|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
A mnie dzisiaj cycole bolą że ojejku, zawsze tak mam ponad tydzień przed okresem i tak sobie myslę, że z fasolki nici w tym miesiacu
Czy to raczej nie ma wpływu ? |
|
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
u mnie to samo...
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie z innej piłki, techniczny problem można by rzec.
![]() Jak mam logo wizażu usunąć z awatara, bo widzę że większość z was go nie ma. Zdjęcie wgrywam na swój serwer i wklejam link do niego, a logo dalej jest. I to takie wielgachne
|
|
|
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
Ja zapisałam zdjęcie na kompie i potem porałam ścieżke dostępu do zdjęcia.
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny. Potrzebuje kogoś rozsądnego kto mi przemówi do rozumu.... Obiecałam sobie że już nie bedę robić wcześniej testów niż w dzień spodziewanej @. I już się łamie....a to dlatego że mam jeden głupi objaw który może świadczyc o czymś innym a ja już zmianiam zdanie....
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Farina no jakby lepiej, logo jest mniejsze, dzięki! |
|
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
Masz rację The Fall - parę dni chyba nie zrobi różnicy, a @ mam dostać już we wtorek. Ale powiem Ci że jeżeli nie jestem w ciąży to już bym to chciała wiedzieć, nie chcę się łudzić i nie bedę rozpaczać jeżeli fasolki nie będzie. Odkąd się staramy i nam nie wychodzi to ciąża jakaś taka nierealna dla mnie jest i raczej jestem przekonana że znowu się nie uda. Tylko wolałabym już to wiedzieć.
|
#3218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety troszkę nam się z TŻ pokomplikowało w życiu i odłożenie starań będzie najlepszym rozwiązaniem w obecnej chwili. Wznowimy w przyszłym roku, a jeśli nie to jeszcze później. Przykre to, wiadomo. Ale pocieszam się, że mam dopiero 21 lat także czasu jeszcze troszkę przed sobą ![]() Ale w tym cyklu zawsze iskierka nadziei jeszcze pozostaje. Dziś 28 dc, jeśli @ nie przyjdzie do 14.04 to testuję. Niestety sama nie potrafię powiedzieć czy mam jakieś przeczucie, że się udało, czy zbliża się @. Jajniki delikatnie kłują mnie od kilku dni, ale to takie lekkie kłucie. Dziś bolał mnie chwilkę brzuch jak na @. Także pozostaje czekać Nie mam nawet czasu, żeby za duzo o tym teraz myśleć, co w sumie może i jest plusem
Któż to powiedział, że nie ma na świecie prawdziwej, wiernej i wiecznej miłości? A niechże wyrwą temu kłamcy jego plugawy język! Edytowane przez Olcia1821 Czas edycji: 2011-04-08 o 15:19 |
|
|
|
|
#3219 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
się proszę wziąć w garść,bo ![]() Cytat:
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Może Wy mi pomożecie? echh :-( bo jestem kłębkiem nerwów We wtorek miałam dostać okres,wszystko miało być regularnie jak zawsze...Nawet się nie nastawiałam na ciążę We wtorek przy okazji pójścia do toalety zobaczyłam malutką brązową plamkę na wkładce-złapałam doła,że już po ciąży w tym cyklu,ale jakoś to przełknęłam. Ale coś mi się wydało dziwne,żę okres mi się nie rozkręca jak zawsze-najwyżej dzień mam plamienia i potem już na całego mnie zalewa.. Okres nie przyszedł do tej pory..Za to mam jaśniutko brązowy śluz,czasem tylko biały na papierze toaletowym,a na wkładce zero Jakieś dziwne to dla mnie-test robiony wieczorem był negatywny... |
|
|
|
#3221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]()
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
o losie,serio serio?
niby czytałam,że będąc w ciąży można mieć taki dziwny okres,ale jakoś do mnie nie dociera,że to ciąża...-że jest w ogóle jakaś szansa... niby sexiku było sporo,w dni płodne itp.ale zawsze byłam przekonana,że ciąża równa się stop okresowi i tym podobnym rzeczom ;-) infekcje i jakieś nadżerki itp.wykluczam,bo byłam niedawno u ginekologa,całą mnie zbadali,do tego szyjka macicy na takim komputerowym badaniu itp. To chyba dziwne,że okres mi się rozkręca tyle dni i jakoś rozkręcić się wcale nie może?nigdy w życiu tak nie miałam |
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Jak Wam minął dzień ? U mnie niestety pogoda daje popalić ![]() ![]() Wieje jak na churagan Aż strach z domu wychodzić ![]() Dziś 8 ;p do 11 jeszcze tylko 3 dni ![]() Sama jestem ciekawa jak to będzie :P Pozdrawiam Kochanee |
|
|
|
#3224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z całych sił!!!U mnie tez wichura straszna!! aż prąd wyłączyło juz ze 2 razy ![]() ja dziś caaaaaały dzień siedzę nad olbrzymia sterta książek i artykułów i tworzę pierwszy rozdział pracy licencjackiej także bardzo edukujący dzionek. No i pewnie nie mniej edukująca noc przede mną ![]() Ogólnie wyjątkowo dopisuje mi dziś humorek, mimo że nie widzę się caaaałe 2 dni z TŻ, mimo że nie robię nic innego tylko czytam i notuję, mimo że muszę odłożyć staranka o fasolkę przynajmniej na rok. Cóż, takie życie
Któż to powiedział, że nie ma na świecie prawdziwej, wiernej i wiecznej miłości? A niechże wyrwą temu kłamcy jego plugawy język! Edytowane przez Olcia1821 Czas edycji: 2011-04-08 o 21:45 |
|
|
|
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
Olcia Podziwiam Cię !! Naprawdę ! Jesteś niesamowita ! Tyle w Tobie energi pogratulować !
U mnie pogoda ... strach się bać ... coraz większa burza ... a ja strasznie się tego boję zaraz chyba się schowię pod łóżko |
|
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I kiedyś będę miała przynajmniej 2 potomków U mnie burzy nie ma, ale wieje tak, że mam głośniej muzykę włączoną, co by się nie bac, że dach mi się na głowę zawali Chociaż w sumie to strasznie tak siedzieć samotnie w domku...
Któż to powiedział, że nie ma na świecie prawdziwej, wiernej i wiecznej miłości? A niechże wyrwą temu kłamcy jego plugawy język! Edytowane przez Olcia1821 Czas edycji: 2011-04-08 o 22:23 |
|
|
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
ja sie dziś wzięłam za szydełko
na jakiś czas je odłożyłam, ale postanowiłam zrobić sobie bluzeczkę na lato. taką kolorooową za 2 dni rozpoczynamy z moim Tż staranka o fasolkę |
|
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
Tusia no to powodzenia !!
Olcia no u mnie też wieje okropnie jak tak dalej pujdzie to chyba będę musiała okna trzymać |
|
|
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
o kurczaku! wyją syreny z OSP, a to oznacza, że jest źle. W zeszłym roku zalało trochę wieś, w której mieszkam :/ woda była 200m od domu i trochę się teraz boje
|
|
|
|
#3230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rezygnuje już dziś z edukacji bo skupiam się głównie na tym jak wieje niż na książkach. Wskakuje do wyrka i mam nadzieję szybko zasnąć. Ależ brakuje w taka noc TŻta dobranoc dziewczynki
|
|
#3231 |
|
Raczkowanie
|
Ikus mieszkamy prawie po sąsiedzku, bo ja z Przyszowic jestem :P a Ty z której dzielnicy Rudy?
|
|
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
Ruda śląska Wirek
|
|
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() u nas już aż tak nie wieje ale miło nie jest jest zimno i pada kiedy ta prawdziwa wiosna zawita..... lece po kolejną kawunię i zabieram się za porządki
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane
Jak Wam się dzień zaczął ? Ja już byłam na zakupkach , a teraz piję kawusie 2 dni
|
|
|
|
#3235 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was słonecznie, wietrznie.
Ja wczoraj spędziłam super wieczór na imprezie u znajomych TŻ. Już dawno się tak nie pośmiałam. Trzymam kciuki za nowe, dobre wieści.
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny
).No więc rano wstałam i pytam się męża czy robić test. A on: rób. Poszłam do łazienki nasiusiałam i wróciłam do łóżka z testem i razem czekalismy te 3 minuty, gdzie ględziłam że pewnie dzidzi nie bedzie ze może do lekarza powinnam się wybrać itd. I gapimy się na ten test a tu nagle na okienku komunikat: "pregnant 1-2 week" (liczy od owulacji). Oboje wrzeszczelismy z radości. Fajnie że się równocześnie dowiedzieliśmy . Pognałam po drugi test innej firmy, ale narazie nie robie bo mi się siusiać nie chce i poczekam do wieczora albo do jutra. JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA!!!!!!!!!!!!!!! !!! i nie mogę w to uwierzyć. Miałam tylko jeden objaw i to naprawdę już teraz nie wiedziałam czy mi się nie wydawało. Teraz to się boję bo brzuch mnie pobolewa a tydzień temu w niedzielę miałam straszny ból brzucha który przeszedł po 5 min.
|
#3237 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coraz więcej dobrych wieści
|
|
#3239 |
|
Rozeznanie
|
Norniczka-
GRATULACJE Pochwal się tak w tajemnicy,co to za objaw że jednak nie poczekałaś do wtorku i co to za test który gada Kurcze ależ musisz być szczęśliwa,fajnieNie martw się tymi bólami i skurczami w brzuszku to najpewniej rozciągająca się macica Folik bierzesz oczywiście?
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-04-09 o 13:06 |
|
|
|
#3240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Za lanie sie nie gniewam, były małe szanse że test pokaże tak wczesną ciążę. Test mam elektroniczny, który na wyświetlaczu pokazuje wynik: not pregnant, 1-2 weeks, 2-3 weeks lub 3+ weeks. No i oczywiście pisze że trzeba dodać 2 tyg jeżeli liczymy od ostatniego okresu. To jest test Clearblue. Nie wiem czy w Polsce jest taki bo ja w Irlandii jestem. A teraz kupiłam Test First Response, taki już tradycyjny co pokazuje 1 lub 2 kreseczki. Ale zrobię dopiero jutro. Sama byłam na siebie zła jak tak czekałam z Miśkiem na ten wynik, że Was nie posłuchałam. Ale zrobiłam go z dobrych pobudek bo pracę mam naprawdę ciężką i bedę musiała na siebie uważać i nie dźwigać. Dzisiaj idę np. 2 razy do pracy. Najpierw na 4h a później na 1 w nocy do 5 rano. Więc kolorowo nie jest . A co do objawu to po tym bólu brzucha co miałam w niedziele, to w pon i wtorek naczęły mnie hmm... jakby to powiedzieć....piec sutki. Trochę dziwnie to brzmi bo myslałam że w ciąży bolą całe piersi a mnie tak jakby zaczęło piec. No ale teraz już przeszło, tylko troszkę pobolewają i dlatego już nie wiedziałam czy sobie tego nie wymyśliłam. Od 3 miesięcy biore kwas foliowy a dzisiaj zakupiłam specjalne witaminki z tranem dla kobiet w ciąży. Ale się rozpisałam..... Wybaczcie mi, ale poprostu radość jest ogromna i mam ochotę krzyczeć na głos że bedę miała dzidziusia ![]() A Misiek coś robi na zawnątrz i co przechodzi koło mnie jak wpadnie do domu to mnie w brzuch całuje .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

Ty i ja Kochanie

U mnie pogoda ... strach się bać ... coraz większa burza ... a ja strasznie się tego boję 
Kurcze ależ musisz być szczęśliwa,fajnie