|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Natka dowiedz się bo u mnie na prywatnej uczelni było i jest coś takiego bo przed chwilą sprawdzałam. Teraz jestem na państwowej i również jest
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
jej ale się nudzę.......... ![]() chyba zaraz pójdę nastawić pranie i zorbię sobie jakaś maseczkę...... na dworze pochmurno szaro, buro i smutno......co tu robić?
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
a jak jest z tym ubez. PZU moge sie teraz ubezpieczyc i liczyc na jakas kaske po porodzie?
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- o widzisz, wlasnie doczytalam o tej karencji teraz wiec pewnie du*a zbita. Szkoda...
|
|
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
I ja sie nudze
Ja mam zgage po cebuli , tak mi sie wydaje ,Bo jak zjem salute z cebula, czy wczoraj krokiety to myslalam ze sie zapale, cos strasznego. U nas pogoda sliczna , posiedzialam troche w praku z ksiazka i troszke opalilam sobie dekold. Teraz trzeba uwazac, musze sie w jakis krem uzbroic ... A tak wogole to Witam . No I lady brzuszek z kreska , hihi , u mnie tez sie pokazuje kreska I tez owlosiona . Wczoraj jak sie kapalam przyszed T do lazienki no I z tekstem: Nie bylem dwa dni jak sie kapiesz a Ty coraz wieksza- straszny. Powiedzialam ze nie jem slodyczy , ale juz dzis o tym zapomnialam no I slodkie jadlam. |
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Firmy ubezpieczeniowe bardzo się "ubezpieczają" i wcale nie są chętne do wypłaty takich świadczeń, ten okres karencji to pewnie min rok.
Poradźcie co na zgagę, tak mnie piecze zaraz oszaleje |
|
|
|
#3820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też co chciałam zobaczyć jak brzuszek się rusza to urwisek mały nie pokazał jak wariuje, ale w końcu go nakryłam i niesamowite uczucie Cytat:
Ja i tak jak jadę w miasto to autem, więc mnie mała gondola problemu nie sprawi raczej. U mnie nikt nic nie mówił, że kupią wózek że pierwszy wnuk, więc wiesz na nic się nie nastawiałam ![]() Pewnie z czym innym się zaoferują. ~~*~~ Oliweczka Ja kupuje takie preparat mojemu kotkowi, kosztuje mnie to 20zł. W tamtym roku kupiłam ok maja-czerwca i całe lato nie miała kleszczy , a siedzi wiecznie na dworze Cytat:
taka dziewczynę jak na avatarze ![]() Włosy mam podobne tylko, że blond i czekam na moje szatynkowe ![]() Ślicznie! ~~*~~ Pieleszka to zapraszam na badanie krzywej za mnie ![]() Ja też się boję właśnie że mnie ale jestem dobrej myśli !Cytat:
![]() ~~*~~ A jak się załatwia te becikowe?! Gdzie się idzie, co się robi itd?! Ja jestem ubezpieczona jeszcze w pracy i mam nadzieję, że nie będę miała większych problemów ![]() Moja kuzynka pytała się o ubezpieczenie w PZU i jakby chciała coś od nich dostać to koleś im wyliczył, że od 1 miesiąca jakby płaciła ubezpieczenie po 60 zł to za urodzenie dostanie 600zł No i karencja 9 miesięcy ![]() wiec stwierdziła że to samo ją wyjdzie jak by odkładała od 1 miesiąca! ~~*~~ Ciuszki są piękne Ja już nie mogę patrzeć bo mój limit się skończył ![]() CZY TO NORMALNE ZE CO 2h CHCE MI SIĘ JEŚĆ?!! |
||||
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na zgagę mleczko wypij albo reni (dozwolone w ciąży) |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też powinnam porobic porządki w szafie i komodzie, ale tak sie ociągam bo chyba w majowy łikend będziemy robic przemeblowanie w pokoju żeby przygotować kącik dla maluszka i tak to odkładam ![]() Też mi się nudzi bo mąz w pracy i zostaje po godzinach wiec moze koło 19 dopiero będzie ![]() Zaraz sobie idę ziemniaczki wstawić bo mnie naszła ochota dzisiaj na ziemniaczki z koperkiem + jajeczko sadzone + kefirek
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
drugie becikowe to z urzędu gminy chyba, uzależnione od dochodów a raczej ich braku-504 zł na miesiąc na osobę jeśli się nie mylę
ja też się nudzę , ale na szczęście za godzinkę mężuś wraca i będę zaraz ziemniaczki stawiać i schabowe i mizerię robić i tez mam dziś dzień jedzenia, non stop mi się czegoś chce , przed chwilą zjadłam dwie kanapki z pastą jajeczną !!! ale pewnie w poniedziałek na wizycie dostanę "kopa" do zaprzestania obżarstwa jak stanę na wagę !!! ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- ja w zasadzie też powinnam się zabrać za porządki w domu no i muszę zrobić konkretne podsumowanie ciuszków dla Szymka, mam tego od groma i inwentaryzacja by się jakaś przydała ale się nie chce ... |
|
|
|
#3824 |
|
BAN stały
|
Meszsares
Zmalowana ja tam uwielbiam mieszkanko Filipa a za te kreskę to nawet bym kredyt hipoteczny wzięła Jak mnie jelita bolą po jedzeniu.Nienawidzę robić kupy I do porodu co dzień muszę? ![]() Patyczki z ogranicznikiem kupuję zawsze-uwielbiam je. Gaziki zwykłe najtańsze jałowe w paczuszce coś koło 100 sz(nie mam sił wstać i sprawdzić)-czy to do pępuszka,czy oczu... Ceratki nigdy nie kupowałam bo odparzyć moze i ja bym we folii nie spała. Ale jest jakaś nakładka na materac ale droga,nie pamiętam tylko jaka i za ile ale ona ponoć "oddycha". Okrycia kapielowe mam i sie sprawdzaja,ew. miękkie ręczniczki nasze. Pokrowce na przewijak-hmm..miałam pokrowce do kołyski Takze,wg. mnie już spora oszczędnosć bo tego nie kupuję. Zmalowana jasne,ze dziwnie bez brzusia a po Szymku to nawet lekka deprechę miałam,ze nie kopie,że chcę brzuszek i że tęsknię.Nikt tego nie rozumiał bo przecież dzidzię miałam przy sobie a ja ryczę. Becikowe się należy My dostaniemy z dodatkowego ubezpieczenia kasę za małą. Ale karencja trwa dłużej niż ciaża bo pytałam kiedyś dawno a byłam dopiero w 4 tyg,. i nici.Nie da rady. Za to 2 X becikowe + z ubezpieczalni. Na 20:00 jadę do stomatologa.Wypełnienie mi wypadło z kanału ![]() Tak mi zęby idą,ze co tydzień do dentysty muszę by utrzymać zęby w szczęce
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostanę jeszcze pieniądze od burmistrza
Ale to już jest ustalane przez każdy Urząd Gminy oddzielnie. Więc nie wszyscy mogą dostać, należy się dowiadywać osobiście |
|
|
|
#3826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do tego ubezpieczenia PZU ja ma mrozpiske i przy kwocie 60 zl mc kwota po urodzeniu dziecka wynosi 1200 zl okres karencji 6 mc co do becikowego juz sie dowiadywlama co i jak i idzie sie do MOPR-u
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-07 o 17:03 |
|
|
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewno by nie dali na taki cel Cytat:
dokladnie
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a gminnego nie dostane - moje miasto bidne ![]() beata - mi mowily babki z MOPR- u ze na trzy przy jednym dizecku ale jaka tu logika jak ja nie bylam po slubie jesze w 2009 ...bez sensu a swoja doga widze ze nie tylko ja pozno obiad jem
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-07 o 17:05 |
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka jak jesteś zaobrączkowana, a jesteś no to dochód na Ciebie, męża i dziecko liczą. Ale np. jak do funduszu alimentacyjnego składałam to nawet moja mama się wliczała bo mieszkamy razem.
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Madziaranew- ja mam teraz zgagę prawie po wszystkim
strasznie mnie męczy,szczególnie wieczórZaneta- becikowe w Urzędzie Miasta lub Gminy,zależy gdzie należysz.Jak pójdziesz zarejestrowac dzieck do Urzędu,albo mąż/u mnie był mąż/ to tam dostaniesz papiery o becikowe. |
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
To My też się chyba załapiemy na to drugie becikowe z MOPR. Tylko ciekawe jak oni to liczą i z jakiego okresu patrzą na te dochody. Czy z ostatniego roku czy np wystarczy mieć zaświadczenie ile sie zarabia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3832 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Muszę się na wizażu zadomowić. Mam nadzieję że nie potrwa to długo ![]() Od poniedziałku całe dnie siedzę z Elizą, szaleje mi dziewczyna i mnie na basen wyciągnęła. Musiałam z nią 2 godziny siedzieć w zimnej wodzie i nawet nie mogłam wsiąść do jakuzi (jak to się pisze?). Wczoraj nareszcie zaczęłam skakać po lumpeksach i innych sklepach Otwierali nową galerię i w sobotę idę wydać nieco kaski na ciuszki
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie to załatwiać? Ja nawet nie wiedziałam, że takie coś działa ![]() Czy ma znaczenie, że mieszkam z teściami ? |
|
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałabym
MAMY DZISIAJ STUDNIÓWKĘ ![]() ![]()
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
sygine no to impreza jak się patrzy
![]()
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do becikowego
1.jest dla wszystkich 2.dla osób które nie przekraczają na osobę 500( ileś zł).Brane są dochody za rok 2010 i dzielone przez liczbę osób( męża, żonę i dziecko). Trzeba mieć dochody z Us za rok 2010. ja w poprzedniej ciąży płaciłam ubez 56zł/miesięcznie a dostałam 800zł mój M jest na grupowym ok 35zł płaci i dostał 600zł.Karencja zazwyczaj 9 miesięcy. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-04-07 o 17:27 |
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://slask.naszemiasto.pl/serwisy/...atek,id,t.html Znalazłam takie coś
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-07 o 17:28 |
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno małe pytanie,
jeżeli mój mąż pracował w zeszłym roku w Austrii i w PL sie rozliczył, że nie miał po prostu dochodów, to te dochody z Austrii się nie liczą? Bo teretycznie tylko Ja pracowałam |
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

zębole