|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kompleksowa regeneracja włosów
Cytat:
ja mam zupełnie zdrowe końcówki, nic się nie rozdwaja, także niby nie mam powodu do ścinania, ale teraz jest więcej słońca i w tym świetle widać doskonale gdzie kończy się mój odrost a gdzie zaczynaja farbowane...jakbym chciała ściąć wszystko naraz to poprostu odpada...a tak systematycznie po trochu to będzie trwało chyba kilka lat, bo cały kitek jest jeszcze farbowany, eh nie jest lekko
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a wcześniej "dla urody" niszczyłyśmy włoski
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
słuszna uwaga heh ale do niektórych decyzji trzeba dojrzeć... do przefarbowania włosów dojrzewać nie trzeba, wystarczy byc nastolatką która chche być modna i zrobic wszystkim na złość
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem coś o tym ![]() tylko nie wiem jak to się stało, że przestałam szanować swoje włosy,zawsze wszystkie koleżanki zazdrościły mi włosów, a ja je tak zniszczyłam, kiedy? jak?dlaczego?
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie i tak, teraz jestem taka zła na siebie, że najlepiej wzięłabym rozpęd i... najgorsze, z eteraz trzeba tyle czekać na to, co juz się miało, ma ja nie lubię czekać, wolę mieć wszystko od razu ![]() ale zrzędzę, pretensje tylko mogę mieć teraz do siebie niestety
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra, jakbym mogła cofnąc czas to nigdy bym tego blondu nie robiła ! dalej miałabym czarne i do pasa !
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałaś włosy do pasa??ja też, tylko, że taki mysli blond, naturalne, potem się zaczęło, najpierw pasemka, potem coraz więcej, jakiś balejażyk, potem już farba na całość, platyna, rozjaśniacze etc, a teraz trzeba cierpieć...miałaś czarne naturalnie, czy farbowałaś?
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Bo farbowanie nie jest takie fajne jak je malują
![]() Ja zacznę farbować włosy jak pojawią się siwe czyli gdzieś w okolicy 50tki bo moja mama swój pierwszy siwy włos dostała w wieku 50 lat i mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie bo mam identyczne jak ona włosy. |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#162 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak myślicie czy to prawda że farby palette strasznie niszczą włosy??Chcę sobie pomalować włosy farbą palette bardzo jasny blond e20, ale koleżanka mi dziś powiedziała, że palettki ponoć mocno niszczą włosy i przez nie wypadają. Czy miałyście doczynienia z palette?
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26181709]Dziewczyny, jak myślicie czy to prawda że farby palette strasznie niszczą włosy??Chcę sobie pomalować włosy farbą palette bardzo jasny blond e20, ale koleżanka mi dziś powiedziała, że palettki ponoć mocno niszczą włosy i przez nie wypadają. Czy miałyście doczynienia z palette?[/QUOTE]
Z drogeryjnych farb jest to moja ulubiona farba. Fakt, jest to bardzo mocna farba i bardzo ciężko jest ją potem wywabić z włosa. Ale za to kocham te farby, kolor sie nie wypłukuje nawet po pół roku od koloryzacji a np. po Garnierze po tygodni już bym musiała farbowac bo kolor jest juz wypłowiały. Ale nie na kazde włosy jest ta farba, blond fakt, kolor załapie Ci piękny ale jakie po tym będziesz miec włosy tego nikt Ci nie zagwarantuje. Historie, ze po Palette wlosy wypadają czy coś takiego znam głównie z internetu.
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26181709]Dziewczyny, jak myślicie czy to prawda że farby palette strasznie niszczą włosy??Chcę sobie pomalować włosy farbą palette bardzo jasny blond e20, ale koleżanka mi dziś powiedziała, że palettki ponoć mocno niszczą włosy i przez nie wypadają. Czy miałyście doczynienia z palette?[/QUOTE]
ja używałam tylko palette, rozjasniacza i farby, byłam b.zadowolona, bo efekt fantastyczny. Nie uważam, żey jakoś szc zególnie niszczyły włosy, bo nie wyłysiałam po nich, a farbowałam co 4 tyg-najpierw rozjaśniacz na max.czas, a zaraz po tym farba xxl, i tak przez 1.5 roku. ale za to jak zaczęłam potem przyciemniać włosy, to żadna farba się nie chciała trzymać, moment wypłukana, tak włosy wypigmentowane były. Myślę, że to zależy od tego, w jakim stanie są Twoje włosy obecnie-czy mocno zniszczone, czy nie, bo w końcu te historie o niszczycielskim działaniu tych farb też skądś się wzięły...mnie w każdym razie zawsze dziwiły, bo ja byłam zadowolona.
|
|
#165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To w takim razie zazdroszczę kondycji:P Moje włosy nie są jakoś mocno zniszczone, są gładkie w dotyku, tylko się kruszą, ale mam nadzieję, że zapanuję nad nimi, bo chcę je przyciąć i potem kompleksowa regeneracja maską wax
Edytowane przez f1c0d63fc5ca1c381c342967d346813606c679f4_610b1c1cbeee7 Czas edycji: 2011-04-05 o 22:54 |
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26183672]No nie gadaj, że nie miałaś zniszczonych:P
To w takim razie zazdroszczę kondycji:P Moje włosy nie są jakoś mocno zniszczone, są gładkie w dotyku, tylko się kruszą, ale mam nadzieję, że zapanuję nad nimi, bo chcę je przyciąć i potem kompleksowa regeneracja maską wax [/QUOTE]nie mówię, że nie miałam ich zniszczonych wogóle, mówię, że nie były jakoś szczególnie zniszczone-na tyle, żebym mogła negatywnie oceniać działanie produktów firmy palette, a to zasadnicza różnica. Gdybym miała ponownie farbować włosy na własą rękę- skorzystałabym z farb palette, co świadczy o tym, że nie zawiodły mnie wcześniej. Zrób tak jak piszesz-podetnij i regeneruj a włosy odwdzięczą Ci się dobrą kondycją ![]() Włosy farbuję się w końcu raz na kilka tygodni, więc przy porządnej regeneracji i odżywieniu nie powinnaś się niczego obawiać, ale zrobisz jak uważasz. A skoro jak piszesz Twoje włosy nie są w aż tak fatalnym stanie to chyba nie powinnaś się niczego obawiać
|
|
#167 |
|
Konto usunięte
|
Spróbuję tych palettek:P Ale się zastanawiam nad e20 i skandynawskim blondem. Chodzi mi o bardzo jasny wręcz biały kolor:p
|
|
|
|
|
#168 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak zaczniesz pracowac zobaczysz jak miło wytłumaczyc klientce że nie tak łatwo zafarbować włosy na jasniejszy kolor szczególnie po palette To, że farba się lekko wypłucze jest zaletą, nie wadą bo łatwiej jest przejsc na jasniejszy kolor bez robienia dekoloryzacji... Ze sklepowych farb bardziej polecam WELLATON, są równie trwałe ale nie tak chemiczne i agresywne, mają mniejsze stężenie amoniaku i parę naturalnych składników a są naprawdę równie trwałe, ja przez rok czasu średniego brązu nie umiem wymyć A palette bym się nie pakowała. |
|
|
|
|
|
#169 | |||
|
Konto usunięte
|
Hmmm.. Ale jak po e20 bym uzyskała już taki kolor bardzo jasny, to już bym więcej nie rozjaśniała. No i teraz mam dylemat
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystaczy mieć własne doświadczenia jak i koleżanki które sobie rozjasniały włosy po palette jak i klientki które przychodzą do szkoły. Dla fryzjera trwałośc tych farb to rzeczywiście wada i przeklęstwo jednak do samodzielnego farbowania w domu jest to farba idealna i nie mogę temu zaprzeczyć. Ja tę farbę kocham własnie za tę trwałość ale to jest moje zdanie. I zgodze się, ze Wella jest lagodniejsza ale denerwuje mnie w tych farbach jedynie to, ze jest tak mało odcieni
![]() mama 2018 przyszła mama 2020 ![]() Edytowane przez moniczka_90 Czas edycji: 2011-04-06 o 13:44 |
|
|
|
|
|
#171 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tu masz 100% rację, wella jest trwała tak samo jak palette, łagodniejsza ale ma mniej odcieni. Ja farbowałam 4.0 i wychodził mi prawie czarny, do dzisiaj nie chce zejsc, wypłukał się minimalnie... Dzisiaj z katalogu Polwella oglądałam produkty, jest jakas chyba nowa firma madel lo czy jakoś tak, ona ma natury w ciepłym odcieniu 'naturalny ciepły jasny brąz' i w popielatym 'naturalny popielaty ciemny brąz' np ![]() Jak Twoje wypracowanie? Ps. Zamierzam się wybrać na szkolenie z Kemona, będzie w Bielsko-Białej nie masz ochoty się 'dokształcić'? mogłybyśmy jechać razem.http://www.kemon.pl/index.php?id=szkolenia Były 4 warianty mnie by interesował z koloryzacji. |
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego szkolenia to bardzo dziękuję za propozycję jednak zawsze się zastanawiałam czy takie szkolenie jest wyłącznie dla fryzjerów i czy osoba jednak mało wykształcona w tym temacie, no bo nie oszukujmy się ale na profesjonalnych farbach robie cokolwiek od niecałego roku, ma sens zeby poszła na coś takiego ?
|
|
|
|
#173 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To jest szkolenie dla adeptów sztuki fryzjerskiej jak i fryzjerów z doświadczeniem ![]() Ja kursy robiłam już kiedy się uczyłam i wiele mi dały... Wczoraj byłam we Wrocławiu na szkoleniu - z pielęgnacji, wrażliwości włosa, koloryzacji permanentnej, semipermanentnej, półtrwałej, ton w ton i repigmentacji, odbarwienia/dekoloryzacji - nie dowiedziałam się nic nowego skromnie przyznam. Są szkolenia lepsze i gorsze, najbardziej lubię te typowo firmowe, wtedy poznajesz produkty i są szczegółowo omawiane, pójdąc do pracy nic Cię nie zaskoczy a często jest wymagane 'znajomość firmy goldwell' czy loreal.
|
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skąd się dowiedzieć kiedy sa i gdzie jakie szkolenia ? Na stronkach np. właście Goldwella czy jest jakies forum fryzjerskie czy gdzie ? Bo nawet się nad tym wszstkim zastanawiałam zanim sie w ogóle do szkoły zapisałam a wyleciło mi zeby sie w ogóle dowiedziec czy zapytac kogos ;]
|
|
|
|
#175 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.yourhair.pl/ dwumiesięcznik http://www.hairclub.pl/ Pismo o włosach i branży fryzjerskiej Polwell A tak to w katalogach (np w 2011-2012) Polwella dużo jest napisane czy w innych, no i najlepsze informacje są od przedstawiciela czyli od osoby która bierze zamówienie i przywozi towar - każda ma swojego ale pewnie nie masz dojścia do tego, zawsze możesz wpisać w google przedstawiciel firmy ... rejon taki i taki (bo na śląsku jest inny, w opolskim itp) i zadzwonic zapytac
Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja Czas edycji: 2011-04-06 o 16:39 |
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakbym zadzwoniła na stronke tego pisma z Polwella to by mi podali informacje o szkoleniach czy nie bardzo ? Niestety nie mam namiaru na żadnego przedstawiciela a w sumie poszłabym na takie szkolenie np. z welli czy z l'oreala czy coś takiego
|
|
|
|
#177 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.polwell.pl/Images/KF2011.pdf poprzeglądaj, tu jest dosyć sporo informacji. |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to bardzo dziękuję, ze mi pomagasz
przejże sobie stronki różnych firm i poczytam lub podzwonie jak to z tymi szkoleniami
|
|
|
#179 |
|
Konto usunięte
|
Lipa dziś była z tym wizażem, dlatego zacytowałam przez przypadek tyle wątków sorki
Cały czas wyskakiwały jakieś błędy czy coś ;/
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26195623]Lipa dziś była z tym wizażem, dlatego zacytowałam przez przypadek tyle wątków sorki
Cały czas wyskakiwały jakieś błędy czy coś ;/[/QUOTE]miałam to samo, chyba za dużo wizażanek było i serwery nie wyrobiły
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

ale własnie chyba tak bede musiała robić... zostać na razie przy tej długości co mam a nie upierac sie na zapuszczanie i systematycznie ścinać
co śmieszniejsze pod spodem mam znacznie wyraźniejszy odrost i jest on większy niż na koronie hehe więc tam pojdzie mi szybciej