Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 23:45   #3991
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
i jeszcze
Piękne, na prawdę robią wrażenie. Gratuluję talentu.

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Ooo to już niedługo będziecie oglądać efekt końcowy Do nas już jutro przyjdą mebelki już się nie mogę doczekać Jeszcze tylko firanki i narzuta na łóżko i sypialnia gotowa Na razie jest w niej cudnie, a kiedy jeszcze dojdą mebelki to ach....
Jak Wam zazdroszczę, że już urządzacie swoje gniazdka. Nas to dopiero czeka, już doczekać się nie mogę.

Cytat:
co do rózności to każdy z zaproszonych gości będzie miał praktycznie inne zaproszenie np moze kilka wzorów najładniejszych będzie w 3-4 kopiach

.
No to tym bardziej należy się szacuneczek. Każdy gość będzie miał unikalne zaproszenie, super
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 23:56   #3992
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Ojej niesamowicie mi miło czytać takie słowa - o które wzorki Ci chodzi Kochana ? bo jeśli chodzi o pierwsza zaproszenie z drugiego rzutu to ten wzór robiłam markerem 3D czyli jest wypukły
co do rózności to każdy z zaproszonych gości będzie miał praktycznie inne zaproszenie np moze kilka wzorów najładniejszych będzie w 3-4 kopiach
Chodzi mi o te dwa wzorki:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1302105165

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1302105244

Ręcznie to wszystko malowałaś tym markerem, czy masz jakieś szablony? Naprawdę nie mogę się nadziwić tym Twoim zaproszeniom Co chwilę je oglądam. Masz smykałkę do tego. Zdradź mi, czy zajmujesz się tym na co dzień? Hobby/praca? Czy pierwszy raz robisz coś takiego?

I przyłączam się do Przedmówczyni - duży szacunek, że dla każdego inne zaproszenie!
Stary 2011-04-07, 00:15   #3993
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Piękne, na prawdę robią wrażenie. Gratuluję talentu.

Jak Wam zazdroszczę, że już urządzacie swoje gniazdka. Nas to dopiero czeka, już doczekać się nie mogę.

No to tym bardziej należy się szacuneczek. Każdy gość będzie miał unikalne zaproszenie, super
dziekuje - mam nadzieję, ze moi Goście tez będa mieli jakies słowa uznania i przypadną im do gustu zaproszenia a w sumie pomysł ze każdy będzie miał inne powstal spontanicznie a teraz tak mysle, że nigdy nie słyszałam zeby ktos tak robił :P

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o te dwa wzorki:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1302105165

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1302105244

Ręcznie to wszystko malowałaś tym markerem, czy masz jakieś szablony? Naprawdę nie mogę się nadziwić tym Twoim zaproszeniom Co chwilę je oglądam. Masz smykałkę do tego. Zdradź mi, czy zajmujesz się tym na co dzień? Hobby/praca? Czy pierwszy raz robisz coś takiego?

I przyłączam się do Przedmówczyni - duży szacunek, że dla każdego inne zaproszenie!
to pierwsze to własnie złoty marker 3d mam szablon ale za mały do tego markera więc kombinowałam poprawiałam domalowywałam sama i taki oto efekt powstał. Ten drugi wzorek jest wydrukowany

chciałabym zeby to moze w przyszłosci byla praca - ogólnie w ramach hobby juz ok 4 lat robię biżuterię ale zawsze pociągały mnie takie manualne robótki. ostatnio robiłam bombki na święta itp w zaproszeniach i papierowych rzeczach to mój debiut dlatego bardzo cieszą mnie slowa uznania gdyby to bylo bardziej opłacalne z chęcią zajęłabym się tym zarobkowo ...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:23   #3994
fitalasa
Raczkowanie

Witam wszystkie sierpniowe panny młode chciałabym do Was dołączyć...mój ślub jest 21.08.2011r.
fitalasa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:27   #3995
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwoniłam do tej babeczki i jutro mają u mnie być.
Umówiłam się z nią,że zrobi mi to tak,żebym miała je gotowe przed 28 kwietnia,a jako,że ona mieszka w miejscowości oddalonej o 15 min jazdy ode mnie,to sobie po nie podjadę

Zamówiłam 4 różne wzory,ale zapewne zdecyduję się na te co w załączniku.Zależy mi na nich,bo idealnie odpowiadają kolorystyce dodatków i dekoracji na moim weselu,dodatkowo będę mieć też zawieszki,numeracje stołów i plan stołów w ten sam deseń.

Tylko kolor wstążki będzie inny.
Oby się wyrobiła...
Bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Zamawiasz obrączki z Breuninga? Czy tylko zdjęcie stamtąd?
Początkowo mieliśmy brać z Breuninga, ale chyba damy zrobić. One kosztują prawie 3,5 tyś. A jeszcze mój ma "wielki" rozmiar (33) więc byśmy musieli dopłacić. Złota nie odliczają swojego - bo oni niby robią z całych sztabek, dlatego taka cena. Mojemu się bardzo podobają te obrączki - sam je wypatrzył i wybrał. Myślałam że wybierze zwykłe - w sensie że bez wzorków. A tu taka niespodzianka. :P

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:12   #3996
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

a ja wczoraj przywiozłam swoją wymarzoną suknię do domu i mam teraz wielkiego doła
Stary 2011-04-07, 10:17   #3997
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga Ty nie jesteś z Lublina - czy ja cos pomyliłam ?
cieszę się ze butki przyszły i jesteś zadowolona - w takim razie ja tez dzisiaj siąde i powybieram dodatki material itp i zamowię - widzę że masz identyczny "problem" z wysokością obcasa - obie nie możemy poszaleć
a z praca 3 oferty na raz - zazdroszczę a kim jestes z wykształcenia jesli wolno mi spytać ?

ja ide zaraz zająć się produkcją zaproszeń
Skończyłam Administrację i oczywiście w zawodzie nie pracuję, ale się nie przejmuję tym wcale

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
super z tym makijazem, fajnie, ze jestes zadowolona

bardzo ładne buciki

a z obrączkami, nie przejmuj sięchociaz wiem, ze takie sytuacje są strasznie denerwujące.

:
Dziękuję Trochę się denerwowałam, ale już jest ok i mamy je w domu i jestem bardzo zadowolona, że wybraliśmy te a nie inne

Cytat:

Gratuluję próbnego fajnego i obrączek (u nas też źle wyliczyli cenę, ale na szczęście nam to wyszło na plus, bo zapłaciliśmy miej niż mieliśmy ostatecznie).
Co do pracy - co ty masz za zawód, że taka rozchwytywana jesteś
Buty bardzo ładne. Dla mnie też całkiem w dechę aż zaczęłam przeglądać ten sklep, może coś wybiorę. Tylko też się trochę boję zamawiać w sieci, że będą spadać/ogryzywać albo co... Wygodne? Bo może faktycznie warto zaryzykować.
Nie pracuję w zawodzie i to jest najśmieszniejsze Buty wygodne nawet, ale podeszwa jest płaska, czy jakby śliska i będę musiala nakleić coś żeby się nie wywalać co chwilę na parkiecie

Cytat:

Kinga, tak to jest z ludźmi, nie wyliczą dobrze i potem rozczarowanie Tak się wydaje, że to "tylko" 200 zł, ale przecież na drodze ich nie znajdziesz... Buciki fajne Super, że makijażystka tak się spisała

No, uporałam się z nadrabianiem Cieszę się, bo jedziemy dziś zamówić obrączki Za godzinkę Już raz byliśmy, ale pana jubilera nie było Ale pooglądaliśmy sobie wzory... i nie możemy się zdecydować
W sumie to wyszły 2800 zł, ale nam pani taniej złoto policzyła i większy rabat dała, bo jej się chyba głupio zrobiło, że się walnęła o tyle ... No ale to lepiej dla nas, mamy więcej złota za niższą cenę

Super, że też już macie za sobą wybór obrączek

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

za butki.
Super, ze jestes zadowolona z makijazu.
Nie porobilas zadnych zdjec??? A w jakiej tonacji byl zrobiony??
A z obraczkami to zrozumiale, ze sie zdenerwowalas- w koncu 2tys to 2tys, a nie 2200
Robiła mi fotki siostra Generalnie makijażystka miała problem z oceną mojego typu kolorystycznego, ale jakoś dałyśmy radę, makijaż będzie grafitowo różowy z kreską na górze i kreską do połowy oka na dole, po bokach doczepione kępki

Cytat:
Wybraliśmy obrączki Tzn w sumie K. wybrał, bo w tej kwestii chciałam, żeby to jemu przede wszystkim się podobały Mnie też się podobają, są dość delikatne i klasyczne. Ja jestem w ogóle zwolenniczką błyszczących i gładkich obrączek z żółtego złota, ale K. chciał, żeby był na nich jakiś element ozdobny i wybraliśmy podobne do tych w załączniku, z falą tylko że:
- całe gładkie (błyszczące) a nie matowione,
- bez żadnych kamyczków,
- fala jest troszkę gęstsza, a nie taka rozciągnięta

(niestety nie znalazłam zdjęcia obrączęk bardziej podobnych do naszych niż te )
Widzieliśmy takie, tylko że całe matowe, były śliczne, ale woleliśmy błyszczące i w sumie w ciemno wybraliśmy te błyszczące. Ale pan jubiler obiecał, że gdyby nam się te nie spodobały to nam zmatowi Więc ryzyka nie ma.
Mieliśmy swoje złoto, więc płacimy tylko za zrobienie W środku będzie grawer.
Super gratulacje!!!!

margolka1986 świetne te Twoje zaproszenia i pomysł bardzo oryginalny, masz rękę do tego

Wklejam nasze obrączki, już odebrane. Nawet to, że musieliśmy dopłacić już nie ma znaczenia, bo są przepiękne, a TŻ chciał swoją już założyć i nosić

Super dziewczyny, że przygotowania idą pełną parą i coraz więcej tego będzie Przepraszam jeśli komuś nie odp. ale dużo piszecie, a ja nie mam czasu żeby codziennie odpisywać na bieżąco

nynka87 co się narobiło??

A to nasze cudeńka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (74,3 KB, 56 załadowań)

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:27   #3998
aga-6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj przywiozłam swoją wymarzoną suknię do domu i mam teraz wielkiego doła
uuu, czego masz doła? Powinnaś skakać z radości.
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:31   #3999
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż się stało?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:45   #4000
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wklejam nasze obrączki, już odebrane. Nawet to, że musieliśmy dopłacić już nie ma znaczenia, bo są przepiękne, a TŻ chciał swoją już założyć i nosić
Piękne są
Stary 2011-04-07, 10:48   #4001
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje - mam nadzieję, ze moi Goście tez będa mieli jakies słowa uznania i przypadną im do gustu zaproszenia a w sumie pomysł ze każdy będzie miał inne powstal spontanicznie a teraz tak mysle, że nigdy nie słyszałam zeby ktos tak robił :P

to pierwsze to własnie złoty marker 3d mam szablon ale za mały do tego markera więc kombinowałam poprawiałam domalowywałam sama i taki oto efekt powstał. Ten drugi wzorek jest wydrukowany

chciałabym zeby to moze w przyszłosci byla praca - ogólnie w ramach hobby juz ok 4 lat robię biżuterię ale zawsze pociągały mnie takie manualne robótki. ostatnio robiłam bombki na święta itp w zaproszeniach i papierowych rzeczach to mój debiut dlatego bardzo cieszą mnie slowa uznania gdyby to bylo bardziej opłacalne z chęcią zajęłabym się tym zarobkowo ...
No właśnie też nie słyszałam, żeby ktoś każde robił inne bardzo oryginalny pomysł
A talent masz nieziemski Powinnaś się tym zająć zarobkowo. Czemu uważasz, że się nie opłaca? Spróbować chyba nie zaszkodzi?

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie sierpniowe panny młode chciałabym do Was dołączyć...mój ślub jest 21.08.2011r.
Witaj 21 sierpnia? To w niedzielę bierzesz ślub? Dzień po mnie. A o której godzinie?

Cytat:
Przyłączam się do przedmówczyń? Czemu masz doła? Ja bym skakała z radości. Coś jest nie tak?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

A i byłabym zapomniała... Kinga Obrączki prześliczne
Szkoda, że nie mogę złota nosić... Bo byłoby większe pole do popisu z wyborem wzoru, ale te, które w końcu zamówiliśmy są śliczne. Nie mogę się doczekać, aż przyjdą.
Stary 2011-04-07, 10:52   #4002
Kinga_20
Zakorzenienie

Almariel, sanderek5 dziękuję Doczekasz się, już niedługo i Ty będziesz wklejać fotki i chwalić się swoimi

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:04   #4003
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Oby się wyrobiła...
Bardzo ładne zaproszenia

Cytat:
a ja pochwale sie swoimi wczorajszymi twaorami zaproszen jeszcze
Jestem pod wrażeniem! Sama zrobiłaś takie cuda, wielkie brawa , bo na pewno kosztowało to dużo pracy! I świetny pomysł z różnymi wzorami.

Cytat:
Ja już prawie rok po urządzaniu. Zobaczysz niedługo jakie to miłe, ale i stresujące. Przy urządzaniu mieszkania schudłam ładnych parę kilogramów, ale radość wielka.

Cytat:
A to nasze cudeńka
Bardzo ładne, choć nie w moim stylu

A ja dzisiaj oddaję swój pierścionek zaręczynowy do czyszczenia, żeby był gotowy i błyszczący na ślub, bo
ŚLUB JUŻ ZA 4 MIESIĄCE

nynka87, co z tą sukienką?
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:07   #4004
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
Super macie dziewczyny te obrączki. Co do grawerki to na razie myślimy o dacie i napisach "Gdzie Ty..." "...tam i Ja", lub wersja w łacinie "Ubi tu..." "...ibi ego".
Tak mi się przypomniała taka anegdotka jak z Łosiem szukaliśmy obrączek. Stoją sobie przy ladzie taka mega niunia i jej dres i wybierają swoje. I tekst kolesia "no ... tam z tyłu to pan anno domino 2010 napisze... no tak po łacińsku... " Pan chłopaka przekonywał, że anno domini oznacza roku pańskiego i na pewno nie ma "o" na końcu. Ale się nie udało.

Cytat:
Zamierzam wlasnie podpytac Panie w salonie co tam mozemy dac na ten gorset. Na przymiarce z butami bedzie mozna latwo dobrac wszystko
Otóż to. Mi na początku powiedziano, że wybieram aplikacje, które są gotowe i nic się nie da zmienić. Ale jak już wyciągnęłam zaliczkę i pani uwierzyła, że chcę serio kupić tą sukienkę a nie tylko tak sobie o pomierzyć, to zaraz się okazało, że można wszystko zmieniać. Nawet kwiatek, który robi za dekorację przy biodrze mogę mieć inny. Jaki sobie umyślę. I kolorowy albo brokatowany. Full wypas

Cytat:
Nie widziałam jeszcze Twoich obrączek, pewno musiałam przegapić Bardzo ciekawe, nie widziałam jeszcze takich, śliczne
Dziękuję. Na żywo tak ładnie te wycięcia się błyszczą, że Łoś musiał schować gdzieś głęboko w szafie, żebym przestała co chwilę podglądać do nich

Cytat:
Właśnie też się zastanawiałam czy szukasz dopiero tego najlepszego modelu, czy każdy dostanie inny. Bo mi by się było ciężko zdecydować - wszystkie są śliczne.

Cytat:
witaj! Jak u Ciebie? Co już masz/czego szukasz/czego nie masz?

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Początkowo mieliśmy brać z Breuninga, ale chyba damy zrobić. One kosztują prawie 3,5 tyś. A jeszcze mój ma "wielki" rozmiar (33) więc byśmy musieli dopłacić. Złota nie odliczają swojego - bo oni niby robią z całych sztabek, dlatego taka cena. Mojemu się bardzo podobają te obrączki - sam je wypatrzył i wybrał. Myślałam że wybierze zwykłe - w sensie że bez wzorków. A tu taka niespodzianka. :P
No właśnie nam też się z Breuninga bardzo podobały jedne. Z tej kolekcji z palladem. Tylko kosztowały 4,3tys... Wogóle mają całkiem ładne i nietypowe te wzory. U nich podobno nie płacisz za rozmiar, tylko za sztukę. Nam akurat by to średnio wyszło, bo oboje mamy nieduże łapki. Ale się osłuchaliśmy sporo od pani na temat tego jak te obrączki są powiększane - ściąga się wierzchnią warstwę - tą z wzorkami itp. i zostaje samo "serce" i ten pierścień się naciąga i na niego nakłada nowe warstwy. Jak dla mnie to już nie ta sama obrączka. Przynajmniej nie w połowie. No i minusem ich jest to, że na wszelkie korekty trzeba wysyłać do fabryki (do Niemiec czy gdzieśtam) i dodatkowo płacić...

Cytat:
Co się stałosię? Już opowiadaj

Cytat:
Buty wygodne nawet, ale podeszwa jest płaska, czy jakby śliska i będę musiala nakleić coś żeby się nie wywalać co chwilę na parkiecie

A to nasze cudeńka
Mówisz o podeszwie (spodzie buta)? Kup sobie taką taśmę typu "gęsia skórka" jeśli nie znajdziesz nic lepszego. Wystarczy porządnie na brzegach przymocować, żeby nie zwijała się i można balować całą noc nawet na płytkach łazienkowych
Obrączki również bardzo ładne. Ogólnie widzę, że albo coraz mniej ludzi z kiepskim gustem, albo coraz mniej wzorów tego typu do wyboru - bo każde obrączki z wątku mi się podobają (niektóre nawet były brane przez nas pod uwagę). Ja chciałam tylko, żeby nie było samo białe złoto, mimo, że mi się niesamowicie podoba, bo mamy srebrne swoje obrączki takie symboliczne i boję się, że by podobnie wyglądały. Dlatego stanęło na łączonym. A z wzorem to tak jak już pisałam
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:18   #4005
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
nynka87 co się narobiło??
Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
uuu, czego masz doła? Powinnaś skakać z radości.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Cóż się stało?
Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do przedmówczyń? Czemu masz doła? Ja bym skakała z radości. Coś jest nie tak?
moja mama jest niezadowolona zdziwiła się że już kupiłam sukienkę jakie już toż zostały 4 miesiące a jeszcze muszę zrobić przeróbki i dokupić dodatki góra sukienki jej się podoba a dół nie, stwierdziła żeby te koronki naszyć nie na tiulu tylko na tym białym gładkim materiale pod spodem ze dolne warstwy zniszczone no fakt w końcu suknia styka się z ziemią ale ja to i tak będę ucinać bo jest na mnie za długa ... suknię kupiłam używaną ma na dole lekko rozerwany tiul i jak to zobaczyła to łola boga jak ty tak pójdziesz... to jej mówię że suknia na mnie za długa dobre 5 cm i trzeba skrócić a w życiu nie obetnę tej koronki na dole bo to ona mi się tak podoba... krawcowa koronkę odpruwa, ucina tiul na odpowiednią długość i przyszywa koronkę z powrotem i po tym nie zostanie żaden ślad... mówiłam że na prawdę gorsze zniszczenia krawcowe naprawiają i nie ma śladu...a ona na to że już lepiej było wypożyczyć to jej tłumaczyłam, że wypożyczane są noszone po kilka razy i też są już po naprawach przecież, że nikt mi nie wypożyczy nowej... babka w salonie powiedziała mi za wypożyczenie 1800 a ja ją kupiłam za 1050 to jednak jest różnica tym bardziej że to ja za to płacę... wrzucam Wam zdjęcia białej sukni, 3 ostatnie to są dziewczyny od której kupiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (31,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (35,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (16,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (20,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (24,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (23,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (25,7 KB, 47 załadowań)
Stary 2011-04-07, 11:21   #4006
magratka
Rozeznanie

nynka87, sukienka bardzo ładna i na pewno będziesz super wyglądać. Mamą się bardzo nie przejmuj, ochłonie i na pewno jej przejdzie. Może jak zobaczy Cię w niej, to zmieni zdanie.
Uszy do góry i marsz do krawcowej!
Stary 2011-04-07, 11:23   #4007
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
A co się stało??

Stary 2011-04-07, 11:24   #4008
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam Wam zdjęcia białej sukni, 3 ostatnie to są dziewczyny od której kupiłam
Sukienka bardzo ładna. Rób po swojemu, tak żeby Tobie się podobało. Mama już swój ślub miała i swoją sukienkę.
Stary 2011-04-07, 11:27   #4009
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
nynka87, sukienka bardzo ładna i na pewno będziesz super wyglądać. Mamą się bardzo nie przejmuj, ochłonie i na pewno jej przejdzie. Może jak zobaczy Cię w niej, to zmieni zdanie.
Uszy do góry i marsz do krawcowej!
mam nadzieję bo tak mi ciśnienie podniosła a ja jakoś się tym przejęłam ale chyba niepotrzebnie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Sukienka bardzo ładna. Rób po swojemu, tak żeby Tobie się podobało. Mama już swój ślub miała i swoją sukienkę.
no tak to ja mam się dobrze w niej czuć a jak złożyłam ją w salonie to nie chciałam zdejmować
Stary 2011-04-07, 11:39   #4010
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Tak mi się przypomniała taka anegdotka jak z Łosiem szukaliśmy obrączek. Stoją sobie przy ladzie taka mega niunia i jej dres i wybierają swoje. I tekst kolesia "no ... tam z tyłu to pan anno domino 2010 napisze... no tak po łacińsku... " Pan chłopaka przekonywał, że anno domini oznacza roku pańskiego i na pewno nie ma "o" na końcu. Ale się nie udało.

No właśnie nam też się z Breuninga bardzo podobały jedne. Z tej kolekcji z palladem. Tylko kosztowały 4,3tys... Wogóle mają całkiem ładne i nietypowe te wzory. U nich podobno nie płacisz za rozmiar, tylko za sztukę. Nam akurat by to średnio wyszło, bo oboje mamy nieduże łapki. Ale się osłuchaliśmy sporo od pani na temat tego jak te obrączki są powiększane - ściąga się wierzchnią warstwę - tą z wzorkami itp. i zostaje samo "serce" i ten pierścień się naciąga i na niego nakłada nowe warstwy. Jak dla mnie to już nie ta sama obrączka. Przynajmniej nie w połowie. No i minusem ich jest to, że na wszelkie korekty trzeba wysyłać do fabryki (do Niemiec czy gdzieśtam) i dodatkowo płacić...
ahhahahahaah boska para, będą na pewno szczęśliwi

A co do obrączek, to faktycznie niby nie ma różnicy w cenie jeśli chodzi o rozmiar, ale mój ma naprawdę duży i Pani powiedziała, że nawet moja mała obrączka nie zniweluje tego. I raczej będzie dopłata. Bo oni mają tam mniej więcej wagą ogólną obrączek. No i faktycznie trzeba z poprawkami wysyłać.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
moja mama jest niezadowolona zdziwiła się że już kupiłam sukienkę jakie już toż zostały 4 miesiące a jeszcze muszę zrobić przeróbki i dokupić dodatki góra sukienki jej się podoba a dół nie, stwierdziła żeby te koronki naszyć nie na tiulu tylko na tym białym gładkim materiale pod spodem ze dolne warstwy zniszczone no fakt w końcu suknia styka się z ziemią ale ja to i tak będę ucinać bo jest na mnie za długa ... suknię kupiłam używaną ma na dole lekko rozerwany tiul i jak to zobaczyła to łola boga jak ty tak pójdziesz... to jej mówię że suknia na mnie za długa dobre 5 cm i trzeba skrócić a w życiu nie obetnę tej koronki na dole bo to ona mi się tak podoba... krawcowa koronkę odpruwa, ucina tiul na odpowiednią długość i przyszywa koronkę z powrotem i po tym nie zostanie żaden ślad... mówiłam że na prawdę gorsze zniszczenia krawcowe naprawiają i nie ma śladu...a ona na to że już lepiej było wypożyczyć to jej tłumaczyłam, że wypożyczane są noszone po kilka razy i też są już po naprawach przecież, że nikt mi nie wypożyczy nowej... babka w salonie powiedziała mi za wypożyczenie 1800 a ja ją kupiłam za 1050 to jednak jest różnica tym bardziej że to ja za to płacę... wrzucam Wam zdjęcia białej sukni, 3 ostatnie to są dziewczyny od której kupiłam
Śliczna suknia... Na pewno będziesz się pięknie prezentować. Obawy mamy są, wysłuchaj, ale moim zdaniem nie bierz do serca sobie. Ważne, że Ty zadowolona jesteś Jak poprawki naniesiesz na suknię to wszyscy na pewno padną z wrażenia

Stary 2011-04-07, 11:45   #4011
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Śliczna suknia... Na pewno będziesz się pięknie prezentować. Obawy mamy są, wysłuchaj, ale moim zdaniem nie bierz do serca sobie. Ważne, że Ty zadowolona jesteś Jak poprawki naniesiesz na suknię to wszyscy na pewno padną z wrażenia
dzięki Wam wszystkim za podniesienie na duchu trochę już mi lepiej
Stary 2011-04-07, 12:19   #4012
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Nie przejmuj się!! Sukienka jest piękna! Lepiej kupić używaną i nanieść poprawki, niż wypożyczyć, bo tak jak kupisz, to masz ją w domu i masz pewność, że jak naprawisz, to będzie w super stanie na ślub, a tak z wypożyczalni, to nigdy nie masz pewności, czy ktoś przed Tobą, kto wypożycza to jej nie zniszczy...
Jak dobra krawcowa, to super poprawi i będziesz ślicznie wyglądała!
Nie przejmuj się mamą, tym bardziej, że to nie ona płaci. Dobrze zrobiłaś, że ją kupiłaś, a czasem są osoby, które potrafią zgasić takim marudzeniem radość w zarodku... Będzie wszystko dobrze. Uszy do góry!
Stary 2011-04-07, 12:19   #4013
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dzwoniłam do tej babeczki i jutro mają u mnie być.
Umówiłam się z nią,że zrobi mi to tak,żebym miała je gotowe przed 28 kwietnia,a jako,że ona mieszka w miejscowości oddalonej o 15 min jazdy ode mnie,to sobie po nie podjadę

Zamówiłam 4 różne wzory,ale zapewne zdecyduję się na te co w załączniku.Zależy mi na nich,bo idealnie odpowiadają kolorystyce dodatków i dekoracji na moim weselu,dodatkowo będę mieć też zawieszki,numeracje stołów i plan stołów w ten sam deseń.

Oby się wyrobiła...
Bardzo eleganckie zaproszenia, super

Cytat:
a ja pochwale sie swoimi wczorajszymi twaorami zaproszen jeszcze
Masz talent. Mi mama zawsze pomagała robić pracę na plastykę - do dziś mam problemy nawet z narysowaniem kwiatka

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość

Super macie dziewczyny te obrączki. Co do grawerki to na razie myślimy o dacie i napisach "Gdzie Ty..." "...tam i Ja", lub wersja w łacinie "Ubi tu..." "...ibi ego".
Świetny pomysł!

Cytat:

Cytat:

A to nasze cudeńka
Cudne te cudeńka
Stary 2011-04-07, 12:28   #4014
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

Witaj !

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:31   #4015
blueberry88
Zakorzenienie

nynka87, suknia jest olśniewająca. Najgorzej, to cieszyć się, a tu ktoś bliski tak psuje humor. Nie przejmuj się, naprawdę. Krawcowa, tak jak mówisz, poprawi co trzeba. Mama niech Cię wspiera i tak masz zapewne wystarczająco spraw na głowie, problemów i dylematów.
Stary 2011-04-07, 13:45   #4016
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
czesc. Na wkupne musisz opowiedziec troszke o sobie, o was, i o tym co juz masz na slub zalatwione

Cytat:

Robiła mi fotki siostra Generalnie makijażystka miała problem z oceną mojego typu kolorystycznego, ale jakoś dałyśmy radę, makijaż będzie grafitowo różowy z kreską na górze i kreską do połowy oka na dole, po bokach doczepione kępki

A to nasze cudeńka
Makijaz grafitowo-rozowy... musial pieknie wygladac. Nie wstawisz foteczek???

A obraczki sliczne Sa satynowane?

Cytat:

Otóż to. Mi na początku powiedziano, że wybieram aplikacje, które są gotowe i nic się nie da zmienić. Ale jak już wyciągnęłam zaliczkę i pani uwierzyła, że chcę serio kupić tą sukienkę a nie tylko tak sobie o pomierzyć, to zaraz się okazało, że można wszystko zmieniać. Nawet kwiatek, który robi za dekorację przy biodrze mogę mieć inny. Jaki sobie umyślę. I kolorowy albo brokatowany. Full wypas

czy gdzieśtam) i dodatkowo płacić...

Anno domino.... padlam. Moze mieli na imie Anna i Dominik, i mialo byc tak z lacinskiego

Co do aplikacji na sukni, to umowilam sie, ze na pierwsza przymiarke nie bedzie jeszcze zadnych naszytych i wtedy bedziemy wybierac.
Byle by sie mienily i swiecily Bo ja to taka sroczka jestem.
Cytat:
Suknia jest cudna. Koniecznie z ta koronka na dole
Mama jak zobaczy po poprawkach bedzie napewno zadowolona. Teraz martwi sie, bo chcialaby zeby jej coreczka wygladala pieknie, a moze nie umie sobie wyobrazic, ze po poprawkach suknia bedzie idealna. Wiec glowa do gory
Stary 2011-04-07, 13:55   #4017
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama jest niezadowolona
Oj tam, oj tam. Suknia śliczna. Ja bym też z tej koronki nie rezygnowała. Obcinaj tiule i szalej na niej na weselu ile sił w płucach. A mama to się powinna cieszyć, że trochę grosza przyoszczędziłaś. Ja bym się tam cieszyła.

Cytat:
Anno domino.... padlam. Moze mieli na imie Anna i Dominik, i mialo byc tak z lacinskiego

Co do aplikacji na sukni, to umowilam sie, ze na pierwsza przymiarke nie bedzie jeszcze zadnych naszytych i wtedy bedziemy wybierac.
Byle by sie mienily i swiecily Bo ja to taka sroczka jestem.
Na to nie wpadłam. Może dlatego tak się kolesiowi ta łacina narzuciła...
Też jestem sroczka. A i Łoś jak chodziliśmy za suknią to wybierał te z dużą ilością svarowskich naszytych. Czasem nawet trochę za dużą Ale w ciężkiej sukni kroku się nie zrobi, a co tu dopiero mówić o tańczeniu...
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:10   #4018
Almariel
Zakorzenienie

A Wasi TŻci widzieli suknie ? Mój nie ma pojęcia, jak moja wygląda.
Stary 2011-04-07, 14:47   #4019
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Mój widział, ale nie wie że ją widział ahhaha
Znaczy się przed zaręczynami byliśmy w sklepie gdzie on zwrócił na nią uwagę. A potem po zaręczynach spośród wszystkich wybrałam właśnie tą - ale tego to już nie wie.

Stary 2011-04-07, 15:02   #4020
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Nie, nie, nie. I to nie ze względu na zabobony, ale dlatego, że chcę żeby zobaczył całość, bo tak to nie ma takiego efektu. Poza tym pewnie powiedziałby, że za długa, jak to on
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości