Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 15:43   #4021
jusztyska
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Nie, nie, nie. I to nie ze względu na zabobony, ale dlatego, że chcę żeby zobaczył całość, bo tak to nie ma takiego efektu. Poza tym pewnie powiedziałby, że za długa, jak to on
hahaha, jakbym mojego TŻ słyszała: taka dłuuuuga? :P
mój też nie widział i nawet sam nie chce, o dziwo ale to w sumie dobrze, nawet nie chciał wejść do tego salonu jak już zamówiła suknie

wiecie, tak mi ostatnio dzień za dniem szybko uciekają, że nawet nie zauważyłam, że wiosna, że fiołki kwitną, forsycja... dopiero dziś wracając z pracy zauważyłam...
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 17:54   #4022
butterfly20
Zakorzenienie

Dostałam zaproszenia
Z zewnątrz bardzo mi się podobają,ale trochę mnie wnerwia,że w środku są takie matowe,jak zwykła karta.Ale i tak pewnie już zamówię te,które wczoraj Wam pokazywałam

Nynka koronka na dole jest najważniejsza,więc na pewno nie obcinaj

A mój M. nie ma pojęcia jaka jest moja suknia.To najpilniej strzeżona tajemnica wśród mojej nabliższej Rodziny Zobaczy mnie dopiero w Kościele,bo jedziemy osobno
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 18:13   #4023
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
hahaha, jakbym mojego TŻ słyszała: taka dłuuuuga? :P
mój też nie widział i nawet sam nie chce, o dziwo ale to w sumie dobrze, nawet nie chciał wejść do tego salonu jak już zamówiła suknie

wiecie, tak mi ostatnio dzień za dniem szybko uciekają, że nawet nie zauważyłam, że wiosna, że fiołki kwitną, forsycja... dopiero dziś wracając z pracy zauważyłam...
Mi też czas tak szybko leci ostatnio. Zobaczycie, jak szybko nam do ślubu przeleci, zatęsknimy za przygotowaniami jeszcze.

Mój TŻ kompletnie nie wie, jaką będę mieć sukienkę. Ja zabobonna wcale nie jestem, ale jakoś podoba mi się ten zwyczaj ujrzenia Panny Młodej w całej okazałości dopiero w dniu ślubu.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:53   #4024
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie sierpniowe panny młode chciałabym do Was dołączyć...mój ślub jest 21.08.2011r.
Witamy przyszłą niedzielną pannę młodą .

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
moja mama jest niezadowolona zdziwiła się że już kupiłam sukienkę jakie już toż zostały 4 miesiące a jeszcze muszę zrobić przeróbki i dokupić dodatki góra sukienki jej się podoba a dół nie, stwierdziła żeby te koronki naszyć nie na tiulu tylko na tym białym gładkim materiale pod spodem ze dolne warstwy zniszczone no fakt w końcu suknia styka się z ziemią ale ja to i tak będę ucinać bo jest na mnie za długa ... suknię kupiłam używaną ma na dole lekko rozerwany tiul i jak to zobaczyła to łola boga jak ty tak pójdziesz... to jej mówię że suknia na mnie za długa dobre 5 cm i trzeba skrócić a w życiu nie obetnę tej koronki na dole bo to ona mi się tak podoba... krawcowa koronkę odpruwa, ucina tiul na odpowiednią długość i przyszywa koronkę z powrotem i po tym nie zostanie żaden ślad... mówiłam że na prawdę gorsze zniszczenia krawcowe naprawiają i nie ma śladu...a ona na to że już lepiej było wypożyczyć to jej tłumaczyłam, że wypożyczane są noszone po kilka razy i też są już po naprawach przecież, że nikt mi nie wypożyczy nowej... babka w salonie powiedziała mi za wypożyczenie 1800 a ja ją kupiłam za 1050 to jednak jest różnica tym bardziej że to ja za to płacę... wrzucam Wam zdjęcia białej sukni, 3 ostatnie to są dziewczyny od której kupiłam
Głowa do góry. Suknia jest naprawdę prześliczna!!!

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
A Wasi TŻci widzieli suknie ? Mój nie ma pojęcia, jak moja wygląda.
siur, że nie. Chciałabym żeby padł z zachwytu jak mnie zobaczy w sukni, z bukietem, fryzurą, makijażem...

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:29   #4025
martitaw
Raczkowanie

Kinga_20
obrączki fajne ale ja bym się bała, że będą odparzać bo są dość szerokie

nynka87
uszy do góry! koronka dodaje sukience wielu uroku, to marszczenie zdobione sreberkiem na biuście też Krawcowa nie gapa i tez na pewno wie co robi i będzie elegancko A mama.. Jak to mama.. chciałaby żeby było cudownie i może brak jej trochę wiary albo wyobraźni

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-07 o 20:38
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:36   #4026
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się!! Sukienka jest piękna! Lepiej kupić używaną i nanieść poprawki, niż wypożyczyć, bo tak jak kupisz, to masz ją w domu i masz pewność, że jak naprawisz, to będzie w super stanie na ślub, a tak z wypożyczalni, to nigdy nie masz pewności, czy ktoś przed Tobą, kto wypożycza to jej nie zniszczy...
Jak dobra krawcowa, to super poprawi i będziesz ślicznie wyglądała!
Nie przejmuj się mamą, tym bardziej, że to nie ona płaci. Dobrze zrobiłaś, że ją kupiłaś, a czasem są osoby, które potrafią zgasić takim marudzeniem radość w zarodku... Będzie wszystko dobrze. Uszy do góry!
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
nynka87, suknia jest olśniewająca. Najgorzej, to cieszyć się, a tu ktoś bliski tak psuje humor. Nie przejmuj się, naprawdę. Krawcowa, tak jak mówisz, poprawi co trzeba. Mama niech Cię wspiera i tak masz zapewne wystarczająco spraw na głowie, problemów i dylematów.
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Suknia jest cudna. Koniecznie z ta koronka na dole
Mama jak zobaczy po poprawkach bedzie napewno zadowolona. Teraz martwi sie, bo chcialaby zeby jej coreczka wygladala pieknie, a moze nie umie sobie wyobrazic, ze po poprawkach suknia bedzie idealna. Wiec glowa do gory
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam. Suknia śliczna. Ja bym też z tej koronki nie rezygnowała. Obcinaj tiule i szalej na niej na weselu ile sił w płucach. A mama to się powinna cieszyć, że trochę grosza przyoszczędziłaś. Ja bym się tam cieszyła.
Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za słowa otuchy a jest wśród Was jakaś która też kupiła używaną suknię i ma coś do poprawki??
Stary 2011-04-07, 20:37   #4027
jusztyska
Zadomowienie

zastanawiam się nad tym odparzaniem od obrączek... spotykam się z taką opinią już kolejny raz na wizażu, a nigdy wcześniej od nikogo o tym nie słyszałam.. i to chyba nie zależy tyle od szerokości obrączki, co od tendencji naszej skóry? tak mnie to zastanowiło, bo miałam kiedyś taką szeroką (na 1 cm) ozdobną obrączkę i przez długi czas nosiłam ją bez przerwy, myłam w niej naczynia, kąpałam się, chodziłam na basen, spałam w niej i nigdy mnie nic nie odparzyło Powiedzcie mi jak to jest, czy to zależy od tego z czego jest obrączka (ta moja była srebrna, a większość ślubnych to złote, czasem platyna), czy faktycznie od tendencji skóry do takich rzeczy jak odparzenia? Bo ja zdecydowanie ślubną chcę taką na ok 5 mm, bo wąskie dziwnie na moich palcach wyglądają

Tak mnie to jakoś zaintrygowało :P
Stary 2011-04-07, 20:46   #4028
martitaw
Raczkowanie

pewnie odparzenia zależą od wrażliwości skóry ale tez może od szerokości i tego jak bardzo przylega.. czy ma możliwość ruchu i dostępu powietrza.. czy nie jest za ciasna..

a sukni mojemu nie pokażę.. trochę się buntował, że jego kolega wybierał razem z narzeczoną ale co mnie inni obchodzą On ie zobaczy
Stary 2011-04-07, 20:56   #4029
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Mój widział tylko na zdjęciu katalogowym i to w dodatku inny kolor, niż ja zamówiłam na mnie zobaczy dopiero w całej okazałości w dniu ślubu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A mój M. nie ma pojęcia jaka jest moja suknia.To najpilniej strzeżona tajemnica wśród mojej nabliższej Rodziny Zobaczy mnie dopiero w Kościele,bo jedziemy osobno
Jak to jedziecie osobno?

Cytat:
zastanawiam się nad tym odparzaniem od obrączek... spotykam się z taką opinią już kolejny raz na wizażu, a nigdy wcześniej od nikogo o tym nie słyszałam.. i to chyba nie zależy tyle od szerokości obrączki, co od tendencji naszej skóry? tak mnie to zastanowiło, bo miałam kiedyś taką szeroką (na 1 cm) ozdobną obrączkę i przez długi czas nosiłam ją bez przerwy, myłam w niej naczynia, kąpałam się, chodziłam na basen, spałam w niej i nigdy mnie nic nie odparzyło Powiedzcie mi jak to jest, czy to zależy od tego z czego jest obrączka (ta moja była srebrna, a większość ślubnych to złote, czasem platyna), czy faktycznie od tendencji skóry do takich rzeczy jak odparzenia? Bo ja zdecydowanie ślubną chcę taką na ok 5 mm, bo wąskie dziwnie na moich palcach wyglądają

Ja jestem uczulona na złoto :P Może nie tyle na złoto, co na nikiel, a nie ma ŻADNEJ złotej biżuterii bez niklu, bo czyste złoto jest bardzo kruche i byłoby cholernie nietrwałe i delikatne, więc dodają różnych innych metali, a niklu to już w przesadnych ilościach, żeby złoto było nietrwałe. A w białym złocie to już w ogóle jest więcej niklu niż złota, a np w czerwonym złocie jest dużo miedzi (ale nikiel też...). Nie słyszałam do tej pory o odparzaniu przez obrączki. Jakie są objawy? Jeżeli zaczerwienienie, drobne chrostki i/lub lekkie opuchnięcie, to jest to uczulenie, a nie odparzenie :P zwłaszcza, jak taka biżuteria pociera skórę, a szczególnie jak ta skóra jest mokra (spocona, zmoczona wodą itd.)... Uczulenie może być właśnie w różnym stopniu albo takie lekkie albo takie tragiczne, jakie ja mam. Ja nawet jak o suchą skórę potrę czymś złotym, to mnie od razu swędzi i za chwilę wychodzą chrostki, a jak na mokrą, to jest masakra... zaraz puchnę, a np. w przypadku kolczyków nie dość, że uszy mi puchną, to momentalnie ropieją...
Więc ja Wam radzę, jak nigdy wcześniej nie mieliście na dłużej kontaktu ze złotem, to lepiej sobie przetestujcie to, żebyście później nie płakali, że nie możecie obrączek nosić.

Tak gwoli ścisłości to nie złoto samo w sobie uczula, tylko właśnie w głównej mierze nikiel (lub chrom). Do srebra ani tytanu nie dodaje się niklu, bo mają wystarczające właściwości, aby robić z nich biżuterię.

Ja obrączki właśnie będę miała tytanowe

Edytowane przez sanderek5
Czas edycji: 2011-04-07 o 21:00
sanderek5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:00   #4030
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
dzięki dziewczyny za słowa otuchy a jest wśród Was jakaś która też kupiła używaną suknię i ma coś do poprawki??
Ja mam używaną i kobieta, u której ją kupiłam będzie mi ją ewentualnie skracać- w zależności od tego jak wysokie będę mieć buty. Dzięki temu, że nie zapłaciłam za nią dużo, nie będę się stresować jeśli ją rozerwę, poplamię, zniszczę, bo i tak nie będę jej później odsprzedawać.

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:14   #4031
Almariel
Zakorzenienie

Odparzenie to chyba ze skórą dzieje się coś takiego jak np. but Cię obciera,odparzy, to boli itd. Przynajmniej mi się tak wydaje, bo nigdy mnie pierścionek ani nic takiego nie odparzyło. Natomiast moją znajomą obrączka początkowo odparzała właśnie, ale ona ma na prawdę szeroką. Ale twierdzi, że to kwestia przyzwyczajenia i z czasem było ok.

Edytowane przez Almariel
Czas edycji: 2011-04-07 o 21:17
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 21:31   #4032
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam używaną i kobieta, u której ją kupiłam będzie mi ją ewentualnie skracać- w zależności od tego jak wysokie będę mieć buty. Dzięki temu, że nie zapłaciłam za nią dużo, nie będę się stresować jeśli ją rozerwę, poplamię, zniszczę, bo i tak nie będę jej później odsprzedawać.
kobieta od której kupowałam też zaproponowała naprawę ale trzeba byłoby odpruwać koronkę zszyć tiul i znów przyszyć koronkę a przecież i tak krawcowa będzie to odpruwać i później znów naszywać bo przecież będę ją skracać więc opuściła mi 150 zł na naprawę
dziewczyny oglądam welony i tak się zastanawiam co by pasowało do mojej kate... pomóżcie podoba mi się ten ale ta koronka chyba ie pasuje
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550169
oprócz tego
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550166
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550172
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550201
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550129
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550064
http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550134

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

dziewczyny poza tym kompletnie nie wiem co na plecy do tej sukienki... przeglądam all i tam pełno takich satynowych czy tam atłasowych bolerek a to chyba nie pasuje znalazłam coś takiego
http://allegro.pl/sliczne-bolerko-sl...547396171.html
co myślicie??
Stary 2011-04-07, 22:09   #4033
martitaw
Raczkowanie

mi się podoba W308, W406, W71 i oczywiście koronkowy Hmm może ten z koronką? choć nie wiem czy nie będzie za ciężko do tej sukni.. a jak dodasz to bolerko, to ja bym zrezygnowała z koronkowego
Stary 2011-04-07, 22:18   #4034
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
mi się podoba W308, W406, W71 i oczywiście koronkowy Hmm może ten z koronką? choć nie wiem czy nie będzie za ciężko do tej sukni.. a jak dodasz to bolerko, to ja bym zrezygnowała z koronkowego
kurczę ja po prostu nie wiem jakie bolerko by pasowało a co do welonu to na pewno chcę bez lamówki, ma być wpięty od dołu i musi mieć taką długość żeby mi ni wpadał do talerza jak pochylę głowę czyli albo żeby miał jedną warstwę albo ta górna musi być długa mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi
Stary 2011-04-07, 22:18   #4035
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj oddaję swój pierścionek zaręczynowy do czyszczenia, żeby był gotowy i błyszczący na ślub, bo
ŚLUB JUŻ ZA 4 MIESIĄCE

nynka87, co z tą sukienką?

Cytat:
moja mama jest niezadowolona zdziwiła się że już kupiłam sukienkę jakie już toż zostały 4 miesiące a jeszcze muszę zrobić przeróbki i dokupić dodatki góra sukienki jej się podoba a dół nie, stwierdziła żeby te koronki naszyć nie na tiulu tylko na tym białym gładkim materiale pod spodem ze dolne warstwy zniszczone no fakt w końcu suknia styka się z ziemią ale ja to i tak będę ucinać bo jest na mnie za długa ... suknię kupiłam używaną ma na dole lekko rozerwany tiul i jak to zobaczyła to łola boga jak ty tak pójdziesz... to jej mówię że suknia na mnie za długa dobre 5 cm i trzeba skrócić a w życiu nie obetnę tej koronki na dole bo to ona mi się tak podoba... krawcowa koronkę odpruwa, ucina tiul na odpowiednią długość i przyszywa koronkę z powrotem i po tym nie zostanie żaden ślad... mówiłam że na prawdę gorsze zniszczenia krawcowe naprawiają i nie ma śladu...a ona na to że już lepiej było wypożyczyć to jej tłumaczyłam, że wypożyczane są noszone po kilka razy i też są już po naprawach przecież, że nikt mi nie wypożyczy nowej... babka w salonie powiedziała mi za wypożyczenie 1800 a ja ją kupiłam za 1050 to jednak jest różnica tym bardziej że to ja za to płacę... wrzucam Wam zdjęcia białej sukni, 3 ostatnie to są dziewczyny od której kupiłam
suknia piękna. mamą się nie przejmuj. w końcu to TWÓJ dzień. Ty masz być zadowolona z sukni i czuć się w niej wyjątkowo

Cytat:
widział zdjęcie na necie. ale wg za dużo na nim nie widać.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 22:45   #4036
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
A Wasi TŻci widzieli suknie ?
To chyba będę wyjątkiem, bo Łoś nawet nie dość, że widział suknię, to sam odbył ze mną maraton po całym Krakowie, Rzeszowie, Krośnie i Jaśle w poszukiwaniu tej jedynej Na przymiarkę też pewnie ze mną pojedzie, bo to będzie okazja do spotkania się ze znajomymi, a poza tym potrzebuję kogoś, kto stojąc obok powie mi tak albo nie. Bo samej mi czasem ciężko zdecydować. A tak, miałam dodatkową parę oczu do oglądania. Poza tym nie miałabym tak kogo zabrać na poszukiwania - moje krakowskie dziewczyny raczej nie miały jak na podkarpacie ze mną jeździć, a mama do Krakowa. Tak więc mamę zabrałam tylko już na ostateczne zdecydowanie pomiędzy dwiema kandydatkami-sukienkami.

Cytat:
zastanawiam się nad tym odparzaniem od obrączek...
Przede wszystkim upewnij się, że to jest odparzenie a nie uczulenie (uczulenie posmarowane specjalnymi kremami powinno ustąpić choć trochę, a odparzenie nie). Poza tym wszystko zależy od materiału - srebro Cię może nie uczulać, a złoto tak. A nawet jeśli się całe życie nie miało uczulenia wystarczy porcja hormonów, trochę stresu czy cokolwiek innego i można się go nabawić (dużo młodych mam ma nadwrażliwą skórę).

Cytat:
dziewczyny oglądam welony i tak się zastanawiam co by pasowało do mojej kate... pomóżcie podoba mi się ten ale ta koronka chyba ie pasuje

dziewczyny poza tym kompletnie nie wiem co na plecy do tej sukienki... przeglądam all i tam pełno takich satynowych czy tam atłasowych bolerek a to chyba nie pasuje znalazłam coś takiego
http://allegro.pl/sliczne-bolerko-sl...547396171.html
co myślicie??
Co do welonów - ten pierwszy najbardziej w stylu sukni, czy pasuje koronka - to już musisz przyłożyć do monitora albo jakiś inaczej sprawdzić. Pozostałe jak dla mnie podobne. Ale chyba trochę dłuższy i bardziej "na okrągło" robiony.
Co do bolerka - nie wiem jaki materiał ma ta twoja sukienka - ale to z allegro wydaje mi się za bogate. Ja bym celowała w coś prostszego, albo jeśli już, to nie zdobionego tak bogato.

Cytat:
musi mieć taką długość żeby mi ni wpadał do talerza jak pochylę głowę
O tym nie pomyślałam - warto to też wziąć pod uwagę
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 22:50   #4037
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:

siur, że nie. Chciałabym żeby padł z zachwytu jak mnie zobaczy w sukni, z bukietem, fryzurą, makijażem...
sukienka naprawde śliczna ! tez tak uważam głowa do góry
Mój tylko wie że będą falbanki nic więcej tez chciałabym zeby padł z zachwytu :P

Cytat:
a sukni mojemu nie pokażę.. trochę się buntował, że jego kolega wybierał razem z narzeczoną ale co mnie inni obchodzą On ie zobaczy
mój chciał jeździć ze mną po salonach ale.. nie zgodziłam się

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 23:04   #4038
thea2
Zadomowienie

Cytat:

Jak Wam zazdroszczę, że już urządzacie swoje gniazdka. Nas to dopiero czeka, już doczekać się nie mogę.
Doczekasz się, doczekasz I my już będziemy miały dawno urządzone, już nam się opatrzy, a Ty będziesz mieć radość
Przyszły dziś nasze mebelki, są cudne, naprawdę nie spodziewałam się, że będą takie fajne, wyglądają lepiej niż na zdjęciu

Cytat:
Witam wszystkie sierpniowe panny młode chciałabym do Was dołączyć...mój ślub jest 21.08.2011r.
Cześć Opowiedz coś o Was

Cytat:
Suknia jest piękna Bardzo bardzo mi się podoba, moim zdaniem świetny wybór i wcale nie mówię tego, żeby Cię pocieszyć Jest śliczna i będziesz pięknie wyglądać! A mamie się może udziela stres przedślubny i dlatego tak trochę przesadza. Bo wiesz, każda mama chciałaby, aby jej córka była w dniu ślubu najpiękniejsza i Twoja mama chciałaby, żeby wszystko było idealnie i małe uszkodzenie sukienki po prostu ją niepokoi. Nie przejmuj się nic Ciesz się piękną suknią!
Cytat:
Mój K. suknię widział na zdjęciu jedynie Choć wcześniejsze suknie przymierzałam przy nim Ale tej wybranej na żywo nie widział

Kinga obrączki cudne

Dziewczyny, wyjeżdżamy jutro w podróż przedślubną w góry Już nie mogę się doczekać Życzę Wam miłego weekendu
Stary 2011-04-07, 23:23   #4039
aga-6
Raczkowanie

Cytat:
Tak jak już dziewczyny pisały głowa do góry. Mamy wsłuchają ale zrób po swojemu bo to twój dzień i powinnaś być szczęśliwa także za sprawą sukienki. W każdym salonie byś usłyszała, że ty masz podjąć decyzję o sukience a nie mama, siostra, kuzynka, koleżanka czy przyjaciółka. Każdy daje rady pod siebie, pod swoje wyobrażenie na sukience dla siebie. Koronka na dole jest bardzo ładna tak jak i cała sukienka. Licz na swój gust
Welon -> ja jestem za koronkowym

Cytat:
Nie, choć pewnego razu nie wiele brakowało bo miała zdjęcie w telefonie

Cytat:
hahaha, jakbym mojego TŻ słyszała: taka dłuuuuga? :P.
u mnie tata tak zareagował ja przymierzałam sukienki

Cytat:

Ja raczej słyszałam o obrączce i rozmiarze. Zwłaszcza na lato obrączki odparzają, sporo osób na tak mówiło i dlatego posłuchaliśmy porad i zamówiliśmy obrączki z soczewką, która powoduje, że środek jest wypukły i nie ma prawa odparzać. Sprawdzę już w praktyce

Edytowane przez aga-6
Czas edycji: 2011-04-07 o 23:25
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 23:42   #4040
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

fitalasa Witaj jak przygotowania do slubu?
nynka87 sukienka jest sliczna a najwazniejsze zeby tobie sie podobala i to ty masz sie w niej dobrze czuc
Napisane przez Almariel

nie , nie widzial ale malo brakowalo, chce zeby zobaczyl mnie dopiero w dniu slubu
Kinga_20 obraczki fantastyczne i chyba bardzo szerokie i masywne?
Stary 2011-04-08, 07:44   #4041
fitalasa
Raczkowanie

do sanderek5
hej tak w niedzielę biorę ślub...tak nam terminy pasowały ale w sumie to chyba bez różnicy. a ślub mam 0 17

do paula54
w sumie juz duzo mam ale tez i duzo nie
mam salę, zespół, kamerzystę, fotografa, samochód do ślubu, nauki zrobione, suknia się szyje...yyyy nie pamiętam więcej

do thea2
Co konkretnie chcecie wiedzieć?

Edytowane przez fitalasa
Czas edycji: 2011-04-08 o 07:59
fitalasa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:59   #4042
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Mój nie widział mnie w żadnej sukni ślubnej. Nie wie też, którą wybrałam. Przeglądał ze mną po zaręczynach stronę z sukniami - chciałam się zorientować co mu się podoba - ale wybierałam już bez niego. Salony odwiedzałam raz z mamą, raz z przyszłą teściową i bratem TŻ, a raz z koleżankami.
Jedziemy do kościoła osobno, także będzie sobie stał przed ołtarzem i wtedy ja będę wchodzić w całej okazałości - wtedy zobaczy mnie w ślubnym przyodzianiu pierwszy raz

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

nynka87, bolerko wg mnie ma ze wiele ozdób. Co do welonów, to ja jestem za:52, 71, 308 i 47a.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:15   #4043
fitalasa
Raczkowanie

A ja się nie kryję z suknią przed moim narzeczonym, nie wierzę w to, że nie może on widzieć narzeczonej wcześniej w sukni ślubnej
Stary 2011-04-08, 09:23   #4044
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się nie kryję z suknią przed moim narzeczonym, nie wierzę w to, że nie może on widzieć narzeczonej wcześniej w sukni ślubnej
Ja w zabobony nie wierzę. On chce mieć niespodziankę, a ja chcę, żeby zobaczył mnie już ze wszystkim, a nie w kawałkach. Poza tym chcę, żeby był efekt przy wejściu do kościoła. Bardzo mi się podoba taka wizja

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:

A ja dzisiaj oddaję swój pierścionek zaręczynowy do czyszczenia, żeby był gotowy i błyszczący na ślub, bo
ŚLUB JUŻ ZA 4 MIESIĄCE

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Kwiatuszek1604, też urodziłam się 27.08
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:24   #4045
fitalasa
Raczkowanie

W sumie wizja bardzo ciekawa aż się rozmarzyłam
Stary 2011-04-08, 09:24   #4046
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz o podeszwie (spodzie buta)? Kup sobie taką taśmę typu "gęsia skórka" jeśli nie znajdziesz nic lepszego. Wystarczy porządnie na brzegach przymocować, żeby nie zwijała się i można balować całą noc nawet na płytkach łazienkowych
Obrączki również bardzo ładne. Ogólnie widzę, że albo coraz mniej ludzi z kiepskim gustem, albo coraz mniej wzorów tego typu do wyboru - bo każde obrączki z wątku mi się podobają (niektóre nawet były brane przez nas pod uwagę). Ja chciałam tylko, żeby nie było samo białe złoto, mimo, że mi się niesamowicie podoba, bo mamy srebrne swoje obrączki takie symboliczne i boję się, że by podobnie wyglądały. Dlatego stanęło na łączonym. A z wzorem to tak jak już pisałam
Tak, właśnie podeszwa na przodzie jest taka całkiem śliska, coś pokombinuję żeby nie zamiatać podłogi dekoldem

My chcieliśmy klasyczne, więc zastanawialiśmy się nad całymi złotymi bądź z lekkim akcentem białego złota no i stanęło na tych

A kiedy zamawiacie swoje?

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Cudne te cudeńka
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Makijaz grafitowo-rozowy... musial pieknie wygladac. Nie wstawisz foteczek???

A obraczki sliczne Sa satynowane?
Wolę nie wstawiać fotek, może na maila Ci prześlę jak chcesz
Tak są lekko satynowane.

Cytat:
Kinga_20
obrączki fajne ale ja bym się bała, że będą odparzać bo są dość szerokie
W środku mają soczewkę, dlatego się nie martwię, że coś będzie odparzać.

Cytat:
Suknia jest śliczna i na prawdę świetnego zakupu dokonałaś, nie przejmuj się Pamiętaj, że to Ty masz się dobrze czuć!

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszek1604 Pokaż wiadomość
Kinga_20 obraczki fantastyczne i chyba bardzo szerokie i masywne?
Dziękuję Tak mają właśnie 6,5 mm i są dosyć ciężkie, ale pięknie się prezentują na palcu

Mój TŻ też nie widział sukni

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:32   #4047
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
Ja raczej słyszałam o obrączce i rozmiarze. Zwłaszcza na lato obrączki odparzają, sporo osób na tak mówiło i dlatego posłuchaliśmy porad i zamówiliśmy obrączki z soczewką, która powoduje, że środek jest wypukły i nie ma prawa odparzać. Sprawdzę już w praktyce
my też mamy soczewkę, przez to nasze obrączki nie są tak bardzo pół okrągłe

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziękuję Tak mają właśnie 6,5 mm i są dosyć ciężkie, ale pięknie się prezentują na palcu

Mój TŻ też nie widział sukni
nasze też są dość ciężkie. prawie 12 gram mają obie.a mamy 5 mm.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 10:06   #4048
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
my też mamy soczewkę, przez to nasze obrączki nie są tak bardzo pół okrągłe

nasze też są dość ciężkie. prawie 12 gram mają obie.a mamy 5 mm.
To Wasze faktycznie są też ciężkie.

Nasze z tego co widzę mają 12,620 gram - zobaczymy jak w lecie będzie jak palce spuchną trochę.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 10:12   #4049
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Tak, właśnie podeszwa na przodzie jest taka całkiem śliska, coś pokombinuję żeby nie zamiatać podłogi dekoldem
Ja bym się skonsultowała z szewcem, czy da się coś z tym zrobić, np. nakleić jakieś gumowe elementy. Oczywiście można przykleić plaster bez opatrunku, ale brudny wygląda paskudnie :/
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:49   #4050
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Przede wszystkim upewnij się, że to jest odparzenie a nie uczulenie (uczulenie posmarowane specjalnymi kremami powinno ustąpić choć trochę, a odparzenie nie). Poza tym wszystko zależy od materiału - srebro Cię może nie uczulać, a złoto tak. A nawet jeśli się całe życie nie miało uczulenia wystarczy porcja hormonów, trochę stresu czy cokolwiek innego i można się go nabawić (dużo młodych mam ma nadwrażliwą skórę).
tak pytałam z ciekawości, jakie macie z tym doświadczenia, sama nie jestem uczulona ani na złoto, ani na srebro, jedynie na nikiel, no ale obrączek nie sprawimy sobie niklowych, hehe ;p
wnioskuje więc, że to osobnicza cecha zwłaszcza, że tak jak mówisz zależy od hormonów, składu potu itp

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wyjeżdżamy jutro w podróż przedślubną w góry Już nie mogę się doczekać Życzę Wam miłego weekendu
udanego wyjazdu!! oby pogoda Wam się udała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości