|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1713 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witajcie z ranca kobietki ![]() Na sniadanko jajeczniczka ze szczypiorkiem ![]() U mnie dzis wiecej jak na Podhalu conajmniej...az mam piasek w uszach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się z rana ![]() U mnie dziś spadek o 0,3 kg,czyli to co miałam na + 2 dni temu spadło i waga znowu pokazjuje 58,4 kg ![]() Ja jeszcze dziś się nie wynurzyłam z domu więc mam nadzieje,że u mnie tak nie wieje.. ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry, u mnie dzisiaj spadek -300, wczoraj -600 czyli -900g
![]() ![]() D666666 dzięki za miłe słowa, mamy podobny cel i tylko 1cm różnicy ![]() dodaeich bardzo mi przykro, mam nadzieje że wszystko się dobrze skończy i twój tata wyzdrowieje ![]() gratuluje wszystkim spadków
#1716 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny! u mnie dzisiaj rowne dwa miesiace drugiego podejscia do diety i na minusie 9 kg co do grama. Gratuluje wszystkim spadkow! Wczoraj bylam na elektrostymulacji ciekawe czy wplynie pozytywnie na kondycje mojej skory... zobaczymy.
dodaeich bardzo mi przykro ![]()
#1717 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj wielka zmiana, nawet nie wiem czy powinnam się chwalić, bo to po przeszło 2 tygodniach pierwszy spadek i to prawie 1 kg. nawet jeśli się pół utrzyma będę zadowolona, że się ruszyło. U mnie niestety też wichura ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1718 |
Raczkowanie
|
Witam Drogie Panie
![]() dodaeich Bardzo mi przykro z powodu Taty, ale tak jak dziewczyny mówią - musisz być silna i nie okazywać tego przy Tacie jak Ci smutno. Pisz do nas, jesteśmy po to by Cię wspierać ![]() ![]() U mnie dziś 67.9 ![]() na śniadanie serniczek na zimno ![]() ![]() ![]() Miłego! |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeżeli chodzi o diete, to bardzo dużo grzesze, np. 2-3 dni "nienormalnego jedzenia" - reszte dukam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I słowo, to najtrudniejsza faza do przejścia, wbrew pozorom ...
"Jutro...? Jutro będę ideałem" ![]() And I wonder why I'm addicted to love One day I will run away from you and this love ... DuKaM Faza IV ![]() Edytowane przez Magdolina1986 Czas edycji: 2011-04-08 o 09:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Przyczajenie
|
Witam od rana.
Dziękuję wam wszystkim, kochane jesteście. Dziś wstałam z nowym zapasem energii, 7:30 na kijki, a potem załatwianie. Kto ma być silny jak nie MY!!! Jeszcze raz wam dziękuję i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Raczkowanie
|
A ja dziś wreszcie po 2 tygodniach się zważę
![]() Zaraz wybywam na uczelnię, ale tak wieje, że nie chce mi się nosa na dwór wychylać, paskudna pogoda.... ![]()
#1722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Rozeznanie
|
AGUCHA - nie było tak strasznie u chirurga
![]() I po drodze skombinowałam cyclonamine to może i z @ dam radę. Przynajmniej na razie nie przejmuje się brakiem spadków. A teraz idę walnąć się przed TV, bo opatrunek całkiem przesiąkł i znaczę krwawe ślady w mieszkaniu. Jestem happy ![]()
#1724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Raczkowanie
|
Cześć Dukaneczki
![]() Dziś impreza przede mną - grill. Wezmę kurczęcego cycka i cole zero albo light (bleeeh - nie lubię coli, ale zawsze bardziej namolnym dalszym znajomym mogę wcisnąć, ze to drink i się odpimpają ![]() ![]() Miłego weekendu Dukaneczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Udanego imprezowania i oby wam jedzona nie zwiało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie za oknem szaro i mocno wieje ale na szczęście nie pada. Na wadze wzrost o 100 ale nie przejmuje się - za to dziś warzywka i już się nie mogę doczekać lecza, które na mnie czeka. dodaeich trzymaj się cieplutko i wspieraj Tatę. Myślami jestem z Tobą ![]() Wiem, że to nie jest to łatwe. Pamiętam, jak u mojej Mamy wykryto guzki to tez był strach a potem na szczęście okazało się, że to nic złośliwego. U mnie jakieś 3 lata temu wykryto stan przednowotworowy ale wszystko wycięto także kobitki badać się bo to naprawdę ważne! Iloa faktycznie przestań ganiać po domu tylko odpoczywaj czyli pisz z nami ![]() numiko bądź dzielna na grillu! |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1729 |
Raczkowanie
|
Witam szczypiorki
![]() ![]() Ja dziś znowu sie nie zważyłam bo rano zaspałam i biegem wyleciałam z domu ![]() ![]() Zjadłam weśmaka i wypiłam jogurt pitny. Zaraz chyba sie położe bo głowa mi pęka ![]() ![]() Trzymajcie sie i nie poddawajcie w dalszym Dukaniu ! ![]() ![]()
![]() |
#1730 |
Wtajemniczenie
|
u mnie spadek o 200 gram od wczoraj;
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- nie bylabym soba, gdybym jak szalony reporter nie mogla zrelacjonowac Wam newsow z czatu brytyjskiego. Zrodlo: www.dukandiet.co.uk nie bijcie mnie i nie rzucajcie we mnie pomidorami w puszkach ani zgnilymi jajami, ja tylko donosze ![]() ![]() ![]() Ladygail : I am having trouble getting the info i need to get started in full. i have recently joined and so far I am impressed with some of the menu chioces but I am having trouble finding enough info on attack phase...what exactly i can /can't eat. i am also having trouble accessing videos in my gym. I exercise a lot anywyam but would love to follow theses too, please help as I am fustrated with the lack of access to info,Gail sonja : Hi Ladygail and welcome aboard! The only thing you have to focus on during the Attack phase is protein food such as lean meat (beef, lean ham...), low fat dairies (no more than 2% fat, no added sugar nor fruit bites) as one kilo per day; eggs (5 yolks per week or 3 if you have cholesterol but as many whites as you want), fish and seafood. Don't forget to drink two litres of liquids per day no more no less and to exercise everyday. For your gym videos try to update flash player. Keep moving and have a very nice evening! Wiec chodzi o to, ze podczas uderzeniowki zwlaszcza trzeba jesc to i owo, i znowu wzmianka o nabiale 2% maks i slynne ograniczenie zoltek do 5 w tyg lub 3 jak sa problemy z cholesterolem, kg max nabialu na dzien (szkoda, ze nie kg zoltek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- i jeszcze dla milosnikow surimi (czyli slynnych paluszkow krabowych vel. seafood sticks) tarynvarcoe1 : Are Young's Crabsticks ok for the Attack Phase? sonja : Hi Taryn! these are fine but remember not to have more than 8 per day as they contain corn flour. Have a nice evening! Czyli mozna nawet te nasze,bo te wspomniane maja w sobie make/skrobie kuku, ale tylko do 8 sztuk dziennie. Dobry news 8 to calkiem sporo, a ja czasami mam na nie ochote ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-04-08 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w ten wyjątkowo wietrzy dzień.
Codziennie jednak mam spadek, więc pogoda na szczęście nie psuje mi humoru. Prawie 3 miesiące diety i już 12kg mniej. Jednak muszę zwiększyć tempo chudnięcia bo czasu mało mi zostało ![]() Chociaż ostatnio zauważyłam, że waga przestała mnie tak bardzo interesować, ostatnio w takim tempie tracę wszędzie centymetry, że aż sama nie mogę w to uwierzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Wtajemniczenie
|
A pamietacie co papcio glosil o piciu bardzo zimnej h2O: Posluchajcie
![]() ![]() NidaAliKhan : hi I have been recommended to drink really cold water why is that? how does it help? sonja : Hi Nida! If you have been adviced to drink almost frozen water this might be because you are constipated or because your weight loss is maybe a bit slow. Actually as the temperature of cold water is different from your body one, your body has to burn more energy to compensate this temperature, so you lose a bit more quickly. If this is for your constipation, cold water has a "shock" effect on your intestines and that really helps. Have a nice evening! Z tego wynika, ze pomaga ona w zaparciach, z takze kiedy waga slamazarnie spada ( czyt: tak jak u mnie) ![]() ![]() ![]() P.S. I te zimne prysznice, nawet 2 minuty- rewelacja na celulit i poprawe jedrnosci skory ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Kochana, nie mam pojecia. Wydaje mi sie, ze jak za duzo pijemy, to wyplukujemy tez cenne elementy mikro itp, i np. zatrzymujemy wode szczegolnie pijac na noc ( bez sensu). Sama nie wiem, ale pamietam, ze w malej bialej papa pisal, zeby ograniczyc do 1.5 litra, jezeli ma sie niskie cisnienie. Ale z drugiej strony ja bym pila i juz,a w szczegolnosci kiedy zdarzy mi sie cwiczyc lub kiedy czuje pragnienie. Mysle, ze to kwestia indywidualna, trzeba wsluchac sie w organizm i juz. A moze podali 2 litry, bo ludzie i tak za malo pija, a jakby bylo 3-4 litry, to by ich zniechecilo ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- emmajulien : Hi again. Can i eat cheese on the cruise phase? sonja : Hi again Emma! Yes you can have 30 grammes of very low fat cheese (7%) as a tolerated during your cruise phase. You can find the list of tolerated in the cupboard of your slimming apartment. Enjoy! O jedzeniu sera na 2 fazie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- A teraz dla chorych na gardlo, grypowcow i przeziebionych ![]() eth897 : Hello, i have a head cold and sore throat. not sure if the tablets i have taken may have been sugar coated. how does this effect the cruise stage, they were ibruprofen. thank you sonja : Hi Beth! Actually health is more important than your diet so take your medication and we will see how things are as soon as you feel better. Please take care and have a very nice evening Nie przejmujcie sie zawartoscia cukru w lekach, jak nie macie wyjscia, bo zdrowie wazniejsze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- A tu jest dalej o wodzie ![]() blobbybird : Hi Sonja, my fluid intake is elevated at the moment, more than 2ltrs because of the heat and physical work on the land. This is in the form of water mainly (Evian) together with 3 large bowls of Nescore. Will this slow weight loss?Thanks sonja : Hi Blobbybird! I'm glad to see you here! Actually when the climate is really hot it's not a problem to drink more than two litres of liquids per day. Of course this has to be moderated because of water retention but this will not really slow your weight loss (again in case of extreme climate conditions). i'm more worried about your Ricoré as this may contain some sugar or some powdered full milk and this is not allowed in your diet. Have a nice evening! Wiec w goretszych klimatach mozna pic wiecej, no i jak sie czlowiek napracuje to tez moze..zbyt duzo wody nie spowalnia spadkow, ale tylko wiaze sie to z zatrzymywaniem plynow ![]() ![]() ![]()
#1734 |
404 Not Found
|
d666666, dużo cennych informacji. Dzięki za starania, doceniamy.
![]() Niech Ci papcio D. utratą kilogramów wynagrodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Wtajemniczenie
|
Jejuuu jak dziś wietrznie wyszłam na 30 min i zmarzłam...
Kupiłam sobie dziś 2 pary jeansów (wcisłam się w rozmiar 36 ![]() ![]() A obiadek się robi ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
helenwhiteside : Is it ok to eat Omelette during the Attack Phase?
sonja : Hi Helen! Yes you can have an omelette during your attack phase but remember that you cannot have more than 5 yolks per week or 3 in case of cholesterol. The good news is that you can have as many whites as you want. Bon appeti No i znowu o tych jajach- omlet mozna jesc, ale ograniczenie zoltek 5 w tyg, 3 dla ludzi o problemach cholesterolowych ![]() ![]() O super- zrobie sobie bezy na xylitolu i juz ![]()
#1737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Wtajemniczenie
|
NidaAliKhan : i have belly fat .. how can i reduce that part n i weigh heavy on the thighs.. is only abdominals enough to cut them down?
sonja : Hi Nida! Abdominals are a really efficient way to lose this extra fat on your belly but you can also try to go to the swimming pool as this activity is really good to get a nice body shape. Have a nice evening! A na tluste brzuchy dobre sa brzuchy i basen jest polecany bo sie cialka ksztaltuja ![]() ![]() ![]() ![]() Dla mnie wejscie do basenu to byloby pierwsze i ostatnie, gdyz po pierwze bym sie utopila zywcem, a po drugie mam taki ciezki tylek, ze jakbym weszla to juz nie wyszla, a cala woda by sie wyparla pod moim ciezarem ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- SLYNNE OTREBY AnnaMoran : Hi, Sonja, is it a problem if I don't eat the oat bran? Thanks, Anna Moran sonja : Hi again Anna! It's not a big problem but that can slow down a bit your weight loss actually. Have a nice evening! Nie bedzie problemu jak sie nie zje otrab, ale moze to spowolnic spadek wagi a tego nie chcemy ![]()
#1739 |
Raczkowanie
|
d666666 Dziekujjemy Ci bardzo za informacje i tak jak tu już koleżanki powiedziały doceniamy Twoje starania
![]() ![]() ![]() Ja własnie wszamałam placek z otrębów, czyli już 2 zółtka zaliczone ![]() ![]() ![]() Ryba mi się rozmraża, ale dzisiaj bez warzywek ![]() ![]()
#1740 |
Wtajemniczenie
|
GRZECHY I INNE ODSTEPSTWA
![]() ![]() ![]() rachelc45 : Hi I am on day 7 of the cruise phase, I have been under a lot stress lately and finaly gave in ate some bread and a piece of chocolate las night, and now i have gain back the weight i lost during 7 dys of the attack phase. should i go back to attack? sonja : Hi Rachel and welcome to the chat! It's not good to do some extra days of PP especially in case of a lapse. Don't worry the most important is that you are now back on track and what you can do to compensate this lapse is to increase your physical activity and not to eat any tolerated for a couple of days. Be strong you will make it! Have a very nice evening! Tutaj zestresowana pani zjadla troszke chlebka i kawalek czekoladki i jej wrocilo to, co stracila w 7 dni ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.