Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 10:09   #1021
szymelka
Rozeznanie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Moja Nadia płacze łezkami od trzeciego dnia życia, przejmujący widok.
az sie boje tego skoku rozwojowego, gdy tak czytam.
Moja Lenka też płacze prawdziwymi łzami od początku, a wszędzie piszą, że zaczyna się to ok 5,6 tyg. Może jak się nasze dziewczyny teraz wypłaczą, to potem będą się tylko cieszyły A my z nimi

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
rano smaruję się Palmersem o takim http://allegro.pl/palmers-maslo-kaka...516032336.html, bardzo jestem z niego zadowolona, szybko się wchłania, cuuuudnie pachnie i rzeczywiście działa. a wieczorem Eveline http://allegro.pl/eveline-slim-extre...510548240.html, też bardzo fajny. w ostatnim tyg. ciąży już po terminie niestety zrobiło mi się trochę rozstępów na dole brzucha gdyby moja królewna raczyła wyjść w terminie, to pewnie bym ich nie miała
Dzięki bosti
W tej ciąży na szczęście nie zrobiły mi się rozstępy, ale w ciąży z synem wyszły w ostatnich 2 tyg Nie ma ich dużo, ale je widzę i mnie drażnią, choć oswoiłam się już trochę z nimi. Czy to serum eveline można używać karmiąc piersią??
Stary 2011-04-07, 10:14   #1022
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Ja Alankowi czyszczę od czasu do czasu w buzi tą szczoteczką na palec i problemu nie ma

Dzisiaj świętuję dwie rzeczy:
-Alanek ma dzisiaj równe 6 tygodni !!!
-no i dzisiaj staję na wadze a tu niespodzianka i waga z przed ciąży a nawet ciut mniej

traicionera gratuluję odpadnięcia pępuszka

trzyrazyi mi nie drętwieją może powinnaś jakieś witaminy brać bo czegoś organizmowi brakuje?
gratulujemy
a ja nie mogę pozbyć sie ostatnich dwóch kg

bosti super że wszystko ok zazdrościmy małego aniołeczka

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

wanilia no ja sie przygotowywuje na ten skok rozwojowy bo to w 5 tygponoc nastepuje czyli u nas juz w poniedziałek
to ulewanie tez mnie niepokoi. poobserwuje ja jeszcze i jak cos lece gdzies z nia koniecznie.

jutro konczymy miesiac malwiś przybrała 1100 g wydaje mi sie ze ok jak myslicie?
czyli za duzo moze je chytrus i po prostu ulewa - nie wiem juz sama
byłyśmy na usg bioderek dziś, wszystko dobrze kontrola następna za 8 tyg. i nie krzyczała w ogóle wooowa myslalam ze bedzie nas slychac w promieniu kilometra
coraz bardziej się zastanawiam czy młoda już tego skoku nie przechodzi bo to co ona teraz wyprawia to głowa mała non stop na rękach chce być i najlepiej jeszcze cyca w buzi, wtedy jest ok a tak to krzyczy płacze i marudzi ja po dwóch takich dniach mam serdecznie dość

castia a tobie powiedzieli że masz do 6 tyg usg zrobić ??
Nadia też w miesiąc przytyła ok 1100

eirene witaj na odchowalni Oliwierek super chłopczyk, czy mi się wydaję czy rudaskiem jest ?? ja mam ręczny z babyono i super się go używało,

tajka śliczna kruszynka

Cytat:
Eirene witaj mamuniu
czekamy na fotkę Oliwierka !!!!

moja mała panna nie umie pić z butelki koperek jej daję łyżeczką, ale głownie ja go piję jej dałam ze 2 razy .butelkę chwyci jak jest naprawdę mega głodna ale śmiesznie ciągnie i robi przy tym głupie miny
ale już mamy postępy ze smoczkiem - po miesiącu zajarzyła o co chodzi hihi ale i tak za nim nie przepada

u nas to samo :P NAdia kompletnie nie kapuje o co chodzi ze smoczkiem, od czasu do czasu pociumka i pluje nim z wielkim grymasem na twarzy, chociaż większość razy po prostu ją naciąga jak ma go w buzi

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
jutro wkleję zdjęcia synka spróbuję go uchwycić na macie jak sie czujesz?

dziewczyny a o której kładziecie dzieci ,że już o 3 są wyspane?
mój zasypia tak ok 21.
później pobudka o 2 na karmienie 5 i 7 .

no i nie da się go oszukać 6.30-7 koniec spania

wcześniej kładliśmy go o 20.00
to zdarzało się,że buszował już od 5...
u nas o 19.30 kąpiel potem cycek =, młoda zazwyczaj czuwa do 22 lub 23 i zasypia, w nocy budzi się ostatnio ok 2 i 6 a potem jeszcze śpi do 9 (chociaż częściej ma czuwanie do 10) teraz właśnie zasnęła i mamusia może posiedzieć na necie

czy wasze dzieci dalej prężą sie przez sen Nadusia znowu zaczęła, czyżby debridat przestał działać i jeszcze do tego śmiesznie charczy podczas snu

szymelka ja mam balsam ujędrniający z pharmaceris, zazwyczaj zapominam się posmarować bo mała już krzyczy i biegiem wychodzę z łazienki

miamor
do nas wczoraj przyszedł leżaczek bujaczek i dupa młoda posiedzi spokojnie z 5 min i znowu marudzi
teraz czekamy na karuzele może ona się sprawdzi

kochane jakie polecacie termometry do czoła do ucha ??

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-04-07 o 10:18
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:40   #1023
diatoma
Zadomowienie

iweczka mojemu Tymkowi też bardzo w brzuszku burczało przed jedzeniem i potem jeszcze w trakcie i to dość głośno, ale to świadczy o dużej perystaltyce jelit, wole to niż miałaby być za wolna. polożna powiedziała ze dopóki go to nie boli to jest ok.

wanilia ja mam taki termomemtr ze zmieniasz tylko koncowke i jest o do ucha i do czoła takze poszukaj 2w1. mam pytanie, bo pisałaś ze robicie chrzciny w ten weekend, na dużo osob i czy to jakas wielka impreza? bo ja sie z tż sprzeczam, bo on nie chce nawet obiadu!a ja chce!

własnie wyszła od nas polozna, byla godzine! wypytalam o wszytsko, tylko mnie przestraszyla, bo pepuszek jest za duzy, a ja nie kladlam Tyma na brzuszek bo sie darł. i okazuje sie ze mam go klasc przed jedzeniem na 2-3 minuty zeby pocwiczyl miesnie brzucha to wtedy i pepek moze sie wciagnac, bo inaczej zanosi sie na zagrozenie przepuklina, kurde czemu mi wczesniej nikt nie powiedział
co do ciemieniuchy to powiedziala ze mozliwe ze nie bedzie tego mial, bo to sie tyczy w wiekszosci dzieci ze sklonnoscia do alergii, z bardzo jasna karnacja i atopowa suchą skórą. takze jak narazie jestem w tym temacie spokojna.

tajka88 to wcale nie dziwne z tą lakctacją bo u mnie też wystąpiła dopiero w 5 dobie po porodzie!!! miałam nawał, oj bolało, tydzien chodzilam z temp 38 stopni, łamanie w kosciach, ból mięsni, masakr a i cyce jakby mialy eksplodowac. odciagnelam raz cale piersi, a potem tylko dla ulgi, w nocy samo mleko mi lecialo i z plamami sie budzilam. pilam 5 razy dzeinnie herbatke z szalwi a potem kupilam tabletki antilactin z wyciagu z szalwi-jok3r polecala. no i po tyg mleka nie było

aha i polozna powiedziala ze jak nie bedzie chcial pic za bardzo plynow, tomam mu rozwadniac troche mleko i juz.

mi przez ten nawał zupelnie na tydzien zanikl apetyt, jadlam na sniadanie 2 sucharki z dzemem i mleko, na obiad prawie nic, i koniec. po porodzie zniknelo mi 6 kg, przez ten nawał kolejne 6kg w ciagu tyg. teraz zostalo mi 3kg. i sie utrzymuje. ale sprawdzilam juz grafik aerobiku, bo ten fald brzuszny troszke wisi, a nie oszukujmy sie - sam sie nie wchlonie, trzeba to wyciwczyc, takze od maja ide na zajecia 3 razy w tygodniu.
no i ponad 3 tyg po porodzie jestem a szwy ciagle na swoim miejscu!!! polozna powiedziala ze jak mi nie przeszkadza to zeby poczekac, ona napewno wypadna. natomiast jak mi bedzie przeszakdzac to mam wpasc do przychodni do niej to mi usunie-ale to boli;/

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-04-07 o 10:58
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:01   #1024
patrycja_22
Rozeznanie

Witam kochane
U nas kąpiel jest ok 19.30-20.00 później karmienie więc Alan zasypia ok 21.30. Pobudka na jedzonko i przewinięcie ok 3.00 i lulu aż do 7.00. Następna drzemka ok 10.00. Na noce nie mam co narzekać

Wanilia mój mały też czasem pręży się przez sen Dokuczają mu te gazy, które nie chcą z Niego wyjść.

Szymelka Ty chyba miałaś te kropelki Sab Simplex o ile dobrze pamiętam. Pomogły coś Twojej malutkiej? Ja od dzisiaj zaczynam podawać je Alankowi i mam nadzieję, że biedaczek się trochę odgazuje i już nie będzie się tak prężył

Eirene słodziutki Oliwierek

diatoma biedny Tymek z tym pępuszkiem Nawet nie wiedziałam, że może od tego przepuklina wyniknąć.

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-04-07 o 11:05
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:02   #1025
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
gratulujemy

coraz bardziej się zastanawiam czy młoda już tego skoku nie przechodzi bo to co ona teraz wyprawia to głowa mała non stop na rękach chce być i najlepiej jeszcze cyca w buzi, wtedy jest ok a tak to krzyczy płacze i marudzi ja po dwóch takich dniach mam serdecznie dość

u nas to samo :P NAdia kompletnie nie kapuje o co chodzi ze smoczkiem, od czasu do czasu pociumka i pluje nim z wielkim grymasem na twarzy, chociaż większość razy po prostu ją naciąga jak ma go w buzi

czy wasze dzieci dalej prężą sie przez sen Nadusia znowu zaczęła, czyżby debridat przestał działać i jeszcze do tego śmiesznie charczy podczas snu

szymelka ja mam balsam ujędrniający z pharmaceris, zazwyczaj zapominam się posmarować bo mała już krzyczy i biegiem wychodzę z łazienki

miamor
do nas wczoraj przyszedł leżaczek bujaczek i dupa młoda posiedzi spokojnie z 5 min i znowu marudzi

wanilia - u mnie też 2 kg zostało i stoi w miejscu
Moja Lenka ma ten skok chyba cały czas od 4 tyg
My dziś kończymy 6 tyg i mamy usg bioderek, akuratnie tak się udało zapisać.
My też próbowałyśmy różne smoczki, ale nie podchodziły małej, w końcu załapała taki zwykły lateksowy Czasami on nas ratuje
Lenka też niestety często się pręży, charczy i stęka przez sen- zauważyłam, że często wtedy gdy jej się dobrze nie odbije, ale czasem też niestety z powodu brzucha
W ciąży używałam pharmaceris foliacti, byłam zadowolona, bo nie zrobiły mi się rozstępy, a czy zadowolona jesteś z tego balsamu poporodowego??
W leżaczku moja gwiazda posiedzi, ale wtedy jak jest w miarę spokojna, inaczej awantura na całego, bo przecież rączki są najlepsze, no i oczywiście cyc
Ja zamówiłam taki termometr z podgrzewaczem http://allegro.pl/podgrzewacz-lcd-si...491677717.html, czekam jeszcze na dostawę...
Stary 2011-04-07, 11:03   #1026
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
zdjęcia Oliwierka

Załącznik 3876549

Załącznik 3876550

Załącznik 3876551

powiedzcie mi doświadczone mamuski bo nie mam jak czytać od początku tego wątku a dużo mi umknęlo jakie macie laktatory? ręczne czy elektroniczne? i ja chcę firmy medela lub avent to które lepsze???
Przede wszystkim witam na odchowalni . Ja uzywam Medeli elektrycznego i jestem bardzo zadowolona. Do najcichszych nie nalezy, ale takie bardzo ciche kosztuja ok 500zl, wiec jakos ten halas zniose

Cytat:
gratulujemy

eirene witaj na odchowalni Oliwierek super chłopczyk, czy mi się wydaję czy rudaskiem jest ?? ja mam ręczny z babyono i super się go używało,

tajka śliczna kruszynka

u nas o 19.30 kąpiel potem cycek =, młoda zazwyczaj czuwa do 22 lub 23 i zasypia, w nocy budzi się ostatnio ok 2 i 6 a potem jeszcze śpi do 9 (chociaż częściej ma czuwanie do 10) teraz właśnie zasnęła i mamusia może posiedzieć na necie

miamor

Ja jestem nadal na etapie kupna. Te Baby Ono i inne do ust, lub pod pache w ogole sie nie sprawdzaja, pokazuja 34 stopnie. Jak bylam u lekarza z malym to babeczka miala taki do czola i byl super dokladny. Nie pomyslalam kurka, zeby sprawdzic firme, bo jak mam wywalic 100-200 i sie okaze, ze ten tez pokazuje zla temp to mam w nosie.

Ktoras chciala linka do szczoteczki http://allegro.pl/babyono-szczoteczk...html?source=oo
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:06   #1027
tola3804
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki!

Tak czytam Was i się zastanawiam... Piszecie, że Wasze dzieci tak ładnie potrafią przespać nocki... Mój też spałby pewnie długo, gdybym go nie budziła. Na początku musiałam go budzić co najmniej co 3 godziny w związku z tą żółtaczką, żeby często jadł. Ale teraz skoro ładnie schodzi, to pomyślałam sobie, że w nocy może co 4 h go karmić, ale sama nie wiem. Wypróbowałam tak dwie noce i się trochę przeraziłam, bo po 4 h piersi miałam pełne mleka. Boję się, żeby do jakiegoś nawału/zastoju nie doprowadzić. Jak Wy to rozwiązałyście, że w nocy karmicie rzadziej?

Buźki!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 11:07   #1028
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

jejku u nas jest dosłownie to samo, normalnie jakby mi dziecko ktoś podmienił, od kilku dni jest nie do zniesienia, ja juz padam z wyczerpania. wczoraj się darła cały wieczór
dzisiaj tez juz pokazuje co potrafi, i non stop na rączkach a ja z cycami na wierzchu od rana. normalnie panna wysokich lotów najgorsze jest to ze mam pare osob w domu i chca ją ponosic a ona uspokaja sie tylko u mnie na rekach nawet u TZ sie drze wniebogłosy - bede miala bicepsy jak pudzian
wiesz co nam kazali zrobic usg do 2 miesiąca ale nie było miejsca juz i ten jeden był wolny wiec TZ nas zapisał. mamy iść jeszcze w czerwcu na kontrol
ja to przestałam smoczek malwinie dawac ostatnio bo tylko sie jeszcze bardziej złości.

u nas spanko w nocy mniej wiecej tak jak u was
zawsze po kąpieli śpi mi 5 h jak zaprogramowana, o której by kapiel nie była bite 5h potem prześpi. potem sie budzi tak miedzy 1-2 i potem około 4-5 i koło 7 już oczeta jak 5zł i zaczynamy nowy dzień
wieczór możemy mieć z TZ dla siebie ale ja padam jak mucha i nawet nie mam siły z nim posiedzieć i porozmawiać. wczoraj na rodzince.pl tak zasnełam ze TZ nie mógł mnie dobudzić żebym się wykapała ale wieczór był naprawde koszmarny.
w ogóle brakuje mi takiego czasu spedzonego tylko z TZ na luzie, wolę iść spac niz posiedziec sobie bo wiem ze czekaja nas pobudki w nocy. chciałabym gdzies wyjsc i odetchnąc troche naprawde. moze jestem okropna ale zmeczona jestem i brak mi sił. kazdy dzien jest taki sam.

dziś mamy miesiąc ale zleciało

eirene super chłopczyk
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:09   #1029
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!

Tak czytam Was i się zastanawiam... Piszecie, że Wasze dzieci tak ładnie potrafią przespać nocki... Mój też spałby pewnie długo, gdybym go nie budziła. Na początku musiałam go budzić co najmniej co 3 godziny w związku z tą żółtaczką, żeby często jadł. Ale teraz skoro ładnie schodzi, to pomyślałam sobie, że w nocy może co 4 h go karmić, ale sama nie wiem. Wypróbowałam tak dwie noce i się trochę przeraziłam, bo po 4 h piersi miałam pełne mleka. Boję się, żeby do jakiegoś nawału/zastoju nie doprowadzić. Jak Wy to rozwiązałyście, że w nocy karmicie rzadziej?

Buźki!
Tola ja poprostu przemęczyłam się tak kilka nocy. Nic z tym nie robiłam a z nocy na noc piersi same zaczęły się przyzwyczajać i produkować tyle mleka ile trzeba.

Stary 2011-04-07, 11:14   #1030
szymelka
Rozeznanie

patrycja22- tak mam ten sab simplex i podaję go Lence, ale nie do każdego jedzenia jak w instrukcji tylko doraźnie w razie wystąpienia ataku - nam wtedy pomaga - po 10, 15min mała się uspokaja
Stary 2011-04-07, 11:20   #1031
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia Oliwierka
powiedzcie mi doświadczone mamuski bo nie mam ja czytać od początku tego wątku a dużo mi umknęlo jakie macie laktatory? ręczne czy elektroniczne? i ja chcę firmy medela lub avent to które lepsze???
Słodziak
Ja mam elektryczno-ręczny Aventu i jestem zadowolona.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 11:22   #1032
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
patrycja22- tak mam ten sab simplex i podaję go Lence, ale nie do każdego jedzenia jak w instrukcji tylko doraźnie w razie wystąpienia ataku - nam wtedy pomaga - po 10, 15min mała się uspokaja
A podajesz 15 kropelek czy mniej? Bo tak sobie pomyślałam, że 15 tak jak w instrukcji to może trochę za dużo ?

Stary 2011-04-07, 11:38   #1033
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
A podajesz 15 kropelek czy mniej? Bo tak sobie pomyślałam, że 15 tak jak w instrukcji to może trochę za dużo ?
Na początku podawałam 7, potem 10, ale jakoś słabo działało, dłużej to trwało, teraz daję 15. Musisz sprawdzić na swojej Nadii ile jej pomoże, bo może wam wystarczy mniej.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

patrycja22 - oczywiście sprawdzić na Alanku (pomyliło mi się coś)
Stary 2011-04-07, 12:03   #1034
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Tola ja poprostu przemęczyłam się tak kilka nocy. Nic z tym nie robiłam a z nocy na noc piersi same zaczęły się przyzwyczajać i produkować tyle mleka ile trzeba.
Stary 2011-04-07, 12:24   #1035
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja przytylam 20 a zostało mi tylko 5 do zrzutu dasz rade
Mam nadzieje

Ps. Czekamy na zdjęcia małego na macie

Dziewczyny które mają leżaczki z wibracjami lub huśtawki - jak się sprawdzają czy uspokajają rzeczywiście dzieci ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2011-04-07 o 12:25
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:27   #1036
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=wanilia83;26207825]gratulujemy

miamor

wanilia, ja nie moge się pozbyć 5 kg
a z wychodzeniem z łazienki jest tak samo u Nas, ubiueram sie już biegiem bo za drzwiami stoi tż z malą i czekają na cycocha
a smoczek moja tarmosi jak szalona, czasami tak patrze, że go polknie hehe

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
iweczka mojemu Tymkowi też bardzo w brzuszku burczało przed jedzeniem i potem jeszcze w trakcie i to dość głośno, ale to świadczy o dużej perystaltyce jelit, wole to niż miałaby być za wolna. polożna powiedziała ze dopóki go to nie boli to jest ok.

własnie wyszła od nas polozna, byla godzine! wypytalam o wszytsko, tylko mnie przestraszyla, bo pepuszek jest za duzy, a ja nie kladlam Tyma na brzuszek bo sie darł. i okazuje sie ze mam go klasc przed jedzeniem na 2-3 minuty zeby pocwiczyl miesnie brzucha to wtedy i pepek moze sie wciagnac, bo inaczej zanosi sie na zagrozenie przepuklina, kurde czemu mi wczesniej nikt nie powiedział
dzięki za info odnosnie tego burczenia, mi lekarka powiedziała- OBSERWOWAĆ - to się wysiliła
ja też nie klade Lenki na brzuszek, bo powiedzieli nam ze dopóki pepek nie odpadnie to nie kłaść (bo wtedy może mieć przepukline.... juz nic z tego nie rozumiem )- a odpadł nam wczoraj - wreszcie

a dziś kończymy 3 tygodnie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:41   #1037
bosti
Zadomowienie

wanilko ten mój aniołeczek też czasami daje popalić np. dziś rano była wyjątkowo marudna, nie wiem o co jej chodziło. przy mnie sie darła, a jak TŻ ją brał i nosił, to od razu spokój

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:48   #1038
iizabelaa
Zakorzenienie

Mała śpi od 11:30,
a od rana marudna była,

jak się obudzi to mleko i nasz drugi spacer
ja dzisiaj znowu sama popołudniu,
zresztą najbliższe 3 dni będę sama bo tż mam prace ze studiami na zmianę

Ja jeszcze nie zaczęłam używać niczego ujędrniającego,
na razie tylko oliwka po kąpieli,
brzucha już nie mam prawie w ogóle,
jakoś sam zniknął,
czekam aż będę mogła zacząć robić brzuszki

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
iiza u nas "rozkład" wieczoru i nocy jest taki sam, ta sama ilość i godziny pobudek na karmienie
to chyba powinnyśmy się cieszyć
mam nadzieje, że rozkład dnia z czasem będzie się normował a nie odwrotnie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja też nie klade Lenki na brzuszek, bo powiedzieli nam ze dopóki pepek nie odpadnie to nie kłaść (bo wtedy może mieć przepukline.... juz nic z tego nie rozumiem )- a odpadł nam wczoraj - wreszcie

a dziś kończymy 3 tygodnie

a nam pępek odpadł w 12 dniu
ale wcześniej położyłam ją kilka razy na brzuszku

Dziewczyny od kiedy wsadzacie swoje maluchy do tych bujaczków/leżaczków??

Kiedy jest sens montować karuzelę?

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-04-07 o 12:49
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:56   #1039
diatoma
Zadomowienie

iweczka , pewnie dopóki jest pępowina to nie należy kłasć, a jak odpadnie to już trzeba. położyłam niedawno małęgo przed butla, ale był wrzask. nonic musi sie przyzwyczaić. stałam się jakaś odporna na krzyk i wrzask małego

Izabella, ja zaczełam małęmu włączac karuzele jak skonczyl 3 tyg, bo wczesniej jej nie widzial jakby, a teraz wodzi wzrokiem

kurcze jest niezle wiatrzycho a słonce swieci, a chcialabym isc na spacer bo od niedzieli nie bylismy z małym

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 13:00   #1040
traicionera
Zakorzenienie

to u mnie szybko ten pępek odpadł, w 6 dniu.
Może dlatego, ze moczyłam normalnie w kąpieli, jak radziła położna.
Karmi któraś z was w sposób mieszany, czyli naturalne mleko plus MM? jaka ilością wody/herbatek przepajacie dziecko?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:01   #1041
szymelka
Rozeznanie

Dziewczyny, które szczepiły już dzieci - napiszcie na jakie szczepionki zdecydowałyście się i jak reagowały na nie dzieci - czy jakieś skutki uboczne się pojawiły, czy wszystko ok. W poniedziałek mamy się szczepić a ja nadal w rozterce

Moja Lenka też nie lubi leżeć na brzuchu - drze się na całego!!! No a przed jedzeniem ją położyć to chyba graniczyłoby z cudem!!
Stary 2011-04-07, 13:12   #1042
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, które szczepiły już dzieci - napiszcie na jakie szczepionki zdecydowałyście się i jak reagowały na nie dzieci - czy jakieś skutki uboczne się pojawiły, czy wszystko ok. W poniedziałek mamy się szczepić a ja nadal w rozterce

Moja Lenka też nie lubi leżeć na brzuchu - drze się na całego!!! No a przed jedzeniem ją położyć to chyba graniczyłoby z cudem!!
u nas to samo każdy mówi że dzieci tak uwielbiają leżeć na brzuszku a jak ja Malwinke połoze to tak sie złosci, pręży że az bordowa sie robi
małymi kroczkami może ją naucze. ortopeda kazał bardzo często kłaśc ją na brzuszku no ale jak ją do tego przekonać to juz nie powiedział
jak narazie ładnie śpi nam na klacie na żabkę a sama nie chce leżec no ale i to dobre

my jeszcze przed szczepieniem ale zastanawiam się nad tymi skojarzonymi 5w1 i chyba tyle. na pneumo jakby co zaszczepimy jak podrośnie. rota odpuszczamy - po prostu nas nie stać na tą chwilę

zastanawiamy się kiedy chrzcić tą naszą łobuziarę wy macie już chrzty ustalone???
Stary 2011-04-07, 13:18   #1043
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Izabella, ja zaczełam małęmu włączac karuzele jak skonczyl 3 tyg, bo wczesniej jej nie widzial jakby, a teraz wodzi wzrokiem

kurcze jest niezle wiatrzycho a słonce swieci, a chcialabym isc na spacer bo od niedzieli nie bylismy z małym
oo to już niedługo z tą karuzelą

my tez byłyśmy w niedzielę,
i dzisiaj planuję pomimo tego wiatru,
ale na krótko

Cytat:
ja moja kładę na brzuszku od samego początku,
co dzień,
ale króciutko,

chyba zaczyna to lubić
Stary 2011-04-07, 14:03   #1044
Castia
Wtajemniczenie

my zrezygnowaliśmy ze spaceru dzis, strasznie wieje a nie chce zeby ją przewiało bo niedługo szczepienie

buuu ja chce do fryzjera!!!!! malwinka nie chce miec do czynienia z butelką, u fryzjerów wiecznie obsuwy i jak mam sie wyrobic w 2h
tymbardziej ze dojazd do miasta i spowrotem to 40 minut
ida swieta a ja wygladam jak 7 niesczesc. nie wiem czemu nie poszłam przed porodem wrrr
Stary 2011-04-07, 14:13   #1045
traicionera
Zakorzenienie

Ja poszłam przed porodem w marcu i co, już grzywa tak odrośnięta, ze wczoraj sama ciachałam i jest krzywa, ale przynajmniej w oczy nie wchodzi
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:50   #1046
Eirene1987
Zakorzenienie

mam chwilkę znów mały od rana na cycku ale nadrabiam od początku ten wątek i patrzę że u was też tak było/jest w nocy też spaliśmy może ze 2-3 godziny tż dzielnie mnie wspierał ja karmiłam a on przy mnie siedział no taki urok po prostu chyba w nocy tylko przy cycu się uspokajał a jak zasnął o 7 to o 11 go wybudzić dalej nie mogłam ale przebrałam i ochrzcił mnie pierwszy raz kupą poleciało mi na bluzkę że masakra
piersi mnie bolą są nabrzmiałe dzięki dziewczyny za rady zamówiłam ten medeli elektryczny jednak laktator. ja nie umiem sama sobie wycisnąć mleka leci kropelka lub dwie mały jak się przyssie to mu idzie ale boli jak jasna cholewcia. normalnie wyć mi się chce z bólu szczególnie na początku mam rany aż mi dzis krew leciała i coś z prawej nie chce założyłam dziś kapturek to mu szło na początku a potem juz nie... zobaczymy jak ten laktator przyjdzie. bo z lewej ciągnie aż miło. słychać jak przełyka. prawa mu nie pasuje.

powiedzcie mi tak na wszelkie szelki chciałabym kupić ten sab simplex gdzie wy go kupowałyście? bo na allegro nie ma albo ja znaleźć nie umiem...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:59   #1047
wanilia83
Zadomowienie

u was też tak wieje chciałam zrobić młodej dłuuugi spacer ale przy tym wietrze się nie dało i pochodziłyśmy raptem 45 min

Cytat:

wanilia ja mam taki termomemtr ze zmieniasz tylko koncowke i jest o do ucha i do czoła takze poszukaj 2w1. mam pytanie, bo pisałaś ze robicie chrzciny w ten weekend, na dużo osob i czy to jakas wielka impreza? bo ja sie z tż sprzeczam, bo on nie chce nawet obiadu!a ja chce!

a z jakiej firmy i czy mierzy temp. precyzyjnie bo obiło mi się o uszy że te do czoła i ucha potrafią 3 razy inna temp. pokazać

chrzciny mamy na 10 osób, będzie tylko kolacja i poczęstunek w domu (chrzest o 17)

co do pępka to ja też nie wiedziałam że trzeba kłaść na brzuszku żeby się zmniejszył :/

szymelka
balsam jest bardzo fajny w ciąży też używałam tej firmy i byłam zadowolona, wiadomo że nie każdej kobiecie będzie służyć to samo, moja koleżanka dostała strasznego uczulenie po kosmetykach z tej serii

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja jestem nadal na etapie kupna. Te Baby Ono i inne do ust, lub pod pache w ogole sie nie sprawdzaja, pokazuja 34 stopnie. Jak bylam u lekarza z malym to babeczka miala taki do czola i byl super dokladny. Nie pomyslalam kurka, zeby sprawdzic firme, bo jak mam wywalic 100-200 i sie okaze, ze ten tez pokazuje zla temp to mam w nosie.
ja właśnie też czytam opinie bo jakbym wywaliła 100-200 zł i miała trzy różne temp, to chyba bym szału nerwowego dostała
na razie z brauna najlepiej wychodzą

castia gratulujemy z Nadusią miesiąca przyszła do nas karuzele i puściłam małej i cisza jakiej dawno nie było taaa ciekawe na jak długo

oby te nasze córcie się uspokoiły bo niedługo mamusie w wariatkowie wylądują Nadia też najczęściej śpi na żabkę na mojej lub tż klacie a jak położymy ją tak w łóżeczka to jest straszne darcie

laseczka
u mnie nie

iweczka
gratulujemy skończonych trzech tyg

kończę pisać i co karuzela też już jest beee

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:07   #1048
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś mamy miesiąc ale zleciało
gratulacje ze skończonego m-ca
ale ten czas leci

dziewczyny, te co zamawiały medelę, dajcie linka do sprawdzonego sprzedawcy
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:04   #1049
Mirabilka
Zakorzenienie

a tak z ciekawości: ile te szczepionki kosztują? te 5 czy 6w1 i te rota i pneumo? bo w necie szukam a ceny bardzo rózne

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:11   #1050
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
sliczny !

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

U mnie na pewno problemem jest to, że mała smacznie śpi w godzinach 16-19
moj tez o tej porze ma śpiocha... ;/
staram sie go jakos zajac..mata,lezaczek..ale przysypia mi
Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamuski

o Monti a juz kuma Fabian o co cho na macie???
mo Rafcio od 21,30 gdy zasypia po kapieli i karmieniu spi do ok 1-2 nie wiem czy dluzej bo go budze na jedzenie i pieluche, pozniej jak go poloze o 3 to spi do 5 a pozniej to juz roznie przewaznie cyc do 14

wiesz nie wiem czy kuma ale jak go wczoraj dalismy to bylo 1,5 h ciszy bo nasza gra i sie rusza i mlody lezal i sluchał, machal łapkami i nózkami ale jako tako na zabawki nie zwracal uwagi

Cytat:

Powiedzcie, jakich kremów, żelów ujędrniających brzuch używacie??? Do tej pory miałam krem przeciwko rozstępom, który używałam całą ciążę, ale kończy mi się i chcę coś aby pozbyć się tego flaczka z przodu
ja mam mustelę poporodową i z eveline jakis wyszczuplajacy

Cytat:
moj czasem.. tak sie nagle robi czerwony, prezy i dalej spac

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny które mają leżaczki z wibracjami lub huśtawki - jak się sprawdzają czy uspokajają rzeczywiście dzieci ?
jak mojego daje na lezaczek to godzinka spokoju jest.. i wtedy jemy obiad

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

I oto mój Tygrysek
a zdjęcie na macie niewyraźne bo Fabianek ciągle mi się wiercił

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

teraz może się wyświetlą

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

nie wiem czemu zdjęcia się nie pokazują

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości