|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Eirene dawaj zdjęcia
![]() Kurde nigdzie nie jadę, gin miał nadzieję, że po masażu coś się ruszy, jakieś skurcze czy cóś. A tu Uparte mam dzieci, nie ma co
|
|
|
|
#4622 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie co dzisiaj upolowałam w lumpku, normalnie byłam w szoku jak to zobaczyłam
Rozmiar 62
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Wow jakie fajne
|
|
|
|
#4624 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a rozwarcie już na 4 cm i szyjki nie mam ![]() od rana były problemy z wizażem po południu zresztą też. biedna ta Twoja koleżanka że aż 12 h się męczyła . Ja się boję tego bólu szczególnie że nie mam przepowiadaczy więc nie wiem jakiego bólu się spodziewać .Niby ma boleć jak na okres a miesiączki miałam bardzo bardzo bolesne . Cytat:
chyba muszę regularnie zacząć pić bo w czym ona pomaga ta herbata ?Cytat:
każdego by cieszyły ciekawe co Ci jutro lekarz powie ![]() Cytat:
|
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
Izunia - ekstra sukieneczka
wiecie, strasznego dola zalapalam po tej dzisiejszej wizycie ![]() juz naprawde nie mam sily, zle sypiam, spuchnieta jestem jakby mnie pszczoly napadly, kregoslup mi wysiada i cokolwiek robie to trwa to wieki bo co chwile musze odpoczywac i tesknie za TZ-tem - jedyne co mozemy to przytulanie a ja chce wiecej!!!! a tu nic sie nie dzieje i nie wiadomo kiedy cokolwiek ruszy ![]() pewnie jutro juz bede w lepszym nastroju ale dzis musialam sie wyzalic
Remik - 21.04.2011 Edytowane przez becherovka 3 Czas edycji: 2011-04-06 o 18:21 |
|
|
|
#4626 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i gratuluję magisterki ![]() mi na szczęscie mąż nic nie zabiera i nie zabrania, niech by spróbował ![]() jak mi się chce, to gdzieś jadę, tak jak wczoraj 20km na pedicure, a dzisiaj leżę w domu nawet po bułki mi się nie chciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i dawaj zdjęcia Oliwierka, my też chcemy sięnapatrzeć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
idę się położyć po obiadku, bo sięstrasznie najadłam
|
||||||
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się kochana, każda z nas ma gorszy dzień i nie ma się co dziwić. Chodzimy jak wieloryby a cokolwiek zrobić wiąże się z wielkim wysiłkiem. Ale pomyśl sobie, że już niedługo i będziesz miała przy sobie taką malutką kruszynkę, która Ci wszystko wynagrodzi jednym uśmieszkiem
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
becherovka
musisz być silna a może właśnie zmolestuj TŻ-ta to coś ruszy ![]() Eirene super, że już PO |
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
laseczka - z takim rozwarciem to TY pewnie poród będziesz miała ekspresowy
ta herbata liście malin niby pita kilka razy dziennie przez okres kilku tygodni powinna powodowac skurcze macicy - ja w sumie ją mam ale pije yyy sporadycznie - żeby nie powiedziec w ogóle. Może popytajcie o ten magnez swoich lekarzy po bo co brac cos anty-skurczowego jak sie na te skurcze przeciez czeka - a mi położna po tym jak skończyłam brac magnez zaleciła pic calcium - niby wypłukuje wtedy to wszystko rozkurczowe - ale nie wiem ile w tym prawdy bo położną mam specyficzną - ale ufam jej
|
#4630 |
|
Raczkowanie
|
Olusia - nie ma szans
On sie boi ze zrobi malemu krzywde i nie przetlumacze mu ze wrecz przeciwnie raz mi sie go udalo namowic to stwierdzil ze bylo dziwnie bo nie dosc ze mnie musial od nowa rozdziewiczac to sie caly czas bal i sie zarzekl ze nie ma mowy o powtorce ![]() ja magnez skonczylam brac z koncem 37 tygodnia - wlasnie dlatego ze przeciwskurczowy - nie pytalam gina o zdanie a bralam 3x2 bo mialam problemy z wiazadlem macicy i jak widac i tak nie pomoglo ![]() albo tak dobrze do tej pory dziala
Remik - 21.04.2011 Edytowane przez becherovka 3 Czas edycji: 2011-04-06 o 19:10 |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Becherovka jak mąż nie staje na wysokości zadania, to że tak powiem, sama możesz sobie zafundować skurcze macicy
![]() Ja swojemu powiedziałam, jak zatkałeś ten komin to go odtykaj
|
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, ja po ktg i 3 skurcze co 8 min. których nie czułam
No ale to takie bardziej stawianie się brzucha niż prawdziwe skurcze. Lekarz powiedział, że to pewnie przepowiadające. Ciekawe ile tak będą się przepowiadać![]() Jak się nic nie ruszy to w poniedziałek się kładę i wtedy pewnie "omówi" się cesarkę z ordynatorem...Mam nadzieję, że dziecko nie wstawi się zbyt szybko do kanału...
|
#4633 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ooo, coraz więcej kwietniówek się robi
Samma Mia, aguchaw, witajcie z powrotem![]() aguchaw, gratuluje magisterki ![]() dostałam sms-a od gosikk_s, do już znanych informacji mogę dodać, że nie poleca 2cc, (to było jej drugie) czuje się koszmarnie, bała się dzisiaj wstawać. Mała dostała 9 pkt, bo urodziła się sina. Jak na razie jest dokarmiana, bo gosikk jeszcze nie ma pokarmu. No i dostałyśmy zdjęcie Aniki, wklejam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i może nawet jakieś zdjęcie cyknę![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie z kolei do tyłu odgina... Cytat:
witajcie w domu! czekamy na zdjęcia!![]() no i zapomniałam o zdjęciu Aniki, oto ono: |
|||||
|
|
|
#4634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2011-04-06 o 22:04 |
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, chodzi o skurcze.
Oksytocyne wydziela nasz organizm przy pobudzeniu seksualnym. Skład spermy: W skład spermy wchodzą takie związki jak: putrescyna, spermina, spermidyna i kadaweryna (odpowiedzialne za zapach i smak spermy), witamina C, prostaglandyny, lipidy, aminokwasy, enzymy, hormony steroidowe, witamina B12, fruktoza, cholesterol, mocznik, cynk, wapń, magnez, selen. |
|
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka śpiąca królewna
![]() Prunelle żeby nie było, ze tak się znam, internet to potęga ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Oksytocyna (OT) jest magazynowana w tylnym płacie przysadki mózgowej. Oksytocyna jest wydzielana do krwi pod wpływem impulsów z brodawki sutkowej lub z pochwy i szyjki macicy. Działa głównie na gruczoł mleczny i macicę, przyczyniając się do wydzielania mleka lub ułatwia transport plemników w stronę jajowodów. Pobudliwość błony mięśniowej macicy na działanie tego hormonu nasilają estrogeny, a hamuje progesteron. Zadaniem oksytocyny jest również pobudzanie skurczów macicy podczas porodu. Oksytocynie przypisuje się również występowanie instynktu macierzyńskiego Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-04-06 o 19:51 |
|
|
|
#4638 |
|
Raczkowanie
|
no to nie ma wyjscia - niech no tylko TZ wroci z pracy
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
kochane nadrobiłam śliczne wasze maluszki
bardzo dziękuję wam za wsparcie ![]() Milena zapomniałam Tobie pogratulować ![]() Opis porodu jutro chyba wymotam teraz zdjęcia mojego włosacza ![]() OLIWIER (1).jpg OLIWIER (2).jpg OLIWIER.jpg
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki bidulek wymęczony.
Ale włosków rzeczywiście ma
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny smaruje brzuszysko min 2 razy dziennie masłem z palmersa i balsamem a od kilku dni strasznie mi się luszczy skóra na brzuchu - po posmarowaniu aż się roluje ( rozstępy już mam wiec to chyba nie z powodu, że mają się pojawic) - slyszalyście coś o tym co może byc powodem?
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
ale śliczne włoski
ciekawa jestem jak moj maluszek - czy sprawdzi sie to ze zgaga - bo jesli tak to powinien miec szope do pasa co najmniej bo zgaga to mnie zabija ![]() Mirabilka - a moze masz uczulenie lub alergie na cos???
Remik - 21.04.2011 Edytowane przez becherovka 3 Czas edycji: 2011-04-06 o 20:32 |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
możliwe - sumie zmieniłam żel pod prysznic - jutro przetestuje bez niego.
ehh trzeba coś tu pisac - żeby wątek wykończyc (nerwowo)
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-04-06 o 20:46 |
|
|
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
Eirene1987, śliczny maluszek, a taki zamotany, że się zaczęłam zastanawiać, czy ja za lekkich ubranek swojemu nie spakowałam
Czekamy na opis! mirabilka, ale nie musimy kończyć wątku równie dobrze wszystkie możemy urodzić przez 400 postów i z głowy
|
|
|
|
#4645 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Anika śliczna Cytat:
Cytat:
bo zgagę mam strasznąa mnie dziś dziwnie cały dzień ciągnie w kroczu normalnie zawsze w nocy i rano a dziś cały dzień najbardziej jak chodzę,obolała jestem tam na dole ... i do tego miałam jak by kilka razy stawianie brzucha i lekko mnie bolał . no i dziś strasznie się wypróżniałam niby dużo nie jadłam a aż już 5 razy byłam na grubszą sprawę... nie wiem skąd tyle tego . kładę się obok tż ![]() miłej nocki
|
|
|
#4646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoja droga to juz druga teoria pani prowadzacej, ktora mija sie z prawda - pierwsza dotyczyla zzo i cale szczescie, ze dopytalam lekarza... No i badz tu czlowieku madry skoro fachowcy tak sie myla
Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2011-04-06 o 21:10 |
|
|
|
|
#4647 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczna a 9pkt to wcale nie jest źle, bo to pewnie w pierwszych minutach, a później było 10![]() Cytat:
" Prostaglandyny działają w miejscu wytwarzania lub wydzielane są do krwi. Nie są nigdzie magazynowane, a ich czas połowicznego rozpadu jest stosunkowo krótki, dochodzący maksymalnie do kilku minut. Dlatego działają parakrynnie – są hormonami lokalnymi. Działanie jest silne i różnorodne, często przeciwstawne:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo mam taaaaaaaaaaką zgagę
Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2011-04-06 o 21:08 |
|||||
|
|
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
Eirene śliczny Oliwierek
faktycznie cieplutko ubrany.Laseczka ja dziś też mam jakieś takie własnie kłucia, ale sama nie wiem co o tym mysleć.. mam wrażenie jakby tam w szyjce mnie ktos pazurami drapał takie niemiłe uczucie, i do tego kilkanaście razy w ciągu godziny miałam takie skurcze ale tak na wysokosci nerek - ten bol to znów można opisać jak dają zastrzyk, taki tępy i krótki ale powtarzający się, zastanawiam się czy też tak mogą sie objawiać skurcze, czy to objawy czegoś innego;/ Kwietniówki powiedzcie jak planujecie ubrać dziecieczki na wyjście ze szpitala ? Bo zastanawiam się nad tym ale tak do końca nie jestem pewna..:| |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Myśmy stwierdzili, że jak zapakuje młodą w koc i będzie miała na sobie pajaca i czapkę to starczy. Tym bardziej, że z drzwi szpitala do samochodu i z samochodu do domu.
|
|
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eirene śliczny synio!! Ja sobie wciąż nie potrafię wyobrazić, że mi w tym brzuchu siedzi prawdziwy, mały człowiek ![]() Mirabilka a może za dużo smarujesz i te balsamy Ci się tak rolują? o zgadze nawet nie mówcie, ja mam przy łóżku w nocy Alugastrin ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Rozmiar 62

Boję się jak cholera tego porodu 4kg dziecka (do poniedziałku to pewnie już będzie 4,5). A czekać bez sensu jak już i tak duże dziecko urośnie jeszcze więcej, wezmą mnie na wywołanie, pomęczą i zdecydują może się po dobie albo i więcej na cc to mnie przeraża ta wizja. A jeszcze poczytałam, że czasami jak już akcja się zaczęła to za późno jest na cc jak dziecko ma główkę już w kanale i wtedy rób co chcesz... wrrr zaczynam się już naprawdę frustrować tym, a znowu zdecydować o cesarce sama sobie to też ciężko....a każdy lekarz oczywiście mówi, że wszystko się wyjaśni podczas akcji (lub zanim dostanie $$)...tylko, że nie patrzą wogóle na to, że dziecko duże...kurrrde ide już na ktg lepiej i nie truje;p
ale cicha nadzieje mam ze obejdzie sie bez tego