Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 22:34   #3091
LadyMK
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez Ikus153 Pokaż wiadomość
to znaczy wiesz co ja Ci osobiście powiem że też nie jestem za bardzo doswiadczona w tych obliczeniach ale z tego co wiem a troche tego się naczytałam to kilka dni przed owulacją temperatura ma tendencje do maksymalnego obniżania się , w czasie owulacji jest wyższa . Tzn. Różnica temperatur przed i w czasie owulacji powinna się różnić conajmniej o 2 kreski i ta wyższa tempka powinna się utrzymywac aż do nastepnej @. Tak przynajmniej wyczytałam ale nie chciałabym Cię tutaj wprowadzać w błąd więc może poszperaj troszkę w necie
dobrze wyczytałaś.
temperatura od skoku musi utrzymywać się wysoko aż do @.

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 22:38   #3092
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Noo a jak w czasie miedzy owulka a @ spadnie to cos jest nie tak i wtedy nie ma szans na zaplodnienie czy na utrzymanie tej zaplodnionej komorki?? Sie naczytalam, zestresowalam bo nie kumam i ide sobie nalac winka do kielicha co by sie odstresowac

FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200

3 cykl staran o drugiego lobuziaka
Filipcio:
....Jak wytlumaczyc Tobie mam,
Że jestes wszystkim, tym co mam,
Tym co jest dobre i co zle,
Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE...
moj ty maly lobuziaku
Andziula28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 22:41   #3093
LadyMK
Zakorzenienie

Andziula cykl dzieli się na fazę niższych temperatur - folikularną i fazę wyższych temperatur - czyli lutealną. Faza lutealna jest liczona od skoku temperatury, jak już było to pisane skok musi być o 0,2st i potem musi rosnąć temp albo utrzymywać się na tym samym poziomie. Jeśli się nie utrzymuje tzn że owulacji nie było i są to jakieś zaburzenia cyklu.
wejdź sobie na www.skarbmamy.pl i tam masz mnóstwo wykresów

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 22:44   #3094
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

W tej sytuacji Ci nie pomogę bo sama niewiem , a nie chciałabym Cie wprowadzić w błąd . Winko na odstresowanie dobry pomysł Wiesz ja nigdy nie mierzyłam tempki itd. także nie jestem w tym, za bardzo doświadczona , ale za to bardzo dużo o tym czytam ... Ale naprawdę nie umiem Ci odpowiedziec co oznacza spadek tempki w czasie od owulki do @ Wiem za to jak to jest napalać się na bombelka Ale to chyba każda z Nas tak ma ...
Ikus153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 22:49   #3095
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Ikus, Lady Mk dziekuje wam bardzo za pomoc , mysle ze w pierwszym cyklu obserwacji i tak przegapie owulke hahaha... ale mam nadzieje ze w drugim to juz zalapie

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-05, 22:52   #3096
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

Nie ma za co !! Musimy się nawzajem wspierać , damy radę ! zobaczysz w końcu musi się udac !
Stary 2011-04-05, 22:56   #3097
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Cytat:
Nie ma za co !! Musimy się nawzajem wspierać , damy radę ! zobaczysz w końcu musi się udac !
Noooo ja mam nadzieje.... musi musi musi nigdy nie myslalam ze az tak sie zaangazuje w obserwacje siebie na rzecz drugiej dzidzi, jakos bylam pewna ze przyjdzie mi to tak latwo jak z Fifim

dziekowki za podtrzymanie na duchu

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-05, 23:11   #3098
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

Nie ma za co ! Widzisz ja się staram o 1-sze dziecko i tez myślałam że to będzie łatwiejsze .. ale cóż trzeba czkać ...
Stary 2011-04-05, 23:35   #3099
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Cytat:
Nie ma za co ! Widzisz ja się staram o 1-sze dziecko i tez myślałam że to będzie łatwiejsze .. ale cóż trzeba czkać ...
OOOooo no to faktycznie ja chyba nie powinnam narzekac.... to ja chyba szczescie mialam ze tak za pierwszym razem, haha nawet nie wiedzialam czy mam dni plodne ... teraz chyba tez sie musze przestac starac bo tak do d*** blada z tego wychodzi

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-05, 23:51   #3100
kaskaderka
Rozeznanie

No a ja mam dzień obżerania się do granic możliwości-normalne na zaraz przed@ i boli mnie troszkę w krzyżu więc jutro najdalej pojutrze małpa przyjdzie Dobrej nocy i głowa do góry,trzeba być dobrej myśli

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:07   #3101
AgaMili
BAN stały

Witam z rana jako pierwsza z kubkiem kawki. U mnie dziś pięknie, ciepło i słonecznie, ma być 20' a ja do pracy . Koleżanka która ma mnóstwo obowiązków i pracuje codziennie jest w 9. tygodniu ciąży zagrożonej, odkleja jej się łożysko i ma zwolnienie a ja muszę za nią chodzić mimo że nie mam jeszcze przedszkola dla dziecka i miałam zacząć 6x w tygodniu dopiero od maja .

Trzymam kciuki aby wam @ nie poprzyłaziły . Ja mam jeszcze 14 dni do testowania , ale nie nastawiam się w tym miesiącu bo mam dość rozczarowań .

Ahh w taką pogodę to chce mi się żyć , chodzimy wiosennie ubrani w krótkim rękawku . Mili się bawi w pokoju pociągiem a tż śpi po nocce.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:40   #3102
agacia_cz
Zadomowienie

hymmm jestem w 23dc i właśnie zauważyłam plamienie nigdy tak nie miałam coś mój organizm szaleje na tą wiosnę ;/
najpierw cera potem bóle brzucha lol
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 10:52   #3103
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień Dobry!

Ehh, nie pisałam, bo..

odebrałam wyniki wczoraj po południu - beta 12,5 (czyli teoretycznie bardzo wczesna ciąża, bo powyżej 5). Cieszyłam się do wieczora, kiedy zaczęłam plamić, potem zaczęło się krwawienie...

Dzwoniliśmy do lekarza, powiedział że taki wynik może oznaczać ciążę, albo utrzymywać się po poronieniu... kazał leżeć i zrobić dzisiaj jeszcze raz betę, to wyjaśni. Więc zrobiłam, ale wynik znowu jutro.

Nadal krwawię i nie czuję się najlepiej. I nadzieja gdzieś po drodze zginęła, ze to jednak nie ciąża, a jeśli ciąża to niestety, ale tym razem nie będzie się nam dane cieszyć.

No nic, czekam do jutra. I dziękuję za kciuki
Stary 2011-04-06, 11:07   #3104
Farina
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Ja dziś miałam problemy z internetem, ale już działa. Napewno wszystko opiszę jak czyta się wykresy jak wróce od specjalisty.
Ja dziś miałam skok temperatury do 36,8 (wcześniej miałam 36,6 i to była najwyższa tempka). Jak jutro wzrost będzie wyższy lub na takim samym poziomie to znaczy, że owulacja była. Tylko troche mnie to dziwi, bo śluzu zero i szyjka już nie taka miękka i prawie zamknięta. Ale dzięki temu będę miała o co pytać lekarza. Niestety ze staranek to nici, bo mój tż chory. Ale wiosna idzie i będzie czas na pikwo i karkówkę z grilla. Przestałam się zamartwiać i stresować.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 11:08   #3105
Natalala4
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia.
Moze jeszcze ktoś ma już dzieciątko i nam poopowiada jak to jest....?

Skad wiecie na co zabraniać a co jest jeszcze "poznawaniem świata" przez bobasa... Jak niebezpiecznie to wiadomo ale czy zciąganie np. rzeczy z szafek to jest jeszcze poznawanie swiata czy już łobuzerka...? Jak radzicie sobie z nieprzespanymi nocami i pracą zawodową? Jak radziłyście sobie w ciąży z mdłościami i pracą zawodową (żeby zminimalizować zagrożenie utraty stanowiska powinna chodzic jak najdłuzej do pracy).

Jeju czemu to wszystko takie trudne... chyba doła mam. Okres mi sie skończył pora zacząć działać a mnie ciężar decyzji przygniata i nici z przytulanka

Jeśli wprowadzam doła na forum to przepraszam
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 11:14   #3106
TheFall
Zadomowienie

Oj inutil szkoda by było. Zobaczymy jutro, aczkolwiek wydaje mi się, ze beta zdecydowanie za niska jak na termin "pookresowy".
Widzę, ze to byłoby już drugi raz u Ciebie, bardzo współczuję.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 11:45   #3107
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Hej hej babolki aallleee sobie dzis pospalam U nas cos ostatnio malo sloneczka, cieplo ale jakos tak pochmurno. Brzuch mnie lupie niemilosiernie, ale teraz juz nawet plamienia nie mam ju bym chciala byc zeby sie @ zaczal zeby nowy cykl polecial

Kaskaderka a mi cos ostatnio nie chce sie jesc przed @.... tak to zawsze wpitalalam slodycze jak pokrecona....

AgaMili ooo no to teraz masz zapierdziel w pracy, moze chociaz lepsiejsza wyplata bedzie

agacia ja mam tak samo, cera mi sie dawno popsula ale @ rozregulowal mi sie tez na wiosne, tez mam jakies plamienia a nigdy nie mialam, @ przesuwa mi sie jak nigdy

Inutil kochana kurcze szkodaaa a tak trzymalam kciuki za ciebie, wstertna @ , ale nowy cykl = nowa szansa, bedzie dobrze

Farina no to czekamy na informacje temperaturowe
nooo ja wczoraj gadalam z moim S ze mi smutno bo @ nadchodzi a on do mnie ze za bardzo sie nakrecam zamiast sie cieszyc sexiorem to ja mysle zeby aby napewno sie skonczyl we mnie i czy napewno mam dni plodne... i ze powinnam wyluzowac tak jak z Fifim i wtedy sie uda....ale nie moge wytlumaczyc ze to tak ciezko wyluzowac jak sie jest nakreconym na drugiego babelka ten miesiac pomierze tempke a nastepnym calkowity luz....a moze jednak w tym wyluzuje

Natalala4 kochana nie doluj sie tylko do roboty sie zabieraj a na te pytania ciezko odpowiedziec, bo dla kazdego rodzica granica poznawania swiata jest zupelnie inna. Ja mojemu Fifiemu jak byl malusi na za duzo pozwolilam i teraz on czuje sie bezkarny i chce zeby mu na wszystko pozwalac a teraz to juz nie mozliwe i zaczynaja sie zlosci z jego strony.I czasami jest ciezko, ale z drugiej strony moja psiapsiolka swojej corci na nic nie pozwalala, nic nie sciagala z szafek itp. powiem Ci ze ma "mniejsza" wiedze, o wszystko pyta co to co to...mimo ze to sa zwykle np kuchenne rzeczy ktorych nazwe w tym wieku powinna znac... takze kochana takie granice sama musisz ustalic a jak sie ma pierwsza dzidzie to wcale nie jest proste moj drugi babelek juz nie bedziek tak rozpieszczony - chyba
Smigam sobie zrobic sniadanko bo jeszcze nic nie jedlismy

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-06, 11:50   #3108
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

Witam moje kochane
Ja Dziś nie za bardzo w humorze ... właśnie wróciłam z pogrzebu kuzyna ...
Prawie 2 tyg. temu , pogrzeb koleżanki ... ehh i tak co miesiąc to kogoś mi zabiera aż boję się pomyśleć co będzie dalej ... :-( Cały ten rok jest taki ! :-( a to dopiero kwiecień ... gdzie tam koniec roku Przepraszam za atmosferę ale musiałam się komuś wyżalić
Stary 2011-04-06, 12:23   #3109
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Ikus kochana tak mi przykro... jak ktos z najblizszych odchodzi to nie ma nawet slow pocieszenia. Ja tez przez to przechodzilam 2 lata temu jak zmarl moj tata to nic ani nikt nie byl w stanie mnie pocieszyc, ewent myslenie ze tam w niebie mu o wiele lepiej. Kochana i mam nadzieje ze na tym sie zakonczy w tym roku

Ja zabieram sie za obiadek a potem gdzies na chwilke na spacer z malym wyskocze bo tak cudnie .

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-06, 12:28   #3110
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

Ehh ... ja już tam nadzieji chyba na to niemam od stycznia się zaczęło i tak co miesiąc ... Szkoda mówić ... No ale też pocieszam się tym że może jest mu tam lepiej ... strasznie to trudne Dziękuję za zrozumienie !
Stary 2011-04-06, 13:54   #3111
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natalala4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia.
Moze jeszcze ktoś ma już dzieciątko i nam poopowiada jak to jest....?

Skad wiecie na co zabraniać a co jest jeszcze "poznawaniem świata" przez bobasa... Jak niebezpiecznie to wiadomo ale czy zciąganie np. rzeczy z szafek to jest jeszcze poznawanie swiata czy już łobuzerka...? Jak radzicie sobie z nieprzespanymi nocami i pracą zawodową? Jak radziłyście sobie w ciąży z mdłościami i pracą zawodową (żeby zminimalizować zagrożenie utraty stanowiska powinna chodzic jak najdłuzej do pracy).

Jeju czemu to wszystko takie trudne... chyba doła mam. Okres mi sie skończył pora zacząć działać a mnie ciężar decyzji przygniata i nici z przytulanka

Jeśli wprowadzam doła na forum to przepraszam
Nie martw się. Jak już będziesz mieć dziecię to będziesz je znać jak mało co. Ja mam prawie 2 latka, wszyscy wokół mówią że jest straaaasznieee ruchliwy, łobuziak itd. Ale jest najkochańszy na świecie, choć faktycznie wigoru ma za 3 - ech.
Jak już będziesz mieć maleństwo to będziesz widzieć po nim, czy to co robi to celowe złośliwe łobuzowanie, czy chciał coś zrobić, zobaczyć, a przypadkiem i niechcący zrobił źle, coś rozwalił itd...
Dzieci są cudne, i jak już będziesz miała to sama zobaczysz że dla Ciebie Twoje będzie najlepsze i najwspanialsze.
Opieka nad maluchem to ciężka sprawa, ale jest warto, serio... Pomimo że łobuzuje mój smyk cały dzień, to jak spojrzę na niego wieczorem jak śpi to się cała rozpływam. Jak mi daje swojego brudnego i obślinionego buziaka, to mam ochotę go zjeść...
I popatrz na mnie, mam synka w okresie buntu 2 - latka, strasznego upariucha, a mimo to staram się o drugie.

A to jak się zachować jak maluch będzie bronił, sama wyczujesz. Nie ma na to jednej sprawdzonej metody, każde dziecko jest inne i na każde działa co innego.

Jeśli chodzi o ciążę, dasz radę, musisz tylko sobie powiedzieć że to nie choroba...

Ja wróciłąm do pracy (poszłam do Nowej!!!) jak mały miał 5 - m-cy. Na początku zasypiałam w autobusach ze zmęczenia, ale da się... Mówię Ci. Organizm się przyzwyczaja.

Cytat:
Witam moje kochane
Prawie 2 tyg. temu , pogrzeb koleżanki ... ehh i tak co miesiąc to kogoś mi zabiera aż boję się pomyśleć co będzie dalej ... :-( Cały ten rok jest taki ! :-( a to dopiero kwiecień ... gdzie tam koniec roku Przepraszam za atmosferę ale musiałam się komuś wyżalić
Przykro mi.

Ja miałam w przeciągu ostatnich 2 lat 4 pogrzeby. W tym troje rodzeństwa mojej mamy. Teraz od jakiegoś czasu jest spokój. Ciężki okres, ale musisz to przetrwać.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 13:59   #3112
Norniczka
Rozeznanie

Witam dziewczęta
Ja dziś i jutro leniuchuję bo mam 2 dni wolnego, także bedę co chwilę zaglądać na forum po jakieś dobre wieści...
Inutil trzymaj się dzielnie i daj znać jak już będziesz miała dzisiejsze wyniki
Co do temperaturki to jak mi się cykl skończy wstawie mój wykres, co prawda pierwszy raz mierzyłam temp ale ładnie wszystko widać, skok itd.
Może wtedy będzie łatwiej zrozumieć tym którzy maja problemy jak rozpoznać kiedy jest owulacja i jak to jest z tą temperaturą.
Stary 2011-04-06, 14:44   #3113
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Hej dziewczyny...

jak zawsze trzymam za Was mocno kciukorasy

Ja cły czas latałam po lekarzach i szpitalach, to po skierowania, to na jakieś badania z krwi.

Operacje (usunięcie mięśniaka) mam 5 maja będe leżeć w szpitalu 5 dni.

Już o niczym innym nie myśle (żyć mi się odechciewa).

Najgorsza ta myśl, że nie mogę się nawet kochać z mężem do conajmniej 24 maja ;( 2 miesiące bez sexu masakra ;( a jeszcze gorsze, że do końca tego roku nie mogę zachodzić w ciąże. A potem jk będę mogła to pewnie znowu coś i nawet jak będę zdrowa to nie zajde

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:20   #3114
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Magolina a jak Ty w ogóle się czujesz? Nic nie piszesz?? Jak tam Wasze szczęście?
A dziękować jak na razie może być mam mdłości ale nie na szczęście. Oprócz tego zmęczonam codziennie, padam o 21 jak dziecko. Często zdarza mi się przespać po południu. A dzidziuś mam nadzieję że sie tam ładnie rozwija 15 kwietnia mam wizytę u gina.
Nie piszę ale czytam Was regularnie i już się nie mogę doczekać aż któraś zafasolkuje, al ecos podejrzewam że się w połowie kwietnia fasolki posypią
Przesyłam Wam ciążowe fluidki
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Ehh, nie pisałam, bo..

odebrałam wyniki wczoraj po południu - beta 12,5 (czyli teoretycznie bardzo wczesna ciąża, bo powyżej 5). Cieszyłam się do wieczora, kiedy zaczęłam plamić, potem zaczęło się krwawienie...

Dzwoniliśmy do lekarza, powiedział że taki wynik może oznaczać ciążę, albo utrzymywać się po poronieniu... kazał leżeć i zrobić dzisiaj jeszcze raz betę, to wyjaśni. Więc zrobiłam, ale wynik znowu jutro.

Nadal krwawię i nie czuję się najlepiej. I nadzieja gdzieś po drodze zginęła, ze to jednak nie ciąża, a jeśli ciąża to niestety, ale tym razem nie będzie się nam dane cieszyć.

No nic, czekam do jutra. I dziękuję za kciuki
Kochana

Cytat:
Witam moje kochane
Ni dziwnego że nie masz humoru, trzymaj się

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...

Ja cły czas latałam po lekarzach i szpitalach, to po skierowania, to na jakieś badania z krwi.

Najgorsza ta myśl, że nie mogę się nawet kochać z mężem do conajmniej 24 maja ;( 2 miesiące bez sexu masakra ;( a jeszcze gorsze, że do końca tego roku nie mogę zachodzić w ciąże. A potem jk będę mogła to pewnie znowu coś i nawet jak będę zdrowa to nie zajde
Wiem że Ci ciężko ale będzie dobrze, nie myśl tak, że nigdy nie zajdziesz w ciąże- zobaczysz usuniesz tego mięśniaka, czas szybko zleci i nawet się nie obejrzysz a będziesz z brzuchem chodzić
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:25   #3115
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny...

Jeny Kwiacior! To ja nie zajarzyłam, ze Ci mieśniaka wykryli. To po tej wizycie w InVikcie? Kurcze.... to stąd te krwawienia i to wszystko??? Na pocieszenie mogę Ci jedynie powiedzieć.... ze znam jedną parę, która starała się o dziecko przez .... uwaga uwaga..... 16 lat! Potem nagle się okzało że coś mięśniakopodobnego ma ta Pani i zrobili jej operację usuniecia. W trakcie operacji lekarz stwierdził "przy okazji" że ma niedrożne jajowody - i udrożnił jeden. I co??? I jest w 5 miesiącu...

Wiem, ze przed Tobą perspektywa dlugiego czekania. Ale to szybko zleci. A pomyśl sobie, że przynajmniej wiesz co się dzieje i masz jakiś plan jak się z tego wyleczyć. Bez tej wiedzy stałabyś w miejscu a dzidzi i tak by nie było. Trzymaj się kochana, ja jak tu zaglądam to ciągle o Tobie myślę bo my się "luteinowo" jednoczyłyśmy

Napisz słońce czy powiedzieli cos od czego to się mogło zrobić?

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Inutil trzymaj się słonko!
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:27   #3116
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Cytat:
Napisane przez Natalala4 Pokaż wiadomość
Jeny Kwiacior! To ja nie zajarzyłam, ze Ci mieśniaka wykryli. To po tej wizycie w InVikcie? Kurcze.... to stąd te krwawienia i to wszystko??? Na pocieszenie mogę Ci jedynie powiedzieć.... ze znam jedną parę, która starała się o dziecko przez .... uwaga uwaga..... 16 lat! Potem nagle się okzało że coś mięśniakopodobnego ma ta Pani i zrobili jej operację usuniecia. W trakcie operacji lekarz stwierdził "przy okazji" że ma niedrożne jajowody - i udrożnił jeden. I co??? I jest w 5 miesiącu...

Wiem, ze przed Tobą perspektywa dlugiego czekania. Ale to szybko zleci. A pomyśl sobie, że przynajmniej wiesz co się dzieje i masz jakiś plan jak się z tego wyleczyć. Bez tej wiedzy stałabyś w miejscu a dzidzi i tak by nie było. Trzymaj się kochana, ja jak tu zaglądam to ciągle o Tobie myślę bo my się "luteinowo" jednoczyłyśmy

Napisz słońce czy powiedzieli cos od czego to się mogło zrobić?
Tak to w invikcie mi to wykryli. W końcu trafiłam w dobre ręce., Te krwawienia były i są właśnie od tego mięśniaka bo jest dość sporu i w strasznie złym miejścu jest bo całe endometrium mi ścicka i dla tego leci krew tak mi tłumaczył. A ta pi zda inna ginekolog dała mi na to luteine Boże co za debile są na tym świecie, całe studia jechali na ściągach a potem my płacimy im grubą kase a oni ściemniają

OD LUTEINY POWIĘKSZYŁ MI SIĘ MIĘŚNIAK... progesteron miałam w normie i brałam luteine 50 więc teraz mam w sobie tyle chormownów, że szok (zawroty głowy, bóle przucha a najgorzej żołądka, rozsadza mi jajniki i nie moge nawet stanik założyć tak mnie cycki bolą ) ;(

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:00   #3117
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Normalnie nie wierzę, tak nieśmiało się podzielę z Wami, mam II kreseczki
@ powinien być wczoraj, jajnik mnie napieprza i sutki bolą, a test to tak sobie robiłam, nie sądziłam, że się udało.

W sobotę zrobię dopiero bete, zatanawiam się nad progesteronem, mam poronienie za sobą i gin mówił, że jak tylko będę miała betę to do niego po dupek lub luteinę. Jak myślicie progesteron też badać?
Stary 2011-04-06, 16:16   #3118
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Witam moje kochane
Współczuję, trzymaj się

Cytat:
Nie nastawiaj się od razu tak negatywnie... Ten rok zleci, a potem będziecie mogli się starać i pewnie się uda.

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Gratulacje!

A mnie zaczynają kłuć jajniki, połowa cyklu, a TŻ daleko i nie ma szansy działać
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:18   #3119
Olcia1821
Raczkowanie

Cytat:
@ powinien być wczoraj, jajnik mnie napieprza i sutki bolą, a test to tak sobie robiłam, nie sądziłam, że się udało.

W sobotę zrobię dopiero bete, zatanawiam się nad progesteronem, mam poronienie za sobą i gin mówił, że jak tylko będę miała betę to do niego po dupek lub luteinę. Jak myślicie progesteron też badać?
Aaaaaaa gratulacje!!! w końcu nowa fasolka!!

A może wcześniej wybierz się na bete i szybciutko do gina?

ją testuje za tydzień. Niestety coś mi się wydaje, że ten cykl był bezowulacyjny

ale Ty Gosiaczku ciesz się swoimi II kreseczkami

Michaił Afanasjewicz Bułhakow
Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Olcia1821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:26   #3120
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

gratuluje ;] ja dzis testowalam ale u mnie nic ani okresu ani II kresek poczekam na jutro lub piatek - gratulucje ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości