|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Dziękuję
![]() No niestety pracuję 6-14, a krew pobierają 7-10, więc sobota tylko, a do gin zapisałam się 2 tygodnie temu na ten poniedziałek mieliśmy omówić monitoring cyklu, ale to już mam nadzieje nie potrzebne. Mam nadzieję, że będzie więcej II kreseczek w kwietniu
|
|
#3122 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Trzymam za Ciebie ![]() Cytat:
Może wybierz się jutro na betkę , i potem do gina szybciutko ---------------------- A u mnie 21dc i jakoś ost cały czas czuję jakby mnie podbrzusze pobolewało no ale czekam , czekam . Nie nakręcam się.Wgl to mojej siostry syn miał wypadek na rowerze w Poniedziałek i otwarte złamanie kości promieniowej i łokciowej wczoraj miał operację i wieczorem wrócił do domu mieszkają w UK i lekarze na ból kazali mu kupić paracetamol do domu eh
|
|
#3123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kwiaciorku .... wiem, ze Ci teraz ciężko i niewiele jest w stanie Cię pocieszyć. Myślę, że powinnaś znaleźć sobie jakieś dodatkowe zajecie na ten rok (jakąś pasję?) zeby odciągnąć myśli. Ale ja wierzę że jak trafiłaś teraz na dobrego lekarza to wszystko się ułoży. Wiem, ze moze być Ci przykro po tym co teraz napiszę.... ale dziękuję Ci bo Twoja historia znowu przewartościowała moje myślenie. Nie ma co rozważać póki jest czas że lekarze nie widzą u mnie przeciwwskazań to tzreba się brać do roboty bo potem znowu coś znajdą i bedzie sie odwlekac. Dzięki tem, ze podzieliłaś sie z nami dałaś mi kopa w ![]() Trzymaj się dzielnie - odciągaj myśli od tematu ile będziesz mogła. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Gosiaczekkk - to super!!! Czujesz się jakos.... "inaczej" ? Zastanawiam sie jak to jest..... |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, ciesze sie i trzymam kciuki żeby było ok. A nie masz możliwości urwać się z pracy na pół godzinki żeby Ci krew pobrali?? ja robię badania nie w przychodni tylko w małym laboratorium i tam od reki, bez kolejek pobierają krew. Może i Ty znajdziesz coś takiego u siebie. Przyznam się że ja bym nie wytrzymała do soboty ![]() Myślę że progesteron też możesz zbadać, na pewno nie zaszkodzi i będziesz miała świeży wynik jak pójdziesz do gina. Ja też dopóki nie usłyszałam od gina na pierwszej wizycie że wszystko jest ok to cały czas sie martwiłam, zresztą cały czas się boje o kruszynkę
|
|
|
|
|
#3126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ty już pewnie serducho widziałaś? Bierzesz luteinę lub duphaston?
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Gosiaczku wielkie gratulacje Ikuś, Kwiatuszek w końcu słoneczko musi wyjść i złe minie! Więcej pocieszenia nie napiszę, bo mój optymizm też niestety poszedł się paść na łąkę więc też niestety nie wprowadzę tutaj dobrej atmosfery Jestem na liście planujących, mieliśmy zacząć w tym miesiącu i guzik z tego wyjdzie, zła jestem strasznie i zawiedziona, bo tyle na to czekaliśmy a teraz same przeciwności losu Nawet nie ma komu się wyżalić (oprócz Was oczywiście Teraz mieliśmy zacząć, a tu tak w marcu musiałam przejść zabieg i tyle co mi się wszystko wygoiło, teraz rośnie mi ząb - ósemka i niestety od razu do wyrwania będzie bo krzywo rośnie i się nie zmieści, najgorsze jest to, że muszę czekać aż jeszcze trochę podrośnie żeby było łatwiej go usunąć (tylko ile mam czekać ), aaa no i mam zapalenie jakieś tam na dole i będę brać antybiotyki. Jutro robię badania krwi, jak znowu wyjdzie coś nie tak to się schowam i nie wychodzę Sorki, że marudzę
|
#3128 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie i nie poddawaj się,zwłaszcza,że teraz po drugim# lekarz musi cię następnym razem wziąć pod lupę od samego początku ciąży Cytat:
Choć już jest lepiej ale aż do maja różnie może być.Też mam wątpliwośći i czuje nieraz taki ciężar odpowiedzialności,że czasem się boję tego,że może się udało-czujesz jaki mix,normalnie zwariować można najpierw objawy ciąży na maxsa a za chwile ![]() No nic,życie to jedna wielka loteria,można planować,chcieć a ono i tak zrobi co chce![]() Cytat:
ale wiesz co?Ta operacja to będzie punkt zwrotny w staraniach o dzidzię,zobaczysz lekarz cię otworzy i wszystko naprawi Pamiętaj, że już wiesz co było przeszkodą a są pary które latami starają się,badania wszystkie dobre i dalej nic-ci to dopiero mają gorzej. Seksu nie będzie przez jakiś czas ale trudno,gdybyś miała ciąże zagrożoną albo po porodzie też nie można 6 tyg. więc trzeba w tym czasie okazywać sobie inaczej czułość,no przecież lekarz nie zabronił wam orgazmów tylko penetracj,że się tak dosłownie wyrażęi No chyba,że się myle to bez uniesień będzie ale w szczytnym celu Dasz radę,bo jesteś bardzo dzielna,popatrz ile już przeszłaś cały czas!!!Cytat:
GRATULACJE !!!No w końcu jakieś dobre wieści ![]() Dziewczynki,nie martwmy się,każda z nas prędzej czy później zostanie mamusiąJa tak chciałam w tym m-cu,bo na urodzinki tż-a w grudniu prezent bym mu zrobiła ale raczej się nie udało i trudno,przecież się nie powiesze
|
|
#3129 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie serdecznie. Jestem tu nowa ale z miłą chęcią dołączam do wątku
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Tak czytam i czytam,również jestem na etapie starań jest to mój 3cykl, z nowym rokiem nowe postanowienie,tylko mam pewien problem ponieważ powinnam dostać teraz okres i nic nie ma robiłam w piątek test po 2tygodniach od zakończenia cyklu i nic tylko I smutna kreska, i teraz biję się z myślami co robić czy kolejny test czy udać się do lekarza ,może wy coś poradzicie co robić. |
|
|
|
#3130 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Inutil, trzymaj się Kochana, daj znać jutro jak wyniki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cześć Milla_85 |
||
|
|
|
#3131 |
|
Raczkowanie
|
Witam !
Gosiaczek Gratulacje !! w końcu dobre wieści ! Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i słowa otuchy w tej trudnej dla mnie sytuacji ! Jesteście wspaniałe naprawdę !! Co do samopoczucia to jajniki dalej bolą ... choć już nie tak bardzo ... ale jestem przekonana w 90% że to na @ ... No cóż trzeba czekać ...Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję ! |
|
|
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
Nie bylo mnie tu od poludnia a tu taka wiadomosc GOSIACZEK - WIELKIE GRATULACJE FASOLECZKI !!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() A u mnie tragiczne samopoczucie... napiernicza mnie brzuchol na @, jest mi slabo i niedobrze, i znow dzis mialam plamienie - jestem w szoku bo ja nigdy plamien nie mialam... i takie male....jakies. Juz bym chciala ten @ bo sie wykoncze czekajac na niego do poniedzialku Milla witaj kochana ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Ikus kochana ja trzymam kciukasy zeby to jednak nie na @ bylo
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3133 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Andziula , ale moja intuicja podpowiada mi że to jednak na @ , chociaż kto wie ...
A ty co do tych plamień to niewiem czemu ale wciąż mi się wydaje że to jednak fasolka będzie Ale bym się cieszyła !! Trzymam kciuki ! to w poniedziałek obie bdziemy w stresie ;p
|
|
|
|
#3134 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Ikus, ale to jest jeden z tych 3 miechow kiedy sie wogole nie nastawiam ze jestem w ciazy bo mam za duzo objawow @.Kochana ja to poniedzialku nie wytrzymam i na dniach dostane @.... a z drugiej strony ja sie tam nie znam ale wolalabym zeby mi sie ciaza plamieniami nie zaczynala bo chyba bym sie zastresowala na smierc, tym bardziej ze mam porownanie do mojej 1 ciazy....a ja panikara straszliwa jestem
![]() Kurcze ale u nas dzis byla piekna pogoda i tak cieplusio
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3135 |
|
Raczkowanie
|
Hmm no jak już aż tak ciekawa jesteś to zrób
mi się tam nie spieszy nastawiłam się że co ma być to będzie Po ostatnim ... biorę sobie to bardziej na luz... wtedy to już taka pewna byłam że już nawet wózki oglądałam a tu naraz @ i szok ... więc teraz więcej luzu A Tobie życzę powodzenia !! i duuuuuuuuużo szczęściaaa !!
|
|
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
Hehe nie dziekuje zeby nie zapeszyc... ja tez miesiac temu wozki ogladalam bo mi sie @ spoznila 4 dni jak nigdy i tez bylam pewna, i zrobilam test i jaki szok przezylam jak byla 1 kreseczka
i w ten sam dzien @ dostalam ![]() A swoja droga tak sie zastanawiam, przeciez rownie dobrze mozna byc w ciazy i miec takie "mini" poronienie, i dostaje sie @ normalnie w terminie lub troszke spozniony...chyba dosc sporo takich przypadkow jest ze nawet sie nie wie ze sie w ciazy bylo.
|
|
|
#3137 |
|
Raczkowanie
|
Co do tego to nie jestem pewna , za to wiem że w czasie ciąży wystepują dość obfite plamienia co większość kobiet odbiera za miesiączkę , różni się ona jednak kolorem i konsystencją. Dlatego tak dużo mówi się o okresie w czasie ciąży jednak to nie te same krwawienie co miesiączka , chociaż większość kobiet tak właśnie to odbiera. Myślę że trochę pomogłam
|
|
|
|
#3138 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszykim.
Ja wczoraj nnie pisałam, bo problem miałam z netem. Milla_85 witam i fasoleczki życzę inutil trzymaj się kochana i daj znać jak tam wyniki. . gosiaczekkk85 gratulacje .kwiatek23 strasznie mi przykro, ale zobaczysz trafiłaś w dobre ręce i zanim się obejrzysz a będziesz cieszyć się maleństwem. Jestem z tobą myślami kochana. centipede może ciebie pociesz, ale jak my zdecydowaliśmy się, że zaczynamy się starać o kruszynke, to pod zębem zrobił mi się zgorzel i musiałam znowu odłozyć plany staraniowe na dwa miesiące. Od tego czasu już mineło trocge czasu i nawet się już nie pamięta . Czas szybciutko płynie i nim się obejrzysz, a będziesz miała II kreseczki.
|
#3140 |
|
Raczkowanie
|
ojjjj strasznie mi przykro... brak słów po prostu
|
#3141 |
|
Raczkowanie
|
|
#3142 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu fajnie i miło mimo tej brzydkiej pogody za oknem.Inutil strasznie mi przykro trzymaj się.
|
|
|
|
#3143 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej hej laseczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak mi przykro U nas dzis tak piekna pogoda, sloneczko i cieplusio mam nadzieje ze w weekend tez taka piekna pogoda bedzie
||
|
|
|
#3144 |
|
Raczkowanie
|
Z tego wszyskiego zapomniał się pochwalić, że teperatura dziś skoczyła mi o kolejną kreseczke do 36,9 także owulka była, tylko chyba troszke przesunięta. Po wizycie u lekarza wkleję wykres z dokładnym opisem.
A pogoda u mnie deszczowa.
|
#3145 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki.
Gratuluje II Gosia, nareszcie jakieś dobre wieści fasolkowe na wątku! Inutil bardzo mi przykro ja jakaś przybita, chandre mam czy cóś... ale pójdę do pracy na 14tą to się rozruszam ![]() @ mam mieć w sobotę to pewnie stad te moje nerwy
|
|
|
|
#3146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro trzymaj się
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
w końcu trochę słońca dzisiaj! a ją mam bardzo ważne pytanie i proszę o pomoc. Siedzę sobie dziś od 8 na uczelni i przed chwilą w toalecie na bieliźnie miałam OLBRZYMIĄ! ilość gęstego, biało-żółtego śluzu, nieciągnący się, w sumie chyba bezwonny. Ale jego ilość była przerażająca! Nigdy wcześniej czegoś takiego nie doświadczyłam. Owulacja jeśli była to 28-29 marca. Za tydzień powinna być @.
|
#3148 |
|
Raczkowanie
|
Olcia1821 nie chcę Cie nakręcać ale pamietam z pierwszj ciąży takie białe "coś", trudno to było nazwać śluzem, bardziej jak jogurt to było
ale nigdy wcześniej tak nie miałam no i u mnie to zwiastowało fasolkę więc trzymam z całej siły kciuki żeby dla Ciebie to też był dobry znak!!!
|
|
|
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane
U mnie samopoczucie już w sumie trochę lepiej ... muszę się pogodzić z sytuacją niestety ... Pogoda w miare okey ... cieplutko ale zachmurzone niebo może potem się coś poprawi ;pInutil Przykro mi Jestem z Tobą ! Andziula A ja tam ciąglę wierzę w Twojego bąbelka ![]() Olcia Ja taki ogrom śluzu mam zawsze po @ , więc dla mnie to nic dziwnego No to czekamy na nowe fasoleczki ... ja znów oglądam wózki ![]() Pozdrawiam Kochanee ;* |
|
|
|
#3150 |
|
Raczkowanie
|
przez całe swoje życie wymiotowałam 3 razy(1po alkoholu
i 2 razy z bólu przy kolce nerkowej) a dzisiejsza noc, to po prostu tragedia...4 razy sie przytulałam do kibelka!!! Czymś się chyba zatrułam i czuje sie fatalnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

no ale czekam , czekam . Nie nakręcam się.
wczoraj miał operację i wieczorem wrócił do domu mieszkają w UK i lekarze na ból kazali mu kupić paracetamol do domu 

super, ciesze sie i trzymam kciuki żeby było ok. 
więc też niestety nie wprowadzę tutaj dobrej atmosfery
Jestem na liście planujących, mieliśmy zacząć w tym miesiącu i guzik z tego wyjdzie, zła jestem strasznie i zawiedziona, bo tyle na to czekaliśmy a teraz same przeciwności losu
Nawet nie ma komu się wyżalić (oprócz Was oczywiście
Sorki, że marudzę

Pamiętaj, że już wiesz co było przeszkodą a są pary które latami starają się,badania wszystkie dobre i dalej nic-ci to dopiero mają gorzej. Seksu nie będzie przez jakiś czas ale trudno,gdybyś miała ciąże zagrożoną albo po porodzie też nie można 6 tyg. więc trzeba w tym czasie okazywać sobie inaczej czułość,no przecież lekarz nie zabronił wam orgazmów tylko penetracj,że się tak dosłownie wyrażęi

Ty i ja Kochanie