|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
i są i tak beznadziejne![]() szkoda że nie można miec wszystkiego
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
No może, w sumie nie rozmawiałyśmy na ten temat...
Cytat:
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Karolinak82;2620692 5]
Cytat:
szkoda szkoda Zrobiłam wczoraj śmietanowca. zdjecie wstawiam. pyszny wyszedł, całe wieki nie robiłam go i tak mi się zachciało. A w albumie dwa zdjęcia Oli. jakoś brzydko mi je zmniejsza jak wstawiam, takie ziarniste wychodzą
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Kurna ale mnie strach przeleciał właśnie
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że ćwiczysz moją silną wolę ![]() moja mami czasem takie robi ![]() Cytat:
![]() Widziałyście TO Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-04-07 o 11:58 |
||
|
|
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ada-pewnie
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeważnie dorsza lub morszczuka, z tłustych kupowałam haluibuta
Texasik Danielek - bombowy chłopak kamilka Kubasek słodziutki Aniu ![]() --- Dzień dobry
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2011-04-07 o 12:13 |
|
|
|
#2258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy jak opowiem to śmieszne będzie ...ale...czekałam na paczkę z USA i dzwoni koleś że jest na magazynie, że przywiózł przesyłkę, ale nie wie co z nią zrobić, boi się otwierać bo dochodzą z niej odgłosy zwierząt " przeraził mnie nie na żarty bo czekałam na lek wet a tu mi o jakiś zwierzętach dobre 10 min gada na co kierownik magazynu z daleka zaczął krzyczeć że jeszcze Murzyn jest w tej paczce, że ma przy sobie CV i szuka pracy w ogóle go nie poznałam
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez przypadek na to wpadlam jak oglądaliśmy z Przemkiem filmiki o dzieciachale Cię wrobił mam doła... muszę wymienić praktycznie całą garderobę i to już nie chodzi o kase bo jakoś powoli się obkupię ale o to, że nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać...W ogóle nie mam zdolności do kupowania ciuchów... Nie umiem ich dobierać tak, żeby pasowały do wszystkiego w ogóle beznadziejna jestem
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-04-07 o 12:45 |
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
naturalnie
BĄDŹ SILNA ![]() Cytat:
![]() Karolinka- ale cie wrobił kolega |
|
|
|
|
#2261 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam śliczne panie
![]() Cytat:
Ja mam z ciuszkami to samo, lubię kiedy Adaś ma coś fajnego, nawet jeśli jest to tylko na kilka miesięcy. Cytat:
![]() Fajne chłopaki ![]() Cześć!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a poważnie, to ja też nie lubię kupować ciuchów, w księgarni czy sklepie z kosmetykami potrafię spędzić godziny, ale jak wchodzę do sklepu z ubraniami i myślę o przedzieraniu się przez te wieszaki, przymierzaniu...to robi mi się niedobrze. Znalazłam na to sposób-mam ulubione 3/4 sklepy i tylko tam wchodzę, znam tam swój rozmiar więc niczego nie mierzę, jak tylko mogę to proszę kogoś o pomoc, jakoś idzie Wyjątkiem o tej reguły są sklepy z ubrankami dla dzieci |
|||||
|
|
|
#2262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sama a jestem w takim stanie, że jak wpadnę w sklep to boję się że wezmę rzeczy w których później chodzić nie bede. Już nie raz tak miałam... ale i tak muszę z tym poczekać do maja ![]() póki co, na wizażu planuję zamówić co nie co we "wspólnych zakupach"... ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() mam swój jeden ulubiony sklep C&A , w H&M jakoś się odnaleźć nie umiem, zresztą jak i w pozostałych... No... może jeszcze New Yorker ujdzie
|
||
|
|
|
#2263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio tak z butami miałam własnie ![]() lubie z mężem jexdzic (buty) i z młodsza siora (reszta)
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam tak, że jak mam gdzieś jechać z małżem po zakupy to krew mnie zalewa ![]() A niestety muszę jeździć z nim, skoro sama nie jeżdżę samochodem ![]() Zrobił się strasznie marudny przy tym, wszędzie mu długo, nie tak, jak zapytam, czy coś fajne, to tylko wzrusza ramionami ![]() Siostry brak
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Widze że rozmowy o odżywianiu są na czasie
Tomek na szczęście ma apetyt i pzeważnie obiady zjada. Nie kupujemy juz dawnoooo sloiczkow . Najbardziej lubi zupki :pomidorowa, ogórkowa i rosołek. Z apetytem zjada też ziemnniaczki z różnymi mięskami, z surówek to móglby jesc ciągle mizerie Czasami robie tez nalesniki, zapiekanki makaronowe i tez zjada ze smakiem A tak poza tym to je różne serki danio, bakusie itp, budyń, kisiel , a najbardziej smakuje mu jogurt naturalny. Z owoców to raczej tylko jabłka i banany.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dalszy ciąg malowania, ale już kończymy Postaram się coś wkleić jak będzie już gotowe ![]() Wpadłam tylko powiedzieć, że zakupiliśmy pieluchy dada w Biedronce i muszę przyznać, że jestem miło zaskoczona (wierna byłam pampersom ). Myślę, że zostaniemy przy nich ![]() Jeśli zaś chodzi o jedzenie to moja Zuzia nigdy nie była niejadkiem a teraz marudzi, a to konsystencja nie ta, a to brzydko wygląda a to nie tak smakuje, albo nie tak pachnie Kombinuję trochę i jakoś zjada I teraz ma zdecydowanie mniejszy apetyt Coś jeszcze miałam ale nie pamiętam
|
|
|
|
#2267 |
|
BAN stały
|
też mam problem z Amelkowym jedzeniem
zje ziemniaki, ryż kaszę a wszelakie mięso zostaje na talerzu... nie mam pomysłu jak jej przemycic... a może wystarczy przeczekać i zacznie jeść...
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam dzisiaj szkolenie, ale zdolna jestem komputerowo (i skromna ), to skonczylam wczesniej Jade zaraz odebrac Malutka od niani ![]() Antonio je owoce i warzywa, chyba najmniej lubi ogorki i pomidory, o kiszonych nawet nie wspominam . Mieso czasami rozdrabniam i przemycam z ryza, kasza, kuskusem, czy co tam jeszcze robie. Jak jest osobno na talerzu, to je starannie omija.Ja duzo ciuchow kupuje online, mam juz swoje ulubione sklepy i trafiam z rozmiarowka, a jak mi sie nie podoba, to odsylam. U nas nie ma wyboru, a potem co druga osoba na ulicy i tak ma to samo , a ja tak nie lubie. Na lato lubie sukienki, bo dobrze w nich wygladam, a tak staram sie miec spodnice, spodnie, bluzki, zakiety pasujace do siebie kolorystycznie, stylistycznie + ewentualne dodatki (tylko ja nie przepadam za bizuteria typu naszyjniki, korale, szale, chusty itp, generalnie nic, co przy szyi). Raczej kieruje sie tym, co mi pasuje, a nie moda. Uwielbiam buty . Znam dobrze swoja sylwetke i juz wiem co zamaskowac, a co podkreslic, czasami wychodzi mi to lepiej, tak sobie , doradcow ciuchowych nie lubie, bo jeszcze mi dobrze nie doradzili . Mam duzo do maskowania, wiec czasami sa priorytety i w tej dziedzinie![]() Czy Miramej trenuje Kubusia nocnikowo, ze jej juz nie ma kilka dni? Miala wstepny plan zaczac z poczatkiem kwietnia, ale nie wiem, czy to aktualne. Aniu witaj Gorgulku, pokoj na pewno bedzie bajeczny
|
|
#2269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może u was taki czas i minie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja całą garderobę wymienię po Bruniu (tak mówię, bo zakładam że synio będzie) Mam już to zaplanowane i obiecałam co mc coś odłożyć by potem pójść szeroko. Cytat:
Konserwowe, kwaszone,zielone i małosolne. Fajnie mieć taką wiedzę.Ja w tej dziedzinie mam braki ![]() Pisałam wam , że moje dziecko spaliło odkurzacz? Nie miałam z tydzień odkurzanej chaty, machał szczotką jak idiotka ze 2x dziennie. Dziś apogeum osiągnęłam po wizycie koleżanki(z brzuszkiem) z 2tyg młodszym synkiem od mojej Laury i po ich wizycie odbiłam się po nowy odkurzacz, bo tego już było za wiele. Teraz mam czysto,mucha nie siada Texasik, bardzo sympatyczny twój Danio Wojtusiu, ale bym zjadła taką piankę,Jakkolwiek smakuję, bo wygląda pysznie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za komplementy dotyczące zdjęć w albumie jak i ciasta
![]() wrocilam z zakupów, kupiłam sobie buty, zwykłe cichobiegi takie i takie potrzebowałam na codzienne spacery. Jeszcze jakies lepsze adidaski chcę kupić, najpewniej reeboki lub nike, bo adidasów nigdy nie znalazłam w swoim guście. spadam, bo hot-dogi się upiekły właśnie ( ale dogadzam Teżetowi i sobie przy okazji ) Sylko gdzie jesteś, co tam u ciebie, humorek lepszy już? Co u Bartoszka? |
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) są wybawieniem przy dużych wypełnieniach, bo chronią przed próchnicą wtórną i pomagają właściwie rozkładać siły na ząb - zapobiegają łamaniu pojedynczych ścianwarunek - muszą być dobrze zrobione !!!!! nie może być grama próchnicy (po po kilku latach zdejmiesz koronę razem z zębem) i musi być idealnie dopasowana poddziąsłowo, żeby nie dostawało się tam jedzenie i oczywiście lekarz musi mieć dobrego technika, zeby korona była estetyczna i dobrana kolorystycznie, bo inaczej będzie kiepsko wszystko to razem sprawia, ze nie jest to takie proste jak się wydaje, a co za tym idzie trudno znaleźć dobrego lekarza niestety oglądam na co dzień takie korony, ze (jak wiele innych rzeczy z resztą), więc pewnie stąd takie opinie o nichnajlepsza metoda to zobaczyć u innego pacjenta prace danego lekarza+technika i to najlepiej po jakimś czasie nie chodziło mi o nabiał tylko o racjonalne odżywianie - normalne śniadanie i obiad i owoce i warzywa okłady robi się u lekarza na łyżce indywidualnej Cytat:
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-04-07 o 22:28 |
||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a na nowy na razie nie mam srodkow![]() Antonio tez sciaga wszystko z chleba i je osobno, za to bardzo lubi cieple tosty z maselkiem i z czymstam. Na razie ogorki i pomidory mu podarowalam, czekam, az beda nowe, np w ogrodku u sasiada, ktory czesto sprzeaje nadprodukcje , wtedy znowu sprobuje.Kasiu, to doswiadczenie , a tak serio, jako osoba, ktora nigdy nie miala plaskiego brzucha, nawet jako bardzo szczupla, nauczylam sie, jak go ukrywac, bo to moja najwieksza bolaczka. Wojtusiu, gratuluje zakupow Ide poczytac
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-04-07 o 22:41 |
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorowo
![]() bylismy na malych zakupach i dla Werki kupilam ciastoline(za 29.99 -robi sie rodzinke) -oczywiscie dostanie dopiero na zajaczka ![]() chcialam buciki tez kupic dla malej ale nie bylo fajnych a wiecie co nie wiem czy wam pisalam ze spotkalam raz na placu zabaw znajoma -jej synek skonczyl w lutym 2 latka no i tak z ciekawosci pytam czy juz ma wszystkie zabki a ona mi mowi lepiej zapytaj ile juz nie ma.....ja mowie ale jak to nie ma i jak zobaczylam usmiech malego a tam cala gora w czarnej prochnicy i takie kikuty zamiast zabkow to padlam powiedziala ze maly wypija w nocy 2 butelki soczku i ze w jej rodzinie wszystkie chlopaki tak maja z zabkami
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lekką schize złapałam z tymi zębami ![]() Był czas, że myliśmy na siłę, bałam się, że to błędne koło, że Zosia się zniechęci na dobre i że zostanie tak na dłuuugo. Ale nie. Dużo przy tym tłumaczyłam, że wszystkie dzieci myją ząbki, poza tym mamy taką książeczkę o Madzi, która nie chciała myć i miała robaczki w buźce Zawsze o tej Madzi przypominałam przy myciu. I od jakiegoś czasu ładnie daje myćCytat:
Fajne te cichobiegi Dzień dobry A wieje.... Mnie migrena próbuje chwycić, jak zwykle przy takiej pogodzie
|
|
#2275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zamierza coś z tym zrobić? aaa zapomniałabym, Wojtusia buciki superowe
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2011-04-08 o 07:58 |
|
|
|
|
#2276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale te Premium? mi się wydaje ze one jakies mniej chłonne od zwykłych Dada ![]() ![]() Kurka Dziewczyny w pierwszym momencie to wcale nie było śmieszne Przeraziłam się okrutnie...i już myślałam co ja z tymi zwierzętami (nawet nie wiedziałam jakimi) teraz zrobię ...i że dobrze że piszczą, bo żyją...a z USA daleka droga Cytat:
Cytat:
![]() ...tylko się zastanawiam jak tu dorwać kogoś z koronami od mojej dok Pociesza mnie to że ona jest bardzo dokładna, staranna...więc może jest szansa że dobrze zrobi pogadam z nią za 2 tygodnieDziś na śniadanie jogurt na drugie czeka bułka razowa, żółty ser i pomidor...obiad w domu pewnie będzie ok 18![]() o to musze ją zapytać a ja zawsze słyszę ze jak zęby późno wychodzą to są mocne właśnie w dorosłym życiu...nie chodzi o mleczaki ![]() Cytat:
współczuję bardzo że też już w takim wieku muszą mieć dzieciaczki takie problemy z zębami a bolą go?
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj nadaje z pracy ![]() Cytat:
i jestem mega zadowolona ![]() Wcześniej kupowaliśmy huggisy, ale, że ostatnio nie ma nowych dostaw Huggisów do biedronki mąż kupił dada premium i już pozostanę im wierna ![]() nosimy 5
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale warto też popatrzeć na ceny - zazwyczaj tanie są do bani (nie krzyczcie - tak wskazuje moje doświadczenie )często jest tak, że późne ząbkowanie mleczaków wiąże się z późną wymianą uzębienia na stałe u mojego małża i u mnie się sprawdza - od miał mleczne jeszcze w 8 klasie i nie ma najmniejszych kłopotów z zębami, a ja już w wieku 11 lat miała wszystkie stałe i oczywiście trzonowce mam leczone wszystkie ja odniosłam się do tego co pisała któraś z Was, ze "jeszcze nie miała zębów jak chodziła" czyli ewidentnie odnosi się to do mleczaków
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Premium kupiłam niedawno 4 i troszkę mogłyby być większe...za to 5 będą na pewno za duże, bo też niedawno kupiłam na próbę z Intermarche pieluchy 5 i są mega za duże w każdym razie tych Inter nie polecamW Dadzie brakuje mi rozmiaru 4+ w rossmanie są
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
p4w, ja tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale chciałabym wiedzieć.Czy korony zakłada się też na te zęby z tyłu, np dolna 6?
sylka wpadła, a nic nam nie napisała sylko co u was?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

szkoda że nie można miec wszystkiego
NIE LUBIĘ TROLLI

widzę, że ćwiczysz moją silną wolę 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

" przeraził mnie nie na żarty bo czekałam na lek wet a tu mi o jakiś zwierzętach dobre 10 min gada
, wiem, że tak małe dzieci błyskawicznie wyrastają, ale niektóre ciuszki są takie śliczne
, ale może w weekend na próbę jej obniżymy i zobaczę jak sobie radzi

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Pociesza mnie to że ona jest bardzo dokładna, staranna...więc może jest szansa że dobrze zrobi