|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
mój też nie widział i nawet sam nie chce, o dziwo ale to w sumie dobrze, nawet nie chciał wejść do tego salonu jak już zamówiła suknie ![]() wiecie, tak mi ostatnio dzień za dniem szybko uciekają, że nawet nie zauważyłam, że wiosna, że fiołki kwitną, forsycja... dopiero dziś wracając z pracy zauważyłam... |
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam zaproszenia
![]() Z zewnątrz bardzo mi się podobają,ale trochę mnie wnerwia,że w środku są takie matowe,jak zwykła karta.Ale i tak pewnie już zamówię te,które wczoraj Wam pokazywałam ![]() Nynka koronka na dole jest najważniejsza,więc na pewno nie obcinaj ![]() A mój M. nie ma pojęcia jaka jest moja suknia.To najpilniej strzeżona tajemnica wśród mojej nabliższej Rodziny ![]() Zobaczy mnie dopiero w Kościele,bo jedziemy osobno
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ kompletnie nie wie, jaką będę mieć sukienkę. Ja zabobonna wcale nie jestem, ale jakoś podoba mi się ten zwyczaj ujrzenia Panny Młodej w całej okazałości dopiero w dniu ślubu. |
|
|
|
|
#4024 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Cytat:
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
Kinga_20
obrączki fajne ale ja bym się bała, że będą odparzać bo są dość szerokie ![]() nynka87 uszy do góry! koronka dodaje sukience wielu uroku, to marszczenie zdobione sreberkiem na biuście też Krawcowa nie gapa i tez na pewno wie co robi i będzie elegancko A mama.. Jak to mama.. chciałaby żeby było cudownie i może brak jej trochę wiary albo wyobraźni
Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-04-07 o 20:38 |
|
|
|
#4026 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
zastanawiam się nad tym odparzaniem od obrączek... spotykam się z taką opinią już kolejny raz na wizażu, a nigdy wcześniej od nikogo o tym nie słyszałam.. i to chyba nie zależy tyle od szerokości obrączki, co od tendencji naszej skóry? tak mnie to zastanowiło, bo miałam kiedyś taką szeroką (na 1 cm) ozdobną obrączkę i przez długi czas nosiłam ją bez przerwy, myłam w niej naczynia, kąpałam się, chodziłam na basen, spałam w niej i nigdy mnie nic nie odparzyło
Powiedzcie mi jak to jest, czy to zależy od tego z czego jest obrączka (ta moja była srebrna, a większość ślubnych to złote, czasem platyna), czy faktycznie od tendencji skóry do takich rzeczy jak odparzenia? Bo ja zdecydowanie ślubną chcę taką na ok 5 mm, bo wąskie dziwnie na moich palcach wyglądają ![]() Tak mnie to jakoś zaintrygowało :P |
|
|
|
#4028 |
|
Raczkowanie
|
pewnie odparzenia zależą od wrażliwości skóry ale tez może od szerokości i tego jak bardzo przylega.. czy ma możliwość ruchu i dostępu powietrza.. czy nie jest za ciasna..
![]() a sukni mojemu nie pokażę.. trochę się buntował, że jego kolega wybierał razem z narzeczoną ale co mnie inni obchodzą On ie zobaczy
|
|
|
|
#4029 | ||
|
Raczkowanie
|
Mój widział tylko na zdjęciu katalogowym i to w dodatku inny kolor, niż ja zamówiłam
na mnie zobaczy dopiero w całej okazałości w dniu ślubu ![]() Cytat:
Cytat:
Więc ja Wam radzę, jak nigdy wcześniej nie mieliście na dłużej kontaktu ze złotem, to lepiej sobie przetestujcie to, żebyście później nie płakali, że nie możecie obrączek nosić. Tak gwoli ścisłości to nie złoto samo w sobie uczula, tylko właśnie w głównej mierze nikiel (lub chrom). Do srebra ani tytanu nie dodaje się niklu, bo mają wystarczające właściwości, aby robić z nich biżuterię. Ja obrączki właśnie będę miała tytanowe
Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-04-07 o 21:00 |
||
|
|
|
#4030 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam używaną i kobieta, u której ją kupiłam będzie mi ją ewentualnie skracać- w zależności od tego jak wysokie będę mieć buty. Dzięki temu, że nie zapłaciłam za nią dużo, nie będę się stresować jeśli ją rozerwę, poplamię, zniszczę, bo i tak nie będę jej później odsprzedawać.
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Odparzenie to chyba ze skórą dzieje się coś takiego jak np. but Cię obciera,odparzy, to boli itd. Przynajmniej mi się tak wydaje, bo nigdy mnie pierścionek ani nic takiego nie odparzyło. Natomiast moją znajomą obrączka początkowo odparzała właśnie, ale ona ma na prawdę szeroką. Ale twierdzi, że to kwestia przyzwyczajenia i z czasem było ok.
Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2011-04-07 o 21:17 |
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny oglądam welony i tak się zastanawiam co by pasowało do mojej kate... pomóżcie podoba mi się ten ale ta koronka chyba ie pasuje ![]() http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550169 oprócz tego http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550166 http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550172 http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550201 http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550129 http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550064 http://bialadama.abc24.pl/default.as...455&pro=550134 ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- dziewczyny poza tym kompletnie nie wiem co na plecy do tej sukienki... przeglądam all i tam pełno takich satynowych czy tam atłasowych bolerek a to chyba nie pasuje znalazłam coś takiegohttp://allegro.pl/sliczne-bolerko-sl...547396171.html co myślicie??
|
|
#4033 |
|
Raczkowanie
|
mi się podoba W308, W406, W71 i oczywiście koronkowy
Hmm może ten z koronką? choć nie wiem czy nie będzie za ciężko do tej sukni.. a jak dodasz to bolerko, to ja bym zrezygnowała z koronkowego
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
widział zdjęcie na necie. ale wg za dużo na nim nie widać. |
||
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
To chyba będę wyjątkiem, bo Łoś nawet nie dość, że widział suknię, to sam odbył ze mną maraton po całym Krakowie, Rzeszowie, Krośnie i Jaśle w poszukiwaniu tej jedynej
Na przymiarkę też pewnie ze mną pojedzie, bo to będzie okazja do spotkania się ze znajomymi, a poza tym potrzebuję kogoś, kto stojąc obok powie mi tak albo nie. Bo samej mi czasem ciężko zdecydować. A tak, miałam dodatkową parę oczu do oglądania. Poza tym nie miałabym tak kogo zabrać na poszukiwania - moje krakowskie dziewczyny raczej nie miały jak na podkarpacie ze mną jeździć, a mama do Krakowa. Tak więc mamę zabrałam tylko już na ostateczne zdecydowanie pomiędzy dwiema kandydatkami-sukienkami. Przede wszystkim upewnij się, że to jest odparzenie a nie uczulenie (uczulenie posmarowane specjalnymi kremami powinno ustąpić choć trochę, a odparzenie nie). Poza tym wszystko zależy od materiału - srebro Cię może nie uczulać, a złoto tak. A nawet jeśli się całe życie nie miało uczulenia wystarczy porcja hormonów, trochę stresu czy cokolwiek innego i można się go nabawić (dużo młodych mam ma nadwrażliwą skórę). Cytat:
Co do bolerka - nie wiem jaki materiał ma ta twoja sukienka - ale to z allegro wydaje mi się za bogate. Ja bym celowała w coś prostszego, albo jeśli już, to nie zdobionego tak bogato. O tym nie pomyślałam - warto to też wziąć pod uwagę
|
|
|
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tylko wie że będą falbanki nic więcej tez chciałabym zeby padł z zachwytu :PCytat:
|
||
|
|
|
#4038 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I my już będziemy miały dawno urządzone, już nam się opatrzy, a Ty będziesz mieć radość ![]() Przyszły dziś nasze mebelki, są cudne, naprawdę nie spodziewałam się, że będą takie fajne, wyglądają lepiej niż na zdjęciu Cytat:
Opowiedz coś o Was ![]() Cytat:
Jest śliczna i będziesz pięknie wyglądać! A mamie się może udziela stres przedślubny i dlatego tak trochę przesadza. Bo wiesz, każda mama chciałaby, aby jej córka była w dniu ślubu najpiękniejsza i Twoja mama chciałaby, żeby wszystko było idealnie i małe uszkodzenie sukienki po prostu ją niepokoi. Nie przejmuj się nic Mój K. suknię widział na zdjęciu jedynie Ale tej wybranej na żywo nie widział ![]() Kinga obrączki cudne Dziewczyny, wyjeżdżamy jutro w podróż przedślubną w góry Już nie mogę się doczekać Życzę Wam miłego weekendu
|
|
#4039 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Welon -> ja jestem za koronkowym Nie, choć pewnego razu nie wiele brakowało bo miała zdjęcie w telefonie ![]() u mnie tata tak zareagował ja przymierzałam sukienki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez aga-6 Czas edycji: 2011-04-07 o 23:25 |
||
|
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
fitalasa Witaj
jak przygotowania do slubu?nynka87 sukienka jest sliczna a najwazniejsze zeby tobie sie podobala i to ty masz sie w niej dobrze czuc ![]() Napisane przez Almariel A Wasi TŻci widzieli suknie ? Mój nie ma pojęcia, jak moja wygląda. ![]() nie , nie widzial ale malo brakowalo, chce zeby zobaczyl mnie dopiero w dniu slubu ![]() Kinga_20 obraczki fantastyczne i chyba bardzo szerokie i masywne?
|
#4041 |
|
Raczkowanie
|
do sanderek5
hej tak w niedzielę biorę ślub...tak nam terminy pasowały ale w sumie to chyba bez różnicy. a ślub mam 0 17 ![]() do paula54 w sumie juz duzo mam ale tez i duzo nie mam salę, zespół, kamerzystę, fotografa, samochód do ślubu, nauki zrobione, suknia się szyje...yyyy nie pamiętam więcej ![]() do thea2 Co konkretnie chcecie wiedzieć?
Edytowane przez fitalasa Czas edycji: 2011-04-08 o 07:59 |
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Mój nie widział mnie w żadnej sukni ślubnej. Nie wie też, którą wybrałam. Przeglądał ze mną po zaręczynach stronę z sukniami - chciałam się zorientować co mu się podoba - ale wybierałam już bez niego. Salony odwiedzałam raz z mamą, raz z przyszłą teściową i bratem TŻ, a raz z koleżankami.
Jedziemy do kościoła osobno, także będzie sobie stał przed ołtarzem i wtedy ja będę wchodzić w całej okazałości - wtedy zobaczy mnie w ślubnym przyodzianiu pierwszy raz ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- nynka87, bolerko wg mnie ma ze wiele ozdób. Co do welonów, to ja jestem za:52, 71, 308 i 47a. |
|
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
A ja się nie kryję z suknią przed moim narzeczonym, nie wierzę w to, że nie może on widzieć narzeczonej wcześniej w sukni ślubnej
|
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Kwiatuszek1604, też urodziłam się 27.08
|
||
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
W sumie wizja bardzo ciekawa
aż się rozmarzyłam
|
|
|
|
#4046 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My chcieliśmy klasyczne, więc zastanawialiśmy się nad całymi złotymi bądź z lekkim akcentem białego złota no i stanęło na tych ![]() A kiedy zamawiacie swoje? ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Tak są lekko satynowane. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak mają właśnie 6,5 mm i są dosyć ciężkie, ale pięknie się prezentują na palcuMój TŻ też nie widział sukni
|
|||||
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze też są dość ciężkie. prawie 12 gram mają obie.a mamy 5 mm. |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze z tego co widzę mają 12,620 gram - zobaczymy jak w lecie będzie jak palce spuchną trochę. |
|
|
|
|
#4049 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym się skonsultowała z szewcem, czy da się coś z tym zrobić, np. nakleić jakieś gumowe elementy. Oczywiście można przykleić plaster bez opatrunku, ale brudny wygląda paskudnie :/
|
|
|
|
#4050 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wnioskuje więc, że to osobnicza cecha zwłaszcza, że tak jak mówisz zależy od hormonów, składu potu itp ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

ale to w sumie dobrze, nawet nie chciał wejść do tego salonu jak już zamówiła suknie 

Zobaczy mnie dopiero w Kościele,bo jedziemy osobno
zdziwiła się że już kupiłam sukienkę
góra sukienki jej się podoba a dół nie, stwierdziła żeby te koronki naszyć nie na tiulu tylko na tym białym gładkim materiale pod spodem

znalazłam coś takiego