|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
Dziewczyny pozdrawiam i gratuluję zbiorowo zużyć
![]() Wieczorem Was doczytam ![]() Hosenko ogromnie gratuluję i cieszę się razem z Tobą Na początku miesiąca mam zastój zużyciowy Poszedł mi tylko olej kokosowy z Biochemii Urody.
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam maseczke w tubce Tajski kwiat Lotosu Planet Spa Avon
![]() ciuciola - bluzka super, bardzo w moim guscie
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2011-04-08 o 12:14 |
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczynam tworzyć listę piosenek dla dj, które chcę koniecznie usłyszeć na weselu. Na 1 taniec mamy już wybraną, tzn mi ona już chodziła po głowie od jakiegoś czasu i TZ na szczęście sie podoba, nawet nie przekonywał do swojego pomysłu. Pojawił się mały problem ![]() Początkowo datę ślubu mieliśmy ustaloną na 22.10 na 15.30, ale że zmieniliśmy salę, która nie była wolna w tym terminie, musieliśmy pozmieniać wszystko co było załatwione na 22.10 m.in. ślub. Dzwoniłam wczoraj do kancelarii i najpóźniej wolna godzina to ... 12.30 Z jednej strony to 12.30 jest dobra - w październiku już się robi szybciej ciemno, wiec byłaby wtedy szansa na sesję w tym samym dniu. Minusy: - trudno wyrobić się ze wszystkim, a taka gonitwa nie jest dobra - będzie kilka osób przyjezdnych, którym trzeba byłoby opłacić jeszcze nocleg piątek/sobota - więcej jedzenia na wesele trzeba by zamówić - wesele może szybko skończyć (choć jak dla mnie to mogą sobie isć nawet o 22 ), bo ludzie bedą zmęczeni, szybko się spiją itpTŻ od wczoraj sugeruje wybranie innego kościoła. Nie jestem tym pomysłem jakoś szczególnie zachwycona, bo bardzo podoba mi sie wnętrze "mojego" kościoła (nie jest przesadnie obwieszone wątpliwymi ozdobami, złotem, malowidłami itp) , pięknie w nim zdjęcia wychodzą, księża są bardzo fajni, nie patrzą na kasę jaką się im daje. I tak się waham Przyszedł do mnie do pracy jeden z kamerzystów i polecił nie zmieniać godziny, zwłaszcza że to październik będzie, a i tak będziemy latać jak w ukropie i wstaniemy po 6. Jak Wy to widzicie?
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, ja na Twoim miejscu zostałabym przy 12.30. Ale w ogóle, to jeszcze przeszłabym się po innych kościołach, może akurat też Ci się spodoba i tam będą wolne późniejsze godziny. Rozumiem, że ten jest "Twój" i bardzo Ci się podoba, ale inne też mogą być fajne, a nawet lepsze. Przejdź się chociaż z czystej ciekawości, a nuż zmienisz zdanie
A tak na marginesie, to ewentualnie terminu już nie macie szansy zmienić?
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym kościoła nie zmieniała, nawet jakby ślub miał być o 10:00
![]() Wyrobicie się z czasem na pewno. Ja miałam o 16:00, ale od 12 wszyscy byli gotowi i siedzieliśmy jak na szpilkach -> to było straszne ![]() Poza tym jeśli to październik i szybko robi się ciemno to lepiej ze względu na zdjęcia i kamerę. Przy świetle dziennym to zupełnie inna pamiątka niż przy sztucznym oświetleniu. Myślę, że kamerzysta ma 100% racji
|
|
|
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcąc zmienić termin musielibyśmy wszystko odkręcać, a wpłaciliśmy już zaliczkę na sale i fotografowi. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko gratuluję i zazdroszczę przygotowań do ślubu
a teraz pytanko do Nusi: byłam dziś w SP bo chciałam kupić zestaw z gazetki: CeCeMed szampon i odżywka, oba po 300 ml za 20 zł, ale ich nie było, nie wiesz czy może jeszcze będzie dostawa przed końcem gazetki? bardzo mi na tym zależy
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
eh, z bólem serca przyznaję, że jestem uzależniona od zakupów...
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam wiosenne porządki (czyt. rewolucję szafową) i sporo oddałam mamie ciuszków. Na razie nic nowego sobie nie kupiłam, ale planuję nabyć dwie pary rurek jeansowych.
![]() |
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
ksiezniczkaa87 - ja to samo
![]() Takie wiosenne porzadki
|
|
#1691 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
![]() Księżniczko u jakiego sprzedawcy kupowałaś bieliznę? Bo też chciałam kupić, ale ja nie lubię wszędobylskich koronek i satyny, wolę klasyczne i kolorowe majty ![]() Hosenko też bym wolała zostać przy 12.30. Tym bardziej, że wtedy się szybciej skończy imoreza. Tak jak mówi Księżniczka, i tak będziecie już mieć wszystko przygotowane, kwestia tego żebyś Ty się wyrobiła. Bo będziesz sama się malować? (kiedyś chyba o tym pisałaś)
|
|
#1692 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...re.html&next=1 Wydaje mi się, że kiedyś miałam próbkę i był fajny. Jak dla mnie godzina 15.30 jest lepsza na ślub, ale wolałabym zostać przy wybranym kościele, nawet jeśli ma to się wiązać ze zmianą godziny na wcześniejszą. Na Twoim miejscu zostałabym przy tej 12.30 w wymarzonym kościele. Cytat:
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście na codzień ![]() Kupowałam na tych aukcjach: http://allegro.pl/bezszwowe-figi-gla...550519714.html http://allegro.pl/komfortowe-stringi...541545453.html http://allegro.pl/wyszczuplajace-szo...536381345.html http://allegro.pl/c-seksowne-bezszwo...536380599.html Można tak linki wklejać? To nie jest jakaś reklama, czy coś?
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12.30 to bardzo wcześnie... ja nie jestem przywiązana do swojego kościoła i to na tyle że możliwe że ślub odbędzie się w kościele u TŻ co do filmu to ja osobiście nie oglądam NIGDY ceremonii i u nas chcę żeby na filmie było tylko jak wchodzimy przysięga i wychodzimy gdzieś pomiędzy ma być wstawiona jakaś homilia papieża na temat małżeństwa czy coś takiego a co do zdjęć to my mamy sesję innego dnia ponieważ nie chcę opuszczać wesela... owszem wyjdziemy na kilka zdjęć pod salą bo tam jest fajny ogród ale nie chcę żeby to trwało dłużej niż pół godziny
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2011-04-08 o 17:28 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie ta 12.30 to stanowczo za wcześnie, ale u nas w ogóle się nie praktykuje tak wcześnie ślubów. Może u Was jest inaczej. Ja się ledwo wyrobiłam do 15 i wszystko było w biegu. A to dlatego, że u fryzjera wszystkie godz. były zajęte i poszłam dopiero na 12.(a zapisywałam się dużo wcześniej) Także jeśli to już w tym roku to radzę też wcześniej zamówić fryzjera. Ale na Twoim miejscu zostałabym przy tej godzinie jeśli robi się u Was w tych porach, zwłaszcza, ze nie bardzo jest jak zmienić rezerwacje sali i kamerzysty ![]() Cytat:
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Melduję się po powrocie z urlopu i nadrobieniu 12 stron wątku Oklaski z okazji udanych bilansów , a z tych mniej udanych . Bierzemy się w kwietniu do roboty! ![]() Hosenko - gratuluję zaręczyn . W Koszycach byłam, ale zwiedzałam tam tylko ZOO (wyskoczyliśmy ze znajomymi i ich trzyletnią córeczką, więc zaliczaliśmy atrakcje typowo dziecięce), więc ciężko mi powiedzieć, czy jest tam co oglądać .Zet - super, że podoba Ci się nowa praca Nusiu, cuciola - gratulacje dla TŻów za oferty pracy. Oby im się ułożyło i zajęcie okazało się satysfakcjonujące Parsi, Shpilciu - jak fajnie, że zajrzałyście do nas ![]() A ja cały urlop szlajałam się po świecie (a raczej pół urlopu po świecie, a drugie po Olsztynie u TŻ ). Razem z koleżanką zwiedzałyśmy Londyn, Cambridge (w tym Primark ) i objazdowo Nottingham. Bawiłam się super, tylko szkoda, że tak krótko. No i mam zaliczony swój pierwszy lot samolotem oraz wschód słońca nad chmurami Wróciłam bogatsza o spódniczkę, koszulkę na ramiączkach, 3 bluzeczki na krótki rękaw, 3 sweterki, szmaciane balerinki do chodzenia po domu i 2 koronkowe broszkokwiatki ![]() Zaraz wstawię tez bilans, choć nie bardzo jest się czym chwalić ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- PIELĘGNACJA: zużycia: Masło Cien kokos 400ml Eveline Slim Extreme scrub-masaż antycellulit 200ml Żel pod prysznic Avon Senses Orient 500ml Krem do rąk Avon glicerynowy - wersja cytrusowa 125ml La Roche-Posay Rosaliac XL krem nawilżający próbka 2ml - 2szt (gratis) Szampon Biosilk - próbka (gratis) zakupy: Masło Bielenda Kasztan 200ml Masło Bielenda Kasztan 200ml Żel pod prysznic Wellness & Beauty Figa i Róża 200ml Żel pod prysznic Nivea Cashmere Moments kremowy olejek 250ml Krem do rąk Avon Naturals Lawenda i Rumianek 75ml Żel micelarny do mycia i demakijażu Be Beauty 150ml Wydane - 36,43zł na pomarańczowo - CND z Rossa , pozostałe potrzebne KOLORÓWKA: zużycia: Konturówka Bell nr 7 czarna zakupy: Lakier 17 Fast Finish Peacock 8ml 17 Double Gloss Top Coat 10ml Podkład 17 Skin Perfecting Soft Ivory 30ml Wydane - 47,50zł Wiem, bez szału, ale mam już 2 kwietniowe zużycia - może w tym miesiącu pójdzie lepiej
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
poszedł dziś krem do rąk i do stóp
|
#1698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że udał Ci się urlop |
|||
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki...Tz nadal nie wie co z praca, kazali mu przyjechac do pracy w poniedzialek wiec nadzieje ze go przyjma rosna
zobaczymy..gani bilansik przyzwoity, ode mnie batow nie bedzie bo nie ma zbyt za co! nynka ![]() wskakuje do wanny bo przesiedzialam pol dnia przy ksiazce |
|
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Nusiu dziękuję za odpowiedź
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkład akurat do mojej cery sprawdza się tak sobie - jest raczej nawilżający, a ja mam mieszaną, ale wymęczoną i przesuszoną leczeniem trądziku i Revlonem Colorstayem. Przyda się jej trochę oddechu. Jest za to idealny odcieniem, a Revlon w kolorze Buff nieco mi się utlenił i już jest zbyt ciemny ![]() Link do bloga z odcieniem lakieru, który nabyłam. Ale wypadł tu dość niebiesko, bo na żywo jest bardziej morski i każdy mnie pyta czy to zieleń, czy turkus ![]() A kilka fotek z Anglii wrzucę później do klubu ![]() Cytat:
![]() Sam lot jest fajowy, start początkowo trochę deprymujący, ale za drugim razem było już dużo lepiej . Wniosek - mogę latać Przynajmniej nas zbyt szybko nie opuścisz Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2011-04-09 o 09:27 |
||
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
sliczny lakier! a ja zaraz przetestuje moje nowe pastelowe kolory z Essence
|
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli przyjdą te zestawy w poniedziałek, to dam znać Bo później będę w pracy dopiero w piątek.Cytat:
![]() TŻ ma przyjść dziś do hotelu na 19:00. Początkowo miały być godziny nocne, więc nie wiem, czemu tak. Ale ważne, że idzie
|
||
|
|
|
#1705 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Luskap wszystkiego naj najlepszego i jak najmniejszego zbiorku ![]()
|
|
#1706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że tak dobrze się bawiłaś, czekamy na zdjęcia. A bilans w porządku. Ok dam znać jak wrażenia przy dłuższym stosowaniu, bo póki co się upewniałam, że to ten z próbki. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Przyłączam się do życzeń dla Luskap. Szczęścia w małżeństwie, spełnienia wszystkich marzeń i ograniczenia liczby balsamów. Sto lat.
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj mierze suknie ślubne
Co ciekawe, najlepiej wyglądam i najbardziej podobam się sobie w takich, jakie mi sie wcześniej nie podobały Mierzyłam skromniejsze, bardziej proste i ekspedientki mówiły, że mnie "gaszą" i mają rację - jak zmierzyłam jedną z obniżonym stanem i mocno rozszerzaną od połowy bioder to ... Jednak muszę mieć bardziej strojną i z bogatym dołem, obowiązkowo z obniżonym stanem (idealnie podkreślają talię i optycznie mnie "wydłużają". Mam już jedną na oku, w której absolutnie się zakochałam Gdy zobaczył mnie wlaściciel salonu w tej własnie sukni, to powiedział, ze przepięnie w niej wyladam, że mam wesołą a zarazem zadziorną urodę i uśmiech, wesołe oczy i nie moge mieć smutnej, prostej sukienki,a neicvo szaloną i odważną.
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
luskap - 100 lat w szczęściu, miłości i spełnienia marzeń.
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba często tak jest, ostatnio słuchałam historii dwóch koleżanek - obie wybrały suknie, które miały niewiele wspólnego z tym, co wcześniej im się podobało. W wymarzonych sukniach nie wyglądały dobrze. Ty będziesz piękną panią młodą. <--- ta łezka ze wzruszenia, pokaż zdjęcie jak już będziesz miała suknię.
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że do Twojej figury i urody nie będzie pasowało nic prostego - tak samo jak do mnie ja dobrze wyglądam w sukniach podkreślających moją wyraźnie zaznaczoną talię moja właśnie jest na tyłku obcisła a potem się rozchodzi
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

Poszedł mi tylko olej kokosowy z Biochemii Urody.

), bo ludzie bedą zmęczeni, szybko się spiją itp

. Bierzemy się w kwietniu do roboty! 

Gdy zobaczył mnie wlaściciel salonu w tej własnie sukni, to powiedział, ze przepięnie w niej wyladam, że mam wesołą a zarazem zadziorną urodę i uśmiech, wesołe oczy i nie moge mieć smutnej, prostej sukienki,a neicvo szaloną i odważną.
<--- ta łezka ze wzruszenia, pokaż zdjęcie jak już będziesz miała suknię.