|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
eirene slodki maluch
a ja po wizycie mam 2 cm rozwarcia, skurczy mnostwo, bole krzyza niunia wstawiona w kanal wod dosc, ale bez przesady jest donoszona, wazy 3 kg i lekarz powiedzial, ze nie dosc, ze to sie moze wydarzyc w kazdej chwili, to ze spokojnie juz moge rodzic bez nerwow wsyzstko w jak najwiekszej gotowosci wiec meza uswiadomil, ze nalezy byc przyszyokwanym na maxa poki co jesli dotrrzymam w piatek mam ktg
|
|
|
|
#4652 |
|
Raczkowanie
|
ja mam przygotowane body z dlugim + spioszki lub misiowego pajaca, do tego czapeczka i kocyk
i na wszelki wypadek mam jeszcze zapakowana bluze dresowa na polarku ale nie wydaje mi sie zeby byla potrzebna wszystko spakowane i wsadzone do nosidelka zeby TZ nie musial szukac po szafach
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W zanadrzu oczywiscie bedzie kocyk badz spiworek do fotelika
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
Aha, czyli tak jak myslałam w sumie.. nie ma co przesadzać chyba z ubiorem, bo w zasadzie juz jest całkiem ciepło na dworze no i z drugiej strony to tylko ze szpitala do samochodu i z samochodu do domu
Ale sie ciesze, że już tak blisko - niedlugo już wszystkie przeniesiemy sie na odchowalnie z naszymi maluszkami |
|
|
|
#4655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy ile pochodzisz z takim rozwarciem A noz tobie sie uda ?![]() U mnie spokoj i cisza, Nino czasem sobie podokazuje, czasem mnie poboli spojenie jak za dlugo jestem na nozkach ale tak to to zupelnie nic Nawet czopa 1 mm nie uwidzisz No ale kto powiedzial, ze bez tego nie urodze przed terminem ![]() Ktoras z mamusiek chyba miala taka niespodziewana zmiane akcji z biernej - a raczej zerowej - na super aktywna? Chyba Montii
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-04-06 o 21:48 |
|
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam wg zaleceń szpitalnych kaftanik z długim, pajaca welurowego (na 56 ledwo co znalazłam...), czapka i kocyk, w razie czego TŻ-owi każę jeszcze przywieźć taki wełniany długi sweterek superciepły
zachwycona nim jestem, od siostry dostałam dla małego ale może nie być okazji, żeby ponosił, w końcu coraz cieplej się robi!idę spać, a jutro do gin na 10-tą, nie sądzę, żeby cokolwiek się ruszyło, ale może mnie zaskoczy
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
A............. ja też chcę rozwarcie
![]() Kurczę Tż śpi, młoda nie ![]() I jak ma Baśkę z brzucha wyganiać |
|
|
|
#4658 |
|
BAN stały
|
Kurcze ja mam pajac /taki cienki/ body i pajac taki gruby na podpine z polarku cos jak kombinezon ale to chyba za goraco mu bedzie sama juz nie wiem...
|
|
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- tż już śpi obejrzałam YCD i też idę chyba spać![]() dobranoc dziewczynki
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiscie zmeczony... moja to jak po maratonie wygladala w pierwszy dzien hehZ 80,5kg zostalo 73,5kg czyli 5 zostalo do starej wagi i pozniej kolejne 4-5 zeby tajka byla szczesliwa;p Jutro zwaze sie ponownie. Niestety po 5 dniach dostalam mleko co srednio mnie cieszy. Jutro wizyt poloznej i moze pierwszy spacerek, bo cieplutko tutaj. Chyba nie dalabym rady juz czekac na porod wiec zycze wam duuuuzo cierpliwosci ![]() Blad na 1szej stronie Lenka urodizla sie w 42tc i polozna zle zmierzyla, mala ma 53cm ![]() Zdjatko mojej Lenki z dzisiaj
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
aja póki jeszcze z nami jesteś
zmień tajce na pierwszej stronie i kosmisia napisała na odchowalni, że urodziłą synka, ale kiedy jak i ile mierzy nic nie napisała![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- śliczna dziewczynka
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
jaka modniacha z Lenki
![]() ja nie wiem, jak jutro mała ubrać na wizytę u lekarza, bo te grube kombinezony to chyba za cieple już są. Może bodziak plus dwa pajace
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie! Mam chwilke czasu wiec moge opisac moj porod
Ogolnie trwal 4godz 55 minut. Bylo ciezko mimo wszystko, podziwiam kobiety ktore rodza o wiele dluzej![]() Wszystko zaczelo sie wieczorem 31.03. Okolo 22:30 odeszly mi wody, w przeciagu 15 minut znalazlam sie w szpitalu, podlaczyli mnie pod ktg ale wyszlo ze nie mam skurczy i trzeba czekac. Decyzja zapadla ze o godz 7 rano 1kwietnia dostane kroplowke. Jakos minela noc, nie moglam spac chociaz polozne mowily zeby sie przespac bo pozniej trzeba bedzie sie mocno wysilic. W nocy parokrotnie podlaczali mnie pod ktg ale nadal skurcze byly male. O 7 rano dostalam oxsytocyne na skurcze. Bole rzeczywiscie sie zaczely, po godzinie zostalam zbadana ale sie okazalo ze nie ma rozwarcia, tak jak przed kroplowka byly 3 cm tak i po jest tyle samo ![]() Dzieki niemu akcja sie zaczela. Po pewnym czasie rozwarcie bylo maksymalne. Zaczely sie bole parte Kazano mi przec na 3 razy ale juz przy trzecim razie nie czulam skurczu i nie mialam sily, glowka wchodzila w kanal i sie cofala, polozne sie tym denerwowaly i ja tez. Za ktoryms razem juz sie zawzielam i parlam mimo braku odczuwalnego skurczu, bolalo ale wiedzialam ze to juz tylko chwilowe. Udalo sie! Dzidzia przyszla na swiat! Polozyli mi ja na brzuchu i kazano dotknac, bylam w szoku! Kiedy nadal o tym mysle lzy naplywaja mi do oczu, to cudowne i piekne!Jak teraz mysle chyba nie bylo najgorzej chociaz bolalo jak cholera ale musi bolec. Teraz tez boli naciecie, obkurczania macicy jakos nie odczuwam, ale juz jest dobrze Ciesze sie ze mam to za soba i Natalka jest ze mna, jestem w niej zakochana Natalka mierzyla 53 cm i wazyla 3170! A oto jej zdjecia
|
#4664 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim narodzin swoich malenstw!
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
agus87
super Chociaż mój gin od miesiaca gada, że w każdej chwili... ![]() tajka przecudna niunia kaśkago7 byłaś dzielna cudna Natalka Wstałam niedawno, na sniadanie robie jajecznice na szynce. Chce ktoras?
|
|
|
|
#4666 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() Natalka sliczna Aja - zgadzam sie z Toba - TEZ CHCE MIEC JUZ ROZWARCIE!!!! z tym ze Ty juz przeterminowana a mi jeszcze kilku dni brakuje ale i tak ![]() nocka spokojna tylko obudzili mnie przed 8 robotnicy bo plataja sie na dole i robia babci pokoj po tamtym kominowym remoncie niby cieplo ale pochmurno i deszczowo i nic mi sie nie chce - dobrze ze mam obiad z wczoraj, tylko dogotowac ziemniaczki i sprawa zalatwiona ![]() ehhh... chyba skoncze to nieszczesne prasowanie - w koncu jutro zaloze nowe pranie to trzeba zrobic miejsce brzuch mnie boli... dosyc mocno
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za komplementy
to nawet zdjęcia nie oddają tego jakie te włosy gęste hehe i takie czarne prawie szkoda że się wytrą ![]() a co do ubioru faktycznie tam tak ubierali ciepło a na sali tak gorąco na dodatek... opatulony biedny leżał potem po 1 dobie już lepiej było. Agus87 trzymam kciuki za postęp akcji ciężko bylo ale warto ![]() śliczna córeczka
|
#4668 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka88, ślicznotka mała
kaskag07, cudna malutka
|
|
|
|
#4669 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Odnośnie ubioru ja planuję ubrać w pajac pod spodem bodziak czapeczka skarpetki niedrapki ( w razie co mam spakowany pajac z polaru i jeszcze kombinezon - ale sztruksowy ) i taki polarek do fotelika i kocyk mam . Wszystko już mam spakowane do torby w razie co tż bierze całą torbę dlatego że i ja wolałam wszystko przygotować bo on by nie wiedział co zabrać a nie wiadomo jako pogoda będzie u nas w tej chwili jest tak że jeden dzień jest ciepły drugi chłodny i mocny wiatr więc trudno przewidzieć niby ze szpitala do samochodu nie jest daleko ale pod samym szpitalem stanąć nie można bo jest zakaz i będzie trzeba przejść na 2 stronę ulicy a do pasów jest kawałek i do tego 3 światła. Z samochodu do domku to już jest mały skok ![]() Cytat:
mam to samo tylko że 4 cm i brak skurczy jak na razie . a główka jest bardzo nisko . Pamiętam ostatnio że Pani gin ze szpitala jeszcze wtedy jak rozwarcia nie miałam a główka już była nisko że trudno im wagę dziecka podać mówiła że jak tylko skurczy dostanę i będą regularne natychmiast do szpitala bo może pójść bardzo szybko (oby mam taką nadzieję ) A teraz główka jest jeszcze niżej Niby mówią że tp nie dotrwam a mam na 16, a ja się zastanawiam - bo czasem tak lekarze mówią i mówią a i tak czasem nawet przenosić można ... Ale jestem dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() Jest urocza Cytat:
Widać że łatwo nie było ale dałaś rade Śliczna Natalka A u mnie noc spokojna Chociaż muszę się przyznać że z tż po raz pierwszy po 9 miesiącach zdecydowaliśmy się na sex. Dziwnie było z tym brzuchem Może coś po tym się przyspieszy mam taką nadzieję
|
|
|
#4670 |
|
Raczkowanie
|
Kasia śliczna Natalka !! Fajnie, że masz już ją przy sobie
rodziłas w którymś z częstochowskich szpitali ??? U mnie noc też spokojna ale wstawałam chyba z 4 razy siku od 1 w nocy;/ A już był spokój.. i od rana znów te dziwne bóle w krzyżu Popołudniu mam wizyte, zobaczymy co lekarz powie, może coś się zaczyna powoli przygotowywać (oby) Póki co zmykam do pracy - nie muszę, ale może dzięki temu Szymon zdecyduje się szybciej opuścić brzuch |
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien doby
Cytat:
piszecie, ze tez macie rozwarcie ja procz rozwarcia mam tyle skurczy, ze szok nieregularne poki co wczoraj po powrocie od gina przez 4 godziny skurczy 15 ale nieregularne dzisiaj od 9.30 juz 3 byly tez nieregularne resztki czopu wypadly, wiec chyba sie rozwarcie powieksza ![]() dzieki za kciukasy
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna Natalka, gratulacje
![]() u mnie w szpitalu ostrzegali przed dolarganem, ze ma jakies skutki uboczne dla dziecka, ale juz nie pamietam jakie
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczynam sie coraz bardziej denerwowac tym porodem,dzis jestesmy umowieni o 16 z mezem w szpitalu rydygierze w Łodzi z pania dyrektor okazało sie ze to jakas dalsza rodzina nasza,ma nam pokazac porodówke ,przekazac lekarzowi mnie aby sie mna zajoł , porobic badania .Troche tak głupio bo nie znam kobitki ale mama mówi ze bym szła warto wykorzystac znajomosci.Napisze wam jak wróce---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
mamy termin ten sam
|
||
|
|
|
#4676 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam dalej doła
![]() przestałam wierzyc ze urodze przed swietami - w koncu zaplanowalam sobie na niedziele wielkanocna impreze w domu z okazji urodzin TZ-ta i narodzin zajączka - wiec skoro zaplanowalam to nie wypali skonczy sie na planie awaryjnym ustalonym wczoraj z gin ze przed swietami pojde do szpitala i tam spedze cale pod jakas kroplowka a maly gremlin urodzi sie pewnie zaraz po
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety, ja dalej 2w1 i nie zanosi się na zmianę.
Zaczyna mnie to trochę wkurzać, bo bym chciała już. Nawet po tym masaży szyjki u gina żadnego plamienia, nic. Uparciuch mały - po mamusi
|
|
|
|
#4678 |
|
BAN stały
|
Hej babaczki
Wpadlam tylko powiedziec ze jade na IP Chyba wody mi sie sacza juz w nocy wstawalam z 5razy ale myslalam,ze to chyba nie to ale teraz sama nie wiem-jade sprawdzic mam nadzieje ze dzis mnie nie zostawia bo dopiero w poniedzialek powinnam miec cc Trzymajcie kciuki zebym dzis jeszcze wrocila ;-)) |
|
|
|
#4679 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sliczna corciaCytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw sie, to tylko pare dni, ktore w gruncie rzeczy dadza ci najpiekniejszy prezent - twoje dziecko ale w gruncie rzeczy - nie znasz dnia ani godziny, wiec nic straconego jeszcze ![]() Ja dzis mialam kiepski poranek ![]() musial mnie zaniesc na fotel, ja oddychalam jak ryba wyjeta z wody, krecilo mi sie w glowie, blada jak sciana... Z dzidziem bylo ok, bo brzuch mi nie twardnial a on sam sie troszke ruszal ale ja bylam po prostu zdechla Polozyl mnie w koncu na lozku, i po jakiejs godzinie przeszlo, troche drzemalam... Teraz wygladam potwornie, robotnicy pewnie mysla, ze falszywy alarm porodowy albo cos, no ale nic to. Niech mysla, beda pracowac szybciej ![]() a najwazniejsza informacja dnia to to, ze wczoraj wygralam aukcje na moj wozio!!!!! Dokladnie zaplacilam polowe oryginalnej ceny ze sklepu. Ok, uzywana ale mysle, ze wszystko jest nadal ok i posluzy i nam
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Becherovka - ja mam też takie przeczucie, że święta spędzę pod kroplówką
a najlepsze jest to, że jeszcze tydzień temu miała wszystko co przepowiadało poród - skurcze, ból brzucha, silne upławy, czułam nisko główkę ( wszystko o czym pisały dziewczyny wyżej) a od niedzieli wszystko przeszło - czuje się jakbym w ciąży nie była
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

?
Nawet czopa 1 mm nie uwidzisz

a najlepsze jest to, że jeszcze tydzień temu miała wszystko co przepowiadało poród - skurcze, ból brzucha, silne upławy, czułam nisko główkę ( wszystko o czym pisały dziewczyny wyżej) a od niedzieli wszystko przeszło - czuje się jakbym w ciąży nie była