Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-08, 11:02   #3961
sygine
Zadomowienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
mi tak tata powiedzial ostatnio

dziewczyny gdzie ja moge znalezc jakas rozpiske co mozna dawac i od ktorego miesiaca do jedzenia maluchowi np ze mieso dopiero od tego i tego ksiel od tego i tego itp ???? w zadnej gazecie nie pisza a to chyba bardzo istotne bo ja np nie mam pojecia kiedy bede mogla dac do jedzenia cos innego niz mleko a jak tak to co ?
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się że w książce "Pierwszy rok dziecka dla bystrzaków" były takie wskazówki Jak znajdę to napiszę
Stary 2011-04-08, 11:02   #3962
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak bede miala czas w domu to spisze bo mam rozpske z kilku roznych zrodel na wiekszosc przetworów. i wtedy zanka nich umiesci w 1 poscie i bedzie git
O

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:03   #3963
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Beata a twój też tak ma że się potrafi strasznie długo fochać i to ty wyciągasz zawsze rękę pierwsza?

Bo jeśli tak to witam w domu Mi jakoś obrażanie się nie weszło w krew i po prostu nie umiem A P. jak już coś przeskrobie to jest później taki słodziutki że się nie da na niego gniewać I oby Nataniel nie odziedziczył jego charakterku pod tym względem bo na głowę dostanę
D-O-K-Ł-A-D-N-I-E

czyżbyśmy miały tego samego męża??
mam tak samo jak Ty on potrafi "borsuczeć" na mnie cały dzień i noc a ja do tego czasu już nie pamiętam o co poszło, a jak on przeskrobie to szybko odpuszczam bo nie umiem się złościc długo - nie potrafię po prostu,

i cały czas mu wbijam do głowy jaką ma cudowną żonę która nie odstawia fochów, szybko daruje i się nie obraża z byle powodów co chwilę -

to on czasami zachowuje się z tymi fochami gorzej niż baba

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:03   #3964
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Madziulka oj alez Ci sie przytrafilo! Lez skarbie i oby bol szybko przeszedl!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:05   #3965
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziewuszki bolą Was nogi ? Bo u mnie to jest jakaś masakra :/ Całe nogi jak po.....wspinaniu się po górach W nocy myślałam, że będę wyć z bólu ale żadnych opuchnięć nie mam, siniaków, żylaków. No nóżki jak ta lala można powiedzieć:P
ogólnie nie, ale jak sie położe spać to kopie nimi jak oszalała bo mnie bolą niemiłosiernie kosci i stawy

Ale jestem haaapppyyyyy

Dzwonił kurier, wiezie jakieś 2 paczki jesli jedna z nich to komoda, to dzisiaj składamy komodę i łóżeczko niby jeszcze 4 miesiące, ale niech stoją i sie wietrzą

Wczoraj była okropna burza.... wyłączyli mi prąd, deszcz, grad, wichura - w nocy nam ogrodzenie rozwaliło ale tak strasznie wieje że nie ma go nawet jak iśc naprawiać bo wiatr dosłownie dusi!!

Z tego wszystkiego zrobiłam dzisiaj kremowki a na obiad planuje placki ziemniaczane z kwasną śmietaną lub pieczarkami - jak kto woli.

Wczoraj zaczęłyśmy 23 tydzień, czyli to już 6 miesiąc jak dobrze liczę?

I mała sie tak świetnie rusza i wypina normalnie napatrzeć się nie mogę

Aaaa co do tycia mężów.... od początku ciąży ja jestem jakieś 2 kg na plus a mężuś.... ok 10!! brzuch mu rośnie, zachcianki nieziemskie! lody by jadł tonami, nie wspomnę o słodyczach........to chyba nie jest normalne

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:06   #3966
zanetaa88
Zakorzenienie

Lightbulb Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Hej

A mnie wczoraj spotkała bardzo przykra sprawa. Malowałam sobie paznokcie i nagle kichnęłam aż przegięło mnie w pół. Jeszcze czegoś takiego nie miałam... Wyłam z bólu, nie mogłam się ruszyć... Mąż wezwał pogotowie i przyjechali. Dostałam zastrzyk domięśniowo z ketonalu i okazało się, że to prawdopodobnie rwa kulszowa. Teraz leżę w bezruchu cały czas na przeciwbólowych... Nie wiem co robić...

Ojeje Mnie też czasami dopada rwa, ale nie aż tak żeby mnie zgięło w pół, mam trudności z chodzenie, ale da się przeżyć
Będzie dobrze!

Cytat:
\

zaneta - noo napisalam Ci o tym bo ja jablek nie lubie mam po nich zgage (jeszcze przed ciaza a z owocow to uwielbiam banany winogrona i mandarynki ktorych wlasnie jesc nie moge wiec pomyslalam ze czemu mam byc z tym sama Ty tez nie jedz
Nie dobra Ty ! Ja sobie jeszcze pozwolę na ostatniego bananka i na parę kulek winogronu i nie będę już ich kupowała
A jabłka przed ciążą w sumie jadłam, ale teraz mam ochotę na nie okropnie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Mój kiedyś tak patrzy na mnie i mówi-cieszę się, ze ktoś ma większy brzuch od mojego
Jakbym mojego słyszała
Śmieje się że mu ubywa na wadze,
a Ja przybieram
Tylko cwany bo od jakiegoś czasu ćwiczy
a Ja nawet pobiegać sobie nie mogę

Cytat:

dziewczyny gdzie ja moge znalezc jakas rozpiske co mozna dawac i od ktorego miesiaca do jedzenia maluchowi np ze mieso dopiero od tego i tego ksiel od tego i tego itp ???? w zadnej gazecie nie pisza a to chyba bardzo istotne bo ja np nie mam pojecia kiedy bede mogla dac do jedzenia cos innego niz mleko a jak tak to co ?
Ja też nie mam zielonego pojęcia
Ale pewnie dzieciątko samo będzie chciało próbować to i owo
Ja to się ostatnio zastanawiałam,
jak taką kruszynkę będę trzymać przy piersi
Mam nadzieję, że wszystko przyjdzie naturalnie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:07   #3967
nerola
BAN stały

Madziulka biedactwo.
Wcale sie ruszać nie możesz?Współczuję Ci.

Angel nie martw się na zapas bo w szpitalu dostaniesz 2 paczki a tam gazetki a następnie pocztą będą przychodzić wcześniej niż trzeba wprowadzać,wiec sie wyedukujesz

Marina ja na to cierpię od 24 tyg. ciaży co dzień.Nie ma lekarstwa na ból kości łonowej.Mnie do tego boli pochwa,pachwiny,uda i blizna po 3 cięciach i ciągnie do odbytu.

Na razie byłam na kibelku i poszło ładnie
Póki co nadal lezę i czekam na T. aż wróci z rehabilitacji,wtedy moze na niego zwalę kawałek roboty.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:08   #3968
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

A to moj ubrany brzuch z 20t2d:

W klubie zaraz wkleje "gole" zestawienie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5389.jpg (152,2 KB, 24 załadowań)
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:09   #3969
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Aaaa co do tycia mężów.... od początku ciąży ja jestem jakieś 2 kg na plus a mężuś.... ok 10!! brzuch mu rośnie, zachcianki nieziemskie! lody by jadł tonami, nie wspomnę o słodyczach........to chyba nie jest normalne
2 kg tylko
To ja to jestem słoń 8 kg na plusie !
Kurde
Nie rosnę za szybko?!
Ważyłam 60kg przy 175cm a teraz mam 68kg i 24 tyd

Stary 2011-04-08, 11:12   #3970
Marina1
Zakorzenienie

Marina ja na to cierpię od 24 tyg. ciaży co dzień.Nie ma lekarstwa na ból kości łonowej.Mnie do tego boli pochwa,pachwiny,uda i blizna po 3 cięciach i ciągnie do odbytu.

o kurcze... no to masz full pakiet ...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:12   #3971
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Wy tu tak o brzuchach, a ja się wczoraj postanowiłam ogolić i zrobiłam to z wielkim trudem niestety Nawet sobie nie wyobrażałam, że brzuch może aż tak bardzo przeszkadzać A będzie coraz gorzej...

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:13   #3972
Zmalowana
Zakorzenienie

zaneta ja już 9kg na plusia 27tc Więc chyba normalnie

Coraz więcej z nas rozkłada do łóżka. Ja mam ochote dzisiaj obciąć nogi bo mnie tak boli :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:14   #3973
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
2 kg tylko
To ja to jestem słoń 8 kg na plusie !
Kurde
Nie rosnę za szybko?!
Ważyłam 60kg przy 175cm a teraz mam 68kg i 24 tyd
Spoko-ja jakieś 7kg na plusie, a 22tc.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:17   #3974
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Hej

A mnie wczoraj spotkała bardzo przykra sprawa. Malowałam sobie paznokcie i nagle kichnęłam aż przegięło mnie w pół. Jeszcze czegoś takiego nie miałam... Wyłam z bólu, nie mogłam się ruszyć... Mąż wezwał pogotowie i przyjechali. Dostałam zastrzyk domięśniowo z ketonalu i okazało się, że to prawdopodobnie rwa kulszowa. Teraz leżę w bezruchu cały czas na przeciwbólowych... Nie wiem co robić...

o kurcze współczuję!!!!

Cytat:

Najważniejsze to znaleźć dobrego pediatrę który Cię pokieruje w tych sprawach
Na początku ja też miałam jedną wielką czarną dziurę co i jak ale do pediatry z niemowlakiem chodzi się dość często i systematycznie więc mnie zawsze moja pouczała co i jak i mówiła kiedy co mam wprowadzać, bo schematy są różne w zależności od np. tego czy karmi się tylko piersią czy też mlekiem modyfikowanym.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:18   #3975
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
jak bede miala czas w domu to spisze bo mam rozpske z kilku roznych zrodel na wiekszosc przetworów. i wtedy zanka nich umiesci w 1 poscie i bedzie git
oj tak tak bede dozgonnie wdzieczna

zaneta - ja mam 20 tc i 4,5 kg na plusie chociaz moj brzuch wskazuje na 8-10 hahaha nie wiem wiec ja kto działa

nerola - no moja bratowa rodzila w tamtym roku w tym samym szpitalu co i ja mam zamiar i niestety nic nie dostala i nic nie przysyłali.... wiec dlategoz pytam bo pamietam ze ona miala problem i po necie szukała i nie wiedziala w wakacje czy moze dac malemu cos innego niz wode do picia i czy moze bita smietane z gofra liznac

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-08 o 11:25
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:21   #3976
meszsares
Zadomowienie

iwona79 - a jeszcze sobie przypomnialam, ze to sie jednak moze oplacac, bo przeciez - na etacie - wlicza sie w ta podstawe jeszcze wszystkie premie, a nie tylko gola pensje miesieczna. Wiec jesli sa premie to one podwyzszaja podstawe

a, dziewczynki - jesli ktoras bylaby zainteresowana pcozytaniem o swoich prawach to od kwietnia weszly w zycie nowe standardy opieki nad ciezarna, rodzaca i noworodkiem. Mozecie poczytac co Wam sie nalezy, jakie badania itp.
http://www.legeo.pl/prawo/rozporzadz...?on=08.04.2011

co do tycia mezow - przecietny brytyjski przyszly tatus tyje w czasie ciazy swojej zony ... 6kg!!!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:25   #3977
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie mam zielonego pojęcia
Ale pewnie dzieciątko samo będzie chciało próbować to i owo
Ja to się ostatnio zastanawiałam,
jak taką kruszynkę będę trzymać przy piersi
Mam nadzieję, że wszystko przyjdzie naturalnie
ja sie coraz powazniej zastanawiam nad zakupem rogala albo fasolk ibo mam problemy z tym swoim kregoslupem i wiem ze nie dam rady utrzymac bobasa na rekach dlugo a podusia by mi pomogla tylko nie iwem czy rogal czy fasolka lepsza ?? No dizewczyny rogalowo-fasolowe pisac mi tu
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:27   #3978
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Wg jednej z ciążowych "mądrości" jak mąż z tobą tyje to na chłopca
spoko, ja na razie jestem na zero (w stosunku do wyjściowej wagi), mąż w tym czasie 10 kg schudł

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:31   #3979
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
aaaa.. mam już inspiracje, tż przed ósmą napisał mi sms-a że ma smaka na rybkę panierowaną w bułce z ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej. No i będe musiała się do sklepu gdzieś poturlać bo nie mam w domu rybek do smażenia.
Więc u mnie obiadek podobny jak u Ciebie będzie telepatia

A wiecie co, wczoraj się wkurzyłam w duchu bo wróciłam po 15.00 do domu z zajęć, a teściowa ma 3 zmianę w tym tyg ale taką inną bo w cukierni/piekarni pracuje (tzn w pracy od 19.00 -3.00 nad ranem ) i na obiad musiałam jeść parówki z ketchupem a tż jajecznicę bo teściowa oczywiście nie miała czasu żeby cokolwiek ugotować, zresztą - żeby cokolwiek zrobić bo sprzątaniem ja się musiałam zając wieczorem...

czy ja jestem jakas wymagająca, czy jak? czemu zawsze wszytsko spada na mnie nawet jak mnie w domu cały dzień nie ma??

ja naprawdę nie wiem co ona robi cały dzień

wstaje po ok. 11 przed południem i zanim się rozkręci to już 13 jest, potem zwykle ktoś wpadnie na "kawkę" to wiadomo że już czasu na nic nie ma...

no i wkurzona byłam że musiałam na obiad sie parówkami zadowolic, a baba głodna = zła.

No ale ja już szczerze się doczekac nie mogę kiedy się wyprowadzimy i hajda stąd i niech sobie radzi sama, skończą się ciepłe pyszne obiadki

musiałam się wyżalić bo mnie nerwa wzięła.
Tż się nic nie odzywał ale chyba też nie był zadowolony z jajecznicy.. ja też wolałam nie dolewać oliwy do ognia i nie komentowałam tego nawet bo szkoda nerwów.
To będziemy jadły dokładnie to samo bo ja byłam na zakupkach i tez kupiłam kiszona kapustkę

Oj ta Twoja teściowa to wygodnicka jest Mnie rozbraja takie coś. Też nie mieszkamy sami tylko z moja mamą, ale jak jej nie ma to ja robie obiad a jak mnie nie ma to ona gotuje. A nawet jak obie jesteśmy to rano ustalamy co na obiad i nigdy nie ma problemu.
Na szczęście już kwiecień i do Waszej wyprowadzki coraz blizej

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja tez sobie wlasnie zobacze te pasy, bo koszulki juz sie robie jakies takie krótkawe na brzuszku
A to już jest ta oferta ważna ?? Bo w Lidlu to zawsze od poniedziałku się nowe ulotki zaczynają. Bo ja mam Lidl prawie koło bloku to bym sobie poszła zobaczyć

Cytat:
witam,

mialam dzis okropnei spalam i nie iwedomoczemu bola mnei nogi

DZIEWCZYNY POMOCY
obudzilam sie roano spojrzalam w lutro a tam co wielka opryszka !!!!!! co mozna stosowac w ciazy na to paskudztwo tylko paste do zebow????
Mi ginka przepisała Vratizolin

Cytat:
Z tego wszystkiego zrobiłam dzisiaj kremowki a na obiad planuje placki ziemniaczane z kwasną śmietaną lub pieczarkami - jak kto woli.

Leż mi smaka narobiłaś na placki ziemniaczane

Hehe mój mąz też przytył i ja sie smiałam że się solidaryzuje ze mną, ale tak naprawdę to przybrał bo siedział dwa miesiace na L4 i jadł ile wlezie i kiedy miał ochotę I miał zachcianki zamiast mnie Ale teraz już troszke zrzucił Przejął się ze lato coraz blizej i wyjdzie jak kotlet na plażę ze schabikami wystajacymi ze spodenek

Byłam na zakupach i tak piździ że głowę chce urwać Poszłam z rozpuszczonymi kłakami to w niektórych momentach nic nie widziałam Najlepiej by z domu nie wychodził a ja musze iść na drugi koniec osiedla do teściowej bo ciocia z Wawy przyjechała na chwilę i chce sie z nimi zobaczyć. Ale moze sobie podajedą 1 przystanek autobusem

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
spoko, ja na razie jestem na zero (w stosunku do wyjściowej wagi), mąż w tym czasie 10 kg schudł
To u Nas by sie niby zgadzało
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:32   #3980
83monia
Zakorzenienie

uwaga, smutne chociaz troche optymistyczne http://www.joemonster.org/art/11410/...a_Katie_Godwin
komentarz kolezanki-singielki "po co to robili? przeciez bez sensu skoro wiadomo bylo ze za długo nie pociagnie. z litosci? by uszczesliwic??"

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:33   #3981
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

ja wczoraj byłam na spotkaniu organizowanym przez firmę HIPP i oczywiście dostałam kilka upominków miseczkę do karmienia z 2 łyżeczkami i śliniaczek, próbkę kremu na odparzenia i 2 herbatki + pakiet książeczek hehehhee ( w zasadzie poszłam po te prezenciki, siedzę w domu i tak się nudzę )

ale wietrzysko aż się boję że mi okna powylatują .... już nawet miałam takie schizy , wyobrażałam sobie że uciekam z łóżka jak okno wylatuje

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:35   #3982
aania_20
Zakorzenienie

SweetAngel, rogal dużo większy i nim się możesz okręcić, trochę plecy usztywni jak siedzę

http://dziecko.onet.pl/61716,0,9,a_n...0,artykul.html do poczytania

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:35   #3983
Zmalowana
Zakorzenienie

83monia widziałam to i uważam, że umarła spełniając swoje największe marzenia. A dla faceta (o ile było to ze szczerego serca) wielki podziw.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:41   #3984
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dzwonił kurier, wiezie jakieś 2 paczki jesli jedna z nich to komoda, to dzisiaj składamy komodę i łóżeczko niby jeszcze 4 miesiące, ale niech stoją i sie wietrzą

Wczoraj była okropna burza.... wyłączyli mi prąd, deszcz, grad, wichura - w nocy nam ogrodzenie rozwaliło ale tak strasznie wieje że nie ma go nawet jak iśc naprawiać bo wiatr dosłownie dusi!!

Wczoraj zaczęłyśmy 23 tydzień, czyli to już 6 miesiąc jak dobrze liczę?

I mała sie tak świetnie rusza i wypina normalnie napatrzeć się nie mogę

ja też czekam na dwie przesyłki ale poczta dzisiaj przed ginem odbiorę po byłam na mojej poczcie i prosiłam żeby zostawili je tam jak przyjdą żeby listonosz nie nosił bo to wielkie - miedzy innymi torba do wózka, nosidło do wózka i śpiwór tez do wózka te z aukcji z zeszłego tygodnia.

Mój tż juz wcześniej miał trochę brzuszek ale już ja ze swoim go przegoniłam na razie nie przybywa mu nic dodatkowo a może nawet spadło ciut

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam.

Wy tu tak o brzuchach, a ja się wczoraj postanowiłam ogolić i zrobiłam to z wielkim trudem niestety Nawet sobie nie wyobrażałam, że brzuch może aż tak bardzo przeszkadzać A będzie coraz gorzej...

Kciuki za dzisiejsze wizyty
ja nie wiem za to jak na dzisiejszą wizytę będę będę się doprowadzać do porządku bo trzeba się troche "odszczurzyć" chyba lusterko wezmę do łazienki na wszelki wypadek jakbym nie widziała, ostatnio jak podcinałam bobra to już mi ciężko było a to 3 tyg temu to urosłam od tego czasu

nóżki trzeba wydepilować i ogólnie się doprowadzić do porządku - moze nawet pedicure zrobię - paznokietki i te sprawy

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
ja sie coraz powazniej zastanawiam nad zakupem rogala albo fasolk ibo mam problemy z tym swoim kregoslupem i wiem ze nie dam rady utrzymac bobasa na rekach dlugo a podusia by mi pomogla tylko nie iwem czy rogal czy fasolka lepsza ?? No dizewczyny rogalowo-fasolowe pisac mi tu

ja polecam rogala na teraz bo super odciąża kręgosłup podczas snu, a mój jest na tyle elastyczny że do karmienia też się nada bo się nim owijam tak naokoło i jest git, fajnie będzie można trzymać maluszka bez męczenia.
Ale ja mam rogala hand-made

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
mój nie tyje razem ze mną i niby się sprawdza - ma być dziewczynka

Stary 2011-04-08, 11:45   #3985
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja nie wiem za to jak na dzisiejszą wizytę będę będę się doprowadzać do porządku bo trzeba się troche "odszczurzyć" chyba lusterko wezmę do łazienki na wszelki wypadek jakbym nie widziała, ostatnio jak podcinałam bobra to już mi ciężko było a to 3 tyg temu to urosłam od tego czasu

nóżki trzeba wydepilować i ogólnie się doprowadzić do porządku - moze nawet pedicure zrobię - paznokietki i te sprawy
Mój TŻ to się śmieje, że tylko do lekarza się golę tu i ówdzie a dla niego to już mi się nie chce Zatem wczoraj odświeżyłam się co nieco, nabalsamowałam, wypachniłam i nie powiem - opłacało się

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:48   #3986
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Rogal!!

Fasolka jest tylko do karmienia piersią w zasadzie

Mój TŻ też ze mną tyje symultanicznie Z Filipem jak byłam to przytył chyba z 7kg a po porodzie razem się odchudzaliśmy i pilnowaliśmy.'Co było fajne że miałam w nim niezłe wsparcie i motywację do pilnowania jadłospisu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:50   #3987
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
iwona79 - a jeszcze sobie przypomnialam, ze to sie jednak moze oplacac, bo przeciez - na etacie - wlicza sie w ta podstawe jeszcze wszystkie premie, a nie tylko gola pensje miesieczna. Wiec jesli sa premie to one podwyzszaja podstawe

a, dziewczynki - jesli ktoras bylaby zainteresowana pcozytaniem o swoich prawach to od kwietnia weszly w zycie nowe standardy opieki nad ciezarna, rodzaca i noworodkiem. Mozecie poczytac co Wam sie nalezy, jakie badania itp.
http://www.legeo.pl/prawo/rozporzadz...?on=08.04.2011

co do tycia mezow - przecietny brytyjski przyszly tatus tyje w czasie ciazy swojej zony ... 6kg!!!
No to mój wyjątek bo mu spadają kg
Ma taką mała pupke już a zawsze to Ja miałam taką zgrabną
teraz to Ja mam balerony
Dzięki za link

Cytat:
Ja też sobie zakupię fasolkę albo rogala, bądź zrobię go sama.
Ale raczej poczekam najpierw na maleństwo,
bo nie wiadomo czy będę mogła karmić piersią

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

Oj ta Twoja teściowa to wygodnicka jest Mnie rozbraja takie coś. Też nie mieszkamy sami tylko z moja mamą, ale jak jej nie ma to ja robie obiad a jak mnie nie ma to ona gotuje. A nawet jak obie jesteśmy to rano ustalamy co na obiad i nigdy nie ma problemu.

U mnie to samo działa.
Drażni mnie nie raz, bo moja teściowa zamartwia się dzień wcześniej co będzie na obiad na jutro, a Ja się tym zupełnie nie stresuje, tym bardziej że siedzę cały czas w domu i zawsze mogę podejść do sklepu jak czegoś zabraknie i świeżo pomyśleć co będzie na obiad, ale przyzwyczajam ją do tego powoli
O i czego nie lubię, jak zrobię dzisiaj np obiad to on jest na jutro wolę świeże, nie raz faktycznie nie ma czasu bo np Ja mam badania a teściowa w pracy, ale to rzadko, a ona znowu woli dmuchać na zimne.
I nie toleruje odgrzewania w MIKROFALI fuj fuj fuj!
Przestawiliśmy się z mężem na zupy bez kostki rosołowej i mięsa, są rewelacyjne!!Sam wywar warzywny

Cytat:
uwaga, smutne chociaz troche optymistyczne http://www.joemonster.org/art/11410/...a_Katie_Godwin
komentarz kolezanki-singielki "po co to robili? przeciez bez sensu skoro wiadomo bylo ze za długo nie pociagnie. z litosci? by uszczesliwic??"
Zaraz zabieram się za czytanie

~~*~~

Pokazuje swój balonik,
trochę trwało za nim zrobiłam zdjęcie
walczyłam z samowyzwalaczem i statywem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24 tydz.jpg (36,6 KB, 24 załadowań)

Stary 2011-04-08, 11:55   #3988
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
To będziemy jadły dokładnie to samo bo ja byłam na zakupkach i tez kupiłam kiszona kapustkę

No wygodnicka jest, nie ma co

czasem cos ugotuje ale to tak raczej na odczepnego żeby cokolwiek było, ja nie wymagam cudów ale jak ja jestem w domu to przynajmniej ugotuje i posprzątam a jak ona jest w domu to wszystko lezy i czeka na mnie a mnie to już chwilami do szału doprowadza - kochana ja już się modlę żeby jak najszybciej stąd uciec bo się psychicznie męczę.

po prostu chcę być na swoim u siebie, i tylko czekać - o ile w ogóle się doczekam - na słowa że fajnie było jak zawsze ugotowane coś dobrego i posprzątane było - ale bym miała satysfakcję

jak już się zrobi wiosennie na całego i bedziemy mieć trochę czasu to ruszamy z malowaniem naszej sypialni u rodziców a potem to już z górki pójdzie mam nadzieje bo planuje po malowaniu zacząc powoli się przewozić ze swoim bajzlem, najpierw z takimi grubszymi rzeczami i tak po troszku, po troszku się stąd zmywać

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Mój TŻ to się śmieje, że tylko do lekarza się golę tu i ówdzie a dla niego to już mi się nie chce Zatem wczoraj odświeżyłam się co nieco, nabalsamowałam, wypachniłam i nie powiem - opłacało się
mój to samo

wypomina mi że dla niego się tak nie stroje jak na wizyty do gina. że już o depilacji tu i ówdzie nie wspomnę

ja mojemu wczoraj zafundowałam sesyjkę ale niestety z przyjemnością jednostronną bo ostatnio mi się brzuszek napinał i wolę nie pobudzac niczego tam ale dzisiaj zapytam gina co i jak z "tymi sprawami" bo nie wiem jak tam moja szyjka się ma.

Stary 2011-04-08, 11:55   #3989
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Diabełki
Mój też tak mówi,
ale tłumaczę mu że potem tak wszystko OKROPNIE mnie swędzi
że jak mam się golić do gina to jest to dla mnie straszne
i zrozumiał jak zobaczył moje siniaki bo drapaniu się na kolanach

Stary 2011-04-08, 11:56   #3990
Makobratek
Rozeznanie

Hey, hey, hello Cześć babeczki
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
no to się chwalę
Nożyczki oczywiście różowe (mam takie dla Filipa, bardzo mi pasują)
Gryzak różowy
Tasiemka do smoczka, fiolet
Majtki poporodowe (te miałam za pierwszym razem i się sprawdziły, canpola nie użyłam bo mi się pierwsza para od razu na tyłku potargała)
Podkłady
Smoczki fioletowy i żółty
Termometr różowy

no i dla młodego kupiłam sztućce, bidon i śliniak
Fajne zakupki

Cytat:
Brunetka2000

Dlaczego jestem wiecznie głodna
To jest normalne?!
Otóż moja droga, jesteś ciągle głodna bo mieszka w tobie mały głód

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
A ja jak mialam staz (jakies 3 lata temu juz) to pita dostalam do domu z Urzedu Pracy
Ja staż z UP z funduszy krajowych to dostaje sie PIT, a jak z UP ale z funduszy europejskich to nie dostaje sie PITu i nie trzeba się rozliczać.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

zgaga nadal u mnie nie odpuszcza, mleko pomaga ale tylko na kilka minut, musiałabym non stop pić chyba litrami. okropne uczucie. Pierwszy raz w ciąży mam zgagę.
Ja sama mogłabym wypić 1 litr mleka dziennie Uwielbiam płatki z mlekiem i kakao w nieograniczonych ilościach Mam nadzieję, że przez to dzidziuś nie będzie miał wstrętu do mleka

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja zaszalałam w rossmanie (ale nie odczułam tak bardzo, bo wydałam bon z mojej premi końcoworocznej). Kupiłam dla siebie pare rzeczy (tusz do rzęś wybierałam 20 minut) i dla małej:
żel do kąpieli
balsam
chusteczki nawilżane (w promo były)
chusteczki nawilżane w pudełku
patyczki do uszu
waciki

wszytsko z babydream.
Bardzo praktyczna rzecz Bo ja się skończą chusteczki to po prostu przekładasz do tego pudełka inne chusteczki i w tym pudełku nie wysychają tak jak gdyby byłyby trzymane w swoim opakowaniu (ciągłe odklejanie i zaklejanie).

Cytat:

DZIEWCZYNY POMOCY

obudzilam sie roano spojrzalam w lutro a tam co wielka opryszka !!!!!! co mozna stosowac w ciazy na to paskudztwo tylko paste do zebow????
Pomaga jeszcze maść cynkowa A ja mam jeszcze taki sposób (nieco ludowy ), że jak czuję że opryszczka ma ochotę wyskoczyć to pocieram to miejsce obrączką. Czasami udaje się i nie wyskakuje a już wyskoczy to na pewno dużo mniejsza

Ja byłam dziś na mini zakupkach. Co prawda pogoda do bani ale musiałam kupić parę rzeczy: chleb graham, moje ulubione płatki owsiane górskie, olejek z drzewa herbacianego i no i wstąpic do lumpka.
Miałam mało czasu, więc wybierałam tak na szybkości i kupiłam 2 szt body z krt rękawem (56cm), 2 szy body z długim rękawem (62 i 68 cm). Koszt 6 zł wiedziałam, że jak pójde do lumpka to pewnie znowu kupię bodziaki

Muszę się zabrać za sprzątanie łazienki i ogarnięcie domu, bo o 18 mamy mieć gości.

Mój mąż też nie tyje ze mną, bo od września jest na diecie. Czy to też się liczy ? Zobaczymy czy lekarz potwierdzi płeć na najbliższej wizycie.

Edytowane przez Makobratek
Czas edycji: 2011-04-08 o 11:59
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości