|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
temperatura od skoku musi utrzymywać się wysoko aż do @.
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Noo a jak w czasie miedzy owulka a @ spadnie to cos jest nie tak
i wtedy nie ma szans na zaplodnienie czy na utrzymanie tej zaplodnionej komorki?? Sie naczytalam, zestresowalam bo nie kumam i ide sobie nalac winka do kielicha co by sie odstresowac
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Andziula cykl dzieli się na fazę niższych temperatur - folikularną i fazę wyższych temperatur - czyli lutealną. Faza lutealna jest liczona od skoku temperatury, jak już było to pisane skok musi być o 0,2st i potem musi rosnąć temp albo utrzymywać się na tym samym poziomie. Jeśli się nie utrzymuje tzn że owulacji nie było i są to jakieś zaburzenia cyklu.
wejdź sobie na www.skarbmamy.pl i tam masz mnóstwo wykresów
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
W tej sytuacji Ci nie pomogę bo sama niewiem , a nie chciałabym Cie wprowadzić w błąd . Winko na odstresowanie dobry pomysł
Wiesz ja nigdy nie mierzyłam tempki itd. także nie jestem w tym, za bardzo doświadczona , ale za to bardzo dużo o tym czytam ... Ale naprawdę nie umiem Ci odpowiedziec co oznacza spadek tempki w czasie od owulki do @ Wiem za to jak to jest napalać się na bombelka Ale to chyba każda z Nas tak ma ...
|
|
|
|
#3095 |
|
Raczkowanie
|
Ikus, Lady Mk dziekuje wam bardzo za pomoc
, mysle ze w pierwszym cyklu obserwacji i tak przegapie owulke hahaha... ale mam nadzieje ze w drugim to juz zalapie
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co !! Musimy się nawzajem wspierać , damy radę ! zobaczysz w końcu musi się udac !
|
|
|
|
#3097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy nie myslalam ze az tak sie zaangazuje w obserwacje siebie na rzecz drugiej dzidzi, jakos bylam pewna ze przyjdzie mi to tak latwo jak z Fifim ![]()
|
|
|
|
#3098 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co ! Widzisz ja się staram o 1-sze dziecko i tez myślałam że to będzie łatwiejsze .. ale cóż trzeba czkać ...
|
|
|
|
#3099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.... to ja chyba szczescie mialam ze tak za pierwszym razem, haha nawet nie wiedzialam czy mam dni plodne ... teraz chyba tez sie musze przestac starac bo tak do d*** blada z tego wychodzi
|
|
|
|
#3100 |
|
Rozeznanie
|
No a ja mam dzień obżerania się do granic możliwości-normalne na zaraz przed@ i boli mnie troszkę w krzyżu więc jutro najdalej pojutrze małpa przyjdzie
Dobrej nocy i głowa do góry,trzeba być dobrej myśli
|
#3101 |
|
BAN stały
|
Witam z rana jako pierwsza
z kubkiem kawki. U mnie dziś pięknie, ciepło i słonecznie, ma być 20' . Koleżanka która ma mnóstwo obowiązków i pracuje codziennie jest w 9. tygodniu ciąży zagrożonej, odkleja jej się łożysko i ma zwolnienie a ja muszę za nią chodzić mimo że nie mam jeszcze przedszkola dla dziecka i miałam zacząć 6x w tygodniu dopiero od maja . Trzymam kciuki aby wam @ nie poprzyłaziły . Ja mam jeszcze 14 dni do testowania , ale nie nastawiam się w tym miesiącu bo mam dość rozczarowań .Ahh w taką pogodę to chce mi się żyć , chodzimy wiosennie ubrani w krótkim rękawku . Mili się bawi w pokoju pociągiem a tż śpi po nocce.
|
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
hymmm jestem w 23dc i właśnie zauważyłam plamienie nigdy tak nie miałam coś mój organizm szaleje na tą wiosnę ;/
najpierw cera potem bóle brzucha lol
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Ehh, nie pisałam, bo.. odebrałam wyniki wczoraj po południu - beta 12,5 (czyli teoretycznie bardzo wczesna ciąża, bo powyżej 5). Cieszyłam się do wieczora, kiedy zaczęłam plamić, potem zaczęło się krwawienie... Dzwoniliśmy do lekarza, powiedział że taki wynik może oznaczać ciążę, albo utrzymywać się po poronieniu... kazał leżeć i zrobić dzisiaj jeszcze raz betę, to wyjaśni. Więc zrobiłam, ale wynik znowu jutro. Nadal krwawię i nie czuję się najlepiej. I nadzieja gdzieś po drodze zginęła, ze to jednak nie ciąża, a jeśli ciąża to niestety, ale tym razem nie będzie się nam dane cieszyć. No nic, czekam do jutra. I dziękuję za kciuki |
|
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Ja dziś miałam problemy z internetem, ale już działa. Napewno wszystko opiszę jak czyta się wykresy jak wróce od specjalisty . Ja dziś miałam skok temperatury do 36,8 (wcześniej miałam 36,6 i to była najwyższa tempka). Jak jutro wzrost będzie wyższy lub na takim samym poziomie to znaczy, że owulacja była. Tylko troche mnie to dziwi, bo śluzu zero i szyjka już nie taka miękka i prawie zamknięta. Ale dzięki temu będę miała o co pytać lekarza . Niestety ze staranek to nici, bo mój tż chory. Ale wiosna idzie i będzie czas na pikwo i karkówkę z grilla . Przestałam się zamartwiać i stresować.
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia.
Moze jeszcze ktoś ma już dzieciątko i nam poopowiada jak to jest....? Skad wiecie na co zabraniać a co jest jeszcze "poznawaniem świata" przez bobasa... Jak niebezpiecznie to wiadomo ale czy zciąganie np. rzeczy z szafek to jest jeszcze poznawanie swiata czy już łobuzerka...? Jak radzicie sobie z nieprzespanymi nocami i pracą zawodową? Jak radziłyście sobie w ciąży z mdłościami i pracą zawodową (żeby zminimalizować zagrożenie utraty stanowiska powinna chodzic jak najdłuzej do pracy). Jeju czemu to wszystko takie trudne... chyba doła mam. Okres mi sie skończył pora zacząć działać a mnie ciężar decyzji przygniata i nici z przytulanka ![]() Jeśli wprowadzam doła na forum to przepraszam
|
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Oj inutil szkoda by było. Zobaczymy jutro, aczkolwiek wydaje mi się, ze beta zdecydowanie za niska jak na termin "pookresowy".
Widzę, ze to byłoby już drugi raz u Ciebie, bardzo współczuję. |
|
|
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej babolki
aallleee sobie dzis pospalam U nas cos ostatnio malo sloneczka, cieplo ale jakos tak pochmurno. Brzuch mnie lupie niemilosiernie, ale teraz juz nawet plamienia nie mam ju bym chciala byc zeby sie @ zaczal zeby nowy cykl polecial ![]() Kaskaderka a mi cos ostatnio nie chce sie jesc przed @.... tak to zawsze wpitalalam slodycze jak pokrecona.... ![]() AgaMili ooo no to teraz masz zapierdziel w pracy, moze chociaz lepsiejsza wyplata bedzie ![]() agacia ja mam tak samo, cera mi sie dawno popsula ale @ rozregulowal mi sie tez na wiosne, tez mam jakies plamienia a nigdy nie mialam, @ przesuwa mi sie jak nigdy ![]() Inutil kochana , ale nowy cykl = nowa szansa, bedzie dobrze Farina no to czekamy na informacje temperaturowe nooo ja wczoraj gadalam z moim S ze mi smutno bo @ nadchodzi a on do mnie ze za bardzo sie nakrecam zamiast sie cieszyc sexiorem to ja mysle zeby aby napewno sie skonczyl we mnie i czy napewno mam dni plodne... i ze powinnam wyluzowac tak jak z Fifim i wtedy sie uda....ale nie moge wytlumaczyc ze to tak ciezko wyluzowac jak sie jest nakreconym na drugiego babelka ten miesiac pomierze tempke a nastepnym calkowity luz....a moze jednak w tym wyluzuje ![]() Natalala4 kochana nie doluj sie moj drugi babelek juz nie bedziek tak rozpieszczony - chyba ![]() ![]() Smigam sobie zrobic sniadanko bo jeszcze nic nie jedlismy
|
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje kochane
Ja Dziś nie za bardzo w humorze ... właśnie wróciłam z pogrzebu kuzyna ... Prawie 2 tyg. temu , pogrzeb koleżanki ... ehh i tak co miesiąc to kogoś mi zabiera aż boję się pomyśleć co będzie dalej ... :-( Cały ten rok jest taki ! :-( a to dopiero kwiecień ... gdzie tam koniec roku Przepraszam za atmosferę ale musiałam się komuś wyżalić
|
|
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
Ikus kochana
to nic ani nikt nie byl w stanie mnie pocieszyc, ewent myslenie ze tam w niebie mu o wiele lepiej. Kochana i mam nadzieje ze na tym sie zakonczy w tym roku Ja zabieram sie za obiadek a potem gdzies na chwilke na spacer z malym wyskocze bo tak cudnie .
|
|
|
#3110 |
|
Raczkowanie
|
Ehh ... ja już tam nadzieji chyba na to niemam od stycznia się zaczęło i tak co miesiąc ... Szkoda mówić ...
No ale też pocieszam się tym że może jest mu tam lepiej ... strasznie to trudne Dziękuję za zrozumienie !
|
|
|
|
#3111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak już będziesz mieć maleństwo to będziesz widzieć po nim, czy to co robi to celowe złośliwe łobuzowanie, czy chciał coś zrobić, zobaczyć, a przypadkiem i niechcący zrobił źle, coś rozwalił itd... Dzieci są cudne, i jak już będziesz miała to sama zobaczysz że dla Ciebie Twoje będzie najlepsze i najwspanialsze. Opieka nad maluchem to ciężka sprawa, ale jest warto, serio... Pomimo że łobuzuje mój smyk cały dzień, to jak spojrzę na niego wieczorem jak śpi to się cała rozpływam. Jak mi daje swojego brudnego i obślinionego buziaka, to mam ochotę go zjeść... I popatrz na mnie, mam synka w okresie buntu 2 - latka, strasznego upariucha, a mimo to staram się o drugie. A to jak się zachować jak maluch będzie bronił, sama wyczujesz. Nie ma na to jednej sprawdzonej metody, każde dziecko jest inne i na każde działa co innego. Jeśli chodzi o ciążę, dasz radę, musisz tylko sobie powiedzieć że to nie choroba... Ja wróciłąm do pracy (poszłam do Nowej!!!) jak mały miał 5 - m-cy. Na początku zasypiałam w autobusach ze zmęczenia, ale da się... Mówię Ci. Organizm się przyzwyczaja. ![]() Cytat:
Ja miałam w przeciągu ostatnich 2 lat 4 pogrzeby. W tym troje rodzeństwa mojej mamy. Teraz od jakiegoś czasu jest spokój. Ciężki okres, ale musisz to przetrwać.
|
||
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczęta
![]() Ja dziś i jutro leniuchuję bo mam 2 dni wolnego, także bedę co chwilę zaglądać na forum po jakieś dobre wieści... Inutil trzymaj się dzielnie i daj znać jak już będziesz miała dzisiejsze wyniki Co do temperaturki to jak mi się cykl skończy wstawie mój wykres, co prawda pierwszy raz mierzyłam temp ale ładnie wszystko widać, skok itd. Może wtedy będzie łatwiej zrozumieć tym którzy maja problemy jak rozpoznać kiedy jest owulacja i jak to jest z tą temperaturą .
|
#3113 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny...
jak zawsze trzymam za Was mocno kciukorasy ![]() Ja cły czas latałam po lekarzach i szpitalach, to po skierowania, to na jakieś badania z krwi. Operacje (usunięcie mięśniaka) mam 5 maja będe leżeć w szpitalu 5 dni.Już o niczym innym nie myśle (żyć mi się odechciewa). Najgorsza ta myśl, że nie mogę się nawet kochać z mężem do conajmniej 24 maja ;( 2 miesiące bez sexu masakra ;( a jeszcze gorsze, że do końca tego roku nie mogę zachodzić w ciąże. A potem jk będę mogła to pewnie znowu coś i nawet jak będę zdrowa to nie zajde
|
#3114 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam mdłości ale nie na szczęście. Oprócz tego zmęczonam codziennie, padam o 21 jak dziecko. Często zdarza mi się przespać po południu. A dzidziuś mam nadzieję że sie tam ładnie rozwija 15 kwietnia mam wizytę u gina.Nie piszę ale czytam Was regularnie i już się nie mogę doczekać aż któraś zafasolkuje, al ecos podejrzewam że się w połowie kwietnia fasolki posypią Przesyłam Wam ciążowe fluidki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, ze przed Tobą perspektywa dlugiego czekania. Ale to szybko zleci. A pomyśl sobie, że przynajmniej wiesz co się dzieje i masz jakiś plan jak się z tego wyleczyć. Bez tej wiedzy stałabyś w miejscu a dzidzi i tak by nie było. Trzymaj się kochana, ja jak tu zaglądam to ciągle o Tobie myślę bo my się "luteinowo" jednoczyłyśmy Napisz słońce czy powiedzieli cos od czego to się mogło zrobić? ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Inutil trzymaj się słonko! |
|
|
|
|
#3116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
OD LUTEINY POWIĘKSZYŁ MI SIĘ MIĘŚNIAK... progesteron miałam w normie i brałam luteine 50 więc teraz mam w sobie tyle chormownów, że szok (zawroty głowy, bóle przucha a najgorzej żołądka, rozsadza mi jajniki i nie moge nawet stanik założyć tak mnie cycki bolą ) ;(
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Normalnie nie wierzę, tak nieśmiało się podzielę z Wami, mam II kreseczki
@ powinien być wczoraj, jajnik mnie napieprza i sutki bolą, a test to tak sobie robiłam, nie sądziłam, że się udało. W sobotę zrobię dopiero bete, zatanawiam się nad progesteronem, mam poronienie za sobą i gin mówił, że jak tylko będę miała betę to do niego po dupek lub luteinę. Jak myślicie progesteron też badać?
|
|
#3118 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mnie zaczynają kłuć jajniki, połowa cyklu, a TŻ daleko i nie ma szansy działać
|
|||
|
|
|
#3119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w końcu nowa fasolka!! A może wcześniej wybierz się na bete i szybciutko do gina? ![]() ją testuje za tydzień. Niestety coś mi się wydaje, że ten cykl był bezowulacyjny ale Ty Gosiaczku ciesz się swoimi II kreseczkami
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

i wtedy nie ma szans na zaplodnienie czy na utrzymanie tej zaplodnionej komorki?? Sie naczytalam, zestresowalam bo nie kumam i ide sobie nalac winka do kielicha co by sie odstresowac

Wiem za to jak to jest napalać się na bombelka
Ale to chyba każda z Nas tak ma ...

... teraz chyba tez sie musze przestac starac bo tak do d*** blada z tego wychodzi
Dobrej nocy i głowa do góry,trzeba być dobrej myśli
. Koleżanka która ma mnóstwo obowiązków i pracuje codziennie jest w 9. tygodniu ciąży zagrożonej, odkleja jej się łożysko i ma zwolnienie a ja muszę za nią chodzić mimo że nie mam jeszcze przedszkola dla dziecka i miałam zacząć 6x w tygodniu dopiero od maja
.
. Ja mam jeszcze 14 dni do testowania
, ale nie nastawiam się w tym miesiącu bo mam dość rozczarowań
.

, ale nowy cykl = nowa szansa, bedzie dobrze
na szczęście. Oprócz tego zmęczonam codziennie, padam o 21 jak dziecko. Często zdarza mi się przespać po południu. A dzidziuś mam nadzieję że sie tam ładnie rozwija
Ty i ja Kochanie