|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
A czemu Siasia ma ten tomograf? Moze jetsem glupia, ale kompletnie nie wiem do czego to przykleic
Jakies nowe wiesci co u niej? ![]() Mary... szkoda, myslalam ze znowu Hanusia skoczyla z waga Czyli Hania to wcale nie bedzie wielkoludek. Normalna dziewuszka i mama da rade ja wypluc ![]() Sen to byl koszmar... mam juz wozkowe traumy. Ja sie blizniakami nie przejelam tylko tym, ze znowu musze wozka szukac odpowiedniego dla dwojki
|
#1352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
No to przeglosowalyscie moje przyszle garnuszki, tylko jeszcze sie zapytam ile taka paczka do Wloch by kosztowala
![]() Wlasnie poukladalam Flawciowe ciuszki w szafce i tylko czekam az maz w weekend drzwiczki do szafy zamontuje, bo montuje te szafe "na raty", niestety wzial prace 200 km od domu i codziennie jak wyjedza na pomiary o 7mej rano to wraca ok.22giej no i tym samym nie ma kiedy czegokolwiek zrobic![]() andziot no i jakie te garnki w koncu zakupilas?! Cytat:
Cytat:
chyba bym wziela te granatowe albo jak znajdziesz to moze lila![]() Cytat:
co do odkurzacza ja mam hoover'a z filtrem hepa, ale nie widze tego modelu na allegro, wiec nie pomoge
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
andziot, fakt rezonans to elektromagnetyczne, zawsze mi się to myli
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, po prostu wyobraziłam sobie jakiś monstrualny przyrost wagi, spanikowałam, a tu w sumie jeszcze miesiąc i już za dużo nie powinna urosnąć
![]() W ogóle to dowiedziałam się też, że poród rodzinny jest płatny, tylko jeśli zażyczymy sobie osobną salę, full wypas ze wszystkim. Jeśli normalna sala, nie płacimy, tylko w razie jakichś hardcore'ów wypraszają tatusiów. Siasiek nie odpisała na smsa. Martwię się też o Czarodzieja, jak On znosi nieobecność mamy
|
|
|
|
#1355 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula dzisiaj 7.04 czyli oficjalnie rozpoczynasz 9 miesiąc
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
berghoffa, tyle że ja trochę tańsze musiałam kupić .... no i indukcję mamy
Mężul wrócił pizze będziemy jedli
|
|
|
|
#1357 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym oszalała!!!Cytat:
![]() Cytat:
nie dziwie sie ze dlugo ta szafe robi, skad ja to znam... wyobrazcie sobie ze u mnie stoja na balkonie 4 worki smieci bo nie ma kto i kiedy wyrzucic tz przyjezdza zmeczony, a rano smietnik ma po prawej a parking po lewej stronie bloku- wiec nie po drodze ![]() aaaa dolączam fajna stronkę: http://www.mamazone.pl/tv/film,4599,...-porodzie.aspx
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka jestem dzisiaj przymulona
![]() W południe byłam u koleżanki na kawce, później u fryzjera podciąć włosy a na koniec w sklepie. Tak się zmachałam że szok Chciałam się jeszcze pochwalić, że zrobiłam też pierogi leniwe z przepisu Aguś i wyszły super Mary, dobre wieści przynosisz Mimbi, taki kurs to super sprawa zazdroszczę! Śmialiśmy się z mężem, że Tymek to chyba kibicem zostanie od najmłodszych lat bo wczoraj, gdy TŻ oglądał mecz to mały przez dwie godziny non stop się mocno wiercił. Pierwszy raz tak długo
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
andziot no ja chorowalam przez kilka miesiecy na te berghoff model Orion, ale teraz stwierdzilam ze jednak nie, bo termostaty nie nadaja sie zbytnio do zmywarki, w sensie niszcza sie, mam normalna kuchenke, nie indukcyjna...
24kasia86 no maz bierze tam projkety, gdzie sa, bylo i tak ze w jeden dzien obracal w ta i z powrotem do Rzymu, a w jedna strone mamy 550km, ale co zrobic w razie czego to dzwonie na pogotowie
|
#1360 |
|
Moderatoreska
|
Jestem zaraz was nadrobię, ale najpierw napisze co u mnie :P Trening skrucony z powodu deszczu więc jestem wcześniej w domku.
A więc u lekarza ogólnie wszystko dobrze, ale jak przeczuwałam chłopcy się pchają i te bóle co miałam to napierają na szyjkę, szyjka nie jest skrócona, jest dość długa jak to lekarz powiedział ale ma już rozwarcie na palucha. Lekarz chce mnie położyć do szpitala, ale ja nie chcę, mam się do jutra zastanowić i zadzwonić do niego jak się zdecyduję położyć na kilka dni na obserwację bo skierowania nie mam do szpitala, a on jutro jest na dyżurze a później będzie dopiero w środę w szpitalu. No a jak nie pójdę do szpitala to widzimy się w środę w szpitalu na usg i ktg.A gdyby zaczęło się coś dziać natychmiast na cito do szpitala. Jako takiego terminu nie ma bo lekarz nie daje mi już dużo czasu. chłopcy ważą trochę po ponad 2kg każdy, więc mali nie są ![]() No i to tyle
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa; ale fajnie z tym porodem u Ciebie
Wiadomo, ze za full wypas sie płaci Za darmo umarło Ja pisałam wczesniej do Siaski i odpowiedziała, ze czeka na badania.. może własnie ją badaja ? Biedulka, sie stresów najada Cytat:
ale nie niszczy sie to wcale !! Srodek mają taki jakby nakrapiany PolecamSmacznej pizzuchy !
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska, to Ty już możesz w każdej chwili rodzić! Zdecydujesz się na ten szpital?
|
#1363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczynki, byłam w aptece i wytaczam wojnę moim obwarzankom
|
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarodziej to prawie mezczyzna i napewno jest bardzo dzielny
Pewnie jest u dziadkow, ktorzy rozpieszczaja ile wlezie ![]() Czekamy na wiesci od Siasi!!! ![]() Andziot co do bucikow to wiadomo... biale najladniejsze ![]() Gusiagatko sliczny ten komplecik. pierwszy niesmalo dla dziewuni ![]() Atiz ta trzecia sukienusia piekniasta!!!! 24Kasia nie przejmuj sie swoja chora pania ginekolog! Jestes na koncowce i masz prawo sobie podjadac pysznosci, bo jesli zamierzasz karmic piersia to moze byc roznie no i poza tym po porodzie wracamy do figury wiec beda pewne wyrzeczenia!!!!!! ![]() Mary ja bym bardzo chciala wiedziec ile moj maly wazy, no ale niestety u nas tylko 2 usg jesli ciaza jest prawidlowa Wage poznam po porodzie pewnie. Ej wiecie, ze moja polozna zapisala mnie na 10 kwietnia Dzisiaj znowu tosciki na kolacje
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-04-07 o 19:29 |
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
eweska w sumie to ci sie nie dziwie ze nie chcesz malego zostawiac i isc do szpitala, szczegolnie ze wszystko wyglada w miare ok. trzymam kciuki zebys do srody wytrzymala
![]() andziot przez ciebie juz z Tztem ustalilam, ze juto na obiad...PIZZA ![]() 'Dziewczonka masz racje! laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 9 miesiac...no nic tylko rodzic ![]() kasiulka nooo zwolnienie mam ale tylko ten tydzien bo reszta czyli 3 tyg przed porodem to juz u nas oficjalnie macierzynski ![]() jak to brzmI!!! Cytat:
nie ma to tamto, ale od poniedzialku sie bycze
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A chłopcy to już pewnie ponad 3kg ważą, no nie?
|
|
#1367 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja od siasi nie mam info, jak cos bede miec to napisze wam od razu
ewesko a czemu nie chcesz sie połozyc do szpitala? nie ma zadnego zagorżenia jak bedziesz w domku?? kto wtedy bedzie z Twoim synem?? wiem ze on to juz prawie mężczyzna dorosły ale pewnie lepiej jakby go ktos doglądał ![]() daisy jeszcze zostało kilka pozycji na talonie:P w sumie czasu i energii przez ten remont nam brak. a teraz bedzie remont na dwa domy i praca wiec karnecik bedzie jeszacze długo. a ja słyszałam ze po porodzie mozna sie wczesniej miziac jak nie ma gin przeciwskazan i wszystko sie zagoi. pewnie zalezy ile sie bedzie krwawic czy bedzie sie mialoo szwy itd. Cytat:
![]() ile płaciłas za wymaz?i na czym to polega w ogole? bo mi gin powiedział ze zrobi na nasyt wizycie. Cytat:
ma milion trzysta końcówek do różnych powierzchni.jakbys nie wiedziała co zrobic z kilkunastoma tysiącAMI to z ręką na sercu polecam ![]() Cytat:
hihijux niejednokrotnie taki dług nam anulowali ![]() zrobię minę zbitego psa i dam sie im povbawic z wnukiem vcały dzien i bedzie gites pewnie ![]() Cytat:
ale moze jest taki odpowiednik zagraniczny ![]() mi siue w kazdym badz razie ten kalkulator przelewów zgadza. Cytat:
![]() Cytat:
ja też się pocieszam kiwi
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Eweska wow... zaczyna sie robic goraco!!!!
![]() Najwazniejsze, ze wszystko dobrze!!!!
|
#1369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja sie martwie, ze moj wraca o 21-22 ale jest jakies 15km od domu. Cytat:
dobrze i co z tym szpitalem zrobisz?
|
|
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
mary
wizytki! U mnie spokój, niby rano coś a'la czop mi wyleciało ale teraz nic się nie dzieje kasia24 moje obrzęki też mnie okropnie bolą, jakby mnie ktoś kijem po stopach okładał
|
#1371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
położysz się ??? do środy kilka dni .... szyjka nie skrócona, rozwarcie nie za duże ... skurcze masz ??? Cytat:
myślę że najlepszym lekiem będzie poród ![]() Cytat:
dla położnej
|
||||
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Nie szczujcie tym arbuzem
Z dobrych rzeczy mam tylko czekoladę z marcepanem ale jakoś ochoty brak. W ogóle ostatnio coś mniej jem i nie wiem czy nie za mało ![]() Moria, to te opuchnięcia tak bolą? Modlę się aby mnie nie dopadły. Mam nadzieję, że zakupione środki pomogą
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-07 o 19:43 |
|
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczynki za rady do odkurzaczy ja wogóle nie wiedziałam że jest coś takiego jak turboszczotki, hehe, teraz musze urobić męża że mamy jeszcze jeden zakup do zrobienia - dla dziecka oczywiście
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie dzis skurcze bolą
i to dosyc bolesne... dobra uciekam, bo tż wrócił z panelami z marketu budowalanego i musze udawac że mnie tu nie było
|
#1375 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szczerze skoro nie mam cukrzycy to po co mam sie katowac?fakt sa obrzeki, ale staram sie czesto odpoczywac itp...zobaczy co mi powie 13ego, jak bedzie marudzic to trudno...koniec juz bliski![]() a karmic piersia bardzo chce, mam nadzieje, ze mi sie to uda, bo siary nadal brak. Cytat:
|
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierze taki patyczek do uszu i grzebie w środku i już Cytat:
dziś był 100km od domu, ale ostatnio siedział tez w Wawie ja już powoli mam stresa, bo o ile jeśli się coś zacznie to można zawsze karetkę wezwać, ale co ja z Zosią zrobię ??????? |
||
|
|
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
jak ogladam filmiki z porodu to placze za kazdym razem gdy kladą maleństwo na brzuchu mamy...
ja sie tam chyba nie ogarnę, bedę plakać i plakać- chyba nie ma bardziej wzruszającej chwili niz ta.... ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ja jestem sama i tez sie boje... wolałabym zeby od razu byl przy mnie. kochana jak pizza?zjedzona? widze, ze szalejesz wczoraj tez fast fooda jadlas
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w ogóle oglądanie czyjegoś porodu trochę mnie przeraża
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
24Kasia, ale ja ten nie mam siary... to chyba nie znaczy, ze bedziemy mialy mleka! w mojej ksiazce jest napisane, ze siara wydziela sie przez pierwsze 3-4 doby po porodzie i jest niezwykle cenna, bo zawiera latwoprzyswajalne aminokwasy i zawiera wiecej bialka i witaminy A niz mleko wlasciwe, a pierwsze krople siary zawieraja bardzo duza ilosc przeciwcial. Po siarze wystepuje mleko przejsciowe, a dopiero potem mleko dojrzale. Wiec nie ma co sie zamartwiac, ze siara nie leci, bo poleci wtedy kiedy dzidizus bedzie na swiecie i dla niego to same witaminki
![]() Sprawdzilam w necie i na szczescie poloznej sie buchnelo w ciazowej ksiazce, bo wizyta jest na 13 ![]() Jutro mi sie zelazo konczy
|
#1380 | ||||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo często mi twardnieje i napina mi się brzuch i często jak chcę wstać lub chodzę kłuje mnie na dole bardzo i mam ucisk porządny na pęcherz że czasami nie mogę się zalatwić. Więc nie wiem czy mam skurcze czy nie bo nie odczówam tego jako typowe skurcze. Ja lekarzowi mówiłam że nie chcę do szpitala, oni chcą abym jeszcze z tydzień dwa wytrzymała i nie rodziła, więc myślą że jak będę w szpitalu to będę leżeć coś tam zawsze mogą podać na skurcze itp. Lekarz obawia się że moga mi odejść wody i będzie po wszystkim. Ja chce zostać w domku i poczekam do środy pojadę na usg i ktg i zobaczymy co będzie dalej, a jak cos sie zacznie dziać wcześniej to szpital mam niedaleko i w każdej chwili mogę jechać :P |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

Czyli Hania to wcale nie bedzie wielkoludek. Normalna dziewuszka i mama da rade ja wypluc

Czekamy na Ciebie fasolko

Chciałam się jeszcze pochwalić, że zrobiłam też pierogi leniwe z przepisu Aguś i wyszły super 

i w ogóle oglądanie czyjegoś porodu trochę mnie przeraża