![]() |
#901 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
jem to, to , tamto i jeszcze tamto ALE no brak okresu no i niedowaga ale co tam, bo jem nutellê !
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Czy moglby ktos ocenic kolejne moje RRRR
espresso + 25 min biegow SnI 9;00zielona herbata, 200 ml kefiru z 1,5 kiwi, 1/4 puszki tunczyka w sw, 2 lyzki jogurtu naturalnego z 1 lyzkeczka pl owsianych gorskich SnII 13;00 marchew Ob 16;00 niecale pol torebki ryzu brazowego z grillowanym schabem, buraki gotowane starte z chrzanem i cytryna Pod 18;00 2 lyzki tunczyka w sw Kol salatka z tunczykiem, satala zielona,papryka,pomidorem ,ogorkiem,ogorkiem kiszonym, rzodkiewka Jak to sie ma do RRR? |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
Cytat:
1000 kalorii to tu napewno nie ma. zag³odzisz siê i dopadnie cie jojo, albo wpêdzisz siê w powa¿ne zaburzenia od¿ywiania. Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-04-07 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Popieram te¿ zawsze by³am ciekawa ^^
![]() |
#906 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Cytat:
Dziêki Winky za opieprz ![]() Tak,po twojej wypowiedzi postanowi³am wzi±¶æ siê naprawdê do roboty (czyt.dodawaæ t³uszcze-@!,wiêcej je¶æ) Dziêki za takiego kopa,bo jest naprawdê motywuj±cy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U. / R.
1¶n - ma³a owsianka - dwie ³y¿ki owsianych, ³y¿ka ¿ytnich, pó³ ³y¿ki amarantusowych, pó³ ³y¿ki sezamu, ³y¿ka s³onecznika, 4 suszone morele, ³y¿ka kaszki lnianej. dwie kromki pe³noziarnistego z mas³em orzechowym. 2¶n - jajecznica z dwóch jajek, kromka pe³noziarnistego z szynk±, musztard± i pomidorem. rowerek, 2 h 3¶n - miseczka twaro¿ku - twaróg pó³t³usty + jogurt, activia ma³a brzoskwiniowa z ziarnami, kromka pe³noziarnistego z szynk± i musztard±, kabanos z indyka. obiad - porcja ryby na parze z sa³at± i sosem jogurtowym. kolacja - chyba zjem rybkê z obiadu te¿. ![]() dzi¶ masa chleba, co...
![]() |
#908 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#910 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
![]()
Tak te¿ zamierzam zrobiæ
![]() Mam w planach zapisaæ siê na 1 albo 2 kursy jêzykowe ![]() W tym 1 z angielskiego i mo¿e arabski albo turecki (ale jeszcze nie wiem) (krêc± mnie te jêzyki,a bywam na wakacjach w Turcji ![]() No i jakie¶ warsztaty plastyczne albo wokalne albo mo¿e basen ![]() A i apropos t³uszczy zjad³am dzisiaj paczkê orzeszków ju¿,a potem zrobiê sobie zapiekanki na kolacjê (skropiê je oliw± i posypiê serem ¿ó³tym) ![]() To na pocz±tek ![]() A tak poza tym jeszcze dodam i¿ ju¿ nie jestem blada,a to za spraw± mojego uzale¿nienia od soków typu Kubu¶ ![]() ![]() Bo od nich robiê siê pomarañczowa ![]() a i mam pro¶bê oceñcie moje dzisiejsze U ¦niadanie-bu³ka ze s³onecznikiem,a na wierzchu : kie³basa lisiecka+2 kotlety sojowe,panierowane,sma¿on e i pokrojone w paski+ogórki konserwowe+duuu¿o startego ¿ó³tego sera+polane keczupem i do tego miseczka owsianki (ma³a) z cheeriosami 2 ¶niadanie-brak,gdy¿ ¶niadanie jedzone o 11 ![]() Obiad-porz±dna micha spaghetti z miêskiem drobiowym i spor± ilo¶ci± tartego ¿ó³tego serka Podwieczorek-opakowanie orzeszków Kamyki brzeskie (i tu mi siê zdaje ¿e ma³o ?,ale wiêcej nie dam rady..) Kolacja-2-3 kromki chleba skropione olejem z dodatkiem wêdliny drobiowej,posypane spoor± ilo¶ci± ¿ó³tego sera picie : -kilka szklanek pepsi -1 litr pysia bananowo-marchwiowo jakiego¶ tam ![]() -15 litra wody niegazowanej I jak ?? Edytowane przez PoProstuIzka Czas edycji: 2011-04-07 o 16:00 Powód: dodatek napoi |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
Co do activi jest za bardzo przetworzona na R. No ale có¿, jak siê przez tydzieñ, ba, ponad tydzieñ zaczyna dzien od sucharków z nutell± albo pralinek belgijskich( ![]() ![]()
![]() |
#912 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
DzisiejszaREDUKCJA , bardzo prosi³abym o ocenê, poniewa¿ uczê siê jej na nowo...
![]() ¶niadanie: 4 ³y¿ki p³atków owsianych zalanych wieczrem wod±, dolane oko³o 30ml mleka rano, 120g twarogu, cynamon i 4 ³y¿ki ma³ych rodzynek II ¶niadanie: bu³ka z ziarnami z 100g duszonej piersi z kurczaka i papryk±, jab³ko obiad: 200g duszonego dorsza, 2.5 ziemniaków, surówka z pory podwieczorek: omlety z dwóch jajek z ³y¿eczk± mas³a orzechowego kolacja: wêdzona makrela z ogórkami kiszonymi Edytowane przez Jedwabna Czas edycji: 2011-04-07 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jw
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Dziewczyny mam do Was pytanie,wydaje mi sie ze ten watek jest odpowiedni do mojego pytania
![]() A wiec: jestem wlasnie na RRRRRRRRR,co powiecie o takim obiadku na R: Piers z kurczaka(200g),dwie pieczarki,dwa plasterki cebulki,to podsmazone na lyzeczce masla,do tego 100g szpinaku,brokuly gotowane ok 100g i fasolka gotowana tez 100g. Co Wy na to?Czy zbyt tlusto,czy ok? Zalezy mi na Waszych opiniach ![]()
#915 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
witajcie. jestem tu nowa i co za tym idzie moglam popelnic pare bledow
![]() R I. salatka (pomidor, ogorek, liscie szpinaku, oliwa z oliwek), ciemny chlebek ( 1 kromka) z jajkiem, inka z mlekiem 2% II. platki (nestle fitness),zurawina, garsc migdalow, siemie lniane mielone, jogurt naturalny 0% III. paella z owocami morza (ryz, papryka, marchewka, krewetki, kalmary, malze, kawalek ryby, przyprawy) IV. tunczyk + jogurt naturalny + cebulki konserwowe (pseudo pasta) V. bedzie chyba wiesniak z pomidorem i jak??? |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRRRRRRRRR ::::
1 - pol grahamki z serkiem fit ogorkiem i salata( nie bylam glodna) po 1,5h 2 placki jablkowo-owsiane 2 - placki jablkowo-owsiane ( 5) z jogurtem 3 - Fritatta duzzza 24cm srednicy ma¶niêta majonezem (wiem wiem, ale nie moglam sie oprzec) 4- gotowy mrozony filet maly rybny z sosem pomidorowym ( 110kcal), + pomidory koktajlowe + marchewki ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
mieso jest, warzywa sa, a gdzie jakis makaron, ryz, ziemniaki?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() A tu moje dzisiejsze Peee ¦niadanie - Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otrêb granulowanych jab³kowych, 1 ³y¿ka p³atków migda³owych, szklanka mleka 2 %, szczypta cukru-dos³ownie, bo ba³am siê ¿e bêd± dziwne ale cukru nie bede ju¿ dodawac bo beda lepsze) II ¦niadanie - jogurt pitny 7 zbó¿ truskawkowy Bakomy III ¦niadanie - duuu¿a bu³a grahamka z mas³em, szynk±, sa³±t±, pomidorkiem Obiad - micha zupy broku³owej ![]() Podwieczorek - serek wiejski ze startym jab³kiem i przypraw± do szarlotki ![]() Kolacja - (Bêdzie) Planuje kanapki z jajkiem na polmiêkko + pomidorek ![]() i jak ?? ![]()
![]() |
#918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
powiem Ci, ¿e lepiej! ale ja na Twoim miejscu zwiêkszy³abym kaloryczno¶æ posi³ków, bo ilo¶æ na razie okej ![]() ![]()
![]() |
#919 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Py
![]() ¦: 50g musli bananowo-czekoladowego z mlikiem, bu³ka z ziarnami z delm±, szyn± sa³at±, pomidorem i bazyli±, banan. II¦: bu³ka fiñska ze s³onecznikiem z delm±, sopock±, sa³at± rzymsk±, pomisorem i bazyli±, muller mix crunchy, jab³ko. Ob: gêsty krupnik z miêskiem, jab³ko czyli powtórka z wczoraj P: danio orzechowe z nerkowcami ![]() ![]() K:dwie kromki grahama z delm±, 200g wie¶niaka z pomidorem, szczypiorem i bazyli±. ![]() ![]() I teraz jem zott deser z koron± czekoladowy. i proszê o ocenê! ![]() ![]() nie za du¿o s³odyczy?
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-04-07 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
dzi¶ tak polecia³am z diet± ¿e szok
![]() ![]() wiêc piszê na jutro wzorow±? eReczkê.. woda z cytryn± i miodem I.owsianka z 4³ i 2³ otr±b, z homo nat 135g, jab³kiem, i cynamonem II.jab³ko i kefir 400g III.dorsz duszony z warzywami i kasza gryczana (du¿o ryby i warzyw) IV.dwa jaja i po³owa kostki twaro¿ku+ogóreczek i pomidor i pewnie z gar¶æ orzeszków ![]() i bêdzie? aktywno¶æ -0 ![]()
#921 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
nie dosz³am do odpowiedniej wagi, okres siê nie pojawi³ naturalnie,potem schudlam no itak wysz³o...
Cytat:
Moje P dzisiejsze : 1.dwie bu³eczki czosnkowe, obie z mas³em na ka¿dej po³owie... 1 po³owa z serem topionym 2 plastry,pomidorem,pieprze m,porem(por±)?,2 po³owa z polêdwic± sopock±, rzodkiewk± i ogórkiem,3 po³owa z sa³atk± z kurczakiem (domowa,bez sosów),4 po³owa na sucho, kubek kakao naturalnego z mlekiem i miodem 2.tortilla z gyrosem i sosem mexicano ![]() ![]() ![]() 3.go³±bki (ryz brazowy i bialy,mieso wieprzowo-drobiowe) z domowym,zawiesistym sosem pomidorowym-4 spore sztuki.. 4.pó³ opakowania ciastek owsianych w czekoladzie ![]() 5.dwa plastry bagietki, kabanos talerzyk sa³atki ze ¶niadania, 2 kromki chleba ¿ytniego z mas³em, szynk±, serem, pomidorem,rzodkiewka salata posypane slonecznikiem teraz jem kawalek sernika na zimno z galaretk± cytrynowa kole¿anka przyunios³a ![]() tak patrze i sie zastanawiam czy nie za duzo...ale chyba jednak ni., ![]()
![]() |
#922 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]()
![]() |
#923 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Dziewczynki, pomog³yby¶cie? Bo mam wra¿enie, ¿e tego jedzenia dzisiaj jako¶ tak du¿o wysz³o, na dodatek wiem, ¿e niezbyt dobrze... No, ale mówi siê trudno.
Uz lekkim nastawieniem na R ¦niadanie: Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, 1,5 szkl mleka 1,5%, gruszka, gar¶æ suszonej ¿urawiny, gar¶æ s³onecznika, ³y¿ka d¿emu ¶liwkowo - gruszkowego, ³y¿eczka miodu), kubek zielonej herbaty 2 ¦niadanie: Porcja makaronu z broku³ami, suszonymi pomidorami i pra¿onym s³onecznikiem, 2 du¿e kawa³ki pizzy ( ![]() 40 min p³ywania w miêdzyczasie lód w polewie czekoladowej Obiad: 1/2 torebki pêczaka kujawskiego, niewielki kawa³ek miêsa z kurczaka, korniszony, gotowana marchewka. Podwieczorek: Zaparzone siemiê lniane mielone z winogronami, suszon± ¿urawin±, rodzynkami i miodem Kolacja: Placek (1 jajko, 1 ³y¿ka jogo naturalnego, 4 ³y¿ki otr±b) z 1/2 pomidora, 200 g serka homo naturalnego z d¿emem gruszkowo - ¶liwkowym i ³y¿eczka miodu. Ehh ostatnio nie umiem siê trzymaæ zasad... |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 279
|
Moje U, po Dukanie..
![]() ¶niadanie : mega owsiana ![]() ![]() ![]() 2 ¶niadanie : 2 kromki razowca podpieczone w tosterze. wie¶niak z pomidorem, rzodkiewkami,korniszonami . kawa³ek domowego brownies z fasoli ![]() ![]() obiad : kurczak w panierce z wiórek kokosowych z mieszank± warzyw azjatyckich. jab³ko ![]() kolacja : wcisnê³am ju¿ tylko 2 marchewki, pó³ wielkiej bia³ej rzodkwi i ogórka d³ugiego w s³upki z dipem czosnkowym ![]()
#925 |
Wtajemniczenie
|
Martina1988 - na obiad nie bylo zadnego makaronu,ryzu itp. bo staram sie w ciagu dnia nie przekraczac 1200 kcal (chociaz od jakis 3 dni dobijam do 1300-1350:/). Sniadania to u mnie owsianka z wiesniakiem i owocami,dosypuje czasem kakao(bez cukru) dla smaku i miod,II sniadanie wyglada roznie,albo jogurt z otrebami,albo jakis owoc,wiesniak.Obiad to zawsze warzywa i np. jajo sadzone albo tak jak dzisiaj kurczak,podwieczorek to owoce/warzywa/wiesniak,a kolacje to jajka gotowane/suszone owoce.Roznie to bywa.Gdybym jadla na obiad wiecej to przekroczylabym limit kalorii a i tak nie dalabym rady zjesc wiecej.
#926 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 583
|
Cytat:
![]()
![]() |
#927 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
wczorajsze U:
1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek, z wkrojon± pomarañcz±, kiwi, ³y¿k± suszonej ¿urawiny i serkiem homo (250g) z kakao 2¶niadanie: 2 kanapki razowca; z serkiem naturalnym pi±tnicy, plastrem goudy i rzodkiewk±; z serkiem naturalnym pi±tnicy i plastrem wêdliny z indyka obiad: pier¶ z kurczaka w curry(150g), broku³y z kukurydz± i fet±, kasza jaglana(40g) podwieczorek: pasek czekolady 90%, gar¶æ orzechów laskowych, kawa z mlekiem 1,5% kolacja: serek wiejski z sa³atk± z broku³a, kukurydzy, jajka, piersi z kurczaka(50g) i ³y¿eczk± oliwy
![]() |
#928 |
Wtajemniczenie
|
Baajeczna2- wstawilam jadlospis z obiadu bo chcialam poznac opinie co do obiadu. Czytam Wasze jadlospisy i czasami az oczom nie dowierzam,ze tak duzo jecie na R.Nie chce oczywiscie tutaj nikogo urazic tym stierdzeniem.Ale zastanawiam sie,skoro jestescie na R i macie takie jadlospisy,to ile Wy na tym chudniecie?Fakt mam jeden utarty schemat,ale schemat kaloryczny(a w tym mimo wszystko zdrowe jedzenie i pelnowartosciowe).Jezeli od 1,5 miesiaca trzymam sie tego schematu i sa efekty to zastanawiam sie,czy efekty bylyby dalej,gdybym z dnia na dzien dorzucila do tego "schematu" wiecej kalorii.Nie sadze.Dorzucanie powinno byc dopiero na U,a nadal chce byc na R.Tragednia sie nie stanie,jezeli do obiadu zrzygnuje np. z kaszy.W ciagu dnia do posilkow uwazam,ze zjadam wystarczajaca liczbe weglowodanow.Zastanawiala m sie glownie nad tym,jak to jest z tymi pieczarkami i piersia z kurczaka podsmazonymi na masle,czy takie cos ujdzie na R
![]()
#929 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
R (tyje, nie wiem dlaczego)
I owsianka : 4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b, pó³ kostki twarogu, ³ycha domowego d¿emu porzeczkowego, ³y¿eczka miodu II banan, zupa jaka¶ na uczelni, wybiorê wariant najbardziej dietetyczny III kotlet mielony drobiowy, kasza jaglana, sos warzywny, sa³atka meksykañska (kapusta, por, kukurydza, fasola) IV du¿y jogurt naturalny (400 g), gar¶æ migda³ów V jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, warzywo ![]()
![]() |
#930 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Cytat:
¶niadanie ok, onoo powinno byæ mega energetyczne, 2 ¶naidanie hmm banan jest jak najbardziej ok, ale zostawi³abym go na posi³ek po treningu-je¶li nie æwiczy³a¶ to zamieñ go na jab³ko kukurydza w surówce to te¿ od groma wêgli prostych-wyrzuæ Jogurt-kicha, przeczyta sk³ad-na R powinien byæ dodatkiem a nie g³ownym posi³kiem-nie jest to bia³ko a wêgle-bia³ka w przeciêtnym jogo nat jest malutko-zamieñ na homo b±d¼ wiejski kolacja ok ![]() polecam kasze jaglan± na s³odko na ¶naidanie, jest mega ![]() popróbuj i powodzenia ![]()
æwiczê ![]() zdrowo siê od¿ywiam ![]() dbam o siebie i swoich bliskich ![]() ZJEDZ TÊ ¯ABÊ ! ![]() Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-04-08 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.