrzy), że zapieprzałaś tyle po tych schodach, w kuchni, przy sprzątaniu itp. Może odpuść sobie trochę w tym tyg jeszcze? W ogóle mnie też boli miednica strasznie i pośladki, podbrzusze ciągnie czasem, ale ja dopiero w pt zaczynam 36 tc. Pisałam kiedyś że ja urodziłam się w 38 tc pomimo że byłam mała, bo tylko 2500...

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-05, 20:14   #703
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to galaretka, to czop, czop zdecydowanie
agus, Ty chyba do przodu jesteś jeśli chodzi o wiek dzidzi z usg więc w sumie nie wiadomo, może już jesteś w 38 tyg. i na dniach się rozpakujesz

24 lipca mialam ostatnia@
wczesniej 4 okresy mialam roznie bo odlozylam tabsy w kwietniu
i byly co 34 31, 30, 32 dni...
a w lipcu robilam testy, bete i nie bylo nic...

a dzidzia tydzien temu
wg usg kosc udowa 21 kwietnia
brzuszek 24 kwietnia
glowka 5 maja
ale byla juz w kanale mowilam, ze glowica mi jzdzil po wgorku...

no i co.. wychodzi na to, ze albo moj organizm glupieje, albo dziecku niedobrze w brzuszku i sam sobie e hormony produkuje, by przyspieszyc przyjscie na swiat..

spice a SN rodzilas???
dlatego ze malenstwu sie spieszylo ?

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-05 o 20:16
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:32   #704
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

uciekam kochane
do jutra
Stary 2011-04-05, 20:34   #705
spice1985
Zadomowienie

Cytat:

24 lipca mialam ostatnia@
wczesniej 4 okresy mialam roznie bo odlozylam tabsy w kwietniu
i byly co 34 31, 30, 32 dni...
a w lipcu robilam testy, bete i nie bylo nic...

a dzidzia tydzien temu
wg usg kosc udowa 21 kwietnia
brzuszek 24 kwietnia
glowka 5 maja
ale byla juz w kanale mowilam, ze glowica mi jzdzil po wgorku...

no i co.. wychodzi na to, ze albo moj organizm glupieje, albo dziecku niedobrze w brzuszku i sam sobie e hormony produkuje, by przyspieszyc przyjscie na swiat..

spice a SN rodzilas???
dlatego ze malenstwu sie spieszylo ?
Ja nie rodziłam to ja się urodziłam w 38 tc A czemu mi się spieszyło to nie wiem. Moja mama generalnie miała złe wyniki w ciąży,bo chyba jej nerkę uciskałam czy coś...Chcieli nawet wywoływać poród w 8 mscu,ale doszli do wniosku, że to najgorszy miesiąc,więc skoro już tyle tam siedzę to posiedzę jeszcze. No trochę mała się urodziłam, bo 50 cm i 2500, ale 10 pkt dostałam

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-05, 20:36   #706
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Młody normalnie...właśnie słyszę jak rozwala wszystkie zabawki w pokoju, a Tż mu obiecał, że jak dzisiaj nie posprząta przed spaniem to zobaczy rano worki z zabawkami na przedpokoju.
Ja się już nie mam siły nawet odzywać
ja to odkurzaczem strasze, ze jak niepozbiera to wciagne

Cytat:

czesc. a za jaka plec trzymamy kciuki*?

ehhh, mlody od nowa narzeka na brzuch, wyhasalismy sie dzisiaj na dworze, zaczynam miec wolny wieczor, tzn pisze prace w wolnym czasie
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:38   #707
andziot
Zakorzenienie

spice1985 ja krwawiłam od razu, ale na początku malutko po kropelce, ale wiem że przez to mi robili usg na IP więc to chyba nie jest całkiem normalne ... prawidłowo nie powinna lecieć krew ...

anula_81 mi teraz wszystko leci z rąk nawet mam wrażenie że wszystko się na mnie uwzięło i specjalnie mi wypada ....

mimbi Gratuluję wygranej

atiz to 200zl to co łaska tak się w Polsce żyje ,,,,,
a tam porodówki są wszystkie pojedyncze ??????

izunia233 ile waży twoja córa ?????? fajnie że wszystko dobrze po wizycie

eweska ja kupiłam rzodkiewkę ale jakoś tak rzodkiewką nie smakuje tkaa bezsmakowa, a z osiedlowego warzywniaczka ....

katarzynka00 szybko zleci zobaczysz !!! najważniejsze że wszystko dobrze, po malutku na ten świat

gotuję barszczyk czerwony
bolą mnie nóżki, krzyż

kupiłam rożka z biednejbronki
i nowe dady - rzeczywiście są mięciutkie jak pampersy,
Zosi na noc założyłam, zobaczymy co rano bedzie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:42   #708
izunia233
Zadomowienie

Lolka1212 principessina na usg 2 tygodnie (22 marca) temu ważyła 3 kg a termin mam dopiero na 29 kwietnia. Dzisiaj zrobił mi usg ale tylko po to żeby sprawdzić tętno, nie ważył jej. Jedynie sprawdził rękoma brzuch i powiedział że jest mały klocek.

Donoszona ciąża jest od 37 tygodnia bo tak mi gin powiedział

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:50   #709
eweska
Moderatoreska

Pogadałam troszkę z mężulem, następna rozmowa w czwartek po wizycie u lekarza, trzeba będzie mu zdać relacje
No i wizyta już 110zł, na ostatniej wizycie już tyle płaciłam, podnieśli cenę od marca
Dopiero było 70zł, później 100zł i teraz już 110zł, jak dobrze że to pewnie już ostatnia wizyta, taką mam nadzieję, bo raczej sie nie przeterminuję :P

Aga ja ostatnią miałam 28 lipca i cykle około 20-24 dniowe, a termin nam się różni 4 dniami Rozpakujesz się lada moment, więc życzę lekkiego i szybkiego porodu, chyba że dzidziol robi psikusa i nie zamierza wychodzić wcześniej, wszystko możliwe. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:57   #710
asiak1981
Rozeznanie

andziot- jestem ciekawa co do twojej opinii, ja Kasi też zakładam na noc i ogólnie są super,tyle ze 3 razy zdarzyło się że miała na pupie piżamkę wilgotną, nie przesikaną ale tak jakby przez to że cienkie to przesiąkały. A jaki rozmiar nosi Zosia? U nas te od 15kg.
Z drugiej strony tak myślę że dzidzia tyle siku nie robi,co duże dziecko które całą noc przesypia..

Ja jutro do gina i już się doczekać nie mogę doczekac..

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:03   #711
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie rodziłam to ja się urodziłam w 38 tc A czemu mi się spieszyło to nie wiem. Moja mama generalnie miała złe wyniki w ciąży,bo chyba jej nerkę uciskałam czy coś...Chcieli nawet wywoływać poród w 8 mscu,ale doszli do wniosku, że to najgorszy miesiąc,więc skoro już tyle tam siedzę to posiedzę jeszcze. No trochę mała się urodziłam, bo 50 cm i 2500, ale 10 pkt dostałam
ahh
zbudynienie
no to bylas okej wyiarami i wagowo
ja sie urodzilam w 37 tc przez cc bo mama miala jakies problemy z brzuchem
sinial jej itp itd
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Pogadałam troszkę z mężulem, następna rozmowa w czwartek po wizycie u lekarza, trzeba będzie mu zdać relacje
No i wizyta już 110zł, na ostatniej wizycie już tyle płaciłam, podnieśli cenę od marca
Dopiero było 70zł, później 100zł i teraz już 110zł, jak dobrze że to pewnie już ostatnia wizyta, taką mam nadzieję, bo raczej sie nie przeterminuję :P

Aga ja ostatnią miałam 28 lipca i cykle około 20-24 dniowe, a termin nam się różni 4 dniami Rozpakujesz się lada moment, więc życzę lekkiego i szybkiego porodu, chyba że dzidziol robi psikusa i nie zamierza wychodzić wcześniej, wszystko możliwe. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
dziekuje kochana
zobaczymy jutro co sie u mnie dzieje
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Lolka1212 principessina na usg 2 tygodnie (22 marca) temu ważyła 3 kg a termin mam dopiero na 29 kwietnia. Dzisiaj zrobił mi usg ale tylko po to żeby sprawdzić tętno, nie ważył jej. Jedynie sprawdził rękoma brzuch i powiedział że jest mały klocek.

Donoszona ciąża jest od 37 tygodnia bo tak mi gin powiedział
no wlasnie niby od 37 tygodnia
a u mnie w szpitalu tez mowia, ze 36 skonczony tez jest okej...
Stary 2011-04-05, 21:15   #712
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
andziot- jestem ciekawa co do twojej opinii, ja Kasi też zakładam na noc i ogólnie są super,tyle ze 3 razy zdarzyło się że miała na pupie piżamkę wilgotną, nie przesikaną ale tak jakby przez to że cienkie to przesiąkały. A jaki rozmiar nosi Zosia? U nas te od 15kg.
Z drugiej strony tak myślę że dzidzia tyle siku nie robi,co duże dziecko które całą noc przesypia..

my kupiliśmy 4, ale mężul zakładał więc nawet nie wiem czy dobre, nie narzekał więc chyba ok ...
ona w nocy już dużo nie sika, więc bardziej w dzień zobaczę jak się sprawują

za wizytkę jutrzejszą

Stary 2011-04-05, 21:41   #713
agus87
Zakorzenienie

a ja gotuje pomidorówkę
z którą kojarzy mi sie andziotek :P
Stary 2011-04-05, 21:43   #714
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
a ja gotuje pomidorówkę
z którą kojarzy mi sie andziotek :P
Teraz?! Ty się połóż kobieto

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-05, 21:45   #715
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie. Wszystko pozamykane i szczelne. Cytuję gina " łęb się pcha ale szyja trzyma" hehe
Za wizytę Niezły tekst gina

Cytat:
chce dotrwac do jutrzejszej wizyty
Za wizytkę a przy okazji za spokojną, przespaną noc

Cytat:
agus przeglądałam Twój drugi wątek-mamuś marcowo-kwietniowych i się zdumiałam że dziewczyny córeczka, okazała się teraz w 38 tc na USG chłopcem? Laseczki bodajże. Aż napisałam wiadomość na tamtym wątku Kurde, myślisz że nasze córcie też się w synusiów mogą zmienić?;> Mam niby co wizytę usg i gin niczego dodatkowego nie widzi.

oooo ciekawe. Ja narazie powstrzymuję się przed zakupem ciuszków typowo dziewczęcych(jednego bodziaka z falbanką kupiłam). Ale to dlatego, że w styczniu moja dzidzia była chłopcem, a teraz jest dziewczynką

Cytat:

za wizytę i czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość

Za wizytę

Wracam do Tż na kanapę
Słodkich snów

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:45   #716
eweska
Moderatoreska

Ale coś tu ucichło

Ja oglądam Usta Usta a co będę robic jutro na obiad sama jeszcze nie wiem :P
Synal mnie męczy o gulasz z żołądków ale sama nie wiem bo musiałbym lecieć rano do sklepu, a później znowu drugi raz na zakupki ale już z synem do Biednejbronki bo mam troszke cięższych zakupów, więc może gulasz zrobie w czwartek a jutro kupię żoładczeki
U nas wszyscy bardzo lubią to danie do tego mizeria lub sałata ze śmietana i ziemniaczki mmm pycha
Stary 2011-04-05, 21:45   #717
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz?! Ty się połóż kobieto
leze...
caly czas lezeeeeeee
na lewym boku z lapkiem na lawie
zerkam na tv
a salon mam polaczony z kuchnia i tz doglada zupki
ona sie sama gotuje

gusia :: dzieki Ci dobra kobieto, oby moj organizm Cie posluchal..

eweska zoladki
jaaaaaaaak bym zjadla

a ja jutro mam zupke ale to tak rekreacyjnie i do niej mam gotowe pierozki z kapusta i grzybkami
z bidnejbronki, kiedys kupilam i trzeba je zjesc...

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-05 o 21:48
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:55   #718
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ale coś tu ucichło

Ja oglądam Usta Usta a co będę robic jutro na obiad sama jeszcze nie wiem :P
Synal mnie męczy o gulasz z żołądków ale sama nie wiem bo musiałbym lecieć rano do sklepu, a później znowu drugi raz na zakupki ale już z synem do Biednejbronki bo mam troszke cięższych zakupów, więc może gulasz zrobie w czwartek a jutro kupię żoładczeki
U nas wszyscy bardzo lubią to danie do tego mizeria lub sałata ze śmietana i ziemniaczki mmm pycha
a wiesz że nie jadłam nigdy żołądków ...
dobre to ???
jak smakuje ?
czy dwulatek też może zjeść coś takiego ?

Stary 2011-04-05, 22:03   #719
eweska
Moderatoreska

Cytat:

eweska zoladki
jaaaaaaaak bym zjadla
zgadza się, pychota
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a wiesz że nie jadłam nigdy żołądków ...
dobre to ???
jak smakuje ?
czy dwulatek też może zjeść coś takiego ?
Kochana bardzo dobre ja robię tak samo jak gulasz z wieprzowiny, czasami w sosie śmietanowo-koperkowym jak kto woli, dłużej tylko muszą się dusić. Spokojnie dwulatek może jeść Tylko najlepiej żołądki pokroic na mniejsze kawałeczki, szybciej sie duszą

A jak smakują, ciężko mi do czegoś dorównać.
Stary 2011-04-05, 22:05   #720
spice1985
Zadomowienie

Żołądki dobre Ja lubię,ale rzadko jem...a gulaszu z nich zrobić nie potrafię...chyba? Ewesko, przepis może daj
gusiagatko wydaje mi się że to drugie usg dokładniejsze,bo na początku narządy płciowe są spuchnięte i łatwiej pomylić chłopca z dziewczynką. Później coraz wyraźniej widać kto jest kto Ja idę 12.04 a wizytę, to będzie 36 tc to pomęczę panią gin żeby jeszcze mi popatrzyła dokładnie

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Eweska, a smakują podobnie jak takie żołądki ugotowane w rosole?

Zęby Hanusi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości