Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 23:39   #3061
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Spoko,też zachęcam ja jakbym tego sama nie przeszła,to bym nie uwierzyła dziewczyny co może psychika z organizmem zrobić Jedyne dobre co mi po tamtej historii zostało,to,ze jak mnie odrzuciło od fajek tak nadal nie palę ale też teraz boję się strasznie mdłości które wtedy miałam non stop a których nie znałam po mimo 3 ciążWszystkie objawy były nie naciągane,naprawdę i czułam je bardzo wyraźnie-masakra Potem było niedowierzanie,żal i strach,że będe się tak czuła wieki Na szczęście się uspokoiło i wręcz"zapominam"że mogę być w ciąży,nie chcę się nakręcać
Ależ, ja wierzę, kaskaderko, że Twoje objawy odczuwałaś wyraźnie i nie "naciągałaś" ich sobie. I właśnie w tym rzecz, bo w sumie to skąd one się wzięły, skoro ciąży nie było To właśnie miałam na myśli pisząc, że objawy są naciągane - to, że są niewiarygodne, bo to tak głęboko siedzi w podświadomości, że one mają być, bo czekamy na ciążę, więc proszę bardzo - czekamy na objawy, to organizm nam je serwuje niezależnie od naszej woli. Uff, mam nadzieję, że wiesz co miałam na myśli
Super, że nie palisz Nie wracaj już do tego paskudztwa

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
Dziś przez cały dzień zajmowałam się siostrzenicą mojego męża(mała ma 11 miesięcy) i powiem Wam, że jestem totalnie zmęczona Przynajmniej mam kursy jak zająć się dzieckiem mimo, że wcześniej okazjonalnie zajmowałam się jej starszymi siostrami(3 i 5 lat). Dzisiaj wstałam przed 6 żeby wszystkie 3 ubrać, starsze odprowadzić do przedszkola, do 15 z najmłodszą, potem znowu wszystkie 3
To był niezły wyczyn, faktycznie Tak na codzień, to rzeczywiście musi być ciężko z trójką, ale mimo wszytko ja jakoś nie mogę się uwolnić od marzeń o trójeczce
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 00:06   #3062
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
strasznie się boję że jak już czas na staranka przyjdzie to za bardzo się zafiksuje i też d... blada będzie.
no ja zafiksowalam, bo mi sie wlaczyla straszliwa chec posiadania dzidzi i cooo , d**a 3 cykle zakonczone @ A o FIfiego sie nie staralam, chcialam ale fiziowalam i za pierwszym razem

Cytat:
może jakieś niedobrane miałam bo ogólnie kicha była- mega bóle głowy, zero ochoty na seks, bóle brzucha
nic mi nie mow o tabsach, bo ja bralam microgynon 21 i tez chyba mialam niedopasowany bo o sexie nawet nie myslalam, siedzialam jak to powiedzial S jak dretwa tyka i gapilam sie w sciane a po 7 miechach tak mi sie slabo zrobilo ze z wyra wstac nie moglam przez 6 dni, badania byly ok, i dopiero jk przestalam brac tabsy wszystko wrocilo do normy. od tego czasu nie uzywam.

Cytat:
Ja dopiero jeden cykl ale raczej wiarygodne.Tu ci wklejam info jakie dostałam razem z testami kupionymi na Allegro:
dziekuje ci baaaardzo , jutro sie zapoznam dokladnie bo teraz trzymam dziecie w wannie bo ma 40 st goraczki i nie pozwoli sie wdziaslo dotknac.

A mam pytanko jedno: jak ja mam cykle w miare regul. tzn ewent roznica 2-3 dni, to jak ja mam liczyc dl cyklu? dl ostatniego? czy srednia wszystkich?
gasze switelko pyk dooobranoc

FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200

3 cykl staran o drugiego lobuziaka
Filipcio:
....Jak wytlumaczyc Tobie mam,
Że jestes wszystkim, tym co mam,
Tym co jest dobre i co zle,
Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE...
moj ty maly lobuziaku
Andziula28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:08   #3063
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam

Dawno mnie nie było

Widzę że wszystkie bardzo liczycie dni płodne i obserwujecie objawy. Ja teraz przy drugich staraniach sobie odpuściłam. Wiem tylko kiedy mniej więcej mam dni płodne, ale nie przejmuję się tym zbytnio. Przy pierwszym dziecku to też miałam taki szał pał. A teraz luuuz...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:42   #3064
Farina
Raczkowanie

Dzien dobry

Andziula28 może ja ci pomoge a propo testów owulacyjnych. Od połowy tamtego cyklu zaczełam mierzyć temperaturę, obserwować śluz i szyjkę. No i temperaturę cały czas mam na poziomie 36.6 dziś 16 dzień cyklu. Szykę miałam bardzo wysoko i otwartę w 14 dniu cyklu, dotego bardzo dużo śluzu i pozytywne testy owulacujne. Dziś śluzu bardzo, bardzo malutko, szyjka niżej i twardsza. Wszytko wskazywało, że owulacja było, a tu niestetu lipa. Gdybym nie mierzyła temperatury, to bym się znowu nakręciła i wyczekiwała, że @nie przyjdzie. Więcej dowiem się po wizycie u lekarza bo mam 14 kwietnia w klinice niepłodności. Dlatego polecam mierzenie temperatury. A testy kupiłam z ciekawości

inutil czekamy na wyniki

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:49   #3065
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cześć wszyskim

Po jakim czasie starań o bejbika trzeba wybrać się do specjalisty jeżeli nic z tego nie wychodzi ?
Gdzieś kiedyś czytałam, że po roku starań
Ciekawe czy w tym miesiącu się zafasolkuje...
buzka dla was
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:00   #3066
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć wszyskim

Po jakim czasie starań o bejbika trzeba wybrać się do specjalisty jeżeli nic z tego nie wychodzi ?
Gdzieś kiedyś czytałam, że po roku starań
Ciekawe czy w tym miesiącu się zafasolkuje...
buzka dla was

Ja też tak słyszałam. Ale wybieram się już teraz, bo dowiedziałm się, że w mojej klinice przyjmują na funsz zdrowia i nie płacę za wizyty. A po drugie to niecierpliwa jestem .

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-05, 11:39   #3067
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Dzeindoberek kochane
U nas dzis dzien do pochmurno i nie za cieplo. Ja wstalam z bolem brzusia i "mokroscia" w majciochach ale nie @ jeszcze, ale przestalam sie ludzic ze dzidzia bedzie

Inutil daj znac jak tam betka, czekam z niecierpliwoscia, trzymam mocno kciukasy

Farina dziekowka chyba tak zaczne robic, tylko jak bede mierzyc tempke i w jeden dzien bedzie podwyzszona tzn ze juz jest owulacja sorry za te durne pytania ale ja tempa jestem w tych kwestiach. A wg mnie sluz ja mam caly czas i nie zmienia sie specjalnie co ewent jest go wiecej. A to czy szyjka twarda i wysoko o matkooooo to juz calkiem nie dal mnie sprawdzanie
Ide wszamac sniadanko i zmykam do centru

Ku**** dostalam @ i to 6 dni wczesniej...kurcze odkad sie staramy o dzidzie to mi sie @ rozregulowala no i co... dzis mam liczyc 1dc, skonczy mi sie @ i mam zaczac mierzyc tempke, i jak sie podwyzszy to co zaczynaja sie dni plodne czy owulka czy jak??
Jutro ide zakupic testy owu... moze ja wogole owulki nie mam

Zmykam zaraz z malym do lekarza

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku

Edytowane przez Andziula28
Czas edycji: 2011-04-05 o 16:05
Stary 2011-04-05, 11:46   #3068
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Andziula28 - do centrum? Na zakupy? Jeśli tak to zazdroszczę Ja nie mam czasu niestety na szalone wypady do centrum

Jeśli chodzi o testy i temperaturę to nie mam doświadczenia ... Testy owulacyjne zużyłam zanim była owulacja. Ale to przy pierwszym dziecku.

Ja patrzę tylko na kalkulatory na necie, wiem kiedy mniej więcej jest owulacja, i na razie na tym się opieram, jak pewnie mi nie wyjdzie ze dwa miesiące to zacznę panikować.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:31   #3069
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Andziula28 Pokaż wiadomość
Moj S tez nie jest jeszcze do 2 dzidzi przekonany ale ja mu ciagle marudze, bo jeszcze 2 lata mi zostaly do 30 i chce sie zmiescic, a juz 3 cykle minely i wiec jak w takim tempie bedzie, to moze przed 40 zajde drugi raz ...
Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
Andziula28 to ja do 30chy sie nie wyrobie bo w tym roku koncze
Ja do trzydziestki się nie wyrobię nawet z pierwszym...

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja wolę nie oglądać - i tak się boję na samą myśl
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:59   #3070
Farina
Raczkowanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26167507]Ja do trzydziestki się nie wyrobię nawet z pierwszym...

Ja wolę nie oglądać - i tak się boję na samą myśl [/QUOTE]

Nie martw się. Ja mam skończone 28 lat i staram się o pierwsze dziecko. Wcześniej mąż był w UK a ja w Polsce i sama nie chciałam zostać z maleństwem. A teraz kiedy już bardzo chcemy to niestety nie ma.

Andziula28 ekspertką pewnie będę w mierzeniu temperatury jak wróce od lekarza 14 kwietnia. Bo wtedy o wszysko wypytam, ale dużo czytałam i skok temperatury musi być przynajmniej o 0,2 kreseczki w porównaniu do najwyższje temperatury z sześciu statnich dni. Np. u mnie tempera przez ostatnie 15 dni wahała się od 36,4 do 36,6 i za owulację mogę dopiero unać skok temperatury do 36,8. Niestety takie skoku nie było. Ale może czegoś nie doczytałam. Może jeszcze ktoś z dziewczyn mierzy temperaturę to ci pomoże. Dla porównania we wcześniejszym cyklu zaczełam mierzyć temperaturę od 20 dc i miałam na poziomie 37,0 do 37,1 w dniu @ spadła mi do 36,8. Może troszke ci pomogłam

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-05, 13:04   #3071
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Nie martw się. Ja mam skończone 28 lat i staram się o pierwsze dziecko. Wcześniej mąż był w UK a ja w Polsce i sama nie chciałam zostać z maleństwem. A teraz kiedy już bardzo chcemy to niestety nie ma.
To i tak ciutkę młodsza jesteś ode mnie, ja w przyszłym miesiącu kończę 30, więc najwyższy czas się starać
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 13:04   #3072
Natalala4
Raczkowanie

Andziula a skąd masz tego kurczaka?

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Hmmm.... to w sumie ja tego 28.03 miałam troche plamienia ale już podbarwionego żywo czerwoną krwią to może to jest 1 dc .... ale zdecydowanie mieściło się na wkładce! nie no powiem Wam, że nie ogarniam tematu.

Z drugiej strony ja zawsze liczyłam 1 dc od plamienia więc być moze brałam za wczęśnie luteine co mogło blokować owulacje... i moze dlatego nie było widac owulacji na usg (dwukrotnie).... układanka zaczyna pasować...

Dziewczyny nie linczujcie mnie ale musze Wam napisac co czuje.... jak mi to napisałyście to zaczełam czuć jakby ta ciąza była coraz bardziej realna.... i przeraziło mnie to... ja nie dam chyba rady, nie wiem czy ja sie nadaje. Jestem słaba fizycznie i psychicznie do d... to wszystko.
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 13:22   #3073
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natalala4 Pokaż wiadomość
Andziula a skąd masz tego kurczaka?

Hmmm.... to w sumie ja tego 28.03 miałam troche plamienia ale już podbarwionego żywo czerwoną krwią to może to jest 1 dc .... ale zdecydowanie mieściło się na wkładce! nie no powiem Wam, że nie ogarniam tematu.

Z drugiej strony ja zawsze liczyłam 1 dc od plamienia więc być moze brałam za wczęśnie luteine co mogło blokować owulacje... i moze dlatego nie było widac owulacji na usg (dwukrotnie).... układanka zaczyna pasować...

Dziewczyny nie linczujcie mnie ale musze Wam napisac co czuje.... jak mi to napisałyście to zaczełam czuć jakby ta ciąza była coraz bardziej realna.... i przeraziło mnie to... ja nie dam chyba rady, nie wiem czy ja sie nadaje. Jestem słaba fizycznie i psychicznie do d... to wszystko.

Skoro miałaś 28.03 troche zywej krwi to ja bym liczyła jako pierwszy dzień cyklu. A tak wogóle to głowa do góry napewno każda z nas ma czasami chwile zwątpienia, paniki i załamania. My kobietki jesteśmy bardzo silne i zawsze damy rade. Nie poddawaj się

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-05, 14:46   #3074
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natalala4 Pokaż wiadomość
Ja cały czas się zastanawiam czy dam radę, cały czas myślę czy dzidzi będzie zdrowe, czy dobrze się rozwija, czy damy radę finansowo, czy będę umiała się tym maleństwem opiekować, czy to jednak nie za wcześnie.....tysiąc pytań mi przechodzi codziennie przez głowę, i tak sobie ostatnio myślałam ,że jak się starałam o dzidzię to też miałam takie myśli ale one o wiele bardziej się nasiliły jak dowiedziałam się że zafasolkowałam
Nie ma dnia a nawet chyba godziny żebym nie myślałam o tej malusieńkiej istotce
Także głowa do góry

a tak w ogóle to czytam Was i czytam co dzień i nie mogę się doczekać już jakiejś fasolki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 15:58   #3075
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Farina dziekowka chyba tak zaczne robic, tylko jak bede mierzyc tempke i w jeden dzien bedzie podwyzszona tzn ze juz jest owulacja sorry za te durne pytania ale ja tempa jestem w tych kwestiach. A wg mnie sluz ja mam caly czas i nie zmienia sie specjalnie co ewent jest go wiecej. A to czy szyjka twarda i wysoko o matkooooo to juz calkiem nie dal mnie sprawdzanie
Tak jak Farina napisała, co najmniej o 0,2 stopnia wyższa od najwyższej z 6 poprzedzających. Owulację stwierdzisz na pewno po co najmniej 2 a najlepiej 3 wyższych temp ( ale to już za późno na majstrowanie dzidzi) po 1 możesz podejrzewać, ale równie dobrze może być to zakłócenie.
Śluz na pewno trochę Ci się zmienia, trochę cierpliwości i zauważysz różnicę.

Dziś miałam dostać @, na razie cicho. Ale czuję, że przyjdzie Staram się nie nakręcać.
Stary 2011-04-05, 16:23   #3076
Tusia_90
Raczkowanie

Kilka dni temu do gniazda naprzeciwko mojego domu przyleciały bociany Może to jakiś znak, ze w tym cyklu się uda...Dziś kolo południa bociany się przechadzały po moim ogrodzie!!! Cieszę się, że ponad rok temu się tu przeprowadziłam
Co do @ jakaś dziwna jest...Ze tak powiem "z przerwami". Raz jest, raz nie ma. Starania o fasolkę zaczynamy za 4 dni
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:04   #3077
Tusia_90
Raczkowanie

Kobitki, co tak cicho dziś? żadna nic nie pisze...
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:11   #3078
aga_bre
Rozeznanie

Strasznie dużo się dzieje tutaj. Ledwo nie ma mnie 8 godzin i już muszę nadrabiać. Ja dzisiaj miałam mocno pracowity dzień w pracy. W sumie nawet nie wiem kiedy mi zleciał.

Tusia to faktycznie może jakiś znak. Tak sobie myślę, że koło mnie też mógłby ktoś zafasolkować, może bym się zaraziła.

Magolina a jak Ty w ogóle się czujesz? Nic nie piszesz?? Jak tam Wasze szczęście?

Inutil my tu czekamy, a Ty nic nie piszesz.

Ja niestety w dalszym ciągu czekam na @ i kolejny miesiąc starań. Czy miała któraś z Was wywoływaną małpę z lasu??
Stary 2011-04-05, 19:26   #3079
Olcia1821
Raczkowanie

Cześć dziewczynki

Coś ostatnio brakuje dobrych wiadomości od nowo zafasolkowanych

Inutil może nas niedługo uraduje

U mnie dziś 25dc, jeśli @ się nie pojawi to za 9 dni robię test. Na razie w sumie czuję się całkiem normalnie, żadnego pobolewania brzucha etc. Staranka były przez cały cykl, ale niestety z moich pomiarów temperatury średnio potrafię w tym cyklu wskazać czy miałam owulację czy nie Niestety skłaniam się ku drugiej opcji. No nic, czekamy do 14 kwietnia

Pozdrowionka

Michaił Afanasjewicz Bułhakow
Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Olcia1821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:39   #3080
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:

Ide wszamac sniadanko i zmykam do centru

Ku**** dostalam @ i to 6 dni wczesniej...kurcze odkad sie staramy o dzidzie to mi sie @ rozregulowala no i co... dzis mam liczyc 1dc, skonczy mi sie @ i mam zaczac mierzyc tempke, i jak sie podwyzszy to co zaczynaja sie dni plodne czy owulka czy jak??
Jutro ide zakupic testy owu... moze ja wogole owulki nie mam
Jak zobaczyłam początek strony to od razu chciałam ją zamknąć,bo myślałam(przepraszam jeśli ktoś bardzo,bardzo religijny)że to jakaś propaganda ale naprawde wszystkiego się tutaj dowiesz
http://www.duszpasterstworodzin.rzes...page/n_p_r.htm
Mi jeśli jutro tempka spadnie jeszcze trochę tzn. że @ lada dzień.

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-04-05 o 19:43
kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:54   #3081
LadyMK
Zakorzenienie

ale wy się rozpisujecie - w skrócie może... poproszę :d czy nowe fasole są?
a tak swoją drogą... jeśli jesteście zainteresowane jakimiś bluzeczkami to tutaj można je obejrzeć:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3028
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=26170957&p ostcount=3029

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

rozmiart to standard dość uciągliwe. Więcej na pw

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

ps u mnie też @ lada dzień

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:52   #3082
martinka30
Raczkowanie

Hello babeczki
o,widzę że wątpliwości Was dopadają. z punktu widzenia mamy 3latka(prawie) to Wam powiem tak- macierzynstwo jest baaardzo trudne ale zarazem jest to najcudniejsza rzecz/funkcja jaką mamy. u mnie było tak że ciąże miałam bezproblemową pomijając mdłości ale w sumie od 3go dnia życia mojego syna zaczęły się problemy. miał dłuuugo żółtaczke, maltretowali nas szpitalami ,badaniami itp ,pół Polski zjezdziliśmy żeby sie przekonać że zdrowe dziecko mamy. potem zaczął łapać wiruski- to katarek zakonczony zapaleniem oskrzeli, to trzydniówka z mega gorączką itp itd. a w Wielkanoc zaprezentował po raz pierwszy swoją przepuklinę pachwinową na którą był operowany zaraz potem, mając 10 miesięcy. i tak w kółko, na okrągło coś się dzieje. ale wiecie co, to jest NIC. człowiek przy dziecku wie że żyje i wie po co
więc nie martwcie się jakimi będziecie matkami bo będziecie najlepszymi
sorki jeśli przynudziłam
PS. Fasolkujcie kobiety bo kto nam tu ciążowe fluidy będzie przesyłał?

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 20:57   #3083
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Hej hej

Malgosia - nooo bylam w centrum na zakupach ale nic dla siebie nie kupilam, tylko po jedzonko bylam i po prezencik dla Filipcia ze tak dzielnie poddaje sie zimnym kapielom w czasie 40 st goraczki No ja tez korzystalam z takiego programu gdzie mi pokazuje dni plodne itp. ale cosik wychodzi z tego

Farina- jak bedziesz ekspertem 14.4 to daj znac co i jak bo musze sie poduczyc

Natalala4- kurczak jest ze strony avatary.joe.pl Uwierz mi ze dasz rade, jak tez sie balam jak bylam w ciazy z Fifim, czy ja dam rade z tym wszystkim, ja nawet mlodszego rodzenstwo nie mialam...ale jak dostaniesz takiego twojego babelka na raczki to uwierz mi ze automatycznie wiesz co masz robic....i robisz to tak jakbys dziecko od zawsze miala....Matka zawsze wie co jej malenstwo potrzenuje a jak nie...to kombiunuje i sprawdza wszystkie ewent. az sie wkoncu dowie swoje dziecie to zupelnie co innego jak przyjaciolki czy siostry, nawet inaczej go trzymasz, swoje trzymasz pewnie - wspomnisz moje slowa (magolina ty rowniez )

Gosiaczekkk - dzieki sluz tez musze zaczac obserwowac

Inutil gdzie wiesci od ciebie? jest fasolka

Ja bylam z malym u lekarz dostalismy antybiotyk, bo maly ma cos z gardlem...sama mu zajrzalam, bleeee ale brzydkie cale czerwone, napuchniete z bialymi nalotami...ale dziwne bo go nie boli.Mam nadzieje ze po lekach sie poprawi
Zakupilam notesik, i teraz bede wszystko notowac... tylko ze chyba dzisiejszego dnia nie zalicze do okresu bo nie mam typowej krwi tylko jakies plamienia. Bede mierzyc temperaturki - tylko tak sie zastanawiam bo napisali ze mozna w ustach badz w pochwie czy to faktycznie jest bez roznicy , po skonczonym @ zabieram sie za obserwacje sluzu, i kupie te testy owulacyjne tylko nie wiem od kiedy je uzywac.... ja zobacze ze mi tempka min idzie w gore ? musze to sprawdzic bo moze ja wogole owulki nie mam a ja sie glupia ludze co miesiac No i powiedzcie mi prosze...jak ja mam policzyc dl. cyklu, jak czasem co miesiac mam roznej dl? czasem 28 czase, 30.... mam wziac pod uwage ostatni cykl czy srednia z ilus ostatnich?? matkoooo ale ja tempa jestem w te klocki, nooo nieograniam
ide malego spac polozyc

achaaa...natchnieta ostatnim postem

dla swojego dziecka zawsze bedziesz najlepsza mama....chocby wszysy uwazali ze jestes zla...

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku

Czas edycji: 2011-04-05 o 20:59
Stary 2011-04-05, 21:28   #3084
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

Witam Kochane Widzę że niektóre z Was łapią wątpliwości ? ohh... Też tak czasem mam ale jestem całkowicie przekonana że będę dobrą mamusią Wychowałam 3 swojego rodzeństwa ... los tak postanowił ... Więc co nie co wiem o dzieciach , chociaż rodzeństwo to pewnie całkiem inna bajka niż swoje beybe ... Ale napewno damy rade !! Andziula , tak jak przeczuwałaś @ jednak przyszla ... szkoda ale powodzenia w dalszych staraniach ! u mnie jeszcze nic ... Czekam na 11-tego na tą wstrętną @ No zobaczymy ... Jakoś ostatnio mało dobrych wieści tutaj ... Jakaś nowa może zafasolkowana ?? Życzę powodzenia ! i trzymajcie za mnie kciuki !!
Ikus153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 21:46   #3085
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Ikus kochana jak 3 rodzenstwa wychowalas to masz porzadna zaprawe przed swoim malenstwem- napewno ci bedzie latwiej choc to nie to samo Pewnie ze trzymamy kciuki, chociaz ty przybadz z dobra nowina fasolkowa moze pozarazasz wirtualnie
A ja mam jakies plamienia badziewne bo na papierze toalet. nic nie ma a na podpasce troszke

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-05, 21:54   #3086
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

Hmm Andziula to może to jednak nie @ ? Z tego co wiem to w ciąży kobiety często plamią ... No powiem Ci chciałabym przybyć z dobrą nowiną i Was pozarażać Może się uda , ale jakoś się nie łudzę ...
Stary 2011-04-05, 21:59   #3087
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Cytat:
Napisane przez Ikus153 Pokaż wiadomość
Hmm Andziula to może to jednak nie @ ? Z tego co wiem to w ciąży kobiety często plamią ... No powiem Ci chciałabym przybyć z dobrą nowiną i Was pozarażać Może się uda , ale jakoś się nie łudzę ...
Nooo rozumiem cie, lepiej sie nie ludzic a milo zaskoczyc ... ale poki @ nie masz to 50 % szans wciaz masz
Ehhh...watpie bo mnie wczoraj ten jajnik klul a dzis brzuch rano napierniczal na @ i potem to krwawienie, ale w szoku jestem ze az 6 dni wczesniej Nie rozumiem tego bo jak nie staralismy sie o dzidzie to mialam roznice 2-3 dni , wczesniej dostawalam, a odkiedy sie staramy to spoznia mi sie 3-4 dni albo 6 dni wczesniej....a przeciez zadnych lekow nie biore, ziolek ni epije wiec o co kaman....

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-05, 22:01   #3088
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

Hmm ... Powiem Ci że nie mam pojęcia , nigdy tak nie miałam ... mam cykle jak w zegarku zawsze dostaję @ w spodziewany dzień hmmm a może to stres ? przemęczenie ?
Stary 2011-04-05, 22:24   #3089
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

przemeczenie raczej nie , bo funkcjonuje wciaz tak samo czyli wiecznie zmeczona...ewent. psychiczne nakrecanie sie na babelka w brzusiu...
Kurcze siedze i czytam o tym mierzeniu temp. i o owulkach i juz sie pogubilam...i jeszcze mi napisali ze to musi byc termometr rteciowy a skad ja takowy mam wziac....
achaa jeszcze jedno... jak podczas owulki jest podwyzszona temp. przez 3 dni... to ktorego dnia byla? 1 czy 2 czy 3?

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku

Czas edycji: 2011-04-05 o 22:25
Stary 2011-04-05, 22:34   #3090
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

to znaczy wiesz co ja Ci osobiście powiem że też nie jestem za bardzo doswiadczona w tych obliczeniach ale z tego co wiem a troche tego się naczytałam to kilka dni przed owulacją temperatura ma tendencje do maksymalnego obniżania się , w czasie owulacji jest wyższa . Tzn. Różnica temperatur przed i w czasie owulacji powinna się różnić conajmniej o 2 kreski i ta wyższa tempka powinna się utrzymywac aż do nastepnej @. Tak przynajmniej wyczytałam ale nie chciałabym Cię tutaj wprowadzać w błąd więc może poszperaj troszkę w necie

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Tutaj masz adres stronki , z której to wyczytałam http://www.vns.pl/_poznaj_swoje_cial...sci_glowne.htm
Ja osobiście jestem osobą mało zdyscyplinowaną i korzystam z internetowych kalendarzyków. Ale też zastanawiam się nad mierzeniem tempki i obserwowaniem śluzu itd.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości