|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Olusiaa, dokładnie, ja jestem tego najlepszym przykładem- miałam rodzic 22 lutego niby, a urodziłam 1 kwietnia
![]() prunelle-pamietaj, żeby cie nie zbyli tym ktg, domagaj się tez kontroli wód płodowych
|
#4712 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję zakupu wózka czekamy na fotki ![]() Cytat:
a ja zmęczona jestem jak nie wiem co ... posprzątałam,odkurzyłam pomyłam lustra, zamiotłam, pomyłam podłogi a teraz obiadek robię i czuję że mi gorąco
|
|
|
#4713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, może się okaże, że się ginka pomyliła i maluch zechce wyjść przed świętami ![]() laseczkaa, podziwiam za to sprzątanie, ja z tym brzuchem ledwo odkurzę ostatnio i już mi ciężko
|
|
|
|
|
#4714 |
|
BAN stały
|
Wrocilam ;-)
To nie wody-chwala Bogu ;-) Ale chcieli mnie zostawic-na to moje mega nadcisnienie ale nie wyrazilam zgody Jak by sie cos dzialo mam jechac do nich i dzis bedzie CC/ALE JA SIE DOBRZE CZUJE ;-))/ zrobili mi ktg i wszystko inne i w jak by wszystko bylo ok kazali przyjechac na CC tak jak sie umawialismy 11 ;-) Ide cos zjesc bo padam z glodu ;-) |
|
|
|
#4715 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
uff, teraz mam czas na nadrabianie
![]() Cytat:
Cytat:
czasem i tak trzeba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie z jedzeniem nie ma reguly...sa dni, kiedy wciagam jak odkurzacz, a sa i takie gdzie zmuszam sie do jedzenia ze wzgledu na malego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od położnej - szlag ale mnie przebadała
![]() :pa la: Ale powiedziała, że tragedii nie ma - rozwarcie nadal na dwa palce - szyjka złagodzona dalej i skrócona, główka nisko. Więc jest szansa na przyszły tydzień. Kazała wykorzystac tż - bo podobno tylko tak nam mogą ulżyc przed porodem (rozmasowanie szyjki No i jest minus - jak nie urodzę do wielkiego czwartku (tydzien po terminie) to obojętnie czy święta czy nie - mam przyjechac do szpitala na wywoływanie.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-04-07 o 16:37 |
|
|
|
#4717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciężko mi jest, ale jakieś zakupy trzeba zrobić no i do us musiałam podjechać, wczoraj miałam odpoczywać, to umyłam oknoale ja wszędzie jeżdżę samochodem, bo tak to nigdzie bym nie doszła, bo już za bardzo boli podbrzusze ![]() przygotowałam obiadek, wystarczy wstawić do piekarnika i jeszcze duszę pieczarki na jutro, będą zapiekaneczki a teraz lecę dalej wyszywać, bo przez to moje latanie mały wyjdzie a tu metryczki nie będzie
|
|||
|
|
|
#4718 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za CC zgodnie z planemCytat:
i obyś nie musiała jechać na wywoływanie, pogadaj z maluchem, może posłucha![]() Cytat:
u nas dzisiaj kurczak z rożna ![]() kurczę ja nie mam samochodu i jakbym się przeterminowała to tak jak traicionera autobusem bym musiała codziennie na to ktg jeździć, wrr, Krzysiu, bądź grzecznym chłopczykiem i nie rób mamusi takiego świństwa! Samma Mia, wiesz, mogę Cię przepuścić, bylebym tylko sama na wątku w końcu nie została
|
|||
|
|
|
#4719 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli w poniedziałek masz cc
|
|
|
#4720 |
|
BAN stały
|
Kurczaki a ja znow krwawie po badaniu ;-//
Jak tylko ginka ruszyla w srodku to zaczelam krwawic ;-// Nie wiedziala na poczatku na paskach od wod jaki przez to wynik bo i rekawiczki i paski we krwi były ;-// Dziewczyny jak ja sie ciesze ze to juz tak niedlugo ;-)))) Zebym tylko do poniedzialku z tym moim nadcisnieniem wytrzymala i bedzie git ;-))) |
|
|
|
#4721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szyjkę też mam zgładzoną i główkę nisko mi mówili że tp nie powinnam dotrwać a mam na 16.Czyli położna powiedziała ze molestowanie tż pomoże przyspieszyć poród ? czy zwiększyć rozwarcie czy jaki efekt dać ?
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
rozrusza szyjkę i powinno postępowac rozwarcie + że podczas seksu wydziela się coś tam co przyśpiesza - chyba wczoraj dziewczyny o tym pisały na forum.
O Aja pisała "Oksytocyne wydziela nasz organizm przy pobudzeniu seksualnym..." i podobno przy stymulacji brodawek. A na skurcze to jakby było rozwarcie już większe to można się pokusic o lewatywę - ale mówiła, że tylko pod jej kontrolą. http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/G...in-porodu.html to dziewczyny kiedyś wklejały i chyba coś w tym musi byc skoro położna mówiła podobnie.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-04-07 o 17:16 |
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja nie mam swojej położnej więc ciężko od kogoś cokolwiek się dowiedzieć
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko TŻ się nie wzbrania, trzeba wykorzystać
![]() Mój się niestety nie daje. |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
rodzić dziewczyny i do nas na odchowalnię marsz!
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
odezwała się ta, co ledwo zdążyła przed terminem
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
mam wrażenie,że rodziłam wczoraj a to już 5 tygodni
|
#4728 |
|
Raczkowanie
|
Ależ Monti - ja o niczym innym nie marzę !!!!!
znów mnie przeczysciło ale to tez może z nerwów ze nic sie nie dzieje - zawsze tak reagowałam na stres a poza tym wkurzają mnie dzis smsy i telefony co słychac i czy juz urodziłam ![]() znów mi się jeść chce...
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o niczym iny nie marzę
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tak, te ciagłe pytania są dobijające
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Samma mia- mam nawet na pamiątkę skierowanie na patologie z 22 lutego, ze niby poród przedwczesny
![]() wtedy niby miałam 1 cm szyjkę, a w dniu wywoływanego porodu, tydzień po terminie-2,5 ![]() Krusiak- ja tez po każdym badaniu krwawiłam pod koniec ciąży prunelle- ja przecież nawet do porodu niechcący podjechałam komunikacja miejska, wiec wiesz zgubiłam gdzieś nianie elektroniczna i totalnie nie wiem, gdzie może być
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra Monti-namówiłaś mnie!
Jutro jade na cc!Prosze o trzymanie kciuków!W załaczniku moje ostatnie brzuszkowe zdjęcia,nastepnym razem będe już bez niego na wizażu
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
boskie foty, coralady
ale po ciąży tak od razu brzuszek nie znika ![]() ja teraz mam taki jak w piątym miesiącu mniej więcej, tylko taki miękki jest, bo to już sama macica, bez wód płodowych i dzidzi.
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam obiecany opis porodu coś mi się nie chce cały załadować więc sorki za post pod postem jakby co
![]() więc tak jak już pisałam w sobotę 2 kwietnia zaczęłam czuć nieregularne skurcze raz były co 10minut raz co 3. pojechaliśmy na ip ale o tym już pisałam lekarz odesłał mnie do domu bo miałam tylko 1cm rozwarcia. całą noc się męczyłam i co szłam do toalety to na wkładce miałam mega jakiejś wodnistej wydzieliny. parę razy była podbarwiona krwią. potem zauważyłam że chyba odszedł mi czop sluzowy. no i rano jak wstaliśmy pojechaliśmy do szpitala. przyjęli mnie na oddział lekarka mnie zbadała i mówi że rozwarcie nadal na 1cm. położyli mnie na sali przedporodowej podłączyli pod ktg tam skurcze dochodziły do 80% a ja umierałam z bólu. jak tylko zaczynał się skurcz to zaczynałam liczyć sekundy które wydawały mi się wiecznością. no i skurcze trwały do 40sekund. ok 15 przyszła położna i mówi że zbada mnie czy cos ruszyło. wsiadam na fotel a ta do mnie że tu już są 3cm rozwarcia i mam brać swoje rzeczy i przenosić się na porodówkę. ucieszyłam się i mówię do niej czy mogę już do męża dzwonić żeby przyjeżdżał. najwyżej jak to fałszywy alarm to pojedzie z powrotem. ona mówi do mnie: już nie pojedzie tż zaraz przyjechał za 20minut ja już siedziałam na piłce i się kołysałam pomagało to w skurczach bardzo. no i tak sobie siedzieliśmy położna w tym czasie zadzwoniła po położną tą naszą ze szkoły rodzenia aby uczestniczyła przy porodzie bo ja chciałam w wannie siedzieć. ona przyjechała ok 16-16,30 zbadała mnie i mówi: no napełniamy wodę do wanny jest 6-7cm. normalnie w szoku byliśmy tż aż zaczął skakać z radości na tę informację weszłam do wanny i powiem szczerze że to była najprzyjemniejsza część porodu. nawet nie czułam skurczu kazała mi liczyć a ja nie wiedziałam kiedy początek a kiedy koniec... puscili mi bąbelki i tak sobie leżałam ok 40minut. no i potem już tak przyjemnie nie było położna stwierdziła rozwarcie na 9cm więc ja happy że już prawie koniec a była gdzieś 17-17.30 nie pamiętam dokładnie. no i położyłam się na łóżku najgorsze dla mnie było jak mnie badała na skurczu. mimowolnie zaciskałam wszystkie mięśnie a ona tylko powtarzała żeby się rozluźnić i oddychać. a ja tylko powtarzałam że się staram ale to nie łatwe. tż nie mógł patrzeć na mnie jak cierpię w pewnym momencie poszedł i powiedział żeby mi cesarkę zrobili że on zapłaci bo ja się wykończę. no ale nic nie wskórał. ja leżałam i umierałam a rozwarcie nie postępowało w ogóle w końcu podjęli decyzję o podaniu oksy. i się zaczęło na dobre. szczerze mówiąc nie pamiętam tego teraz ale to był armagedon hehe tż wyszedł już bo ja krzyczałam że już mam parte a to nie były parte tylko ja po prostu żeby sobie ulżyć parłam bo wtedy robiło mi się lepiej. no i on stał już na korytarzu. w końcu kazały mi przeć naprawdę jaka to była ulga... wtedy nie czuje się bólu i skurczu tylko po prostu wielki wysiłek trzeba włożyć w to. niestety mały nie chciał główką przechodzić ja parłam z całej siły a ten nic. przyszła lekarka i zaczęły między sobą gadać że założą vacum (była gdzieś godzina 21.) oj tak się zaparłam wstąpiły we mnie nowe siły. o 21.15 mały w końcu wyszedł. bolało tylko jak już wychodziła główka przy samym końcu. pierwsze co jak go wyciągnęli powiedziałam: płacz kochanie płacz. i zaczął kwilić i płakać jak go położyli mi na brzuchu to po prostu wszystko zniknęło tej ulgi i radości nie da się opisać po prostu się nie da. zaczęłam płakać z tego szczęścia i nie mogłam uwierzyć że jestem po. cudowne uczucie naprawdę. w sumie rodzenie łożyska nie bolało musiałam trochę poprzeć tylko że już siły nie miałam ale położna ciągnęła za pępowinę i szybko poszło. no i nacięcie krocza czułam a myslałam że nie poczuję nawet z tego bólu nie bolało ale zaszczypało no i szycie też do najprzyjemniejszych nie należało ale patrzyłam na mojego skarba jak go mierzą ważą i te inne rzeczy przy nim robią to nie koncentrowałam się na bólu zaraz szybko ściągnęli mnie z łóżka żeby posprzątać bo inna dziewczyna już zaczynała przeć a ja leżałam z Oliwierkiem w drugiej sali i tż był przy nas i się zachwycaliśmy ![]() potem przewieźli nas na salę i do 4 rano miałam małego przy sobie w ogóle nie spałam podczas porodu i zaraz po nim stwierdziłam że to bzdura że się szybko poród zapomina że tego bólu to nie zapomnę do końca życia do tzta nawet powiedziałam: nigdy więcej takiego porodu teraz tylko cesarka ale już na drugi dzień nic nie pamiętałam i teraz też mam mgliste wspomnienie z tego okresu w ogóle nic nie pamiętam faktycznie mam nadzieję że nikt się nie przestraszył
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Coralady - oczywiście, że będziemy trzymac
Ja mojego TŻ też bym wykorzystała ale on przez ostatnie 4 tyg jest w domu tylko od pt-ndz i bałam się, że np go wykorzystam a w poniedziałek /wtorek dostane skurczy jak go nie będzie - ale teraz od jutro to pierdzielę, wolę rodzic sama z położną bez niego - niż po terminie z nim/położną/kroplówką z oxy i innymi bajerami. Laseczka - ja zanim trafiłam do tej położnej to też nic nie wiedziałam bo od gina to się nic nie dowiem a położna to położna jednak. Ale za to jak mnie dziś przebadała.... nawet usiąśc na tyłku nie umiem ![]() traicionera - Ty to musisz byc niezły zakręt - ale mega pozytywny. Z porodówki pisała, zaraz po porodzie też, w połogu aktywna jak przed porodem - mamoooo skąd Ty bierzesz tyle sił brawoooooEirene - dzięki za opis, dla Mamusi, że dała radę i teraz o tym jest w stanie napisac. Gratulacje jeszcze raz
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-04-07 o 19:50 |
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene-dzieki za opis porodu, ja tam się nie przestraszyłam
![]() Mirabilka- ja z porodówki jeszcze smsy pisałam do koleżanki, ze właśnie pęcherz przebity, ze wody sobie płyną, ze zaraz oksy będzie podawana ![]() A od porodu to w sumie prawie nie śpię i nie dlatego, ze nie mogę, tylko mi się nie chce jakoś, wole sobie coś porobić czy posiedzieć z niunią. Najgorsze jest to, ze jak się śmieję, to zawsze czuje, ze mi za chwilę szwy puszczą
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety, nie wiem kiedy wejde.
Znów siadł mi laptop Teraz jestem u siostry, może jak jutro bede to luknę co sie dzieje |
|
|
|
#4739 | ||||
|
Raczkowanie
|
cwaniara
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To znaczy z tymi zarcikami, nie z oksy
|
|
#4740 |
|
Raczkowanie
|
a u mnie była taka burza że aż mi prąd wywaliło i nie wiem czemu kompa potem nie mogłam uruchomić
Eirene - dzięki za opis - wzruszyłam się jak czytałam ![]() poza tym znowu mnie przegoniło do kibelka ostatnie tygodnie z zaparciem i dziś wręcz przeciwnie jak to mówią: jak nie urok to sraczka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

Aaa, no i znowu schudlam o 1kg co dla niego rowniez bylo objawem.

.
czekamy na fotki