|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
KWIACIOOOOORRRR jesteśmy z Tobą!!!!!!! (tak dla przypomnienia )
Edytowane przez Natalala4 Czas edycji: 2011-04-07 o 18:53 |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Zresztą gdzieś czytałam,że do zagnieżdżenia się zarodka czyli ok.12 dni nic z zewnątrz nie może ciąży zaszkodzić,bo przecież nie ma jeszcze w macicy nikogo a przecież to przez łożysko może dotrzeć do fasolki coś szkodliwego,więc lepiej wrzucić na luz i łyknąć piwko dla odprężenia,to bardziej może pomóc niż zaszkodzić.Oczywiście to jest tylko moje zdanie na podstawie logicznego myślenia i ew.reklamacji nie przyjmuje![]() Dla mnie ten cykl dobiega końca,czekam na @ bo już mam wszystkie objawy a krwawienie to kwestia godzin.Tak sobie myślę,że może to lepiej,bo bez kawy przez te ciągłe skoki ciśnienia nie funkcjonuje Rany jak u nas wieje dziewczyny,że okna wyrywa,ciekawe co ten wiatr przyniesie
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-04-07 o 18:20 |
|
|
|
|
#3183 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze padać zaczyna a jutro spadek temperatury w dół o 10 sc
a mnie nadeszły smaki na placki ziemniaczane no i musiałam se je zrobić i leży starta masa,nabiera smaku i za niedługo będe smażyć a przyznać się muszę,ze robie takie placki,że mogłabym je sprzedawać i miałabym zbyt jak nic Lubie takie posolone ze śmietaną u nas na śląsku tak się je je albo z cukrem choć ja nie lubię Bolą krzyże jak zwykle-nie cierpię cierpieć
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane , u mnie po burzy i po deszczu już. Byłam na spacerku a tu nagle ... bum ! uuu ale zaczęłam uciekać
|
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
A ja mialam jeden test na zbyciu i sobie go dzis popoludniu zrobilam i nie mam nawet cienia cienia 2 kreski
wiec niestety oczekuje @, w sobote jednak sie "porzadnie" zrelaksuje ![]() Nie przypuszczalam ze o 2 dzidzie tak trzeba bedzie sie starac A u nas cieplusio ale jakies chmurzyska ida
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3187 |
|
Rozeznanie
|
cześć kochane
przede wszystkim gratulacje fasoleczek ![]() pozostałym trzymam kciuki za nas wszystkie żeby się każdej udało i każda otrzyma swoją fasoleczkę ![]() dawno mnie nie było ale miałam zap.... w pracy a ten tydzień zupełnie mnie na łopatki rozwala tylko bym spała i spała wrrrrrr noramlnie jak w ciąży poranne mdłości mijają dopiero po 9-10 rano a potem ból głowy i spaaaać, ale myślę że to daje do wiwatu przesilenie wiosenne... bo ciąża niestety jeszcze nie ech nie pisałam wcześniej ale starałam się podczytywać ![]() a chciałabym się podzielić z wami bo bardzo fajny programik znalazłam gdzie wpisujemy temp i inne objawy szyjki śluzu co tam nam potrzebne można robić zestawienia cykli.... może się którejś przyda w zapiskach i obserwacji http://www.programs.pl/program,1813,Karta.html kurcze a u nas jakaś wichura się rozwija drzewka aż się uginają... |
|
|
|
#3188 |
|
Rozeznanie
|
a też się zastanawiałam co to te magiczne TŻ - i przyznam że nie wpadłabym na to - głuptasek ze mnie
ale wyjaśnienie bardzo mi się podoba
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
#3189 |
|
Raczkowanie
|
Przyznam się bardzo szczerze, że może nie tyle się nakręcam co po prostu nabieram nadziei... tym bardziej, że w tym cyklu wyjątkowo czuję, że nic z tego. A poza tym od następnej @ przenoszę się do grona odpoczywających... tak zdecydowaliśmy z TŻ, że jeśli teraz się nie uda to odkładamy nasze staranka, a powodów do tego zaczyna się zbierać niestety coraz więcej.
![]() kathrinaaaaa ja @ powinnam dostać 14, dziś już 27 dzień cyklu. A ja się czuję jakby nigdy nic. Nie mam tak jak Ty opisujesz obolałych piersi, czy bóli brzucha. Czasem zakłuje jajnik i nic więcej. Ale w sumie na @ zawsze odczuwam symptomy jakieś 3-4 dni przed, także czas jeszcze jest. A Tobie życzę fasolki i ![]() No cóż, zobaczymy.
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
margo dzieki za linka
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3191 |
|
Rozeznanie
|
mam nadzieję że się przyda ![]() ok kochane idę spać spokojnej nocy wszystkim życzę
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() Edytowane przez margo_78 Czas edycji: 2011-04-07 o 21:09 |
|
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja wam powiem, patrząc na moje odczucia, że teraz, kiedy staramy się o dziecko, z każdym cyklem czuję się inaczej. Ostatnio przy owulacji ostro kuło mnie z prawej strony, ale już w tym cyklu nic. Tak samo wszelkie "czucia" czy tez "nie czucia" na @ są subiektywne. Raz będzie pobolewało 2 dni przed a raz w dniu krwawienia. To tak samo jak z ciążą, każdą możemy przechodzić inaczej.
Dlatego lepiej się nie doszukiwać żadnych bóli, wzdęć, śluzów itd bo mogą mieć różne podłoża, a sama widzę, że teraz nagle wszystko mnie boli i ugniata. Pewnie zawsze tak było tylko nie zwracałam na to uwagi.
|
|
|
|
#3193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie"objawy"na szczęście oszczędziły tym razem
|
|
#3194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100% , w pierwszym cyklu starań wszystko wskazywało według moich obserwacji, że jestem w ciąży. Ale @ mnie skutecznie otrzeźwiła! To tyle
|
|
#3195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc prędzej córkę zrozumiem. Nie wiem, skąd mi się to wzięło, ale jakoś takie obawy miałam i nie zamieniłabym go teraz na córkę Ale pewnie,że marzy mi się też teraz dziewczynka, ale już wiem, że będę szczęśliwa niezależnie od płci, jak już zafasolkuję ![]() Cytat:
Ja poproszę te z cukrem ![]() U nas też będzie Kajetan - Kaj i Helena - Lena, ew. Alicja. Lubię nietypowe imiona, a za takie uważam Kaja i Lenę, ale też uważam, że nie są to "oficjalne" imiona, stąd ta Helena, poza tym to po babci będzie. Mi od dziecka brakowało w moim imieniu (Marta) tej oficjalnej formy "do dowodu", choć bardzo je lubię i zazdrościłam koleżankom Kaśkom i Ankom, że mają Katarzynę i Annę - cóż, każdy z nas ma swoje "zboczenia" |
||
|
|
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
ja również mam na imie marta(marta-martusia-tusia
) lubie imiona,które maja jedna wersje. mój tż na szczescie tez takie ma
|
|
|
|
#3197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z kolei praca przez całą ciąże raczej nie daje gwarancji zatrudnienia po macierzyńskim,bo młoda matka zwykle też ląduje non stop na L4 na dziecko,które zaczyna chorować natychmiast jak pójdzie do żłobka,dlatego z reguły po macierzyńskim matka dostaje wypowiedzenie i bądź tu mądry aby wilk był syty i owca cała Sie robi idę nyny,dobranoc wszystkim
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
dzis dostalam @ -jakos tak przeczuwalam, moze i dobrze skoro na poatku bylam chora i miala goraczke
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3199 |
|
Raczkowanie
|
Cześ dziewczynki
. U mnie dziś straszna wichura i zimno brrrr. Miłego dzionka.Gizmiatko nowy cykl nowa szansa.
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
poranny kubek kawuni już w łapce tylko ta wichura mało mnie nie wywróciła jak do pracy biegłam .. ale udało mi się nigdzie nie odfrunąć ![]() Gizmontko - uda się następnym razem ![]() a co do imion skoro już taka rozmowa mi się podoba Gabriel (Gabryś), Tyberiusz (Tybek), Gabriela (Gabryśka) albo Maria (Maryśka) a z takich ciekawych imion - mój najkochańszy bratanek się nazywa Kosma Brunon a dzieci przyjaciółki Teodor (Teoś) i Liliana
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
#3201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak jak ja. Powiem Wam, że nigdy nie przeczuwałam, że będę się cieszyć na małpę w czerwonym. A dzisiaj rano przywitałam ją takim uśmiechem i radością jak dobrą przyjaciółkę dawno nie widzianą .Gizmiatko - zaczynamy nowy cykl ( ja w końcu mogę to powiedzieć). Huraaaaaaaaaaa, huraaaaa. Trzymam za Cię kciuki. Normalnie mimo brzydkiej pogody i strasznego wiatru mam humor taki, że hej. TheFall masz rację. Najgorzej jest jak człowiek zaczyna u siebie dostrzegać objawy, których nie ma.
|
|
#3202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: na stojąco.Ja w tym tym cyklu to wogóle przestałam myśleć o ciąży. Bardziej skupiłam się na mierzeniu temperatury i zapiskach na wykresie, bo lekarz kazał . Nawet w nocy śni mi się, że śluz badam . A po drugie mąż lezy chory od niedzieli, także i tak przytulanek nie było. Nawet lepiej, przynajmniej odpoczne ten jeden cykl bez obsesyjnego myslenia czy sie udało. Taka mała pauza.
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem mama chłopca, mimo że prawie całą ciążę się łudziłam że będzie dziewczynka Teraz bym chciała córeczkę. Ale prawda jest taka, że jak się już dzidziuś urodzi to jest obojętne jaka płeć, byleby zdrowe było. Teraz nie zamieniałabym Synka za nic na świecie.
Jestem trochę "zła", bo moja koleżanka i jej siostra obie są w ciąży i obie będą mieć córeczki, i sobie myślę że limit wyczerpały i mi się znów chłopczyk trafi Co do imion: Mi się podoba Tymoteusz, tak bardzo bardzo. Ale TŻ nie chce nawet słyszeć. Obojgu nam podoba się Maksymilian. Ja bym chciała jeszcze Mikołaja, Paweł... Ale chyba na tym Maksymilianie poprzestaniemy.Dla dziewczynki mamy wybrane: Emilka. Mi się jeszcze bardzo podoba Gabrysia. Sama nie mogę się zdecydować. A z innych podobają mi się : Hania, Zosia, Małgosia ,---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- A ja mam owulację I brzuch mnie na dole pobolewa.Jak się nie staram to nie odczuwam żadnych owulacyjnych dolegliwości. Pewnie okołokresowo będę mieć wszystkie objawy ciążowe, jak to zawsze jest w czasie starania. ![]() Ktoś pisał o śluzie, na początku ciąży to jest go barddddzzoooo dużo. Taki mleczny. Ja tak miałam z pierwszym synkiem. I mnie brzuch bolał jak na okres i piersi mi urosły 2 rozmiary w ciągu tygodnia i były strasznie drażliwe. I sikałąm co 5 minut. I wszystkie zapachy mnie tak drażniły że hej. ![]() A mięso wywoływało u mnie odruch wymiotny. |
|
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane , z porannym kubkiem kawusi
Jeśli mogę to powiem Wam co mi się dziś przytrafiło :P tak w skrócie . Wstałam rano napiłam się (jak zawsze) wody gazowanej , idę do kuchni zrobić kawke a tu ... Po chwili oczywiście to przeszło ale jestem w szoku ;o Co do pogody to u mnie niestety zimno , wietrznie i zachmurzone to niebo Pozdrawiam kochane |
|
|
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3206 |
|
BAN stały
|
Witam
. Powiem wam dziewczyny, że nie nadążam z czytaniem was i muszę w wolnej chwili w pracy was podczytywać .Witam nowe staraczki ![]() aga_bre gratuluję podejścia ![]() gosiaczekkk85 gratulacje ![]() Inutul strasznie mi przykro kochana ![]() Ja w tym cyklu nawet nie wiem czy miałam dni płodne ale wyluzowałam już i będzie co ma być. Mam pytanie do was. Co mogą oznaczać niewielkie krwawienia w środku cyklu? Ja w tamtym miałam 1 dzień krwawień w 22 dniu a teraz mam 20 dzien i znow troszkę krwi było .Kaskaderko tak to już mamy, my kobiety z tą pracą . Moja koleżanka starała się o tą ciąże 2 lata i 2x poroniła więc teraz nie dba w ogóle o pracę bo ostatnie poronienie miała 3 miesiące temu i właśnie przez pracę. A ja dziś znów do pracy i jutro też . Wczoraj miałam urwanie głowy a dziś jadę w teren (inspekcje w domach). Ale przynajmniej wypłata będzie lepsza .Poza tym przyjechało do nas wesołe miasteczko i dziś po pracy idziemy we trójkę, jest nawet dmuchany zamek ulubiony Milenki . A otwarte będzie do 21.30 także jak skoncze o 17.30 to do domu na obiadek i potem do parku.Pogodę mamy piękną. Dziś od 6. świeci słonce i ciepełko jest jak otwieram okna, wiec będzie z 25'
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-04-08 o 08:39 |
|
|
|
#3207 |
|
Raczkowanie
|
O śluzie pisałam ja, ale niestety był to chyba jednorazowy mega "wylew"
teraz śluzu jest tylko troszkę, także nici. No nic, trudno. Przechodzę do grona odpoczywających, wspierających
|
#3208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3209 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() ja zaczynam standardowo dzień pracy- od wizażu ![]() i dziś kolejny dzień testy owu są dodatnie (już 3 z rzędu i 5 w tym cyklu ) w końcu temperatura coś się ruszyła, zobaczymy jutro jak będzie sytuacja na froncie wyglądała. Puki co czekam i pewnie od niedzieli luteinka bo testowanie w sobote jak @ nie przyjdzie. Ale wszystko to takie pokręcone że się nie nastawiam, to w końcu juz 11 cykl, powinnam sie przyzwyczaić do rozczarowań- cóż ciągle to ćwiczę
|
#3210 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlaczego odkładasz fasolkę,naprawdę musisz na aż tak długo? Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj mój termin@ i mogłaby już się rozkręcić,bo narazie to tylko mędzi i obolała chodzę.Widze,że już jest nas trzy które dzisiaj zaczęły @ ciekawe czy dni płodne też będziemy miały podobnie,bo ja ten cykl miałam dłuugaśny aż 32 d.c. a ow.ok. 18-19d.c. Jestem zniechęcona trochę na dodatek pogoda taka,ze strach z domu wychodzić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

)

Rany jak u nas wieje dziewczyny,że okna wyrywa,ciekawe co ten wiatr przyniesie

a mnie nadeszły smaki na placki ziemniaczane no i musiałam se je zrobić i leży starta masa,nabiera smaku i za niedługo będe smażyć a przyznać się muszę,ze robie takie placki,że mogłabym je sprzedawać i miałabym zbyt jak nic 

Ty i ja Kochanie

Mnie"objawy"na szczęście oszczędziły tym razem 
Ja poproszę te z cukrem 
. Koleżanka która ma mnóstwo obowiązków i pracuje codziennie jest w 9. tygodniu ciąży zagrożonej, odkleja jej się łożysko i ma zwolnienie a ja muszę za nią chodzić mimo że nie mam jeszcze przedszkola dla dziecka i miałam zacząć 6x w tygodniu dopiero od maja
.

klask i: na stojąco.