|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
To właśnie miałam na myśli pisząc, że objawy są naciągane - to, że są niewiarygodne, bo to tak głęboko siedzi w podświadomości, że one mają być, bo czekamy na ciążę, więc proszę bardzo - czekamy na objawy, to organizm nam je serwuje niezależnie od naszej woli. Uff, mam nadzieję, że wiesz co miałam na myśli ![]() Super, że nie palisz Nie wracaj już do tego paskudztwa ![]() Cytat:
Tak na codzień, to rzeczywiście musi być ciężko z trójką, ale mimo wszytko ja jakoś nie mogę się uwolnić od marzeń o trójeczce
|
||
|
|
|
#3062 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
A o FIfiego sie nie staralam, chcialam ale fiziowalam i za pierwszym razem ![]() Cytat:
od tego czasu nie uzywam.Cytat:
A mam pytanko jedno: jak ja mam cykle w miare regul. tzn ewent roznica 2-3 dni, to jak ja mam liczyc dl cyklu? dl ostatniego? czy srednia wszystkich?gasze switelko pyk dooobranoc
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|||
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dawno mnie nie było ![]() Widzę że wszystkie bardzo liczycie dni płodne i obserwujecie objawy. Ja teraz przy drugich staraniach sobie odpuściłam. Wiem tylko kiedy mniej więcej mam dni płodne, ale nie przejmuję się tym zbytnio. Przy pierwszym dziecku to też miałam taki szał pał. A teraz luuuz... ![]()
|
|
|
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Andziula28 może ja ci pomoge a propo testów owulacyjnych. Od połowy tamtego cyklu zaczełam mierzyć temperaturę, obserwować śluz i szyjkę. No i temperaturę cały czas mam na poziomie 36.6 dziś 16 dzień cyklu. Szykę miałam bardzo wysoko i otwartę w 14 dniu cyklu, dotego bardzo dużo śluzu i pozytywne testy owulacujne. Dziś śluzu bardzo, bardzo malutko, szyjka niżej i twardsza. Wszytko wskazywało, że owulacja było, a tu niestetu lipa. Gdybym nie mierzyła temperatury, to bym się znowu nakręciła i wyczekiwała, że @nie przyjdzie . Więcej dowiem się po wizycie u lekarza bo mam 14 kwietnia w klinice niepłodności. Dlatego polecam mierzenie temperatury. A testy kupiłam z ciekawości![]() inutil czekamy na wyniki
|
#3065 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cześć wszyskim
Po jakim czasie starań o bejbika trzeba wybrać się do specjalisty jeżeli nic z tego nie wychodzi ? Gdzieś kiedyś czytałam, że po roku starań Ciekawe czy w tym miesiącu się zafasolkuje... ![]() buzka dla was
|
|
|
|
#3066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też tak słyszałam. Ale wybieram się już teraz, bo dowiedziałm się, że w mojej klinice przyjmują na funsz zdrowia i nie płacę za wizyty. A po drugie to niecierpliwa jestem .
|
|
#3067 |
|
Raczkowanie
|
Dzeindoberek kochane
U nas dzis dzien do ale nie @ jeszcze, ale przestalam sie ludzic ze dzidzia bedzie ![]() Inutil daj znac jak tam betka, czekam z niecierpliwoscia, trzymam mocno kciukasy Farina dziekowka sorry za te durne pytania ale ja tempa jestem w tych kwestiach. A wg mnie sluz ja mam caly czas i nie zmienia sie specjalnie co ewent jest go wiecej. A to czy szyjka twarda i wysoko o matkooooo to juz calkiem nie dal mnie sprawdzanie ![]() Ide wszamac sniadanko i zmykam do centru Ku**** dostalam @ no i co... dzis mam liczyc 1dc, skonczy mi sie @ i mam zaczac mierzyc tempke, i jak sie podwyzszy to co zaczynaja sie dni plodne czy owulka czy jak??Jutro ide zakupic testy owu... moze ja wogole owulki nie mam ![]() Zmykam zaraz z malym do lekarza
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku Edytowane przez Andziula28 Czas edycji: 2011-04-05 o 16:05 |
|
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziula28 - do centrum? Na zakupy? Jeśli tak to zazdroszczę
![]() Jeśli chodzi o testy i temperaturę to nie mam doświadczenia ... Testy owulacyjne zużyłam zanim była owulacja. Ale to przy pierwszym dziecku. Ja patrzę tylko na kalkulatory na necie, wiem kiedy mniej więcej jest owulacja, i na razie na tym się opieram, jak pewnie mi nie wyjdzie ze dwa miesiące to zacznę panikować. |
|
|
|
#3069 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja wolę nie oglądać - i tak się boję na samą myśl
|
||
|
|
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26167507]Ja do trzydziestki się nie wyrobię nawet z pierwszym...
Ja wolę nie oglądać - i tak się boję na samą myśl [/QUOTE]Nie martw się. Ja mam skończone 28 lat i staram się o pierwsze dziecko. Wcześniej mąż był w UK a ja w Polsce i sama nie chciałam zostać z maleństwem. A teraz kiedy już bardzo chcemy to niestety nie ma. Andziula28 ekspertką pewnie będę w mierzeniu temperatury jak wróce od lekarza 14 kwietnia. Bo wtedy o wszysko wypytam, ale dużo czytałam i skok temperatury musi być przynajmniej o 0,2 kreseczki w porównaniu do najwyższje temperatury z sześciu statnich dni. Np. u mnie tempera przez ostatnie 15 dni wahała się od 36,4 do 36,6 i za owulację mogę dopiero unać skok temperatury do 36,8. Niestety takie skoku nie było
|
#3071 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Raczkowanie
|
Andziula a skąd masz tego kurczaka?
Hmmm.... to w sumie ja tego 28.03 miałam troche plamienia ale już podbarwionego żywo czerwoną krwią to może to jest 1 dc .... ale zdecydowanie mieściło się na wkładce! nie no powiem Wam, że nie ogarniam tematu.Z drugiej strony ja zawsze liczyłam 1 dc od plamienia więc być moze brałam za wczęśnie luteine co mogło blokować owulacje... i moze dlatego nie było widac owulacji na usg (dwukrotnie).... układanka zaczyna pasować... Dziewczyny nie linczujcie mnie ale musze Wam napisac co czuje.... jak mi to napisałyście to zaczełam czuć jakby ta ciąza była coraz bardziej realna.... i przeraziło mnie to... |
|
|
|
#3073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro miałaś 28.03 troche zywej krwi to ja bym liczyła jako pierwszy dzień cyklu. A tak wogóle to głowa do góry napewno każda z nas ma czasami chwile zwątpienia, paniki i załamania. My kobietki jesteśmy bardzo silne i zawsze damy rade . Nie poddawaj się
|
|
#3074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma dnia a nawet chyba godziny żebym nie myślałam o tej malusieńkiej istotce Także głowa do góry a tak w ogóle to czytam Was i czytam co dzień i nie mogę się doczekać już jakiejś fasolki
|
|
|
|
|
#3075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śluz na pewno trochę Ci się zmienia, trochę cierpliwości i zauważysz różnicę. Dziś miałam dostać @, na razie cicho. Ale czuję, że przyjdzie Staram się nie nakręcać.
|
|
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
Kilka dni temu do gniazda naprzeciwko mojego domu przyleciały bociany
Może to jakiś znak, ze w tym cyklu się uda...Dziś kolo południa bociany się przechadzały po moim ogrodzie!!! Cieszę się, że ponad rok temu się tu przeprowadziłam Co do @ jakaś dziwna jest...Ze tak powiem "z przerwami". Raz jest, raz nie ma. Starania o fasolkę zaczynamy za 4 dni
|
|
|
|
#3077 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki, co tak cicho dziś?
żadna nic nie pisze...
|
|
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie dużo się dzieje tutaj. Ledwo nie ma mnie 8 godzin i już muszę nadrabiać. Ja dzisiaj miałam mocno pracowity dzień w pracy. W sumie nawet nie wiem kiedy mi zleciał.
Tusia to faktycznie może jakiś znak. Tak sobie myślę, że koło mnie też mógłby ktoś zafasolkować, może bym się zaraziła. Magolina a jak Ty w ogóle się czujesz? Nic nie piszesz?? Jak tam Wasze szczęście? Inutil my tu czekamy, a Ty nic nie piszesz . Ja niestety w dalszym ciągu czekam na @ i kolejny miesiąc starań. Czy miała któraś z Was wywoływaną małpę z lasu??
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Coś ostatnio brakuje dobrych wiadomości od nowo zafasolkowanych ![]() Inutil może nas niedługo uraduje ![]() U mnie dziś 25dc, jeśli @ się nie pojawi to za 9 dni robię test. Na razie w sumie czuję się całkiem normalnie, żadnego pobolewania brzucha etc. Staranka były przez cały cykl, ale niestety z moich pomiarów temperatury średnio potrafię w tym cyklu wskazać czy miałam owulację czy nie Niestety skłaniam się ku drugiej opcji. No nic, czekamy do 14 kwietnia ![]() Pozdrowionka
|
#3080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.duszpasterstworodzin.rzes...page/n_p_r.htm Mi jeśli jutro tempka spadnie jeszcze trochę tzn. że @ lada dzień.
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-04-05 o 19:43 |
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
ale wy się rozpisujecie - w skrócie może... poproszę :d czy nowe fasole są?
a tak swoją drogą... jeśli jesteście zainteresowane jakimiś bluzeczkami to tutaj można je obejrzeć:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3028 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=26170957&p ostcount=3029 ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- rozmiart to standard dość uciągliwe. Więcej na pw ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- ps u mnie też @ lada dzień
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
Hello babeczki
![]() o,widzę że wątpliwości Was dopadają. z punktu widzenia mamy 3latka(prawie) to Wam powiem tak- macierzynstwo jest baaardzo trudne ale zarazem jest to najcudniejsza rzecz/funkcja jaką mamy. u mnie było tak że ciąże miałam bezproblemową pomijając mdłości ale w sumie od 3go dnia życia mojego syna zaczęły się problemy. miał dłuuugo żółtaczke, maltretowali nas szpitalami ,badaniami itp ,pół Polski zjezdziliśmy żeby sie przekonać że zdrowe dziecko mamy. potem zaczął łapać wiruski- to katarek zakonczony zapaleniem oskrzeli, to trzydniówka z mega gorączką itp itd. a w Wielkanoc zaprezentował po raz pierwszy swoją przepuklinę pachwinową na którą był operowany zaraz potem, mając 10 miesięcy. i tak w kółko, na okrągło coś się dzieje. ale wiecie co, to jest NIC. człowiek przy dziecku wie że żyje i wie po co![]() więc nie martwcie się jakimi będziecie matkami bo będziecie najlepszymi sorki jeśli przynudziłam ![]() PS. Fasolkujcie kobiety bo kto nam tu ciążowe fluidy będzie przesyłał? |
|
|
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Malgosia - nooo bylam w centrum na zakupach ale nic dla siebie nie kupilam, tylko po jedzonko bylam i po prezencik dla Filipcia ze tak dzielnie poddaje sie zimnym kapielom w czasie 40 st goraczki No ja tez korzystalam z takiego programu gdzie mi pokazuje dni plodne itp. ale cosik Farina- jak bedziesz ekspertem 14.4 to daj znac co i jak bo musze sie poduczyc ![]() Natalala4- kurczak jest ze strony avatary.joe.pl Uwierz mi ze dasz rade, jak tez sie balam jak bylam w ciazy z Fifim, czy ja dam rade z tym wszystkim, ja nawet mlodszego rodzenstwo nie mialam...ale jak dostaniesz takiego twojego babelka na raczki to uwierz mi ze automatycznie wiesz co masz robic....i robisz to tak jakbys dziecko od zawsze miala....Matka zawsze wie co jej malenstwo potrzenuje a jak nie...to kombiunuje i sprawdza wszystkie ewent. az sie wkoncu dowie swoje dziecie to zupelnie co innego jak przyjaciolki czy siostry, nawet inaczej go trzymasz, swoje trzymasz pewnie - wspomnisz moje slowa )Gosiaczekkk - dzieki ![]() Inutil gdzie wiesci od ciebie? jest fasolka ![]() Ja bylam z malym u lekarz dostalismy antybiotyk, bo maly ma cos z gardlem...sama mu zajrzalam, bleeee ale brzydkie cale czerwone, napuchniete z bialymi nalotami...ale dziwne bo go nie boli.Mam nadzieje ze po lekach sie poprawi ![]() Zakupilam notesik, i teraz bede wszystko notowac... tylko ze chyba dzisiejszego dnia nie zalicze do okresu bo nie mam typowej krwi tylko jakies plamienia. Bede mierzyc temperaturki - tylko tak sie zastanawiam bo napisali ze mozna w ustach badz w pochwie czy to faktycznie jest bez roznicy ![]() , po skonczonym @ zabieram sie za obserwacje sluzu, i kupie te testy owulacyjne tylko nie wiem od kiedy je uzywac.... ja zobacze ze mi tempka min idzie w gore ? musze to sprawdzic bo moze ja wogole owulki nie mam a ja sie glupia ludze co miesiac No i powiedzcie mi prosze...jak ja mam policzyc dl. cyklu, jak czasem co miesiac mam roznej dl? czasem 28 czase, 30.... mam wziac pod uwage ostatni cykl czy srednia z ilus ostatnich?? matkoooo ale ja tempa jestem w te klocki, nooo nieograniam ide malego spac polozyc achaaa...natchnieta ostatnim postem dla swojego dziecka zawsze bedziesz najlepsza mama....chocby wszysy uwazali ze jestes zla...
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku Edytowane przez Andziula28 Czas edycji: 2011-04-05 o 20:59 |
|
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane
Wychowałam 3 swojego rodzeństwa ... los tak postanowił ... Więc co nie co wiem o dzieciach , chociaż rodzeństwo to pewnie całkiem inna bajka niż swoje beybe ... Ale napewno damy rade !! szkoda ale powodzenia w dalszych staraniach ! u mnie jeszcze nic ... Czekam na 11-tego na tą wstrętną @ |
|
|
|
#3085 |
|
Raczkowanie
|
Ikus kochana jak 3 rodzenstwa wychowalas to masz porzadna zaprawe przed swoim malenstwem- napewno ci bedzie latwiej choc to nie to samo
moze pozarazasz wirtualnie ![]() A ja mam jakies plamienia badziewne bo na papierze toalet. nic nie ma a na podpasce troszke
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
Hmm Andziula to może to jednak nie @ ?
Z tego co wiem to w ciąży kobiety często plamią ... No powiem Ci chciałabym przybyć z dobrą nowiną i Was pozarażać Może się uda , ale jakoś się nie łudzę ...
|
|
|
|
#3087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... ale poki @ nie masz to 50 % szans wciaz masz Ehhh...watpie bo mnie wczoraj ten jajnik klul a dzis brzuch rano napierniczal na @ i potem to krwawienie, ale w szoku jestem ze az 6 dni wczesniej Nie rozumiem tego bo jak nie staralismy sie o dzidzie to mialam roznice 2-3 dni , wczesniej dostawalam, a odkiedy sie staramy to spoznia mi sie 3-4 dni albo 6 dni wczesniej....a przeciez zadnych lekow nie biore, ziolek ni epije wiec o co kaman....
|
|
|
|
#3088 |
|
Raczkowanie
|
Hmm ...
Powiem Ci że nie mam pojęcia , nigdy tak nie miałam ... mam cykle jak w zegarku zawsze dostaję @ w spodziewany dzień hmmm a może to stres ? przemęczenie ?
|
|
|
|
#3089 |
|
Raczkowanie
|
przemeczenie raczej nie , bo funkcjonuje wciaz tak samo
czyli wiecznie zmeczona...ewent. psychiczne nakrecanie sie na babelka w brzusiu... ![]() Kurcze siedze i czytam o tym mierzeniu temp. i o owulkach i juz sie pogubilam...i jeszcze mi napisali ze to musi byc termometr rteciowy a skad ja takowy mam wziac....achaa jeszcze jedno... jak podczas owulki jest podwyzszona temp. przez 3 dni... to ktorego dnia byla? 1 czy 2 czy 3?
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku Edytowane przez Andziula28 Czas edycji: 2011-04-05 o 22:25 |
|
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
to znaczy wiesz co ja Ci osobiście powiem że też nie jestem za bardzo doswiadczona w tych obliczeniach ale z tego co wiem a troche tego się naczytałam to kilka dni przed owulacją temperatura ma tendencje do maksymalnego obniżania się , w czasie owulacji jest wyższa . Tzn. Różnica temperatur przed i w czasie owulacji powinna się różnić conajmniej o 2 kreski i ta wyższa tempka powinna się utrzymywac aż do nastepnej @. Tak przynajmniej wyczytałam ale nie chciałabym Cię tutaj wprowadzać w błąd więc może poszperaj troszkę w necie
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Tutaj masz adres stronki , z której to wyczytałam http://www.vns.pl/_poznaj_swoje_cial...sci_glowne.htm Ja osobiście jestem osobą mało zdyscyplinowaną i korzystam z internetowych kalendarzyków. Ale też zastanawiam się nad mierzeniem tempki i obserwowaniem śluzu itd.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Jedyne dobre co mi po tamtej historii zostało,to,ze jak mnie odrzuciło od fajek tak nadal nie palę
Potem było niedowierzanie,żal i strach,że będe się tak czuła wieki
To właśnie miałam na myśli pisząc, że objawy są naciągane - to, że są niewiarygodne, bo to tak głęboko siedzi w podświadomości, że one mają być, bo czekamy na ciążę, więc proszę bardzo - czekamy na objawy, to organizm nam je serwuje niezależnie od naszej woli. Uff, mam nadzieję, że wiesz co miałam na myśli 

mimo, że wcześniej okazjonalnie zajmowałam się jej starszymi siostrami(3 i 5 lat). Dzisiaj wstałam przed 6 żeby wszystkie 3 ubrać, starsze odprowadzić do przedszkola, do 15 z najmłodszą, potem znowu wszystkie 3 

A o FIfiego sie nie staralam, chcialam ale fiziowalam i za pierwszym razem

ale nie @ jeszcze, ale przestalam sie ludzic ze dzidzia bedzie 

. Nie poddawaj się
Ty i ja Kochanie