Krakowianki po dziesięciokroć ;) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 13:40   #3001
kasiencja
Pani Buka

Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Shir, pozwól robić innym ludziom to, co lubią. Może pani akurat woli płacić w okienku niż zlecić to bankowi/załatwiać przez internet.
Nie wyobrażam sobie, że ktoś za mną przy kasie, czekając aż wygrzebię kwotę z portfela, mówił 21 wiek kutwa mać, ponieważ nie używam do płacenia karty. Bo nie lubię, po prostu. XXI wiek nie jest wytłumaczeniem, że trzeba się koniecznie przestawiać, bo jak to tak można: płacić rachunki w okienku itp.
akurat ja też nie lubię płacić kartą. TŻ się ze mnie śmieje, ale nie lubię i już.
za to do przelewów internetowych bardzo już przywykłam i nie wyobrażam sobie życia bez nich

zgadzam się z Shiru jednak pod tym względem, że szlag mnie trafia jak czekam pół godziny na poczcie zanim wszyscy emeryci wpłacą i wypłacą pieniądze. a przecież rozwiązanie mogłoby być banalne - jedno okienko do wpłat, przelewów itd, jedno okienko do wysyłania listów i paczek, jedno okienko do awizo. czy to takie trudne?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:47   #3002

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a
zgadzam się z Shiru jednak pod tym względem, że szlag mnie trafia jak czekam pół godziny na poczcie zanim wszyscy emeryci wpłacą i wypłacą pieniądze. a przecież rozwiązanie mogłoby być banalne - jedno okienko do wpłat, przelewów itd, jedno okienko do wysyłania listów i paczek, jedno okienko do awizo. czy to takie trudne?
Mnie nie denerwuje, że ludzie długo załatwiają sprawy, gdy to rzeczywiście jest działanie uzasadnione w tym okienku, a nie pogaduszki (wtrącane między np. zapłatą rachunków, które wydłużają wszystko, ale nie pozwalają się doczepić).
Już sobie wyobrażam, jak denerwowałybyście się, gdybyście stały za mną na poczcie, podczas gdy ja wybieram znaczki Kiedyś kupowałam jakieś pół godziny
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:55   #3003
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
akurat ja też nie lubię płacić kartą. TŻ się ze mnie śmieje, ale nie lubię i już.
za to do przelewów internetowych bardzo już przywykłam i nie wyobrażam sobie życia bez nich

Kosztowne?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:59   #3004
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
jedno okienko do wpłat, przelewów itd, jedno okienko do wysyłania listów i paczek, jedno okienko do awizo. czy to takie trudne?
Trudne. Bo i tak jest jedna pani do obsługi
Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
No cóż... Można i tak. Ja nie mówię, że trzeba się przestawić, chociaż wygodniej i bezpieczniej * byłoby jednak zapłacić przelewem w domowym zaciszu. Ale widocznie tej Pani nie spotkało nigdy nic złego...
Znajoma pracowała w PKO na Wielopolu - tam dziadki przychodzą z 10 tys. w saszetce Jak od takiej osoby słyszę, że ,,bankowość elektroniczna nie jest bezpieczna" to śmiać mi się chce.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:03   #3005
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Ineso,

ville, dawaj znać jak będziesz się wybierać na pocztę

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life

Edytowane przez Shiruvii
Czas edycji: 2011-04-07 o 14:04
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:29   #3006
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
hej może w końcu uda mi się wbić. wczoraj miałam cały dzień problem z wejściem na wątek, cały czas mnie wywalało. miałyście tak?
Tez Czlowiek chce zrobic sobie przerwe w pisaniu magisterki i co? I wizaz nawala

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
w ogóle nie wiem dla kogo produkują takie ciuchy jak są teraz w sklepach. znowu nic nie mogłam dla siebie znaleźć
Potwierdzam...ale i tak kupilam sobie wczoraj nowa sukienke Ale taka juz na lato-krotka, biala z h&m...Problem jest taki ze gora jest przeswitujaca wiec aktualnie poszukuje bialego materialu z jakiejs starszej koszulki aby moc ja sobie podszyc

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Moja mama też uważa, że internetowe przelewy nie są bezpieczne i im nie ufa. To kwestia wieku zapewne i nie dziwię się takim osobom. Pomijając fakt, że mogą nie mieć możliwości przelewów internetowych .
Ja mojego tate dopiero ze 2 albo 3 lata temu przekonalam do przelewow internetowych...Moja mama za to na internecie czyta tylko pudelka, onet itp wiec gdyby to ona odpowiadala za placenie rachunkow to nadal biegala by z pieniedzmi po okienkach

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Znajoma pracowała w PKO na Wielopolu - tam dziadki przychodzą z 10 tys. w saszetce Jak od takiej osoby słyszę, że ,,bankowość elektroniczna nie jest bezpieczna" to śmiać mi się chce.
Ostatnio czytalam na necie wiadomosc, ze w mpk (nie krakowskim) znaleziono reklamowke z 40 tys-zostawil ja starszy pan. Byly to jego wszystkie oszczednosci, z ktore nosil ze soba wszedzie 'bo sie o nie bal'

e milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 16:22   #3007
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Niektorzy nie ufają elektronice i wolą mieć kwitki na wszystko jak obie moje babcie
Moja babcia się przekonała do przelewów przez internet - konto ma, ale robić ich nie umie, więc jak przychodzi czas płatności to wszyscy się kryją, żeby jej tylko nie robić - bo jak jej robisz przelew to stoi nad Tobą, sprawdza wszystko po 15 razy (mimo że odbiorcy są zachowani ), i zrobienie jednego przelewu trwa 10 minut Przy czym babcia sobie bardzo chwali osiągnięcia cywilizacji że nie musi w kolejce stać
Rodzice oboje tylko internetowo już robią wszystko

Też mnie czasami denerwuje jak ktoś przede mną płaci dużo rachunków, ale jak to jest osoba starsza to przymykam na to oko, bo wiem że im jest ciężko się przyuczyć do komputera i bardziej ufają Pani na poczcie Za to jak jest to ktoś młody - do tych 55 lat powiedzmy - to mruczę pod nosem

Swoją drogą byłam kiedyś świadkiem ciekawego zajścia, i stałam po stronie starszej Pani. Otóż listonosz jej rentę permanentnie zostawia u sąsiadki albo daje synowej - czego ona sobie nie życzy, bo synowa sobie lubi uszczknąć, a z sąsiadami to wiadomo że różnie może być I okazało się że nic z tym nie może zrobić, oprócz wydania dyspozycji że pieniądze mogą być tylko do jej rąk - płatnej 20 zł albo 30 zł Dla mnie to jest chore po prostu, przecież ona jest odbiorcą to dlaczego listonosz zostawia tej osobie, która otworzy drzwi? Nie sprawdzając dowodu ani nic! Za to jak się idzie z awizem to wielkie mecyje o dowód itp. Zbulwersowałam się strasznie wtedy Poradziłam tej Pani żeby sobie dała w zusie dyspozycję do przelewania na konto
Stary 2011-04-07, 17:12   #3008
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Swoją drogą byłam kiedyś świadkiem ciekawego zajścia, i stałam po stronie starszej Pani. Otóż listonosz jej rentę permanentnie zostawia u sąsiadki albo daje synowej - czego ona sobie nie życzy, bo synowa sobie lubi uszczknąć, a z sąsiadami to wiadomo że różnie może być I okazało się że nic z tym nie może zrobić, oprócz wydania dyspozycji że pieniądze mogą być tylko do jej rąk - płatnej 20 zł albo 30 zł Dla mnie to jest chore po prostu, przecież ona jest odbiorcą to dlaczego listonosz zostawia tej osobie, która otworzy drzwi? Nie sprawdzając dowodu ani nic! Za to jak się idzie z awizem to wielkie mecyje o dowód itp. Zbulwersowałam się strasznie wtedy Poradziłam tej Pani żeby sobie dała w zusie dyspozycję do przelewania na konto
Ja się dziwię temu listonoszowi Moja mama pracuje w tej branzy i z takimi rzeczami jest bardzo ostrożna. Jesli wydaje pieniądze osobie innej niż tej, której się należą, zawsze sprawdza dowód i spisuje dane, bo jesli coś się stanie to wiadomo, kto pieniądze wziął. Inaczej odpowiada ona Już sie jej zdarzyło, że podeszła do niej rodzina i chciala emeryture mamy / babci, a ta osoba juz nie zyla od 6 rano
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:22   #3009
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja na FastDealu kupiłam sobie kupon na manicure za 17zł Dołożę 20zł i będę mieć zabieg parafinowy na dłonie + french

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:27   #3010
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dziwię temu listonoszowi Moja mama pracuje w tej branzy i z takimi rzeczami jest bardzo ostrożna. Jesli wydaje pieniądze osobie innej niż tej, której się należą, zawsze sprawdza dowód i spisuje dane, bo jesli coś się stanie to wiadomo, kto pieniądze wziął. Inaczej odpowiada ona Już sie jej zdarzyło, że podeszła do niej rodzina i chciala emeryture mamy / babci, a ta osoba juz nie zyla od 6 rano
No a pani w okienku powiedziała tej babci że skoro nie ma wykupionego 'do rąk własnych' to nie jest problem poczty A prawdę mówiąc to mi nigdy nie kazał się listonosz legitymować jeszcze
Stary 2011-04-07, 17:28   #3011

KLIK - Juwenalia w Krakowie

W pewnych miejscach świętokrzyskiego burza, może i do nas przyjdzie
Stary 2011-04-07, 17:48   #3012
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:

21 maja rozbijam sie pod zaczkiem!

Stary 2011-04-07, 17:52   #3013

Ja nie mogę się doczekać Raz dwa trzy i wszystkich trzech pań z 20 maja
Stary 2011-04-07, 17:53   #3014
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Program jest taki, ze chyba kazdy znajdzie cos dla siebie

Stary 2011-04-07, 18:02   #3015
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Kosztowne?
żeby było o jedno okienko więcej? ehhh

sporo koncertów na Juwenaliach, szkoda że nie na wszystkich napisane jest gdzie są te koncerty, po ile bilety i gdzie kupować bo bym na coś poszła chociaż popatrzeć

Stary 2011-04-07, 18:09   #3016
rejected_darling
Raczkowanie

Cytat:

A ja bym chciała na Strachy, Comę, Turnaua i Dąbrowską. Ciekawe, jak ja się z kasą za bilety wyrobię :P
rejected_darling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 18:11   #3017
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
No a pani w okienku powiedziała tej babci że skoro nie ma wykupionego 'do rąk własnych' to nie jest problem poczty A prawdę mówiąc to mi nigdy nie kazał się listonosz legitymować jeszcze
Aż otworzyłam sobie prawo pocztowe i o ile synowej może przekazać pieniądze, bo jest pelnoletnim domownikiem i nie zastrzeżono, że do rąk własnych, to zostawianie u sąsiadów Ja bym z naczelnikiem sobie pogadała

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2011-04-07, 18:15   #3018
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Przyszlo mi rozliczenie za ogrzewanie z zeszlego roku...Musze doplacic 150 zl I to wszystko dlatego, ze sezon grzewczy trwal (uwaga!) do 4 czerwca
Dostala ktoras z was podobna niespodzianke czy tylko moja spoldzielnia tak dba o to aby bylo mi zawsze cieplo?

Stary 2011-04-07, 18:24   #3019
2016070953
Konto usunięte

kurde, faktycznie, wczoraj facet spisywał liczniki spodziewam się wysokiego rachunku za prąd na sezon nie grzewczy
a poza tym nie chce mi się uczyć, nie chce mi sie czytać- nawet literatury rozrywkowej
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:18   #3020

Wyszłabym gdzieś potańczyć albo co
Stary 2011-04-07, 20:10   #3021
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie kupon na gruperze Dzięki Baja jeszcze raz
za co Ty mi babo dziękujesz? mogłaś równie dobrze sama się zarejestrować, a tak to mi chyba nabiłaś 10 dodatkowych punktów? ;p

Cytat:
u mnie na poczcie są takie okienka, ale powiem Ci, że to się wcale nie sprawdza. ludzie i tak, niezależnie od sprawy, ustawiają się w kolejce gdzie popadnie, albo robią jedną długą

Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
Program jest taki, ze chyba kazdy znajdzie cos dla siebie
pozostaje jeszcze kwestia czy będziemy cokolwiek z tych koncertów pamiętać

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:11   #3022
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Dziewczyny, gdzie warto iść na karaoke? W sobotę?

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:15   #3023
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
żeby było o jedno okienko więcej? ehhh
Chcesz się w nim sama obsługiwać?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:34   #3024
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Aż otworzyłam sobie prawo pocztowe i o ile synowej może przekazać pieniądze, bo jest pelnoletnim domownikiem i nie zastrzeżono, że do rąk własnych, to zostawianie u sąsiadów Ja bym z naczelnikiem sobie pogadała
No to jak widać pani sama się nie znała

Ale ostatnio zagięłam tu w Krk na poczcie babkę, bo nauczona jestem na paczki naklejać druki przesyłek - a w Krakowie tego nie lubią I Pani do mnie z pyskiem, że kto to widział naklejać na paczkę zanim ona podbije, jak ja mogłam tak bezczelnie sobie nakleić. To miłym głosem poprosiłam żeby wskazała mi punkt bądź jakikolwiek regulamin w którym pisze że NIE WOLNO mi nakleić druczku - bo tak mi kazała powiedzieć babeczka z mojej wiejskiej poczty No i faktycznie wyszło na moje

Emilka - u mnie za prąd przyszło i mam o dziwo nadpłatę, natomiast za ogrzewanie jeszcze nie wiadomo - ale ja sobie sama spisuję licznik i mniej więcej obliczam ile wychodzi
Stary 2011-04-07, 20:54   #3025
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Chcesz się w nim sama obsługiwać?
spoko

ja właśnie też czekam za rozliczenie ogrzewania za zimę. nie mam pojęcia ile może wyjść

Stary 2011-04-07, 21:02   #3026
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Chętnie bym stamtąd nie wychodziła, ale nie mam z kim iść
Cytat:
Napisane przez e milka Pokaż wiadomość
Dostala ktoras z was podobna niespodzianke czy tylko moja spoldzielnia tak dba o to aby bylo mi zawsze cieplo?
Nie przypominam sobie.
Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie warto iść na karaoke? W sobotę?
A jest gdziekolwiek w sobotę?
Stary 2011-04-07, 21:05   #3027
e milka
Wtajemniczenie

GG do e milka

Cytat:
Emilka - u mnie za prąd przyszło i mam o dziwo nadpłatę, natomiast za ogrzewanie jeszcze nie wiadomo - ale ja sobie sama spisuję licznik i mniej więcej obliczam ile wychodzi
Za prad i gaz tez mam nadplate-w 'gazowni i elektrowni' nadal mam zgloszone 2 osoby wiec sa troszke wieksze prognozy
Ogrzewanie mam zas ryczaltowane ze wzgledu na powierzchnie mieszkania i nie mam na to zadnych licznikow-po prostu sie grzeje a ja przez caly rok place jednakowa stawke...W zeszly rok grzewczy mialam zwrot 2 zl:P A teraz ta doplata 150 Najbardziej mnie dziwi argumentacja, ze sezon grzewczy w 2010 trwal do czerwca

Stary 2011-04-07, 21:09   #3028
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
No to jak widać pani sama się nie znała
Powiem Ci, że w każdej dziedzinie musiałabyś się specjalizować sama

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2011-04-07 o 22:00
Stary 2011-04-07, 21:26   #3029
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że w każdej dziedzinie musiałabyś się specjalizować sama
Podam Ci kolejny przykład. Umiera człowiek, jest piątek nocą, więc dzwonisz na pogotowie, żeby przysłali lekarza do stwierdzenia zgonu. Przyjeżdża babka i wypisuje Ci kartke pt. 'karta informacyjna', po czym mówi że z tym załatwisz wszystko - pogrzeb, akt zgonu itp. Ok, z pogrzebem u księdza no problem. Ale odpalasz net, ustawy i okazuje się, ze obowiązkiem tego lekarza bylo wystawienie Ci karty zgonu, jako że lekarz rodzinny w weekendy nie pracuje, wiec to nie on stwierdza zgon, a ten lekarz, ktory przyjechal ! Wiec nie dosc ze czyste bezprawie, to jeszcze wprowadza Cię w blad mowiac, ze z tym kwitkiem zalatwisz akt zgonu - a guzik prawda, bo nie ! Wydawany jest tylko na podstawie karty zgonu. Wiec w poniedzialek idziesz sobie do przychodni i czekasz, az przyjmie Cię rodzinny lekarz i wystawi co trzeba Wykorzystaja nawet smutek po śmierci czlowieka i niewiedze w tych sprawach. Lenie, a nie lekarze. Albo tłumoki. Nie wiadomo, co gorsze

Dziewczyny, sorry ze tak depresyjnie

Nóż się w kieszeni otwiera Byle człowieka spławić
A depresyjnie to chyba ostatnio taki czas jest... Mimo że wiosna...

Do mnie ostatnio pogotowie nie chciało przyjechać jak miałam atak w nocy - pytają terrorysty czy zejdę na dół do klatki, ja mówię że niezbyt bo nawet nie mam jak wstać z łóżka i się ubrać (tak bolało). Mój mówi że mnie ubierze i zjedziemy na dół - a Pan z pogotowia : no to skoro na dół zjedziecie to równie dobrze Pan dziewczynę może do auta wpakować i przywieźć, czekamy'
Stary 2011-04-07, 21:32   #3030
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nóż się w kieszeni otwiera Byle człowieka spławić
A depresyjnie to chyba ostatnio taki czas jest... Mimo że wiosna...

Do mnie ostatnio pogotowie nie chciało przyjechać jak miałam atak w nocy - pytają terrorysty czy zejdę na dół do klatki, ja mówię że niezbyt bo nawet nie mam jak wstać z łóżka i się ubrać (tak bolało). Mój mówi że mnie ubierze i zjedziemy na dół - a Pan z pogotowia : no to skoro na dół zjedziecie to równie dobrze Pan dziewczynę może do auta wpakować i przywieźć, czekamy'

Do młodego nie przyjadą, bo mlody to silny i zdrowy, a do starszego też nie, bo się już nie opłaca

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2011-04-07 o 22:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości