|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
evoonia86 weź mnie nie strasz, bo przestanę zaglądać na to forum
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
mi też baaaaardzo szybko mijają te dni ostatnio i coraz bardziej mnie to wszystko przeraża- czy aby na pewno ze wszystkim zdążymy
![]() ale cieszę się, że zaczniemy takie prawdziwe, wspólne życie jako mąż i żona ![]() Edytowane przez evoonia86 Czas edycji: 2011-04-07 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() A u mnie na suwaczku jest....... 499 ddś ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
A ja właśnie chce żeby to było już ![]()
#695 |
Zadomowienie
|
![]()
Witajcie
![]() A u mnie nadal 5 z przodu, ale jeszcze tylko tydzień ![]() ![]()
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
my na razie mamy poplanowane, kiedy i co kupimy/załatwimy. ale i tak mam podobne obawy jak ewika19
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja mam zapisanych dużo rzeczy wcześniej niż kupują niektóre PM (np zaproszenia miesiąc przed ślubem albo obrączki też msc) żeby na 2msc do ślubu mieć tylko do załatwienia drobiazgi typu tort kwiaty samochód. A żeby te ważniejsze obrączki zaproszenia suknia dodatki garnitur fryzjer były wcześniej załatwione i na pewno gotowe
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
ja też wolę wszystko na spokojnie wcześniej kupić, niż później biegać i się zastanawiać co i jak.
myślałyśmy z mamą, żeby wpaść do Nadarzyna do tego centrum mody. czy któraś z Was była tam? |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj, że młody wygląd zawsze jest zaletą - nigdy odwrotnie ![]() ![]() A co do tych zaocznych... Jak widać wszędzie jest inaczej - nie ma się co martwić na zapas. Zresztą, jak już będziesz mieć za sobą licencjat czy inżynierkę, to uwierz, wcale się już tak mgr nie będziesz przejmować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Instalacja na szczęście zakończyła się pełnym sukcesem, teraz tylko jeszcze coraz ciszej wiercą (bo codziennie na niższym piętrze). Ale jeszcze parę dni i mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. I mi ten czas zachrzania w strasznym tempie, chociaż jeśli chodzi o ślub to akurat dobrze... Gorzej, że niedługo koniec roku, a ja w takim marazmie ostatnio jestem, że zniechęcenie totalne.
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
Ja też chcę by wszystko było już wcześniej kupione. Myślę, że na początku 2011 roku siądziemy z TŻem i zrobimy sobie plan kiedy i co pozałatwiać. Teraz to uważam, że jest na to zbyt wcześnie, jedynie co to mamy zamiar znaleźć samochód do ślubu i skrzypka, a tak to będziemy się inspirować
![]()
![]() |
#701 |
Wtajemniczenie
|
My też wszystko wcześniej będziemy załatwiać, im wcześniej tym lepiej, bo po co sobie stresu na ostatnią chwilę zostawiać...
![]() MagdziaS, ja mam prośbę - mogłabyś zamknąć poprzedni nasz wątek jako moderator? Bo napisałam do jednej z moderatorek z prośbą o zamknięcie, ale do tej pory nie zamknęła, a ludzie się tam pchają już niepotrzebnie.
#702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będzie już tak daleko, to siądziemy z TŻ i na kartce rozpiszemy co kiedy załatwiamy, żeby się nie pogubić. Póki co na razie mamy 'wolne', bo wszystkie najważniejsze rzeczy są zaklepane a umowy grzecznie leżą w szafce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niuto ja mam tak że jak coś ktoś mi powie w sklepie nie tak albo jak za mną łazi i się przygląda czy nic nie kradnę (przykład Drogerii Natury!! no chodzą i patrzą na ręce jak nie wiem co!)to wychodzę od razu ze sklepu jak poparzona i nie ma opcji żebym coś tam kupiła. Kurcze jestem klientem kulturalnym więc należy mi się jakiś szacunek. I znając życie jak któraś wypaliła by do mnie z takim tekstem to bym jej powiedziała tak: Jestem klientką chcę kupić suknie więc zostawię tu ładnych kilka tysięcy i chcę wiedzieć co biorę zanim kupię a ty jak pracujesz to zamknij dziób i pracuj. I wierzcie mi lub nie ale jestem w stanie tak powiedzieć. Niestety lub stety mam charakterek ojca i potrafię walczyć o swoje ![]()
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
ja planuję w niedługim czasie zakup butów. jak już będę miała chodzić z mamą po salonach, to wcześniej rozejrzę się za bucikami, żeby już w nich iść na przymiarki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Kochane wizażowe koleżanki,
Dziękuję Wam serdecznie i ślicznie na wszystkie życzenia urodzinowe ![]() ![]() ![]() Jesteście cudne ![]() Cytat:
Ludzie narzekają na naszą służbę zdrowia ile wlezie, na pobyty w szpitalu tym bardziej, a ja jestem innego zdania. Bo wszystko zależy od człowieka, który ocenia to wszystko. Jeśli ktoś ma okropnie wielkie wymagania, chciałby, żeby pielęgniarka co pół godziny przynosiła mu do łóżka wszystkie zachcianki, żeby lekarz zaglądał co godzinę, to owszem taka osoba będzie narzekała na szpital... To są ludzie, którzy musza być w centrum zainteresowania i nie wiadomo jak bardzo by sie koło nich skakało to i tak będą niezadowoleni. Są też tacy, którym do szczęścia starczy Dzień dobry z ust pielęgniarki, zapytanie o zdrowie i tacy już maja wszystko czego potrzebują. Jedzenie szpitale też nie jest takie złe. Wiem z doświadczenia. 3 lata temu leżałam w szpitalu 7 dni, na obserwacji, miałam dietę, ale smakowało mi, pielęgniarki były bardzo miłe, lekarze sympatyczni. Niczego mi nie brakowało. Dziadek niedawno też był stałym bywalcem oddziału wewnętrznego, za niedługo na kardiologię do Zabrza pojedzie i mimo tego, że jest człowiekiem, któremu wiele rzeczy nie pasuje, na służbę zdrowia nie narzeka, wręcz jest zadowolony. A co do tematu i porodów. Jak wiecie siostra moja 2 tygodnie temu urodziła, podobno na najgorszej porodówce w regionie... najgorszej dla pań "Ą, Ę". Siostra mówiła, że opieka była rewelacyjna i przy porodzie i po. Położne pomagały na początku we wszystkim, uczyły jak pielęgnować, karmić dziecko. Przy porodzie wszyscy ją wspierali. A warunki sanitarne pierwsza klasa. Tylu miłych słów i uczynków w najlepszych snach nie spodziewałaby sie. Także to zależy od podejścia człowieka i jego mniemania o sobie. Ja tam udziwnień nie potrzebuję, rodzić chcę w szpitalu ![]() Mój TŻ jest niesamowicie najza✂✂✂iściejszy!!!! Nie chciałam żednego prezentu na urodziny, bo mam wszystko czego potrzebuję. No to zabrał mnie na romantyczną kolację w pustym lokalu, przygaszonym światłem, przy świetle świec, z winem, kierowcą do domu i obsługą, która znała nasze imiona... szok ![]() ![]()
![]() |
#707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pozazdrościć pomysłowego TŻta ![]() ![]() dziewczyny chciałam wam pokazać jakie mamy upatrzone obrączki i chyba już ich nie zmienimy.Ale po kolei. Najpierw chcieliśmy coś takiego jak ta pierwsza.ale stwierdziliśmy że jednak to nie to za dużo białego złota. Chociaż przyznam się bez bicia że nie lubię zółtego ale obrączki i pierścionka zaręczynowego nie wyobrażałam sobie innego niż ze zwykłego żółtego złota. Ta druga to coś takiego jak my chcemy. Tylko nie mogłam znaleć dokładnie takiej samej. Bo u nas środek będzie taki jak ta obrączka i po bokach będzie białe złoto ale matultko tak na milimetr. I dlatego że te obrączki są ze szczotkowanego złota to tak naprawdę to białe złoto jest przygaszone i nie rzuca się tak bardzo w oczy co mi pasuje ![]()
![]() |
#708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaskoczył mnie totalnie, ja bym na to w życiu nie wpadła.
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jagodzia133 my chcemy całe z żółtego złota. tylko, że nasze będą robione (przetopimy obrączki dziadków Tż). te drugie są ładne, ale ja wolę takie klasyczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te obrączki co ja upatrzyłam to weszły dopiero w tym roku na rynek pani powiedziała że to nowość ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#712 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was Dziewczyny w nowej części!
![]() ![]() Niestety w czasie jej otwierania nie byłam obecna online, ale stwierdziłam, że już najwyższy czas ponownie się do Was odezwać. Nie śledzę ostatnio wątku tak aktywnie jak kiedyś ze względu na sprawy osobiste, a także związane z intensywnym urządzaniem domku i przeprowadzką oraz finalizowaniem magisterki. Chciałam Wam się jednak pochwalić, że tydzień temu podpisaliśmy nareszcie umowę z kamerzystą i fotografem! ![]() Będzie to ta sama firma, którą już kiedyś Wam pokazywałam: http://www.mfilm.pl/ Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru. Mają świetny sprzęt i potrafią go wykorzystać w nagraniach, większość materiału rejestrują przy użyciu steadicamu (w standardzie i bez dopłat! - co w lubelskim rzadko spotykane), można też wykorzystać kran kamerowy na weselu czy zamówić teledysk plenerowy wg własnego scenariusza. Odniosłam wrażenie, że zrealizują każde życzenie Młodych, zarówno co do charakteru nagrania, jak i pomysłów montażowych. Zdjęcia z kolei może nie są niesamowicie "och i ach" na ich stronce, ale wg mnie są porządnie wykonane, a co do pomysłów na plener, to my sami mamy ich sporo, więc wystarczy nam, aby ktoś z profesjonalnym sprzętem i umiejętnościami je zrealizował. I jestem pewna, ze oni sobie z tym świetnie poradzą ![]() Jeśli któraś dziewczyna z lubelskiego (lub innych województw, bo studio świadczy usługi na terenie całej Polski) szuka jeszcze odpowiedniego studia filmowego, to mogę z czystym sumieniem ich polecić. Cały kontakt do tej pory był w 100% profesjonalny, podejście do klienta 10/10. Byłam pod wrażeniem, że udało nam się w ogóle znaleźć takich ludzi, biorąc pod uwagę, że na początku wcale nie mieliśmy zamiaru brać kamerzysty i jak się już zdecydowaliśmy, to nasze wymagania nie były małe ![]() Bardzo się cieszę, bo tym samym zamknęliśmy ostatnią większą sprawę dotyczącą wesela i teraz będziemy mogli skupić się na zupełnie innych rzeczach ![]() ![]() Na koniec witam wszystkie Nowe PM2012, które ostatnimi czasy dołączyły do naszego wątku! ![]()
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-04-07 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Moja kuzynka będzie miała 140 osób, na dwa dni. Mają zakupione już wszystkie produkty (łącznie z środkami higienicznymi), oprócz owoców, warzyw i mięsa. Za całość zapłacili 3600zł. Mimo iż się doliczy to mięso (połowę mają za darmo) i kucharkę to suma nie powinna być wysoka. Nie spodziewałam się, że to tak tanio wyjdzie w porównaniu z cateringiem ![]() tenebrosa- gratuluję zaklepania kolejnej rzeczy ![]()
Edytowane przez ewika19 Czas edycji: 2011-04-07 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
jagodzia133 nas koszt robocizny obrączek wyniesie koło 500 zł.u zwykłego jubilera, a nie w jakimś renomowanym salonie. zgadzam się z Tobą, że większości salonów płaci się za firmę. jestem bardzo ciekawa jak Wasze obrączki będą wyglądały na żywo, tzn. na takim zdjęciu domowych, a nie na stronach salonów
![]() tenebrosa gratuluję zaklepania foto i kamery ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Dzisiaj mam kiepski dzień. W ogóle ostatnio podłapałam chandrę. Siedzenie w domu mi nie służy ![]() Szukam nadal fotografa i już mam najgorsze myśli, że żadnego nie znajdę co nam się będzie podobał, a potem będzie już za późno, bo będą pozajmowane terminy. No nie marudzę więcej, już uciekam. Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-04-07 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||
Zadomowienie
|
Rany, dziewczyny, zaraz chyba zejde ..
![]() ![]() ![]() ewika19, menippe, agatusia88, gosza_m, jagodzia133 - dzieki za odpowiedzi ![]() ![]() Tylko nie wiem, czy Panie bylyby chetne do robienia zdjec, bo sama bym sobie nie zrobila :P No chyba, ze w lustrze, ale wolalabym nie :P No a one pomoglyby mi to wszystko na siebie zalozyc, co? :P Jakbym miala zdjecia, to NA PEWNO bym sie pochwalila ![]() gosza_m - do przymarek czy jakis konkretnych juz zakupow to na pewno nie poszlabym sama! Wiadomo, jak w kazdym sklepie, im zalezy na sprzedazy, wiec beda zachwalac wiekszosc sukni. Mam tylko nadzieje, ze szczerze powiedza w czym mi do twarzy, a czego powinnam unikac .. Chatka - masz racje, ze ani Mama ani Przyjaciolka za mnie sukni nie wybierze, ale nie wyobrazam sobie zakupy sukni bez ich opinii. No bo kto mi szczerzej niz one powiedza, czy w czym wygladam dobrze, czy nie? ![]() ![]() Co do wymarzonej sukni, to owszem, mam ja, ale nigdy jej nie mierzylam, wiec nie wiem jak bedzie na mnie wygladala, wiec po prostu nie wiem, czy jest dla mnie ![]() ![]() ![]() niut0 - nie wyobrazam sobie takiej sytuacji! Od razu mi sie Pretty Girl przypomina! Ja w sumie tez mlodo wygladam, na mniej niz 22, ale mam nadzieje, ze tak mnie nikt nie potraktuje :P Tym bardziej, ze na Zachodzie sluby w mlodym wieku juz dawno przestaly zaskakiwac ![]() NightButterflyVIP - madrze prawisz ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do porodu, to na pewno w szpitalu .. Wole miec pod reka calaa grupe lekarzy i profesjonalny sprzet jaki tylko (odpukac!!!!) bedzie potrzebny .. ![]() Uciekam dziewczyny po umieram ... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tenebrosko witaj ![]() Mmmm urządzanie własnego domku.... marzenie ![]() ![]() Dotk4 - ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Też załapałam doła. Miałam iść dzisiaj pierwszy dzień do pracy. Przychodzę i okazuje się, że nie ma mnie na liście pracowników i nikt nic na ten temat nie wiem. Tyle czasu szukałam pracy i znowu klapa :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.