Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-07, 08:12   #901
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Dziewczyny
Dawno mnie tu nie by³o bo coraz lepiej mi siê ¿yje
Czujê siê ju¿ wolna od ED.
A znakiem tego jest np to,¿e ostatnio jadam pierogi,kopytka,nutellê,c zyli wszystko co jest pycha,pycha
Ale nadal brak @ .
Mo¿e to dlatego,¿e mam 170 cm wzrostu i wa¿ê 52 kg.
I ¿e brak t³uszczy w mojej diecie,prawie brak.
Ale có¿,koniec biadolenia i do roboty trza siê wzi±¶æ.

A tak wogóle to chora jestem.Znów mam ostre zapalenie krtani i nie mam g³osu. ;/
Wiêc lipa. ;/

Moje U (dzisiejsze)
I-omlet 2 formaggi (2 jajka,duu¿o startego ¿ó³tego serka,pó³ serka ple¶niowego Turek) sma¿ony na ³ma¶le

II-talerzyk frytek z piekarnika

III-5 kotletów sojowych panierowanych,sma¿onych na oleju z dodatkiem znowu frytek z piekarnika i z ogroomn± ilo¶ci± ogórków konserwowych

IV-jogurt danone z syropem truskawkowy

V-bu³a z serem szynk± i keczupem i spoor± ilo¶ci± ogórka konserwowego

poza tym w ci±gu dnia 1 l soku pomarañczowego Tymbark
i pewnie herbatka wieczorkiem przy telewizorku
a i 1,5 l wody
i jak ?
co by tu dodaæ ?
ten post jest pe³en jakiego¶ zupe³nie niezrozumia³ego dla mnie i nieuzasadnionego optymizmu
jem to, to , tamto i jeszcze tamto
ALE
no brak okresu no i niedowaga
ale co tam, bo jem nutellê !

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 08:46   #902
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Czy moglby ktos ocenic kolejne moje RRRR

espresso + 25 min biegow

SnI 9;00zielona herbata, 200 ml kefiru z 1,5 kiwi, 1/4 puszki tunczyka w sw, 2 lyzki jogurtu naturalnego z 1 lyzkeczka pl owsianych gorskich

SnII 13;00 marchew

Ob 16;00 niecale pol torebki ryzu brazowego z grillowanym schabem, buraki gotowane starte z chrzanem i cytryna

Pod 18;00 2 lyzki tunczyka w sw

Kol salatka z tunczykiem, satala zielona,papryka,pomidorem ,ogorkiem,ogorkiem kiszonym, rzodkiewka

Jak to sie ma do RRR?
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:50   #903
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez orosier Poka¿ wiadomo¶æ
Czy moglby ktos ocenic kolejne moje RRRR

espresso + 25 min biegow

SnI 9;00zielona herbata, 200 ml kefiru z 1,5 kiwi, 1/4 puszki tunczyka w sw, 2 lyzki jogurtu naturalnego z 1 lyzkeczka pl owsianych gorskich

SnII 13;00 marchew

Ob 16;00 niecale pol torebki ryzu brazowego z grillowanym schabem, buraki gotowane starte z chrzanem i cytryna

Pod 18;00 2 lyzki tunczyka w sw

Kol salatka z tunczykiem, satala zielona,papryka,pomidorem ,ogorkiem,ogorkiem kiszonym, rzodkiewka

Jak to sie ma do RRR?
ma siê nijak. prawie w ogóle nie ma wêgli, t³uszczu w ogole brak, dzieñ de facto na puszce tunczyka, warzywach, garstce ry¿u i miêsa i szklance kefiru rano. marchewka na drugie ¶niadanie? a na podwieczorek 2 ³y¿ki tuñczyka? to jaki¶ ¿art?
1000 kalorii to tu napewno nie ma. zag³odzisz siê i dopadnie cie jojo, albo wpêdzisz siê w powa¿ne zaburzenia od¿ywiania.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-04-07 o 11:52
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:53   #904
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ

Jak mo¿na powiedzieæ, ¿e siê jest wolnym od ED, bo zjad³o siê nutellê? Ja równie¿ jem pierogi, domowe ciasta itp., a jako¶ zdrowa siê dziêki temu nie czujê. Przestañ wiêc pieprzyc bzdury, ¿e ED to tylko jedzenie, bo mnie krew zalewa, jak widzê co¶ takiego.
I nie chwal siê niedowag±, bo nie jeste¶ tu sama.
Co do wypowiedzi na temat ED i jedzenia w pe³ni siê zgadzam, ale mo¿e...Winky wrzuæ swój jad³ospis, bo chyba nigdy nie widzia³am i jakie masz BMI? je¶li to nie tajemnica
pozdrawiam
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:01   #905
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Co do wypowiedzi na temat ED i jedzenia w pe³ni siê zgadzam, ale mo¿e...Winky wrzuæ swój jad³ospis, bo chyba nigdy nie widzia³am i jakie masz BMI? je¶li to nie tajemnica
pozdrawiam
Popieram te¿ zawsze by³am ciekawa ^^
Stary 2011-04-07, 13:58   #906
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ

Jak mo¿na powiedzieæ, ¿e siê jest wolnym od ED, bo zjad³o siê nutellê? Ja równie¿ jem pierogi, domowe ciasta itp., a jako¶ zdrowa siê dziêki temu nie czujê. Przestañ wiêc pieprzyc bzdury, ¿e ED to tylko jedzenie, bo mnie krew zalewa, jak widzê co¶ takiego.
I nie chwal siê niedowag±, bo nie jeste¶ tu sama.

Dziêki Winky za opieprz
Tak,po twojej wypowiedzi postanowi³am wzi±¶æ siê naprawdê do roboty (czyt.dodawaæ t³uszcze-@!,wiêcej je¶æ)
Dziêki za takiego kopa,bo jest naprawdê motywuj±cy.
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:49   #907
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U. / R.
1¶n -
ma³a owsianka - dwie ³y¿ki owsianych, ³y¿ka ¿ytnich, pó³ ³y¿ki amarantusowych, pó³ ³y¿ki sezamu, ³y¿ka s³onecznika, 4 suszone morele, ³y¿ka kaszki lnianej. dwie kromki pe³noziarnistego z mas³em orzechowym.
2¶n - jajecznica z dwóch jajek, kromka pe³noziarnistego z szynk±, musztard± i pomidorem.
rowerek, 2 h
3¶n - miseczka twaro¿ku - twaróg pó³t³usty + jogurt, activia ma³a brzoskwiniowa z ziarnami, kromka pe³noziarnistego z szynk± i musztard±, kabanos z indyka.
obiad - porcja ryby na parze z sa³at± i sosem jogurtowym.
kolacja - chyba zjem rybkê z obiadu te¿.

dzi¶ masa chleba, co...
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 14:52   #908
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

Cytat:
Dziêki Winky za opieprz
Tak,po twojej wypowiedzi postanowi³am wzi±¶æ siê naprawdê do roboty (czyt.dodawaæ t³uszcze-@!,wiêcej je¶æ)
Dziêki za takiego kopa,bo jest naprawdê motywuj±cy.
we¼ siê do roboty i skoncentruj siê na ¿yciu

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:44   #909
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
O matko.. 10 kg?! Sporo.. W takim wypadku nie martw siê, wcale nie ³atwo jest przytyæ a¿ tyle i to jeszcze z takimi jad³ospisami, jak Twoje. Wiêc spokojnie, oby¶ tylko przybra³a te kilogramki! A co do Activi to zgadzam siê, jest pyszna, ale niestety na R nie bardzo.
To dobrze, ale menu chyba jeszcze musze zwiekszyc, bo waga stane³a ale dzisiaj na obiadek by³ nawet nale¶nik ;p Szczegó³y pó¼niej ) A powiem szczerze ze nie wiedzia³am ¿e na R activia nie wskazana ;P
Stary 2011-04-07, 15:58   #910
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61
Talking Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ
we¼ siê do roboty i skoncentruj siê na ¿yciu
Tak te¿ zamierzam zrobiæ
Mam w planach zapisaæ siê na 1 albo 2 kursy jêzykowe
W tym 1 z angielskiego i mo¿e arabski albo turecki (ale jeszcze nie wiem) (krêc± mnie te jêzyki,a bywam na wakacjach w Turcji wiêc to mi siê przyda )

No i jakie¶ warsztaty plastyczne albo wokalne albo mo¿e basen

A i apropos t³uszczy zjad³am dzisiaj paczkê orzeszków ju¿,a potem zrobiê sobie zapiekanki na kolacjê (skropiê je oliw± i posypiê serem ¿ó³tym)
To na pocz±tek

A tak poza tym jeszcze dodam i¿ ju¿ nie jestem blada,a to za spraw± mojego uzale¿nienia od soków typu Kubu¶
Bo od nich robiê siê pomarañczowa

a i mam pro¶bê oceñcie moje dzisiejsze U

¦niadanie-bu³ka ze s³onecznikiem,a na wierzchu : kie³basa lisiecka+2 kotlety sojowe,panierowane,sma¿on e i pokrojone w paski+ogórki konserwowe+duuu¿o startego ¿ó³tego sera+polane keczupem i do tego
miseczka owsianki (ma³a) z cheeriosami

2 ¶niadanie-brak,gdy¿ ¶niadanie jedzone o 11

Obiad-porz±dna micha spaghetti z miêskiem drobiowym i spor± ilo¶ci± tartego ¿ó³tego serka

Podwieczorek-opakowanie orzeszków Kamyki brzeskie (i tu mi siê zdaje ¿e ma³o ?,ale wiêcej nie dam rady..)

Kolacja-2-3 kromki chleba skropione olejem z dodatkiem wêdliny drobiowej,posypane spoor± ilo¶ci± ¿ó³tego sera

picie :
-kilka szklanek pepsi
-1 litr pysia bananowo-marchwiowo jakiego¶ tam
-15 litra wody niegazowanej

I jak ??

Edytowane przez PoProstuIzka
Czas edycji: 2011-04-07 o 16:00 Powód: dodatek napoi
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:12   #911
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
To dobrze, ale menu chyba jeszcze musze zwiekszyc, bo waga stane³a ale dzisiaj na obiadek by³ nawet nale¶nik ;p Szczegó³y pó¼niej ) A powiem szczerze ze nie wiedzia³am ¿e na R activia nie wskazana ;P
No widzisz! Na takim jad³ospisie nie przytyjesz. Nale¶nik? Jeden nale¶nik? Ma³o.. ale chcia³abym zobaczyæ ca³y jad³ospis, wiêc czekam. :P
Co do activi jest za bardzo przetworzona na R. No ale có¿, jak siê przez tydzieñ, ba, ponad tydzieñ zaczyna dzien od sucharków z nutell± albo pralinek belgijskich() to tak jest. A my¶la³am, ¿e kompulsy mnie nie dopadn±..

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:13   #912
Jedwabna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

DzisiejszaREDUKCJA , bardzo prosi³abym o ocenê, poniewa¿ uczê siê jej na nowo...

¶niadanie: 4 ³y¿ki p³atków owsianych zalanych wieczrem wod±, dolane oko³o 30ml mleka rano, 120g twarogu, cynamon i 4 ³y¿ki ma³ych rodzynek

II ¶niadanie: bu³ka z ziarnami z 100g duszonej piersi z kurczaka i papryk±, jab³ko

obiad: 200g duszonego dorsza, 2.5 ziemniaków, surówka z pory

podwieczorek: omlety z dwóch jajek z ³y¿eczk± mas³a orzechowego

kolacja: wêdzona makrela z ogórkami kiszonymi

Edytowane przez Jedwabna
Czas edycji: 2011-04-07 o 16:14
Jedwabna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:18   #913
credo
Raczkowanie

Cytat:
Tak te¿ zamierzam zrobiæ

A i apropos t³uszczy zjad³am dzisiaj paczkê orzeszków ju¿,a potem zrobiê sobie zapiekanki na kolacjê (skropiê je oliw± i posypiê serem ¿ó³tym)
To na pocz±tek to, ¿e skropisz zapiekanê oliw± Ci nic nie da, mo¿e posmaruj j± ca³± oliw± i jeszcze na ni± nalej? A co do sera ¿ó³tego to ja jad³am taki, który mia³ wiêcej bia³ka, ni¿ t³uszczy, wiêc ¿eby od niego okres Ci wróci³, to te¿ nie s±dzê

A tak poza tym jeszcze dodam i¿ ju¿ nie jestem blada,a to za spraw± mojego uzale¿nienia od soków typu Kubu¶
Bo od nich robiê siê pomarañczowa

a i mam pro¶bê oceñcie moje dzisiejsze U

¦niadanie-bu³ka ze s³onecznikiem,a na wierzchu : kie³basa lisiecka+2 kotlety sojowe,panierowane,sma¿on e i pokrojone w paski+ogórki konserwowe+duuu¿o startego ¿ó³tego sera+polane keczupem i do tego
miseczka owsianki (ma³a) z cheeriosami ok (kocham te miodowe cuda )

2 ¶niadanie-brak,gdy¿ ¶niadanie jedzone o 11 !!!!!!!!!

Obiad-porz±dna micha spaghetti z miêskiem drobiowym i spor± ilo¶ci± tartego ¿ó³tego serka je¿eli naprawdê porz±dna micha, to ok, chocia¿ przyda³yby siê dwa dania

Podwieczorek-opakowanie orzeszków Kamyki brzeskie (i tu mi siê zdaje ¿e ma³o ?,ale wiêcej nie dam rady..) masz racjê, za ma³o

Kolacja-2-3 kromki chleba skropione olejem z dodatkiem wêdliny drobiowej,posypane spoor± ilo¶ci± ¿ó³tego sera a nie lepiej zrobiæ sobie dwie kanapki ( z 4 kromek ) z serem, szynk±, ogórkiem, cebul± i rzuciæ na patelniê polan± t³uszczem ( tylko nie skropion±, ale POLAN¡) i tak sobie dusiæ, a potem dodac ketchupu? S± pyszne!
picie :
-kilka szklanek pepsi
-1 litr pysia bananowo-marchwiowo jakiego¶ tam
-15 litra wody niegazowanej

I jak ??

jw

Stary 2011-04-07, 16:28   #914
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Dziewczyny mam do Was pytanie,wydaje mi sie ze ten watek jest odpowiedni do mojego pytania
A wiec:
jestem wlasnie na RRRRRRRRR,co powiecie o takim obiadku na R:
Piers z kurczaka(200g),dwie pieczarki,dwa plasterki cebulki,to podsmazone na lyzeczce masla,do tego 100g szpinaku,brokuly gotowane ok 100g i fasolka gotowana tez 100g.
Co Wy na to?Czy zbyt tlusto,czy ok?
Zalezy mi na Waszych opiniach
Stary 2011-04-07, 17:00   #915
sirgunia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 474

witajcie. jestem tu nowa i co za tym idzie moglam popelnic pare bledow

R
I. salatka (pomidor, ogorek, liscie szpinaku, oliwa z oliwek), ciemny chlebek ( 1 kromka) z jajkiem, inka z mlekiem 2%
II. platki (nestle fitness),zurawina, garsc migdalow, siemie lniane mielone, jogurt naturalny 0%
III. paella z owocami morza (ryz, papryka, marchewka, krewetki, kalmary, malze, kawalek ryby, przyprawy)
IV. tunczyk + jogurt naturalny + cebulki konserwowe (pseudo pasta)
V. bedzie chyba wiesniak z pomidorem

i jak???
sirgunia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:38   #916
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRRRRRRRRR ::::

1 - pol grahamki z serkiem fit ogorkiem i salata( nie bylam glodna) po 1,5h 2 placki jablkowo-owsiane

2 - placki jablkowo-owsiane ( 5) z jogurtem

3 - Fritatta duzzza 24cm srednicy ma¶niêta majonezem (wiem wiem, ale nie moglam sie oprzec)

4- gotowy mrozony filet maly rybny z sosem pomidorowym ( 110kcal), + pomidory koktajlowe + marchewki

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny mam do Was pytanie,wydaje mi sie ze ten watek jest odpowiedni do mojego pytania
A wiec:
jestem wlasnie na RRRRRRRRR,co powiecie o takim obiadku na R:
Piers z kurczaka(200g),dwie pieczarki,dwa plasterki cebulki,to podsmazone na lyzeczce masla,do tego 100g szpinaku,brokuly gotowane ok 100g i fasolka gotowana tez 100g.
Co Wy na to?Czy zbyt tlusto,czy ok?
Zalezy mi na Waszych opiniach

mieso jest, warzywa sa, a gdzie jakis makaron, ryz, ziemniaki??
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:44   #917
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
No widzisz! Na takim jad³ospisie nie przytyjesz. Nale¶nik? Jeden nale¶nik? Ma³o.. ale chcia³abym zobaczyæ ca³y jad³ospis, wiêc czekam. :P
Co do activi jest za bardzo przetworzona na R. No ale có¿, jak siê przez tydzieñ, ba, ponad tydzieñ zaczyna dzien od sucharków z nutell± albo pralinek belgijskich() to tak jest. A my¶la³am, ¿e kompulsy mnie nie dopadn±..
No ale przecie¿ raz na jaki¶ czas taka rozpusta nie zaszkodzi. A wogóle ka¿dy zas³uguje na chwile przyjemno¶ci w ten czy inny sposób.

A tu moje dzisiejsze Peee

¦niadanie - Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otrêb granulowanych jab³kowych, 1 ³y¿ka p³atków migda³owych, szklanka mleka 2 %, szczypta cukru-dos³ownie, bo ba³am siê ¿e bêd± dziwne ale cukru nie bede ju¿ dodawac bo beda lepsze)
II ¦niadanie - jogurt pitny 7 zbó¿ truskawkowy Bakomy
III ¦niadanie - duuu¿a bu³a grahamka z mas³em, szynk±, sa³±t±, pomidorkiem
Obiad - micha zupy broku³owej + 1 du¿y nale¶nik (ciasto bylo z dodatkiem ¶mietany 30%) zapiekany w srodku z konfitura z jab³ek
Podwieczorek - serek wiejski ze startym jab³kiem i przypraw± do szarlotki
Kolacja - (Bêdzie) Planuje kanapki z jajkiem na polmiêkko + pomidorek

i jak ?? )
Stary 2011-04-07, 18:20   #918
credo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
No ale przecie¿ raz na jaki¶ czas taka rozpusta nie zaszkodzi. A wogóle ka¿dy zas³uguje na chwile przyjemno¶ci w ten czy inny sposób.

Dziêki za pocieszenie () ale to nie by³ dzieñ czy dwa i efekty widaæ. no ale trudno, pogrzeszy³am sobie i teraz jem ³adnie (ciekawe jak d³ugo )

A tu moje dzisiejsze Peee

¦niadanie - Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otrêb granulowanych jab³kowych, 1 ³y¿ka p³atków migda³owych, szklanka mleka 2 %, szczypta cukru-dos³ownie, bo ba³am siê ¿e bêd± dziwne ale cukru nie bede ju¿ dodawac bo beda lepsze) a owocek gdzie?
II ¦niadanie - jogurt pitny 7 zbó¿ truskawkowy Bakomy ok
III ¦niadanie - duuu¿a bu³a grahamka z mas³em, szynk±, sa³±t±, pomidorkiem ok
Obiad - micha zupy broku³owej + 1 du¿y nale¶nik (ciasto bylo z dodatkiem ¶mietany 30%) zapiekany w srodku z konfitura z jab³ek tutaj za ma³o, jeden nale¶nik to ja jem na pocz±tek
Podwieczorek - serek wiejski ze startym jab³kiem i przypraw± do szarlotki ile gram tego serka i ile jab³ka?
Kolacja - (Bêdzie) Planuje kanapki z jajkiem na polmiêkko + pomidorek jak z 3 porz±dne kromy, to ok

i jak ?? )
jw +
powiem Ci, ¿e lepiej! ale ja na Twoim miejscu zwiêkszy³abym kaloryczno¶æ posi³ków, bo ilo¶æ na razie okej Oby dalej sz³o w dobr± stronê!

Stary 2011-04-07, 19:15   #919
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Py

¦: 50g musli bananowo-czekoladowego z mlikiem, bu³ka z ziarnami z delm±, szyn± sa³at±, pomidorem i bazyli±, banan.

II¦: bu³ka fiñska ze s³onecznikiem z delm±, sopock±, sa³at± rzymsk±, pomisorem i bazyli±, muller mix crunchy, jab³ko.

Ob: gêsty krupnik z miêskiem, jab³ko czyli powtórka z wczoraj

P: danio orzechowe z nerkowcami i kisiel s³odka chwila rado¶ci z ananasem i zielon± herbat±, chyba najlepszy ze s³odkich chwil

K:dwie kromki grahama z delm±, 200g wie¶niaka z pomidorem, szczypiorem i bazyli±.

I teraz jem zott deser z koron± czekoladowy.

i proszê o ocenê!
nie za du¿o s³odyczy?

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-04-07 o 20:07
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:35   #920
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

dzi¶ tak polecia³am z diet± ¿e szok kurcze, chyba z 200g ziemnych wpitoli³am a wszystko przez t± niedobr± @@
wiêc piszê na jutro wzorow±? eReczkê..

woda z cytryn± i miodem
I.owsianka z 4³ i 2³ otr±b, z homo nat 135g, jab³kiem, i cynamonem
II.jab³ko i kefir 400g
III.dorsz duszony z warzywami i kasza gryczana (du¿o ryby i warzyw)
IV.dwa jaja i po³owa kostki twaro¿ku+ogóreczek i pomidor i pewnie z gar¶æ orzeszków
i bêdzie? aktywno¶æ -0

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:38   #921
Izaczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
znowu P?
co jest/bylo?
nie dosz³am do odpowiedniej wagi, okres siê nie pojawi³ naturalnie,potem schudlam no itak wysz³o...

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ

Wydajê mi siê, ¿e co¶ tam w koñcu ruszy³o, ale pewna nie jestem.
Dziêkujê Nie zawsze mi siê uda obiad, ale jak bêdzie zupa to taka gêêsta. i zabielana i z fur± wszystkiego, bo wiadomo, osobno nie bêdê dla siebie gotowa³a ;p

Py:

¦: Saszetka musli crunchy egzotycznego ze szklank± mleka, dwie du¿e kromki grahama z mas³em: 1-szyn±, sa³at± lodow±, pomidorem, bazyli±; 2- serkiem topionym
jakim¶ serowym
-II- kiwi. daj do musli jakiego¶ bananka czy jakie¶ orzechy, bêdzie kaloryczniej a za mocno ciê nie obci±¿y bo sama wiem jak trudno jest juz upychaæ gdy je siê du¿o a trzeba bo waga nie idzie do góry.. mo¿e jakie¶ paluszki na przek±skê, sezamki czy co¶

II¦: berliso truskawkowe, kubu¶ brzoskwiniowy, grahamka z serkiem topionym tym co na ¶niadanie, sa³at± lodow±, pomidorem i bazyli±. i jaki¶ owoc,a do grahamki mo¿e szynka, jakis batonik?zgadujê ¿e jesz 2 ¶niadanie w szkole - a tam trzeba mocno wytê¿aæ umys³ i du¿o je¶æ pewnie okresu nie masz - mo¿e pod³ubiesz s³onecznik

Ob: Pulpet gotowany z sosem pomidorowym(zosta³ ostatni..) z fur± ry¿u w tym sosie i mas± buraczków,(czyli 3dzieñ to samo) wieeeelgachna, s³odziutka grucha. jeden pulpet to ma³o nawet jak by³ du¿y ale skoro ostatni zdarza siê...mo¿e zrobisz jak±¶ sa³atkê owocow± po obiedzie ze ¶mietan± serkiem waniliowym jakim¶ rodzynkami, czekolad±... na prawdê pycha

P: 3 du¿e placki danonkowo-kakaowe z bananem i d¿emem truskawkowym, jogobella pieczone jab³ko, kiwi.

K: Dwie kromki grahama z mas³em: z sopock± i z serkiem topionym rzodkiewk±, szczypiorem.. i muller milk pistacjowo-kokosowy.

Wiem, ¿e zawali³am kolacjê, ale mam jakiego¶ do³a dzisiaj i stwierdzi³am, ¿e tym mullerem podbijê chocia¿... No chyba, ¿e wpadnie jeszcze co¶ do usta-usta,
o ile w ogóle bêdê mog³a obejrzeæ, bo mnie wykañczaj± w szkole..

Co o tym s±dzicie? Chyba nie jest tak strasznie co..?
Wy¿ej Ci napisa³am parê propozycji, wskazówek..masz na prawdê duzo do przytycia wiec,wzez sie za siebie bo przytycie to wcale nie jest taka ³atwa sprawa! Moze przytyjesz na pocz±tku szybko ze 3kg,a potem bêdzie Ci ciê¿ej..a jak ju¿ teraz jest ciê¿ko..a podczas nauki mo¿esz wcinaæ jaki¶ s³onecznik czy ciastka .. da siê

Moje P dzisiejsze :
1.dwie bu³eczki czosnkowe, obie z mas³em na ka¿dej po³owie... 1 po³owa z serem topionym 2 plastry,pomidorem,pieprze m,porem(por±)?,2 po³owa z polêdwic± sopock±, rzodkiewk± i ogórkiem,3 po³owa z sa³atk± z kurczakiem (domowa,bez sosów),4 po³owa na sucho, kubek kakao naturalnego z mlekiem i miodem
2.tortilla z gyrosem i sosem mexicano pó³ bu³eczki czosnkowej (podzieli³am siê),ki¶æ winogron, trochê s³onecznika (jad³am z ca³± klas± wiêc dok³adnie nie wiem..)
3.go³±bki (ryz brazowy i bialy,mieso wieprzowo-drobiowe) z domowym,zawiesistym sosem pomidorowym-4 spore sztuki..
4.pó³ opakowania ciastek owsianych w czekoladzie ma³y zajaczek wielkanocny (chyba 30gr).. potem jak odetchnê³am od nauki to ma³e opakowanie truskawek ze ¶mietan± i cukrem
5.dwa plastry bagietki, kabanos
talerzyk sa³atki ze ¶niadania, 2 kromki chleba ¿ytniego z mas³em, szynk±, serem, pomidorem,rzodkiewka salata posypane slonecznikiem

teraz jem kawalek sernika na zimno z galaretk± cytrynowa kole¿anka przyunios³a

tak patrze i sie zastanawiam czy nie za duzo...ale chyba jednak ni.,

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:21   #922
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Izaczka Poka¿ wiadomo¶æ
nie dosz³am do odpowiedniej wagi, okres siê nie pojawi³ naturalnie,potem schudlam no itak wysz³o...

Wy¿ej Ci napisa³am parê propozycji, wskazówek..masz na prawdê duzo do przytycia wiec,wzez sie za siebie bo przytycie to wcale nie jest taka ³atwa sprawa! Moze przytyjesz na pocz±tku szybko ze 3kg,a potem bêdzie Ci ciê¿ej..a jak ju¿ teraz jest ciê¿ko..a podczas nauki mo¿esz wcinaæ jaki¶ s³onecznik czy ciastka .. da siê
No w szkole to ju¿ wiêcej nie dam rady, niestety.. Ale wydaje mi siê, ¿e jako¶ tam ruszam. Wydaje mi siê, ¿e mo¿e to tak powoli idzie, bo wcze¶niej, przed odchudzaniem jad³am na prawdê spooooro. I baardzo du¿o s³odyczy. Ju¿ po samym odstawieniu s³odyczy zjecha³am jakie¶ 4kg.. Ale nie o tym mowa. ;p
W przysz³ym tygodniu siê zwa¿ê i je¿eli oka¿e siê, ¿e ledwo ruszy³o to bêdê wciska³a jeszcze orzechy, soki 100%, no a je¿eli to nie pomo¿e to pewnie s³odko¶ci.

Moje P dzisiejsze :
1.dwie bu³eczki czosnkowe, obie z mas³em na ka¿dej po³owie... 1 po³owa z serem topionym 2 plastry,pomidorem,pieprze m,porem(por±)?,2 po³owa z polêdwic± sopock±, rzodkiewk± i ogórkiem,3 po³owa z sa³atk± z kurczakiem (domowa,bez sosów),4 po³owa na sucho, kubek kakao naturalnego z mlekiem i miodem
2.tortilla z gyrosem i sosem mexicano pó³ bu³eczki czosnkowej (podzieli³am siê),ki¶æ winogron, trochê s³onecznika (jad³am z ca³± klas± wiêc dok³adnie nie wiem..) sk±d w szkole tortilla?
3.go³±bki (ryz brazowy i bialy,mieso wieprzowo-drobiowe) z domowym,zawiesistym sosem pomidorowym-4 spore sztuki.. muszê przypomnieæ mamie o go³±bkach, kocham je, ostatnio jad³am nawet rybne
4.pó³ opakowania ciastek owsianych w czekoladzie ma³y zajaczek wielkanocny (chyba 30gr).. potem jak odetchnê³am od nauki to ma³e opakowanie truskawek ze ¶mietan± i cukrem Eh ta szko³a, ile mo¿na nas mêczyæ? A truskawki o tej porze dobre?
5.dwa plastry bagietki, kabanos
talerzyk sa³atki ze ¶niadania, 2 kromki chleba ¿ytniego z mas³em, szynk±, serem, pomidorem,rzodkiewka salata posypane slonecznikiem kabanooos!

teraz jem kawalek sernika na zimno z galaretk± cytrynowa kole¿anka przyunios³a jak smakuje z cytrynow±? Kooocham wszystkie serniki!! (kiedy¶ sama zjada³am pó³ blachy z reszt± jak inne ciasta, 4kawa³ki minimum.. xd)

tak patrze i sie zastanawiam czy nie za duzo...ale chyba jednak ni.,
Za du¿o na P to chyba nie mo¿e byæ. I jest fajnie
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:22   #923
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Dziewczynki, pomog³yby¶cie? Bo mam wra¿enie, ¿e tego jedzenia dzisiaj jako¶ tak du¿o wysz³o, na dodatek wiem, ¿e niezbyt dobrze... No, ale mówi siê trudno.

Uz lekkim nastawieniem na R

¦niadanie: Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, 1,5 szkl mleka 1,5%, gruszka, gar¶æ suszonej ¿urawiny, gar¶æ s³onecznika, ³y¿ka d¿emu ¶liwkowo - gruszkowego, ³y¿eczka miodu), kubek zielonej herbaty

2 ¦niadanie: Porcja makaronu z broku³ami, suszonymi pomidorami i pra¿onym s³onecznikiem, 2 du¿e kawa³ki pizzy ()

40 min p³ywania

w miêdzyczasie lód w polewie czekoladowej

Obiad: 1/2 torebki pêczaka kujawskiego, niewielki kawa³ek miêsa z kurczaka, korniszony, gotowana marchewka.

Podwieczorek: Zaparzone siemiê lniane mielone z winogronami, suszon± ¿urawin±, rodzynkami i miodem

Kolacja: Placek (1 jajko, 1 ³y¿ka jogo naturalnego, 4 ³y¿ki otr±b) z 1/2 pomidora, 200 g serka homo naturalnego z d¿emem gruszkowo - ¶liwkowym i ³y¿eczka miodu.

Ehh ostatnio nie umiem siê trzymaæ zasad...
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:23   #924
Coki
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 279

Moje U, po Dukanie..

¶niadanie : mega owsiana -5 ³y¿ek owsianych, ³y¿ka otrêbów, gar¶æ ¿urawiny, kilka orzechów, ³y¿eczka lnu mielonego, po³owa du¿ego jogo nat i ma³y jogurt brzoskwiniowy s³odzony fruktoz±, jab³ko .
2 ¶niadanie : 2 kromki razowca podpieczone w tosterze. wie¶niak z pomidorem, rzodkiewkami,korniszonami . kawa³ek domowego brownies z fasoli . jab³ko
obiad : kurczak w panierce z wiórek kokosowych z mieszank± warzyw azjatyckich. jab³ko
kolacja : wcisnê³am ju¿ tylko 2 marchewki, pó³ wielkiej bia³ej rzodkwi i ogórka d³ugiego w s³upki z dipem czosnkowym

;-)
Coki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-07, 22:38   #925
karola11
Wtajemniczenie

Martina1988 - na obiad nie bylo zadnego makaronu,ryzu itp. bo staram sie w ciagu dnia nie przekraczac 1200 kcal (chociaz od jakis 3 dni dobijam do 1300-1350:/). Sniadania to u mnie owsianka z wiesniakiem i owocami,dosypuje czasem kakao(bez cukru) dla smaku i miod,II sniadanie wyglada roznie,albo jogurt z otrebami,albo jakis owoc,wiesniak.Obiad to zawsze warzywa i np. jajo sadzone albo tak jak dzisiaj kurczak,podwieczorek to owoce/warzywa/wiesniak,a kolacje to jajka gotowane/suszone owoce.Roznie to bywa.Gdybym jadla na obiad wiecej to przekroczylabym limit kalorii a i tak nie dalabym rady zjesc wiecej.
Stary 2011-04-07, 22:52   #926
baajeczna2
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 583

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Martina1988 - na obiad nie bylo zadnego makaronu,ryzu itp. bo staram sie w ciagu dnia nie przekraczac 1200 kcal (chociaz od jakis 3 dni dobijam do 1300-1350:/). Sniadania to u mnie owsianka z wiesniakiem i owocami,dosypuje czasem kakao(bez cukru) dla smaku i miod,II sniadanie wyglada roznie,albo jogurt z otrebami,albo jakis owoc,wiesniak.Obiad to zawsze warzywa i np. jajo sadzone albo tak jak dzisiaj kurczak,podwieczorek to owoce/warzywa/wiesniak,a kolacje to jajka gotowane/suszone owoce.Roznie to bywa.Gdybym jadla na obiad wiecej to przekroczylabym limit kalorii a i tak nie dalabym rady zjesc wiecej.
no i faktycznie, tragedia by siê sta³a. przynajmniej by¶ zjad³a co¶ warto¶ciowego masz jeden utarty schemat a wstawiasz tutaj jad³ospisy i piszesz, ¿e zale¿y Ci na zdaniu innych. 100kcal wiêcej i ju¿ ":/"

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 07:46   #927
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

wczorajsze U:

1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek, z wkrojon± pomarañcz±, kiwi, ³y¿k± suszonej ¿urawiny i serkiem homo (250g) z kakao
2¶niadanie: 2 kanapki razowca; z serkiem naturalnym pi±tnicy, plastrem goudy i rzodkiewk±; z serkiem naturalnym pi±tnicy i plastrem wêdliny z indyka
obiad: pier¶ z kurczaka w curry(150g), broku³y z kukurydz± i fet±, kasza jaglana(40g)
podwieczorek: pasek czekolady 90%, gar¶æ orzechów laskowych, kawa z mlekiem 1,5%
kolacja: serek wiejski z sa³atk± z broku³a, kukurydzy, jajka, piersi z kurczaka(50g) i ³y¿eczk± oliwy

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 08:55   #928
karola11
Wtajemniczenie

Baajeczna2- wstawilam jadlospis z obiadu bo chcialam poznac opinie co do obiadu. Czytam Wasze jadlospisy i czasami az oczom nie dowierzam,ze tak duzo jecie na R.Nie chce oczywiscie tutaj nikogo urazic tym stierdzeniem.Ale zastanawiam sie,skoro jestescie na R i macie takie jadlospisy,to ile Wy na tym chudniecie?Fakt mam jeden utarty schemat,ale schemat kaloryczny(a w tym mimo wszystko zdrowe jedzenie i pelnowartosciowe).Jezeli od 1,5 miesiaca trzymam sie tego schematu i sa efekty to zastanawiam sie,czy efekty bylyby dalej,gdybym z dnia na dzien dorzucila do tego "schematu" wiecej kalorii.Nie sadze.Dorzucanie powinno byc dopiero na U,a nadal chce byc na R.Tragednia sie nie stanie,jezeli do obiadu zrzygnuje np. z kaszy.W ciagu dnia do posilkow uwazam,ze zjadam wystarczajaca liczbe weglowodanow.Zastanawiala m sie glownie nad tym,jak to jest z tymi pieczarkami i piersia z kurczaka podsmazonymi na masle,czy takie cos ujdzie na R
Stary 2011-04-08, 10:09   #929
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

R (tyje, nie wiem dlaczego)
I owsianka : 4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b, pó³ kostki twarogu, ³ycha domowego d¿emu porzeczkowego, ³y¿eczka miodu
II banan, zupa jaka¶ na uczelni, wybiorê wariant najbardziej dietetyczny
III kotlet mielony drobiowy, kasza jaglana, sos warzywny, sa³atka meksykañska (kapusta, por, kukurydza, fasola)
IV du¿y jogurt naturalny (400 g), gar¶æ migda³ów
V jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, warzywo

Stary 2011-04-08, 11:07   #930
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
R (tyje, nie wiem dlaczego)
I owsianka : 4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b, pó³ kostki twarogu, ³ycha domowego d¿emu porzeczkowego, ³y¿eczka miodu
II banan, zupa jaka¶ na uczelni, wybiorê wariant najbardziej dietetyczny
III kotlet mielony drobiowy, kasza jaglana, sos warzywny, sa³atka meksykañska (kapusta, por, kukurydza, fasola)
IV du¿y jogurt naturalny (400 g), gar¶æ migda³ów
V jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, warzywo

hm du¿o wêgli prostych u Ciebie mo¿e to dlatego?
¶niadanie ok, onoo powinno byæ mega energetyczne, 2 ¶naidanie hmm banan jest jak najbardziej ok, ale zostawi³abym go na posi³ek po treningu-je¶li nie æwiczy³a¶ to zamieñ go na jab³ko
kukurydza w surówce to te¿ od groma wêgli prostych-wyrzuæ
Jogurt-kicha, przeczyta sk³ad-na R powinien byæ dodatkiem a nie g³ownym posi³kiem-nie jest to bia³ko a wêgle-bia³ka w przeciêtnym jogo nat jest malutko-zamieñ na homo b±d¼ wiejski
kolacja ok

polecam kasze jaglan± na s³odko na ¶naidanie, jest mega

popróbuj i powodzenia

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-04-08 o 11:09
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.